جانا سخن از زبان ما میگوئی.
نقل قول:
تمام چیزی که باید از زندگی آموخت ، تنها یک کلمه است:
"میگذرد"
جانا سخن از دلم گفتی، که نشست بر دلم این سخن جانا!
توضیح واسه آنهایی که شاید گمان کنند این صرفاً یک جمله بیمحتواست!
من بارها، با این واقعیت روبرو شدم، گذشتن.
مثلاً اینکه در گذشته از کسی عصبانی شدم، با او دعوا و قهر کردم؛ سالیان سال گذشت و آن فرد دیگه ندیدم ولی در یک اتفاق با او روبرو شدم. یهو به فکرم میرسه ای داد و بیداد دیدی چه شد، کسی که میتوانستم چه دوستیها با او داشته باشم و کلی از رفاقتش بهره ببرم به خاطر مسأله کوچک سالها نعمت مصاحبتش و همدلی را از دست دادم. بله اینجاست که گذر زمان حس می کنی.
و حافظ گوید:
اگر آن ترک شیرازی به دست آرد دل ما را/به خال هندویش بخشم سمرقند و بخارا را
بده ساقی می باقی که در جنت نخواهی یافت/کنار آب رکن آباد و گلگشت مصلا را
فغان کاین لولیان شوخ شیرین کار شهرآشوب/چنان بردند صبر از دل که ترکان خوان یغما را
ز عشق ناتمام ما جمال یار مستغنی است/به آب و رنگ و خال و خط چه حاجت روی زیبا را
من از آن حسن روزافزون که یوسف داشت دانستم/که عشق از پرده عصمت برون آرد زلیخا را
اگر دشنام فرمایی و گر نفرین دعا گویم/جواب تلخ میزیبد لب لعل شکرخا را
نصیحت گوش کن جانا که از جان دوستتر دارند/جوانان سعادتمند پند پیر دانا را
حدیث از مطرب و می گو و راز دهر کمتر جو/که کس نگشود و نگشاید به حکمت این معما را
غزل گفتی و در سفتی بیا و خوش بخوان حافظ/که بر نظم تو افشاند فلک عقد ثریا را
اندیشیدن، گذشت، زندگی، دوستی، ارزش، زمان، هزینه، تباه، کینه!
اگر بیندیشی این زمان نیست که پایان مییابد بلکه زندگیست که در بعد زمان میگذرد و پایان میپذیرد، لحظهای دوست نداری تباهش کنی به چیزهای بیارزشی همچون کینه! پس:
کینه، بیارزشتر از آنست زمان هزینهاش کنی، گذشت کن تا از این هزینه بُگریزی!
... محمد دوستی (dusti55) ...:46:
خوب شاید برخی کلاً با جملههای این شکلی، مشکل دارند و نمیتوانند ارتباط بر قرار کنند حالا به شکل دیگهای میگم:
اگه فکر کنی وقت نیست که می گذره این زندگیمانه که در بعد زمان میگذره، اگه این نکته عمیقاً درک کنی یک لحظه را نمیخواهی حرامش کنی. با چی وقت تلف میشه و هدر؟ با چیزهای بیارزش مثل نفرت و کینه. واقعاً از کینه و نفرت چه سودی نصیبمان میشه ؟ جز هدر دادن وقت و زمان یعنی اصلیترین سرمایه زندگمان. حالا شاید بعضی بگویند کجایش ربطی به تجربه شخصی داره؟ راستش موارد متعددی در اینباره تجربه کردم گفتشان تنها باعث به درازا کشیدن مطلب میشه. خوب چطوری از چنین اتلاف سرمایه فرار کردم وقتی که گذشت کردم و کینهای به دل نگرفتم.
خوب این همه توضیح را توی دو خط بالا گفتم.
گفته بیکار، دیوار بیمعرفت، درِ کر و کور!
بیکار باشم بهترست تا بیمعرفت باشم! بله، صدسال بیکاری من، شرف دارد به یک لحظه بیمعرفتی تو! :41:
به نمایندگی از دلشکستگان!