خب یه ریویو کوچیک بنویسم بر طبق یک فصل بازی که با نسخه ی 1.02 این بازی انجام شد و مقایسه با نسخه ی پارسال:
خب دیگه همه ی منیجر بازها با باگهای فراوان نسخه ی اولیه فیفا منیجر ها آشنا هستن (به شخصه تو 11 سالی که این بازیو میگیرم فقط یادم میاد منیجر 08 باگ کشنده ی خاصی نداشت نسخه ی اولیه اش) و 2013 هم نه تنها مستثنی نبود بلکه رکورد باگ رو طی تاریخ تولید این بازی زد.
باگ معروف تنظیم اولیه بازی به هیچ کس (چه کسایی که ارجینال خریدن و چه کپی بازها) اجازه ی شروع بازی رو نمیداد. پشتیبانی ضعیف ea هم مزید بر علت شد که کلی گفتن باید پولشون رو بهشون پس بدن! بعد از مدت مدیدی یه سری (و نه ea) تونستن مشکل رو با یه فایل کوچیک حل کنن و بازی شروع شد!
اما متاسفانه بازی اینقدر باگ داشت که نمیشد به راحتی کسی یک هفته رو هم به پایان برسونه! ea هم طبق معمول مدت بسیار کوتاهی بعد از ریلیز بازی دو تا آپدیت داد که در مجموع به اندازه ی یک سوم کل بازی حجم داشت! و بازی به حدی رسید که بشه راحت بازی کرد!
من هم طبق تجربه ی سر و کله زدن با منیجر تو سه چهار سال اخیر باز هم بعد از آپدیت دوم رفتم بازی رو گرفتم و مشغول شدم.
خب در تنظیمات شروع بازی که تنها تغییر مربوط به این میشه که میتونید حقوق رو به جای هفتگی به صورت سالیانه هم ببینید یعنی اگه کارول تو وستهم هفته ای 50 هزار میگیره با این تنظیم فقط میبینید که سالیانه 2.4 میلیون پوند حقوقشه!(مواظب باشید که این دیگه تو طول بازی قابل تغییر نیست!).
خود بازی رو وقتی شروع میکنید انگار شاهد همان 2012 هم با تغییرات جزیی(خوب یا بد حالا ببینیم) هستید ولی دقیقا این جور نیست!
در منوهای اصلی فقط club infrastructure اضافه شده که در واقع هیچ چیز جدیدی نسبت به پارسال نداره فقط از منوی کلاب در اومده برای خودش شخصیت مجزا پیدا کرده!به منوی team اصلی ترین تغییر بازی امسال اضافه شده: team dynamics
تیم داینامیکز فلسفه اش چیز خیلی جالبی به نظر میاد و به پویایی جو بازی کمک میکنه و این حس که بازیکنان شما واقعا شخصیت دارن و زنده ان رو میتونید بیشتر حس کنید.میشه گفت ea دست گذاشته رو نکته ای که طرفدارای بازیهای مربیگری دیگه نقطه ضعف بزرگ فیفا منیجر میدونستن.
شما باید حتما طول هفته _(نه تو رختکن بین دو نیمه) با بازیکنانتون صحبت کنید،ببینید خواسته هاشون چیه و چه طور با هم و با شما ارتباط دارن. حتی اگه در صدر جدول هم باشید و این موضوع رو رعایت نکنید وضعیت روحی تیم به شدت تحت تاثیر قرار میگیره.
تیم داینامیکز 5 بخش داره:
team analyzer: آنالیز کلی تیم و بازیکنا و توصیه های از کمکتون در رابطه با جو کلی تیم و امتیاز تیم داینامیکزتون( که اگه زیر منفی 100 هست بهتره به فکر باشد!) تو این قسمت میتونید عصبانیت بازیکنا و دلایلی که روحیه شون به اون صورت هست رو ببینید (و نتیجه اش رو تیم داینامیکز)، ببینید کی مشکل زبان داره و مثلا مترجم بگیرید براش،وضعیت اعتماد هر بازیکن نسبت به مربی چه زطوره، کیا تونستن به خواسته هاشون برسن و این چه تاثیره داره رو تیم(رو روحیه ی بازیکن و امتیاز تیم داینامیکز تیم)، کیا با هم تو تیم دوستن، کیا با هم سر پست (بازی کردن تو تیم اصلی) جنگ دارن،کیا با طرز تفکر نفر دیگه تو تیم مشکل دارن، کیا با هم دشمنن تو تیم و ...
team hierarchy : اینجا شما در واقع هرم ریاست بازیکنا رو میبینید یعنی مثلا تو منچستر رایان گیگز رهبر اصلی تیمه، بعد پل اسکولز،رونی، فردیناند رهبرای اصلی ان و همین طور تا به ته هرم که بازیکنای بسیار جوون باشن!اگر تیمتون یک هرم منطقی نداشته باشه نباید امیدوار باشید که تیمتون به تونه یه روند پایدار داشته باشه یا مثلا بعد از شکستی بد بتونه خودش رو جمع و جور کنه.دستیارتون تو این قسمت بهتون نظرشو میگه
history:تاریخچه ی امتیازات تیم داینامیکز تیم در طول فصل و خواسته های برآورده یا برآورده نشده ی بازیکنا و تاثیراتشون.
promises :اینجا میتونید با بازیکنا حرف بزنید و بهشون قولهایی رو که دادید ببینید.این در سالهای قبل هم بوده
player matrix :این بخش در واقع نمایشگر تصویری قسمت team analyzer isj.ارتباطی از بازیکن انتخاب شده رو با 12 تا دیگه از مهمترین بازیکنا که باهاشون سرو کار داره بیشتره صورت یه ماتریس ساده با یه سری اطلاعات دیگه نشون میده. این جا هم میتونید اهداف بازیکن انتخاب شده رو ببینید(مثلا دوست داره به 11 نفر اصلی راه پیدا کنه یا توی تیم بالای جدول بازی کن) و باهاش حرف بزنید.
به طور کلی من واقعا این موضوع رو تغییر خیلی خیلی مثبتی میبینم چرا؟ چون ازین به بعد مجبورید موقع خرید بازیکن به روحیاتش هم توجه کنید مثلا اگر تعداد زیادی بازیکن hard worker دارید باید بدونید که آوردن یه بازیکن (حتی عالی) lazy باعث به هم ریختن جو تیمتون میشه.(مثلا حضور یکی مثل بالوتلی تو تیم و تاثیراتش رو به عینه مشاهده میکنید). دقت میکنید حواستون به خواسته های بازیکنا باشه و کمکشون کنید(مثلا شما با این که بالای جدولید اما گلهای خیلی زیادی خوردید و درخواست خیلی از بازکنا کمتر گل خوردنه و سر جمع -120 تا از تیم داینامیکزتون سر این کم شده(مثلا 6 تا بازیکن هرکدوم -20 تا کم کردن).سعی میکنید کمتر گل بخورید و چیزهایی از این دست...
البته مشخصه که این بخش هنوز کامل نشده. یعنی جا دره یه مقدار منطقی تر بشه اما به عنوان تلاش اول کاملا نمره ی قبولی میگیره.
سابر بخشهای منوی تیم مثل تمرینات دست نخورده موندن اما یه چیز کوچیک حذف شده که منو خیلی ناراحت کرده: شما در تیم جوانان به جای 4 تا تیم فقط دو تیم دارید و رده های 12-13 , 13-14 جوانان حذف شده که برای من اصلا دوست داشتنی نیست.یکی از علایق من همیشه این بوده که یه بچه ی با استعداد 11 یا 12 ساله رو همیشه با یه بازیکن اصلی خوب تیم به عنوان منتور قرار بدم و تا برسه به تیم بزرگسالان تبدیلش کنم به یک بازیکن عالی
در منوی ترانسفرس قسمت جدیدی اضافه شده به نام squad planing : اینجا شما میتونید یه برنامه ریزی دقیق برای تیمتون تو سال بعد(یا حتی نیم فصل دوم) با بازیکنایی که دوست دارید بخرید یا بازیکنایی که از تیم میرند داشته باشید.شما میتونید هر بازیکنی که تو shortlist یا رزرو یا جوانان دارید خیلی راحت مثل چیدن تیم قبل از مسابقه بذارید تو تیم و یا بازیکنایی که میرن رو بذارید از ترکیب بیرون تا ببینید اورال تیم چقدر میشه میانگین سنی چقدر میشه و ....
این بخش شاید به اندازه ی تیم داینامیکز انقلابی نباشه اما بخش کاملا جالبیه!
منوهای دیگه تغییری به جز تغییر جاشون نداشتن و همه چیز همونه که پارسال بود.
من در خرید و فروش بازیکنها و قرض دادن و اینها تغییر محسوسی ندیدم.
در رابطه با دیتا بیس بازی مشخصا محدود شده نسبت به قبل! مشخصا چهره ی بعضی بازیکنای با اهمیت متوسط رو نداریم و یک سری بازیکنا اصولا از دیتا بیس حذف شدن از جمله : آنلکا-دروگبا-رائول و ...
در رابطه با خود مسابقات :
تکست مود: پیشرفت کرده اماکمی مشکل دارد! تو سالیان اخیر همه از دست اشکالات بخش سه بعدی فقط با تکست مود کار میکردن چون روند منطقی رو داشت.تکست مود امسال همه خوبه و یه قسمت جالب بهش اضافه شده:شما میبینید که قسمتهای مختلف زمین دست شماست یا تیم مقابل یا اصلا خنثی هست.این دید خوبی واسه بازی و تعویضها میده. اما متاسفانه یک مشکل داره تکست مودگاهی اوقات اگر تیمتون عقب بیفته مثلا با 3 گل هیچ بعید نیست بازی را ده بر صفر ببازید هر کاری هم که بکنید تغییری ایجاد نمیشه
سه بعدی: برای همین مشکل بالا من بازی های بزرگ (جلوی تیمهای بزرگ)را سه بعدی میبینم. قابل قبول تره. روند اجرای دستورات منطقی تر شده اما هنوز نسبت به خود بازی خیلی عقبه!
نکات مثبت: تیم داینامیکز- دیتابیس همچنان بزرگ با تاریخچه دقیق و درست- ساخت و سازها و ...
نکات منفی: باگ همیشگی کرش شدن ناگهانی- کم شدن تیمهای جوانان- مشکل تکست مود تا حدی- همچنان مشکل پابرجای 3d که کمی برطرف شده
امتیاز من به فیفا منیجر 2013 :7.5/10