بيرهوف: «لو» از روى احساس تصميم نمى گيرد
اوليور بيرهوف مدير تيم هاى ملى آلمان در گفت و گو با روزنامه بيلد گفت: «در ديدار مقابل تيم ملى انگلستان ضعف هاى زيادى در تيم ما ديده شد. بخشى از اين ضعف ها به كمبود تجربه در ميانه ميدان برمى گشت. مسلماً لو براى برطرف كردن اين كمبود، بازيكنان باتجربه خود نظير بالاك و فرينگس را به تيم ملى فرا خواهد خواند. من در اين باره با لو صحبت كرده ام او قبل از بازى مقابل تيم ملى انگلستان هم به اين نكته پافشارى مى كرد كه به تجربه بالاك و فرينگس احتياج دارد. عدم دعوت از بالاك كه كاملاً روشن بود. او مصدوم بود و براى حضور در بازى آماده نبود. فرينگس هم از نظر بدنى در فرم ايده آل خود قرار نداشت. لو نيز با توضيح اين مسأله به من گفت كه غيبت اين بازيكنان در تيم مقطعى خواهد بود. من شناخت كاملى از لو دارم و مى دانم كه او از روى احساسش هيچ تصميمى را نمى گيرد. او در اقدامات خود منفعت تيم را نسبت به مسائل ديگر مقدم و مهمتر مى داند. اختلاف او با بالاك و فرينگس كاملاً برطرف شده و در آينده اى نزديك شاهد بازگشت اين ۲ هافبك باتجربه به تيم ملى خواهيم بود.
ابرار ورزشی
كوپكه: تجربه خوبى براى آدلر بود
آندرياس كوپكه مربى دروازه بان هاى تيم ملى آلمان ديدار مقابل تيم ملى انگلستان را فرصت بسيار مناسبى براى سنگربان جوان آلمانى دانست. وى در اين مورد گفت: «آدلر سنگربان بسيار خوبى است. او فوق العاده بااستعداد و جوان است. هيچ كس نمى تواند منكر توانايى هاى اين سنگربان جوان باشد. بازى هايى مثل ديدار چهارشنبه شب مقابل تيم ملى انگلستان فرصت مناسبى براى اين سنگربان جوان به حساب مى آيند. هيچ كس انتظار ندارد اين سنگربان جوان كه در اول راه بازى هاى ملى قرار دارد در يك ديدار حساس بدون اشتباه ظاهر شود. اگر هم كسى اين انتظار را داشته باشد بايد بگويم كه انتظار كاملاً بى موردى است! به هر حال آدلر در شرايطى است كه بايد به كسب تجربه بپردازد. او روى گل اول بازى مقصر بود اما نبايد فراموش كرد كه همين اشتباهات است كه از يك بازيكن جوان يك چهره باتجربه و پخته مى سازد. آدلر بايد به كسب تجربه بپردازد تا در جام جهانى بتوانيم به عنوان يك دروازه بان مطمئن روى او حساب كنيم.»
ابرار ورزشی
بزرگان فوتبال آلمان به دنبال راه حل
طى هفته هاى اخير اشتباهات داورى در رقابت هاى بوندس ليگا به اوج خود رسيد و باعث شد صداى اعتراض مربيان، مسئولان و بازيكنان باشگاه هاى مختلف آلمانى بلندتر از هميشه به گوش برسد. مشكلات اخير كه گريبانگير رقابت هاى بوندس ليگا شده باعث شد مقامات فوتبال آلمان در پى پيدا كردن راهكارهاى مناسب براى حل كردن اين مشكلات باشند. به همين منظور دوشنبه گذشته در فدراسيون فوتبال آلمان جلسه اى با حضور بزرگان و مسئولان فوتبال اين كشور برگزار شد. چهره هاى سرشناسى همچون كلاوس آلوفس (مدير ورزشى وردربرمن)، اولى هوينس (مدير باشگاه بايرن)، فيليكس ماگات (سرمربى ولفسبورگ)، آندرياس مولر (مدير ورزشى شالكه)، رودى فولر (مدير بايرلوركوزن)، توماس شائوف (سرمربى برمن)، تئو سوانسينگر (رئيس فدراسيون فوتبال آلمان)، كريستف لام (سرمربى كلن)، فرد روتن (سرمربى شالكه) و جمعى از ديگر مربيان و مسئولان باشگاه ها ميهمانان ويژه اين ميزگرد بودند. بحث اصلى اين ميزگرد اشتباهات داورى و پيدا كردن راهكارهايى براى كم كردن اين اشتباهات بود. در اين جلسه چهره هاى سرشناس ژرمن ها به بحث و تبادل با يكديگر پرداختند. در ادامه ماحصل صحبت هاى رد و بدل شده در بين حاضران اين جلسه را خواهيد خواند.
توماس شائوف: جريمه نقدى!
به اعتقاد من هيچ گاه رقابت هاى بوندس ليگا تا اين حد تحت تأثير اشتباهات داورى قرار نگرفته بود. اشتباهات داورى در اين فصل در نتايج بسيارى از بازى ها تأثيرگذار بوده است. متأسفانه اين مسأله در پايان مى تواند به ضرر فوتبال آلمان تمام شود. هر چه زودتر براى حل اين مشكل بايد راه حلى پيدا كرد. به اعتقاد من در نظر گرفتن جريمه نقدى براى داوران مى تواند راه حل مناسبى باشد.»
كلاوس آلوفس: تشكيل يك كميته ويژه
يك كميته ويژه براى بررسى اشتباهات داورى بايد تشكيل شود. جامعه داورى آلمان بخشى از فوتبال اين كشور است. نبايد اين كميته به منظور زير سؤال بردن عملكرد داوران تشكيل شود. حمايت از داوران نيز بايد بخشى از وظايف اين كميته باشد. به هر حال كم شدن تعداد داوران آلمانى در رقابت هاى بين المللى حيثيت فوتبال آلمان را زير سؤال مى برد.
فيليكس ماگات: استفاده از تجربه هاى گذشته
در اين فصل بارها و بارها شاهد اشتباهات داورى بوده ايم بسيارى از اين اشتباهات تكرارى و مشابه بوده اند. داوران با ديدن بازى هاى قبلى مى توانند از بروز اشتباهات مشابه جلوگيرى كنند. اگر تا پايان فصل همين روند ادامه داشته باشد ممكن است حق بسيارى از تيم ها خورده شود.
آندرياس مولر: حمايت از باشگاه ها
حمايت فدراسيون فوتبال آلمان از باشگاه ها مى تواند اشتباهات داورى را كم تر كند. بارها شاهد اين مسأله بوده ايم كه اعتراض بازيكنان و مربيان باشگاه ها نسبت به نحوه قضاوت داوران با جريمه هاى سنگين نقدى مواجه مى شود. اگر بازيكنان و مربيان بتوانند به اشتباهات داورى اشاره كنند و اعتراض خود را نشان دهند، مسلماً داوران هم با دقت بيشترى سوت خواهند زد، البته مطمئناً اين اعتراضات بايد كنترل شده باشد.
كريستف لام: اشتباه يعنى بى عدالتى
داوران در دنياى فوتبال وظيفه دارند عدالت را برقرار كنند بنابراين اشتباهات داورى يعنى بى عدالتى. در مقابل اين بى عدالتى بايد با اقتدار كامل ايستاد و واكنش نشان داد. مسلماً اشتباهات تأثيرگذار داوران باعث مى شود تيم ها انگيزه خود را از دست بدهند و اين كاملاً به ضرر فوتبال آلمان خواهد بود.
فرد روتن: خسته شده ايم!
اشتباهات داورى اجتناب ناپذير است اما در اين فصل اشتباهاتى كه داوران مرتكب شده اند از حد عادى بيشتر بوده است. همه ما از اين وضعيت خسته شده ايم يك سوت اشتباه مى تواند تمام زحمات يك تيم را هدر دهد. داوران بايد خيلى بيشتر از اين ها دقت كنند.
تئو سوانسينگر: ابراز اميدوارى به آينده
اين جلسه از مدت ها قبل برنامه ريزى شده بود مسلماً از تمامى نظرات براى حل مشكلات اخير استفاده خواهيم كرد . در همين مكان جلسه اى نيز با حضور داوران برگزار خواهد شد. در پايان اميدواريم به راه حل مناسبى دست پيدا كنيم.
ابرار ورزشی
گفت و گو با ستاره تازه وارد بايرن
لاندن دنوان به صورت قرضى قراردادى ۳ ماهه با باشگاه بايرن مونيخ امضا كرد. دنوان كه عنوان بهترين بازيكن سال آمريكا را يدك مى كشد يكى از جوان ترين بازيكنانى است كه بيش از ۱۰۰ بازى ملى را براى تيم ملى كشورش انجام داده و به باشگاه صدتايى ها پيوسته است. دنوان با حضور در تمرينات بايرن مونيخ توانست نظر مساعد يورگن كلينزمن را جلب كند. كلينزمن ضمن ابراز رضايت از عملكرد اين بازيكن به خبرنگار روزنامه بيلد گفت: «با توجه به اينكه چند سالى در آمريكا بوده ام شناخت نسبتاً خوبى از دنوان داشتم. چند سال پيش او در آمريكا به عنوان يك پديده معرفى شد. وقتى در سال ۱۹۹۹ به لوركوزن پيوست من حدس مى زدم كه حضورى موفق در بوندس ليگا نداشته باشد. آن زمان دنوان خيلى جوان بود براى يك بازيكن ۱۷ ساله سخت بود كه بتواند از آمريكا به اروپا بيايد و بتواند توانايى هاى خود را به معرض نمايش بگذارد. او فوق العاده بااستعداد بود اما عدم تجربه لازم به او اجازه نداد تا حضورى موفق در لوركوزن داشته باشد. حالا او با كسب تجربه در ۲ جام جهانى و باشگاه مطرحى همچون گالكسى به اروپا برگشته تا اين بار در بالاترين سطح فوتبال جهان خوش بدرخشد. او در تمرينات ما شركت كرد و واقعاً فراتر از حد انتظارات ظاهر شد. براى عقد قراردادى ۳ ماهه با او به توافق رسيده ايم اما هدف ما امضاى قرارداد دائمى است اميدواريم بعد از اين ۳ ماه بتوانيم با او قراردادى ۳ ساله امضا كنيم. او بازيكن بسيار خوبى است و من مطمئنم كه در اروپا حضورى موفق خواهد داشت.» پس از امضاى قرارداد، لاندن دنوان نيز حرف هاى سرمربى جديد خود را تأييد كرد و گفت: «شايد اگر سال ۹۹ يك مشاور خوب داشتم هرگز به اروپا نمى آمدم. در آن مقطع زمانى واقعاً بى تجربه بودم و تجربه لازم براى حضور در ليگ آلمان را نداشتم حالا مثل گذشته بى تجربه نيستم. آمده ام تا در فوتبال اروپا بدرخشم. در ادامه مصاحبه كامل ستاره تازه وارد بايرن را بخوانيد:
• به شما خوشامد مى گوييم و آرزوى روزهاى خوبى را برايتان در آلمان داريم.
- متشكرم.
• قرارداد شما با بايرن ۳ ماهه و قرضى است. كلينزمن عنوان كرده كه تلاش باشگاه ،امضاى قراردادى دائمى با شما خواهد بود آيا خود شما هم براى رسيدن به اين مهم تلاش خواهيد كرد؟
- صددرصد. بايرن يكى از بهترين تيم هاى اروپاست. هر فوتباليستى كه از قاره هاى ديگر به اروپا مى آيد اهداف زيادى در سر دارد. من هم مثل بقيه اهداف بزرگى را در سر دارم. بايرن تيمى است كه مى تواند من را به اين اهداف برساند. مسلماً ۳ ماه فرصت بسيار كمى است من براى رسيدن به اهدافم زمان بيشترى مى خواهم بنابراين دوست دارم در پايان اين ۳ ماه قراردادى دائمى را با بايرن امضا كنم.
• با چه اهدافى به اروپا آمده ايد؟
- كسب عناوين قهرمانى. براى هيچ فوتباليستى در رده باشگاهى عنوانى شيرين تر از قهرمانى در ليگ قهرمانان اروپا وجود ندارد. واقعاً آرزو دارم روزى جام ليگ قهرمانان را لمس كنم.
• فكر مى كنيد با بايرن بتوانيد به اين عنوان دست يابيد؟
- چرا كه نه. بايرن همواره يكى از بهترين تيم هاى قاره اروپا بوده است. همه در ليگ قهرمانان، اين تيم را يك مدعى مى دانند. هنوز بازى هاى بايرن در سال هاى ۹۹ تا ۲۰۰۳ را به ياد دارم. آنها آن زمان يكى از قدرت هاى برتر فوتبال اروپا بوده اند. بايرن دوباره در حال نزديك شدن به آن روزهاست. حضور ستارگانى همچون ريبرى، كلوزه، تونى يا شواينى از يك سو و نشستن يك مربى كاملاً انرژيك به نام كلينزمن از سوى ديگر باعث شده تا باز هم بسيارى، بايرن را يكى از بهترين هاى اروپا بدانند. حركت رو به جلوى اين تيم آلمانى مدت هاست كه شروع شده است. اين مسأله نويد حضور موفق بايرن در ليگ قهرمانان را مى دهد.
• تا چه حد در جريان رقابت هاى بوندس ليگا در فصل جارى قرار داريد؟
- خب از مدت ها قبل مى دانستم كه به بوندس ليگا باز خواهم گشت به همين دليل كم و بيش از آمريكا رقابت هاى ليگ آلمان را دنبال مى كردم تقريباً اكثر بازى هاى مهم را مى ديدم. مدتى هم كه در تمرينات بايرن شركت مى كردم در مورد رقابت هاى اين فصل به طور مفصل با همتيمى هاى جديدم صحبت كردم. تقريباً با آگاهى خوبى پا به اين رقابت ها خواهم گذاشت.
• تيم سابق شما يعنى بايرلوركوزن اين فصل حضورى خيره كننده در رقابت هاى بوندس ليگا داشته است. به نظر مى رسد بايرن رقابت سختى با اين تيم داشته باشد؟
- بله. همه لوركوزن را به عنوان يكى از تيم هاى قدرتمند كشور آلمان مى شناسند. اين تيم به روزهاى اوجش بازگشته است. اين مى تواند به جذابيت هاى رقابت هاى بوندس ليگا بيفزايد. در بوندس ليگا تعداد تيم هاى مدعى نسبت به فصول گذشته به مراتب بيشتر شده است اما به نظر من هنوز هم بايرن شانس نخست كسب عنوان قهرمانى به حساب مى آيد. تجربه تيمى بايرن و حضور ستارگان بزرگ دنياى فوتبال در اين تيم باعث شده تا شانس ديگر تيم هاى مدعى كمتر شود.
• در اين چند روز تمرينات بايرن را چطور ديديد؟
- تمرينات در بالاترين سطح ممكن برگزار مى شود. همه بازيكنان با تمام انگيزه در تمرينات متنوع كلينزمن حاضر مى شوند.
• رقباى خود براى قرار گرفتن در تركيب اصلى تيم را شناختيد؟
- تا حدى. رقباى بسيار آماده و سرسختى دارم. مى دانم كه براى قرار گرفتن در تركيب اصلى بايرن كار بسيار دشوارى دارم اما خودم را براى طى كردن اين راه دشوار آماده كرده ام.
• در گالكسى كنار يكى از مطرح ترين چهره هاى فوتبال اروپا و دنيا بازى كرده ايد آمدن بكهام به گالكسى چه تأثيرى در تيم شما داشت؟
- اولين تأثير آن خيلى زود خودش را نشان داد. با آمدن بكهام تعداد بيشترى براى حمايت از تيم ما به استاديوم ها مى آمدند. حضور بكهام در تيم باعث شده بود همه بازيكنان از جمله خود من با انگيزه بسيار بيشترى در تمرينات حاضر شويم. بكهام با حضورش شور و شوق خاصى به تيم بخشيد. من شخصاً چيزهاى زيادى از او ياد گرفتم و مطمئنم تجاربى كه در كنار او داشته ام، به حضور موفقم در فوتبال اروپا كمك خواهد كرد.
ابرار ورزشی