این دقیقاً همو چیزیه که من خودم چندین بار در چند تاپیک هم بهش اشاره کردم، اکثر کاربرای ما دقیقاً به علت پایین بودن سرعت اینترنت و کیفیت بدش هست که مجبور به دانلود و ساخت آرشیو و ذخیره کردن دیتا هستند، اگه مشکلی برای استریم کردن ویدیوهای مورد علاقه اشان نداشتند این عادت بد هم از بین میرفت.
چه لزومی داره هزینه برق و استهلاک دستگاه و هارد اضافه بدی وقتی هرچی میخوای تو اینترنت و سرورهای مختلفه هست، شما سرعت خوب داشته باشی و عدم محدودیت یا حجم بالا، هر وقت نیاز به سرگرم کردن خودت داشته باشی میای و ویدیوی مورد نظرت رو استریم میکنی دیگه.
اما وقتی یک فیلم یا سریال با این وضع و کیفیت اینترنت ما چند ساعت طول میکشه بدستت برسه، مجبور میشی پیشاپیش دانلود کنی، ذخیره کنی، بعد سر وقت بشینی و تماشا کنی.
مشکلات دیگه هم پیش میاد در اینصورت، اگه دقیقاً ندونی چی میخوای ببینی، دنبال یه مطلب خاص نباشی، مجبور میشی چند ده تا چند صد گیگی آرشیو کنی تا شاید توش چند تا از مطالبی رو که نیاز داری پیدا کنی، اما اگه بتونی راحت استریم کنی، همون موقع پیش نمایش میگیری از مطلب، اگه نظرت رو جلب نکرد، میری سراغ موضوع بعدی.
این موضوع رو من خودم تجربه کردم، چند وقت پیش استانبول بودم یه مدت پیش دامادمون و خواهرم که اونجا مقیم هستند، خیلی راحت سریال هام رو دنبال میکردم همون موقع که پخش میشدند با بالاترین کیفیت، برگشتم ایران مجبور شدم دوباره بزنم دانلود کنم اونم روی فرمت های فشرده شده با کیفیت پایین.
حالا این فقط بخشی از مصارفی هست که ما به اشتباه و یا به اجبار انجام میدیم، جنبه های بسیار زیادی از مصارف اینترنتی هستند که ما اصلاً یا به ندرت میبینیم کاربرامون در موردش حرفی بزنند، برای مثال ویدیو کست های آنلاین آموزشی و حرفه ای که به پیشرفت تکنولوژی و استعداد کاری میتونند کمک بسیار زیادی بکنند، مثل ویدیو کست های گرد هم آوری های انیماتورها، گرافیست ها، ادیتورهای فیلم و سریال و موزیک ویدیو و هزاران مورد پادکست و استریم های آموزشی و تفریحی و غیره که ما 1 در 1 میلیون تاشون رو شاید ببینیم چون اکثراً برای پخش مجدد ضبط نمیشند.
تا وقتی که سرویس های اینترنت ما همینجوری به صورت قرض و قوله ای و قطره ای به کاربرا داده بشه، سرعت های پایین و محدودیت های بالا داشته باشه، هزینه هاش با درآمدهامون نخونه، نوع مصرف و دید کاربرامون هم پیشرفت نمیکنه.