ویندوز از چندتا فونت سیستمی استفاده میکنه برای نمونه تاهوما و اریال و تایمز نیو رومن و کوریه. فرق این فونتها با فونتهای معمولی اینه که اینها تمام گلیفهای فارسی، عربی، انگلیسی، روسی، تایلندی، کره ای و ... رو در خودشون دارن. راهی که من برای عوض کردن فونتهای ویندوز پیدا کردم از این قراره:نقل قول:
1. نرم افزار Fontcreator را نصب کنید.
2. به فولدر فونتهای ویندوز برید و فونتی از سیستم رو که می خوایید تغییر بدید در دو فولدر جداگانه کپی کنید، یکی برای انجام تغییر و دیگری بدون تغییر برای پشتیبان (پشتیبان رو حتمن و حتمن داشته باشید چون احتمال خرابکاری هست و باید بتونید فونت اورجینال رو برگردونید وگرنه مجبور به تعویض ویندوز میشید.) توصیه میکنم از فونت تاهوما شروع کنید. توجه داشته باشید که تاهوما دو نوع داره یکی معمولی (tahoma.ttf) و دیگری بولد (tahomabd.ttf). شما از تاهومای معمولی شروع کنید و وقتی کار دستتون اومد برید سراغ بقیه.
** یادآوری: اسم فونت با اسم فایل همون فونت یکی نیست. تو فولدر فونتهای ویندوز، اسم فونت نمایش داده میشه در صورتی که اگه فونت رو به جایی غیر از این فولدر انتقال بدین، اسم فایل اون رو میبینید. به عنوان مثال اسم فونت Tahoma Bold و اسم فایل اون tahomabd.ttf
3. فونت تغییر کننده و فونت دلخواه که قراره جانشین بشه رو در برنامه Fontcreator باز کنید.
4. حالا گلیفهایی رو که مایل به تغییر اونها هستید، از فونت مبداء به فونت مقصد کپی و جایگزین قبلیها کنید. خیلی دقت کنید که هیچ چیز اضافه یا کم نشه و فقط و فقط جایگزین بشن.
5. فونت رو ذخیره کنید و کامپیوتر رو در حالت safe mode بالابیارید و فونت جدید رو نصب کنید. سیستم رو ری ست کنید و تغییرات رو ببینید. (تو اینترنت اکسپلورر خوب نشون میده). اگر از بالا و پایین حروف قسمتهایی زده شده باشه، اون هم راه حل داره که اگه لازم بود بعد میگم.
6. اگه پشیمون شدید کافیه که فونت پشتیبان رو در حالت سیف مود نصب کنید.
توضیح این که این روش رواز خودم در آوردم و قبول دارم که یک کم سخته. اگه کسی راه دیگه ای بلده بگه که استفاده کنیم.