ميرزاپور مقصر نبود نصرتى چپپا نيست
ابراهيم ميرزاپور اصلاً روى گلهاى خورده ايران مقصر نبود. گل اول به گونهاى زده شد که واقعاً سرعت توپ فوقالعاده بود و هيچ دروازهبانى نمىتوانست آن را دفع کند. روى گل دوم هم تمام مدافعان تيم بچگى کردند. چرا که در صحنه گل دوم تمام بازيکنان تيم روى دروازه حريف يورش برده بودند و هيچکس در خط دفاعى نبود 30 ثانيه به پايان بازى مانده بود که همگى زمين ايران را خالى کردند! ميرزاپور روى اين گل هم کارى از دستش ساخته نبود.
در مجموع تيم ايران «ترسو» ارنج شده بود برانکو پس از گل اول بايد سياوش يا برهانى را به ميدان مىفرستاد تا با دو مهاجم به دروازه کرهحمله کنيم. علوي، نويدکيا و ستار زارع آماده نبودند، اما از همه مهمتر اينکه نمىدانم برانکو چرا نصرتى را در دفاع چپ بازى مىدهد. مگر ميثم منيعى آماده نبود؟ نصرتى دفاع يارگير چپ نيست او راست پاست و اگر با پاى چپ هم توپ بگيرد با پاى راستش سانتر مىکند.
اوون: در جام جهانى چيز ديگرى خواهيم بود
مايكل اوون ستاره و كاپيتان موقتى انگليس مى گويد امكان ندارد تيم وى با فرم بد فعلى اش در دور پايانى جام جهانى ۲۰۰۶ هم ظاهر شود.
به گزارش رويترز، مهاجم نيوكاسل در پاسخگويى به منتقدان بازيهاى ۳-۲ ماه اخير انگليس مدعى است كه تيم اش در موقع مقتضى اوج مى گيرد و به چيزى به كلى متفاوت در «آلمان ۲۰۰۶»بدل خواهد شد.
به اعتقاد او حتى اگر انگليس در ماه هاى پيش رو صاحب چند برد متوالى شود و شكست هاى اخير در برابر دانمارك و ايرلند شمالى را جبران كند، بازيهاى دور پايانى جام جهانى مسأله ديگرى خواهد بود و اين ميدانى است كه انگليس بايد براى آن كاملاً مهيا شود.
ممكن است انگليس به خاطر نتايج بد اخيرش اصلاً جزو »سيد»هاى اول (سرگروه ها) قرار نگيرد و با اين وجود اوون اميدوارى اش را از دست نمى دهد. «اين ادعا غلط است كه چون در ماه هاى اخير ضعيف كار كرده ايم در جام جهانى در برابر برزيل و آلمان و ايتاليا نيز چنين خواهيم بود. اگر چنين باشد ما بايد از حالا بازنده مسابقات خود با نتيجه صفر - ۳ و صفر - ۴ تلقى شويم و اصلاً هيچ مقاومتى نداشته باشيم و راحت تسليم شويم. ما بازيكنان توانا و پرتجربه اى داريم كه خودشان را براى آن موقعيت هاى مهم به فرم و روال لازم خواهند رساند. قدر مسلم اينكه آنها يك پيش باخته و تسليم شده از قبل نيستند.»
آنجا فرق مى كند
اوون معتقد است كه بازى در دور مقدماتى در برابر رقبايى كه دفاعى و در برابر آنها بسته بازى مى كنند، متفاوت با دور پايانى جام جهانى خواهد بود كه انگليس با تيم ها و حريفانى تهاجمى و صاحب بازى رو به جلو روبرو خواهد شد. «بسيارى از حريفان ما طى ماه هاى اخير چون مى دانستند حريف ما نمى شوند، عقب مى نشستند و صرفاً دفاع مى كردند اما در جام جهانى چنين نخواهد بود.
در آنجا هر تيمى خودش را صاحب شانس پيروزى مى داند و مثبت و هجومى كار مى كند و بنابراين ما با قصه و وضعيتى كاملاً متفاوت روبرو خواهيم بود. بازى كردن با يك حريف دفاعى در يك جاى سرد و در محيطى ناشناخته طبعاً بسيار مشكل و متفاوت با بازى كردن در فضاى گرم جام جهانى و در برابر حريفانى خوب و تهاجمى است.»
در عين حال اوون كاملاً مطلع است كه هواداران تيم انگليس از بازيهاى اخير اين تيم ناراحت اند و بدتر از همه شكست سنگين يك - ۴ در برابر دانمارك بوده است و انگليس حتى در روزى كه ولز را صفر - يك برد، هيچ كس را قانع نكرد و برد با همين نتيجه در مقابل اتريش نيز راضى كننده نبود.
نياز به تغيير
به اعتراف اوون، انگليس نياز به تغيير را حس كرده است و در ديدارهاى بعدى جبران مافات خواهد كرد.
«مشكل ما هرچه باشد، قطعاً به كمبود تلاش و اين جور چيزها مربوط نمى شود. ما از هر نظر كوشش كرده و از هيچ چيز غافل نمانده ايم. فوتبال اين روزها بسيار دشوارتر و فشرده تر از گذشته شده است و هيچ حريفى آسان تسليم نمى شود. بد بودن ما را بايد به اين مسأله نيز مرتبط دانست. اگر ۱۵-۱۰ سال پيش مى شد كارهايى را در صحنه هاى بين المللى انجام داد، به اين خاطر بود كه تيم ها با سبك و سياق امروز بازى نمى كردند اما حالا فشردگى كار خيره كننده است. با اين حال ما مسائل بازيهاى اخير خود را آناليز كرده و به مشكلات فنى مان پى برده ايم. از اين پس كوشش ما صرف رفع اين ضعف ها و ارايه نمايش هايى بهتر به قصد راضى كردن تماشاگران خواهد شد. اين چيزى است كه كشور ما به آن نياز دارد.»
بازى كم تأثير
ديشب انگليس بازى آخرش را در دور مقدماتى جام جهانى ۲۰۰۶ در برابر لهستان انجام داد. مسابقه اى كه به جز تعيين سرگروه هيچ فايده و حاصلى به حال هيچ يك از آنها نداشت و صعود هر دو تيم از قبل محرز شده بود.
اوون ساعتى پيش از اين بازى مى گفت: «كافى است يك بازى بد ديگر ارايه بدهيم و رسانه ها پر از منفى بافى شوند. با اين حال يادتان باشد كه خوب يا بد بودن ما در حال حاضر هيچ ارتباطى با وضعيت ما در زمان برگزارى دور پايانى جام جهانى نخواهد داشت. آنجا مقوله و ميدانى متفاوت و مكانى است كه من اميدوارم بهترين بازيهايمان را در آن ارايه بدهيم و چيزى ديگر و به كلى متفاوت با امروز باشيم.»
وومه از پنالتى از دست رفته كامرون و لحظات عذاب آور پس از آن مى گويد
اتوو يك دروغگوى بزرگ است
سايت اينتر _ به خانه اش حمله كردند و هر آنچه را مى توانستند نابود كردند. حتى به اتومبيل اش هم رحم نكردند و مغازه نامزدش را هم به آتش كشيدند. خيابان به خيابان و كوچه به كوچه دنبال اش گشتند، در حالى كه او با اسكورت پليس با اولين هواپيمايى كه به اروپا مى رفت به سمت پاريس پرواز كرده بود. پير وومه، ۲۶ ساله، عضو ثابت تيم ملى كامرون كه چند ماه پيش براى پوشاندن ضعف دفاع چپ رهسپار اينتر شد روزهاى سختى را مى گذراند حالا همه گذشته و آينده به اميد او توسط يك پنالتى به باد رفته است.
او تنها هنگامى كه در هواپيماى پاريس _ ميلان نشسته بود كمى آرامش يافت تا به آن پنالتى و همه آنچه قبل و بعد از آن رخ داد فكر كند. آن پنالتى لعنتى كه به معنى حضور در جام جهانى يا خداحافظى از آن بود. شايد وومه در لحظه زدن آن پنالتى به فينال رقابت هاى المپيك ۲۰۰۰ در سيدنى فكر مى كرد. آنجا هم سرنوشت مسابقه در يك پنالتى خلاصه شده بود و آنجا هم وومه پشت حساس ترين پنالتى ايستاده بود، آن بار توپ درون دروازه قرار گرفت و مدال طلا بر سينه شيرهاى رام نشدنى، همان ها كه فوتبال قاره سياه را به اروپا معرفى كردند جا خوش كرد و شايد همان طلا به وومه اين شجاعت را داد تا يك بار ديگر پشت حساس ترين پنالتى تاريخ قرار بگيرد. مرز بين فاجعه و جشن تنها يك ضربه بود و ميليون ها نگاه كه به پاهاى او دوخته شده بود، اما اين بار روى نحس سكه به نام شير ها افتاده بود و پنالتى دقيقه ۹۵ بازى با مصر كه تا آن لحظه به تساوى يك _ يك رسيده بود خراب شد تا كامرون غايب بزرگ جام جهانى آلمان شود.
از هم تيمانتان پيغامى دريافت كرده ايد؟
< بعضى ازهم تيمان ملى پوشم به من زنگ زدند و برخى نه، اما اينترى ها به محض رسيدن همه به من تلفن كردند.
صحبت هاى اتوو و اينكه گفته او مى خواسته آن پنالتى را بزند اما شما خواسته ايد آن را بزنيد و اطمينان داده ايد كه گل مى شود را شنيده ايد؟
< خيلى ناراحت شدم. اصلاً باور نمى كردم. به همين خاطر هم امروز ساعت ده به او تلفن كردم و پيغام گذاشتم تا به من تلفن كند. حتى خيلى دير از خانه خارج شدم شايد تلفن كند، اما وقتى زنگ نزده يعنى اين حرف ها را گفته.
قطعاً اين برخورد خوبى از سوى اتوو نبود!
< نه تنها رفتار خوبى نبود، بلكه او دروغ محظ گفته است. هيچ كس نمى خواست آن پنالتى را بزند، نه اتوو نه كاپيتان تيم. زيرا آنها مى دانستند اگر موفق نشوند چه پيش خواهد آمد.
براى ما لحظات بعد از آن پنالتى را شرح مى دهيد؟
< واقعاً سخت بود. من ناراحت بودم و به آنچه در كامرون روى خواهد داد فكر مى كردم. به خانواده ام كه آنجا زندگى مى كردند و بلافاصله بعد از رفتن به رختكن به پليس زنگ زدم آنها به من اطمينان دادند كه امنيت عزيزانم را فراهم خواهند كرد. هواداران ضررهاى مادى زيادى به ما زدند اما مهم اين است كه خانواده ام سالم هستند.
خانواده تان اكنون مخفيانه و زير نظر پليس زندگى مى كنند؟
< بله.
و شما هم براى امنيت خودتان فوراً به ايتاليا بازگشتيد؟
< بله. دقيقاً.
به نظر مى رسد كه يك تراژدى ملى روى داده.
< بله، فوتبال در كامرون خيلى مهم است. اگر نتايج خوب باشد همه چيز فوق العاده است و اگر بد باشد ... ما صعود به جام جهانى را در خانه از دست داديم و اين يعنى فاجعه.
مى توانيد مردم را ببخشيد؟
< عصبانيت آنها قبل درك است. آنچه را نمى فهمم صحبت هاى اتوو است. او دوست من بود. در سيدنى من پنالتى آخر را زدم و قهرمان شديم. درجام ملت هاى آفريقا هم پنالتى زدم. اصلاً نمى فهمم چرا او اين حرف ها را زده، در حالى كه كسانى كه در زمين بودند ديدند كه او و كاپيتان نخواستند پنالتى بزنند.
باز هم براى تيم ملى بازى خواهيد كرد؟
< نمى دانم، فعلاً فقط به سلامت خود و خانواده ام فكر مى كنم. من روزهاى سخت شبيه به اين را زياد ديده ام.
اگر اتوو به شما زنگ بزند به او چه مى گوييد؟
< ترجيح مى دهم او را مستقيم ببينم. من از او خواستم اگر اين چيز ها كه در مطبوعات نوشته شده دروغ است به من زنگ بزند، اما او زنگ نزد و اين يعنى او اين حرف ها را زده.
فكر مى كنيد زندگى شما در خطر است؟
< براى خودم ترسى ندارم. من از مرگ نمى ترسم، شخصيت من قوى تر از اين حرف ها است. اما براى خانواده ام كه در كامرون زندگى مى كنند نگران ام. آنها اكنون در جايى هستند كه نه مى توانند بيرون بروند و نه فعاليتى انجام دهند. والدين ام روزهاى سختى را مى گذرانند.
باز هم پنالتى مى زنيد؟
< بله. به زودى در اينتر اين كار را انجام مى دهم. البته به شرطى كه هم تيمان ام به من اطمينان كنند.
و حرف آخر ...
< يك ضرب المثل هست كه مى گويد موفقيت پدرهاى زيادى دارد اما شكست يتيم است.
بازتاب برخورد فدراسيون با ظاهر بازيكنان در رسانه هاى خارجى
بى بى سى/ ركسانا صابرى - قانون جديد فدراسيون فوتبال ايران درباره محروم كردن بازيكنانى كه از سبك ها و شيوه هاى لباس پوشيدن و آرايش موى «غير معمول» و «خارجى» استفاده كنند حرف و حديث هايى در جامعه فوتبال ايران به وجود آورده است.
فدراسيون فوتبال ايران ماه پيش به باشگاه هاى فوتبال اين كشور اعلام كرد كه بازيكنان نه تنها در داخل زمين چمن بلكه در خارج از استاديوم ها و در سفرها هم بايد وضعيت «مناسبى» داشته باشند.
اين فدراسيون همچنين اعلام كرد كه بازيكنان حرفه اى بايد از بستن موهاى خود يا به كار بردن تل پرهيز كنند، همچنين آنها نبايد گردنبند، گوشواره يا حلقه هاى نامناسب داشته باشند. طبق اين قانون، بازيكنان نبايد لباس هاى تنگ يا بدن نما يا كپى بردارى شده از الگوهاى غربى بپوشند.
تقويت مو يا فكر؟
اين قانون باعث ناراحتى بازيكنانى نظير على منصوريان شده است. او سرش را كاملاً از ته مى تراشد اما برخى از هم تيمى هاى او در استقلال موهاى خود را بلند مى كنند.
منصوريان مى گويد: «به نظر من وضعيت ظاهرى يك بازيكن به خود او مربوط مى شود. من نمى توانم به فلان بازيكن بگويم آقاى ... موهايت را بلند نكن يا فلان جور لباس نپوش. در دين اسلام هم بزرگان دين موهاى بلندى داشته اند و خيلى هم زيبا بوده اند.»
اما تصميم فدراسيون فوتبال ايران باعث ستايش بازيكنانى مثل مجتبى جبارى مى شود. او كه بازيكن تيم ملى ايران است كه در سال بعد در جام جهانى آلمان بازى مى كند، مى گويد: «به نظر من ظاهر بازيكنان بايد خوب باشد ... با توجه به اينكه ما به جام جهانى رسيده ايم بهتر است بازيكنان ما به فكر تقويت توانايى هاى خود باشند تا به فكر مدل موهايشان.»
دشوارى الگو بودن
فدراسيون فوتبال ايران معتقد است كه بازيكنان بايد به قوانين و شؤونات اسلامى كشورشان احترام بگذارند و بتوانند الگوى خوبى براى جامعه جوان ايران باشند.
ايرج نديمى يكى از اعضاى كميته تربيت بدنى مجلس شوراى اسلامى ايران مى گويد: «هر كشورى براى خود تعاريف، رفتار و مدل هاى مناسب دارد. در لباس پوشيدن، صحبت كردن و ... اينجا هم وضعيت همين گونه است. من فكر مى كنم كه اغلب بازيكنان ما اين مسأله را مى دانند...»
اين مقام ايرانى مى گويد: «آزادى بر مبناى سلايق شخصى تعريف نمى شود. مثلاً اگر من بخواهم بدون لباس و برهنه به خيابان بروم اين آزادى نيست. ما نمى پذيريم كه ورزشكاران ما اينگونه باشند... ورزشكاران ما الگوهاى جامعه هستند و از وسايل و امكانات اجتماعى هم استفاده مى كنند (نظير ورزشگاه ها) پس بايد به اين مسائل احترام بگذارند.»
تماشاگران موافق، مخالف
در استاديوم هاى ايران معمولاً فقط مردها حق حضور دارند. در ميان اين تماشاگران مردانى هستند كه موهايشان را با كش هايى مى بندند، برخى ديگر هم از تل مو يا گردنبندهاى طلا استفاده مى كنند.
محمد يك علاقه مند ۲۰ ساله فوتبال مى گويد كه او به جاى الگو قرار دادن بازيكنان فوتبال، دوست دارد از خوانندگان غربى مدل بردارد: «به نظر من بازيكنان هر شيوه اى كه بخواهند موهايشان را آرايش كنند اشكالى ندارد اما اگر بخواهند ابروهاى خود را بردارند اين مشكل است.»
مهدى ۲۷ ساله معتقد است كه اين قانون باعث محدود كردن بازيكنان فوتبال مى شود: «اين قانون خيلى بد است ... من فكر مى كنم تمام مردم آزاد هستند.»
هنوز مشخص نيست كه اين قوانين چه نوع مجازات هايى را ممكن است به همراه داشته باشد. برخى اعضاى فدراسيون مى گويند كه بازيكنان ممكن است با جرايم مالى و محروميت از بازى روبرو شوند اما طبق قوانين مكتوب: «تبعيت ورزشكاران از اين مسائل مورد نظارت و تشويق قرار مى گيرد.»
البته تاكنون دو بازيكن درباره وضعيت موهايشان اخطار دريافت كرده اند.
مترجم: امير صدرى
كدام تيم ملى دو مربى دروازه بانى دارد؟
ايران عكس جهان
ايران ورزشى - نگاهى به ليست كادر فنى تيم هاى مطرح و غير مطرح جهان نشان مى دهد كه در ايران چه اتفاقات عجيب و غريبى رخ مى دهد.
در حالى كه اغلب تيم هاى جهان يك سرمربى، يك مربى و يك مربى دروازه بان ها دارند اينجا در تيم ملى ايران به تنهايى ۲ مربى دروازه بان ها در ليست ديده مى شوند.
اتفاقى كه فقط در فوتبال ايران مى تواند رخ دهد نه در هيچ جاى دنيا حتى در كشورهاى عقب مانده آفريقا. در آستانه جام جهانى اين مسأله ذهن همه را به خود مشغول كرده اما فدراسيون از مواضع قبلى خود عقب نشينى نمى كند تا همچنان فخرالدين بگوويچ و احمد سجادى ۲ مربى دروازه بان هاى ايران باشند. در حالى كه به نظر مى رسد ايران در كادر فنى خود به يك كمك مربى ماهر نياز دارد تا بتواند در شرايط سخت به برانكو كمك كند. دو مربى دروازه بان ها روى نيمكت مى نشينند تا جا براى ديگران تنگ تر شود. تفكر روى اين قضيه پاسخ روشنى ندارد. چرا كه مسؤولان و مربيان هم به اين سؤال كه چرا دو مربى دروازه بان ها بايد روى نيمكت ايران بنشينند پاسخ روشنى نداده اند. شايد در هيچ كجاى دنيا تيمى با دو مربى دروازه بان ها فعاليت نكند. حداقل تيم هاى مطرح جهان از اين اتفاق عجيب در امان مانده اند، باور كنيد.
ايتاليا؛ پوردانو
تيم سيزدهم جهان يك كادر فنى ۳ نفره دارد. سرمربى مارچلو ليپى است. دستيار او«نارسيسو پزوتى» نام دارد. تنها مربى دروازه بانى ايتاليا هم«اوانو پوردانو» است.
انگليس؛ كلمنسه
در رده بندى فيفا به پله يازدهم تكيه كرده. انگليس با يك كادر فنى ۴ نفره فعاليت مى كند. اريكسون سرمربى است. استيو مك لارن و سامى كى هم دو مربى اين تيم هستند. رى كلمنسه هم مربى دروازه بان ها است. او سابقه بازى و مربيگرى در ليورپول و تاتنهام را دارد.
امريكا؛ سوسيكيچ
اين تيم با حضور«بوروس آرنا» سرمربى خود نتايج خوبى گرفته. امريكا حتى به رده هفتم جهان رسيده. اين تيم با ۴ مربى به كار خود ادامه مى دهد. علاوه بر آرنا، گلن ميرنيك و كورت اونالفو دو مربى تيم هستند. مربى دروازه بان هاى امريكا هم ميلتونين سوسيكيچ است.
آلمان؛ كوپكه
در اين تيم هم اتفاقات عجيب تكرار نشده. آلمان يورگن كلينزمن را سرمربى خود مى بيند. يواخيم لوو هم كمك كلينزمن است. آندرياس كوپكه دروازه بان سابق آلمان هم به عنوان مربى دروازه بان ها در كادر فنى اين تيم ديده مى شود.
فرانسه؛ مارتين
قهرمان جام جهانى ۱۹۹۸ امروز دومنك را سرمربى خود مى بيند. پيتر مانكوفسكى كمك مربى اوست. تنها مربى دروازه بانى فرانسه هم برونو مارتينى نام دارد. او دروازه بان اين تيم در يورو۹۲ و در زمان مربيگرى پلاتينى بوده.
جزاير سليمان هم با يك مربى دروازه بانى
حتى كشورى مثل جاماييكا هم ۲ مربى دروازه بانى ندارد يا كشورى مثل جزاير سليمان! هم با ۳ مربى كادر فنى خود را تشكيل داده.
در جاماييكا، پاول كمپبل در كنار دانسون (سرمربى) و والتر (مربى) مربى دروازه بان ها است يا در جزاير سليمان«كادينا» تنها مربى دروازه بانى تيم ملى اين كشور است. آمار نشان مى دهد كه نمونه ايرانى انتخاب ۲ مربى دروازه بان ها در جاى ديگرى وجود ندارد. تيم هاى بزرگ و كوچك جهان با رعايت قاعده، تنها يك مربى دروازه بانى دارند. حالا برانكو و فدراسيون فوتبال دوباره مى توانند بگويند:«كار ما درست است، جهان اشتباه مى كند؟»
طالب لو: مى توانم در فهرست نهايى جام جهانى باشم
مهر- وحيد طالب لو دروازه بان استقلال معتقد است شرايط حال حاضر استقلال به گونه اى است كه مى توان قهرمانى را براى اين تيم متصور بود.
طالب لو با اشاره به سيستم چرخشى دروازه بان هاى استقلال مى گويد: « قبل از اينكه رقابت هاى فصل آغازشود كادرفنى در اين باره جلسه گذاشت و من هم رضايت خودم را ازسيستم چرخشى اعلام كردم. درحال حاضر فقط به اين فكرمى كنم كه در تمام بازيها دروازه بان شماره يك استقلال هستم. درصورتى كه مربى از من درون دروازه استفاده كند كه چه بهتر و در غير اين صورت ازبيرون زمين و از روى نيمكت به تيم انرژى مثبت مى دهم تا بلكه با يكدلى درآن ديداربه پيروزى برسيم.» دروازه بان استقلال آرزوى هردروازه بانى را پوشيدن پيراهن تيم ملى مى داند. سعى مى كنم با تمركزبر روى بازيهاى باشگاهى، مربيان تيم ملى را مجاب كنم تا از من براى حضور درتيم دعوت كنند. فكر مى كنم بتوانم درفهرست نهايى جام جهانى ۲۰۰۶ جا داشته باشم.»