بله. البته تکرارش پنج شنبه ساعت 8 از شبکه قرآن پخش میشه.اگه دوست داشتی نگاه کن.نقل قول:
Printable View
بله. البته تکرارش پنج شنبه ساعت 8 از شبکه قرآن پخش میشه.اگه دوست داشتی نگاه کن.نقل قول:
خودم ضبط میکنم همه قسمتاشو دو بار هم تکرارشو میبینم :دینقل قول:
حالا اسمش رو دقیق یادم نیست چی بود.منظورم همون بازیگر نقش پسر عموی مختار بود(تو سریال اسمش چی بود؟)که نقش زهیر بن قین هم بازی کرده بود.نقل قول:
اگه اینجوریه باید گفت گریم فوق العاده بوده ... یعنی هر جور فکر میکنم نمی تونم قبول کنم این اون بوده :31:نقل قول:
این قسمت های مختار داره وارد مسائل جالب تاریخی میشه ... دیدنش خیلی برام جذابه و شدیدا منتظرم بیاد.
دقیقاً. این دوره یکی از معدود زمان هاییه که چند نفر با هم خلافت میکردند. و هر کسی یه جوری مردم رو آزار میداد.نقل قول:
از این جا به بعدش باید خیلی جالب باشه.
پسر عمر خطاب رو چقدر خوب درست کردن واقعا ادم فکر می کنه که خوده عمر خطابه و همینطور حاکم مدینه واقعا جالب بود
واقعا فیلمنامه نویس دستش درد نکنه چقدر معامله مختار رو خوب داره نشون میده برای قدرت رسیدن و انتقام گرفتن
اینم بگم که زربی به دست شمر کشته میشه
پسر عمر سعد و خود عمر سعد رو مختار سرشون رو می بره و میزاره توی سینی و میگه که این بجای حسین و بجای علی اکبر حسین البته حسین کجا و اینها کجا
پسر عمر خطاب رو کجا نشون داد؟!من که ندیدم!
اینم از محمد رضا شریفی نیا
کد:http://www.mokhtarnameh.com/gallery.html?func=viewcategory&catid=61
در قسمت بعد نشان خواهد داد.نقل قول:
مختار با شمر بن ذی الجوشن چه کرد ؟
براى شمربن ذى الجوشن اسمهاى دیگرى چون اوس یا شرحبیل نیز ذکر شده است. او را ذى الجوشن، صاحب زره و جوشن مىگفتند زیرا سینه او برآمده بود و همانند سپرى بسته شده نشان مىداد. او نخست از یاران على علیهالسلام در جنگ صفین و از فرماندهان شجاع و نامدار کوفه بود که در کنار حسن (ع) و حسین (ع) در رکاب امام علیهمالسلام حاضر بوده است اما سرشت ناپاک او به خاطر عمل زشت مادرش بر محیط و آداب الهى و اجتماعى چیره شد و سرانجام در لشکر عبیداللّه بن زیاد قرار گرفت.
روزى مادر شمر که زن بزچرانى بود و در بیابان به کار خود مشغول بود، از چوپانى که از کنار او مىگذشت، تقاضاى آب کرد تا با آن رفع عطش کند. چوپان تقاضاى شیطانى خود را شرط دادن آب قرار داد و او نیز پذیرفت و از این طریق، نطفه شمر منعقد شد از این رو امام حسین علیهالسلام در روز عاشورا خطاب به او فرمود: «یابن راعیة المِعْزى»؛ اى پسر زن بزچران!
این فرد جنایتکار شماره یک کربلا، توانست از چنگ مختار بگریزد اما مختار دسـتـور داد کـه او را هـر کجا رفته اسـت، پـیـدا کـنـنـد و بـه سـزاى اعمال ننگینش برسانند. شمر در ماجراى شورش کوفه بر ضدّ مختار از عاملان اصلى بود.
به گزارش خبرآنلاین، در کتاب تاریخ طبری جلد ششم صفحه 53 آمده است: «مـسـلم ضـبـائى که هم قبیله شمر بود، مىگوید: «ما فرار کردیم و خود را به محلى در مسیر کـوفـه و بصره به نام ساتیدما رساندیم و در نزدیکى آن محل، دهکده کوچکى به نام کلتانیّه در حوالى سواحل فرات قرار داشت. ما در کنار تپّهاى مخفى شدیم که توسط یک روستایی جای ما لو رفت. شب هنگام بود که ماموران مختار ما را محاصره کردند. شمر را دیدم که جامهاى خوشبافت به تن داشت و بدنش پیس (بیماری برص) بود. ما حتى فرصت سوارشدن بر اسب را نیافتیم. درگیرى شدیدى رخ داد. ساعتى بعد صداى الله اکبر شنیدم و کسى فریاد زد خداوند، خبیثى را کشت».
در جلد ششم تاریخ طبری صفحه 338 نیز به نقل از شیـخ طوسى(ره) آمده است: «شمر را دستگیر کردند و نزد مختار آوردند. مختار دستور داد گـردن او را زدند و جسدش را در دیگ روغن جوشیده افکندند و یکى از یاران مختار با پاى خود سر شمر را لگد مىکرد.»
همچنین در همین کتاب و در همان جلد در صفحه 374 امده است: «عبدالرحمن بن عبد مىگوید: من شمر را به هلاکت رساندم. مختار تا نگاهش به سر بریده شمر افتاد، سجده شکر به جاى آورد و دستـور داد آن سـر را بـالاى نـیـزه کـنـنـد و مقابل مسجد جامع شهر در معرض دید مردم قرار دهند تا موجب عبرت همگان باشد».
آخه برادر گرامی نوزادی که اختیاری از خود نداشته برای بدنیا آمدن و تعیین والدین و یا محیط خود چه گناهی کرده بوده که حرامزاده بدنیا آمده و اون که در یک خانواده صالح و متقی و مشروع و ایضا مرفه بدنیا میاد چه ثوابی کرده بوده که این پاداش نصیبش شده؟
پس باي ذنب اینجا هم میتونه دخیل باشه.
دوستان این شعار یا منصور امت جی معنی می ده؟
دوست عزیز این چیزی که شما میگید اصلا چه ربطی داره ؟!نقل قول:
آخه برادر گرامی نوزادی که اختیاری از خود نداشته برای بدنیا آمدن و تعیین والدین و یا محیط خود چه گناهی کرده بوده که حرامزاده بدنیا آمده و اون که در یک خانواده صالح و متقی و مشروع و ایضا مرفه بدنیا میاد چه ثوابی کرده بوده که این پاداش نصیبش شده؟
پس باي ذنب اینجا هم میتونه دخیل باشه.
هیچ جا به خاطر حرامزاده بودن هیچکی رو تنبیه نمی کنن ! خود این لعنت الله به خاطر اعمالش تنبیه میشه نه به خاطر حرامزاده بودنش !
من هر چی فکر میکنم بازم نمیفهمم منظورتون چی بوده ! یعنی شما این همه ظلمی که این ملعون در حق آل علی کرد رو فراموش کردید و فقط به صرف حرامزاده بودنش گفتید بای ذنب ... ؟! :13:
منصور ریشه نصرنقل قول:
امت ریشه موت
ای پیروز ، بمیران :31:
سلام دوستان.
بالاخره قضيه اين نشون دادن چهره ي حضرت ابوالفضل به كجا رسيد؟
صدا و سيما گفت نشون ميدن يا نه؟
نميزارن فيلم اونطور كه كارگردان مي خواد جلو بره اين كاسه ي داغتر از آش ها!
خیر دوست عزیز...خود کارگردان(میرباقری) وتهیه کننده مجبور شدن بگن که تابع صداوسیما هستن...پس چهره به صورت نورانی نمایش داده میشه!!!
قسمت 1 و 2 رو گرفتم دانلود کردم ، بسی از ابهت مختار فیض بردیم ... :31: اما کاشکی از TV میدیدم چون کیفیت TV خیلی بهتره ولی کیفیت دانلودی اصلا خوب نیست :41:
توی این 2 قسمت که دیدم جنگ هاشون خیلی مسخرس :31: سربازای حکومت توی قسمت 2 یه لگد میزنن شورشی هارو پخش میکنن ! انگار شورشی ها پخمن ! :31:
جدی؟!
حضرت عباس را نشون نمیدند؟
منبع لطفا !
منبع تمام روزنامه ها وخبرگزاریها!!!یه سرچ بزنی وبیانیه معروف رو بخونی خودت همه چیز دستگیرت میشه!!!نقل قول:
جدی؟!
حضرت عباس را نشون نمیدند؟
منبع لطفا !
فقط نپرسین کدوم بیانیه که دوباره هم تایپک قفل میشه وهم پستا پاک میشه...اگه متوجه نشدی بیا تو پروفایلم بهت توضیح بدم!!!
دوستان صحنه های حضرت عباس رو حتی با چهره نورانی هم نشون نمیدن؟
مگه قرار نبود امشب صحنه ی حضرت عباس رو نشون بدن ؟
چرا نشون ندن؟؟؟؟!!!!دیگه ازچهره هم که خبری نیست!!!نقل قول:
دوستان صحنه های حضرت عباس رو حتی با چهره نورانی هم نشون نمیدن؟
نقل قول:
مگه قرار نبود امشب صحنه ی حضرت عباس رو نشون بدن ؟
یه نفر گفته بود قسمت 16...امشب قسمت چندم بود؟؟؟
قسمت 12 بودش ...نقل قول:
یه نفر گفته بود قسمت 16...امشب قسمت چندم بود؟؟؟
خیلی خوب کار کردن . واقعن عالیه .
تکرارش کیه؟
فسمت 21 حضرت عباس قراره باشند.البته انگار معلوم نیست چی میشه!
تصویر حضرت عباس گویا تا بدین لحظه نشان داده نخواهد شد،در صورتیکه قبلا با وجود کارشناس مذهبی و تایید سیما مجوز فیلمبرداری صادر شده بود ولی بعد از داغ شدن این بحثها برخی به مراجه مراجعه کردند و اونها هم مکتوب این نشون دادن را جایز نشمردند که البته یکی از شدیدترین اظهارنظرها که متعاقب اون تلویزیون مجبور شد موضع رسمی بگیره و از تصمیم قبلیش مبنی بر نشان دادن چهره حضرت عباس عدول کنه مربوط به نامه یکی از مراجع بود که بحث های خاصی هم حول اون صورت گرفت،البته قبل از اون هم سیما گویا با توجه به نظر مراجع تصمیم خودش را گرفته بود.
البته در ابتدا عنوان شد با حذف پلانهای مربوط ولی بعد اعلام شد با نورانی کردن چهره حضرت عباس پلانها به طور کامل پخش خواهند شد و البته موضع اخر هم موضع خود میرباقری بود در برنامه اشک مهتاب که اعلام کرد درخواستش از امام حسین پخش کامل مجموعه مختارنامه هست..
پ.ن:نظر شخصی من هم البته نشان دادن نورانی چهره حضرت عباس هست بنابر دلایل متعدد ولی به هر حال این تنها یک نظر شخصی است و به نظرم در مجموع و با احترام به تمام سلایق تصمیم باید گرفته بشه..
احتمالا قسمت 16 ،فلاش بك مي شه به واقعه كربلا . ( احتمالا )
کیانیان وارد شده بار طنز هم گرفته مختارنامه اون صحنه که تخت داشت میومد پایین خیلی باحال بود مختار خندش گرفته بود :دی
نه قسمت 16 نیست.قسمت 21 یه فلش بک میره به روز عاشورا.اون قسمت مال حضرت عباس هست.به احتمال زیاد صورت کاوه فتوحی رو نورانی میکنن.
من چند روز پیش این عکس رو اتفاقی توی نت دیدم،نمیدونم کدوم سایت بود.اما احتمالا مربوط به سکانس حضرت عباس میشه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
چه دکور فوق العاده ای از مسجد الحرام و کعبه درست کرده بودن. خیلی تمیز و واقعی بود. دمشون گرم. فکر کنم خود میرباقری قبل از پخش این قسمت اخیر، یه جا مصاحبه کرده بود و گفته بود که دکور کعبه و مسجد الحرام خیلی قشنگ طراحی شده، ولی به شخصه فکر نمیکردم منظورش این باشه که اینقدر قشنگ و واقعی باشه:31:
باغ انگور طائف هم خیلی فوق العاده بود. انصافا مختارنامه تو هیچ زمینه ای خوب کار نشده باشه (که به نظرم تو همه ی زمینه ها موفق بوده تا حالا) تو طراحی دکور و لوکیشن ها فوق العاده بوده. دارالحکومه ی کوفه، دارالحکومه ی ابن زبیر، کوشک سفید مدائن، زندان فوق العاده ی کوفه، حوض رنگ رزی بهرام رنگ رز تو مدائن، روستای لفخا و خود نمای شهر کوفه هم به نظرم جزء بهترین طراحی های دکور بوده تا حالا. واقعا کلمه ی فوق العاده برازنده ی طراحی دکور این سریاله.
موفق باشین.
89/9/28
انتقاد جمال شورجه از مختارنامه
جمال شورجه خشونت داستان «مختارنامه» را زیاد دانست و گفت صداوسیما در انتخاب موضوع «مختارنامه» دقت نکرده و مخاطب از دیدن خشنوت بیش از اندازه این مجموعه رنج میبرد.
به گزارش پارس توریسم این کارگردان و تهیهکننده درباره نقش فیلمهای تاریخی - مذهبی سینما و تلویزیون گفت: «فیلمهای تاریخی - مذهبی باید منطبق با دیدگاههای اسلامی ما باشد و موضوعهای دینی و مذهبی کشش و جذابیت داستانی را همواره با خود دارد.»
شورجه دراین باره به «شهر» گفت: «موضوعات مذهبی اصولا کلی هستند. به همین دلیل باید حقیقتها را از دل تاریخ جستجو کنیم و بخشهایی را برگزینیم که برای مخاطب جذابیت داستانی داشته باشد. در فرهنگ شیعه مردم ما جایگاه ویژهای دارند و در نتیجه اسلام ناب توام با جمال و جلال است که میتواند مخاطبان جهانی را به خود معطوف کند.»
این کارگردان به ساختار فیلمهای مذهبی اشاره کرد و گفت: «ساختار این دسته از فیلمها باید قوی باشد، شخصیتها به واقعیت داستان نزدیک و نیز یک مجموعه تلویزیونی و یا فیلم سینمایی باید از امکانات خوبی برای پرورش داستان برخوردار باشد. ما برای سرگرمی فیلم نمیسازیم، فیلمهای تاریخی - مذهبی باید پیام داشته باشد تا این پیام به نقاط جهان برسد.»
شورجه درباره هزینه زیادی که صرف ساخت فیلمها و مجموعههای تاریخی میشود، گفت: «من فکر میکنم مسئولان تلویزیون و تهیه کنندگان درباره هزینهای که صرف مجموعههای تاریخی میشود، باید شفافسازی کنند. چون رقمهای مختلفی درباره هزینه ساخت این مجموعهها و فیلمها شنیده میشود.
به عنوان مثال درخصوص هزینه فیلم سینمایی «ملک سلیمان» هم رقمهای مختلفی شنیدیم تا اینکه تهیه کننده و کارگردان این فیلم به برنامه سینمایی «هفت» آمدند و راجع به رقم هزینهای که صرف ساخت این فیلم شده بود، شفافسازی کردند. کارگردان «شب دهم» ، افزود: البته نیاز به دکور، لباس و تجهیزاتی که باید در یک مجموعه تلویزیونی و یا فیلم تاریخی به کار برود هم هزینه پائینی نیست.»
این کارگردان با توجه به فرا رسیدن ماه محرم درباره مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» که چند هفتهای است از تلویزیون پخش میشود، گفت: «"مختارنامه" را میتوان در دو بخش ساختاری و بخش محتوایی بررسی کرد. به نظرم کیفیت این مجموعه که کارگردانی آن را داوود میرباقری برعهده دارد، به تجربههای قبلی این کارگردان برمیگردد. میرباقری کارگردانی است که تجربه ساخت چنین مجموعههایی را دارد و شخصیتها را میشناسد، در نتیجه با ذائقه مخاطب آشنا است. با این حال «مختارنامه» به لحاظ فرم و ساختار مجموعه خوبی است.»
وی در ادامه افزود: «صداوسیما در انتخاب این موضوع دقت نکرده است. خشونت بیش از حد داستان مخاطب را رنج میدهد، با توجه به این که باید اسلام ناب را در جبهههای غرب ترویج دهیم، تبلیغ شیمشیر و خون در کلیت محتوایی یک مجموعه تبدیل به کینهتوزی و انتقام میشود که نهایتا به قیام مختار میرسد.»
وی در پایان گفت: «فکر میکنم مدیران صداوسیما مصلحتاندیشی برای داستان این مجموعه نکردهاند. در مجموعههای تلویزیونی مضامین دینی و مذهبی باید فراگیرتر و فرامذهبیتر نشان داده شود.»
دوبله "مختارنامه" به شش زبان
مدیرشبکه جهانی سحر از ترجمه و دوبله مجموعه تلویزیونی مختارنامه به شش زبان خبر داد.
مهدی مجتهد در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر با اشاره به اینکه شبکه سحر به 6 زبان بوسنیایی، اردو، آذری، کردی، انگلیسی و فرانسه فعالیت دارد اظهار داشت: همزمان با پخش این سریال از شبکههای داخلی ، ترجمه و دوبله آن به 6 زبان آغاز شده است تا با اصلاحات لازم، سریال " مختارنامه " از شبکه سحرنیز روی آنتن رود.
وی افزود: معرفی مفاخر اسلام و ایران جزو برنامههای اصلی ماست که با زبان گردانی مجموعه های تلویزیونی تولید شده و پخش آن، این هدف را دنبال می کنیم .
مدیرشبکه جهانی سحر به استقبال خوب کشورهای هدف از سریال های ایرانی اشاره کرد و گفت: هدف گذاری اصلی ما در تولید و پخش برنامههای این شبکه برقراری ارتباط با مخاطبان فراسوی مرزها است که این مهم نیز تا حد قابل قبولی برای ما محقق شده است تا جایی که حتی برخی از شبکههای محلی برنامههای خود را قطع و آنتن شبکه سحر را پخش میکنند.
وی در پایان گفت: 85 درصد از برنامههای شبکه جهانی سحر تولیدی و 15 درصد آن تأمینی است.
شبکه سحر از 13 سال پیش تاکنون برنامه های متنوعی را برای مخاطبان خود تهیه و پخش کرده است و علاوه براین از سال گذشته تاکنون ، با دو برابر شدن زمان پخش خود ، در دو کانال یک و دو شبکه سحر، روزانه 38 ساعت برنامه پخش می کند .
ديالوگهاي منتخب قسمت دوازدهم: تخت سليمان
ابن مطیع: درود بر دلاور جنگجوی ثقفی، کیف حال مختار؟
مختار: حکمت چیست که اغلب رجل سیاسی مکه نامشان عبدالله است؟
ابن مطیع: وقتی خانه بیت الله است، خادمین باید هم عبدالله باشند. اهلاً و سهلاً ابو اسحاق.
مختار: اهلاً و سهلاً.
ابن مطیع: پوشیدن روی در این خانه کراهت دارد، این خانه حریم امن است، از چه می ترسی؟
مختار: ترس از من عبدالشیاطینی است که خود را خادم این خانه می خوانند.
ابن مطیع: این باورها اجر مجاهدتهایت را ضایع می کند، تو سرزمین مشعر و منایی، در عرفات، در سعی صفا و مروه، در مکه حاجی باید مراقب همه جایش باشد، علی الخصوص زبانش، رمی جمره ات را به بغض و کینه تباه مکن!
مختار: رمی جمرۀ من امروز رمی یزید است رفیق.
ابن مطیع: مرحبا، پس چرا به خادمین خانه ای که قصدشان رمی یزید است اهانت می کنی، پسر زبیر را عبدالشیطان نامیدن، بی انصافی ست، او از صالحین ماست.
ابن زبیر: اهلاً و سهلاً مختار.... (خنده مختار) به چه می خندی مختار؟
مختار: مسخره است.
ابن زبیر: چه فرمودید!؟
مختار: عرض کردم مضحک است، مسخره است.
ابن زبیر: چه چیزی مسخره و مضحک است؟
مختار: همین بساطی که به راه انداخته اید. این جا یمن است یا مکه؟ شما عبدالله زبیر هستید یا سلیمان نبی، این تخت طعنه به تخت سلیمان می زند، نکند قصد ادعای نبوت دارید؟
ابن زبیر: نه، نه، مختار، نه! نبوت لقمه گلوگیری ست، خفه ام می کند. مزاج ما با شبه نبوت سازگارتر است، پای در نعلین انبیاء کردن حماقت محض است، رسول الله، نه، خلیفه الله، ما به همین خلیفه اللهی قانئیم.
مختار: خلیفه الله بودن این همه معجزه نمی خواهد.
ابن زبیر: نشد مختار، نشد! ما در اوصاف تو شنیده بودیم، که سیّاسی پس کو؟ چرا مثل یک عامی بی سواد سخن می کنی؟ اگر حکمت معجزات ما را می دانستی به سخره شان نمی گرفتی!
مختار: تا جایی که من می دانم دین ما دین اعتدال است و سادگی، بهترین نمونه اش هم کعبه.
ابن زبیر: تو ساده تر از علی و والیانش دیده ای؟
مختار: ندیده ام و نه هرگز خواهم دید.
ابن زبیر: من با تمام اختلاف نظرهایی که با مسلک علی داشته و دارم، اقرار می کنم که سادگی جایی در عراق عرب به همراه ابوتراب به خاک سپرده شد، فرق علی را چشم ظاهربین مردم شکافت نه شمشیر ابن ملجم مرادی، حسین را همانهایی کشتند که عقل شان به چشم شان بود. حالا تو و امثال تو دم از دیانت و عدالت و سادگی بزنید. امویان سالهاست که با جلال و جبروت شان برگرده مسلمین سوارند و یکه تازی می کنند، زرق و برق کاخ سبز دمشق، مسجد اعظمشان یک نمونه، مسجدی ساختند که آدمی از تحیر دهانش باز می ماند، خب چرا ما مکه را در برابر شام علم نکنیم؟ هان!
ابن زیاد: تأخیر داشتی قاصد، دو سه روز تأخیر کردی چرا؟
قاصد: خلیفه متألم بودند مرا به حضور نمی پذیرفتند.
ابن زیاد: بلا دور باشد، از چه متألم بودند؟
قاصد: در غم و اندوه عزیزی از دست رفته به سوگ بودند.
ابن زیاد: متوفی که بود؟
قاصد: ابو غیث!
ابن زیاد: ابو غیث، بوزینه اش؟
قاصد: ابوغیث بوزینه نبود، انیس و مونس خلوت امیرالمؤمنین بود. ابوغیث نزدیک ترین یار خلیفه بود.
الحسنا: باید روی خوش نشان بدهی، تو کار خوبی نکردی حکومت عراق را شرط بیعت با زبیریان قرار دادی، تو نیتت از خونخواهی حسین، حکومت عراق است؟
مختار: خدا می داند که نیتم این نیست!
الحسنا: پس چرا آن را شرط بیعت خود کردی؟
مختار: مادر من یقین دارم آل زبیر قدرت بگیرد، خون حسین را رها می کند، و قاتلین پسر پیامبر را می بخشد، حکومت عراق را شرط بیعت کردم تا بتوانم قاتلین حسین را تعقیب کنم.
مختار: من با هر چیز گیج کنننده و سرگیجه آور مخالفم، با اجازه!
ابن زبیر: تو بردی مختار!
مختار: چه چیزی را بردم شیخ!؟
ابن زبیر: من ذاتاً عادت دارم حریفانم را گیج کنم، یکی را با فلسفه، یکی را با شرعیات، یکی را با حیله، یکی را با گردونه، تو با هیچ کدام گیج نشدی مختار. کسی که به شمشیر خدعه نشکند، به هیچ شمشیری نمی شکند، حکومت عراق عرب به شرط پیروزی بر یزید علیه العنه، مال تو.
ناصر الامام الحسین؟؟؟ :18: از کی تا حالا؟
ایشون اون موقع تسلیم ابن زیاد شده بود و در زندان بود که امام حسین (ع) می فرمود (هل من ناصر ینصرنی؟)
شاید منظور از ناصر نوشدارو بعد از مرگ سهراب است
قسمت قبل واقعا محشر بود.از این لحاظ که رضا کیانیان خیلی خوب بازی کرد.آدم میفهمید عبدلله بن زبیر از اون آدم های سودجو بود.
خیلی خوب بازی کرد.
اما این فریبرز عرب نیا به نظرم یه وقتایی یه جوری دیالوگ میگه انگار می خوان خفش کنن...
این همه ادم ! یکی نمی دونه تکرارش کیه؟!:41:
یکی از تکرارهاش بعد از اخبار 19 شبکه 1 سیما دوشنبه هانقل قول:
انگار شبکه قرآن و یه شبکه دیگه هم تکرارش رو پخش میکنه....
گفتگویی با "مختار"، در مراسم جشن برای معلولان +تصاویر
فریبرز عرب نیا که این روزها و پس از پخش سریال «مختارنامه» به یکی از محبوب ترین بازیگران سینما و تلویزیون بدل شده است، از جعل برخی مصاحبه های قدیمی او و اعلام آن به عنوان مصاحبه جدید دلخور است. او اما به تازگی و در مراسم جشن برای معلولان حاضر شد.
همشهری جوان نوشت : «باشه مییام.» عربنیا وقتی فهمید جشن برای معلولان است بلافاصله و بدون چون وچرا قبول کرد. حتی زمان سفرش را جابهجا کرد تا شنبه شب مهمان بچههای معلول و خانوادههایشان در تالار نگین تامین اجتماعی باشد. از خانه عربنیا در یکی از مناطق شمالی تهران تا تالار نگین در خیابان جیحون ، نزدیک میدان آزادی، در اوج ترافیک فرصت مناسبی برای حرفهای غیررسمی با مختار این شبهای تلویزیون بود.
بخش هایی از این گزارش به اضافه عکس های این جشن در ادامه می آید.
عربنیا با سر تراشیده اصلا شباهتی به مختار پرمو، با ریش و عبا و عمامه ندارد اما طنین صدا و برق نگاهش همان است. چندان اهل حرف نیست ولی کافی است تا مجله را ورق بزند؛ «میشناسم. خوندم. اون شمارهای رو هم که اومده بودین طرود و نقشهاش رو کشیده بودین، یادمه.» منظورش شماره اردیبشهت پارسال است. حرف از ریتم تند سریال و راشهای حذف شده تا بازی گرفتن میرباقری و حسرت تخریب دکورهای مختارنامه ادامه پیدا میکند در حالی که زیرصدای ما، صدای موسیقی از ضبط ماشین شنیده میشود.
مختار اومد
«مختاره؟»، «مختار اومد.»، «ا.. مختارهها.» کافی است ماشین جلوی تالار نگین بایستد تا مردم عربنیا را با این جور عبارات به هم نشان بدهند. در اتاق انتظار، علیرضا جاویدفر از عربنیا استقبال میکند؛ «شما برین ردیف جلو بشینین، 20 دقیقه کار طنز داریم بعد شما مییاین رو سن.» با صدای جیغ و هورا، خاله سارا(سارا روستاپور) وارد اتاق میشود و با عربنیا احوالپرسی میکند. مسوولان جشن، عربنیا را به سمت سالن میبرند. تا در سالن باز میشود صدای سوت و کف و جیغ سالن را پر میکند.
سالن حدود هزار تا صندلی دارد و غرق نور است. در راهروهای بین صندلیها چند نفر روی ویلچر نشستهاند و بچههایی که سندرم داون دارند هم بین صندلیها میچرخند. فضا چندان رسمی نیست؛ بیشتر شبیه یک گعده و پیک نیک دستهجمعی است.
جاویدنیا مجری برنامه است و یک خانم هم بالای سن نقش رابط ناشنوایان را دارد.
بخش دیگر این گزارش به شرح تقلید صدای برنامه نود، فردوسیپور، پروین، غلامحسین پیروانی و علی دایی اختصاص دارد که در متن کامل آمده است.
حالم خوبه
«خیلی خوشحالم و حالم خیلی خوب است که اینجام.» با این جمله عربنیا که آدم را یاد مختار میاندازد سالن منفجر میشود؛ «بالاترین سرمستی برای من وقتی است که یک همنوع را میبینم که از دیدن من خوشحال است. هروقت خسته میشوم یادشان میافتم وخستگیام درمیرود.» سخنرانی عربنیا کوتاه است اما سالن یکپارچه سوت وکف میشود...
عکس ، امضا وتلفن
«صحنههای حضرت عباس(ع) رو حذف کردن.» این تماس تلفنی، عربنیا را به هم میریزد اما دلیل نمیشود بچههای معلول را تحویل نگیرد. بازار عکس و امضای «درپناه حق» عربنیا داغ است. او حتی با یک معلول که در خانه مانده و نتواسته به جشن بیاید، تلفنی صحبت میکند. بوی شام فضا را پر کرده اما عربنیا سوار برماشین به سمت خانهاش برمیگردد. هوای سرد، صورت را مورمور میکند و گوشه چشمها نمناک شده.
عرب نیا: نگران بی اخلاقی در جامعه ام
تالار نگین سه شب میزبان جشن روز جهانی معلولان بود که روز اصلی آن پنجشنبه هفته قبل بود؛ در هر شب این جشن، یکی از چهرههای سینما و تلویزیون هم حضور داشت ...
گفتگو با عرب نیا:
او بحث را با موضوع عجیبی شروع کرد: «نگران اخلاقم. نگران بیاخلاقی در جامعه که یک بخشاش مربوط به رسانه است.» دلیل این حرف عربنیا به اتفاقاتی است که این چندماه افتاده، سریال مختارنامه پخش و دیده شده و او هم که نقش اول کار را دارد و بعد از مدتها دوباره به صحنه برگشته، مورد توجه قرار گرفته. حالا بعضی از سایتها و نشریات مصاحبههای قدیمی او را مجددا و به اسم گفتوگوی تازه چاپ کردهاند که همین او را گلهمند کرده؛ «این گفتوگوها مال قبل بوده، من آخرین بار چهار سال قبل مصاحبه کردم. قبل از آن هم سه سال پیشاش حرف زدم. دیگر مصاحبه و گفتوگویی نداشتم اما حالا همان مصاحبهها را دارند کار میکنند. آن حرفهای من تاریخ مصرفشان گذشته. چه سودی دارد؟ این کار غلط است. اینکه جایی مثل ایسنا دوباره مصاحبه قدیمیام را که خودشان گرفتهاند، چاپ میکنند، درست نیست. خب بگویند این مصاحبه مربوط به چهارسال قبل است که ما آن را دوباره تکرار کردهایم.»
عربنیا این دست کارها را نشانه به هم ریختگی فرهنگی و زیرپاگذاشتن قواعد میداند؛ «شاید به صورت مقطعی اینجور کارها نتیجه بدهد. شاید در طول یک بازی نتیجه برد گیرمان بیاید اما عرض و عمقی ندارد.» اما خب مطبوعات هم حق دارند تا اطلاعات و موضوعات جذاب برای مخاطب را منتشر کنند؛« اما این ولع مجوز برای چاپ کردن دروغ نیست.همین برنامه «هفت» را ببینید، همه داشتند برای حرفهایشان توجیه میتراشیدند، توجیهات که مهم نیست، مهم اخلاق حرفهای است. یکی از اصول دموکراسی این است که مطبوعات موظفاند چرخه سالم اطلاعات ایجاد کنند اما ما منابع اطلاعاتمان و طریقه دستیابیمان به آنها غیر دموکراتیک و نابسامان است. با این اوضاع نباید توقع داشته باشیم که بتوانیم جلوی تهاجم فرهنگی را بگیریم وقتی خودمان اخلاق را در همه عرصهها زیرپا گذاشتهایم.» ولی خب، مردم هم حق دارند که مصاحبه و گفتوگو با عربنیا را بخوانند.
اصلا چرا خود او اهل مصاحبه نیست: «اما چه کسی بازیگر را مجبور به گفت و گو میکند من مختارم که حرف بزنم یا نزنم. راستش ما همیشه از قدرتمان برای رسیدن به اهدافمان سوء استفاده میکنیم. با این رفتارهای سطحی نمیشود موفق بود و بهتر است که من هم فعلا سکوت کنم.»
گزارش تصویری جشن را هم ببینید: