من fedora و ويستا رو با هم نصب کردم
بعدش اومدم دوباره ويستا رو نصب کردم بدون اينکه به فدورا کاری داشته باشم
ولی حالا ديگه منوی بوت برام نمياد که بتونم داخل فدورا بشم بايد چيکار کنم تا دوباره بياد؟
Printable View
من fedora و ويستا رو با هم نصب کردم
بعدش اومدم دوباره ويستا رو نصب کردم بدون اينکه به فدورا کاری داشته باشم
ولی حالا ديگه منوی بوت برام نمياد که بتونم داخل فدورا بشم بايد چيکار کنم تا دوباره بياد؟
باید از سی دی بوت استفاده کنی. من هم این سوال رو قبلا پرسیدم همینقدر دوستان گفتند. ممنون می شم منم راهنمایی کنید که بعد از بالا اومدن با سی دی live چه کاری باید انجام داد. آیا برای هر توزیع دستوراتش فرق دره چون برای ابونتو تو اینترنت هستنقل قول:
دوست عزیز از راهنمایی شما ممنونم. اما من در مورد فراوانی می خوام بدونم. معمولا از کدامیک از این توزیع ها روی سرور استفاده می شه. بله حرف شما کاملا عقلانی هست که هر کدام ضعف هایی دارند و امنیت بر میگرده به ادمین اما شاید بهتره سوالم رو اینطوری بپرسم کدامیک ابزارهای بهتری برای سرور ارائه کردند؟ و ادعا می کنند برای سرور بهتر هستند. و در کل اگر خود شما می خواستی انتخاب کنی کدام توزیع رو انتخاب می کردی؟نقل قول:
ممنون
يعنی برای برگردوندنش بايد با cd بوت ويندوز بيام بالا؟نقل قول:
من از فدورا استفاده ميکنم
باید گراب ( مدیر بوت لینوکس ) رو دوباره نصب کنید . برای این کار باید از سی دی زنده ی فدورا استفاده کنید . بعد از این که با سی دی فدورا بالا اومدید دستورات لینک زیر رو اجرا کنید :نقل قول:
کد:http://www.forum.p30world.com/showthread.php?t=188073
يعنی فقط با cd لايو فدورا ميشه اين کارو کرد؟نقل قول:
آخه من cd لايو فدورا ندارم ولی cd live ubantu دارم
با اون نميشه؟
سلام. بدون دیسک زنده هم امکانش هست ولی شما باید بدونی که فایل بوت گراب در کدوم شاخه قرار داره! به طور مثال :
شما دیسک فدورا رو بگذارید داخل دستگاه و بوت دستگاه رو روی سی دی تنظیم کنید تا در هنگام بوت وارد محیط نصب فدورا شوید. در گزنیه های موجود Rescue mode رو انتخاب کنید.
chroot بدید، بعد دستور زیر رو وارد کنید:
man grub-install
یه همچین چیزی رو مشاهده میکنی بعدش:
--root-directory=DIR
install GRUB images under the directory DIR instead of the root directory
--grub-shell=FILE
use FILE as the grub shell
باید با گزینه هاش کار کنی تا بتونی نصب کنی.
من تا اينجا که شما گفتی اومدم ولی بعدش نفهميدم بايد چيکار کنم؟نقل قول:
منظورتنو از نفهميدم؟chroot بدید
اون دستور man grub-install هم نفهميدم کجا زدم :D
شاید chroot هم نیازی نباشه.
شما بزن man grub-install
اگر نتیجه ای نداد :
این رو بزن : /sbin/grub-install /dev/hda
خب اين دستور man grub-install رو که ميزننم همون چيزا هايی مياد که شما ميگی ولی بعدشو نميدونم بايد چيکار کنمنقل قول:
این رو بزن: --root-directory=DIR
install GRUB images under the directory DIR instead of the root directory
دستور /sbin/grub-install /dev/hda رو هم امتحان کن بعدش.
بعد از -- تا ميخوام r رو تايپ کنم اينو مينويسه:نقل قول:
--raw-control-chars
من که خوب از روی علاقه هم که شده دبیان رو انتخاب می کنم و نهایتا گزینه ی بعدی هم اوبونتو نسخه ی سرورنقل قول:
در کل سایتی که سرور ها رو انطور بررسی کنه یکبار دیدم ولی هرجی الان گشتم پیداش نکردم تنها چیزی که پیدا کردم
هست!کد:http://uptime.netcraft.com/perf/reports/performance/Hosters?tn=july_2008
اگر دیسک زنده بود راحت میتونستی تو ترمینال اوکیش کنی.نقل قول:
این دستور امتحان کردی ؟ :
/sbin/grub-install /dev/hda
no such file or directoryنقل قول:
وایسا من یه چیزی رو امتحان کنم اگر درست باشه میتونی خیلی راحت با یه فلاپی همه چی رو درست کنی!
متاسفانه اصلاً فلاپی ندارم , لپتاپهنقل قول:
بهتر شد چون دیدم فایل زیاده حجمش! :دی
دارم کار میکنم باهاش اگر نتیجه داد خبر میکنم
راهنمای ترمیم مدیر بوت گراب با استفاده از دیسک عمومی فدورا
در این راهنما نحوه ترمیم مدیر بوت گراب را بدون احتیاج به وارد کردن دستورات شل و استفاده از دیسک های زنده یاد میگیرید.
مقدمه کوتاه :
در اکثر توزیع های کنونی لینوکس برای راحتی کاربران در صورت داشتن چند سیستم عامل مختلف مدیر بوتی به نام گراب ( Grub) در نظر گرفته شده تا کاربران بتوانند از میان سیستم عامل های موجود در سیستم خود به راحتی یکی را انتخاب کنند.
درصدی از افراد تازه وارد در دنیای لینوکس معمولا به سیستم عامل قبلی خود مانند MS Windows احتیاج دارند و بنابر این هم سیستم عامل لینوکس را نگهداری میکنند هم ویندوز را. به دلایل مختلفی اگر چنانچه مجبور به نصب مجدد ویندوز شوند( با توجه به داشتن لینوکس از قبل) ویندوز بوت اصلی سیستم را(MBR) را بازنویسی کرده و تنظیمات گراب از بین میرود و کاربر مثل قبل قادر به انتخاب سیستم عامل مختلف نخواهد بود.
این مقاله به منظور ترمیم مدیر بوت گراب برای کاربر های توزیع فدورا روش این کار را در اختیار شما قرار میدهد.
روش کار:
1. سیستم خود را یکبار Reboot کرده وارد تنظیمات بایوس سیستم شوید و First boot device خود را روی cd-rom تنظیم کنید.
2. حال دی وی دی توزیع خود را داخل دستگاه بگذارید و منتظر شوید تا بوت شود سپس در صفحه جدید باز شده Install or upgrade را انتخاب کنید تا صفحه گرافیکی نصب فدورا نمایان شود.
3. صفحه های موجود را Next کرده تا به صفحه ای برسید که حاوی دو آپشن یعنی Install fedora و Upgrade fedora باشد.
4. دراین مرحله تیک را روی دومین آپشن یعنی Upgrade fedora زده و کلید Next را فشار دهید و در صفحه بعدی بسته ها برای نصب را هم به تنظیماتش کاری نداشته باشید و Next کنید.
5. در این مرحله فدورا سیستم مدیر بوت گراب پاک شده را شناسایی میکند و در این مرحله ۲ انتخاب دیگر میدهد. آپگرید فدورا بدون نصب مدیر بوت گراب و گزینه دوم یعنی فقط نصب مدیر بوت گراب. توجه کنید فقط نصب مدیر بوت گراب را انتخاب کنید.
6. بنا بر این گزینه دوم را تیک زده و Next کنید.
7. این مرحله Image گذاری سیستم شروع میشه و در مدتی کمتر از 10 ثانیه گراب نصب خواهد شد و دی وی دی بیرون می آید و در صفحه از شما درخواست میشود که گزینه Reboot را فشار دهید. این کار را انجام دهید تا سیستم یکبار راه اندازی شود.
کار به اتمام رسید و مدیر بوت گراب نصب شد.
خب با یه لایو سیدی که راحت تر میشه این کار رو کردنقل قول:
خيلی خيلی ممنونمنقل قول:
مشکلم حل شد
سلام.نقل قول:
بله درست میفرمایید. اما این نکته رو در نظر بگیرید که ایشون دیسک زنده نداشتن و میخواستن همینطوری بوت لودر رو ترمیم کنن که موفق شدن :31:
من تابه حال رنگ لینوکس رو هم ندیدم. یعنی آخر صفر کیلومترم!
با این توصیفات، برای شروع کار با لینوکس کدوم توزیع رو بهم پیشنهاد می کنید، دوستان؟
خب ما معمولا پارسیکس و اوبونتو رو پیشنهاد می کنیم. اگر اینترنت پر سرعت ندارین، پارسیکس بهتره چون بومی سازی شده. ولی در نهایت توزیع های مختلف تو جزئیات با هم اختلاف دارن.نقل قول:
توزیع اوبونتو رو پیشنهاد می کنیم چون مستندات و راهنمایی های زیادی برای اون هست.
موفق باشید:
کد:http://linuxshop.ir
کد:http://sito.ir
منم زده به سرم برای یه بارم که شده لینوکس رو یک محکی بزنم.ولی اطلاعاتم دربارش خیلی کمه...منظور همون محیط های کاربریش و فایل سیستمش و پارتیشن بندی و مدیریت فایل و سیستم...
البته در این باره توضیحم ندادید، ندادید؛چون زبانم بدک نیست و اینترنت هم هست که با یک دو تا سرچ همه چیز حله.
حالا،من از ورژن(توزیع)Mandriva خوشم اومده با توجه به اون چیزی که در سایتش و سایت های دیگر مرتبط با لینوکس خوندم.
می خوام بدونم لینوکس چطور درایورها رو مدیریت می کنه؟البته تا اونجایی که من فهمیدم این توزیع مندرایوا تقریبا تمام درایورها رو پک کرده و احتمال اینکه مشکلی از این بابت واسم پیش بیاد کمه.
اما منظورم اینه که آیا این درایور ها به همون شکل ویندوز مدیریت میشن؟مثلا کارت صوتی من realtek HD با برد Giga است که در ویندوز با استفاده از برنامه ی ویژه ی درایور realtek می تونم راحت تنظیمات کارت صدا را تنظیم کنم از قبیل افکت ها،محیط های مجازی،اکولایزر،کانال های صوتی،تنظیمات میکروفون...
در لینوکس این قضیه ی درایورها به چه صورت هست؟
میخام از ویندوز به لینوکس هجرت کنم(!!) به نظر شما برای شروع کار کدام نسخه یا توزیع را نصب کنم ؟؟؟؟
و اینکه آیا کارهایی که با ویندوز انجام میدادم میتونم با لینوکس انجام بدم ؟؟
و آیا برنامه های ویندوز روی لینوکس اجرا میشوند یا نه؟؟
خب از نحوهی سوال پرسیدنتون معلومه که با دید باز دارین نگاه میکنید. در مورد درایور ها (طبق سواد من) این طوره که توی هسته (kernel) تعریف شده هستن. پس تقریبا تو تمام توزیع ها یکسان هستن مگر توزیعی مثلا با ماژول های هسته درایورها رو اضافه کنه (که من تا همینجا میدونم!). اما خب من از توزیع اوبونتو استفاده میکنم. به جز مودم، همهی سخت افزار های من رو شناخته (دقت کنید که ویندوز فقط هارد و سیپییوی من رو میشناسه :13:) اما خب به خاطر جامعهی بزرگ کاربران اوبونتو، اگر به مشکلی بربخورم، خیلی سریع مشکلم حل میشه. در مورد اون برنامه ها که فرمودین، خب اونا برنامهی ویندوز هستن! معادلشون توی گنو/لینوکس هست.نقل قول:
والا ما معمولا جواب این سوال رو اینطور میدیم. اگر اینترنت پر سرعت داری، یا پارسیکس و یا اوبونتو، در غیر این صورت پارسیکس چون برای کاربرهای ایرانی محلی سازی شده. اگر اوبونتو که از نسخهی هاردی استفاده کنید و اگر پارسیکس که از ویولا استفاده کنیدنقل قول:
بسته به کار های شما با ویندوز باید سوال دوم رو جواب بدم. اگر بازی میکنید که خیر، گنو/لینوکس یک پاشنهی آشیل داره و اون هم همین بازیه. اگر از نرمافزار خاصی (نرمافزار طراحی شده برای شما) استفاده میکنید که با کمی شانس باز میتونید مهاجرت کنید. در کل اگر «هدف یک نرمافزار» برای شما مهمه، هیچ مشکلی با گنو/لینوکس ندارین ولی اگر «نرمافزار» مهمه که همون ویندوز بمونید بهتره. در کل نرمافزارهای گنو/لینوکس خیلی کامل و جامع هستن.
و سوال آخر: خیر. اجرا نمیشه. چون طراحی اون ها تفاوت داره. یا دقیق تر بگیم API های دو سیستم عامل با هم یکی نیستن. اما نرمافزار های شبیه ساز وجود داره که این کار رو برای شما فراهم میکنه. جالبه بدونید که آواتار خودتون دقیقا معرف نرمافزار Wine هستش که یکی از رایج ترین نرمافزار های شبیه ساز ویندوزه. جالب نیست؟!
ممنون از پاسختون.
حالا من می خوام مندرایوا رو از سایت linuxshop سفارش بدم اما آخرین نسخش رو ظاهرا نداره یعنی spring 2008.دانلود هم که نمی تونم بکنم مگه اینکه بخوام رکورد پیرترین کاربر لینوکس رو بشکنم!(دایال آپ)
جای دیگه ای سراغ ندارید که بشه سفارش داد و مطمئن هم باشه؟
خب من در مورد ماندریوا اطلاعاتی ندارم. ببینید از این سایت میتونید تهیه کنید:نقل قول:
البته بد نیست یه نسخهی رایگان اوبونتو رو هم از وبسایت زیر سفارش بدین:کد:http://sito.ir
کد:https://shipit.ubuntu.com/
اگر امکاناتش رو داشته باشی لینک ورژن جدید توی سایت های تورنت گیر میاد و بعد اگر بتونی بدی یکی واست دانلود کنه خیلی خوب میشه!نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اینترنت ذغالی دارم پس بهتره که پارسیکس استفاده کنم نه؟؟...آیا از اوبونتو هم میتونم استفاده کنم؟؟؟نقل قول:
والا ما معمولا جواب این سوال رو اینطور میدیم. اگر اینترنت پر سرعت داری، یا پارسیکس و یا اوبونتو، در غیر این صورت پارسیکس چون برای کاربرهای ایرانی محلی سازی شده. اگر اوبونتو که از نسخهی هاردی استفاده کنید و اگر پارسیکس که از ویولا استفاده کنید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] منظورم نرم افزارهایی مثلنقل قول:
بسته به کار های شما با ویندوز باید سوال دوم رو جواب بدم. اگر بازی میکنید که خیر، گنو/لینوکس یک پاشنهی آشیل داره و اون هم همین بازیه. اگر از نرمافزار خاصی (نرمافزار طراحی شده برای شما) استفاده میکنید که با کمی شانس باز میتونید مهاجرت کنید. در کل اگر «هدف یک نرمافزار» برای شما مهمه، هیچ مشکلی با گنو/لینوکس ندارین ولی اگر «نرمافزار» مهمه که همون ویندوز بمونید بهتره. در کل نرمافزارهای گنو/لینوکس خیلی کامل و جامع هستن.
Adobe Photoshop Firefox Ulead VideoStudio و نرم افزارهایی از این قبیل هستند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پس راهی هست که بشه نرم افزارهای ویندوز رو روی لینوکس اجرا کرد ؟؟؟ در ضمن نمیدونستم که آواتارم معرف نرم افزار wine هست.نقل قول:
و سوال آخر: خیر. اجرا نمیشه. چون طراحی اون ها تفاوت داره. یا دقیق تر بگیم API های دو سیستم عامل با هم یکی نیستن. اما نرمافزار های شبیه ساز وجود داره که این کار رو برای شما فراهم میکنه. جالبه بدونید که آواتار خودتون دقیقا معرف نرمافزار Wine هستش که یکی از رایج ترین نرمافزار های شبیه ساز ویندوزه. جالب نیست؟!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و چند سوال دیگر ::
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آیا میتوان لینوکس و ویندوز رو در کنار هم داشت ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] سرعت اجرای برنامه ها در لینوکس در مقایسه با ویندوز چطوره؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کدام نسخه لینوکس بهترین و جذاب ترین محیط کاربری را دارد؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به نظر شما هجرت از ویندوز به لینوکس کار عاقلانه هست؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آیا درایورهای سخت افزاری براحتی روی لینوکس نصب میشوند؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کمی در مورد نسخه ها و توزیع های لینوکس توضیح بدهید؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مرسی
نیگاه کنید، اوبونتو و پارسیکس از نظر ظاهر شاید تفاوت زیادی با هم نداشته باشن. هر دو مبتنی بر توزیع قوی دبیان هستن و هر دو از گنوم استفاده میکنن. پس عملا ظاهرشون یکیه. پارسیکس برای ایرانی ها طراحی شده. یعنی این رو در نظر گرفتن که سرعت اینترنت ایران ۳ پک در ثانیه (در واحد نرخ گذاری ارتباطات سرخپوستی) است. پس شاید نیاز کمتری به اینترنت پیدا کنید. پس خیلی از این که اوبونتو استفاده نمیکنید ناراحت نباشید. اولین مشکلی که توی اوبونتو بهش بر میخورین اینه که MP3 و خیلی فرمت های دیگه پشتیبانی نمیشه (چون فرمت آزاد نیستن و به روح اوبونتو لطمه وارد میشه!) پس باید کدک ها رو از اینترنت بگیرید که فک کنم ۷-۸ مگا بشه. بعد این که تا اونجایی که من میدونم پارسیکس برای مودمها بستر راحت تری رو فراهم کرده. بس به این فکر نکنید! پارسیکس هم خیلی توزیعه خوبیه.نقل قول:
فایر فاکس که به صورت پیشفرض نصبه. معادل فوتوشاپ هست Gimp که اونم نصبه! اخیرا هم شنیده میشه که wine میتونه فتوشاپ سیاس ۲ رو پشتیبانی کنه. اون یولید رو من خبر ندارم. البته معادل هم براش وجود داره.
خب خیلی از ماها از ویندوز مهاجرت کردیم و موندگار شدیم! شاید خیلی از ماها برای محک زدن اومدیم یا از کنج کاوی. وقتی قدرت و آزادیه اینجا رو دیدیم، یه کلبهی کوچیک ساختیم برای ییلاق. ولی الان شده خونهی دائمی ما.
بله میشه هر سیستم عامل دیگه ای رو کنار پارسیکس نصب کرد. با کمال احترام اون سیستم عامل رو قبول میکنه (جالبه که بدونید برای نصب اکسپی بعد از ویستا به مشکل بر میخورید!)
من خودم چون با یک شرکت کار میکنم که نیاز به آتوکد داره (توجه کن که نرم افزار خاص بود، اینجا هدف مطرح نیست) مجبورم که روی لپ تاپم ویندوز رو داشته باشم. وگرنه هیچ نیازی به اون ندارم.
مخصوصا اگه برنامه نویس باشین میفهمین گنو/لینوکس چقدر براتون لذت بخشه
خب زیبا ترین توزیع وجود نداره! کلا اینطوره که شما برای گنو/لینوکس چند رابط گرافیکی دارین. gnome و KDE و xFce محبوب ترین و قوی ترین اون ها هستن. من به میز کار های دیگه هم بر خوردم ولی اسمشون یادم نمونده.
خب میز کار KDE و مخصوصا نسخهی ۴ به بعد اون خیلی دلچسب تر شده و البته خب کاربر های خودش رو داره. البته نه به این معنی که Gnome زیبا نیست! خب حالا با این توضیح باید توزیع ها رو بررسی کنیم.
اوبونتو و پارسیکس به طور پیشفرض Gnome دارن البته میشه رابط های گرافیکی دیگه ای هم روی اون ها نصب کرد. من الان روی اوبونتوم هم Gnome دارم و هم KDE.
کوبونتو همون اوبونتو هستش با رابط گرافیکی KDE
زوبونتو هم همون اوبونتو با رابط گرافیکی xFce
دبیان، فدورا، سوزه و سابایون هم هر دو رو با هم دارن البته به شرطی که از دیویدی اون ها استفاده کنید. در غیر این صورت میبینید که یه سیدی نوشته مثلا فدورا با میز کار فلان.
من کیدیای کار نیستم. اگه در این مورد سوالی دارین برین از hosein-mec بپرسین.
اضافه کنم که xFce یه رابط ساده و سبکه که محبوبیت کمتری داره. برای سیستم های قدیمی بیشتر مورد توجه قرار میگیره.
در مورد سرعت چیزی نپرسین! ببینید! فوق العادست. مخصوصا این که شاید به ندرت (مثلا چند ماهی یک بار!) کرش ببینید! خیلی روونه. در ضمن در صورتی که یه برنامه کرش کنه، کل سیستم از پا در نمیاد. گنو/لینوکس خیلی پایداره.
درایور ها رو تقریبا همه رو خودش نصب می کنه. گفتم تقریبا چون با بعضی مودم ها، وایرلس ها و پرینتر ها و کلا سخت افزار های بسته که فقط خود کارخونه ازش سر در میار! مشکل خواهید داشت.
توجه داشته باشید که میتونید از نسخهی زنده استفاده کنید! یعنی سیستم عامل رو لازم نیست نصب کنید تا ازش استفاده کنید. میتونید یه مدت از نسخهی زنده بهره ببرید و فقط با یک سیدی اون رو تست کنید.
در تکمیل حرف هام بگم که با یک سیدی پارسیکس نرمافزار های دفتری، گرافیکی، بازی، اینترنتی (مثل مسنجر) و حتی برنامههای PDF هم نصب میشه!
در مورد توزیع ها بهتره اول به بخش مقالات برید و مقالاتی رو بخونید در مورد تاریخچه. بعد من میتونیم راحت تر بگم توزیع چیه.
من بیشتر دقت کردم دیدم تو همون سایت linuxshop ورژنی به نام Mandriva 2008.1 i386 وجود داره.اما نمی دونم این همون توزیع معروف One است یا نه؟
از طرف دیگه i386 روی سیستم من که AMD دو هسته ای و 64 بیت دارم اجرا نمیشه؟من باید ورژن x64 رو بگیرم دیگه نه؟
@Blossom
لینک اولی که باز نشد.در مورد اوبونتو هم مطمئن نیستم شاید سفارش دادم.
@Ahmadra
شاید این کارو کنم اگه کسی رو گیر بیارم که مجانی دانلود کنه واسم!
واقعا مرسی از راهنمایی هات..........
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] منظورتون از آزادی چیه ؟؟نقل قول:
خب خیلی از ماها از ویندوز مهاجرت کردیم و موندگار شدیم! شاید خیلی از ماها برای محک زدن اومدیم یا از کنج کاوی. وقتی قدرت و آزادیه اینجا رو دیدیم، یه کلبهی کوچیک ساختیم برای ییلاق. ولی الان شده خونهی دائمی ما.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] فرقی میکنه که اول کدوم رو نصب کنم؟؟ ویندوز یا لینوکس؟کد:بله میشه هر سیستم عامل دیگه ای رو کنار پارسیکس نصب کرد. با کمال احترام اون سیستم عامل رو قبول میکنه (جالبه که بدونید برای نصب اکسپی بعد از ویستا به مشکل بر میخورید!)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برای برنامه نویسی خوبه یا برای برنامه نویس؟؟نقل قول:
مخصوصا اگه برنامه نویس باشین میفهمین گنو/لینوکس چقدر براتون لذت بخشه
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] حالا چندتا سوال دیگه ( البته ببخشیدا......)
1- تنوع نرم افزار لینوکس بیشتر است یا ویندوز ؟
2- آیا لینوکس در زمینه مالتی مدیا به پای ویندوز میرسد یا نه؟
3- آیا لینوکس زنده که فرمودید تو بازار یافت میشه ؟
4- کاربری ویندوز راحت تر است یا لینوکس ؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و در آخر یک دنیا تشکر مرا پذیرا باشید./
دوستان ، برای شروع میخوام با Suse شروع کنم........... امشب دانلود کنم.............. که فردا نصب کنم...........!!!
فقط میشه بگید ، توی اون قسمت که میشه مشخص کرد چه پکتهایی نصب بشه....... من چی بزنم........!! البته ، میدونم میشه اون پکتها رو بعدا هم کم و زیاد کرد...........!!
خب آزادی تفسر طویلی داره. اتفاقا هفتهی سوم ماه سپتامبر (۳۰ شهریور امسال) روز جهانی نرمافزار آزاده.نقل قول:
بهترین مرجع، سایتهستش که برین و مقالات فارسیش رو بخونیدکد:http://gnu.org
بله بله بله بله! خیلی فرق میکنه و باید ویندوز رو اول نصب کنید چون در غیر این صورت ویندوز روی مستر بوت ریکورد میشینه و اجازهی بوت شدن رو از سیستم عامل های دیگه میگیره. البته خرجش بازنویسی مستر بوت ریکورده که اتفاقا کار خیلی سادهایه
سوال فلسفی پرسیدین که فکر کنم جوابش برنامه نویسی باشه :D
در مورد تنوع نرم افزاری خب یکم سخته قضاوت کردن. میگن اگه نرمافزار های ویندوز رو روی یک کفهی ترازو بریزیم و نرمافزار های گنو/لینوکس رو روی کفهی دیگهی اون، این کفهی ویندوزه که پایین تره. اگه از برنامه های ویندوز، آنتی ویروس ها و آنتی اسپم ها و اینا رو کنار بذاریم، اونوقت کفهی سنگین تر کفهی گنو/لینوکسه. از این حرف ها که بگذریم باید دقت کنیم که این اهمیتی نداره. چون ما یک سری برنامهی قوی و کامل داریم و خورده برنامه نیازی نیست. مخصوصا اگه به سمت خطفرمان برین، معجزهی گنو/لینوکس رو میبینید. این که دمای سیستم رو با یک کلمه نوشتن به دست میارین (acpi -t) یا با یک دستور ساده، متن درس زبانتون رو توی یک فایل میریزین و به گوشیتون انتقال میدین، البته منظورم صدا بود ها! و حتی ۵۰۰ تا عکس رو هم زمان ریسایز میکنید و تغییر فرمت میدین بعد پکش میکنید و با ایمیل میفرستین، این ها واقعا جالب و لذت بخش هستن. البته برای تازه کار ها این ترسناکه، برگردین به چند صفحه قبل و ببینید دوستان چطور به من این ها رو توضیح میدادن و من از خطفرمان ترس داشتم. اما خالا میبینم که فوقالعادست...
در مورد مالتی میدیا نمیتونم نظر بدم. من دنبالش نرفتم. اما اگر منظورتون شنیدن موسیقیه، خب برنامه های قوی ای مثل banshee یا amarock وجود داره. اگر دیدن فیلم و کلیپه که mPlayer و VNC وجود داره. البته به شرط وجود کدک ها. امیدوارم با خبر باشین خیلی از فرمت های مالتی میدیا تجاری هستن و شما (؟!) با خرید یک ویندوز پول کدک اون ها رو هم میدین. ولی خب جامعهی متن باز و نرمافزار آزاد هم کدک های معادل رو نوشتن.
real Player رو یادم رفت بگم! البته خیلی کم دیدم ازش استفاده کنن!
بله! پارسیکس، اوبونتو، فدورا، و خیلی توزیع های دیگه (سابایون، ناپیکس، سوزه، ...) زنده هستن!
