نقل قول:
درستش و اصل و رسم قديمش اين بوده كه كوچكتر جلو بزرگتر بلند ميشه ، سمت بزرگتر ميره و سلام ميكنه اما دستشو دراز نمي كنه و اين بزرگتر هست كه اگه خواست دستشو دراز ميكنه و كوچكتر باهاش دست ميده
اما در واقعیت چیز دیگه ای وجود داره. حتی ادم کوچک تر هم اول به بزرگ ترش دست میده.(و از این دست نمونه ها فراوون دیده میشه)مثلا من تو مهمونیا خیلی دیدم اینکه یک نفر به مهمونی میره و در عین حال به بزرگترش دست میده.مثلا توی عروسی ها داماد وقتی وارد سالن میشه شروع می کنه به دست دادن حالا طرف مقابلش چه کوچکتر باشه و چه بزرگتر باشه.یا مثلا می خوای وارد یک شرکت و یا مغازه ای بشی و یا اینکه یکی از اقوام بزرگ تر رو وقتی توی مکانی می بینی هر چند بزرگ تر باشه با این حال اول دست میدی(منظورم شخص شما نیست و در واقعیت خیلی از این موارد هست).کلا چیزی که در واقعیت وجود داره و فراوونه وقتی کسی وارد جایی میشه معمولا بدون توجه به اینکه طرف مقابل بزرگ تره و یا خیر شروع به دست دادن می کنه.یا مثلا فرض کنید یک مرد 40 ساله میاد به یک مرد 45 ساله که 5 سال ازش بزرگتره دست میده!!!!!موضوع اینه که درسته این جریان دست دادن بزرگتر به کوچکتر از قدیم رسمه ولی رسمیه که هیچ قاعده ای نداره از نظر من.مثلا یک مرد 40 ساله چه طور باید تشخیص بده که طرف مقابلش که تنها دو و یا سه سال ازش بزرگتره ایا باید اول دست بده و یا نه؟؟!!! من تا حالا هیچ خانواده ای رو ندیدم که بیاد به فرزندش بگه: فرزند من زمانی که بزرگترت رو دیدی اول بذار اون دست بده!!!!و یا اینکه وقتی در مراسمی یک جوان کم سن و سال به بزرگترش دست میده هیچ اتفاق خاصی نمیفته و از این موارد در جامعه الان خیلی زیاده.تو قضیه دست دادن معمولا وقتی کسی وارد یک مهمونی میشه و طرف مقابل هم دست و پاش بسته نیست و برای اون فرد که تازه اومده بلند میشه اون وقت هست که دست میده به طرف و اگر اون طرف نشسته باشه معمولا کسی که تازه وارد مهمونی شده به سلام دادن اکتفا می کنه.این ها رو از خودم نمیگم بلکه چیزی که در جامعه وجود داره رو میگم و هنوز شخص خودم در حال حاضر این برام مشخص نشده که ایا به فرد بزرگ تر از خودم اول دست بدم و یا نه؟؟!!!!!!!!!!و مطابق اونچه که در جامعه به راستی رواج داره من هم رسم قدیمی رو می شکنم و مطابق فرهنگ الان جامعه دست میدم.ولی به صورت کلی این قضیه که اول بزرگتر به کوچکتر دست بده برای من ابهام داره و مشخص نیست این رسم برای چه سن و سالی هست و اگر برای تمام سنین هست تشخیص اینکه بفهمیم طرف مقابل بزرگتره چه جوریه؟؟!!!!!البته یک سری رسم ها کم و بیش در حال حاضر وجود داره که به استاد نباید اول دست داد و یا به پزشک همین طور و یا به رییس همین طور. :n01: