بازگشت شوانی خبر خیلی خوبی بود. حالا که به همه داره بازی می رسه شاید شوانی یکی از اون تکه پازل های گمشده مورینیو باشه. امیدوارم بهش فرصت داده بشه. هر چند بعید می دونم در تیم موندگار باشه ولی حداقل اینطوری جدا شدنش برای همه قابل تحمل تر هست.
اول فصل که ترکیب ها رو با در نظرگیری پوگبا بررسی می کردیم (صفحه اول تاپیک) ، به نظر می رسید تیم خیلی جذابی داریم؛ ولی حداقل تا بدینجا اون شادابی که باید اصلا در تیم نیست. این وسط نبود میختاریان (که به نظر می تونه بازیکن بسیار تاثیرگذاری باشه) و عدم آمادگی چند تا بازیکن اصلی رویه روند تیم تاثیرگذار بوده ولی پر رنگ تر از اونها، 2 تا موردی هست که شما اشاره کردین.نقل قول:
در مورد سیستم هم اینکه بیشتر طرفدارا و حتی خود ما در این تاپیک اغاز فصل هر پیشبینی یا دریم تیمی که داشتیم رو با سیستم 4-2-3-1 میچیدیم. که خب با توجه به پتانسیل های تیم بهترین سیستم چینش بازیکنان هست. اما مشکل ما این بوده که بازیکن مناسب واسه هر شرایطی بسته به وظایف و تاکتیک های اون بازی انتخاب نشده. در واقع تو شرح وظایف و تطبیق پذیری طولانی مدت بازیکنان در اون وظایف دچار مشکل هستیم.
که این بزرگترین ضعف خوزه در این فصل بوده. چینش هافبک دفاعی ها و دو بال تهاجمی مون واقعا شبیه یه پازل هزار تکه ی سخت شده.
من باز هم فکر می کنم ما باید سیستم های دیگه ای رو هم مد نظر داشته باشیم. تمامی بازی های لیگ و لیگ اروپای این فصل رو که گذرا نگاه می کنم ما با یه سیستم بازی کردیم و فقط جای بازیکنان عوض شده ولی ظاهرا هیچوقت سیستم اصلی بازی تیم تغییر نکرده.
تطبیق پذیری با گذر زمان می تونه به دست بیاد ولی شاید باعث بشه که برخی بازیکنان اصلا نتونن از اون پتانسیل واقعی خودشون استفاده کنن. اگه بخوام مثال بزنم شاید بشه راشفورد، هررا و حتی پوگبا رو مثال زد. راشفورد به عنوان یه مهاجم فرصت طلب، جوان و دونده زمانی بیشترین کارایی رو داره که به دروازه نزدیک باشه. هررا هم به خاطر فیزیک بدنیش و هم سبک بازیش نمی تونه چندان در کارهای دفاعی موفق باشه. حتی پوگبا که الان زیاد ازش انتقاد میشه، در همین شرایط هم معمولا اگه بهترین نباشه، یکی از بهترین های زمین هست، ولی شرح وظایفش مناسب نیست، یا چینش بازیکنان مناسب نیست. شاید این ایده کارآمد باشه که ترکیب هافبک ها رو حول پوگبا تعیین کرد. اگه برچسب گران ترین بازیکن جهان رو از پوگبا برداریم، خط هافبک ما با یه پوگبای آماده و هماهنگ می تونه کل تیم رو یه سطح بالاتر ببره. من مخالف این هستم که پوگبا خودش یه مشکل هست.
در نهایت اینکه به نظر من تغییر سیستم راه درمان قطعی نیست، ولی می تونه به عنوان یه راه حل حداقل در نظر گرفته بشه. در فوتبال امروز اگه تیم انعطاف پذیر نباشه در خیلی از بازی ها به مشکل می خوره. متاسفانه ما الان بیش از حد اصرار به یک سیستم و یک سبک بازی (عموما سانتر) داریم و جالبه که کارهای ترکیبی ما در همین بازی آخر خیلی تاثیرگذار تر بودن.