ممنون- جالب بود. ای کاش واسه اون یکیا هم یه هم چین چیزی بود .نقل قول:
---------- Post added at 12:15 AM ---------- Previous post was at 12:14 AM ----------
اثبات زیادشون که سخته ، ولی اره تمرین راه خوبیه .نقل قول:
ممنون- جالب بود. ای کاش واسه اون یکیا هم یه هم چین چیزی بود .نقل قول:
---------- Post added at 12:15 AM ---------- Previous post was at 12:14 AM ----------
اثبات زیادشون که سخته ، ولی اره تمرین راه خوبیه .نقل قول:
یه سئوال از هندسه 1 فصل اخر : فرمول a رادیکال 2/2 که زیاد تو این هرم هستش واسه چیه ؟ تو زیاد مسئله های هرم که از طریق فیثاغورس حل میشه ، سر و کله ی این فرموله هم اونجا هست . ( رادیکال واسه 2 صورت هستش )
فیزیک 2 فصل 5 .
کی از فرمول p=p0+pgh استفاده میکنیم و کی از فرمول p=p0-pgh ?
مثلا تو سئوال 1287 گاج از p=p0-pgh استفاده کرده بعد تو سئوال 1290 از p=p0+pgh .
نمیدونم دلیل خودم درسته یا نه : میگم بستگی به فشار محفظه داره ، هر کدوم ( فشار هوا و فشار محفظه) بیشتر باشه اونو منهای اون یکی میکنیم .
فرمول هندسه برای ارتفاع مثلث متساوی الاضلاع هستش. البته نرفتم ببینمکدوم مثالها رو می گی.
اما سوال فیزیکت.
خوب شما یه نقطه هم سطح رو در نظر بگیر. حالا سمت راست هر چی فشار وجود داره رو جمع کن و سمت چپ لوله یو شکل هر چی فشار داره جمع کن. اینطوری دیگه فقط تو حالت های مختلف فقط شکلش متفاوت خواهد بود. ولی ساده شده:
اگر فشار گاز درون محفظه از فشار هوا بیشتر باشد : فشار گاز = فشار هوا + فشار مایعی که بالاش هوا است
" " " " " " کمتر باشد : فشار گاز = فشار هوا - فشار مایعی که به محفظه نزدیکتر است
دلیلش رو هم که اول گفتم.
ممنون از توضیحاتت - ولی سئوال 1290 یه جوریه ، معلوم نیست فشار کدوم بیشتره؟نقل قول:
کلا این جوریه:نقل قول:
ببین دوست من هر شکلی که دادن و فشار 1 نقطه رو خواستن یا هر چیز دیگه ای شما از اون نقطه مورد نظر که شروع به حرکت کردید اگر به سمت پایین سیال(مایع) بریم +pgh واگر رفتیم بالا -pgh می نویسیم.
مثال:
شما در یک لوله یو شکل که 1 طرفش هوا و دیگری گاز هست این گونه عمل می کنیم که از فشار هوا p0 می ریم به سمت گاز حالا اگر فشار گاز بیشتر باشه سیال به طرف هوا رانده شده و زمانی که به سیال رسیدیم +pgh رو می نویسیم و بعد می رسیم به گاز و عبارت p0+pgh رو مساوی اون قرار می دیم
سوال دیگه ای از فیزیک بود من در خدمتم:10:
اره توضیحاتت درست بود استاد ، گرفتم چی شد.نقل قول:
واسه شما که برعکس هستش ، چون من الان یه سئوال رو میبینم که p0 رو خواسته اما نوشته p0=p-pgh. به طرف پایین هم حرکت میکنیم با توضیحات شما میشد p0=p+pgh .نقل قول:
( اما یه چیزو مطمئن نیستم که منظور شما از + که گزاشتین اینه که pgh + فشار یا یه چیز دیگه )
---------- Post added at 11:47 PM ---------- Previous post was at 11:46 PM ----------
یه چیزی بدجوری اعصابمو به هم ریخته اونم استفاده از این قانون دست راست تو یه سئوال هستش ، سئوال 3450 گاج هستش :
سیم راستی موازی سطح افق از شرق به غرب قرار دارد. و توسط دو ریسمان از سقف اویزان شده است برای ان که نیروی کشش ریسمان کم شود جهت جریان در سیم باید به کدام طرف باشد؟
اگه کسی میتونه یه توضیح با حال بده ، که خوب بگیرم . ( اقا وحید ، فرشته ی نجات ، بیا ببینیم )
والا من نفهمیدم کجاش جای سواله؟نقل قول:
یه چیزی بدجوری اعصابمو به هم ریخته اونم استفاده از این قانون دست راست تو یه سئوال هستش ، سئوال 3450 گاج هستش :
سیم راستی موازی سطح افق از شرق به غرب قرار دارد. و توسط دو ریسمان از سقف اویزان شده است برای ان که نیروی کشش ریسمان کم شود جهت جریان در سیم باید به کدام طرف باشد؟
معمولا برای این نوع دو جور تست وجود داره. یکی آهنربا روی ترازو گذاشته یکی هم همین. اونی یکی یکم توضیح لازم داره ولی این یکی معلومه برای اینکه نخ کمتر کشیده بشه، وزن کمتری روش باشه، باید سیم متمایل به طرف بالا باشه. یعنی نیروی زمین به سیم به طرف بالا باشه. خب چهار انگشت دست به طرف جریان ( اینجا جهت جریان مجهوله )، انگشت شصت می شه نیرو ( به طرف بالا ) و کف دست به طرف میدان. که اگه سطح زمین رو در نظر بگیری ، می شه جهت جریان از غرب به شرق.
اما برای حالت دوم که سیم محکمه و فقط وزن مد نظره، باید سیم و آهنربا همدیگر رو جذب کنن و چون سیم ثابته پس آهنربا میاد بالاتر و به این ترتیب وزن کمتری رو نشون می ده.
فعلا در خدمتم. ولی از مهر به بعد کمتر می ام ( گفتم کمتر نه اصلا ).نقل قول:
اگه کسی میتونه یه توضیح با حال بده ، که خوب بگیرم . ( اقا وحید ، فرشته ی نجات ، بیا ببینیم )
البته دوستان دیگه هم هستن مثل دوستانی که تو این صفحه و صفحات قبل تو فیزیک و ریاضی مهارت دارن.
خلاصه نگران نباش. همونروز جوابت رو نگیری فرداش حتما جوابت رو از دوستان خواهی گرفت.
ببین دوست من مثلا شما فشار هوارو می خوایی از اونجایی که فشار رو داری بیا شروع کن تا به فشار هوا برسی بعد برای ابن کار در مسیر اگر اومدی پایین می نویسی p+pgh بعد رسیدی به جایی که باید بری بالا حالا از عبارت قبلی (یعنی همون p+pgا)pgh اون سیال رو کم می کنی تا برسی به فشار هوا حالا اون عبارت رو مسوی فشار هوا قرار می دینقل قول:
این روش خوبیش به این هست که برای بدست آوردن فشار کلیه نقاط در لوله یو شکل به درد می خوره
من براتون می نویسم و به صورت عکس آپلود می کنم تا بهتر بفهمید:11:
ممنون- من بیشتر این کشیده شدن نخ رو نمی فهمیدم که فهمیدم . یه سئوال دیگه داشتم تو این بحث دوتا سیم موازی (نیروی بین سیم های حامل جریان) وقتی جریان ها موازی و همجهت هستن ، چرا واسه تعیین جهت نیروی سیم سمت چپی از کف دست استفاده میکنه (صفحه ی 337 درسنامه 9 ) منظورم اینه که که میدان رو چرا برون سو گرفته ؟ یا اصلا چجوری تشخیص داده میشه که میدان از پشت دست اومده و از کف دست دراومده؟نقل قول:
این دیگه اخریش: تو سئوال 3455 ، تو سیملوله که جهت از s به n هستش ، نیروی وارد بر سیم چرا شد عمود بر صفحه به طرف داخل ؟
ببخشید سئوال زیاد شد .
این سئوال هندسه منو کسی نمیدونه؟ .aرادیکال2/2
اونی که من گفتم جوابتون نبود؟نقل قول:
این سئوال هندسه منو کسی نمیدونه؟ .aرادیکال2/2
منم یه سوال هندسه یا ریاضی دارم.
تو فصل 3 هندسه 2 مبتکران فاصله بین یک نقطه از خط رو یه دفعه اومده یه فرمول داده و حل کرده. می خواستم بدونم چطور این فرمول بدست می اد. و یا چطور می شه به روش تشریحی حلش کرد؟
اینم فرمولش :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من جواب اینو میدونم:8:
بزودی مینویسم براتون:10:
خودتونو نگران نکنید:46:
اقا وحید شما سئوال فیزیک منو بگو ، حالا این هندسه رو بیخیال ، گور ببای هندسه . سئوال شما هم خیلی سخته ، اخه روش اثبات به چه دردی میخوره تو کنکور ،؟ فرمول حفظ کن بره . البته شماخیلی حرفه ای هستین فکر کنم به خاطر همین میخواهین روش اثبات این فرمول رو بدونین .نقل قول:
من فرمول بدون اثبات برام قابل هضم نیست. :31: (مبتکران رو به خاطر اثباتاش دوست دارم، که اینجا تو ذوقم خورد )
اون a رادیکال دو دوم چی بود پس؟؟؟؟؟ :27: . اونم گفتم، ولی قبول نکردی.نقل قول:
حالا این هندسه رو بیخیال ، گور ببای هندسه
خب چون میدان سمت راستی روش اثر می ذاره نه میدان خودش. میدان سیم سمت راست در محل سیم سمت چپ میدان برون سو هستش و الی آخر. در مورد قسمت آخر سوالت هم باید بگم کف دست همیشه جهت میدان رو نشون میده.نقل قول:
چرا واسه تعیین جهت نیروی سیم سمت چپی از کف دست استفاده میکنه (صفحه ی 337 درسنامه 9 ) منظورم اینه که که میدان رو چرا برون سو گرفته ؟ یا اصلا چجوری تشخیص داده میشه که میدان از پشت دست اومده و از کف دست دراومده؟
این یکی دیگه از بدیهیات روزگاره. با دست راست جهت میدان سیملوله رو مشخص کن. خب حالا کف دست به سمت میدان ( راست به چپ ) و چهار انگشت به طرف جریان سیم. حالا انگشت شست جهت نیرو که به طرف داخل صفحه میشه ، رو نشون می ده. فکر کنم قائده دست راست رو خوب تمرین نکردی. مشکل اینجاست.نقل قول:
این دیگه اخریش: تو سئوال 3455 ، تو سیملوله که جهت از s به n هستش ، نیروی وارد بر سیم چرا شد عمود بر صفحه به طرف داخل ؟
راستی برای پیش فیزیک چی گرفتی؟ گاج که نگرفتی زبونم لال؟ :31:
یه چیز دیگه. اگه گام اول شرکت کردی، حتما تستای جزوه رو بزن. مخصوصا فیزیک. تستاش خیلی خوبه.
یه توصیه دارم براتون. اینکه تا به مشکلی توی یه سوال برخوردین، پا نشین سوال رو آپلود کنید و این جا بنویسین و این همه وقتتون گرفته بشه! من قبلا این عادت رو داشتم که تا جایی گیر می کردم زنگ می زدم دوستام. ولی پارسال که یه شرایطی پیش اومده بود که کسی نبود جواب سوالام رو بده، خیلی به نفعم شد. باعث شد این ذهنیت برام شکل بگیره که من خودم باید حتما این سوال رو حل بکنم و این ذهنیت باعث می شه از قدرت درونیتون بیش تر استفاده بکنید و فکرتون بیش تر به کار بیفته و خلاقیتتون هم بالا بره. سر جلسه ی کنکور هم در برخورد با سوالات جدید آشفته نمی شید...
پس انقدر فکر بکنید تا حلش بکنید. این اتلاف وقت سر فکر کردن زیاد روی یک مسئله خیلی ارزش داره. و این که حتی اگه جوابش رو هم در دسترس داشتید، تا حسابی روش فکر نکردید به جواب نگاه نکنید...
هندسه تحليلي فصل خط و صفحه رو خوندي يا نه؟...اين اونجا اثبات ميشه به اين صورت كه فاصله ي هادي خط از يك نقطه از فرمولي بدست مياد كه اينطوريه نقطه ي A به مختصات (x,y,z) از خط D با هادي U ...فرض كنيد نقطه ي B روي خط D قرار دارد و نقطه ي H نقطه اي است كه از نقطه ي A بر خط u عمود ميشود و آلفا زاويه بين خط هادي و خط AB است در اينصورت داريم: ABH=SIN=AH/BH==>AH=BHSINنقل قول:
در نتيجه:AH=|BA.u|/|u در اصل فرمولي كه شما نوشتيد تعميم يافته ي اين فرمول هست!!! كه در آن اندازه ي بردار u در مخرج كسر به صورت راديكال در اومده!
از تناسب استفاده كرده!!!! نگاه كن گفته 2 پي راديان پي آر 2 مساحت داره اونوقت آلفا راديان چقدر مساحت داره؟...طريفين وسطين كرده شده آلفا آر2 تقسيم بر 2 ...اين شد مساحت كل اون قطعه ...حالا بايد اون تيكه رو ازش كم كنه كه S پريم بدست بياد اون يك دوم آر2 رو تو پرانتز ضرب كني همين ميشه يعني مقدار كل اون قطعه منهاي مساحت مثلث!!!نقل قول:
اون رادیکال ... رو خودم تو یه تست دیدم ، فهمیدم چه خبره ، اون مساحت قاعده تقسیم بر دو هستش . حالا واقعا این جوریه؟نقل قول:
اما تو قسمت ب درسنامه 9 اون شکلی که نشون داده ، خوب تو اونم میدان سمت راستی روش اثر کرده ولی از کف دست استفاره نشده و دون سو هستش ؟؟؟؟
اون جوری که گفتی انجام دادم ولی انگشت شستم رفت به طرف بالا ! (نمیدونم کدوم عوضی این قانون دست راست رو اختراع کرده) اخه تمرینی واسه این دست راست وجود نداره که ، معلممونم یه خنگی بود که نمی تونست توضیح بده . عجب بدبختی .
واسه پیش 1 فعلا فار گرفتم . دوستم جزوه ی گام اول داره ، حسابانشو گرفتم ، مغزم هنگ کرد ، به نظرم جزوه هاش به درد ادم های سطح بالایی مثل شما میخوره .
---------- Post added at 05:08 AM ---------- Previous post was at 05:05 AM ----------
حرف شما رو قبول دارم ولی وقتی ادم میتونه رو یه سئوال خوب فکر کنه که معلومات (مهمات ) کافی داشته باشه و بعضی از مفاهیم پایه ای رو خوب فهمیده باشه . مثلا الان من این قانون دست راست پدرمو دراورده ، مثل یه کابوس میمونه . خوب نتونستم بفهم چیه اصلا .نقل قول:
mjorh سئوالتو كامل از اول بپرس توضيح ميدم برات
نقل قول:
یکی این سیملوله هستش که جهت نیروی وارد بر سیم رو خواسته ، یه شکل سیملوله هست از وسطش یه خط گزشته و جریانشم از بالا به پایین هستش و جهت میدان سیملوله هم با استفاده از قانون دست راست میشه از راست به چپ . همین . حالا جوابش رو اینطوری گفته نیروی وارد بر سیم عمود بر صفحه ی شکل و به طرف داخل صفحه .
يعني چي جريانش از بالا به پايين است؟... قطب مثبت باتري سمت راست يا چپه؟ اينو بگو
اگه دستتونو به طرف پايين بگيرين به طوري كه به طرف سمت چپ بسته بشه شستتون يه طرفي رو نشون ميده اون ميشه جهت نيرو.نقل قول:
اما كلا قانون دست راستو بگين عملي يكي بهتون درس بده اينجوري درست متوجه نميشين.
مثلا اين عكسو نگاه كنين. field جهت جريان enduced emf جهت ميدان و انگشت شست جهت نيرو رو نشون ميده.
برای تعیین جهت میدان سیملوله:ببین جریان از کدوم جهت(بالا یا پایین)داره میره شستت رو بذار سمت جریان بعد 4تا انگشت دیگت رو خم کن تو سیم لوله.که تو این سوال جهت میدان میشه ---->نقل قول:
یکی این سیملوله هستش که جهت نیروی وارد بر سیم رو خواسته ، یه شکل سیملوله هست از وسطش یه خط گزشته و جریانشم از بالا به پایین هستش و جهت میدان سیملوله هم با استفاده از قانون دست راست میشه از راست به چپ . همین . حالا جوابش رو اینطوری گفته نیروی وارد بر سیم عمود بر صفحه ی شکل و به طرف داخل صفحه .
حالا رو اون سیمه 4تا انگشتت رو بذار سوی جریان طوری که میدان از کف دستت خارج شه.یعنی 4 انگشتت رو به پایین وکف دستت رو به چپ.الان میبینی که شستت به سمت درون است یعنی"نیروی وارد بر سیم عمود بر صفحه ی شکل و به طرف داخل صفحه "
به نظر من روش Panizir یکم مشکله. اکثرا همینی که azimzade گفته استفاده می کنن.
خب ببین برای سیم سمت راست میدان درون سو هستش، پس کف دست هم به طرف داخل صفحه خواهد بود، پس پشت دست به طرف ماست.نقل قول:
اما تو قسمت ب درسنامه 9 اون شکلی که نشون داده ، خوب تو اونم میدان سمت راستی روش اثر کرده ولی از کف دست استفاره نشده و دون سو هستش ؟؟؟؟
موافقم. منم خیلی وقتا رو بعضی مسائل شاید یک ساعت فکر می کنم. ولی اون دیگه هیچ وقت یادم نمی ره. الان اون سوالی که پرسیدم هم به خاطر اینه که اصلا نمی دونستم چطور می شه حلش کرد.( الانم می بینم که مربوط به هندسه تحلیلیه )نقل قول:
یه توصیه دارم براتون. اینکه تا به مشکلی توی یه سوال برخوردین، پا نشین سوال رو آپلود کنید و این جا بنویسین و این همه وقتتون گرفته بشه! من قبلا این عادت رو داشتم که تا جایی گیر می کردم زنگ می زدم دوستام. ولی پارسال که یه شرایطی پیش اومده بود که کسی نبود جواب سوالام رو بده، خیلی به نفعم شد. باعث شد این ذهنیت برام شکل بگیره که من خودم باید حتما این سوال رو حل بکنم و این ذهنیت باعث می شه از قدرت درونیتون بیش تر استفاده بکنید و فکرتون بیش تر به کار بیفته و خلاقیتتون هم بالا بره. سر جلسه ی کنکور هم در برخورد با سوالات جدید آشفته نمی شید...
پس انقدر فکر بکنید تا حلش بکنید. این اتلاف وقت سر فکر کردن زیاد روی یک مسئله خیلی ارزش داره. و این که حتی اگه جوابش رو هم در دسترس داشتید، تا حسابی روش فکر نکردید به جواب نگاه نکنید...
منم می گم چون شاید ایشون تو فیزیک مشکل داشته باشن، پس یه کتاب خوب لازم دارن تا جواب اکثر سوالاتشون رو تو همون پیدا کنه. چون نمی شه برای هر سوال اینقدر وقت گذاشت. با این حال من می گم اول روش خوب فکر کن، بعد اگه واقعا نفهمیدی بپرس و دوستان هم کمک می کنن.
---------- Post added at 10:56 AM ---------- Previous post was at 10:51 AM ----------
تو هندسه 2 مبتکران جوری گفته بود که باید مثل فاصله دو نقطه از هم بلد باشیم!!!نقل قول:
هندسه تحليلي فصل خط و صفحه رو خوندي يا نه؟...اين اونجا اثبات ميشه به اين صورت كه فاصله ي هادي خط از يك نقطه از فرمولي بدست مياد كه اينطوريه نقطه ي A به مختصات (x,y,z) از خط D با هادي U ...فرض كنيد نقطه ي B روي خط D قرار دارد و نقطه ي H نقطه اي است كه از نقطه ي A بر خط u عمود ميشود و آلفا زاويه بين خط هادي و خط AB است در اينصورت داريم: ABH=SIN=AH/BH==>AH=BHSIN
در نتيجه:AH=|BA.u|/|u در اصل فرمولي كه شما نوشتيد تعميم يافته ي اين فرمول هست!!! كه در آن اندازه ي بردار u در مخرج كسر به صورت راديكال در اومده!
آره باید بلد باشی فرموا رونقل قول:
قبول دارم. می گم چیزی که تو پیش می خونیم، نباید اینقدر راحت تو هندسه 2 می آورد. کل کلامم همین بود. :5:نقل قول:
آره باید بلد باشی فرموا رو
تو ریاضی سال اول دبیرستان فاصله نقطه از خط رو داشتیم که همین فرمول هست.نقل قول:
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟نقل قول:
تو ریاضی سال اول دبیرستان فاصله نقطه از خط رو داشتیم که همین فرمول هست.
اصلا یادم نیست. باید برم بگردم. می تونی دقیقتر آدرس بدی؟
دقیق یادم نیست. کتابهای سال اول رو هم ریختم دور :21: ولی فکر کنم تو بخش معادله خط و شیب و اینا بودنقل قول:
گرفتم چی شد ممنون .نقل قول:
---------- Post added at 09:33 PM ---------- Previous post was at 09:32 PM ----------
این سیم سمت راست چرا میدانش درون سو هستش ؟نقل قول:
من کتاب فیزیک پایم گاج هستش که کتاب خوبی هستش ولی من از اول با این قانون مشکل داشتم ، اصلا تو مغزم نمیرفت ، زیاد هم فکر میکردم . البته الان با توضیحات که داده شد تا حدودی مطلب رو گرفتم .
در ضمن این فاصله از خط یا نقطه بود فرمولش فکر کنم تو صفحه ی 107 ریاضی اول باشه
راستی میدونین تو کدوم صفحه ی این فیزیک خیلی سبز 3 ، مبحث دست راست اومده ؟، چون من این کتاب رو واسه پسر داییم
سفارش دادم ، یک روز دست من هستش میخوام اون صفحاتشو کپی کنم .
بابا نمی خوای آپولو هوا کنی که. مگه فصل پنج چند صفحست که می ترسی پیداش نکنی.نقل قول:
راستی میدونین تو کدوم صفحه ی این فیزیک خیلی سبز 3 ، مبحث دست راست اومده ؟، چون من این کتاب رو واسه پسر داییم
سفارش دادم ، یک روز دست من هستش میخوام اون صفحاتشو کپی کنم .
من در مورد فرمول پرسیدم، چون اصلا یادم نیست که چنین چیزی داشتیم یا نه ( نصیب گرگ بیابون نشه، دبیر ریاضی اول دبیرستانمون چندان چیزی نمی دونست. امتحان ریاضی اول نهایی بود، 19.5 گرفتم به خاطر راهنمایی اشتباهش. از اونوقت فهمیدم که سوال نپرسم )
اینم چیزی که قول دادم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]کد:http://up.p30day.com/images/11301859168345145172.jpg
اینم بگم این فرمولو باید حفظ باشد:27:
n رو پیدا کنید در صورتی که n جزو اعداد طبیعی باشه.(جواب 8 میشه ولی می خوام راه حل رو بدونم):
brave_ie کارت واقعا درسته. خیلی حال کردم.
ممنون. ( اون تشکری که کردم، سه تا هم ستاره داره ها )
لطفا تو up.--------.ir آپ کنید. عکستون بالا نمی آد.نقل قول:
n رو پیدا کنید در صورتی که n جزو اعداد طبیعی باشه.(جواب 8 میشه ولی می خوام راه حل رو بدونم)
از هویپتال استفاده می کنیم:نقل قول:
و ادامه ماجرا که مشخصه!
هویپتال چی هست حالا؟:دی
جزو دروس پیش دانشگاهی است؟ بسیار روش جالبیه:)
وقتی حد یک عبارت کسری صفر صفرم می شه، می تونیم به جای صورت، مشتقش و به جای مخرج، مشتقش رو بنویسم و حد بگیریم.نقل قول:
قاعده هوپیتال یا لوپیتال (به زبان فرانسوی: l'Hôpital) در حساب، روشی است که با استفاده از آن میتوان حد تابع را، در صورت وجود، در عددی که به ازای آن به صورت 0/0 است، بدست آورد.
فرض کنید f و g توابعی باشند که بر بازهٔ بازی چون I، بجز احتمالاً در عددی مانند c از I، مشتق پذیرند. در این صورت اگر
یا
آنگاه
مثال:
تاریخچه:
جان برنولی قراردادی با گیوم دو لوپیتال امضا کرد که به موجب آن میبایست کشفیات خود در ریاضیات را برای او بفرستد. نتیجه این شد که مهمترین سهم برنولی در ریاضیات امروزه به نام قاعده هاسپیتال و با تلفظ فرانسوی آن: قاعده هوپیتال نامیده میشود.
بله این جزء مباحث مطرح شده در دبیرستان است