تجربه بنده در تعمیر دلکو و صرفه جوئیِ چند صد هزار تومن
سلام دوستان
:)
ببینین چطور میشه تو تعمیر ماشین پول صرفه جوئی کرد :
دو ماه پیش یکی از دوستانِ بنده که ماشین ژاپنیِ مدلِ 2002 داره گفت که دلکویِ ماشینش بد جوری روغن ریزی داره و رفته بخره گفتند باید از دبی برات بیاریم و حدود 400 تومن خرجش میشه !!!!
گفت رفت اوراقی اما پیدا نکرد .
میخواست سفارش بده تا از دبی براش بیارند آخه ماشینش رو سال 2002 خودش از نمایندگی خریده و الحق تمیز و مرتب نگهش داشته و دلش نمیاد ردش کنه .
بگذریم ....
بنده بهش گفتم حالا که تصمیم گرفتی دلکو نو بخری چهارصد تومن , پس بیا تا بازش کنیم دل و روده ش رو بکشیم بیرون ببینیم تعمیر میشه یا نه . قبول کرد .
بنده هم بازش کردم از رو موتور تا تحقیقاتِ علمی رو شروع کنیم
اولاً که به تمام پیچها چسب زده بودند از داخل تا باز نشه .
دوماً که جنس همه ی پیچها از آهنِ نسبتاً نرم بود تا اگر با پیچ گوشتی باهاش زورآزمائی کنید هرز بشه سرش .
همینطور هم شد .
دوستم نا امید شد و گفت فایده نداره ولش کن .
اما بنده گفتم امروز یا من یا این دلکویِ کذائی .
میچسبم بهش عین کَنه و تا بازش نکنم و دل از حلقش نکشم بیرون ول کنش نیستم که نیستم .
آاااااااای نفس کش
با پیچ گوشتیِ دو سویِ ضربه خور و چکش افتادم به آوار پیچها .
البته بنده در این کار تجربه ی خاصی دارم و میدونم که نوک پیچ گوشتی رو دقیقاً با چه زاویه ای باید گذاشت رو لبه ی سر پیچ و بعد با چکش میزدم تهِ پیچ گوشتی طوری که سر پیچ گوشتی اگر در رفت , به قطعاتِ ظریف دلکو صدمه نزنه .
خلاصه .... همه ی پیچها رو باز کردیم و رفتیم به اعماقِ دلکو .
با موبایل هم از همه چیز عکس گرفتیم تا موقع بستن اشتباه نکنیم .
میدونین چی کشف کردیم ؟؟؟؟
تمام اون روغن ریزی ها فقط و فقط از یک کاسه نمدِ سه هزار تومنی بود که محور دلکو از توش رد میشه و وصل میشه به موتور .
دلکو یک اُرینگ هم داره که اون هم ممکنه خراب بشه و باعث روغن ریزی از دلکو بشه .
چطور بفهمیم که اُرینگه خرابه یا کاسه نمدِ داخلی ؟؟؟
جواب :
خیلی ساده هست . اگر روغن ریزی از درون دلکو سرچشمه میگیره پس کاسه نمدش خرابه .
اما اگر از محل نصبش به موتور روغن ریزی داره پس اُرینگش خرابه.
تمام پیچهای دلکو و کاسه نمد و اُرینگ رو بردیم بازار .
یک دست پیچ فولادی درجه یک و یک کاسه نمدِ ژاپنیِ عین خودش و یک اورینگ درجه یک خریدیم جمعاً ده هزار تومن !!!! .
قبلاً هم که با موبایل از همه چیز عکس گرفته بودیم .
همه چیز رو بستیم و دلکو رو زدیم جا و الانِ دو ماهه که داره کار میکنه آخ هم نگفته .
دلکو بیشتر قطعاتش فلزی هست و خراب نمیشه یعنی استهلاکی نداره .
فقط همون کاسه نمد و اورینگ هست که بعد از چند سال بر اثر گرما و کار فرسوده میشه و باید عوض بشه .
البته سر دلکو هم استهلاک داره اما تو بازار هست و ارزون قیمته .
یه چیز مهم :
هرگز قطعاتِ اصلیِ ماشین رو که عوض میکنین دور نریزید . چون بعداً وقتی میخواین قطعه بخرین خیلی کمکتون میکنه که قطعاتِ اشتباهی نخرید .
امیدوارم که این اطلاعات به دردِ شما هم بخوره .
تشکر از وقتتون
:11: