تا اومدم درباره کمپرسور کولر خودم بنویسم شما پست زدید.
کمپرسور کولر من این مدله Sanden SD7V16 کسی درباره این مدل چیزی میدونه؟
من یه چیزایی پیدا کردم ولی میخواستم شما هم کمکم کنید
ممنون
Printable View
تا اومدم درباره کمپرسور کولر خودم بنویسم شما پست زدید.
کمپرسور کولر من این مدله Sanden SD7V16 کسی درباره این مدل چیزی میدونه؟
من یه چیزایی پیدا کردم ولی میخواستم شما هم کمکم کنید
ممنون
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همینه دیگه؟به نظرم خوبه و قدرتش هم باید مناسب باشه.پست قبلی من رو بخونید ببینید موقعی که کولر گرم میشه کمپرسور قطع نمیشه؟
این هم یه اموزش جالب که داره کمپرسور کولر نوا رو بازسازی میکنه
چک کردم.
ترموستاتش رو خیلی وقت پیش یه سره کرده بودن.
از سوییچ دومی یا همون فشنگی فشار هم مطمئنم که سالمه تستش کردم.حالا یه برنامه ای دارم که بذارید امتحان کنم اگه مشکل حل بشه اینجا میگم.
نظرتون درباره این کمپرسور چیه؟آیا قضیه اون پیستون متغیر صحت داره یا نه؟اینطور که تو سایت خود ساندن نوشته این کمپرسور 7 سیلندره.
راستی یه سوال از شما دوستان عزیز.اگر کولر رو گیج بزنم فشار باید در بهترین حالت که حداکثر خنکی رو داشته باشه باید توی مسیر کم فشار در حالتی که کمپرسور وصله و داره کار میکنه چند باشه؟
با توجه به وضعيت نامشخص كولر ماشين( كه هنوز گاز گيري نشده) و تجارب خودم در مورد كولر شورلت ( و البته پرايد) و همينطور تجربه هاي خوب دوستان، و كيفيت نامعلوم گاز كولر موجود در كشور، و از همه مهمتر مهارت نامطمئن تعميركاران كولر، تصميم دارم با همين قطعات موجود روي ماشين، كولر رو راه بندازم، اما اگر از كمپرسور جواب خوبي نگرفتم، بدون صرف حتي يك ريال براي اون، كمپرسور رو با نمونه اي كه جناب سعيد سوپري خريدن تعويض كنم( كه البته زحمت خريدش رو هم به ايشون محول ميكنم :n01:) چون به نظر ميرسه با كمترين هزينه و دردسر تونستن بهترين كيفيت و كارايي رو از كولر بگيرن.
خواهش میکنم جناب کامارو من در خدمتم.یه سوال داشتم آیا میشه بجای آفتامات کولر یه فتامات معمولی ۵فیش نصب کنم که دورهای کند کولر هم فعال بشه؟یا باید فابریک باشه؟
امروز یه سر زدم به اوراقی و سپر جلو ماشین رو بردم و همانطور که جناب علی اقا فرموده بودن با 60 تومان سر یه سپر خیلی عالی و تمیز برداشتم و 2 تا زه روستون وسط بیوکی هم گرفتم 20 تومان و 2 تا هواکش گلگیر عقب هم خریدم 10 تومان.
البته فیلر سپر خودم هم با پیچهای استیلش برداشتم و سپرم رو بدون اونها تحویل دادم.
ضمنا 4 تا سوکت فابریک برای چراغهای کوچک دور هم از رو یه سلبریتی برداشتم که اونها رو اشانتیون داد.
بعد هم یه سر زدم چراق برق و یک جفت مچی درب ایرانی ولی با جنس فوق الاده عالی گرفتم 55 تومان.یه لوله واسط اگزوز نو هم گرفتم 30 تومان
یه کمپرسور کولر فابریک بیوک هم برای امین اقا پیدا کردم که به گفته ی فروشنده در حد نو هست و گفت برو با خیال راحت ببند .
از لطف شما خيلي ممنونم، اگر كار به اونجا رسيد ديگه ناچارا بايد همين كار رو بكنم و از يه مدل كمپرسور ديگه استفاده بكنم، چون با وجود مشكلات زيادي كه توي اين قضيه هست( نبود اطلاعات كافي در مورد توانايي و هماهنگي انواع كمپرسورها با فرم سيستم كولر شورلت و گاز R 12) ديگه نميشه با آزمون و خطا جلو رفت چون خيلي هزينه داره ، و تنها راه منطقي استفاده از تجارب بقيه است.نقل قول:
در مورد آفتمات فن كولر، من دقيقا همين كاري كه گفتيد انجام دادم و نتيجه خوبي هم داشت، چون آفتمات فابريك خودش خراب شده بود و ديگه به درد نميخورد، از يك آفتمات رايج 5 پايه استفاده كردم و الان تمام دورهاي تند و كند به خوبي كار ميكنه.
درود.
تا مبحث کولر و ... داغ هست خواستم بپرسم کمپرسورهای فابریک آمریکایی ها قابل تعمیر هست؟؟؟؟
و اگر تعمیر بشه کیفیت کارش در برابر این کمپرسورهای ساندن در چه حدی میشه؟؟؟
با تشکر.
--------------
محمد چان عکس گرند پریکسی که گذاشتید کجاست؟؟فروشی نبود احیانن؟؟اگه فروشی بود قیمتشو ذکر می فرمایید؟؟؟:n16:
سلام
گفته بودم درباره کولر میخام یه کاری بکنم.
امروز یه کاری کردم یعنی دیگه هم دلم رو زدم به دریا و هم پولم رو.
پیش اون کولر ساز قبلی که رفته بودم کولر رو فشار سنج نصب کرد و گفت که گاز کم داره و روی همون گاز اضافه کرد که با این وضعیت جواب درست حسابی نگرفتم.البته اینطور که معلوم بود یارو اصلا از کولر ماشین سر در نمیآورد.(لعنت بر این کسایی که از کاری سر در نمیارن و الکی دست میکنن تو ماشین مردم)
ولی امروز رفتم پیش یه کولر ساز دیگه و بهش گفتم که هرچی تو سیستم هست رو تخلیه کن و با پمپ وکیوم همش رو بکش و سیستم رو خلاء کن و دوباره گاز بزن.اونم همینکار رو کرد.بعد از خالی کردن و تخلیه سیستم رفت سراغ گاز زدن.به اندازه یه پژو 405 گاز زد ولی اصلا انگار نه انگار(به قول خودش برای 405 اون شیر رو 13 تا 15 بار که باز کنن و ببندن سیستم به بهترین حالتش میرسه)ولی برای ما اصلا تغییری نکرد.
همینطور ادامه داد تا رسید یه 35 بار باز کردن شیر که سیستم تازه شروع کرد به خنک شدن.روی فشار سنج رو که نگاه کردم دیدم داره عدد 32 رو نشون میده(داخل صفحه فشار سنج دو سری عدد داره یه سری عدد از صفر شروع میشه و دو رقمی میشه و به 120 تا 130 میرسه که فکر کنم به مقیاس PSI یا BAR باشه.نمیدونم زیاد توجه نکردم. و یه سری سه رقمی بودن که نمیدونم چی بود.)
(همون موقع یه زانتیا هم اومد برای کولرش که فرصت خوبی بود تا ببینم که این کمپرسوری که روی ماشین منه و صاحب قبلی ماشین گفت که ماله زانتیا هست راست گفته یا نه.که بعد از بررسی کردن زانتیا دیدم که بله همون کمپرسوره.چقدر کمپرسور زانتیا بد جا هست.)
از اینجا به بعد گفت که دیگه سیستمت خنک میکنه ولی نمیدونست که نهایت فشار قابل تحمل سیستم ماشینهای آمریکایی چنده.و ماشین آمریکایی چقدر باید گاز بخوره.برای همین نزد و گفت که اگه میخوای میزنم ولی هرچی شد پای خودت.
که برای همین بود که اومدم و اینجا پرسیدم که فشار توی سیستم باید چند باشه؟
الان ماشین کولرش خیلی بهتر شده ولی به اون خنکی که مدنظر منه هنوز نرسیده.فکر کنم هنوز هم جای گاز زدن و بهتر شدن داره.
کسی اگر از فشار توی سیستم ماشینهای آمریکایی بخصوص بیوک و نوا خبری داره کمک کنه.
بالاخره با توجه به این آقایون همه چیز دان الکی و با توجه به صحبتهای آقای کامارو درباره مهارت ناکافی این آقایون ما مجبوریم با آزمون و خطا پیش بریم.حالا خودم یه فکری به سرم زده برم یه گیج فشار سنج کولر و شیلنگها و یه کپسول گاز خوب بخرم از بازار که فکر کنم همه بدون کپسول گاز شاید به 50هزار نرسه و خودم بیفتم به جون ماشین و تا رسیدن به بهترین حالت دست بردار ندارم و بالاخره هر سال هم خودم ماشینام رو گاز بزنم و دیگه دست هر کس و ناکس ندم.
راستی گیج و شیلنگها رو میدنم از کجا باید بگیرم(حسن آباد)ولی کپسول گاز کولر رو از کجا بگیرم.بچه های تهران لطفا کمک کنید.
ممنون
امروز به چند تا اوراقی سر زدم و این ماشین هم بنگاه 556 در جاده ی خاوران و متعلق به اقای زارع هست و تا جایی که یادمه پلاک قدیمه .البته چند ماه پیش هم اونجا بود ولی مرتب تر بود ولی رفته رفته اونجا میمونن و میپوسن.از اینکه فروشیه یا نه اطلاعی ندارم ولی امروز در حضور من به وانت شورلت اس 10 رو که نزدیک همون پونتیاک بود فروخت و احتمال اینکه این هم بفروشه زیاده.نقل قول:
خواستید شمارشو بهتون میدم.راستی فکر میکنم پونتیاک لمانز باشه!!
امین اقا امروز امار کمپرسور کولر هم براتون گرفتم و کمپرسور بیوک در حد رو میگفت 100 تومان (اگه خواستید بگیرید بگید ادرس بدم)
من یک بار کولر نوام رو شارژ کردم که همه ی سیستم کولرش فابریک و سالم بود و اونقدر به ماشین گاز زد که ----- کولر داشت یخ میزد و بادش به طور وحشتناکی سرد بود !!!!
اما این ماجرا خیلی طول نکشید که شلنگهای کولر نشتی پیدا کردن.
متاسفانه من هم نتونستم متوجه بشم كه مقدار دقيق گاز مورد نياز براي هر ماشين چقدره؟
در جريان قضيه كولر پرايد، و خنكي كم اون، چند بار از كولرساز و حتي شاگرد اون سوال كردم. با اينكه يه نيمچه رفاقتي باهاش دارم، اما بازم دقيقا حرف نميزد( شايد هم واقعا نميدونست!)
پرسش من ساده و روشن بود:
براي پرايد چه مقدار گاز لازمه؟
و جوابهايي كه در چند مرحله و با شيوه هاي خاص سوال كردن خودم براي بيرون كشيدن حقيقت از زير زبان آدمها بكار ميبرم!!! :
مقداري كه بتونه خنك كنه...
تا اندازه اي كه متوجه بشيم خنكي اون كافيه...
اندازه روي گيج معلوم نميشه، بايد دست رو بذاريم روي لوله برگشتي گاز تا ببينيم چقدر خنكه؟...
وقتي كه هواي كولر به اندازه اي خنك بشه كه بدونيم كافيه...
مشخص نيست و در مورد هر پرايد ممكنه فرق بكنه...
چند تا جواب نصفه و نيمه اينجوري گرفتم و متوجه شدم مشكل اصلي همون مشكل هميشگي و قديميه:
نداشتن آموزش كلاسيك و عملي و مطالعه صحيح و صرفا انجام طوطي وار كارهايي كه در گذشته ياد گرفته شده.
مثلا وقتي از اون خواستم مقدار گاز رو زيادتر بكنه، گفت انجام ميدم اما فرقي نميكنه( كه البته فرق ميكرد و همان قطع و وصل سريع كمپرسور بود كه ناچارا دوباره گاز اضافه تخليه شد تا مشكل حل بشه) و خودش اين رو نميدونست و احتمالا اولين تجربه رو پيدا كرد( اگر متوجه شده باشه).
من تصورم بر اينه كه كيفيت گاز موجود در بازار ، روي يك سري از كمپرسورها( و شايد سيستمهاي كولر بعضي خودروها) خوب جواب ميده و در بعضي ديگه نه، بطور مثال يكي از دوستان رفته بود شهرستان و ميخواست با تاكسي بين شهري برگرده( پژو 405) و وقتي سوار شد، ديد باد كولر آنچنان خنك نيست و به راننده گفت چرا اين خوب خنك نميكنه؟
و جواب شنيد كه گازش كم شده و بايد بهش اضافه كنم..
چند روز بعد دوباره اتفاقي سوار همون تاكسي تا اهواز مياد، و ميبينه كه خنكي كولر خيلي عالي شده و حتي زماني كه ماشين زير آفتاب سوزان تابستان خوزستان منتظر رسيدن مسافر توقف كرده، كولر با خنكي خوبي داره به راحتي كار ميكنه.
از راننده سوال ميكنه چيكارش كردي خوب شد؟ جواب شنيده كه هيچي، فقط گازش كم شده بود و بردم بهش اضافه كردم.
حال جداي از كيفيت گاز( كه از متوسط تا خوب ميتونه باشه) وضعيت كاري اجزاء تشكيل دهنده كولر هم خيلي شرطه كه متاسفانه امكان تست و تعيين مقدار كارايي و توان اون قطعات در شرايط آزمايشي وجود نداره، جز اينكه در مدار سيستم كولر قرار گرفته باشن و با كار كرد خودشون نشون بدن كه سالم هستن يا نه؟
و البته مشكل اينجاست كه اگر سالم نباشن، دقيقا معلوم نيست كه كدوم قسمت ميتونه ايراد داشته باشه؟ و راهي جز تعويض قطعات بصورت جزء به جزء و تست دوباره وجود نداره كه اونم هزينه بسيار زيادي داره و اصلا منطقي نيست، و شايد هم اصلا از اين روش جواب گرفته نشه..
خلاصه كلام اينكه ما به كولر ساز پول ميديم تا اين مشكلات رو بدون گذاشتن هزينه سنگين روي دست ما تشخيص داده و با كمترين هزينه ، بيشترين كارايي رو از كولر بوجود بياره، اما هرگز چنين نتيجه اي نگرفتيم و هميشه با آزمون و خطا( كه خودمون هم بلديم) جلو رفتن تا در نهايت به نتيجه برسن( كه معمولا هم نميرسن) و اين وسط ما تاوان ميديم و اونها فقط در نهايت شانه رو بالا ميندازن كه:
ديگه همينه ديگه..
در نهايت به اين نتيجه رسيدم كه بايد خودمون با سوال و جواب، جستجو در نت و استفاده از تجارب ديگران، بخصوص سايتها و انجمنهاي خودروهاي آمريكايي در خود آمريكا، اطلاعات لازم را بدست بيارم تا بتونيم نتيجه بهتري بدست بياريم.
به نظر میاد که استفاده از گاز 134 در سیستم کولر شورلت نمیتونه حداکثر بازدهی رو داشته باشه!!!!
چرا؟
چون فشاری که شیر انبساط فابریک شورلت و بیوک ایجاد میکنه کمتر از فشاریه که شیر انبساط فابریک گاز 134 ایجاد میکنه پس شما مجبور میشید بیش از مقدار استاندارد گاز رو زیاد کنید که نتیچه ی اون هم میشه ترکیدن و نشتی زودهنگام شلنگهای کولر!!
اگه نقشه ی سیستم کولرهایی که با گاز 134 کار میکنن رو با سیستم کولر امریکایی مقایسه کنید متوجه میشید که حتی نقشه ها هم متفاوته!!!
