ما هم سر دنیاوردیم این قوانین از کی اجرا میشه و تا کی ادامه پیدا میکنه؟نقل قول:
تو این میگه 24 ماه ولی از این جدیدتر من خوندم 18 ماه شده که!!!!:|
اگه مثلا این قانون 2 برادری تصویب بشه اجراش تا کی ادامه پیدا میکنه؟
ما هم سر دنیاوردیم این قوانین از کی اجرا میشه و تا کی ادامه پیدا میکنه؟نقل قول:
تو این میگه 24 ماه ولی از این جدیدتر من خوندم 18 ماه شده که!!!!:|
اگه مثلا این قانون 2 برادری تصویب بشه اجراش تا کی ادامه پیدا میکنه؟
سلام دوستان خسته نباشید.یک سوال داشتم.من به خاطر شماره ی بالای چشمم میتونم از سربازی معاف شم.خواستم بپرسم اگه الان براش اقدام کنم دوباره لازمه تا دوره اموزشی رو برم یا همه چی تمومه؟
سلامنقل قول:
سلام دوستان خسته نباشید.یک سوال داشتم.من به خاطر شماره ی بالای چشمم میتونم از سربازی معاف شم.خواستم بپرسم اگه الان براش اقدام کنم دوباره لازمه تا دوره اموزشی رو برم یا همه چی تمومه؟
نه دوست من
شما اگه شرایط معافیت رو داشته باشی دیگه نیازی به آموزشی رفتن نداری
کســــــــــی نمیدونه :13:نقل قول:
شما اگه میخوای معاف بشی یا باید تا اول مهر کارای معافی رو انجام بدی یا اینکه بری یه دانشگاهی(به غیر از روزانه) و وقتی معافیتت رو گرفتی از اونجا انصراف بدی و واسه کنکور بخونینقل قول:
سلام
من از 4 جهت معافم و 100 درصد از معافیتم مطمئنم (پدرم 80 ماه جبهه داره)
حالا 2 سوال داشتم:
1.من متولد نیمه اول 69 هستم و تا حالا برای سربازی هیچ کاری نکردم 2 بار کنکور دادم ولی هیچ کدوم دولتی قبول نشدم حالا میخوام برای بار سوم کنکور بدم باید چکار کنم؟
2.برای معافیت باید چه مراحلی رو پشت سر گذاشت؟
از دوستان تقاضای کمک دارم.
اگه نری دانشگاه واسه خدمت غیبت میخوری و واسه معافیت گیر میدن یه کم(فکر میکنم ایمطور باشه)
اما بهترین راه استعلام از نظام وظیفه ست
سلام
من متولد 69/6/23 هستم . دیپلمم رو 86 و مدرک پیش رو 88 گرفتم و کنکور رو هم فقط غیر انتفاعی مجاز شدم و انتخاب رشته هم کردم . کارای دفترچه نظام وظیفه رو تقریباً انجام دادم و مونده مهر اموزش پروش رو بزنم و بفرستم .
اول از همه یه سوال دارم ... پدرم 25 ماه از خدمتش رو تو جبهه بوده و من تو معافیت موارد خاص دفترچه خوندم که پدر یا مادر حداقل باید 30 ماه جبهه بوده باشن تا نصف مدتی که تو جبهه بوده معاف بخوره واسه فرزند بزرگ تر . خواستم بپرسم ایا با 25 ماه هم این معافی به من می خوره یا نه ؟
دیگه اینکه اگر من الان این دفترچه رو پست کنم مسلماً کارت تاریخ اعزامم میاد . اگر دانشگاه قبول شم چطور می تونم از معافیت تحصیلی استفاده کنم ؟ باید چیزی پست کنم ؟ با دانشگاه باید هماهنگ شه ؟
نقل قول:
فکر نکنم اینطوری باشه.چون واسه 69 چیزی ننوشته.یه نگاهی به لینک زیر بندازین
[html]http://www.police.ir/Portal/Home/ShowPage.aspx?Object=News&CategoryID=a1e98947-f745-40c1-83c2-578db36d1e55&LayoutID=174cfce5-407e-4b65-b0d7-454c7b7d60f5&ID=efae2500-9018-4fb7-a281-b73f0958683e[/html]
البته من خودم هم مطمئن نیستم.تلفن هاشون هم که دائم اشغاله.اگه تونستین از خودشون بپرسین لطفا نتیجش رو همین جا هم بنویسین.
دوستان سلام
1- فعلا چیزی معلوم نیست و فکر می کنم مشمول بشی و باید بری سربازینقل قول:
1.من متولد نیمه اول 69 هستم و تا حالا برای سربازی هیچ کاری نکردم 2 بار کنکور دادم ولی هیچ کدوم دولتی قبول نشدم حالا میخوام برای بار سوم کنکور بدم باید چکار کنم؟
2.برای معافیت باید چه مراحلی رو پشت سر گذاشت؟
پس زودتر برای معافیت اقدام کن که طول میکشه کارت و بعدا گیرت نندازه
واسه کنکور امسال نیمه دوم 68 ها میتونستن با پر کردن دفترچه آماده به خدمت و درخواست عقب انداختن زمان اعزام توی کنکور شرکت کنن و اگه قبول شدن از معافیت تحصیلی استفاده کنن
این قانون شاید امسال واسه نیمه دوم 69 هم باشه که در این صورت شامل شما نمیشه
برو معافیت رو بگیر که بعدا موقع دانشجویی هم راحت باشی
2- باید بری پلیس +10 دفترچه بگیری > فرمهای معافیت مورد نظر رو پر کن > بده پلیس + 10 ثبتش کنه > 48 ساعت بعد اطلاعات شما روی سیستم نظام وظیفه محل سکونتتون باید باشه > فرمهایی که پر کردین رو پرونده کنین و برین نظام وظیفه ببینین دیگه چه مدرکی میخواد و پرونده تشکیل بدین و باقی قضایا
اینا کارهایی بود که من انجام دادم
الان دیگه باید جمعش بشه بالای 10نقل قول:
جمع 2 چشم من بالای 8 هست و در حال تحصیل فوق دیپلم چه تاثیری داره؟
و مدت زمانه جبهه بودن پدر چقدر تاثیر دارد!؟
جبهه پدر ربطی به این معافیت نداره
یعنی 2 ماه آموزشی رو نمی خواد برینقل قول:
این معاف از رزم چه فرقی داره؟ اصلا بدرد میخوره؟!
یعنی 2 ماهی که پدرت رو در میارن نمی خواد بری
تازه اول کارتهنقل قول:
من متولد 69/6/23 هستم . دیپلمم رو 86 و مدرک پیش رو 88 گرفتم و کنکور رو هم فقط غیر انتفاعی مجاز شدم و انتخاب رشته هم کردم . کارای دفترچه نظام وظیفه رو تقریباً انجام دادم و مونده مهر اموزش پروش رو بزنم و بفرستم .
اول از همه یه سوال دارم ... پدرم 25 ماه از خدمتش رو تو جبهه بوده و من تو معافیت موارد خاص دفترچه خوندم که پدر یا مادر حداقل باید 30 ماه جبهه بوده باشن تا نصف مدتی که تو جبهه بوده معاف بخوره واسه فرزند بزرگ تر . خواستم بپرسم ایا با 25 ماه هم این معافی به من می خوره یا نه ؟
دیگه اینکه اگر من الان این دفترچه رو پست کنم مسلماً کارت تاریخ اعزامم میاد . اگر دانشگاه قبول شم چطور می تونم از معافیت تحصیلی استفاده کنم ؟ باید چیزی پست کنم ؟ با دانشگاه باید هماهنگ شه ؟
دفترچه رو ببر پلیس +10 ببین میتونن خودشون ثبت کنن بهت کارت بدن
اگه تونستن که دیگه پست نکن که طول بکشه
نه اگه کارت اعزامت اومد و انداخته بودن عقب چون دانشگاه قبول شدی خود دانشگاه اقدام میکنه
در مورد 25 ماه جبهه پدرت هم چشمم آب نمی خوره
علی علی
با تصویب مجلس , برادر سوم از خدمت سربازی معاف شد.
از خانوادهای که ۲ برادر خدمت سربازی را انجام داده باشند , صرفا یک نفر از فرزندان از انجام دوره خدمت ضرورت معاف می باشند.
برادر سوم خانواده ای که دو برادر دیگر خدمت وظیفه را گذرانده باشند از دوره ضرورت سربازی معاف می شود.
به گزارش شبکه خبر؛ نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی بخش کفالت طرح اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳، ماده ۴۴ این قانون درباره کفالت را اصلاح کردند.
بر اساس این مصوبه، مشمولان زیر از انجام دادن خدمت دوره ضرورت معاف می شوند:
- یگانه فرزند ذکور مراقب یا نگهدارنده پدر نیازمند مراقبت که قادر به اداره امور خود نباشد؛
- یگانه مراقب یا نگهدارنده مادر فاقد شوهر؛
- تنها برادر تنیِ سرپرست خواهر فاقد پدر، همسر و فرزند ذکور غیرمحجور؛
- تنها برادر سرپرستِ برادر کبیر نیازمندِ مراقب و فاقد پدر، همسر و فرزند ذکور غیرمحجور و فاقد شغل؛
- یگانه سرپرست برادر کمتر از ۱۸ سال تمام؛
- یگانه نوه ذکور مراقب یا نگهدارنده جد فاقد فرزند یا جده فاقد شوهر و فرزند؛
- مشمولی که همسرش فوت کرده و از او دارای فرزند صغیر باشد مادامی که ازدواج مجدد نکند یا دارای همسری که بعد از ازدواج معلول و نیازمند مراقبت باشد؛
- از چند برادر واجد شرایط اعزام به خدمت، در صورت اعزام یکی از برادران به خدمت، یکی از برادران می تواند تا اتمام خدمت او از تعویق اعزام استفاده کند؛
- از خانواده ای که دو برادر خدمت سربازی را انجام داده باشند صرفاً یک نفر از فرزندان از انجام دادن خدمت دوره ضرورت معاف است؛
- یکی از فرزندان پسر سربازی که در حین خدمت سربازی فوت کند یا یکی از فرزندان ذکور خانواده ای که یک فرزند آن خانواده در حین انجام دادن خدمت سربازی فوت کرده باشد؛
- مشمولی که تنها مراقب و نگهدارنده خواهر تنی فاقد شوهر باشد.
بر اساس تبصره ۱ این ماده، منظور از یگانه مراقب، تنها فرزند ذکور یا برادر یا نوه بیش از ۱۸ سال تمام است که مراقبت هر یک از بستگان یاد شده در این ماده را به علت نقص عضو، بیماری، کِبَر (بالا بودن) سن، صغیر بودن یا اُناث (زن) بودن بر عهده دارد.
بر اساس تبصره ۲، مشمولان بند ۲ این ماده یعنی “یگانه مراقب و نگهدارنده مادر فاقد شوهر” تا سی ماه متوالی می توانند از معافیت کفالت موقت استفاده کنند و در پایان این مدت، در صورت دارا بودن شرایط کفالت، از انجام دادن خدمت دوره ضرورت معاف می شوند.
بر اساس تبصره ۳، وجود برادری که از معافیت تحصیلی برخوردار است مانع از معافیت کفالت موقت مشمولی که سرپرستی خانواده را برعهده دارد نخواهد بود؛ البته این معافیت فقط در طول مدت معافیت تحصیلی برادر مشمول که خارج از شهرستان محل سکونت به تحصیل اشتغال دارد معتبر است و پس از آن به خدمت دوره ضرورت اعزام خواهد شد.
بر اساس یکی دیگر از تبصره های این ماده، در صورتی که برادر یا برادران یا پدر مشمول به دلیل بیماری یا معلولیت زمین گیر باشد و مشمول نیز عملاً مراقبت یا سرپرستی را بر عهده داشته باشد می تواند از معافیت کفالت برخوردار شود
به همه ی دوستانی که مشمول این قانون جدید شدن تبریک میگم!!!
اما میخواستم بدونم من که یه برادرم خدمت کرده و اون یکی هم معلم هست شامل این طرح میشم؟
اینی که معلم هست سال89 کارت پایان خدمتش میاد
سلام
یعنی با این قوانین جدید دیگه تک فرزند پسر که پدرش بالای 60 ساله معاف نمیشه؟؟
بعید میدونم معاف نشهنقل قول:
سلام
یعنی با این قوانین جدید دیگه تک فرزند پسر که پدرش بالای 60 ساله معاف نمیشه؟؟
اینا یه سری اصلاحیه هست
قوانین قدیمی همچنان به قوت خودش باقیه
با سلام.مرسینقل قول:
همین که 2 برادر سربازی کرده باشه اون یکی معافه؟؟؟؟شنیده بودم که در صورتیه که متاهل باشه.کسی خبر داره؟؟؟
راستی بعضی بند ها نوشته از خدمت ضرورت معاف شد و بعضی ها نوشته که از سربازی معاف شد.فرقی که نداره؟؟؟؟
نه هیچ شرطی نداره فقط 2 داداش باید خدمت کرده باشند.نقل قول:
آقا من كه دانشجوام و اين شرايطو دارمنقل قول:
بعید میدونم معاف نشه
اینا یه سری اصلاحیه هست
قوانین قدیمی همچنان به قوت خودش باقیه
يعني تك فرزند بالاي 18 و پدر بالاي 60 ميتونم اقدام كنم براي معافيت دائم يا ديگه تا اين 4 دانشگاه تموم نشه نميشه؟
بله میتونید هم زمان با معافیت تحصیلی هم اقدام کنیدنقل قول:
دوستان الان من میتونم انصراف بدم و برم یک رشته دیگه؟دانشجو!کارشناسی مثلا بیام کاردانی بدون آزمون ؟؟؟
راستی 2 برادر و یکی رفته سربازی و اومده اما من نه معاف میشه؟چیزی گفته شده؟
(وي افزود: بنابر مصوبات جديد، معافيت تحصيلي دانشجويان در طول تحصيل كه انصراف از دانشگاه ميدهند يك بار اجازه داده شده است. همچنين كاركنان وظيفه كه فاقد غيبت هستند اگر در مقطع كارشناسي و بالاتر در دانشگاه پذيرفته شوند ميتوانند از ترخيص خدمت سربازي استفاده كنند.)
بچه ها اگر غیبت داشته باشی مشکل نداره ؟؟؟(توی طرح 2 فرزند خدمت کرده)؟؟
کاش قانون دو برادری رو هم میذاشتن!نقل قول:
با تصویب مجلس , برادر سوم از خدمت سربازی معاف شد.
سلام
من متولد آذر 69 هستم.
تا كي وقت دارم دفترچه رو بفرستم؟
بعد تاريخ اعزام من مي افته مهر سال بعد ديگه؟
اون مسئولش که گفت اولویت با کسانی هست که غیبت ندارننقل قول:
بچه ها اگر غیبت داشته باشی مشکل نداره ؟؟؟(توی طرح 2 فرزند خدمت کرده)؟؟
بعیده فعلا به کسانی که غیبت دارن معافیت بدن
ببیننقل قول:
سلام
من متولد آذر 69 هستم.
تا كي وقت دارم دفترچه رو بفرستم؟
بعد تاريخ اعزام من مي افته مهر سال بعد ديگه؟
این قضیه معکوسه
اگه زودتر بفرستی تاریخ اعزامت دیرتر میفته
ولی هر چی دیرتر بفرستی اعزامت به مهر نزدیکتر میشه
يعني اين چند روزه بفرستم بهتره؟
شما خودت پارسال کی دفترچه رو فرستادی؟ و چند وقت بعدش جوابش اومد(تاریخ اعزام) ؟نقل قول:
ببین
این قضیه معکوسه
اگه زودتر بفرستی تاریخ اعزامت دیرتر میفته
ولی هر چی دیرتر بفرستی اعزامت به مهر نزدیکتر میشه
من بهمن فرستادمنقل قول:
شما خودت پارسال کی دفترچه رو فرستادی؟ و چند وقت بعدش جوابش اومد(تاریخ اعزام) ؟
اسفند جواب اومد
که اعزامم افتاد 18 مهر
اما دوست من آذر فرستاد
تاریخ تولدش هم با من یکیه
اون افتاده بهمن
اونوقت محسن جان من که متولد آذر 69 هستم اگه تا کی دفترچه رو نفرستم غیبت میخورم؟
الان قانون جدید اومده که بدون ارسال میشه تمدید کردنقل قول:
اونوقت محسن جان من که متولد آذر 69 هستم اگه تا کی دفترچه رو نفرستم غیبت میخورم؟
واسه همین از نظام وظیفه بپرسی به نفعته
توجه توجه
خبر جدید رسید
نمایندگان مجلس مصوب كردند خانوادههایی كه 2 فرزند آنها خدمت سربازی را انجام داده باشند، صرفا یك نفر از فرزندان از انجام خدمت دوره ضرورت معاف میشود. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوستان کسی جواب پست قبلی منو نمیده؟؟؟؟؟؟؟
مهدی جون الان از صبحه بحث سر همینه :دینقل قول:
توجه توجه
خبر جدید رسید
نمایندگان مجلس مصوب كردند خانوادههایی كه 2 فرزند آنها خدمت سربازی را انجام داده باشند، صرفا یك نفر از فرزندان از انجام خدمت دوره ضرورت معاف میشود.
2 صفحه قبلو نگاه میکردی بد نبود :دی
ولی دستت درد نکنه
سلام دوستان
من يک سوال داشتم
من فوق ديپلمم رو 30/11/87 گرفتم 6 ماه مهلت دارم که دفترچم رو پست بکنم يعني تا آخر همين ماه
کنکور آزاد توي دي ماهه چطوري ميتونم سربازي رو عقب بندازم که کنکور آزاد رو شرکت بکنم؟؟
مي خوام نرم سربازي و بعد از اين که جواب اومد اگر قبول نشدم برم؟؟
آقا خواهشا يکي جوابمو بده
آقا خواهشا يکي جوابمو بده
آقا یعنی معافیت میدن به افراد غایب؟؟؟؟ اگر 2 تا برادرش کارت پایان خدمت داشته باشند یا نه؟؟؟نقل قول:
ببیننقل قول:
آقا یعنی معافیت میدن به افراد غایب؟؟؟؟ اگر 2 تا برادرش کارت پایان خدمت داشته باشند یا نه؟؟؟
این طرح 2 برادری تازه امروز تصویب شده
هنوز آیین نامه ش نیومده که من بهت بگم به غایب ها میدن یا نه
هر کسی هم که حرف میزنه بر اساس 3 برادری میگه که شاید واسه 2 برادری عوض بشه
من کسی رو میشناسم که غیبت هم داشت اما با قانون 3 برادری معافیت گرفته
من شنیدم اونایی که سه خواهر دارند و تک پسرند معاف میشودند
درسته؟
از کی اجرا میشه؟
واسه طرح معافیت برادر سوم کی باید اقدام کنیم؟دانشجو باشی هم میشه اقدام کرد؟
باز هم میگمنقل قول:
واسه طرح معافیت برادر سوم کی باید اقدام کنیم؟دانشجو باشی هم میشه اقدام کرد؟
دوستان عزیز همه ی چیزایی که بقیه میگن بر اساس قانون 3 برادری هست
اصلا شاید قوانین واسه 2 برادری عوض بشه
تاریخش هم معلوم نیست
چون باید بره شورای نگهبان تایید بشه
فکر کنم تا تایید و ابلاغ و این چیزا چند دست کم یکی دو ماهی طول بکشه
درسته ولی به نظرم توی اخبار شنیدم که اگه تحت پوشش یا سرپرسیتی جایی باشن یه همچین چیزی توش بودنقل قول:
تازه دیروز تصویب شد
یکم وقت میبره تا اجرا شه
رييس سازمان وظيفه عمومي ناجاخبرداد:
فراهم شدن امكان ثبتنام مشمولان دردانشگاهها،بدون اخذ مجوز اوليه ازسازمان وظيفه
صدوركارت پايان خدمت هوشمند درنيمه دوم سال
رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا اعلام كرد: بر اساس هماهنگيهاي انجام شده با وزارتخانههاي علوم و بهداشت و درمان و همچنين دانشگاه آزاد اسلامي مقرر شد كه از اين پس، ثبتنام مشمولان به خدمت در دانشگاهها، بدون اخذ مجوز اوليه از سازمان وظيفه عمومي صورت گيرد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» ايسنا، سردار زادهكمند در حاشيه برنامه ارتباط مردمي با مسوولان (197) در جمع خبرنگاران اظهار كرد: بر اين اساس ثبتنام مشمولان غيرغايب واجد شرايط در دانشگاهها، بدون نياز به مراجعه حضوري و اخذ مجوز اوليه از سازمان وظيفه عمومي خواهد بود.
وي ادامه داد: بنابراين موضوع، مشمولاني كه در سال احضار به خدمت آنها، يعني در سن 18 سال تمام، موفق به اخذ ديپلم يا پيش دانشگاهي به شكل حضوري يا متفرقه شده باشند، ميتوانند بدون اخذ مجوز اوليه از سازمان وظيفه عمومي در دانشگاه ثبتنام كنند.
سردار زاده كمند، مشمولاني كه در سال اعزام (19 سالگي)، موفق به اخذ ديپلم يا پيش دانشگاهي به شكل حضوري شدهاند را از ديگر مشمولاني عنوان كرد كه ميتوانند بنابر اين مصوبه در دانشگاهها بدون اخذ اوليه از سازمان وظيفه عمومي ثبتنام كنند.
وي ادامه داد: متولدان نيمه دوم 1368 كه در سال 87 در مقطع ديپلم و پيش دانشگاهي به شكل حضوري فارغالتحصيل شده و در آزمون دانشگاه در سال 88 نيز پذيرفته شدهاند، همچنين مشمولاني كه داراي برگ اعزام به خدمت بدون غيبت بوده و دانشجوي انصرافي واخراجي هم نباشند چنانچه موعد اعزام به خدمت قيد شده براي اين افراد سپري نشده باشد، نيز مشمول اين مصوبه ميشوند.
به گفته رييس سازمان وظيفه عمومي، سربازان حين خدمت كه تا قبل از فرا رسيدن موعد ثبتنام در دانشگاه خدمت آنها به اتمام رسيده، با ارائه گواهينامه از سوي يگان خدمتي به شرط اين كه كارت پايان خدمت آنها در زمان آغاز تحصيل صادر شده باشد، نيز مشمول اين مصوبه هستند.
وي ادامه داد: متعهدان خدمت در آموزش و پرورش و ساير وزارتخانهها با ارائه موافقت از بالاترين مرجع سازماني خود و همچنين مشمولاني كه داراي معافيت موقت پزشكي هستند كه در زمان ثبتنام دانشگاه اعتبار آن به اتمام نرسيده و دانشجوي انصرافي و اخراجي هم نيستند ميتوانند از اين مصوبه استفاده كنند.
سردار زادهكمند ادامه داد: فارغ التحصيلان مقاطع كارداني، كارشناسي و كارشناسي ارشد كه در مقاطع بالاتر پذيرفته شدهاند و بيش از شش ماه از تاريخ فارغ التحصيلي آنها در مقطع قبلي نيز نگذشته و يا دارا بودن برگه اعزام بدون غيبت پيش از آن كه تاريخ مندرج اعزام آنها سپري نشده باشد، هم مشمول اين مصوبه هستند.
وي مشمولاني كه دوره ديپلم را حداكثر تا سن 22 سالگي تمام و يا پيش دانشگاهي را حداكثر تا سن 24 سالگي به شكل حضوري در سال 88 به پايان رسانده باشند را از ديگر مشمولاني عنوان كرد كه ميتوانند از مصوبه ثبتنام در دانشگاهها بدون نياز به اخذ مجوز اوليه از سازمان وظيفه عمومي استفاده كنند.
سردار زادهكمند از صدور متمركز كارتهاي پايان خدمت در سازمان وظيفه عمومي از مرداد ماه امسال خبر داد.
وي افزود: در نيمه دوم و سه ماهه چهارم امسال نيز صدور كارت پايان خدمت هوشمند در دستور كار قرار دارد كه طبق برنامهريزيهاي انجام شده صدور كارت هوشمند براي مشمولان جديد كه ترخيص ميشوند در اولويت قرار دارد و به مرور كارتهاي پايان خدمت و معافيت صادر شده تبديل به كارتهاي هوشمند خواهند شد.
به گزارش ايسنا، وي درباره معافيت فرزند چهارم خانواده كه سه برادر كارت پايان خدمت دريافت كرده، اما يك برادر از معافيت «دو برادري» (معافيتي كه اگر همزمان دو برادر در حين خدمت بودند يك تن از آنها از سربازي معاف ميشود) استفاده كرده است، گفت: در زمان اجراي مصوبه معافيت فردي كه سه برادرش خدمت خود را به پايان رسانده بودند، ابهامي وجود داشت مبني بر اين كه آيا معافيت «دو برادري» جزو معافيت «سه برادري» نيز محسوب ميشود يا نه كه با توجه به بررسيهاي انجام شده اين ابهام برطرف شد.
وي ادامه داد: معافيت «دو برادري» جزو معافيت سه برادر خدمت كرده، محسوب ميشود يعني فرد ميتواند با ارائه سه كارت پايان خدمت، حتي اگر يكي از برادرانش از معافيت «دو برادري» استفاده كرده باشد، به منظور معافيت از سربازي با مراجعه به دفاتر پليس + 10 اقدام كند.
وي با اشاره به مصوبه معافيت فرزند چهارم در خانوادهاي كه سه فرزند آنها خدمت كردهاند، اظهار كرد: به محض ابلاغ اين قانون، اقدامات لازم در اين باره انجام شد و تاكنون مدارك بيش از 90 درصد واجدان شرايط جمعآوري شده و در حال حاضر نيز بررسيهاي پروندههاي مورد نظر در حال انجام است.
رييس سازمان وظيفه عمومي ناجا تاكيد كرد: در اين رابطه استعلام مورد نياز به صورت متمركز از سوي سازمان وظيفه عمومي انجام ميشود و اگر اشكالي در پروندهها وجود داشته باشد، با تلفنهاي ارائه شده با متقاضيان تماس گرفته خواهد شد. در نتيجه هيچ ضرورتي براي مراجعه مشمولان در رابطه با اين معافيت وجود ندارد.
وي زمان انجام رسيدگي به پروندهها را حداقل سه ماه عنوان كرد و افزود: در صورت نبودن هيچ مشكلي در روند رسيدگي به پرونده، پس از انجام استعلامهاي لازم، مرحله صدور كارت معافيت انجام خواهد شد.
سردار زادهكمند درباره ثبت درخواست كسر خدمت در برگ اعزام مشمولان نيز اظهار كرد: سازمان وظيفه عمومي در اين رابطه اطلاعات مربوط به درخواست كسر خدمت اعم از مدت جبهه، آزادگي و درصد جانبازي پدر مشمول و يا مدت كسر خدمت بسيجي مشمول را به هنگام ثبتنام در سيستم مكانيزه وظيفه عمومي ثبت ميكند.
وي ادامه داد: مشمولاني كه متقاضي اعزام يا يكي از معافيتها هستند، پس از اخذ گواهي جبهه، آزادگي، جانبازي و يا كسر خدمت بسيج از مراجع ذيربط اصل مدارك را به همراه ساير مداركي كه در دفترچه راهنما تعيين شده در اختيار دفاتر پليس +10 قرار دهند تا نسبت به درخواست آنها در سيستم سازمان و درج آن در برگ سبز اقدام شود.
سردار زادهكمند از ايجاد ظرفيتهاي آموزشي جديد در نيروهاي مسلح خبر داد و در اين رابطه گفت: طولاني شدن زمان تعيين شده براي اعزام مشمولان به خدمت از جمله مشكلاتي بود كه توسط واجدان شرايط اعزام مطرح ميشد كه در اين راستا با ابلاغ و اجراي معافيتهاي جديد، ظرفيتهاي آموزشي جديدي نيز در نيروهاي مسلح ايجاد شده است.
به گفته رييس سازمان نظام وظيفه عمومي ناجا، افرادي كه خواستار تعجيل در زمان اعزام به خدمت هستند ميتوانند به معاونتهاي وظيفه عمومي در سراسر كشور مراجعه كنند تا زمان اعزامشان به نزديكترين زمان ممكن تغيير يابد.
به گزارش ايسنا، سردار زاده كمند در ادامه در رابطه با اصلاح قانون وظيفه عمومي از تصويب 25 بند اين قانون خبر داد و در اين رابطه گفت: بنابر مصوبات جديد، هر فرد ذكور ايراني در هر سالي كه به سن 18 سال تمام ميرسد، به سربازي فراخوانده ميشود. همچنين مدت خدمت وظيفه عمومي براي مشمولان زيرديپلم 24 ماه و به ازاي هر مقطع تحصيلي دو ماه كمتر پيشبيني شده است، يعني براي مقطع ديپلم 22 ماه، فوق ديپلم 20 ماه، ليسانس 18 ماه، فوق ليسانس 16 ماه و دكترا 14 ماه خواهد بود. البته طبق مصوبهاي كه در حال حاضر وجود دارد، مدت سربازي براي زيرديپلم، ديپلم و فوق ديپلم 18 ماه، ليسانس 17 ماه، فوق ليسانس 15 ماه و دكترا 15 ماه است كه تا پايان سال آينده هم بر اساس اين مصوبه، مدت خدمت سربازي تعيين خواهد شد.
وي ادامه داد: در اين مصوبات به ساير نيروهاي مسلح اجازه داده شده كه در مقطع كارشناسي و بالاتر جذب سرباز داشته باشند، اين در حاليست كه پيش از اين تنها سپاه ميتوانست سهميه سرباز از بين بسيجيان داشته باشد.
وي ادامه داد: قيد داشتن كارت پايان خدمت و معافيت براي ثبت هرگونه نقل و انتقال اموال نيز كه از جمله بندهاي قانون وظيفه عمومي بود، حذف شده است.
به گفته سردار زادهكمند، مجازات سنگيني براي سربازان متخلفي كه محدوديتهاي ايجاد شده در ماده 10 قانون وظيفه عمومي را رعايت نميكنند در نظر گرفته شده است كه از جمله آن كسر هزينه سالانه يك سرباز در بار اول تخلف است.
به گزارش ايسنا، كاهش مدت تعهد در نيروهاي انتظامي و نظامي از 9 سال به شش سال از ديگر بندهاي مصوب اصلاح قانون وظيفه عمومي است كه رييس سازمان وظيفه عمومي به آن اشاره كرد و در اين باره افزود: بنابراين مصوبه اگر خدمت مورد نظر در مناطق محروم انجام شود مدت تعهد اين افراد به پنج سال نيز كاهش خواهد يافت.
وي ادامه داد: بنابر مصوبات تصويب شده به مشمولاني كه به 18 سال تمام ميرسند اين اجازه داده شده، ظرف شش ماه، خود را براي اعزام به سربازي معرفي كنند. همچنين سازمان نيز ظرف شش ماه مهلت دارد كه وضعيت مشمول را تعيين و تكليف كند.
وي افزود: طبق مصوبات تصويب شده به تعويق انداختن اعزام مشمولان داراي بيماري، تا يك سال امكانپذير است. همچنين حداكثر فرجه تحصيلي براي دانشآموزان تا سن 20 سال تمام و براي دانشجويان مقطع كارداني 5/2 سال و كارشناسي ارشد ناپيوسته و كارشناسي ناپيوسته سه سال، كارشناسي پيوسته پنج سال، كارشناسي ارشد پيوسته شش سال، دكتراي پزشكي هشت سال و دكتراي تخصصي شش سال در نظر گرفته شده است.
سردار زاده كمند افزود: مدت مجاز براي تعيين وضعيت مشموليت مشمولان پس از انصراف از تحصيل در داخل و خارج از كشور و يا پس از فراغت و يا اخراج حداكثر يكسال پيشبيني شده است.
وي افزود: بنابر مصوبات جديد، معافيت تحصيلي دانشجويان در طول تحصيل كه انصراف از دانشگاه ميدهند يك بار اجازه داده شده است. همچنين كاركنان وظيفه كه فاقد غيبت هستند اگر در مقطع كارشناسي و بالاتر در دانشگاه پذيرفته شوند ميتوانند از ترخيص خدمت سربازي استفاده كنند.
وي ادامه داد: به مشمولان غيرغايب نيز اين اجازه داده شده كه در صورت پذيرفته شدن در يكي از دانشگاههاي وابسته به وزارت علوم از مرخصي تحصيلي استفاده كنند.
رييس سازمان وظيفه عمومي گفت: چگونگي تامين هزينه آموزشهاي سربازان معلم نيز در مصوبات جديد اين قانون مشخص شده است.
وي در عين حال تصريح كرد: موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي از سوي مجلس در دست بررسي قرار دارد كه تا به امروز 25 ماده از 87 ماده طرح پيشنهادي توسط نمايندگان مجلس تصويب شده، اما از آنجايي كه بررسي بقيه مواد، تاييد شوراي نگهبان، ابلاغ مصوبات به دولت و ابلاغ به نيروهاي مسلح به زمان زيادي نيازمند است، هم اكنون مصوبات مذكور ابلاغ نشده و امكان اجرايي شدن آنها نيز وجود ندارد.
سردار زاده كمند، شرط استفاده از مصوبات جديد قانون خدمت وظيفه عمومي را نداشتن غيبت براي مشمولان عنوان كرد.
/ادامه بررسي طرح اصلاح موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي/
مجلس تصويب كرد؛
معافيت يكي از فرزندان خانوادهاي كه ٢ برادر به خدمت سربازي رفتهاند
نمايندگان مجلس در اصلاح بخش كفالت طرح اصلاح موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي مصوب كردند از خانوادهاي كه دو برادر خدمت سربازي را انجام داده باشند، صرفا يك نفر از فرزندان از انجام خدمت دوره ضرورت معاف ميشود.
به گزارش خبرنگار پارلماني ايسنا، نمايندگان مجلس در بررسي طرح اصلاح موادي از قانون خدمت وظيفه عمومي ماده 44 همچنين مصوب كردند يگانه فرزند ذكور، مراقب يا نگهدارنده پدر نيازمند مراقبت كه قادر به اداره امور خود نباشد از انجام خدمت دوره ضرورت معاف ميشود.
همچنين يگانه مراقب يا نگهدارنده مادر فاقد شوهر، تنها برادر تني سرپرست خواهر فاقد پدر، همسر و فرزند ذكور غير محجور، تنها برادر سرپرست برادر كبير نيازمند مراقب و فاقد پدر و همسر و فرزند ذكور غير محجور و فاقد شغل، يگانه سرپرست برادر كمتر از هجده سال تمام، يگانه نوه ذكور مراقب يا نگهدارنده جد فاقد فرزند يا جده فاقد شوهر و فرزند نيز از انجام خدمت دوره ضرورت معاف شدند.
بنابراين گزارش مصوب شد مشمولي كه همسرش فوت كرده و از او داراي فرزند صغير بوده، مادامي كه ازدواج مجدد نكرده و يا داراي همسري كه بعد از ازدواج معلول و نيازمند مراقبت باشد از خدمت دوره ضرورت معاف ميشوند، همچنين از چند برادر واجد شرايط اعزام به خدمت در صورت اعزام يكي از برادران به خدمت يكي از برادران بتواند تا اتمام خدمت او از تعويق اعزام استفاده كند.
براساس اين مصوبه يكي از فرزندان پسر سربازي كه در حين خدمت سربازي فوت كند و يا يكي از فززندان ذكور خانوادهاي كه يك فرزند آن خانواده در حين انجام خدمت سربازي فوت كرده باشد، و همچنين مشمولي كه تنها مراقب و نگهدارنده خواهر تني فاقد شوهر باشد، از انجام خدمت دوره ضرورت معاف ميباشد.
براساس تبصره ماده 44 نيز مشخص شد منظور از يگانه مراقب تنها فرزند ذكور يا برادر يا نوه بيش از هجده سال تمام است كه مراقبت هر يك از بستگان مذكور در اين ماده را به علت نقص عضو، بيماري، صغير بودن، يا اناث بودن به عهده دارد، نيازمندي اشخاص مذكور به مراقبت با توجه به نقض عضو، بيماري و يا محجور بودن آنان به تشخيص شوراي پزشكي خواهد بود.
همچنين براساس تبصره 2 اين ماده مقرر شد مشمولين يگانه مراقب يا نگهدارنده مادر فاقد شوهر، تا سي ماه متوالي ميتوانند از معافيت كفالت موقت استفاده كنند و در پايان مدت فوق در صورت دارا بودن شرايط كفالت از انجام خدمت دوره ضرورت معاف ميشوند.
همچنين مصوب شد وجود برادري كه از معافيت تحصيلي برخوردار است، مانع از معافيت كفالت موقت مشمولي كه سرپرستي خانواده را بر عهده دارد نخواهد بود، اين معافيت فقط در طول مدت معافيت تحصيلي برادر مشمول كه خارج از شهرستان محل سكونت به تحصيل اشتغال دارد معتبر بوده و پس از آن با رعايت ساير مقررات اين قانون به خدمت دوره ضرورت اعزام خواهد شد.
همچنين مقرر شد در صورتي كه برادر يا برادران يا پدر مشمول به دليل بيماري يا معلوليت زمينگير بوده و بنا به تشخيص شوراي پزشكي فاقد صلاحيت و يا ناتوان براي سرپرستي باشند و مشمول نيز عملا مراقبت يا سرپرستي را بر عهده داشته باشد، ميتواند از معافيت كفالت برخوردار شوند.