-
سلام اساتید بهتر میتونن راهنمایی کنن.
ولی من به شخصه واسه کسی که ماشین آمریکایی داشته اصلا ماشین غیر آمریکایی پیشنهاد نمیدم.چون هرچی هم که سوار بشید بازم دلتون نرمی و راحتی و شتاب آمریکایی رو میخواد الخصوص فایربرد با موتور 400 و اون شتاب وحشتناک.
شما باید به لوازم چیزی هم که میخواید بخرید توجه کنید که فکر میکنم لوازم بیوک از همه فراون تر و ارزون تر باشه.ولی اگه برای مصرف دائم و زیرپایی میخواید بیوک به نسبت اون دوتای دیگه اصلا به صرفه نیست.هم لنسر هم سیویک ماشین های پرطرفداری هستن.ولی شما باید ببینید میخواید از ماشین لذت ببرید یا میتونین با ماشین بسازید.اگه لذت سهم بیشتری داره خوب بیوک یکم خودنمایی میکنه ولی اگه میتونید با ماشین بسازید لنسر و سیویک که البته بین این دوتا هم لنسر فکر میکنم بهتر جواب بده بیشتر خودشو نشون میده.میتونید تو فروم هایی هم که کلوپ میتسو و یا هوندا دارن از اونایی که خودشون دارن سوال کنید
-
دماي كار كرد ماشين شما در حد خوبي پايينه، البته بيش از حد خنك بودن هم مناسب نيست و باعث فرسودگي قطعات و مصرف زياد سوخت ميشه.
درجه نشانگر جيوه اي گذاشتيد يا برقي؟
اما گرماي بيش از حد در كف ماشين چندان عادي نيست مگر اينكه لوله اگزوز به بدنه چسبيده باشه و گرما رو به اون منتقل بكنه.
ميتونيد كف ماشين را عايق فوم بزنيد و من هم قبل از موكت كردن اين كار را كردم و براي صدا گيري و عايق حرارتي خيلي خوب جواب داده.
نوا و كلا ماشينهاي دهه 60 و 70 داراي سيستم سوخت رساني كاربراتوري هستند و كاملا مشخصه كه نميتونه مثل انژكتوري قدرت داشته باشه، اما اگر سيستم انژكتوري سوخت و گيربكس دستي 5 دنده روي نوا سوار بود اونوقت واقعا كمتر ماشيني توي ايران ميتونست از پس شتاب و قدرت و سرعت اون بر بياد.
برداشتن پروانه توي شتاب و كشش و مصرف و صدا تاثير مثبت داره اما اينهم داستانهاي خودش را داره كه توي بخشهاي مختلف اين كلوپ و انجمنهاي خودرويي ديگه ميتونيد دنبال كنيد.
در مورد گيربكس ممكنه توربين يا صفحات گيربكس و يا پمپ ،ضعيف كرده باشه چون توي مدلهاي اتوماتيك هم با تخته گاز كردن ماشين بايد بتونه بكسواد بكنه.
آقا محسن ، جواب شما را در پيام خصوصي دادم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
سلام
ممنون از راهنماییتون.
والا تو دمای 40-50 درجه یزد دماش عالیه.آمپر آب جیوه ایه.و تو حرکت بین 70تا80 نوسان داره بستگی به ترافیک و ... که فکر میکنم خوبه.نمیدونم زمستون اگه پروانه رو باز کنم و یکی فن پرایدی بزارم جواب میده یا نه.
یه سوال احمقانه:
نمیشه سیستم انژکتور رو رو این موتورا سوار کرد؟ecuقابل تنظیم و انژکتور قوی؟
کلا کفش مشکل عایق داره با اینکه عایق کفش سالمه ولی ضعیفه زمستون پای آدم یخ میزنه تابستون آتیش میگیره
-
تغيير سيستم تغذيه سوخت از كاربراتوري به انژكتور مستلزم تغييرات بسيار زيادي هست كه شامل انژكتورها ، ريل سوخت، پمپ مناسب، سيستم الكترونيكي كنترل سوخت پاش، و ECU ، محل نصب قطعات و بخصوص انژكتورها بر روي سر سيلندر و كلي چيزهاي ديگه كه در ادامه مشخص ميشه آيا بازهم تغييرات جديدتر و تنظيمات لازم داره يا نه؟
نمونه خوب اين قضيه هم تبديل سيستم تغذيه كاربراتوري پرايد به انژكتور هست كه در سري هاي اول گويا مشكلاتي داشتن و به نيم انژكتور معروف شد كه دلكو به همان شكل متداول وجود داشت و انژكتور هم بجاي كاربراتور نصب شده بود.
گويا يكي از صنعتگران ايراني يك سيستم سوخت رسان انژكتوري ساخته كه روي تعدادي از خودروهاي كاربراتوري از جمله شورلت نصب ميشه ، ولي اينكه واقعا چقدر كارايي داشته باشه و چه تجربه اي روي ماشينهاي مختلف بدست آورده معلوم نيست و ممكنه چندان موفق نباشه و يا برعكس كارايي خوبي داشته باشه كه اين ديگه برميگرده به اينكه اون سازنده چقدر در مورد وسيله توليدي خودش تحقيق و آزمايش و تجربه بدست آورده؟
لينك اون را براي شما فرستادم.
در مورد حرارت كف اتاق ، بطور استاندارد كف اتاق هيچ عايق خاصي بجز همان موكت استاندارد نداره، و اگر خودتون عايق كنيد بهتر جواب ميده اما كلا قطعات فلزي در گرماي محيط داغ ميشن و اين طبيعيه.
ميتونيد از موكت ضخيم و البته فرشهاي كوچك مثل پادري هم به عنوان زير پايي استفاده كنيد كه هم زيبايي بهتري داره و هم به علت ضخيم بودن نوعي عايق محسوب ميشه.
-
واقعا خوشحالم كه صاحب يك دوو يا MVM نيستم!
نصف روز دنبال پيدا كردن فن دوو يا MVM بودم و هرچي بيشتر گشتم، كمتر پيدا كردم..
به معناي واقعي قطعات يدكي اين دوتا ماشين اينجا پيدا نميشه، دوو كه كلا دوتا يدكي داشت، يكي بيشتر اوراق فروش بود كه قبلا سر زده بودم و نداشت، يكي هم كه هميشه بسته است.
نمايندگي هم كه كلا هميشه بسته است و به تلفن جواب نميداد!
در مورد MVM وضع بدتر بود و به تنها نمايندگي كه سر زدم ديدم هر ماشيني كه بگيد ميفروشه بجز MVM!! حتي يه ماستنگ كروك پلاك اروند آبي بسيار زيبا هم براي فروش گذاشته بود، مابقي هم تويوتا پرادو، ميتسوبيشي پاجيرو، چند مدل مزدا و نمونه هاي ديگه هم داشت كه همه براي فروش بودن، و ظاهرا MVM هاي خودش رو پشت نمايشگاه گذاشته بود تا كلاس كار پايين نياد!!
در مورد فن MVM110 سوال كردم، و گفتن داريم( نمونه 4 سيلندر) و رفت كه بياره...
رفتن همان و معطل شدن ما همان...
ول كردم و برگشتم و تو راه با خودم فكر كردم و به اين نتيجه رسيدم كه در بهترين شرايط مثل فن پرايد عمل ميكنه و زياد به اون اميدي نيست.
واقعا بازم به اببهت و شخصيت و كلاس ماشينهاي آمريكايي كه داريم كه با وجود اينهمه مشكل و تحريم و نبود قطعات و قوانين دست و پا گير و محدوديتها و...هنوز ميشه لوازم اونها رو هم نو و هم دست دوم پيدا كرد و مثل اين دوتا ماشين و بعضا خودروهاي روز مملكتي ديگه، درمانده يه قطعه نشدن..
دو تا فن ،متعلق به 206 و ال 90 هست كه مشخصات اونها را پيدا كردم و با يك نگاه كلي ميشه فهميد كه ال90 فن قويتر و بهتري داره اما توان زيادي هم از برق ميگيره و براي شروع بهتر برم سراغ فن 206.
فن L90
قدرت الكتروموتور : 460 W
تعداد دور : حداكثر 2900 RPM
ميزان دبي هوا: 5000 متر مكعب در ساعت
فن پژو 206
قدرت الكترو موتور : 300w
حداكثر تعداد دور : 2650 RPM
ميزان دبي هوا: 3700 متر مكعب در ساعت
چند روز ديگه تعدادي دياق و پروانه 206 سفارش دادم به دستم ميرسه و آزمايش را شروع ميكنم، اگر جواب گرفتم ، همين فن 206 سوار ميكنم( با يا بدون دياق، با توجه به فضاي قابل استفاده) و اگر نشد، با فن ال 90 آزمايش ميكنم.
يه نفر هم پيشنهاد استفاده از فن كاميون ايسوزو داده بود ( 12 ولت) كه سراغ اون هم رفتم اما پيدا نشد و در عوض يه فن نسبتا ضعيف ( شبيه پرايد) با پروانه مشابه فنهاي متداول خنك كننده كندانسور نشان دادن كه اصلا جالب نبود و قيمت خيلي بالاي هم داشت( 140 هزار تومان)
-
-
صافکار ماشین آمریکایی
با سلام به همه دوستان
کسی صافکار آمرکایی خوب نمی شناسه مخوام ماشینم را بدم صافکاری کنند نوعش هم شورلت c3 است .
هر کسی را میشناسید معرفی کنید.
-
به نظر من به صرفه و منطقي نيست كه اينهمه راه بياييد تا اين كارها را انجام بديد چون:
1. ممكنه بخاطر ايرادات ديگه توي راه مشكل پيدا كنين
2. اگر مشكلي در تعميرات وجود داشته باشه، و بخواهيد براي پيگيري پيش تعميركار بريد، بايد دوباره اينهمه راه برگردين
3. بعضي از اين تعميرات را خودتون ميتونيد انجام بديد ، و داشتن ماشين آمريكايي يعني اينكه خودمون دست به آچار باشيم، حتي توي شهرهاي بزرگ با امكانات كافي خيليها خودشون اكثر تعميرات را انجام ميدن.
ممكنه اولش سخت باشه ولي كم كم تجربه پيدا ميكنين و ياد ميگيريد. شايد به يه شهر نزديكتر بريد بهتر باشه چون اهواز تعميركار خيلي خاص و آنچناني نداره كه بخاطرش اينهمه راه بيايد. شهرهاي نزديكتر به خودتون هم هست كه اگر از اهواز بهتر نباشن، بدتر هم نيست.
براي ساسات هم فكر نكنم نتيجه خوبي بده. ممكنه با سيم بشه به نوعي دريچه دهانه كاربراتور را باز و بسته كرد، اما چقدر اصولي باشه و كارايي خوبي داشته باشه ديگه بايد تجربه كرد..
-
سلام دوستان
امیدوارم حال همگی خوب باشه.
من میخوام روغن گیربکس ماشین روعوض کنم(اتوماتیکه).باید کارتل روغن زیر گیربکس رو کامل باز کنم؟یا میشه با وکیوم یا .... کشید؟پیچ واسه تعویض روغن نداره؟
ممنون
-
اگر از روش معمول بخواهيد استفاده كنيد، تنها راه باز كردن كارتل روغن گيربكس هست، كه البته با اين كار دسترسي به ف ي ل ت ر روغن گيربكس هم خواهيد داشت كه حتما بايد تعويض بشه( اگر از نوع كاغذي بود) و يا كاملا شسته و از براده هاي فلزي و جرم پاك بشه( در صورتي كه از نوع فلزي باشه) و البته رسوبات ته نشين شده در كارتل هم قابل تميز شدن هست.
اما اگر از روش وكيوم بخواهيد استفاده كنيد، احتمالا اين كار انجام شدني باشه و لوله مكش از طريق لوله گِيج روغن وارد شده و روغن را تخليه بكنه.
اگر روغن خيلي كثيف و تيره رنگ بود و احيانا بوي سوختي و اكسيد شدن هم ميداد، بايد با چند بار تعويض روغن، به نوعي داخل گيربكس و مدارات اون شستشو داده بشه و البته اينكار باعث ميشه تا اون مقدار روغن باقي مانده در توربين كه امكان تخليه شدن نداره هم تعويض بشه.
ميتونيد تا قبل از ريختن روغن درجه يك و نو، از روغنهاي ارزانتر براي اينكار استفاده كنيد، البته بشرطي كه صرفا در جا كمي جلو و عقب حركت كنيد و بلافاصله دوباره روغن تعويض بشه تا كم كم رنگ روغن تعويض شده به روشن تغيير پيدا كنه.
در آمريكا كيتهايي براي نصب پيچ تخليه روي كارتل روغن گيربكس و حتي توربين هم وجود داره، اما استفاده از اونها توصيه نشده، شايد يكي از دلايل مهم اين بوده كه حتما ف ي ل ت ر روغن چك شده و داخل كارتل هم تميز بشه.
براي روغن نهايي و اصلي از روغن هيدروليك مارك بهران ويژه گيربكس اتوماتيك استفاده كنيد كه داراي استاندارد ديكسرون جنرال موتورز هست و كيفيت بسيار خوبي داره .
روغنهاي ديگه، حتي نمونه هاي موجود در قوطي هاي پلاستيكي مشكلي با مارك AC مشكوك به تقلبي بودن هستن و توصيه ميكنم از اونها استفاده نكنيد.
مقدار روغن مورد نياز براي اين نوع گيربكس اگر اشتباه نكنم حدود 10 QTS هست كه بر اساس مقدار حجم هر قوطي فلزي بهران ميتونيد اندازه مورد نياز را استفاده كنيد.
براي تعيين مقدار صحيح بايد بعد از ريختن روغن ،ماشين روشن شده و با اون چند متر جلو و عقب حركت كنيد و بعد در حالت پارك قرار بديد و گِيج روغن گيربكس را بكشيد تا اندازه روغن معلوم بشه.
-
درود و سپاس جناب کامارو
بعد از پرس و جوی زیاد یه مکانیکی که همه ازش راضی بودن رو به اسم اوسا بهرام که اتفاقا اهوازیه و حدود 10 تا 12 سالی میشه که از اهواز به ایلام اومده رو پیدا کردم و ماشین رو بردم پیشش.
اطلاعاتش خیلی خوب بود،ماشین را یه دور راند و گفت هم موتور و هم گیربکس ماشین خیلی خوب کار میکنن،معکوس خیلی خوب میزنه،دنده خوب و بدون تکان عوض میکنه،موتور قویه و صدایی که قبلا گفتم هنگام دنده رفتن و تعویض دنده داره دو دلیل داره،یکیش ضعیف بودن ترمز دستی(پایی) و دیگری خلاصی داشتن دیفرانسیل که درست میگفت.
چرخهای جلو و پمپ ترمز رو هواگیری کرد و پدال رو خیلی اورد بالا و پرکردن ترمز هم خیلی بهتر شد، ضمنا گفت یکی از صاحبای قبلی به دلیل نداشتن وسایل ترمز عقب اومده لوله های ترمز عقب رو کور کرده و الان چرخهای عقب ترمز ندارن.
یه کارت تبلیغاتی CHEVROLET PARTS که ساکن اهواز بود رو بهم نشون داد،زنگ زدم و وسایل ترمز عقب خواستم قرار شد دوباره زنگ بزنم،فردا میزنم.
خیلی هم خوش برخورد بود دست آخر گفت 25تومن که بیست تومن بش دادم.خیالم از بابت مکانیک خوب راحت شد.
-
واقعا باید قدر شناس علی آقا باشیم.به اشتراک گزاشتن دانششون خیلی ارزش داره.
من به یه سوال دیگه برخوردم :n03: چطور سیم سبقت رو تنظیم کنم؟ آخه حس میکنم درست معکوس نمیده
ممنون:n02:
-
از شما دوستان متشكرم، باعث خوشحالي من هست كه بتونم كمك و راهنمايي كوچكي بكنم.
در باره تنظيم سيم سبقت، اول بايد ببينيد كه سيم به درستي كار ميكنه يا مشكلي داره؟
گاهي ممكنه بخاطر فرسودگي و پاره شدن بخشي از سيم در داخل روكش، به خوبي و راحت حركت نكنه و اين در عملكرد معكوس كشيدن تاثير داره.
براي شروع بهتره اول سر سيم سبقت را از روي اهرم دريچه كاربراتور باز كنيد. معمولا اتصال سيم سبقت به اهرم كاربراتور در نمونه هاي شش و هشت سيلندر تقريبا به يك فرم هست و تفاوت چنداني نداره.
وقتي سر سيم باز شد، روكش كابل را با دست محكم بگيريد و با دست ديگه كابل را آرام بكشيد تا زماني كه حس كنيد كمي سفت شده، در اين لحظه با ادامه كشيدن سيم، حس ميكنيد كه سوپاپ يا دكمه اي فشرده شده كه اين همان سوپاپ فشار روغن در گربكس هست كه باعث ميشه دنده از 3 به 2 معكوس بشه.
حالا بايد ببينيم كه اهرم كاربراتور تا چه حدي بايد حركت بكنه تا سيم كشيده شده و اون سوپاپ مورد نظر در گيربكس عمل بكنه؟
معمولا معكوس كشيدن در گيربكسهاي اتوماتيك شورلت بين سرعتهاي 70 تا 80 كيلومتر بهترين نتيجه را داره ، چون ماشين داراي سرعت و اينرسي مناسبي براي شتاب گرفتن هست و به راحتي با يك معكوس كشيدن به بالاي 110 كيلومتر ميرسه( البته در صورت سلامت بودن موتور و گيربكس و موارد فني مربوطه)
سر كابل را دوباره سر جاي خودش سوار كنيد و اينبار سعي كنيد در حالت خاموش بودن موتور و صرفا با فشار پدال گاز، همان لحظه فشرده شدن و باز شدن سوپاپ را كه با دست انجام داديد،پيدا كنيد.
وقتي چند بار اين كار را انجام داديد متوجه خواهيد شد كه چه مقدار فشار براي عمل كردن اون سوپاپ لازم هست. ميتونيد از يك نفر ديگه كمك بگيريد تا درست در لحظه اي كه اون سوپاپ باز شد، مقدار اندازه حركت و موقعيت جديد اهرم كاربراتور را نگاه بكنه و به شما اطلاع بده.
بعد از اينكه محل جديد را پيدا كرديد، بايد كاري بكنيد كه زائده اهرم كاربراتور كه داخل شيار كابل سيم سبقت قرار گرفته، از اون حد جلوتر حركت نكنه كه انجام اين كار با بستن يك پيچ و مهره مناسب با واشر انجام ميشه و به نوعي جلوي حركت بيشر اون زائده را در طول بخش سر كابل محدود ميكنه.
مثلا اگر زائده بايد در محل نقطه A بسته بشه، بايد جلوي اون يك پيچ و مهره ببنديد.
بعد از انجام اين كار، كمي با ماشين حركت كنيد تا موتور و گيربكس كاملا گرم بشه و بعد تست كنيد و بينيد در چه سرعتي معكوس انجام ميشه؟ با به دست آوردن حدود جديد متوجه خواهيد شد كه چه مقدار بايد اون پيچ و مهره را جلوتر يا عقبتر ببنديد.
سالها قبل كه كامارو داشتم، اون را طوري تنظيم كرده بودم كه در حدود 80 كيلومتر ميتونستم معكوس بكشم و تا سرعت 120 كيلومتر همچنان در دنده 2 باقي ميماند و اگر فشار بر پدال گاز را كم ميكردم، دنده به 3 برميگشت و اگر نه تا همان 120 در 2 باقي ميماند و در صورتي كه باز پدال را رها نميكردم، خود گيربكس بطور اتوماتيك وارد دنده 3 ميشد تا بيش از حد به گيربكس و موتور فشار وارد نشه.
در مورد سيم سبقت، ممكنه نمونه هايي وجود داشته باشه كه دقيقا براي يك مدل ماشين و كاربراتور و گيربكس ساخته شده باشه و ديگه نيازي به اين تنظيم نباشه، اما معمولا سيمهاي موجود در ايران از نوعي هستند كه براي طيف وسيعي از موتور و گيربكس و كاربراتورها قابل استفاده و تنظيم هست.
يك نكته ديگه اينكه سيم سبقت را حتما از نمونه خوب و با كيفيت انتخاب كنيد چون علاوه بر اينكه وظيفه معكوس كشيدن داره، به نوعي كار آب بندي و جلوگيري از نشت روغن گيربكس در محل سوار شدن خودش را هم عهده دار هست. حتي اگر روكش اون زخمي و يا بي كيفيت باشه( مثل پرس شل و يا كيفيت ساخت پايين) به راحتي روغن گيربكس بعد از گرم شدن از بالاي سيم و بدنه روكش نشت پيدا ميكنه.
////////////////////////////
فرصت تست فن 206 نشد، چون چند مورد فني ديگه پيش آمد، احتمالا يكي دو روز ديگه انجام ميدم.
در بازار قطعات برقي خودرو ( قطعات مربوط به كولر و فن برقي) نمونه اي از يك فن برقي ساخت تركيه پيدا كردم( به نام تجارتي كروماس) كه گويا بيشتر در ميني بوسهاي بنز قديمي براي خنك كردن كندانسور كولر اونها استفاده ميشه كه روي سقف ميني بوس سوار ميشه.
يكي از اونها را از نزديك معاينه كردم، ظاهرا قدرت خوبي بايد داشته باشه( البته ننوشته بود كه چند وات توان داره) ولي 2500دور در دقيقه چرخش داشت كه اين با توجه به فن اصلي پرايد ( 2660 دور در دقيقه) رقم خوبي به حساب مياد. فرم پروانه هاي اون هم ظاهرا براي هوادهي زياد طراحي شده، اما اينكه توانايي خنك كردن كندانسور و رادياتور را بطور همزمان داشته باشه، مشخص نيست، مگر اينكه آزمايش بشه. سايز 12 اينچ اون و قطر دياق كاملا مناسب بود و به راحتي در محل جلوي نوا سوار ميشه.
قيمت هم 150 هزار تومان.
-
فن 206 رو بنده قبلا تست کردم و قدرتش مناسبه و زمانی که میخواستم فن برقی خریداری کنم فروشنده فن 206 رو به باتری وصل کرد و قدرت خوبی داره و تقریبا از خیلی از فنها ساکت تر کار میکته .
البته قدرتش به اندازه فنی که خریدم و 2 تایی هست نیست و حدودا 30 درصد کمتر به نظر میرسید ولی برای مصرف شما در زمان کولر گیری فکر کنم جواب بده.
البته حتما وات مصرفی اون رو هم در نظر بگیرید چون با دینام فابریک احتمال سوختن بالشتک دینام خیلی خیلی زیاده و دینام نوا حدودا به اندازه دینام پراید توان داره و به نظر من فنی که روش نصب میشه باید حدود 200 وات باشه و 13 امپر جریان بکشه و بیشترش اگه نصب بشه احتمالا به دینام قویتر هم نیاز پیدا کنید.
من در شرایط سحت تر هم از ماشین استفاده کردم و در اتوبان تا 120 کیلومتر دور گرفتم و تفاوت فن برقی با پروانه در این سرعت شدیدا محسوسه و ماشین در حد 405 نرم کار میکرد و بیصدا راه میرفت .
البته در حال اعمال تغییرات جدیدی روی سیستم خنک کننده هستم و یکی اینکه مهره فنی که الان نصبه 68-82 هست و این یعنی وقتی روشن میشه باید دمای موتور رو 14 درجه پایین بیاره تا خاموش بشه و زمان کارکرد فن رو زیاد میکنه.
قراره به جای این مهره از مهره ی 68-75 استفاده کنم و یا مهره ای که بازهی کارکرد کوتاه تری داشه باشه.
یک دیگه اینکه با بررسیهای بیشتری که از فنها کردم متوجه شدم موتورعای نصب شده روی اونها موتور فن پراید نیست و به احتمال قوی موتورفن دوو باشن و پروانه فن پراید رو به اونها خوروندن و قاب فنها جای پروانه فن بهتر و قویتر هم دارن و به زودی پروانه فن فابریک دوو یا پروانه قوی دیگری روشون نصب میشه.
این دوتا تغییر که اعمال بشه کارکرد فنها بهبود پیدا میکنه.
راستی یه نکته در مورد فن برقی برای ماشین شما:
چون تصمیم به نصب فن در جلوی رادیاتور دارید در انتخاب فن مراقب باشید فن جلوی بادی که در زمان حرکت به رادیات برخورد میکنه رو نگیره.
ماشین تقریبا کاراش تموم شده ولی چون اینترنت پر سرعت ندارم نمیتونم عکس برای دوستان بگزارم.
-
................................................
-
يك سري پروانه 206 سفارش دادم ، ولي متاسفانه كيفيت خوبي نداشت، پس فرستادم و سري جديد بزودي دستم ميرسه و آزمايش رو روي ماشين انجام ميدم.
ديشب موتور فن 206 را بدون پروانه به برق ماشين وصل كردم و با روشن كردن كولر و فن و چراغها، مقدار توان مصرفي اون رو از طريق كم و زياد شدن نور چراغهاي ماشين تخمين زدم( چون آمپر متر ندارم)
چيزي كه متوجه شدم اين بود كه مصرف چندان زيادي نداره و فقط در حد بسيار جزئي از شدت نور چراغها كاسته شد كه اين طبيعيه، مضاف بر اينكه فن برقي كوچك سمت راست همچنان متصل هست و اگر اون را بردارم مقدار توان مصرفي ماشين كمتر از اين مقدار ميشه.
اگر زماني نياز به آمپر بيشتري براي مصرف وجود داشت، سعي ميكنم از دينام فابريك شورلت استفاده بكنم كه هزينه كمتر و تعميرات ساده تري داره. احتمالا دينام كاديلاك كه از نظر حجم كمي بزرگتره و 100 آمپر برق توليد ميكنه.
محل نصب فن هم سمت چپ كه بيشترين فضا را در اختيار ميگذاره، در نظر گرفتم و اگر ناچار بشم كمي هم روي پايه نگهدارنده قفل كاپوت كار ميكنم تا جاي بيشتري بوجود بياد، اما در نهايت هرنوع فن كه سوار بشه، خواه ناخواه بخشي از مسير عبور هوا رو سد ميكنه( موقع خاموش بودن) كه اين در زمان زمستان مشكلي نيست و در تابستان هم معمولا خود فن روشن ميشه( با يا بدون كولر) كه در اين صورت عبور هوا بيشتر از زماني خواهد شد كه فن خاموشه.
گرماي شديد هواي خوزستان واقعا اجازه اين جور تغييرات از نظر برقي شدن كامل سيستم فن را نميده. براي اينكه تصور كاملي از شدت گرماي اينجا داشته باشيد، يكبار جلوي تنور نانوايي بياستيد و تصور كنين كه موقع خروج از درب خانه با چنين هوايي مواجه خواهيد شد و بايد فنها بطور همزمان هم رادياتور موتور و هم كندانسور كولر را خنك كنن و البته از پس گرماي متصاعد شده از سطح زمين و ديوار و خودروهاي ديگه و البته نور شديد و مستقيم آفتاب هم بر بيان!
-
پیرو صحبتهای شما در مورد خنک کاری موتور من مدتی هم در فکر نصب رادیاتورالمینیوم بودم و نمونه های هم بررسی کردم.
بعضی نمونه ها با اندکی تغییرات قابل نصب بودن و قیمت مناسبی هم داشتن و میشه گفت که هنوز هم به نسبت رادیاتور مسی ارزونتر هستن.
بعد یه بررسی دیگه از توانایی در انتقال حرارت الومینیوم و مس انجام دادم که متوجه شدم توانایی انتقال حرارت در مس خالص خیلی بیشتر از الومینیوم هست.
من حدس میزنم شبکه های رادیاتورهای ما هم مس خالص نباشه و درصدی هم برنج یا شاید فلزات دیگر هم داشته باشه .اما رنگ فلز شبکه رادیات امریکایی قرمز هست و به نظر میاد بیشترش مس باشه.البته رادیاتورهای الومینیوم هم الومینیوم خالص نیستن و نمیدونم که شبکه های رادیاتور مسی خالص تر هستن یا رادیاتورهای الومینیومی.
البته شنیدم که به دلیل تکنولوژی بالاتر در ساخت شبکه های الومینیومی امکان اینکه شبکه ساخته شده خیلی ظریف و نازک ساخته بشه هست و این رو به عنوان برتری رادیاتورهای الومینیوم ذکر میکنن و به دلیل جنس خاص مس و نرمی زیادش نمیشه این کار رو در مورد مس انجام داد.
که البته این نکته رو من هم شنیدم و نمیدونم چقدر درست باشه.
مثلا رادیاتور ماکسیما با اعمال تغییراتی برای ماشین من قابل نصبه و فقط اون سینی بالای رادیاتور فابریک رو دیگه نباید نصب کرد و رادیاتور رو را اتصالات دیگه محکم کرد.اما دقیقا به این نتیجه به طور مستند نرسیدم که رادیاتورهای الومینیومی برتری دارن وگرنه سریعا رادیاتور ماشین رو الومینیومی میکردم.
یک نکته هم در مورد شبکه های رادیاتور ما وجود داره و اینه که یک لایه رنگ هم روی شبکه وجود داره و این به مقدار قابل توجهی از توانایی شبکه مسی کم میکنه.
خلاصه هنوز به این جمع بندی در مورد رادیاتور الومینیومی نرسیدم و شاید در صورت بهتر بودن شبکه های الومینیومی تغییر رادیاتور نقش مهمی در خنک تر کردن موتورهای ما داشته باشه.
-
من هم در اين مورد تحقيق كردم و به نتايجي رسيدم كه خيلي جالبه،
بهتره اول مقايسه اي بين قيمت جهاني مس و آلمينيوم داشته باشيم چون در نهايت از همين تفاوت قيمت ميشه به نتايج مورد نظر رسيد.
اين جدول قيمت مس و آلمينيوم در طي 10 سال( 1993 تا 2002) هست:
سال |
آلومينيوم
(دلار / تن) |
مس
(دلار / تن) |
2002 |
339/1 |
548/1 |
2001 |
446/1 |
582/1 |
2000 |
539/1 |
815/1 |
1999 |
386/1 |
573/1 |
1998 |
358/1 |
661/1 |
1997 |
599/1 |
276/2 |
1996 |
507/1 |
302/2 |
1995 |
806/1 |
936/2 |
1994 |
477/1 |
307/2 |
1993 |
139/1 |
914/1 |
اينطور كه كاملا مشخصه، قيمت هر تن مس بيشتر از آلمينيوم هست كه اين نشون ميده ارزش كاربردي مس بيشتر و مورد استفاده زيادتري داره، بخصوص در صنايع الكترونيك و نظامي كه اين روزها خيلي سود آور شده.
بنابراين كاملا مشخصه كه ديگه به صرفه نيست تا از اين فلز ارزشمند و به نوعي استراتژيك براي ساختن رادياتور اتومبيل استفاده بشه، بخصوص كه جرم حجمي بيشتري هم نسبت به آلمينيوم داره و رادياتور ساخته شده از مس داراي وزن بيشتري نسبت به نوع آلمينيومي است.
از طرفي هدايت حرارت مس خيلي بيشتر از آلمينيوم بوده و تقريبا 2 برابر آلمينيوم توانايي انتقال حرارت داره و مقدار اون w/mk 401 است ( وات/ متر كلوين )
آلمينيوم 205 w/mk است.
تا اينجا روشن شد كه رادياتورهاي مسي ماشينهاي ما داراي توانايي خيلي خوبي از نظر انتقال حرارت هستند، اما به دليل سنگين بودن و هزينه توليد اونها( گران بودن مس) ديگه بصرفه نيست و رادياتورهاي آلمينيوم جايگزين اونها شده.
در واقع ميتونم اينطور نتيجه بگيرم كه اگر با همين سيستم پروانه معمولي ماشين، از رادياتور آلمينيوم استفاده كنيم، به احتمال زياد ماشين داغ ميكنه و جوش مياره، چون ضريب انتقال حرارتي آلمينيوم خيلي كمتر از مس هست، مگر اينكه از سيستم خنك كننده قوي تر مثل فن برقي با دور بالا ( تك يا جفت با توجه به نوع خودرو و موتور) استفاده بشه كه در اين صورت مشكل برطرف شده و فنهاي برقي ، جبران كمي ضريب انتقال حرارتي آلمينيوم را خواهند كرد. البته با توجه به اينكه رادياتورهاي آلمينيومي مناسب براي ماشينهاي ما وجود نداره، و بايد از انواع نمونه هاي ديگه استفاده بكنيم، ممكنه اونها حجم و ظرفيت كافي براي ماشينهاي ما را نداشته باشن.
يك نكته ديگه اينكه سرسيلندرهاي آلمينيومي كه اين روزها در تمامي خودروهاي دنيا مورد استفاده قرار ميگيره داراي ضريب انتقال حراتي خيلي بيشتري نسبت به سرسيلندرهاي چدني خودروهاي ما هستند كه همين مسئله در بالاتر رفتن راندمان كاري اونها تاثير داره و موتور زودتر خنك خواهد شد( و البته سبكتر بودن موتور)
كلا موتورهاي نسل جديد به اصطلاح گرما دوست هستند و در دماي بيشتري نسبت به نمونه هاي قديمي و كاربراتوري كار ميكنن و راندمان بهتري دارن.
در حال حاضر انواع سيستمهاي خنك كننده موتور كه مخصوص مدلهاي مختلف خودرو ساخته شده، بصورت آماده در بازار آمريكا پيدا ميشه كه هيچ نيازي به دستكاري بخشهاي مختلف ماشين نيست و صرفا با خريد اون كيت مخصوص( رادياتور ، دياق و فنها) ميشه به راحتي روي ماشين سوار كرد.
مثل اين كامارو كه بعد از بازسازي و تيونينگ موتور، از رادياتور آلمينيوم و فن برقي استفاده كرده.
رادياتورهاي آلمينيومي بصورت جداگانه هم براي خودروهاي آمريكايي در همه مدل ساخته شده كه دو نمونه اينجا هست، يكي داراي مخازن پلاستيكي( مثل پرايد و پژو)
و ديگري كه داراي مخازن تمام آلمينيوم هست و بوسيله جوشكاري بهم متصل شده.
قبلا در فكر ساختن اين نمونه رادياتور تمام آلمينيومي بودم كه به علت پيدا نكردن جوشكار مناسب كه توانايي جوش دادن ورقهاي آلمينيوم را داشته باشه، منصرف شدم.
-
درود بسیار بر همه دوستان.
اقا این فروم بار علمی بسیار بالایی داره که به لطف علی اقا و اقا محمد عزیز هست.درود میفرستم به شما که خیلی اطلاعات مارو میبرید بالا.پاینده باشید.
علی اقا شما برای کاهش درجه حرارت موتور خودرو نمیتونید از فشنگی درجه پایینتر استفاده کنید؟؟مثلن بجای فشنگی درجه 84 از 74 استفاده کنید؟؟؟(اعداد به عنوان مثال بود)
این کار توی تابستون با توجه به گرمای محیطی خوزستان فکر کنم بد نباشه.
و یک مورد دیگه.مجرای اب داخل موتور تمیز هست؟؟؟؟موقع تعمیر موتور برای این قسمت برنامه ای داشتید؟؟؟؟چون در طی سالها قطعن جرم و رسوبات اون مجرا رو می بنده و همون جرم و و رسوبات مانع انتقال حرارت از محفظه و بلوک به اب درون مجرا میشن.
من دو سال قبل دو قوطی مایع گچسا گرفتم و بعد از جدا کردن شیلنگ های رادیات از بالا ریختم داخل مجرای اب موتور .پایینو هم با پارچه بستم و بعدش اب رو بستم به مجرا تا سر ریز بشه.اقا چنان کثافاتی از داخلش در اومد وحشتناک.اب سیاه شده بود و قل قل میجوشید و .... دو بار این کارو کردم و بعد هم حسابی داخل رو با اب شستشو دادم تا اب روشن از پایین می اومد.به نظرم کار مفیدی باشه و مجرای اب رو کاملن باز میکنه.
-
ب َ بَ تاپیک . . .
یکی مارو روشن کند ک چرا 35سال است نمیگذارند در کشوری که خودش یه زمانی آمریکایی و بهترین خودروهای روز(آمریکایی ) مونتاژ میکرد آمریکایی وارد بشه!!!!!!!!!:n04:
بر باعث و بانیش آره . . . . .
همین میشه ک خیلی ها تو این کشور (نمونه ش من ) عقده آمریکایی دارن و همین میشه ک 90% خودروهای منطقه آزاد آمریکایی ــــــــه
بر باعث و بانیش آره . . . . .2
بر باعث و بانیش آره . . . . .3
بر باعث و بانیش آره . . . . . دسته ب دسته
-
متشكرم آقا حميد گرامي
در حال حاضر تنها فن برقي كه روي ماشين نصب شده، يكي هست كه حدود 10 اينچ بوده و سمت راست جلوي رادياتور سوار شده و البته بود و نبود آن هيچ تاثيري نداره، فن اصلي كه سمت چپ سوار بود را هم باز كردم چون اون هم تاثيري در خنك كردن موتور( در زمان استفاده از كولر) نداشت، و قرار هست كه بطور آزمايش از فن 206 استفاده بكنم.
اما در مورد فشنگي فن، من از هيچ نوع فشنگي استفاده نكردم و تنها بوسيله دكمه روشن و خاموش دستي فن را روشن ميكنم.
زماني كه موتور در حال تعمير كامل بود، تمام پولكهاي موتور و سر سيلندر باز شد و داخل همه كانالها و مجراهاي آب و روغن كاملا شستشو داده شد. دفعه اول بوسيله آب و محلول وايتكس و جوهر نمك، و دفعه دوم در سرويس دستگاه شستشوي قطعات صنعتي بوسيله آب داغ و گازوئيل، بنابراين از اين نظر هيچ مشكلي نداره.
هواي خوزستان همانطوري كه قبلا گفتم خيلي گرمتر از چيزي هست كه تصور ميكنيد و دماي 40 درجه در تابستان براي ما يك هواي خوب در تابستان محسوب ميشه، چون اكثر اوقات دما بالاي 45 درجه است و معمولا بين 47 تا 50 در حال تغيير بوده و گاهي هم به 55 ميرسه( چند روز قبل تا 56 هم رسيد!)
من فكر ميكنم هر شركتي كه در دنيا بخواد ماشين خودش رو از نظر استقامت و كيفيت و كارايي بسنجه، بايد چند سال در خوزستان از اون بطور آزمايشي استفاده بكنه تا كاركرد حقيقي اون معلوم بشه، بخصوص در رابطه با توانايي و قابليتهاي خنك كنندگي كولر.
