تكنواز قطعهي نينوا: اين قطعه هيچ وقت كهنه نميشود
تکنواز «ني» قطعه «نينوا» در کنسرت مشترک حسين عليزاده و محمدرضا درويشي دربارهي اين قطعه گفت:
««نينوا» از نادرترين قطعات موسيقي ايراني است که هيچوقت کهنه نميشود وهرچه بيشتر آن را تمرين ميکنم بيشتر لذت ميبرم».
به گزارش بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران، پاشا هنجني در گفتوگويي درباره اين قطعه اعلام كرد:«خيلي فرق ميکند که شما شنونده يک قطعه باشيد يا اجرا کننده آن به عنوان نوازنده. ممکن است به خاطر تمرين زياد از يک قطعه خسته شويد، اما نينوا هيچگاه چنين حسي براي من نداشته و هرچه بيشتر آن را تمرين ميکنم بيشتر لذت ميبرم. اين اثر از نادرترين قطعات موسيقي ايراني است که هيچگاه کهنه نميشود.».
قطعهي نينوا تاکنون تنها دوبار در ايران اجراي زنده شده است که پاشا هنجني نوازندهي يکي از اين دو اجرا بوده که در زمستان سال 85 به همراه گروه زهي پارسيان اين قطعه را به روي صحنه بردهاست.
او درباره تجربه پيشين خود ميگويد: «تنها سعي کردم با تمام احساس قطعه را اجرا کنم و آقاي عليزاده که به تماشاي آن اجرا نشسته بودند هيچگاه ايرادي از من نگرفتند.».
هنجني در اجراي پيشرو قرار است اين قطعه را به همراه بخش زهي ارکستر سمفونيک ناسيونال اکراين اجرا کند. او دربارهي نحوه تمرينات خود با اين ارکستر ميگويد: «با توجه به اينکه خود آقاي عليزاده هم در تمام طول تمرينات حضور خواهند داشت، به هيچ عنوان احساس نگراني نميکنم. در اجرا با ارکستر پارسيان نيز آقاي عليزاده سر تمرينها حاضر ميشدند و گاهي نکاتي را گوشزد ميکردند که باعث ميشد صدادهي ارکستر به طور کل تغيير کند.».
اين نوازنده ني، علاوه بر اجرا با ارکستر پارسيان، سال گذشته اين قطعه را در پاريس نيز با ارکستر ديگري اجرا کرده است.
او درباره واکنش تماشاگران خارجي به قطعه نينوا ميگويد: «نينوا براي آنها خيلي عجيب بود چنانچه ميگفتند از شنيدن آن لذت برده بودند. خود ساز ني نيز کنجکاوي آنها را برانگيخته بود و ميگفتند اين ساز چه صداي عجيبي دارد!».
در کنسرت دي ماه در بخشي از اين قطعه «وفا مصباحي» به عنوان نينواز دوم در کنار پاشا هنجني قرار خواهد گرفت. او در اين باره ميگويد: «وفا مصباحي از شاگردان خود من در هنرستان صدا و سيما بوده و آينده بسيار درخشاني دارد. اجراي ني دو در قسمت «رقص سماع» کار بسيار مشکلي است. تفاوت ريتم بين ني يک و دو اجراي اين بخش را دشوار مي کند که آقاي مصباحي که در اجرا با ارکستر پارسيان نيز همراه من بودهاند به خوبي از پس دشواريهاي اين قسمت از قطعه برآمدند.».
در ميان سه قطعهاي که از حسين عليزاده در کنسرت مشترک او با محمدرضا درويشي اجرا خواهد شد، دو قطعه «عصيان» و «ترکمن» با تنظيمي جديد نواخته ميشود اما قطعه نينوا، نسبت به نسخه اجرا و تکثير شده در سال 62 هيچ تغييري نخواهد داشت.
پاشا هنجني با اشاره به اجراي تاثيرگذار «جمشيد عندليبي» در نسخه منتشر شده از اين قطعه گفت: «اوج احساس يک نوازنده را مي توان در اجراي آقاي عندليبي از اين قطعه ديد. هميشه در اجراهاي خودم از ني نوا تلاش مي کنم که خود را به احساس ايشان نزديک کنم.».
کنسرت مشترک حسين عليزاده و محمدرضا درويشي در روزهاي 6 دي (يک اجرا) و 7 دي (دو اجرا) در تالار بزرگ کشور اجرا خواهد شد.
كنسرت موسيقي كلاسيك در رشت برگزار ميشود
كنسرت موسيقي «كلاسيك» در روزهاي 26 و 27 آذر ماه در رشت برگزار ميشود.
به گزارش بخش موسيقي خبرگزاري دانشجويان ايران، اين كنسرت به سرپرستي ياور مهديپور با اجراي آثاري از: «ويوالدي»،«موتسارت»، «شوبرت»، «پاگانيني»، «آكولاي» در سالن خاتمالانبيا شهرستان رشت برگزار ميشود.
در اين اجرا ويلن: ياور مهديپور، پيانو: النا سانيكو، گيتار: شفق فخارزاده و مهيار همتي و چند نوازنده مهمان گروه را همراهي ميكنند.
قرار است اين كنسرت بعد از ايام محرم در تهران برگزار شود.