خب یه چیز رو همین اول باید بگم که ویندوز بر خلاف خیلی از سیستم عامل های دیگه (مَک، سولاریس، BSD و گنو/لینوکس) یونیکس بیس نیست. پس شما هرزمان که بخواین از اون جدا شین، باید تمام تعاریفتون رو عوض کنید. البته با نباید فراموش کنیم که یادگیری گنو/لینوکس روز به روز داره آسون تر میشه، یک سال پیش، و شاید کمتر، من همین سوال شما رو پرسیدم و الان دارم به شما جواب میدم. در صورتی که یک کاربر ویندوز بعد از یک سال نمیتونه اینطور کاری کنه. البته فراموش نکنیم که گنو/لینوکس خیلی وسیع تر از ویندوزه!
شاید این حرف های من که باید تغییر بدین تعاریف رو، یکم ترس ناک باشه، ولی نه، رفته رفته مفهوم درایو رو فراموش میکنید. با مفهموم سطح دسترسی آشنا میشین. و خیلی چیز های دیگه.
اتفاقا یکی از مشکلات منتقدین گنو/لینوکس اینه که نمیخوان مفاهیم خودشون رو فراموش کنن. چطور بگم، کسی چند سال ویندوز کار کرده، الان برای خودش یه ملاست! حالا براش سخته که از اول یاد بگیره. خیلی از کسانی که اینجا میبینی، مدت ها ویندوزی بودن.
در کل تو یه جمله، ما امتحان کردیم، شد!
خب برای تهیه اگر میتونید دانلود کنید که به وبسایت پروژه ها و توزیع ها برین و دانلود کنید:
کد:http://parsix.org
و اگر میخواین بخرین که:کد:http://ubuntu.com
کد:http://linuxshop.ir
و بد نیست که یک نسخهی رایگان اوبونتو رو هم دریافت کنید:کد:http://sito.ir
کد:https://shipit.ubuntu.com
کدوم نسخه پارسیکس رو بخرم ؟؟
Parsix 1.5r1 i386 Viola Live
Parsix 1.5 Viola amd64 Live CD
Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD
Parsix 1.5 r1 Viola amd64 Live CD
Parsix 1.5 Viola i386 Live CD
بسته به معماری CPU باید یا Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD رو بخری یا Parsix 1.5 r1 Viola amd64 Live CD. اگه ۶۴ بیتیه، دومی رو بخر. اما اگه نمیدونی چیه احتمالا ۳۲ بیتیه. پس Parsix 1.5 r1 Viola i386 Live CD رو بخر.نقل قول:
نقل قول:
آخرین Release پارسیکس 1.5r1 ریتیل 1 هست. طبق وضعیت سیستمت که آیا amd64 بیتی هست یا 32 بیتی معمولی میتونی یکی رو تهیه کنی.
(نکته: نسخه های 32 بیت رو هم یتونی در سیستم 64 بیتی نصب کنی ولی 64 بیتی خوبیش این هست که بیشترین استفاده رو میتونی ببری که من پیشنهاد نمیدم بنا به دلایلی که خواستی میگم)
من سوالمو در قالب جواب می گم از دوستان میخوام راهنمایی کنند
نسخه Ubuntu 8.04.1 DVD i386 با Kubuntu 8.04.1 DVD i386 هیچگونه فرقی نداره ولی در موقع نصب هر کدام رابط گرافیکی هر کدام به صورت پیش فرض نصب می شود و می توان آنرا تعغییر داد و هرکدام از بسته های بالا با این بسته ها Ubuntu Studio 8.04.1 Alternate i386 و Kubuntu-KDE4 8.04.1 Alternate i386 فرق می کنند و هر چهار بسته فوق مخصوص سی پی یو های 322 بیتی هستند
خوب گروه اول ( Ubuntu 8.04.1 DVD i386 و Kubuntu 8.04.1 DVD i386 ) با گروه دوم ( Ubuntu Studio 8.04.1 Alternateو Kubuntu-KDE4 8.04.1 Alternate i386) چه تفاوتی می کنند و برای من که تازه وارد هستم کدوم گروه رو انتخاب می کنند