دقت کنید که جای ----- کولر شورلت و بیوک با نقشه ها ی کولر جدید متفاوت هست و به گمان من سایر قطعات کولر هم متفاوت هست و حتی همان ----- و کندانسور و .... هم متناسب با نوع گاز طراحی شده.
من هم میخواستم کندانسور 405 رو با کمپرسور 134 و شیر انبساط 134 و سویچهای 134 روی ماشین نصب کنم . لوازمش هم دارم که الان مصرف شدم و احتمالا همان سیستم فابریک رو نصب میکنم.چون ----- فابریک شورلت احتمالا سازگاری مناسبی با گاز 134 نخواهد داشت.
به این نقشه توجه کنید و ببینید که جای ----- کولر با سیستم کولر شورلت متفاوته!!!
یه نکته ی دیگه هم اینه که روغنی که در سیستم کولر r12 جریان داره با روغن سیستم کولر 134 متفاوته.
مرسی جناب کامارو میشه یه توضیحی بدید که کدوم سیمها رو به کدوم پایه های آفتامات وصل کردید؟
در جستجوهايي كه انجام دادم، متوجه شدم كه اندازه فشار گاز در سيستم كولر اتومبيل( بطور كلي تمام خودروها) به چند چيز وابسته است كه شامل نوع خودرو، دماي محيط ، تعداد دور موتور در واحد زمان( دقيقه) و عواملي از اين نوع.
بطور مثال در مورد Lincoln Town Car دور موتور روي 2000 ، حرارت هوا حدود 33 درجه، وزش هوا به سمت كندانسور باشه، در اين صورت در سمت پرفشار روي PSI 290 و در سمت كم فشار حدود PSI 35 بايد باشه.
البته سمت كم فشار رو تا 40 و سمت پر فشار رو تا 250 هم گفتن، و نه خيلي نزديك به 300 . براي شورلت نوا توضيحي در اين مورد پيدا نكردم، اما اين نمونه ميتونه براي انواع خودروهاي آمريكايي حد نصاب منطقي باشه،
جناب سعيد سوپري، وقتي كه شما كمپرسور جديد تويوتا رو خريدي، اون سريهاي مربوط به اتصال به كمپرسور هم با خود كمپرسور بود؟ يا جداگانه خريديد؟
و براي اتصال لوله هاي كولر فابريك به كمپرسور سريها رو به لوله ها پرس كردن يا لوله جديد براش خريداري كردين؟
جناب محمد، منظور شما از رسيور دقيقا كدوم قسمت بود؟
ورودي اواپراتور يا شير انبساط؟
منظورم همون کپسول الومینیومی متصل به اوابراتور هست که به اون درایر هم میگن .
فکر میکنم گاز رو به مایع تبدیل میکنه.
سلام.
دوستان امروز یه شورلت نوا 57 سی5 پیدا کردم مال یه پیرمرد دکتره که از اول همم ماشین مال خودش بوده ماشین کامل رنگ فابریک و همه ی تزئیناتش هم فابریکه حالا قرار شد فکرهاشو بکنه که میفروشه یا نه منم بهش پیشنهاد 10 میلیون دادم.دعا کنید این ماشین قسمت من بشه خیلی ماشین سالمیه.البته رنگش به آستر رسیده.
جناب کامارو نمیدونمم منظورت ازاون سربها چیه ولی من بجز کمپرسور چیز دیگه واسش نخریدم باتری سازم هم حرفی نزد اما در مورد لوله ها من چون لوله فابریکهام خراب بود کامل عوضشون کردم ۴۵۰۰۰ تومان شد حالا اگه از شما سالمه فقط باز کنید ببیر پیش کسانی که پرس شیلنگ میکنند واون در سرش که به کمپرسور فابریک بوده را عوض کنه که به کمپرسور جدید بخوره یادت باشه کمپرسور جدید را هم ببری.و یادت باشه اول جای کمپرسور جدید را درست کنی که در چه حالتی قرار میگیره بعد برو سراغ لوله ها تا اگه نیازی به خم دار کردنشون هست بدونی چقدر واز کجا باید خم داشته باشه .
راستی اون آفتامات که گفتید را میشه یه توضیحی بدی که چه جور وصل کردی؟
امروز سپری که برای نوا گرفته بودم رو اوراق کردم و فیلر اون رو هم باز کردم و فیلر خودم چون سالمتر بود از اوراقی گرفته بودم تا رو این نصب کنم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پوستش رو باز کردم تا یا پیچهای استیل اون رو عوض کنم یا روی سپر لاستیک و گل سپر نصب کنم.
بله شما درست میگید اینطور که من هم نقشه مدار کولر R12 ماشینهای آمریکایی و R134 ماشینهای متداول رو بررسی کردم متوجه این موضوع شدم.میشه گفت تقریبا برعکس همدیگه هستن.نقل قول:
و از طرفی اگر توجه کرده باشید اواپراتور ماشینهای آمریکایی در درون محفظه موتور و کنار موتور قرار داره و اینطور که معلومه گرمای موتور بدون شک روی خنک کنندگی اون تاثیر میزاره و با توجه به اینکه گاز R12 گازی است که پایه و اساس آن گاز خنک کننده است برای همین در این خودروها استفاده میشه تا بتونه به این گرما غلبه کنه ولی در بقیه ماشینها اواپراتور توی اتاق قرار داره و گرمان آنچنانی بهش نمیرسه و احتمال میدم برای همین گاز R134 توی اینگونه ماشینها خوب جواب میده و روی ماشینهای ما جواب آنچنانی رو نمیتونیم ازش بگیریم.(البته میدونم که گاز R12 دشمن لایه اوزون هم هست و گاز R134 برای لایه اوزون مشکلی پیش نمیاره.ولی بالاخره خنک کنندگی R134 به هیچ وجه به گاز R12 نمیرسه)
درباره اون کولر هم که گفتید خودتون کولر رو دیدید؟چون بالاخره خیلی راهه تا اونجا که شما آدرس دادید.میخوام نرم تا اونجا و ببینم که فروشنده پیاز داغش رو زیاد کرده و کمپرسور تعریفی نداشته باشه و به این رفتن تا اونجا نیارزه.
ممنون
از راهنمايي شما متشكرم جناب سعيد سوپري، حتما اگر كار به جايي رسيد كه نياز به تعويض كمپرسور داشت، اين موارد رو در نظر ميگيرم.
در مورد سريها، اون بخش آلومينيمي لوله هاي رفت و برگشت كه به كمپرسور متصل ميشه بود و البته مشخصه كه بايد مشابه كمپرسور جديد پرس بشن، منتها فكر ميكنم سري خود كمپرسور تويوتايي همراه با كمپرسور فروخته ميشه و لوله ها به اونها پرس ميشن.
در مورد آفتمات مورد استفاده، كار راحتي بود، و با استفاده از سيم كشي خود ماشين، آفتمات جديد نصب شد.اگر سيم كشي برق اون قسمت آفتمات دست نخورده مونده باشه ميتونيد اين كار رو بكنيد، و اگر نه، بازهم امكانش هست منتها بايد سيم كشي مجدد بكنيد.
اگر اشتباه نكرده باشم سوكت متصل به آفتمات اصلي داراي پنج سيم به رنگهاي بنفش، مشكي، قرمز، نارنجي، آبي بود. من اين سيمها رو همراه با فيشهاي متصل به اونها از داخل سوكت درآوردم و با اسپري كنتاك شور تميز كردم،
بعد به ترتيب ، هر كدوم از سيمها رو به پايه هاي آفتمات جديد متصل كردم.
بنفش به 30
قرمز به 87
مشكي به 85
نارنجي به 86
آبي به 87a
اينجوري تمام سرعتهاي فن كولر و بخاري به خوبي كار ميكنه. سعي كنين از آفتمات درجه يك و ضد آب استفاده كنيد چون در معرض رطوبت و خاك و گرما و سرما قرار داره.
.........................
جناب محمد، سپر خيلي خوبي گير آوردين، تقريبا در حد نو هست و قابل مقايسه با قبلي نيست! با شرايط كنوني و قيمتها، ميتونم بگم اين قيمتي كه داديد هيچي به حساب نمياد.
بله علی اقا سپر خوبیه و الان که دیگه به ماشین نگاه میکنم تقریبا همه چیز به غیر از اصل اتاق و شاسی تعویض شده(البته با قیمتهای خیلی خوب) خلاصه این نوا تجربه ی خوبی شد برای من:n18:
صندلی کادیلاکی هم بود ولی هیچ یک به دلم ننشست چون کادیلاک هایی که دیدم از بس افتاب خورده بودن که همه چیشون پودر شده بود!!
امین اقا اون کمپرسور روندیدم ولی چند بار تاکید کردم که باید در حد باشه و اون هم به شدت تایید میکرد.از نظر مسافت نسبت به شریف اباد و اونورا خیلی راهش نزدیکتره.
در کل قطعات در حد اونجا پیدا میشه و با گشتن میشه پیدا کرد.کمپرسورهای امریکایی رو دست کم نگیرید چون بسیار قوی و با دوامن و اگه از رو ماشین تمیز بردارید احتمال سالم بودنش خیلی زیاده.من خودم بعد از رنگ انشالله یه سیستم کولر کامل شورلتی پیدا میکنم.
اونجا کمپرسور کولرها رو از رو ماشینها باز کرده بود و احتمالا جای دیگری نگه میدارن.
ممنونم از شما کامارو جان اطلاعات خوبی دادید
تشكر مجدد جناب سعيد سوپري
توي عكس سريهاي اتصال شلنگ گاز رو مشخص كردم، ظاهرا اين نمونه نيازي به پرس لوله نداره و با مهره اتصال و اورينگ به لوله هاي قبلي وصل ميشه( البته اينجور كه معلومه بايد لوله ها داراي مغزي مناسب با رزوه اندازه مهره ها باشه)
يكي از سريها به سمت جلو و بادگير و پروانه قرار گرفته، در اون بخش مشكلي به جهت برخورد با پروانه يا تسمه و ايجاد اشكال در بستن كاپوت بوجود نمياد؟
و گاز مورد استفاده در اين نمونه كمپرسور چه نوعي هست؟ منظورم گازي كه روي برچسب كمپرسور نام برده شده.
توي يك جستجو براي پاسخ اين سوال كه آيا ميشه براي كمپرسوري كه گاز R12 ميخوره، از گاز R134 استفاده كرد، اين توضيحات رو پيدا كردم:
تفاوت اصلي بين روغنهاي مورد استفاده در هر نمونه است . بطور كلي هر نوع گازي كه بخواهيم استفاده بكنيم، بايد روغن مناسب اون را هم استفاده كنيم.
در واقع روغن حالت روان كنندگي داره اما وقتي با گاز تركيب ميشه، ديگه قضيه فرق ميكنه.
استفاده از كمپرسوري كه براي گاز R12 طراحي شده، در سيستمي كه با گاز R 134A كار ميكنه( و يا بلعكس) مشكلي ايجاد نميكنه، اما بايد روغن متناسب با نوع گاز تعويض بشه( و البته روغنهاي قبلي توسط مواد شوينده مناسب تميز و پاكسازي بشه) و در اين بين كليه اورينگها هم تعويض شده و احتمالا دراير هم تعويض بشه.
با اين توضيحات كاملا مشخصه كه توي اين تغييرات ، كولرسازها هيچ تفاوتي قائل نميشن و كلا همه چيز رو با هم قاطي ميكنن تا بلكه شانسي يه چيزي از آب در بياد، ( و اينكه اطلاع دارن و يا نه، خودش ماجرايي ديگه است..)
حالا اگه خوب شد كه به استادي خودشون افتخار ميكنن و اگر كارايي خوبي نداشت، تقصير رو به گردن كهنه بودن قطعات و قديمي بودن ماشين و بي كيفيت بودن گازها ميندازن، شايد هم مثل هميشه شانه ها رو بالا بندازن و بگن:
ديگه كاريش نميشه كرد..همينه كه هست..
راستي گازهاي ديگه اي هم توي كولر استفاده ميشه( شايد بيشتر در تاسيسات و يا يخچال و كولر خانگي و يا نمونه هاي ديگه اي از كولر خودرو) مثل
R290 , R507,R404 , R22
.........................................
تبليغ فروش پونتياك گراند پريكس مدل 1977 كه خيلي تميزه
قيمت 15.000 $ آمريكا !!
قيمت امروز دلار حدود 3400 تومان بود كه تقريبا چيزي حدود 51 ميليون ميشه.
فكر كنم ديگه ماشينهاي آمريكايي رو بايد با قيمتهاي آمريكايي و به دلار ارزش گذاري كنيم....
خواهش میکنم جناب کامارو نه اون سری ها را عوض نکردم کاری که کردم کمپرسور را بردم پیش یه پرسکار شیلنگ و بهش گفتم یه مهره و متعلقات که به این کمپرسور بخوره واسم پرس کن حالیش هم کردم که نباید کمترین نشتی داشته باشه و خوب هم شد با اینکه طرف را هیچ اعتمادی به کارش نداشتم کار تمیز انجام داد
سلام دوستان عزیز لطفآ نظرتون رو درباره این ماشین بدید میخوام برم آباده.
قیمت رو میگه 18.
رنگش هم میگه عالی نیست.
در كل به نظر ميرسه ماشين مرتبي باشه، اما واقعيت چي باشه معلوم نيست، اونهم توي عكس.
وضعيت فني كه الان معلوم نيست، اما فكر كنم اين شخص رو ميشناسم كه مرتب ماشين خريد و فروش ميكنه و دلاله و روي دلال جماعت هم نميشه حساب باز كرد.
من فكر نميكنم اينقدر ارزش داشته باشه چون ماشين خاصي نيست كه كمياب باشه( بخصوص كوپه) و خيلي بالا ميگه بخصوص كه اگر قصد فروش دوباره در كوتاه مدت رو داشته باشيد، كسي با اين قيمت نميخره،
از نظر من در بهترين شرايط 12 خوبه.
تشکر.
فنی رو میگه کاملآ سالمه حتی گفتن 250 تا رو باهاش پر میکنن.!!!
کولرش هم روشنه.
حالا من میرم سراغ ماشین اگه ماشین رو پسندیدم و تخفیف حسابی هم دادن برش میدارم.
راستی لاستیکهاشم تعریفی نداره.
270 كيلومتر در ساعت؟؟!!
چطور چنين چيزي ممكنه، وقتي كه خود شركت جنرال موتورز حداكثر سرعت اين نمونه رو تا 165 كيلومتر در ساعت اعلام كرده؟!
خودرويي با اين ابعاد بزرگ و فول سايز كه وزني نزديك به 2 تن داره، و موتور و گيربكس 350 روي اون سوار شده، چطوري ميخواد به اين سرعت برسه؟! توي سرازيري؟؟!! حتي با سقوط آزاد هم از ارتفاع 10 كيلومتري زمين به اين سرعت نميرسه!!
يا موتور كامل ادلبروك سفارشي روش بسته و گيربكس و ديفرانسيال رو تقويت كرده ؟! كه در اين صورت قيمتش بالاي 50 تومان ميرسه.
از همين حرفش كاملا مشخصه داره مثل يه بازاري و دلال ( البته بشدت ناشي) تبليغ ميكنه و متوجه نيست ممكنه از بين 4 تا مشتري كه سوال ميكنن، يكي هم باشه كه سالهاست با ماشين آمريكايي آشناست و سوار شده و تعمير و بازسازي كرده.
من باشم با همچين كسي معامله نميكنم، چون اولين شرط صداقته كه اين بابا نداره..
من اطمينان ميدم موتورش ايراداتي داره كه ميخواد با لفاظي و داستانسرايي اونها رو پوشش بده،
در مورد لاستيك احتمالا تا الان قيمت چها حلقه به 2.500 رسيده باشه،
خیلی ممنون.
البته 270 کیلومتر نه 250 کیلومتر!
نظرتون در مورد این چیه؟
اقا محمد ایمپالا رو فروختید درسته؟ببخشید میپرسم اون رو چقدر فروختید؟اون خودش از همه ی اینها بهتر بود که!!
این یکی رو ببینید به نظر عالیه.فقط دم قایقی نیست.(این 74 هستش)
بله ایمپالا رو فروختم متاستفانه.
هنوز ایمپالا ندیدم رو دست ماشین خودم.
10.500 فروختم همین لحظه که دارم تایپ میکنم ماشین 4 دست گشته و آخرین نفر هم ماشین رو خریده 17 میلیون تومن!
امروز رفتم ایمپالا آباده رو دیدم.
ماشین کاملآ همه جاش رنگ شده بود!حتی رودریهاش!!
برای همین نپسندیدم.
ولی صاحب محترمی داشت.
ايمپالا خودتون خيلي بهتر از اينها بود، هم از نظر تميزي و هم اصالت و ارزشمند بودن.
از اون نمونه ديگه به اين راحتي پيدا نميشه، چه برسه به تميز بودنش.
من فكر ميكنم كساني مثل ما كه اينجوري ماشين رو مرتب و بازسازي و نگهداري ميكنن، نبايد به اين راحتي اونها رو بفروشن، مگر مسئله مرگ و زندگي در بين باشه،
مطمئن باشيد اون كساني كه بعدا ايمپالا رو خريدن، همه دلال بودن كه به اين سرعت 4 دست چرخيده و به 17 تومان رسيده.
مطمئن باشيد هميشه براي ماشينهاي ما مشتري هست و اين ما هستيم كه تعيين ميكنيم كي و با چه قيمتي بفروشيم،( كه ديگه چه بخواهيم يا نه وضعيت همين شده)
الان هروقت ماشين رو بيرون ميبرم، مرتب درخواست خريد و سوال و قيمت ومشخصات و....ميكنن، بخصوص چند نفر كه بدجوري چشمشون رو گرفته و هربار ميپرسن ، نميخواي بفروشي؟؟!!
حتي گاهي اوقات كه با نوا ميرم فروشگاه، بعضيها ميان و ميپرسن:
اين نوا مال شماست؟ ( البته بعضيها هم اون رو بيوك و يا كاديلاك نامگذاري كردن!!! )
من هم ميگم: خير، مال من نيست..نميدونم صاحبش كيه!! ( چون واقعا فرصت و حوصله ندارم جواب سوالاتشون رو بدم)
ايمپالا سفيد هم چيز خاصي نيست و به نظر نميرسه تميز باشه و اصلا 13 نميارزه.
من ترجيح ميدم با 13 تومان، يه كاپريس مدل بالاتر بگيرم كه بازسازي بكنم و يه چيز تميز از اون بسازم ، تا اينكه يه ايمپالا بگيرم، چون جذابيت نمونه هاي اوائل دهه 70 رو نداره و در نهايت شبيه يه كاپريس جديد ميشه منتها خيلي ساده تر.
دوستان، تجربه هاي خودتون رو در مورد كولر حتما بنويسيد و اين بحث رو ادامه بديم چون اينجوري اطلاعات بيشتري پيدا ميكنيم.
راستی یه سوال در مورد کولر داشتم و همینکه شما مجددا صحبتش رو کردید یادم اومد.
یادمه برای سیستم کولر نوا یه فیلتر عوض کردید و من اصلا به این نکته توجه نکرده بودم که سیستم کولر نیاز به فیلتر هم داره و به همین دلیله که الان نمیدونم سیستم کولری که میخوام نصب کنم (کندانسور 405 با شیر انبساط شرکتی مرغوب و اوابراتور شورلتی که شیر انبساط نداره و شیر انبساط جدید بهش نصب میشه و کمپرسور 508 نو مخصوص 134 و شلنگهای مناسب و پرس شده با درایر فابریک) باید کجاش فیلتر نصب کنم و اینکه اگر هم نصب کنم به دلیل تعدد اتصالات احتمال نشتی سیستم بالا میره!!!
به نظر شما اون درایر فابریک با گاز جدید کار میکنه؟
ایا میشه فیلتر براش نصب کرد و فیلتر فابریک نوا کجاست؟
درسته.
در مورد کولر گفتید یادم رفت بگم کولر ایمپالا آباده ساندن ژاپنی بود وقتی کولر رو روشن کردم بلافاصله بادش خنک شد و 5 دقیقه طول کشید داخل اتاق کاملآ خنک شد واقعآ فکر نمیکردم اینقدر عالی باشه خلاصه فکر کنم بهتر از کمپرسور های فابریک خود ماشین جواب میده.
کارهای بدنه ی نوا همچنان در حال انجامه و دیگه جز یه موجگیری قبل از رنگ کار خاصی نداره.
همانطور که میبینید تمام بدنه زیر بتونه فوری قرمز رفته و بعد از تکمیل موجگیری نوبت به پوست اب با سمباده نمره 600 یا 800 میرسه و بعد استری میخوره ان شالله
سپر عقب و فیلر عقب هم باز شد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توي مدار كولر هيچ فيل تر خاصي نصب نشده، فكر كنم منظوز شما اسپكشن والو باشه كه تا حدي شكل يه فيل تر رو داره( و در واقع يكي از كارهاي اون هم فيل تر كردن روغن و گاز به حساب مياد).
محل نصب اون دقيقا در بخش ورودي لوله فشار زياد به اواپراتور بوده و با باز كردن اتصال لوله به دهانه ورودي اواپراتور، اسپكشن ديده ميشه و با استفاده از يك دم باريك ميشه اون رو بيرون آورد.
در مورد بخشهاي ديگه كولر و هماهنگي اونها نميدونم چقدر با وسائل كولرهاي ديگه بتونن كار يكسان و خوبي ارائه بدن، اما اواپراتور و اسپكشن در جاي خودشون باقي خواهند ماند، بنابراين در مورد اين قسمت تغييري بوجود نمياد.
تغييرات فقط در بخش كمپرسور، كنداسور، و لوله هاي متصل به اونهاست.
تصور ميكنم يكي از دلايل ضعف خنك كنندگي كولر ميتونه كثيف بودن مدار، بخصوص در بخش اسپكشن والو باشه، چون به احتمال زياد ذرات ريز جرم و ناخالصي هاي داخل روغن و گاز توي اون توري اسپكشن گير ميكنه و همين ميتونه كارايي اون رو پايين بياره.
بنابراين بهتره قبل از گازگيري، يك شستشوي كامل داخل سيستم انجام بشه، و اسپكشن والو هم حتما بازديد و سرويس بشه و در صورت لزوم تعويض.
براي شستشو معمولا از مايع تولوئن استفاده ميشه كه با تزريق در داخل مدار و گردش در اون( قبل از گازگيري) مواد زائد و چسبنده رو حل كرده و همراه خودش خارج ميكنه( از يك خروجي ) و به شكل كف سفيد رنگي كه توي هوا محو ميشه بيرون ميريزه ( تقريبا شبيه اسپري هاي معروف به برف شادي).
اين كار رو توي كولر و يخچال انجام ميدن، و براي ماشين تا جايي كه يادم هست با نام تجاري توسن توي بازار بفروش ميرسه.
البته مواردي رو كه گفتن همه كولر سازها انجام نميدن( و شايد هم نميدونن!) و حتما بايد به اونها گوشزد كنين.
اوابراتوری که روی ماشین من بود از 2 جا ورودیش رو بریده بودن!
من اون جاها رو جوش ارگون دادم که در همان لحظه که داشت جوش میداد از داخل لوله ی ورودی کمی جسب مخصوص و یک تکه لوله ی مسی با قطر نیم میلیمتر بیرون اومد و متوجه شدیم اونجا شیر انبساط بوده و کار انبساط گاز رو انجام میده.اون لوله ی مسی کمی جلوتر از همین قطعه ی سفید هست و به وسیله ی همان ماده چسب مانند وسط لوله قرار گرفته .
به همین دلیله که فکر کنم این قطعه ی سفید صافیه!
الان اوابراتور من شیر انبساط نداره و من یه شیر انبساط پراید رو به سر ورودیش وصل کردم!!
مشکل اینجاست که باید یه فیلتر مدادی تو سیستم باشه تا مسیر شیر انبساط بسته نشه و اجرام حاصل از کارکرد کمپرسور رو جمع کنه.
پس به اين ترتيب امكان استفاده از قطعات استاندارد خود شورلت رو نداره، مگر دوباره به حالت اول برگرده.
ولي ميشه از يك اواپراتور جديد سالم استفاده كرد، اين كار رو قبلا انجام دادم، زماني كه كامارو داشتم.
توي كامارو ، دراير بصورت آهني بود و با پيچ و مغزي و مهره به خروجي برگشت اواپراتور متصل بود. مابقي وسائل مشابه بقيه نمونه هاي مدل بالاتر( مثل كاپريس و نوا و بيوك ايراني) بود.
چون خود اواپراتور هم سوراخ شده بود، و امكان ترميم نداشت، يك اواپراتور دست دوم كاپريس پيدا كردم( سالم) و اون رو بجاي قبلي سوار كردم( دراير مثل نمونه هاي جديدتر از آلومينيوم ساخته و با خود اواپراتور يك تكه بود).
البته ابعاد اين اواپراتور جديد در حد 2 يا 3 ميليمتر ( از قطر) بيشتر بود و موقع بستن توي يونيت كولر، كمي فاصله بين دو قطعه پلاستيكي يونيت افتاد كه با چسب آكواريم كاملا آب بندي و درزگيري شد و به خوبي كار داد.
كمپرسور هم از نمونه هاي بلند سوزني بود كه با استفاده از چند قطعه دست دوم سرهم شد و راه افتاد، همينطور كندانسور كه اونهم اگر اشتباه نكنم مربوط به كاپريس بود.
پس در نهایت باید یه سیستم کولر کامل شورلتی پیدا کنم .البته میفته بعد از رنگ .راستی به نظر شما همین کمپرسور 508 که مخصوص 134 هست میشه با تعویض روغن به سیستم کولر r12 بست یا کمپرسورش هم بگیرم؟
میخواستم فیلر سپر عقب و پشت سپر جلو و گوشه هاش رو همرنگ بدنه کنم.به نظرتون روی اون قطعات فایبر چی بزنم تا رنگ بهش بچسبه؟
استر پلاستیک یا بتونه قرمز فوری؟