در دهه هاي اخير دماي هوا در دنيا بطور نسبي خيلي بيشتر شده و اين را در خوزستان هم ميشه دقيقا متوجه شد، چون هر تابستان حس ميكنيم كه روزهاي خيلي داغ نسبت به تابستان قبل بيشتر شده و متوسط دما بالاتر رفته.
بيخود نيست كه يخهاي قطب شمال و جنوب هم درحال ذوب شدنه!!!
-
من برای اعمال تغییرات روی فنها و بهینه سازی اونها سیستم فن رو پیاده کردم تا موتورها رو بیشتر بررسی کنم و پروانه ابریک و قویتر جایگزین کنم ولی وقتی موتورها رو جدا کردم به 2 تا موتور فن گردن کلفت و خیلی قوی برخورد کردم که نتونستم دقیقا بفهمم مربوط به چیه ولی به دوو مشکوک بودم و خلاصه اینکه با خودم بردمش بازار تا یه چیز درست و دقیق براش پیدا کنم.
اول لوازم فروشهای دوو رو سر زدم ولی بعد از بررسی دقیق اون و مقایسه با موتورفن دوو فهمیدم حجم و قدرت اونها نصف نمونه من هست و پروانه فن دوو هم نمیشه براش بست.
خلاصه بعد رفتم سراغ ژاپنی فروشها و حسابی بررسی کردن و بازم گفتن نمونه ژاپنی نیست و مربوط به میتسوبیشی یا تویوتا نیست.
بعد موتورفن رو بردم پیش یکی از فن فروشهای بازار که تبهر ویژه ای در بازار داره و همه میشناسنش.
بعد از بررسی دقیق و تست چند نمونه پروانه گفت که پروانه ی مناسبی براش نداره و البته ایشون هم نمیدونیت موتورفن چه ماشینی هست.
بعد بردم پیش فروشنده خودش و جالب بود که اون هم نمیدونست مربوط به چیه!
خلاصه در اخر گفت پروانه فن لیفان براش قابل نصبه که بعد از مراجعه به فروشندگان لوازمش دیدم که پروانه جداگانه نمیفروشن و مجموعه کامل فن فقط موجوده که اون هم 180 هزار تومان قیمت داره و البته اونها هم این موتورفن رو نشناختن و پروانش هم به من نشون ندادن که ببینم واقعا میخوره یا نه!!!
خلاصه تنها شکی که برام مونده 206 هست که اگه جناب کامارو لطف کنن و از نمونه ای که دارن عکس بگزارن ممنون میشم.
-
اگر از موتورها تصوير بگذاريد شايد بتونيم تشخيص بديم كه مال چه ماشيني هست؟
موتور فنهاي انواع پژو شكل كاملا مشخصي داره و چيزي نيست كه به سختي قابل تشخيص باشه.
اين موتور فن 206 مارك استام صنعت كه روي دياق بستم و منتظر رسيدن پروانه هاي مناسب براي اون هستم( دوبار سفارش دادم ولي جنس خوبي نبود و تاب داشتن و پس فرستادم)
جلو
پشت
كنار
سوكت اتصال برق كه بصورت كشويي باز و بسته ميشه
تصور كنم قصد داريد كولر را راه اندازي كنين، ممكنه با همين فنها هم جواب بده، اگر پروانه مناسب داشته باشه چون طراحي پروانه ها خيلي در راندمان تاثير داره و اينطور كه متوجه شدم پروانه هايي كه داراي يك طوقه در محيط خودشون هستند به نوعي كارايي و كيفيت بيشتري نسبت به انواع ديگه دارن، مثل پروانه 206،405 و مدل دو سرعته پرايد.
با اين تغيير جديد و گذاشتن طوقه كه چيزي شبيه دياق و گارد هدايت باد هست، تقريبا شبيه توربين مكنده موتورهاي جت خواهد شد كه هوا را مستقيما به سمت عقب ميفرسته و ديگه از لاي پره ها به اطراف پخش نميشه و نبود دياق اصلي هم چندان تاثير منفي در كاركردن اون نميگذاره
-
ممنونم از لطف شما به نظر میاد موتور فنهای من هم همین باشن.
نشونش هم اینه که جای خار مرکز پروانه فن دقیقا مثل پرایده ولی کمی بزرگتره.درسته؟
این هم عکس موتور فن من:
راستی دیاق 206 که تهیه کردید چقدر قیمت داره؟پروانه فن مرغوب چطور ؟چه مارکی از پروانه فن تاب نداره و بالانس میچرخه؟
اگه موتورفن هام 206 باشه دو تا دیاق 206 با پروانه میگیرم و یکی رو پشت رادیاتور و دیگری رو جلوی اون قرار میدم.
فکر کنم قدرت خنک کنندگیش خیلی بالا بره.
نظر شما چیه؟
ببخشید که سوالات زیاد شد.
-
با سلام
باور کنید به نظرم ماشین آمریکایی که تا حدودی بایستی با بیابانهای آمریکا هم سازگار باشه نباید نیاز به فن اضافی داشته باشه مگه اینکه مشکل داشته باشه!
حالا جناب کامارو گفتن که لوله ها و مسیرهای آب داخل موتور هم تمیز کردن،البته نمیدونم که آهک رسوب کرده داخل لوله ها را هم تمیز کردن یا نه؟ چون آب هنگام افزایش دما مقداری از مواد آهکی محلول در خود را رسوب میده چونکه میزان حلالیت آهک در آب برخلاف سایر مواد متداول با افزایش دما کاهش می یابد در نتیجه داغ شدن آب داخل موتور باعث رسوب آهک روی دیواره لوله ها می شود.
من که حدود 40 روز پیش ماشینمو از شیراز تا ایلام روندم و حدودای ساعت 2 تا 3 بعدظهر از شیراز گذشتم و کولر هم تقریبا یکسره روشن بود دمای موتور خیلی بالا نمی آمد،حدود 90 بود و تا 95 هم می رسید که کاملا طبیعیه.شاید اگه کمی با ماشین مدارا کنیم بهتر از این دردسرها باشه.
پریروز خواستم استارت بزنم ماشین یه استارت نیمه ناتمام زد و دیگه استارت خوابید.استارت رو باز کردم و شستم و گریس زدم و یه پین مربوط به سر بازوی پیستون داخل اتوماتیک هم یه طرفش در رفته بود درست کردم و استارتر رو دوباره نصب کردم اما باز استارت نزد.
یاد حرف یه آمریکایی سوار افتادم که گفت: ماشین آمریکایی نامرد نیست. آخه اگه استارتر بیرون شهر خراب میشد چکار میکردم؟؟؟؟
گشتم و یه برقکار قدیمی خودرو پیدا کردم.همینکه رفتم داخل مغازه و تعداد 5 شش دست زغال شورلت قدیمی رو که آویزان کرده بود دیدم فهمیدم جای درستی آمدم.استارت رو باز کرد و گفت :سرویس و تعمیر اتوماتیک و تعویض زغالهای تموم شده 40 تومن. قبول کردم و استارتر رو پیشش گذاشتم.صب نتونستم برم بیارمش بعدظهر هم تعطیل بود صبح شنبه برم بیارم.
-
در عكسهاي فن شما كه به نظر ميرسه مربوط به 206 باشه چون همه چيز يكسان هست، بجز اينكه كمي از نظر ارتفاع بيشتره و شايد اينهم مربوط به شركت سازنده باشه چون من موتور فن زياد فروختم و گاها تفاوتهايي بين نوع سيم پيچ و اندازه بالشتك در يك مدل موتور فن ديدم.
پروانه 206 بوسيله يك مهره چپ گرد ( جهت بسته شدن خلاف گردش عقربه هاي ساعت) روي شافت موتور بسته ميشه و خار نداره، فقط بخش انتهاي شافت كه قرار هست با پروانه درگير بشه، داراي مقطعي تقريبا مستطيل شكل هست.
به لحاظر اينكه من اجناس را در تعداد زياد براي فروشگاه ميخرم، قيمتها پايين تر از قيمت فروش خودم در مياد،مثلا دياق و پروانه ها به قيمت كلي هر عدد 9000 تومان خريدم.
دياقها خوب بود و نگه داشتم و يكي هم براي خودم استفاده كردم، اما پروانه ها در دوسري خريدم و پس دادم چون واقعا كيفيت بد و پاييني داشتن.
سري قبل كه تعداد زيادي پروانه 206 خريده بودم همه ساخت ايساكو بود و دقيقا همان نمونه اي كه روي 206 و 207 صفر بسته ميشه. كيفيت ساخت بسيار خوب و كاملا متوازن و تراز ساخته شده بود. ( اشتباه كردم و يكي براي كار خودم نگه نداشتم!)
اينبار به توزيع كننده در تهران تاكيد كردم فقط نمونه ايساكو بفرسته و نه چيز ديگه.
در مورد بستن دوتا فن بطور هم راستا( يكي جلو و يكي عقب رادياتور و روبروي هم) شايد ايده خوبي نباشه، البته از نظر تئوري ذهني خودم ، چون وقتي فن جلو باد رو با سرعت به سمت رادياتور ميفرسته، فن عقب به نوعي با ايجاد مانع باعث انباشتگي هوا در بخش جلوي خودش ميشه ، چون تازه داره همين هواي پر فشار و سريع را بوسيله مكش پروانه هاي خودش به سمت موتور ميفرسته.
فكر ميكنم اينجوري آشفتگي زيادي بوجود بياد و در كيفيت خنك كردن رادياتور تاثير منفي بگذاره.
اگر اين دوتا فن را به پره هاي توربين موتور جت تشبيه كنيم، احتمالا بايد هماهنگي چرخش مناسبي بين اونها برقرار بشه تا اين آشفتگي بوجود نياد، درست مثل تيغه هاي توربين جت كه بصورت ديسكهاي چرخنده متعدد پشت سر هم روي يك يا دو شفت چرخنده قرار گرفتن و با هماهنگي هوا را فشرده ميكنن تا به محفظه احتراق برسه.
به نظر من همين روشي كه تا الان استفاده كرديد خيلي بهتره( نصب هر دو فن در كنار هم) حالا در قسمت جلو يا عقب رادياتور ، اين ديگه بستگي به اين داره كه چه مقدار فضا در هر بخش ، در دسترس شما قرار داره؟
فكر ميكنم پشت رادياتور بهترين گزينه باشه چون پروانه اصلي باز شده و در حال حاضر هم از همين فرم استفاده كرديد.
جناب hamid-r-s
در سرعت بالا و يكنواخت خارج شهر حرارت در همان اندازه كه گفتيد باقي خواهد ماند، اما مشكل اينجاست كه توي شهر و ترافيك با وجود سرعت كم و حرارت بيشتر ، دماي كار موتور خيلي بالاتر ميره و بايد سعي كنيم وضعيت عبور هوا و شدت اون را به همان فرم خارج شهر نگه داريم كه تنها راه اون نصب فن اضافه است.
البته براي من هم جاي سوال هست كه زمان طراحي اين مدل خودروها ، چه اتفاقي براي اونها پيش مي آمد وقتي توي ترافيك و گرماي شديد بخشهاي جنوبي آمريكا از كولر استفاده ميكردن؟ شايد امكانات سفارشي خاصي براي نصب فن اضافه داشتن كه خريدار ميتونسته نصب بكنه.
در مورد استارت، توصيه ميكنم حتما و 100% در فكر يك استارت يدكي باشيد،( و حتي يك دينام اضافه) بخصوص كه ماشين شما اتوماتيك هست و با هل دادن روشن نميشه( البته ميشه اما نه با اين هل دادنهاي معمولي!)
استارت يدكي را هم حتما توي صندوق عقب بگذاريد تا موقع لزوم بلافاصله بتونيد استفاده بكنيد و سر فرصت استارت معيوب را تعمير كنين.
-
ممنونم از لطف شما
اگر موتورفنها مربوط به 206 باشه که به احتمال قوی هم همینطوره یه مشکل وجود داره و اینه که قاب فن من حداکثر قطر پروانه ای که توش جا میشه 32 سانتیمتره و این در حالیه که پروانه فن 206 قطری بالاتر از 40 سانتی متر داره!به همین دلیل بود که به فکر نصب یه مجموعه کامل فن 206 در سمت موتور به طور مکنده و یک مجموعه کامل هم در سمت دیگر به طور دمنده افتادم.
البته ممکنه نصب یک مجموعه کامل فن 206 که البته الان موتورهاش رو دارم در سمت موتور هم جواب کار رو بده ولی قطعا این جوابگویی هم به طور 100 درصد نخواهد بود.
حالا هنوز به فکر واحدی در مورد چگونگی کار نرسیدم!
امروز پروانه فابریک رو بدون بادگیر به طور موقت رو ماشین بستم و از یک جهت خیلی جالب بود و این بود که ماشین 10 الی 15 درجه خنک تر کار میکرد!
اما صدای موتور کلا عوض شد و وقتی با ماشین دور زدم انگار اصلا موتور رو نمیشناختم!
صدای غرش و لختی ماشین رو با پروانه فابریک فراموش کرده بودم.
جالبه که دور برداشتن ماشین خیلی کند شده بود و تغییر شتاب شدیدا محسوس بود.
اما به هر حال میشه گفت واقعا طراحی این پروانه فن فابریک خیلی جالب بوده و واقعا برای این ماشینها موثر و کافیه و اینجاست که معلوم میشه اهواز واقعا گرمه و تصور اینکه با پروانه فابریک به دمای 100 رسیدید خیلی سخته.
-
گرماي هوا كه اينجا واقعا بيداد ميكنه و بايد به هرماشيني كه توانايي خنك كردن خودش + داشتن كولر كار آمد را داشته باشه، آفرين گفت!
به نظر من گذاشتن يك فن ( حالا 206 يا هر مدل ديگه) توانايي خنك كردن موتور را نداره، مگر اينكه اصلا كولر استفاده نكنيد و هميشه از ماشين در سرعتهاي بالاي 70 كيلومتر و در شرايط خارج شهر استفاده كنين تا وزش باد جلو جبران كمبود را بكنه.
توي جستجوهايي كه ميكردم، اتفاقي مطلبي در مورد نصب فن 206 براي وانت جيپ گلادياتور ديدم كه جالب بود.
موتور جيپ گلادياتور از خيلي جهات مشابه نوا هست و تا حد زيادي تجربه روي اون ميتونه مفيد باشه، البته صاحب ماشين از كولر استفاده نميكرد و رادياتور اون هم كوجكتر از نوا است.
ننوشته بود كه در چه شهري زندگي ميكنه اما گويا دماي هوا خيلي خنكتر از تهران و صد البته اهواز هست، بنابراين مشكلاتي كه ما با اون درگير هستيم را نداره.
(لينك اون را براي شما فرستادم)
-
-
اگر بحث هزینه مطرح نبود استفاده از سرسیلندر آلومینیومی بسیار میتونست کمک حال نقاط گرمی همچون اهواز و بندر عباس باشه.منتها بحث هزینه پیش میاد که شاید خیلی مقرون به صرف نباشه.
اگر مشکل فضا نوبد میشد از رادیاتور بزرگتر هم استفاده کرد اما مشکل اینجاست که فضای زیر کاپوت کم هست.
با این شرایط میشه گفت تقریبن کار خیلی خاصی نمیشه روی ماشین انجام داد تا جوابگوی گرمای اهواز باشه.
محمد جان باید به پشتکار و جسارت شما دست مریزاد گفت که به تنهایی و با دست خالی با این کیفیت ماشین رو صافکاری و نقاشی کردید.چشم بسته میگم با همین کاری که خودتون انجام دادید 4 5 میلیون پول توو جیبتون باقی موند.
زادمهر عزیز یک بیوک سنتریون داره برای صافکاری 6 و برای نقاشی هم 6 7 میلیون باید هزینه کنه!!!!!
درامد صافکار و نقاش از دکتر مهندس بیشتره!!!!!اما نمیدونم چرا این قشر هیچ وقت به اندازه درامدشون زندگی خوبی نداشتند!!!!
-
دوست گرامی از وقتی که نوا را خریدم یه فن روش بود که نمیدونم مال چه ماشینی هستش, اینجا دماش بیشتر از 37 درجه نمیشه اما کولر را روی ماکزیموم میگذارم بعد از ده دقیقه رانندگی کاملا خنک میکنه نمیدونم تو خوزستان هم جواب میده یا نه مشخصاتش 11 اینچ روی سوکتش نوشته 148-250-0.47 این هم عکسهاش
-
بعد از باز کردن موتور فنهای قبلی اونها رو با موتور فن 405 پیچی تعویض کردم و 2 تا پروانه فن هم تهیه شد که روی قاب قبلی نصب شد.
این هم تصویرش:
[/IMG]
اما با توجه به تپلتر بودن پروانه های جدید باید فاصله بیشتری از رادیاتور میگرفتن که بعد از نصب داخل کاپوت یه مقدار فاصله فولی واترپمپ تا قاب فنها کمتر میشد و این بود که تصمیم گرفتم فنها را به این شکل نصب نکنم و از بیرون نصب کنم که اون هم به دلیل تشکیلات قفل کاپوت غیرممکنه!
فن 405 دمنده بود و من به صورت مکنده از داخل نصبش کردم ولی جالب نشد و ماشین رو غیر قابل اعتماد میکرد.
کلا برای برقی کردن فن این ماشین به نظر من بعد از این همه دردسر و تجربه نتیجه اینه که:
به دلیل طول زیاد موتور 6 خطی جای کافی در داخل کاپوت و جای پروانه فابریک وجود نداره مگر اینکه یه فن مخصوص و ظریف پیدا بشه و از داخل به صورت مکنده نصب بشه که من نمونه مناسبی پیدا نکردم.
یه راه هم اینه که مثل جناب camaro lt یه فن 206 از بیرون نصب بشه که اون هم در صورت حذف کامل سیستم پروانه به احتمال خیلی قوی در مناطقی که دمای هوا در تابستان به بالای 36-37 درجه میرسه جواب نمیده.
من در حال حاضر به دنبال یه کلاچ برقی برای پروانه هستم و اگه پیدا بشه یه پروانه سبکتر از نمونه فابریک تهیه میکنم و به سیستم کلاچ برقی نصب میکنم.
البته مواردی که عرض کردم به این معنی نیست که نصب فن برقی قوی و مناسب برای نوا غیر ممکنه ولی در شرایط بد بازار ایران که تنوع زیادی برای اینگونه تغییرات وجود نداره این کار خیلی پر دردسره.
در حال حاضر کلاچ پروانه اصلی امریکایی حدود 140 تومان و پروانه مخصوصش که 7 پره و معمولی هست و فنری نیست 150 تومان قیمت داره و پروانه فنری 7 پره فابریک نوا و بیوک که ساخت ایرانه 50 تومانه.
مورد بعدی واتر پمپ ماشین بود که کمی در قسمت بلبرینگ دارای لقی بود که با نمونه نو تعویض شد.
در تصویر زیر واتر پمپ فابریک نوا کولردار رو در کنار واتر پمپ نواهای قدیمی میبینید(البته احتمالا وانتهای 6 هم از این مدل استفاده میکنن و کمی فولیها جلوتر می ایستن.اول این نمونه رو به طور اشتباه تهیه کرده بودم که تعویض کردم.
[/IMG]
[/IMG]
راستی فولی میل لنگ نو ایرانی که تهیه کرده بودم رو خوب جا نزده بودم (از ترس اینکه نشکنه خوب بهش ضربه نزده بودم )
این بود که تسمه ها رو پاره میکرد و مشکل ایجاد میکرد و این مشکل هم به لطف راهنمایی دقیق جناب camaro lt حل شد و جا داره اینجا هم از ایشون تشکر کنم.
-
امروز عصر اولين آزمايش با فن 206 انجام شد و نتيجه رضايت بخش نبود
فن را بطور موقت جلوي ماشين سوار كردم و بخاطر وجود پايه قفل كاپوت، صرفا موقتي با مفتول آهني مهار شد تا اگر جواب مثبت گرفتم براي نصب محكمتر و با ثبات بيشتر اقدام بكنم، اما ظاهرا ديگه نيازي به اين كار نيست.
شرايط آزمايش در بعد از ظهر، به نسبت وضعيت دما در ميانه روز و ساعتهاي بسيار گرم ( بين 2 تا 5 عصر) بسيار بهتر بود .
خورشيد تقريبا پايين رفته بود و ديگه از تابش داغ و مستقيم اون خبري نبود. طي اين چند روز بخاطر وجود شرجي و رطوبت زياد در هوا، وضعيت مناسبي براي خنك شدن رادياتورها و همچنين بالا رفتن كارايي كولر هوا وجود داشت، اما بازهم با وجود تمام اين نكات مثبت، نتيجه مورد نظر گرفته نشد.
به تصور من با نصب اين فن 206 حداكثر طي اين شرايط دما نبايد بالاتر از 86 يا 88 درجه ميرفت و كلا در بدترين شرايط امروز عصر ميبايست در همين حدود باقي ميماند، اما برعكس تصور من دما در طي چند كيلومتر حركت نسبتا تند با ترافيك سبك، به 95 درجه رسيد و تنها در بخشي از مسافت كه در اتوبان طي ميشد، دما به 90 يا 92 برميگشت.
موقع رسيدن به ترافيك و سرعت كم ، حرارت به راحتي به بالاي 95 رسيد و اگر كاملا توقف ميكردم ( بدون گاز دادن به موتور) به 100 هم ميرسيد كه ناچار ميشدم پدال گاز را بيشتر فشار بدم تا گردش سريعتر پروانه به خنك شدن موتور كمك بكنه.
بنابراين با آزمايش امروز مشخص شد كه در شرايط بدتر( دماي بالاتر و هواي داغ و خشك، ترافيك سنگين و چراغ قرمز طولاني، حرارت ماشينهاي ديگه) به راحتي ماشين داغ ميكنه و اين فن 206 هم جوابگو نيست.
البته اگر با همين وضعيت نصب فن 206 ، توي يه شهر با آب و هواي مناسبتر بود به راحتي جواب ميداد، اما در خوزستان خير.
من متوجه شدم كه مقدار كارايي فن 206 به نسبت فن 12 اينچ قبلي بالاتر هست و كمي به خنك شدن ماشين بيشتر كمك ميكنه، اما اصل قضيه كه همان مقدار حجم هواي دميده شده يا دبي هوا بود، همچنان كم و ناكافي مانده، بنابراين بايد به سراغ فن قويتر برم كه در اينجا فن ال 90 مد نظر من هست چون داراي سرعت گردش بالاتر ( 2900 دور در دقيقه ) به نسبت فن 206 هست( 2650 دور در دقيقه)
و همچنين دبي هواي ال 90 ( 5000 متر مكعب در ساعت) از دبي فن 206 ( 3700 متر مكعب در ساعت) بيشتره.
چند روز با همين فن 206 آزمايش ميكنم تا اطلاعات بهتر و بيشتري به دست بيارم و بعد آزمايش با فن ال 90 را شروع ميكنم.
در مورد مصرف برق، در شب موقع روشن كردن كولر و فن و چراغها، مقداري افت توان روشنايي مشخص بود اما نه در حدي كه مشكل بوجود بياره، بنابراين فعلا نيازي به ارتقاء توان دينام نيست، مگر اينكه مشخص بشه فشار بيش از حدي به دينام وارد شده.
كم كم دارم به فن خودروهاي بزرگتر با توان و حجم موتور بالاتر فكر ميكنم چون ظاهرا اين فن هايي كه در خودروهاي متداول استفاده ميشه ، جوابگوي موتورهاي با حجم كم اونهاست و نه حجم بالاي موتورهاي آمريكاي دهه 60 و 70 و سرسيلندر هاي چدني.
شايد اگر لازم شد سراغ فن خودروهاي SUV متداول مثل هيونداي سانتافه و يا كيا موهاوي برم، چون حجم و ظرفيت موتور ماشينهاي ما به اين خودروهاي SUV بيشتر شبيه هست تا سواري هاي شهري و معمولي مثل انواع پژو، پرايد ، ال 90 و نمونه هاي ديگه.
-
علی اقا ممکنه درجه جیوه ای اشتباه نشون بده؟
من قبلا یه امپر حرارت داشتم که حدود 20 درجه بیشتر نشون میداد.البته میدونم خودتون دقت دارید ولی میشه دقت درجه جیوه ای رو با یه مهره فن معمولی در ظرف اب در حال جوش اومدن تست کرد و دقتش رو متوجه شد.
من همین کارو کردم و حسگر درجه رو داخل اب در حال جوش قرار دادم و مهره فن دقیق رنو (82 درجه) رو هم در اب قرار دادم و به برق و لامپ وصل کردم و روی 82 درجه که لامپ روشن شد دیدم امپر هم دقیقا 82 درجه رو نشون میده.
اگر فن ال 90 هم جواب نده یه مدل فن بنزی هست که دمنده و خیلی ظریفه و روی بنزهای دهه 80 هست و میتونید از اون استفاده کنید.
راستی در مورد نصب کلاچ پروانه نظرتون رو نفرمودید .قبلا روی موتور 6 کامارو دیدم ولی نمیدونم دقیقا همین نمونه 8 سیلندریه یا فرق میکنه.
-
حقيقت اينكه من به دقت درجه جيوه اي بيشتر اعتقاد دارم تا برقي، چون طبق تجربه اي كه داشتم نوسانات برق تاثير زيادي روي دقت كار كردن نشانگر حرارت برقي ميگذاره. (بطور مثال در پرايد انژكتوري اين مسئله هميشه وجود داره و مهر نشانگر حرارت اون مرتبا دچار اشكال ميشه و بايد تعويض كن)
تنها يك بار نشانگر جيوه اي ايراد فني داشت كه اونهم چندان مهم نبود و تنها وقتي حرارت بالا ميرفت، بطور آني و يكباره اون رو نشون ميداد و تا قبل از اينكه به حرارت مورد نظر برسه، نشانگر حركتي نداشت.
با اين حال نظريه شما هم درسته و ممكنه به نوعي اشتباه نشون بده كه بايد چك كنم، هرچند كه بعد از بررسي وضعيت موتور( حرارت متصاعد شده از موتور، داغ بودن بيش از حد جنتهاي رادياتور و سفت شدن اونها بواسطه فشار بالاي آب به جوش آمده) همه حكايت از بالا رفتن حرارت به همان حد و حدودي داره كه نشانگر اعلام كرده.
در مورد كلاچ فن تنها نكته مثبت اون كمتر شدن صداي موتور هست كه به نسبت دماي محيط و حرارت موتور درگير يا آزاد ميشه. اين كلاچهاي فن براي زمستان انتخابي خيلي خوبي به حساب مياد، اما در تابستان ( خوزستان) خير، چون هميشه حرارت در حدي هست كه كلاچ درگير شده و عملا سرعت چرخش پروانه با موتور يكي هست و ديگه فرقي با پروانه ثابت خودش نداره.
نمونه اي كه روي 6 خطي سوار ميشه اين شكلي است و فرقي با نمونه هاي 8 سيلندر نداره، توي چند سايت آمريكاي فروش قطعات هم جستجو كردم و اونجا هم براي 6 و 8 سيلندر نوا و كامارو همين فرم كلاچ فن را ارائه كرده بودن.
ظاهرا تفاوت پروانه فقط در نمونه ثابت و بدون كلاچ هست كه در مدل 6 سيلندر خطي كمي كوچكتر از 8 سيلندر خورجيني ساخته شده( البته نمونه 6 خطي نوا سي 1 كه كولر نداره بازهم كوچكتر از نمونه نوا كولر دار ساخته شده)
اگر ممكنه از اون فن بنز تصوير بگذاريد تا ببينم به نسبت فن هايي كه تا الان استفاده كردم، چقدر ميتونه قابليت بيشتري داشته باشه؟
شايد سرعت چرخش و دبي بيشتري داشته باشه و اين مشكل را حل بكنه و در غير اين صورت كارايي در حد نمونه هاي قبلي داره.
اگر ال 90 هم جواب نده، ديگه بايد برم سراغ ابداعات جديد و ايده هايي كه بايد وقت و زمان و حوصله صرف اون بكنم! :n26:
-
به نظر شما کلاچ کارکرده هم قابل اطمینان هست ؟قیمت نو 140 تومان و قیمت کارکرده 60 تومانه!
فنهای بنزی رو روی کندانسور بنز های دهه 80 دیدم و به نظر میاد طراحی بهتری نسبت به مدلهای ال 90 و 206 دارن.البته این بنزها به سیستم پروانه کلاچدار برقی با پروانه 5 پر پلاستیکی مجهز هستن و یه فن کمکی به طور فابریک در سمت بیرون روی کندانسور هم دارن که برای حالت کولر روشن و یا حرارت بالا روشن میشه.
یه فروشگاه در تهران هست که انواع فن برقی رو داره و فکر کنم اونجا ازشون دیدم و اگر خواستین بفرمایید تا امارشو بگیرم.
