سلام به همه دوستان خوبم امیدوارم که جسارت من رو ببخشید. درمورد مطالبی که عنوان کردیدمن خیییلی واردجزییاتش نمیشم ولی خیلی چیزا به ذهنم رسیدومیخوام خدمتتون عرض کنم امیدوارم بزرگواری بفرمایید ومن رو ازنظراتتون بی نصیب نذارید. ازهمه شما صمیمانه تشکرمیکنم.
زبان قرآن،زبان آفریدگاری ست که ادراکش بامافرق داردوحتی نگاهش به هستی نیزمتفاوت است امامیخواهدبه زبان ما،باماسخن بگوید. مثلامامیگوییم غیب ومحسوس، ولی برای خدامگرغیب ومحسوس معنی دارد؟زشت وزیبا،خوب وبدوحتی کفروایمان برای ماست نه خدا.
خداقبلا حرفهایش رازده است!!
چطور؟
باآفرینش.
درواقع آفرینش تلاشی ست که "کلمه"مصروف داشته تاخودرادرعوالم تحتانی متجلی سازد.ازینروتمام هستی مظهرونشانه خداست.وقرآن هم مارابه "تفکروتعقل"درین باره ترغیب داشته است.منظورم از"تفکروتعقل"مکانیسم عقلانی ست (the Rational) نه مصلحت سنجی عقلانی (the Reasonabel) .اماقرآن برای چیست؟ ماباید" این را"خوب بدانیم . من بسیارمنزجرم ازینکه ماقرآن رابه مسائل صرفی ونحوی بخوانیم وبفهمیم اگرچه ناچاریم، ولی بااینهمه ازدوستان میخواهم که متوقف نشوند."دین" یک تفکر مداوم است. حتی کسی که میگوید خدانیست ومیکوشدتااین چیزی که میگویدرا بفهمدوبداند ازمومنی که میگویدخداهست وخودرابی هیچ دغدغه ای مشغول زندگی میکند مومن تراست. راه ایمان مذهبی اساساتفکراست. وهرکس درهرنقطه ای ازین مسیربمیرد مومن ومجاهد ازدنیارفته است. "والذین جاهدوافینا لنهدینهم سبلنا وان الله لمع المحسنین"
مذهب همانطورکه ازساختارطبیعت صحبت میکندبه تاریخ ،ساختاراجتماعی وسیاسی واعتقادی انسان وجامعه هم میپردازد. ومن مذهب راهمین مطلب اخیرمیدانم نه انباشته ای ازاطلاعات علمی وفنی.
درموردعقل یک یادآوری رالازم میدانم واینکه باوجودفرمایش موثق امام صادق(ع): آنچه عقل برآن حکم میکندشرع نیزحکم میکندوآنچه شرع برآن حکم میکندعقل نیز. من این عقل رابه عنوان مکانیسم شناخت میپذیرم نه به عنوان مصلحت سنجی عقلانی. به طورمثال :روزگاری انسان ازخودش میپرسیدکه این جهانی که من درآن زندگی میکنم چگونه جهانی ست ومن چگونه موجودی هستم؟ اماامروزمیپرسد این دنیایی که من درآن زندگی میکنم کدامین دنیاست ومن باکدامیک ازنفوسم درآن زندگی میکنم؟ امامن میپرسم که آیاانسان امروز میخواهدباحذف برخی ازابعادوجودخودش وهستی برخی ازتعارضاتش راماست مالی کند ؟یانه میخواهدبادفاع ازکرامت انسان راه رابرای رسیدن به سعادت یابهتراست بگوییم رستگاری اش بازکند؟
نوآوری نیازمندنگاهی نو به انسان وجهان هستی ست.