اول این که این سرویسها حجمی نیستن. اما به دلایل محدودیتهای اون شرکت تو بعضی شهرها و مناطق مجبور شدن که این محدودیتها رو اعمال کنن. یعنی همون سرویس اگه تو شهر یا منطقهای که مشمول نباشه با همون قیمت به صورت نامحدود ارائه میشه. پس نمیتونی بگی اینا سرویس حجمی مثل اون چیزی که تو ایران متداوله هستن. قصهاش هم این جوریه. کامکست تا همین 2-3 سال پیش همه سرویسهاش رو بدون محدودیت ارائه میکرد. به خاطر همین هم اسم این سرویسا XFinity گذاشته شده که یه شبیهسازی از کلمه Infinity به معنای بینهایته حالا هم تو سرعت هم تو ترافیک. اما از چند سال پیش چون به تناسب افزایش پهنای باند سرویسها ظرفیتهای خودش رو نتونسته بود تو بعضی مناطق افزایش بده، و بعضی کاربرا خوب استفاده زیادی داشتن، سرعت و کیفیت مصرفکنندههای دیگه افت میکرد. از چند سال پیش شروع کردن به گذاشتن این سقف. اولش هم 250 گیگ بود که حالا میگه «افزایش» به همین خاطره. حالا هم وقتی شما میخوای سرویس بگیری زیر مشخصات سرویساش اعلام میکنه «An XFINITY Internet Data Usage Plan may apply.» یعنی ممکنه مشمول این طرح بشین. نه این که برای همه اعمال میشه.
در ضمن طرح با محدودیت 5گیگابایتی هم داره محض اطلاع عزیزان با عنوان «Flexible Data Option» که برای طرحهای Economy Plus و Performance Starter اعمال میشه. بر اساس این طرحش اگه کاربری زیر 5گیگ مصرف کنه 5 دلار اعتبار تشویقی هم میگیره. اما اگه در ماه بیشتر از 5 گیگ مصرف کنه ضمن این که دیگه اون 5دلار اعتبار تشویقی رو نمیگیره، به ازای هر گیگ اضافه مصرفش هم 1 دلار شارژ میشه. البته استفاده از این طرح انتخابیه.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مورد امکان شکایت و تضمینهای موجود برای ارائه خدمات مطابق شرایط اعلام شده، حتمن با شما موافقم. اونجا مطمئنن نهادهای حمایت از حقوق مصرفکننده پدر صاب بچه رو در میآرن اگه خلاف توافقش کاری بکنه. حتی همین محدودیت 300 گیگ هم بر اساس اعلام خود شرکت کامکست فعلن برای آشناشدن مشتریان با طرح، این جوریه که بعد از 4مین ماه اضافه مصرف کاربر باید اون 10 دلار به ازای سقف مازاد 50 گیگ رو پرداخت کنه.
نکته دیگه این که طبیعتن اون دسته از کاربرانی که به هر حال تو همون مناطق اجرای این محدودیت ممکنه بخوان مصرف بیشتری داشته باشن، دستشون بسته نیست و به قول شما میتونن تو طرح «Unlimited Data Option» ثبت نام کنن. اما این گزینه براشون ماهی 30 تا 35 دلار هزینه اضافه داره. حتی اگه از 300 گیگ هم کمتر مصرف کنن بازم این هزینه رو باید بدن.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در ضمن برای محاسبه قیمت هر گیگ اضافی شما همون 1 دلار طرح Flexible Data Option رو در نظر بگیری هم بد نیست. گر چه وقتی قیمت هر مگابیت پهنای باند اینترنت تو داخل آمریکا حدود 2دلار در ماهه اما همین مقدار پهنای باند تو منطقه خاورمیانه (مصر و عمان) حدود 20 تا 25 دلاره، پس باید انتظار داشته باشی قیمت هر گیگ اضافه هم 1/10 ایران باشه.
بحثایی هم که من اینجا مطرح میکنم دلیل بر این نیست که به حق و حقوق خودم واقف نیستم یا نمیخوام پیگیری کنم یا با این محدودیتها موافقم. فقط برای اینه که همه چیز رو فقط از یه زاویه نگاه نکنیم. به خاطر همینم گفتم که «اعمال این محدودیتها اجتنابناپذیر بود.» اگه محدودیت پهنای باند کلی به نسبت تعداد کاربر و سرعتهای اونا وجود داشته باشه (هر جایی چه ایران، چه آمریکا چه انگلیس) بالأخره یه جایی شرکتها مجبور میشن محدودیت اعمال کنن روی میزان مصرف.