روشهای مختلف Soft Reset و Hard Reset در XPERIA
شاید خیلی از شما از این روشها باخبر باشید اما چون این گوشی هر روز کاربران بیشتری رو به طرف خودش میکشونه
و از بین این کاربران ممکنه کسانی باشند که هرگز با پاکت پی سی کار نکرده باشند گفتم بد نباشه تا این روشها را
برای محکم کاری و جلوگیری از خرابکاری اینجا توضیح بدم.
Soft Reset یعنی همون ریستارت کردن گوشی. در سافت ریست هیچ کدام از اطلاعات گوشی شما پاک نمیشه بلکه
تنها اتفاقی که میوفته اینه که گوشی شما 1 بار خاموش میشه و دوباره روشن میشه و تمام برنامه ها و سیستم
عامل رو دوباره راه اندازی میکنه. سافت ریست رو میشه با ریستارت کردن ویندوز XP و یا Vista مثال زد.
شما در ویندوز معمولی نیز وقتی احساس میکنید که سیستم شما کند شده و برای مدت طولانی است که از سیستم
استفاده میکنید سعی میکنید که با ریستارت کردن سیستم جون تازه ای به اون بدید. و یا وقتی برنامه و یا درایوی
را در سیستم نصب میکنید و یا آن را پاک میکنید همیشه سعی میکنید که ریستارت کنید تا نصب و یا پاک شدن
برنامه یا درایو بطور کامل انجام بشه.
در گوشی اکسپریا هم که یک پاکت پی سی است دقیقا همین شرایط را دارد. شما میتونید بعد از نصب یک برنامه
ریستارت نکنید اما ممکنه اون برنامه بعد از نصب بخوبی کار نکنه و یا پاگین هایی را که میبایستی فعال میشدند
فعال نشده. پس سافت ریست در اکثر موارد دست خودتونه و هر وقت خواستید میتونید گوشی رو سافت ریست
کنید. اما من بهتون پیشنهاد میکنم که هر 3 یا 4 روز یک بار گوشی رو سافت ریست کنید.
روشهای مختلفی برای سافت ریست در XPERIA وجود داره.
1. روش سخت افزاری. در روش سخت افزاری شما به 2 روش مختلف میتونید این کار را انجام دهید. یکی اینکه
دکمه خاموش و روش شدن را زمانی که گوشی روشنه برای چند ثانیه نگه دارید تا پیغام Yes و No در یک پنجره
بهتون نشون داده بشه. شما هم با زدن Yes عمل سافت ریست را در گوشی انجام میدهید. این روش برای
استفاده همیشگی پیشنهاد نمیشه و تنها زمانی آن را بکار ببرید که دسترسی به روشهای دیگه را ندارید.
روش دیگر سافت ریست سخت افزاری به این صورته که شما درپوش باطری و مداد گوشی را در میارید. در اینجا
لازم به در آوردن باطری نیست بلکه شما فقط درپوش روی باطری را بر میدارید و مداد گوشی را در سوراخی که
در پشت گوشی وجود داره 1 بار فرو میکنید و آن را به داخل فشار میدهید تا خودتون احساس کنید که کلیدی را
فشرده اید. در عکس زیر این سوراخ ریز معلوم است.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این روش یک روش همیشگی برای سافت ریست کردن در اکثر پاکت پی سی ها است. این روش در گوشی
اکسپریا بدرد زمانی میخوره که گوشی شما به هر دلیلی هنگ کرده و امکان گشتن در منوها و تنظیمات گوشی
را ندارید.
2. روش نرم افزاری ... من از این روش همیشه استفاده مکینم چون دیگه نیازی به باز و بسته کردن درپوش باطری
نیست باکه از داخل خود گوشی سافت ریست را انجام میدم. برای سافت ریست کردن از داخل گوشی اول به
قسمتی که در عکس زیر مشخص است برید. فکر کنم به انگلیسی اسم این قسمت Tools باشه.
بعد که وارد این قسمت شدید آیکونی را پیدا کنید به اسم Soft Reset. زمانی که شما روی این آیکون کلیک کنید
گزینه های Yes , No برای شما نشان داده خواهند شد. اگر Yes را بزنید خب معلومه که سافت ریست میشه و
اگر نه را بزنید اتفاقی نمیوفته.
Varmstart در زبان سوئدی همان Soft Reset است.
Hard Reset
هارد ریست یعنی فورمت کردن کامل گوشی و نصب دوباره ویندوز موبایل روی گوشی. زمانی که شما گوشی را
هارد ریست بکنید تمام اطلاعات شما از جمله شماره تماسها... ایمیل ها و یا اس ام اس هاتون پاک میشه. هارد
ریست را میشه با خرید روز اول این گوشی مثال زد. زمانی که شما این گوشی را بخرید وقتی گوشی روشن
بشه ازتون درخواست میکنه که صفحه تاچ آن را با مداد گوشی تنظیم بکنید. تنظیم کردن آن هم به این صورت است
که ازتون میخواد روی علامت های + که در قسمت های مختلف ال سی دی میبینید با مداد و با دقت کلیک کنید و
بعد ازتون درخاست تنظیمات دیگه ای را میکند.
وقتی که شما هارد ریست بکنید مثل این میمونه که شما این گوشی را اولین روزه که خریداری کردید و با روشن
شدن گوشی بعد از هارد ریست دوباره همه این تنظیمات را باید انجام بدهید. هارد ریست و یا فرمت کردن بیشتر
بدرد زمانهایی میخوره که گوشی شما بالا نمیاد. یعنی فقط لوگوی مایکروسافت ظاهر میشه و همانجا قفل میکنه
و هیچ کار دیگه ای نمیتونید انجام بدید. اما نگران نباشید رام اصلی و یا همان سیستم عامل اصلی ویندوز مبایل
در داخل گوشی است و شما با روش زیر میتونید گوشی رو فرمت بکنید و دوباره مثل قبل بشه.
اما قبل از هارد ریست کردن گوشی نکات زیر را حتما انجام بدید تا بعدا دچار پشیمانی نشید.
1. مموری کارت را از داخل گوشی در بیارید.
2. توسط بر نامه های بک آپ گیری از لیست شماره تلفن ها و یا اس ام اس ها و ایمیل هاتون بک آپ بگیرید تا
بعد از هارد ریست بتونید تمام تنظیمات و اطلاعات شخصی رو دوباره به گوشی برگردونید.
3. حدقل 30 درصد شارژ در باطری گوشی وجود داشته باشه و با باطری خالی سعی نکنید که هارد ریست کنید.
4. در هنگام عمل هارد ریست کردن از انگولک کردن دکمه ها و یا ور رفتن با گوشی خودداری کنید.
همانطور که گفتم روشهای مختلفی برای هارد ریست وجود داره اما من در اینجا روشی را توضیح میدم که برای
اکثر افراد از جمله خودم کار کرده. زمانی که گوشی خاموش است دکمه های سافت کی رو با هم بگیرید و بعد
دکمه سافت ریست را با مداد در پشت گوشی فشار بدید. عکس زیر را نگاه کنید تا بیشتر متوجه بشید...
دکمه های سافت کی همانطور که از عکس نیز مشخصی است دکمه های فلزی هستند که در جلوی اکسپریا
قرار دارند. شما باید هر دو دکمه را با هم فشار بدید و آنها را نگه دارید و بعد سافت ریست را بزنید. بعد گوشی
روشن شده و از شما میخواد که حرف R را روی کیبورد خود فشار بدید تا گوشی فورمت بشه در غیر اینصورت
گوشی فورمت نخواهد شد و دوباره خاموش میشه.
هارد ریست نرم افزاری.
این روش از فورمت کردن گوشی و یا همان هارد رست زمانی بدرد میخوره که گوشی شما هنوز سکته کامل رو
نزده و در حال تلاشه. شما هنوز میتونید وارد منوها و تنظیمات گوشی بشید. شاید هم گوشی شما هیچ
مشکلی نداشته باشه اما چون میخوهاید که آن را بفروشید مجبور به هارد ریست کردن گوشی هستید تا همه
اطلاعات و نرم افزار هایی که روی آن نصب کردید پاک بشند و مثل روز اول بشه.
برای هارد ریست کردن از داخل گوشی وارد تنظیمت گوشی میشید و بعد میرید به قسمت System و در آنجا
Hard Reset را پیدا میکنید.
با کلیک کردن بر روی آیکونی که با فلش قرمز نشون دادم صفحه ای برای شما باز میشه و از شما میخواهید که
رمز 1234 را در مستطیل خالی تایپ کنید و Next را بزنید تا گوشی فرمت بشه.
شما در استفاده کردن از هر کدام از این روشها آزاد هستید و هیچ کدام فرقی با دیگری ندارند فقط روش دستور
و فهموندن فرمت کردن به گوشی فرقی میکنه.
موفق باشید.