مهندس جانواريو:در ايـران بـه مـن خـوش ميگـذرد
هافبك برزيلي تيم فوتبال استقلال گفت: كاكا نيستم؛ اما اگر هواداران چنين نظري بدهند، خوشحال ميشوم. فابيو جانواريو با 28 سال سن سال گذشته در فولاد اهواز توپ ميزد، در اولين فصل حضور خود در تيم استقلال تهران توانسته نه تنها چهره خوبي از يك بازيكن خارجي به نمايش بگذارد، بلكه تا به اين هفته، يكي از موثرترين بازيكنان اين تيم است. او كه مهندس عمران است، با هوش بالا توانسته به عنوان يكي از بهترين خارجيهاي ليگ لقب گيرد. جانواريو در گفتگو با فارس، حرفهاي تازهاي عنوان كرد كه متن آن را در زير ميخوانيد، بخوانيد گفتههاي اين استقلالي را...
چيزي از ايران نميدانستم. وقتي نام آن را شنيدم، شوكه شدم. وقتي وارد اينجا شدم، تازه فهميدم چه كشوري است. از قبل ذهنيتي نداشتم.
من تنها نام آن را شنيده بودم؛ بابت جنگ بين ايران و عراق. بعد كه فهميدم از ليگ ايران پيشنهاد دارم، علاقهمند شدم بدانم چگونه كشوري است.
در پرتغال كه بودم، ذهنيتي از فوتبال ايران نداشتم چون آن را نميشناختم و جايي براي صحبت نبود. فكر ميكردم وقتي به ايران بيايم، بعد از يك سال كه قراردادم تمام شود، به پرتغال باز ميگردم. در انتظار چيز خاصي نبودم و فكر نميكردم چيزي باعث شود به فوتبال در ايران ادامه دهم.
به دليل شرايط اقتصادي پرتغال، ايران را انتخاب كردم. در آنجا فقط تيمهايي مثل بنفيكا، پورتو و ليسبون شرايط خوبي دارند. زماني كه آنجا بودم، 20 درصد ماليات كم ميشد كه به تازگي به 40 درصد رسيده است. به همين دلايل، ايران را ترجيح دادم.
كاكا از من بسيار قوي تر است. در باشگاههاي بزرگي بازي كرده، خيلي دوست دارم بازيهاي او را از نزديك نگاه كنم. در برزيل استعداد، بسيار زياد است و براي بازيكني مثل من، رسيدن به تيم ملي خيلي سخت است. اگر ميخواهم به تيم ملي برسم، بايد در تيمهاي بزرگ اروپايي باشم.
سال گذشته بازيهاي استقلال و پرسپوليس را از تلويزيون دنبال مي كردم. ميدانستم اين دو تيم بزرگ هستند و طرفداران زيادي دارند. به طور كلي هواداران در ايران دو دسته هستند؛ قرمز يا آبي. همه دنبال نتايج اين دو تيم هستند. به نظر من بازي در اين تيمها و قرار گرفتن مقابل طرفداران زياد، خيلي خوب است.
زندگي در تهران از اهواز بهتر است. مكانهاي ديدني و تفريحي در اينجا بيش تر از اهواز است. شرايط من هم در تهران خوب است. آنها امكانات خوبي در اختيارم گذاشتهاند. ميدانم اگر هم كم بوده، به دليل تغيير مديريت است و اكنون هم براي رفع كاستيها تلاش ميشود. در اينجا وقتي مرا تشويق ميكنند، تمام وجودم به لرزه در ميآيد!
جباري بازيكن بزرگ و باهوشي است. خيليها مرا با او مقايسه ميكنند، اما من خودم هستم؛ جانواريو، كه ميخواهم در بهترين سطح باشم. خيلي خوشحالم كه من و جباري مكملهاي خوبي هستيم. ما ارتباط خوبي در زمين با هم داريم؛ اما اگر هر يك از ما نباشيم، بازيكنان ديگري هم هستند كه خوب عمل ميكنند.
قلعهنوعي ميداند با مهرههايي كه دارد، چطور عمل كند. تشخيص با اوست و بهترين انتخاب را ميكند.
او گاهي اوقات با ما شوخي ميكند و گاهي جوك هم تعريف ميكند. هر مربي در هر بازي، كسب نتيجه برتر و خوب برايش مهم است. آن حالتي كه بعد از بازي يا كنار زمين به او دست ميدهد، يك مسئله طبيعي است. مشكلي با او ندارم.
شنيدم كه روزنامهها نوشته اند من به دليل نگرفتن پول، در تمرين حاضر نشدم. از اين شايعه ناراحت شدم چون هميشه در تمرين حاضر بودم. فقط اوايل فصل به دليل فيزيوتراپي در تمرين نبودم.
موضوع خاصي در ايران مرا آزار نميدهد؛ اما مشكل فوتبال شما، نداشتن زمين مناسب براي تمرين و بازي است.در ايران به من خوش ميگذرد.
نميدانستم سال گذشته برهاني ناكام بوده؛ اما براي امسال به او كمك خواهيم كرد. آقاي گلي او يعني موفقيت تيم... اگر او موفق شود، براي من هم خوب است.
وقتي پيراهن يك باشگاه را ميپوشم، مثل بدنم است. هر اتفاقي كه رخ دهد، تاثيرگذار است و اگر ناراحتكننده باشد، اذيتم ميكند. من به لباس تيمم تعصب دارم.
من كاكا نيستم. هرگز خودم را با ساير بازيكنان مقايسه نميكنم؛ اما اگر هواداران به من لقب كاكا دادهاند، خوشحالم، چون او بازيكن فوقالعادهاي است.
من ديكارمو را از گذشته نميشناختم؛ اما به عنوان هموطن، ناراحت ميشدم كه از او انتقاد ميكنند، دوست داشتم در بهترين حالت كيفي باشد. دوست دارم بازيكنان برزيلي حاضر در ايران شرايط خوبي داشته باشند.
منبع: خانواده سبز