این هم لینک این مدل فن:
راستی در حال حاضر ایا امکان داره پروانه فابریک ماشین رو بزرگتر کرد و از نمونه های قویتر امریکایی روش استفاده کرد؟ شاید این ایده برای شما مناسبتر باشه و تا جایی که بنده اطلاع دارم و شما هم فرمودید پروانه های مورد استفاده روی ماشینهای امریکایی هم قدرتهای مختلفی دارن و میشه از نمونه های قویتر و با هوادهی بیشتر بهره برد.من نمونه های 17 -18 - 19 اینچی این پروانه ها رو دیدم و اگه بادگیر فابریک شورلت اجازه بده میشه از پروانه های قویتر و با دبی بالاتر استفاده کرد.
بر فرض مثال پروانه فابریک نوا فنری هست و با افزایش دور موتور پره هاش صاف میشه و این در حالیه که پروانه های 7 پری که روی کلاچ بسته میشن فنری نیستن (مثل همین پروانه ای که خودتون عکسش رو قرار دادید) .
اگر خاطرتون باشه جناب حجازی یه پروانه رو ایمپالاشون داشتن که 4 پر ساده بود و خیلی ازش راضی بودن.البته اون قطعا از پروانه نوا ضعیفتر بود ولی از باب تنوع در انواع پروانه عرض کردم.
به نظر من شما با وضعیت گرمای اهواز اگر بتونید روی این موضوع کار کنید جواب بهتر و بی دردسرتر و فابریکتری میگیرید.
من در هفته ی اینده یه سر به بازار میزنم و قراره به یه فروشگاه برم که انواع کلاچ پروانه و پروانه از سواری گرفته تا کامیون هم داره .
اگر مایل بودید بفرمایید تا از اونها براتون پرس و جو کنم و امار پروانه قویتر رو بگیرم.
-
هرچند كه تابحال كلاچ فن استفاده نكردم( به دليلي كه قبلا نوشتم) اما هركس را ديدم كه از نوع دست دوم استفاده كرده، نتيجه خوبي نگرفته و يا كلا خراب بوده و يا خيلي بد عمل ميكرده كه در نهايت با جوش دادن بدنه كلاچ به پرونه از اون يك پروانه ثابت ميساختن( كه اينهم كار اشتباه و خطرناكي هست)
اينكه قطعه نو واقعا اصلي باشه يا نه و چقدر كار بكنه، نميدونم، اما به دست دوم اون اعتقادي ندارم، (مگر اينكه خودم از روي يه ماشين ديگه كه كار بكنه و سالم باشه باز كنم ) البته اگر فروشنده يك ضمانت درست و حسابي براي حداقل يك ماه بده، شايد بد نباشه.
تصور كنم اون فن برقي بنز مثل همين فن هاي متفرقه باشه كه بصورت 12 اينچي ساخته شده منتها با قدرت بيشتر كه در اين صورت بايد چيزي مشابه همان فن برقي ساخت تركيه ( كروماس) باشه كه در اين صورت بازهم بخاطر دبي كم بازده خوبي نداره، ولي اگر امكان داشت اطلاعاتي در مورد توان مصرفي ( وات) تعداد دور در دقيقه و ابعاد اون بدست بياريد شايد بهتر بشه قضاوت كرد.
براي بزرگتر كردن پروانه اصلي ماشين ديگه فكر نكنم امكان باشه چون از اين بزرگتر كه به روي واترپمپ هم سوار بشه، فقط مال بيوك ايران هست كه متاسفانه به دليل فضاي كم بادگير و گارد دور پروانه و فاصله بسيار كم پروانه تا رادياتور امكانپذير نيست. در واقع پروانه نوا روي بيوك قابل سوار شدن هست، اما برعكس، خير.
در مورد برقي شدن كامل فكر ميكردم و اينكه بازدهي اون براي خوزستان خيلي كمه، ولي اين نتيجه را گرفتم كه شايد اگر دوتا فن هم اندازه و مشابه بكار ببرم نتيجه بهتري بگيرم. مثلا دوتا فن 206 يا 405 و يا ال 90 و يا تركيبي از اين اونها، و تنها مسئله جاسازي اونها در قسمت جلو هست كه با ابداعاتي روي قفل كاپوت امكانپذير ميشه و صد البته ارتقاء توان دينام كه ديگه 100% لازمه.
فكر كنم بهتره دنبال ارتقاء دينام باشم و توان اون را بالا ببرم تا براي نصب دوتا فن آماده بشه چون در غير اين صورت انتخاب چنداني براي يك فن كه بتونه از پس خنك كردن هردو مورد موتور و كندانسور بر بياد ندارم.
اگر براي شما امكان داشت در جستجوهاي خودتون ببينيد آيا دينام آمريكايي با توان و آمپر بالا گير مياد؟
فكر كنم مدلهاي نصب شده روي كاديلاك حدود 100 آمپر باشن و چون قطعات اونها توي بازار هنوز پيدا ميشه و تعميرات ساده تري دارن( نسبت به مدلهاي پژو) و نصب كردن اين نمونه هاي آمريكاي دردسر كمتري داره چون با ماشين همخواني بيشتري دارن ،انتخاب بهتري باشه.
...............................................
يك ابداع جالب براي نوا و تبديل اون به مدل كمپينگ
-
چند سال قبل یه دینام کادیلاکی نو خریدم و میخواستم روی ماشین قبلی نصب کنم که به دلیل سالم بودن دینام خودم و تعمیر اون پس دادم.
امپر اون فکر کنم حدود 80 امپر یا کمتر باشه و بعیده بیشتر باشه ولی از نظر نصب راحت روی ماشین مشکل خاصی نداره و فقط فاصله دو جا پیچ بالا و پایینش بیشتره که اون هم مشکلی نداره و با شل کردن جاپیچها قابل نصبه .
نمونه دیگر موجود در بازار دینام ازمبیل 90 امپر هست و اون از نظر نصب روی نوا مشکل داره.
اما حتما سراغ دینام امپر بالا رو میگیرم و بهتون خبر میدم.
منظور من از نصب پروانه قویتر لزوما بزرگتر نیست و خود طراحی پره ها میتونه در دبی هوای عبوری اختلاف ایجاد کنه .
تا جایی که پروانه های امریکایی رو دیدم طراحی پره ها در اونها متفاوته و بعضی خشنتر و قویتر طراحی شدن و بعضی ضعیفتر.
راستی فکر کنم پروانه نوا و بیوک مثل هم باشه و فرقی نکنه .البته بررسی بیشتری میکنم و خبر میدم.
-
براي كامارو دوتا فن 405 سوار كرده بودم كه ميشه گفت راندمان خوبي داشتن اما مشكل ضعيف بودن دينام وجود داشت كه در نهايت يه دينام مربوط به آمبولانس GMC پيدا كردم( دست دوم) و فروشنده ميگفت 100 آمپر خروجي داره و براي تمام تجهيزات برقي آمبولانس جواب ميده.
ضمانت هم اين بود كه جلوي خودش سوار بكنم و ببينم واقعا جوابگوي فن و كولر و چراغها و..هست يا نه، كه ديگه نشد و ماشين را فروختم. قيمت اون موقع 100 تومان بود و اندازه اون كمي از دينام استاندارد بزرگتر بود كه شايد با كمي ترفند ميشد سوار بشه.
دينام 80 آمپر كاديلاك هم به هر حال از نمونه استاندارد نوا بهتره، هرچند كه اگر دينام از 90 آمپر بالاتر باشه ميشه روي توان اون حساب باز كرد( مثل دينام 90 آمپر پژو كه دوتا فن را جواب ميده)
من يكبار پروانه نوا رو روي كامارو سوار كردم و مشكلي نداشت چون جاي پيچها و محل سوار شدن روي سر واترپمپ يكي هست اما اندازه پروانه هشت سيلندر از نمونه 6 سيلندر بزرگتره و نميشه روي نوا سوار كرد. شايد اگر ميشد كمي در مقدار خنك شدن موتور تاثير مثبت داشت.
هنوز براي من جالبه بدونم توي آمريكا و همان زمان در مورد اين مشكل گرم كردن موقع استفاده از كولر( بخصوص در نواحي بسيار گرم جنوبي آمريكا) چه راه حلي داشتن، كه البته هرچقدر جستجو كردم، چيزي پيدا نشد.
بايد بيشتر و دقيقتر جستجو كنم...
-
سلام دوستان
فکرم چند وقتی بود درگیر مشکل علی آقا بود.امسال یزد دومین استان از نظر گرما بود و گاهی با شهر های جنوبی برابری میکرد.من هم مرتب از ماشین سواری میگرفتم.چند روزی هست دقت میکنم به آمپر.آمپر من جیوه ای هست (تعمیر کار های آمریکایی حرفه ای یزد همه میگفتن دقت جیوه ای یا اتری بیشتره به شرط اینکه لولش نشکنه یا سوراخ نشه) پروانه فابریک بدون فن.گیربکس اتومات(یعنی گرمای روغن سرد کن هم اضافه میشه)رادیات 4لول یا 3 لول(فراموش کردم)بدون کولر.ماشین تو ترافیک و تو شهر و حرکت آمپر از 75 بالا نمیره (ترموستات نبستم) خاموش که میکنم آمپر تا 90 هم میره ولی همین که روشن میکنم میاد پایین.خیلی واسم عجیبه که چرا شما این مشکل رو دارید.والا اینجاخشکه آفتابش میسوزونه.
یه سری چیزا به فکرم رسید:
لوله های رادیاتور نگرفته؟
ترموستات خوب کار میکنه؟
رادیاتور چند لوله؟
یه دفعه رادیاتور کولر رو باز کنید و حرکت کنید ببینید بهتر نمیشه؟(گرفتگی پره های رادیات کولر)
هوادهی بین پره های رادیاتور رو چک کنید.
این مشکل شما بدجور رفته رو اعصاب من.:n13: