امروز خریدای خوبی میشد کرد ...
Printable View
امروز خریدای خوبی میشد کرد ...
ولغدر رو اگر به دید میان مدت و مجمع ( حداکثر پنجاه روز ) بخرید بد نیستنقل قول:
نظرتون رو چقدر سود هست ؟
مثلا چه چیزهایی ؟ چرا ؟نقل قول:
هه! شانس ما رو تا نيت ميكنيم سهم رو بخريم صف خريد ميشه:n02:
ديدم كه بلند مدته شايد يكساله به اميد 100% سود. ولي يه سري مسائل مثل وضعيت بد بازار خودرو و صنعت تو خريدش دودلم كرده.از يه طرف پي اي خوبي داره و پوششم عالي بوده از طرفي با گرونتر شدن خودرو و فاز دوم ديگه پولي واسه مردم نميمونه كه خودرو بخرن. نميدونم چي ميشه!نقل قول:
ولغدر رو اگر به دید میان مدت و مجمع ( حداکثر پنجاه روز ) بخرید بد نیست
نظرتون رو چقدر سود هست ؟
اول بخر بعد نیت کن که تو عمل انجام شده قرار گرفته باشه :n02:نقل قول:
والا یکسال و 100 % رو نمیدونم اما نوسان پنجاه روزه ( یکم بالا و پایین ) به قصد 15 تا 20 درصد رو میشه روش حساب کرد
مردم و بازار رو خیلی سخت میشه پیشبینی کرد
یه موقع میبینی ماشین گرون تر میشه مردم بیشتر میخرن و زمانی ارزون میشه میگه نمیخریم تا ارزون تر بشه کلا حساب کتابشون خاص هست :n09:
فعلا که در بعضی نمادها پرچم صلح بالا هست تا کی طوفان بشه خدا میدونه :n02:
پرداخت مطالبات "فارس" با واگذاری دو سهم
مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس گفت: در پی برگزاری جلسات متعدد با شرکت بازرگانی پتروشیمی مقرر شد تا تمامی مطالبات "فارس" از مجموعه مذکور به میزان پانصد میلیون یورو از طریق واگذاری بخشی از سهام تحت تملک مجموعه بازرگانی پتروشیمی تسویه شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، عادل نژادسلیم سهام شرکت های گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان و پتروشیمی جم را به عنوان دو زیر مجموعه شرکت بازرگانی پتروشیمی نام برد که مقرر شده تا سهام آنها به منظور تسویه بدهی آن به "فارس" واگذار شود و در این ارتباط افزود: در حال حاضر میزان سهام قابل واگذاری به طور دقیق مشخص نشده و این امر پس از انعقاد قرارداد فی مابین دو شرکت طی روزهای آتی تعیین خواهد شد.
وی در خاتمه به برنامه های "فارس" جهت واگذاری سهام شرکت های زیرمجموعه غیر بورسی آن در فرابورس اشاره کرد و ابراز داشت: در همین راستا اقدامات اساسی جهت پذیرش برخی از زیرمجموعه های غیر بورسی انجام شده و به مرحله عرضه در بازار سهام نزدیک شده است. از جمله این موارد می توان به برنامه های "فارس" جهت عرضه بخشی از سهام شرکت پتروشیمی برزویه در فرابورس اشاره کرد. این در حالی است که انجام این امر به روند معاملات در بورس بستگی دارد و در صورت بهبود روند معاملات اجرایی خواهد شد
-----------------------------------------------------
نیمی از معاملات در اختیار هفت نماد (خبر برا دیروز هست )
در بازار امروز هفت نماد توانستند نیمی از حجم و ارزش معاملات را از آن خود کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، درمعاملات روز جاری در حالی بیش از 360 میلیون سهم به ارزش یک هزار و 576 میلیارد ریال در بازار داد و ستد شد که تجارت الکترونیک پارسیان با معامله 37 میلیون سهم به ارزش 399 میلیارد ریال ، بیشترین حجم و ارزش معاملات را ثبت کرد.
درمعاملات امروز نیمی از حجم معاملات متعلق به هفت نماد بود. به این ترتیب که نمادهای تجارت الکترونیک پارسیان، بانک صادرات، گروه بهمن، مپنا، سایپا، مخابرات و سرمایه گذاری سایپا بیش از 175 میلیون سهم را در بازار داد و ستد کردند.
همچنین نزدیک به نیمی از ارزش معاملات نیز متعلق به نمادهای تجارت الکترونیک پارسیان، مپنا، پالایش نفت بندرعباس، تاپیکو، لاستیک سهند ،مخابرات و حفاری شمال بود و ارزش معاملات این نمادها بیش از 717 میلیارد ریال بود.
در بازار امروز نمادهای پالایش نفت بندرعباس، مپنا، چادرملو، سرمایه گذاری معادن و فلزات و هلدینگ پارسیان با بیشترین تاثیر منفی بر شاخص باعث شدند تا این متغیر 216 واحد افت کند و به عدد 77هزار و 418 برسد. این در حالی است که نمادهای مخابرات و کشتیرانی با بیشترین تاثیر مثبت بر نماگر بازار ، مانع افت بیشتر آن شدند.
شاخص صنعت نیز امروز 154 واحد نزول کرد وشاخص های بازار اول و دوم به ترتیب 163 و 401 واحد افت را ثبت کردند.
در ادامه بررسی روند معاملات در تالار حافظ می بینمی که امروز گروه یارانه توانست در صدر برترین های صنعت بازار قرار بگیرد. پس از آن گروه مالی و خودرویی ها در رده های دوم و سوم نشستند.
بیشترین افزایش قیمت ها نیز نصیب گسترش صنایع و خدمات کشاورزی،کمک فنر ایندامین،قند نیشابور،حمل و نقل توکا،حمل و نقل بین المللی خلیج فارس،قند قزوین و کاشی پارس شد. در سوی دیگر نمادهای تکنوتار،سیمان داراب،داروسازی امین،نصیر ماشین،پلاسکو کار،سیمان سپاهان و سرمایه گذاری توسعه آذربایجان بیشترین کاهش قیمت را تجربه کردند.
درپایان معاملات امروز سرمایه گذاران برای تصاحب سهام نمادهای پاکشو، مخابرات، داروسازی زهراوی،نیرو محرکه، مارگارین و مهرکام پارس سنگین ترین صف های خرید را تشکیل دادند.
این در حالی بود که نمادهای نیرو ترانس، پارس پامچال، افست، معادن بافق، گرانیت بهسرام،صنعتی آما و نفت پارس با بی اقبالی سهامدارانشان ، شاهد طولانی ترین صف های فروش بودند.
الان یک چیز دیگه به ذهنم رسیدنقل قول:
شما که به دید یکسال میخواهید خرید کنید نیم نگاهی هم به حق تقدم ها داشته باشید گاهی فرصت های خوبی برای ورود میدهند
آره بعضي از حق ها بد نيستن. ولي بعضيشون هم طرف رو نقره داغ ميكنه .... اونام تا بياد تبديل به سهم بشه طول ميكشه تو اون مدت معلوم نيس چه بلايي به سر شركت بياد از نظر مالي . در كل از سهمي كه قابليت نقد شوندگيش پايينه دوري ميكنم. الان واسه بلند مدت تاپيكو - وسپه - ولغدر رو زير نظر دارم تا ببينم بعدش چي ميشه.نقل قول:
الان یک چیز دیگه به ذهنم رسید
شما که به دید یکسال میخواهید خرید کنید نیم نگاهی هم به حق تقدم ها داشته باشید گاهی فرصت های خوبی برای ورود میدهند
به خاطر رسیدن شاخص به نقطه ی حمایت میشد به دید نوسان سهم هایی خرید کرد.نقل قول:
خب من خودم اگه بودم وغدیر میخریدم دیروز چون سهم خوب حمایت میشه . اما نوسانگیرا بیشتر به بانکی و ساختمانی علاقه دارند.
حخزر 38 میلیون صف خرید......فکر نمی کنم حالا حالا ها این صفش بریزه و فکر کنم هیچی که سود نده 30-40 درصد رو بده.:n13:
یک نکته رو بگم شاید برای دوستان مفید باشه
زمانی که بورس منفی میشه یا صحبت هایی از تغییر نرخ بهره بانکی هست سفته بازها تمایل بیشتری به خرید و فروش تسه ها پیدا میکنند :n06:
رشد تعرفه تاثیری بر قیمت خودروهای وارداتی نداشت
افزایش تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور 2001 تا 2500 سیسی تاثیری بر قیمت این محصولات در بازار نداشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در سال جاری تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور بین 2001 تا 2500 سی سی 15 درصد افزایش یافته و از میزان 40 درصد در سال گذشته به 55 درصد رسیده است.
با این حال گزارشهای رسیده از بازار خودروهای وارداتی نشان میدهد که این رشد تعرفه هیچ تاثیری بر افزایش قیمت این محصولات در بازار نداشته است. البته رشد تعرفه باعث جلوگیری از کاهش قیمت این محصولات در بازار شده است.
به طور معمول در اسفند ماه هر سال قیمت خودروهای وارداتی حباب چند میلیون تومانی را تجربه کرده و پس از شروع سال جدید و فرو رفتن بازار در رکود دو سه ماهه ابتدای سال حباب قیمتی شکسته میشود که در سال جدید به دلیل رشد تعرفه هنوز این اتفاق نیفتاده است.
یک فعال بازار خودروهای وارداتی در این زمینه میگوید: در سه ماهه ابتدایی سال بازار خودروهای وارداتی سوت و کور است بنابراین به طور معمول قیمت این محصولات باید کاهش یابد.
وی با بیان اینکه با این حال رشد 15 درصدی تعرفه واردات مانع کاهش قیمت این محصولات در سال جدید شده است، خاطرنشان میکند: با توجه به حجم زیاد خودروهای وارداتی موجود در بازار فروشندگان پول لازم تخفیفاتی را برای فروش خودروی خود در نظر میگیرند.
این فعال بازار خودروهای وارداتی تصریح میکند: اگرچه تعرفه واردات افزایش یافته اما به دلیل حجم بالای خودروهای موجود در انبارها و همچنین رکود شدید بازار هرگونه افزایش قیمت این محصولات منتفی است.
امروز فقط یک نکته نظر من رو به خودش جلب کرد
صف شدن هماهنگ قندی ها !!!
نظر شما چیه ؟
------------------------------------------
نمیدونم مدیران سایت یا این بخش از انجمن به این تاپیک سر میزنند یا خیر
با توجه به اینکه قیمت دلار و گاهی سکه با بورس ارتباط مستقیم داره قیمت روزانه و گاهی ساعتی اون رو اینجا اعلام کنم
از نظر مسئولین سایت مشکلی نیست ؟ یا کلا بیخیال بشیم
نميدونم شايد مردم فكر كردن تو فاز دوم به جاي آب و برق و بنزين قراره قند و شكر گرون بشه:n02:نقل قول:
امروز فقط یک نکته نظر من رو به خودش جلب کرد
صف شدن هماهنگ قندی ها !!!
نظر شما چیه ؟
ولي هنوز هيچي نشده دلار مثه فنري كه فشرده شده قيمتش پريده بالا ...من خوش خيالو بگو كه فكر ميكردم سياست دولت دلار ارزونه ولي ظاهرا فروش دلار تو بازار حال اساسي بهشون داده.
راستي شايعاتي مبني بر حل شدن مشكل پخش با پالايشگاهها به گوش رسيده كسي از دوستان خبري داره؟
آره فكر بدي نيست .. قيمت دلار تاثير مستقيمي روي سهام شركتها داره.نقل قول:
نمیدونم مدیران سایت یا این بخش از انجمن به این تاپیک سر میزنند یا خیر
با توجه به اینکه قیمت دلار و گاهی سکه با بورس ارتباط مستقیم داره قیمت روزانه و گاهی ساعتی اون رو اینجا اعلام کنم
از نظر مسئولین سایت مشکلی نیست ؟ یا کلا بیخیال بشیم
دركل دلار بالا واسه صادراتي هاي خوبه و بالعكسش واسه وارداتي ها
نه چیزی نشنیدم امکان داره شایعات مطرح شده رو کامل تر نقل قول کنیدنقل قول:
والا منم تو فروم ها خوندم ولي ميگن ديروز جلسه اي با حضور مسئولان پالايش و پخش با صالح آبادي برگزار شده تا تكليف مابه التفاوت نفت سنگين و سبك براي پالايشگاه ها مشخص بشه .. پخش بدهي زيادي به پالايشگاهايي مثه بندر و اصفهان و لاوان داره كه اگه بدهيش رو پرداخت كنه تاثير زيادي تو سودآوري اين شركتها داره.نقل قول:
نه چیزی نشنیدم امکان داره شایعات مطرح شده رو کامل تر نقل قول کنید
به نظر میرسه کار یک گروه خاص باشه که سهم مهمی از قندی ها رو دارهنقل قول:
یا از رانت خاصی برخوردار هست که قبل از مجمع یا افزایش سرمایه گروه رو به سمت بالا حرکت داده - دیر یا زود موضوع از گوشه و کنار شنیده خواهد شد :n15:
------------------------------------
فعلا که مدیر و مسئولی به این تاپیک سر نمیزنه کافیه دو کلمه سیا30 صحبت کنی سریع مثل برق و باد....:n24::n02:
تفاوت قیمت گاز خوراک پتروشیمی با گاز مصرفی
بیژن زنگنه: قیمت گاز خوارک پتروشیمیها در قانون بودجه سال ۹۳ معادل ۱۳ سنت و قیمت گاز مصرفی آنها ١٠ سنت تعیین شده و این دو موضوع با هم متفاوت است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از شانا، وزیر نفت دیروز (سه شنبه، ١٩ فروردین ماه) در حاشیه جلسه کمیسیون انرژی در پاسخ به سؤالی مبنیبر اظهارات کارشناسان درباره مغایر بودن تعیین قیمت معادل ۱۰ سنت برای خوراک گاز پتروشیمیها با قانون برنامه بودجه از سوی دولت، تصریح کرد: این موضوع خلاف قانون نیست، زیرا کارشناسان دقت حقوقی ندارند، از اینرو قانون بودجه سال ۹۳ در این رابطه قیمت گاز خوارک پتروشیمیها را معادل ۱۳ سنت تعیین کرده است، اما دولت تنها قیمت گاز مصرفی پتروشیمیها را معادل ۱۰ سنت تعیین کرده بنابراین این دو موضوع با هم متفاوت هستند.
بیژن زنگنه ادامه داد: وقتی قیمت خوراک و سوخت را برای انجام امور محاسباتی و عملیاتی تلفیق کنیم، قیمت همان ۲۶۵ تومان یا ۱۰ سنت تعیین میشود.
بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس پارسال در جریان تامین نظر شورای نگهبان، کف قیمت خوراک گاز پتروشیمیها را برای امسال١٣ سنت تعیین کردند.
هیئت دولت در جلسه روز یکشنبه (۱۷ فروردین ماه) آیین نامه تخفیف پلکانی قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی به منظور تحرک و تشویق این واحدها به توسعه سرمایه گذار در صنایع تکمیلی و پایین دست و اشتغال زایی بیشتر با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته را تصویب کرد.
بهمن ماه سال٩٢ با موافقت نمایندگان مجلس و برای تامین نظر شورای نگهبان، در بند «ج» تبصره الحاقی ٢١ به ماده واحده لایحه بودجه سال ٩٣ کل کشور به این شرح اصلاح شد: قیمت پایه خوراک گاز واحدهای پتروشیمی در چارچوب قانون هدفمند کردن یارانهها به گونهای تعیین میشود که از ١٣ سنت در هر مترمکعب کمتر نشود.
همچنین مقرر شد برای تحرک و تشویق واحدهای پتروشیمی و فعالان اقتصادی برای توسعه سرمایه گذاری در صنایع تکمیلی، پایین دست و واحدهای پتروشیمی، اشتغالزایی بیشتر با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته و رعایت مکان یابی وزارت نفت، قیمت خوراک گاز واحدهای پتروشیمی را به صورت پلکانی به گونهای تخفیف دهد که نرخ بازده داخلی ارزی سرمایه گذار تا ٣٠ درصد باشد
تعرفه 26 درصدی واردات شکر برای سال جدید
با توجه به تغییر سیاست های دولت در جهت حمایت از تولید داخلی در صنایع مختلف توانستیم با نشست های مختلفی که با متولیان صنعت قند و شکر داشتیم مجوز افزایش تعرفه واردات محصولات را برای کمک به تولیدکننده داخلی اخذ کنیم.
معاون مالی انجمن قند و شکر با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: افزایش بی رویه واردات در چند سال گذشته به عنوان مهمترین عامل ضربه زننده به صنعت قند و شکر محسوب شد که شرکت های فعال در این صنعت را با مشکلات بسیاری مواجه کرده بود.
رحمتی ادامه داد: با تغییر نگرش در سیاست های دولت اقدامات بسیار مناسبی برای جلوگیری از واردات بی رویه و عدم ثبت سفارش محصولات قند و شکر صورت گرفت که ادامه این رویه برای سال جاری نیز می تواند به شرکت های تولیدکننده قند و شکر کمک کند تا بتوانند با استفاده از تمام ظرفیت خود به تولید بپردازند و روند سودآوری خود را برای سال های آینده افزایش دهند.
این کارشناس صنعت قند و شکر پیرامون تعرفه 26 درصدی برای واردات شکر ابراز داشت: تعرفه واردات در سال 92 حدود 10 درصد بود که به احتساب 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده در محدوده 16 درصدی قرار داشت. ولی با پیگیری های انجمن صنعت قند و شکر با هماهنگی های صورت گرفته با وزارت جهاد و کشاورزی حقوق گمرکی و سود بازرگانی شکر برای سال جدید 8 درصد افزایش یافت که با افزایش 2 درصدی مالیات بر ارزش افزوده محصولات واردات شکر نسبت به سال قبل افزایش 10 درصدی خواهد داشت.
وی افزود: امیدواریم این تصمیم به فعالین صنعت قند و شکر در جهت رفع مشکلات نقدینگی کمک کند و کشاورزان را ترغیب کند سطح بیشتری را به کشت چغندر اختصاص دهند تا در آینده نزدیک شاهد خودکفایی در این صنعت باشیم.
رحمتی پیرامون نرخ فروش شکر نیز ابراز داشت: قیمت مصوب شکر کماکان برای نیمه ابتدای سال 1900 تومان در نظر گرفته شده است این در حالی است که به دلیل میزان ذخایر مناسب در کشور و عرضه زیاد در بازار داخلی نرخ فروش شکر زیر قیمت مصوب هم عرضه می شود بنابراین در صورتیکه شرکت ها بتوانند با نرخ 1900 تومان اقدام به عرضه کنند می تواند یک حاشیه سود منطقی را داشته باشند.
وی پیرامون آثار تورم هدفمندی یارانه ها در سال جدید بر شرکت های قندی ابراز داشت: از آنجایی که چغندرقند در نیمه دوم سال برداشت می شود هرگونه افزایش هزینه در محاسبه بهای تمام شده در آن زمان لحاظ خواهد شد چراکه تا شهریور ماه ابهامات تأثیرگذار تعیین تکلیف می گردد و می توان با قطعیت این موارد را لحاظ نمود.
معاونت مالی انجمن صنعت قند و شکر با اشاره به نیاز دو میلیون و صد هزار تنی شکر طی سال اظهار داشت: با توجه به ذخیره یک میلیون و 400 هزار تنی که طی سال انجام گرفته و همین طور تولید یک میلیون و صد هزار تنی که پیش بینی شده است هیچ نیازی در حال حاضر به واردات شکر احساس نمی گردد.
رضا رحمتی پیرامون برنامه های انجمن صنعت قند و شکر نیز عنوان داشت: طی سال های قبل مهمترین دغدغه انجمن صنفی قند و شکر مسئله جذب حمایت های دولتی برای افزایش جذابیت سرمایه گذاری در صنعت بوده که با تغییر متولی این صنعت به وزارت جهاد و کشاورزی حضور دلسوزانه این نهاد در عرصه تولید محصولات کشاورزی توانستیم مذاکرات بسیار سازنده ای را در جهت رسیدن به هدف مشترک که همان ارتقاء ظرفیت تولید داخلی محصولات کشاورزی و افزایش ضرب خود کفایی است، داشته باشیم.
وی افزود: با حمایت های صورت گرفته از طرف سیستم بانکی برای رفع مشکل نقدینگی فعالان صنعت و همین طور سیاست های کنترلی واردات می توان شاهد افزایش ظرفیت تولید و حاشیه سود شرکت ها در سال های آتی بود.
این کارشناس بازار صنعت قند و شکر در مورد محصولات دیگر شرکت ها ابراز داشت: شرکت های فعال در صنعت توانست با فروش ملاس و تفاله خود که نسبت به سال گذشته رشد حدود 30 تا 40 درصدی را تجربه کرد به نقدینگی مناسبی برای پوشش هزینه ها و حفظ سودآوری بپردازند که این موضوع کمک زیادی به آنها نمود.
در خاتمه معاونت مالی انجمن صنعت قند و شکر پیرامون وضعیت صنعت در سال های آینده اظهار داشت: در صورت ادامه رویه حمایتی دولت پیش بینی می شود در سال 93 شاهد رشد ضریب خودکفایی در این صنعت به محدوده 65 درصدی باشیم که با حفظ این رویه طی سال های آینده خواهیم توانست به طور کامل و بدون نیاز به ذخیره سازی اقدام به تولید 100 درصدی نیاز داخل را داشته باشیم بنابراین چشم انداز روشنی را برای این صنعت در سال های آینده می توان متصور بود.
واحد پول مملکت هنوز شاهی و قرون هست ؟ میخان سود 11/4 تقسیم کنن !!! :n08:
بعد از یکماه متوجه اشتباه تایپی شدن !!!!
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اصلا انگار این عرضه اولیه(فرابورسی:به خاطر حجم مبنا) یه قانون نانوشته توش هست که باید 50 درصد سود بده:n02:.........نمونش ارفع و الان هم حخزر:n04:
فقط مراقب باش دنده عقب که گرفت سرعتش خیلی زیاده امکان پیاده شدنش خیلی کمه :n02:نقل قول:
هر وقت حس کردی به سود مد نظر یا اون چیزی که تو ذهنت بوده رسیدی از سهم خارج شو یا مثلا به صورت پله ای خارج شو
همیشه نمیشه کل روند رو گرفت باید سودت رو برداری تا از دست نرفته
به نظر دوستانی که در بورس فعال هستند برای سال 93 بهتره پولم را در صندوق سرمایه گذاری بگذارم یا بصورت حساب بلند مدت در بانک؟
سلامنقل قول:
نظر شخصی : اگر من پولی داشته باشم و قرار باشه بین صندوق های سرمایه گذاری بورس و بانک انتخابی داشته باشم هر دو رو انتخاب میکنم !!
با توجه به ذهنیت و توقعی که از بورس و سود بانکی دارم پول رو تقسیم میکنم
سود بانک که میشه گفت قطعی هست اما بورس بالا و پایین داره پس باید طبق یک ذهنیت از قبل به وجود امده پول رو بین این دو گزینه تقسیم کنم
تو ارفع چه خبره صف میلیونی رو کی جمع کرد !!!نقل قول:
من که این سهم رو ندارم اما باید منتظر روزهای بعد بود
این حجم (تقریبا پنج برابر کل روزهای معاملاتی ) و قیمتی که امروز خورد بدون شک یا سقف قیمت هست یا کف
کسی که صف رو جمع کرد باید صاحب سهام باشه :n02:
---------------------------------------------
وبشهر رو کی برداشت ؟
تو وبهشهر میخان از اب گل الود روغن بگیرن !!
فقط سه پالایشگاه نفت کرمانشاه، آبادان و اراک برای واگذاری به بورس باقی مانده است که طبق اصل 44 این واگذاری باید صورت گیرد.
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] گفت: فقط سه پالایشگاه نفت کرمانشاه، آبادان و اراک برای واگذاری به بورس باقی مانده است که طبق اصل 44 این واگذاری باید صورت گیرد.
وی در ادامه افزود: در سالهای گذشته پنج پالایشگاه نفت واگذار شده بود که در حال حاضر همه منتظر واگذاری این سه شرکت نفتی به بورس هستند.
دارابی اظهار داشت: تنها بخشی از پالایشگاههای نفتی گزارش به ماههای خود را به بورس ارائه دادهاند و پالایشگاههایی همچون اصفهان و بندرعباس به دلیل افزایش قیمت نفت تحویلی به پالایشگاهها اختلاف با وزارتخانه نفت هنوز گزارشی به بورس ندادهاند.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان یادآور شد: بخشی از افت بورس و ریزش شاخص به دلیل این موضوع اختلاف پالایشگاه نفت و وزارتخانه ذیربط در خصوص قیمتگذاری است.
---------------------
کم کم دارن بازار رو برای پالایشگاهی ها اماده میکنند :n09:
نظرمنم مشابهه ، پول رو تقسیم کنید ، البته به نظرمن بیشترش رو بزارید سود بانکی ...نقل قول:
ارفع نظرتون چیه نگه دارم هنوز؟؟؟یا سیو سود کنم ؟؟؟
امروز که حقوقی (ومعادن ، چادر) 20 میلیون خرید کردن باید منتظر عکس العمل بازار بود - متاسفانه حقوقی رانت داره و ما دست خالینقل قول:
بورس از این بازی ها زیاد داره یه روز سهام رو چنان میکشن بالا که خود شرکت هم فکرش رو نمیکنه ماه بعد زیرش رو خالی میکنند
شما باید باهوش باشی با حقوقی همراه بشی به سودی که توی ذهنت داشتی اگر رسیدی سودت رو سیو کن
بیخودی به شایعات و خبرهای ابکی توجه نکن
خود حقوقی میاد در سایت های بورسی یه سهم رو هدفمند تخریب میکنه سهام صف فروش میشه چند روز که صف کاملا سنگین شد میزنه زیرش اونوقت دیگه برای ورود دیر شده :n09: یعنی دیگه کسی نمیفروشد که بخواهید بخرید
------------------------
اگر نظر من در مورد ارفع رو سوال میکنید
اگر من بفرض اینکه 10.000 از این سهم داشته باشم و سودی که از قبل انتظار داشته باشم فرضا 17% باشه
زمانی که سهام به سود مد نظر من رسید بازار رو بررسی میکنم
فرضا جوء بازار معمولی هست و خریدار و فروشنده همیشه هستند 50% سهام رو نقد میکنم و در به دنبال اون خواهم بود که در اینده در قیمت های پایین تر سهم فروخته شده رو جایگزین کنم
اگر هم بازار صف خرید شد که من سودم رو سیو کردم و مقداری از سهم رو هم در قیمت های بالاتر میفروشم
اگر بازار صف فروش شد من با توجه به انتظاراتم سودم رو سیو کردم حالا به فکر جایگزینی سهم هستم
کلا بورس کثیف کاری و بالا پایین زیاد داره نباید زیاد بهش اعتماد کرد سود کردی سودت رو بردار - برداشت سود هم همیشه با توجه به انتظارات خودت هست هیچ شخصی نمیتونه برای شما تارگت تعیین کند
من فروختم ...امروز روی 1 +نقل قول:
بازار با یک صلوات همگانی لباس های قرمزش رو بر تن کرد :n09:
شاید میهمان شاخص در 73 یا 71 باشیم
باز هم صبر کنید وقت شکار هنوز نرسیده
--------------------
داخل ارفع جنگ شده حقوقی بدجور داره میخره امروز 15 میلیون خرید کرده
حقیقی بدجور دستش خالی شده سهم افتاد دست حقوقی
فعلا نفروشید :n02:
ذوب اهن اصفهان قبل از عید شمش فروخت من پیش خودم گفتم شاید برای نقدینگی اخر سال احتیاج داره
اما امروز باز شمش فروخت
شمش از جمله مواد اولیه شرکت هست
این چه معنی میتونه داشته باشه با توجه به اینکه مصالح ساختمانی گرون شده بحث نقدینگی شرکت نیست !!!:9:
کسی اطلاع داره قیمت میلگرد و تیراهن تو بازار چنده
اين دوتا سايت به نظرم بهترن. روزنامه دنياي اقتصاد هم قيمت شمش رو ميزنهنقل قول:
امسال 10 شرکت جدید به بورس می آیند
برنامه مدیریت پذیرش بورس اوراق بهادار تهران در سال 93، پذیرش 10 شرکت جدید، هفت اوراق بدهی، دو اوراق صکوک و چهار صندوق قابل معامله ETF است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، مدیر پذیرش بورس تهران با بیان مطلب بالا گفت: طی سال 1392 هشت جلسه هیئت پذیرش برگزار شده است.
اسماعیل درگاهی ادامه داد:در این جلسات، تقاضای پذیرش شرکتهای متعددی همانند سرمایهگذاری صدر تأمین، شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین، سرمایه گذاری توسعه معین ملت، پالایش نفت جی، پالایش نفت اصفهان، گروه صنعتی پاکشو، و سیمان خوزستان و ... در هیئت پذیرش طرح و موافقت آن هیئت اخذ شده است که عرضه برخی از آنها انجام شده و پرونده پذیرش برخی دیگر در حال رسیدگی و تکمیل میباشد.
وی در تشریح عرضه های اولیه سال 92، ابراز داشت: روز 27 فروردین ماه 92، تعداد یک میلیارد و 239 میلیون سهم صنایع پتروشیمی خلیج فارس با قیمت 7500 ریال در بورس اوراق بهادار عرضه شد. ارزش این معامله 9 هزار و 295 میلیارد ریال بود.
درگاهی ادامه داد: روز 17 اردیبهشت ماه 92 هم یک میلیارد و 450 میلیون سهم نفت و گاز و پتروشیمی تامین با قیمت 3500 ریال و به ارزش پنج هزار و 750 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد. همچنین تعداد 287 میلیون سهم از سهام سرمایه گذاری دارویی تامین روز 30 دی ماه 92 با قیمت 6041 ریال وارد بازار سهام شد که ارزش آن بالغ بر یک هزار و 735 میلیارد ریال بود. در آخرین روز معاملاتی بازار سهام در سال 92 هم سهام پاکشو در بورس اوراق بهادار و با قیمت هر سهم 9 هزار و 500 ریال عرضه شد.
وی با اشاره به اینکه شرکت های ارتباطات سیار ایران، سرمایه گذاری کارکنان بانک ها و لیزینگ ایرانیان، شرکت های انتقالی از بازار فرابورس به بورس اوراق بهادار در سال 92 بودند، خاطرنشان کرد: شرکت ارتباطات سیار ایران(همراه اول) با سرمایه دو هزار و 64 میلیارد ریال در سال 1391 در هیئت پذیرش طرح و موفق به اخذ پذیرش شد که درج و انتقال آن در سال 1392 تحقق یافت. همچنین شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها (سکاب) با سرمایه یک هزار و 500 میلیارد ریال و شرکت لیزینگ ایرانیان با سرمایه یک هزار میلیارد ریال در این دوره از فرابورس به بازار دوم بورس انتقال یافتند.
درگاهی با بیان اینکه برخی از شرکتهای طرح شده در جلسه هیئت پذیرش که با موافقت آن هیئت برای ورود به بورس روبرو شدهاند تا مرحله عرضه نهایی پیش رفتند، ابراز داشت: پرونده برخی دیگر نیز تا مرحله درج در فهرست نرخهای بورس پیشرفت داشته است، به طوری که نفت سپاهان در تاریخ 26 دی ماه و سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان در ششم بهمن ماه 92 در فهرست شرکت های بورسی درج شده اند. سیمان خوزستان نیز دیگر شرکتی است که در آخرین روز کاری سال گذشته در فهرست نرخهای بورس اوراق بهادار درج شده است.
مدیر پذیرش بورس اوراق بهادار تصریح کرد: بدیهی است پس از انجام اقدامات مدنظر سازمان بورس و شرکت به خصوص در بحث افشای اطلاعات، امکان عرضه سهام این شرکتها در اولین فرصت فراهم است. از میان شرکتهای پذیرش شده، برخی شرکت ها از جمله سرمایه گذاری توسعه معین خردمندان و پالایش نفت جی هنوز در مرحله قبل از درج قرار دارند که اقدامات مربوط به درج آنها در جریان است.
وی تاکید کرد: همچنین شرکت سرمایهگذاری صدر تامین نیز که در جلسه 16 تیرماه 92 با ورود آن به بورس موافقت شده بود، به دلیل انقضای مهلت شش ماهه تا زمان درج، پذیرش آن ملغی شد.
درگاهی تصریح کرد: در آخرین روزهای کاری اسفند پارسال نیز پرونده شرکتهای فولاد کاوه جنوب کیش، و پرونده انتقال شرکتهای تأمین مواد اولیه صبا نور و سرمایهگذاری مسکن شمالشرق در آخرین جلسه هیئت پذیرش مطرح و با موافقت هیئت یاد شده مواجه شد. فرآیند انتقال شرکتهای یاد شده در دست اقدام است.
وی ابراز داشت: در حوزه اوراق آتی هم، اوراق آتی سهام شرکتهای پتروشیمی پردیس، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پتروشیمی کرمانشاه، هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس و گسترش نفت و گاز پارسیان هم در جلسات هیئت پذیرش مطرح شده که با انتشار اوراق هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس و گسترش نفت و گاز پارسیان موافقت شده است.
مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به عرضه اوراق مشارکت طی ششماهه اول سال 1392 گفت: در این مدت، اوراق مشارکت سینادارو، به مبلغ 200 میلیارد ریال در بورس عرضه شد. این اوراق 27 تیرماه 92 در بورس درج و 29 تیر با سررسید 29 تیرماه 96 عرضه شد. به علاوه، دستورالعمل پذیرش ETFها در بورس اوراق بهادار تهران طی سال 1392 تنظیم و پیشنهاد و تصویب شد که براساس آن صندوق سرمایه سپهر اندیشه به عنوان اولینEFT بورسی پذیرفته، درج و در تاریخ پنجم آذر ماه 92 عرضه شد. این صندوق از نوع مختلط بوده و مدیر صندوق تامین سرمایه نوین است.
آغاز عرضه اوراق مشارکت ۴ طرح عظیم فولاد و مسمدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک ملت از انتشار نخستین نسخه اوراق مشارکت صنعت فولاد و مس کشور با واریز سود ماهانه در سال ۹۳ خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از فارس، علی قاسمی گفت: اوراق مشارکت چهار طرح عظیم در صنعت فولاد و مس کشور از سوی شرکت مادر تخصصی هلدینگ توسعه و صنایع معدنی خاورمیانه ( میدکو) منتشر میشود.
وی افزود: این اوراق از ۲۵ فروردین ماه ۹۳ به مدت چهار روز در بازار سرمایه جهت تأمین مالی پروژه های فولادسازی بردسیر، فولادسازی بوتیا، مس کاتدی شهر بابک و نیروگاه سیکل ترکیبی بوتیای کرمان منتشر می شود.
به گفته مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت، از ویژگی های این اوراق می توان به سود علی الحساب 20 درصد روز شمار آن، پرداخت ماهانه آن، مدت زمان چهار ساله با نرخ صفر مالیاتی، با نام بودن، قابل بازخرید قبل از سررسید با نرخ 20 درصد و در نهایت تضمین سود و اصل سپرده توسط بانک ملت اشاره کرد.
این مقام مسئول در تامین سرمایه بانک ملت با توجه به شرایط کنونی بازار، سرمایه گذاری در این ابزار مالی که نخستین اوراق مشارکت ماهانه منتشره در سال 93 است را جذاب توصیف کرد و گفت:با توجه به واریز سود بصورت ماهانه از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه و عدم نرخ شکست این اوراق با استقبال فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران مواجه خواهد شد. ضمن این که مشارکت در خرید این اوراق کمک به راه اندازی طرح های مهم مس و فولاد کشور است که نقش مهمی در رشد اقتصادی پیش بینی شده برای امسال و همچنین رشد صنایع استراتژیک کشور دارد
دو عرضه جدید سازمان خصوصیسازی در فرابورسسازمان خصوصیسازی بلوک دو شرکت مهندسین مشاور نیرو و تولید کاشی گرانیت و کاشی لعاب زهره کاشمر را در بازار سوم فرابورس ایران عرضه میکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از فرابورس، بلوک 49.9 درصدی شرکت مهندسین مشاور نیرو متعلق به شرکت مادرتخصصی ساتکاب به قیمت پایه هر سهم 100 میلیون و 734 هزار ریال در روز یکشنبه هفتم اردیبهشت ماه روی میز فروش میرود.
سهام کنترلی این شرکت که به ارایه خدمات مهندسین مشاور برای طرحهای احداث تاسیسات الکتریکی و تاسیسات جانبی میپردازد، به صورت نقد یا نقد و اقساط به فروش میرسد و شرایط پرداخت ثمن این معامله 40 درصد نقد و مابقی اقساط دوساله با نرخ 15 درصد اعلام شده است.
همچنین 48.27 درصد از سهام شرکت تولید کاشی گرانیت و کاشی لعاب زهره کاشمر که به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تعلق دارد به قیمت پایه هر سهم 1000 ریال روز دوشنبه هشتم اردیبهشت عرضه خواهد شد.
59 هزار و 370 سهم این شرکت 123 میلیارد ریالی، یکجا و نقد یا نقد و اقساط به صورت 20 درصد نقد و مابقی اقساط 4 ساله با نرخ 15 درصد در بازار سوم فرابورس به فروش میرسد.
اتخاذ تدابیر ویژه حمایتی از بازار سرمایه با حضور وزیر اقتصادطی جلسه ای با حضور وزیر اقتصاد مقرر شد، به منظور روان سازی معاملات بورسهای کالایی، تدابیر ویژه ای برای حمایت از تولید کنندگان در بازار سرمایهبه عمل آید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از وزارت اقتصاد، این تصمیم در جلسه ای با موضوع بررسی وضعیت بازار سرمایه به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی و حضور رئیس سازمان بورس، معاونان بانکی و اقتصادی وزارت اقتصاد اتخاذ شد.
بنا بر این گزارش، در این جلسه، پس از ارائه گزارش از آخرین وضعیت بازار سرمایه توسط رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مقرر شد، با توجه به اخبار و گزارشات مختلف پیرامون نرخ سود بانکی و ضرورت ساماندهی آن، این موضوع در روزهای آتی در شورای پول و اعتبار مطرح و نظام بخشی به نرخ های سود بانکی مورد بحث قرار گیرد. بر این اساس بانک مرکزی نیز کنترل های لازم را در حوزه نظارت بر نرخ های سود بانکی انجام خواهد داد.
در این جلسه همچنین در خصوص قیمت گذاری محصولات تولیدی بنگاه ها نیز تاکید شد که دولت به هیچ وجه تصمیمی برای تعیین دستوری قیمت ها ندارد و تعدیل قیمت ها صرفا باید در چارچوب نظامات عرضه و تقاضا انجام گیرد و اصل کلی برای دولت، جبران آثار سیاست ها، برای حمایت از تولید و مصرف کنندگان است.
این گزارش حاکی است، در این جلسه مقرر شد، به منظور حمایت از حقوق تمامی سهامداران و سرمایه گذاران، عرضه های سازمان خصوصی سازی بر اساس زمان سنجی بازار و با هماهنگی سازمان بورس و اوراق بهادار انجام گیرد.
در این راستا همچنین مقرر شد، در صورت لزوم، در حوزه واگذاری های بلوکی، حمایت های لازم جهت کاهش فشار نقدینگی به خریداران انجام شود.
در این جلسه تاکید شد: کاهش تورم و هدف گذاری آن در سطح کمتر از 25 درصد در بلند مدت به دلیل کاهش نرخ سود بانکی اسمی، به نفع تولید و بازار سرمایه خواهد بود و یکی از برنامه های اصلی دولت در سال جاری خروج از رکود است که کاهش تورم به این مقوله از طریق کاهش نرخ های سود بانکی کمک خواهد کرد.
همچنین بر اساس مصوبات این جلسه، دولت در راستای روان سازی معاملات در بورس های کالایی برنامه ریزی لازم را برای حمایت از تولید کنندگان به عمل آورده و در این راستا، کالاهایی مانند سیمان، پتروشیمی، فولاد و سایر کالاها، با تقویت طرف تقاضا از گردش معاملاتی مناسبی برخوردار خواهد شد.
بنا بر این گزارش، خرید محصولات پتروشیمی چون اوره با قیمت مناسب، از بنگاه های پذیرفته شده در بازار سرمایه، در دستور کار دولت قرار می گیرد.
در این جلسه مقرر شد، در خصوص بهای گاز شرکت های پتروشیمی با کاربرد سوخت (نه به عنوان خوراک) در دولت بررسی و تعیین تکلیف صورت گیرد و در این راستا تلاش خواهد شد، این نرخ نیز همانند نرخ سایر بنگاه ها (حدود 1000 ریال) تنظیم شود.
همچنین تلاش خواهد شد، ابهامات پالایشگاه ها در حوزه نفت خام دریافتی و محصولات فروخته شده به شرکت پالایش و پخش، پی گیری و ابهامات آن مرتفع شود
اولین معامله شکر در بورس کالا در سال 93
بورس کالای ایران امروزشاهد معامله اولین معامله شکر در سال جاری بود. ضمن آن که در این روز حدود 40 هزار تن انواع مواد پلیمری به فروش رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از بورس کالا، در معاملات روز سه شنبه در تالار محصولات کشاوزی، معامله 100 تن شکرسفید کارخانه امیرکبیر و 100 تن شکرسفید کارخانه قند دعبل به قیمت 19 هزار ریال برای هر دو محموله روی تابلوی معاملات ثبت شد.
در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، مجتمع های پتروشیمی اروند، امیرکبیر، آبادان، بندرامام، تندگویان، جم، رجال، غدیر، لاله، مهر و پلی پروپیلن جم حدود 40 هزار تن انواع مواد پلیمری را مورد دادوستد قرار دادند. از جمله مواد پلیمری معامله شده در این روز می توان به انواع PVC، پلی اتیلن، SBR و پلی پروپیلن اشاره کرد.
علاوه بر این،4148 تن انواع قیر، 2 هزار تن لوب کات سبک، 300 تن گوگرد کلوخه، 500 تن وکیوک باتوم، 500 تن سلاپس واکس و 20 تن آرگون در تالار مذکور مورد معامله قرار داد.
در تالار صادراتی، 8 هزار تن قیر 6070 شرکت نفت جی، 400 تن انواع قیر شرکت تولیدی راه دژپا، 500 تن قیر 6070 شرکت اصفهان قیر و 500 تن قیر 6070 شرکت بام گام عایق ارومیه به فروش رسید.
لازم به ذکر است، معامله 5 هزار تن تختال C شرکت فولاد هرمزگان جنوب در سیستم مچینگ ثبت شد.
براساس این گزارش، در این روز و در مجموع بیش از 62 هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از 1822 میلیارد ریال در بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت.
با توجه به اینکه فعالیتی اینجا صورت نمیگیره منم ترک پست میکنم :n02:
خوب ، خوش و سبدهای سهام هاتون سبز باشه
هروقت وزیر میگه حمایت میکنیم تن و بدنمون بدجور میلرزه!!!!حواستون باشه که با توجه به این حرف احتمالا باز یک ریزش دیگه داریم!!!!
من امروز ارفع را توی 5%+ دادم،چیزی نبود ولی بنظرم این بازار دیگگه مثل سابق امن نیست...
بازدهی بازار سهام در شرایط رشد اقتصادی منفی
این نوشته در شماره نوروزی نشریه «اطلاعات بورس» منتشر شده است:
این مقاله کوتاه بر روی بررسی رابطه بین نرخ رشد اقتصاد کلان و بازده محققشده در بازار سهام متمرکز است. نقطه شروع بحث ابهامهایی است که در چند ماه گذشته در مورد واقعیبودن رفتار شاخص بورس ایران وجود داشته است. سوال جدی بسیاری از سرمایهگذاران این است که «در حالی که کل اقتصاد ایران رشد نزدیک به منفی سه درصد را تجربه کرده است شاخص بازار سهام در یک سال گذشته ( با لحاظ کردن سقوط اخیر) بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده است. به طور مشخصتر شاخص از ۳۸۰۰۰ واحد در اسفند ۱۳۹۱ به نزدیک ۸۰۰۰۰ در اسفند ۱۳۹۲ رسیده است. چنین پدیده به ظاهر متناقضی چه طور ممکن است؟»
طبعا در مواجهه با چنین مشاهده متناقضنما و پیچیدهای میتوان در اولین قدم به توضیحهای رفتاری (Behavioral) مثل تشکیل حباب قیمتی و غیرواقعیبودن رشد شاخص متوسل شد. مثلا میتوان استدلال کرد که جامعه در مقابل روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و کاهش تحریمها واکنش بیش از حد مثبت نشان داده است. با تحلیل دادهها هم میبینیم که عمده رشد شاخص در یک سال گذشته مربوط به دوره بعد از انتخابات ریاست جمهوری است. به نظر میرسد که واکنش بیش از حد (Over-Reaction) به اخبار مثبت احتمالا بخشی از رشد قیمت سهام را توضیح میدهد ولی شاید این همه ماجرا نباشد.
به طور کلی تحلیلهای ساده رفتاری (مثل فرضیه حباب و غیرعقلانی بودن بازار) لزوما بهترین و عمیقتر قدم برای درک ساختار یک مساله نیست. تقریبا برای هر پدیده اقتصادی میتوان تحلیلی رفتاری ارائه داده و خود را از شر جزییات مساله خلاص کرد. ولی پیش از پناه آوردن به رویکردهای رفتاری مفید است که تلاش کنیم که مساله را در قالب یک مساله استاندارد و بر اساس مبانی اقتصادی تحلیل کنیم تا حد و قابلیت رویکردهای استاندارد برای توضیح مساله روشن شود.
در این مقاله پنج عامل کلیدی که میتوانند بدون نیاز به فرضیات رفتاری رشد بالای بازار سهام در شرایط رشد اقتصادی منفی را قابل باورتر کنند را بررسی میکنیم:
۱) توجه به اثر تورم: اولین قدم در واقعی کردن نرخ بازده بورس بیرون کشیدن اثر تورم از رشد قیمت سهام است. رشد اقتصادی متغیری است که پس از کسر تورم و به صورت حقیقی گزارش میشود. برعکس٬ بازده بازار سهام به صورت اسمی (Nominal) است و اثر تورم از دل آن بیرون کشیده نشده است. برای مشاهده بازده واقعی بازار سهام باید رقم بازده پس از کسر تورم گزارش و مقایسه شود.
۲) سبد محدود صنایع: در قدم بعدی باید دید که آیا شاخص سهام بورس تهران نماینده سبدی موزون از کلیه بخشهای اقتصادی کشور است. به نظر نمیرسد که چنین فرضی برقرار باشد. مثلا بخش مهمی از شاخص بازار سهام در ایران توسط متعلق به چند حوزه صنعتی محدود (از جمله پتروشیمی) است. در حالی که کل اقتصاد میتواند رشد منفی تجربه کند برخی بخشها مثل پتروشیمی همچنان میتوانند رشد مثبت داشته باشند و لذا بازده مثبت برای سهام داران تولید کنند.
۳) آیندهنگر بودن شاخص بورس: رشد اقتصادی متغیری واپسنگر (Backward-looking) است در حالی که قیمت داراییها شاخصی آیندهنگر (Forward-looking) است. میتوان تصور کرد که حتی با وجود رشد اقتصادی منفی یا کم در سال جاری اگر «چشمانداز آینده» اقتصاد مثبت باشد و انتظار رشدهای بالا در سالهای آینده وجود داشته باشد قیمت سهام این انتظارات را منعکس کرده و لذا بازده محقق شده (Realized Returns) بعد از یک دوره رکود میتواند عدد بزرگی باشد٬ بدون اینکه نیاز باشد عملکرد لحظهای اقتصاد رشد چشمگیری داشته باشد.
۴) نسبت اهرمی (Leverages): از معادلات ساده WACC میدانیم که بازده کل شرکت باید برابر میانگین وزنی بازده داراییهای ریسکی (سهام) و اوراق بدون ریسک (وامهای بانکی و اوراق قرضه شرکتی) باشد. هر قدر نسبت اهرمی در شرکتها بالاتر باشد سهامداران بخش مهمتری از ریسکهای شرکت را متحمل میشوند و باید بازده مورد انتظار (Expected Returns) تعادلی برای سهامداران بالاتر برود.
۵) تفاوت بازده انتظاری بین سهام و اوراق قرضه: از دید نظری سهام باید بازده تعادلی بیشتری دریافت کند چرا که دارندگان سهام متحمل ریسکهای اضافی میشوند و باید بین ریسک و بازده رابطه مثبت برقرار باشد تا عاملهای اقتصادی تمایل به پذیرش ریسک داشته باشند. صرفه ریسک (Risk Premium) که عاملها در اقتصاد طلب میکند تابع مستقیم اندازه این ریسکها و همجهتی (Covariance) این ریسکها با متغیرهای اساسی اقتصاد کلان مثل رشد اقتصادی٬ مصرف کلی و بیکاری است. در اقتصادی که وضعیت رکود تجربه میکند هزینه زیان برای عاملها بیشتر است و لذا صرفه ریسک روی سهام بالاتر میشود.
ترکیبی از صرفه ریسک بزرگ با نسبتهای اهرمی بالا میتواند به راحتی منجر به بازده انتظاری در ابعاد ۵۰-۶۰ درصد در سال شود. از دید اقتصاد مالی این بازده صرفا پاداش ریسکهای بزرگی است که سهامداران متحمل میشوند. نمونه این ریسکها افت و خیزهای بزرگی است که شاخص تجربه میکند. سقوط شاخص از نزدیک ۸۹۰۰۰ به زیر ۸۰۰۰۰ ظرف یک ماه (یعنی بیش از ده درصد سقوط در یک ماه) نمونهای از ریسکهایی است که سهامداران متقبل شدهاند و متناسب با آن هم باید انتظار پاداش ریسک داشته باشند.
نکته اصلی که – گاه عامدانه – مغفول میماند ماهیت «ریسکی» بازار سهام است. نمیتوان سود ۱۰۰ درصدی در یک سال کسب کرد ولی خود را در معرض سقوطهای بزرگ قرار نداد. فراموش نکنیم که بازده ۱۰۰ درصد به خاطر زحمت اضافی یا مهارتهای ویژه سرمایهگذاران بورسی به دست نیامده است٬ بلکه پاداش اضافهای است که جامعه برای تحمل ریسکهای کلان به آنها میپردازد و بخشی از مسوولیت قبول ریسک این ریسکها پذیرفتن افت و خیزهای موجود در ذات بازارهای مالی است.
این مقاله در شماره نوروزی نشریه «اطلاعات بورس» منتشر شده است.
این مقاله کوتاه روی بررسی رابطه بین نرخ رشد اقتصاد کلان و بازده محققشده در بازار سهام متمرکز است. نقطه شروع بحث ابهامهایی است که در چند ماه گذشته در مورد واقعیبودن رفتار شاخص بورس ایران وجود داشته است. سوال جدی بسیاری از سرمایهگذاران این است که «در حالی که کل اقتصاد ایران رشد نزدیک به منفی سه درصد را تجربه کرده است شاخص بازار سهام در یک سال گذشته ( با لحاظ کردن سقوط اخیر) بیش از ۱۰۰ درصد رشد کرده است. به طور مخصتر شاخص از ۳۸۰۰۰ واحد در اسفند ۱۳۹۱ به نزدیک ۸۰۰۰۰ در اسفند ۱۳۹۲ رسیده است. چنین پدیده به ظاهر متناقضی چه طور ممکن است؟»