حميد درخشان:
فوتبال ايران درحال ركود است
شكست پرسپوليس يك هشدار بزرگ استسرويس: ورزشي - فوتبال
1388/02/02
04-22-2009
13:53:43
8802-01305: كد خبر
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ورزشي - فوتبال
كارشناس و كاپيتان اسبق تيم فوتبال پرسپوليس گفت: شكست پنج بر يك پرسپوليس برابر الغرافه و ناكامي ديگر نمايندگان ايران در ليگ قهرمانان نشان از عقب رفت و ضعيف شدن فوتبال ايران نسبت به كشورهاي منطقه دارد.
حميد درخشان در گفت وگو با خبرنگار ورزشي ايسنا، پيرامون بازي ضعيف فوتبال پرسپوليس در برابر الغرافه قطر اظهار كرد: اين بدترين بازي تاريخ پرسپوليس بود كه تاكنون در عمرم ديده بودم؛ ازدههي پنجاه تاكنون به ياد ندارم كه تيم پرسپوليس در رقابتهاي آسيايي با چنين نتيجه اي شكست خورده باشد.
وي افزود: پرسپوليس درتمامي خطوط بسيار ضعيف عمل كرد و به نظر من اين بازي هشدار و زنگ خطري براي كل فوتبال ما است.چرا كه تيم هاي ايراني در حال درجا زدن هستند و به غير از پرسپوليس ساير نمايندگان ما نيز نتايج خوبي نگرفتند ما بايد اين واقعيت را بپذيريم كه فوتبالمان در حال ركود است.
درخشان ادامه داد: عدم برنامه ريزي تاتيكي براي بازي و نمايش ضعيف بازيكنان از جمله مشكلات پرسپوليس در مقابل الغرافه بود. ضمن آنكه اعتقاد دارم وينگادا در تعويض هايش دچار اشتباه شد. در مجموع معتقدم بايد پيشرفت فوتبال ديگر كشورهاي آسيايي را درك كرده و سعي كنيم خود را به آنها نزديك كنيم.
درخشان خاطر نشان كرد: زماني كه تيم ششم قطر مدعي قهرماني در ليگ ايران را شكست ميدهد و يا تيم الغرافه پنج گل به پرسپوليس مي زند، ديگر نميتوانيم بگويم كه فوتبال ما برتر از ساير تيمهاي آسيا است. آنها پيشرفت كردهاند و به همين دليل است كه نمايندگان ما از جمله سپاهان صبا حتي در ايران نيز شكست مي خورند.
وي افزود: ما اين نتايج ضعيف را تنها در غرب آسيا گرفتهايم و هنوز با تيم هاي شرق آسيايي كه به عنوان مثال با منچستريونايتد بازي مي كند و با نتيجه پنج بر سه شكست مي خوردند روبه رو نشدهايم.
درخشان گفت: اين نتيجه هشدار بزرگي براي فوتبال باشگاهي و ملي ما است كه بدانيد تا چه حد به عقب رفتيم و ضعيف شديم و تيم هاي باشگاهي و ملي در كشورهاي منطقه ي ما با يك برنامه ريزي درست در جهت مثبت سرمايه گذاري كردند و پيشرفت كردهاند اما ما تنها دل به فوتبال سنتي خود بسته ايم و فقط پيرامون آن صحبت مي كنيم.
درخشان پيرامون بازي پرسپوليس گفت: سيستم و تفكرات غلطي از سوي مربيان در اين بازي حاكم بود و باعث عملكرد بسيار ضعيف پرسپوليس شد. تعويضهاي اين تيم دچار مشكل بود و عدم هماهنگي به وضوح در ميان بازيكنان پرسپوليس به چشم مي خورد اگر ما معتقديم مربيان خارجي بهتر مي توانند نسبت به مربيان داخلي فوتبال ما را به جلو ببرند پس چرا چنين نتيجهي براي پرسپوليس رقم مي خورد و واقعا تفاوت ها كجاست ما بايد يك فكر اساسي همراه با نگرشي ويژه به فوتبالمان داشته باشيم. ما بايد با كساني كه كم كاري مي كنند برخورد كنيم و بدانيم اسم ها و شخصيت ها در درون زمين فوتبال و خارج از آن براي ما موفقيت نمي آفرينند. در فوتبال ما روابط ها حاكم شده است و تا زماني كه ما قوانين را سرلوحهي كارمان قرار ندهيم و اين قوانين را خوب اجرار نكنيم، پيشرفت نمي كنيم ما بايد به اين هشدار جدي كه اكنون براي پرسپوليس و ديگر نمايندگان ما در رقابت هاي ليگ قهرمانان آسيا داده شده توجهي ويژه داشته باشيم و سوال كنيم چرا اكنون چهار نماينده ما كه در بالاترين رده هاي ليگ برتر قرار دارند چنين نتايجي را در آسيا كسب مي كنند؟ چرا استقلال كه براي قهرماني در فوتبال داخلي كشور مي جنگد بايد از تيم پنجم تيم قطر شكست بخورد.
درخشان با اشاره به تاثير حضور مربيان سنتي در فوتبال ايران نيز گفت: يكي از مهمترين دلايل اين عقب گرد حضور تعداد زيادي از مربيان سنتي ما هستند كه سالهاي سال است در اين فوتبال مسووليت تيم هاي مختلف را بر عهده دارند و اجازه داده نمي شود تا مربيان خلاق و با انگيزه جوان ما وارد عرصه شوند. كشور قطر از سيزده سال پيش برنامه ريزي كرده و اكنون ثمره اش را در اين مسابقات مي بيند.
وي درباره بركناري مايليكهن از سرمربيگري تيم ملي گفت: اين اتفاقاتي كه ميافتد به ضرر فوتبال ملي است. بايد تيم ملي هر چه سريعتر سر و سامان پيدا كند. تيم ملي كار دشواري پيش رو دارد و ما اگر تا دو، سه روز آينده سرمربي تيم ملي را انتخاب نكنيم، شانسمان براي صعود به جام جهاني كمتر ميشود.
درخشان درباره حضورش در پيكان با توجه به بازگشت مدير روستا گفت: من همچنان مشاور مديرعامل هستم. مدير روستا هم مربي خوب و آيندهداري است و جايگاه خوبي هم دارد.
وي درباره شايعاتي كه پيرامون جايگزينياش به جاي مدير روستا شنيده ميشود، گفت: من مشاور مديرعامل هستم. هنوز در فوتبال ايران براي برخي پستها تعريفي نداريم. اميدوارم شرايطي به وجود بيايد كه متوجه بشويم كه غير از سرمربيگري، پستهاي ديگري هم وجود دارد.