نقل قول:
1 سوال دارم
شما چه چیزی رو ملاک قرار میدید برای خرید یه گوشی موبایل ؟
قیمت ؟ امکانات ارقام نوشته شده تو detail کالا و یا ریزومه طولانی یه دستگاه یا نه !!! آیا شما نیازخودتونو میسنجید و دستگاهتونو انتخاب میکنید ؟؟؟
فک میکنی اون اون 9% چجوری شده 75% واقعا فک میکنی این مه آدم که دارن محصولات اپل رو میخرن آیا فک کردی وقتی دقیقه ای 99 تا آیپد فروش میره!!!(((این عدد توی کریسمس اتفاق افتاد))) آیا همه دستاه های فروش رفته واقعا نیاز کاربرا بودن ؟؟؟
خیلی هستن مک بوک دارن ولی اون جوری که از سیستم عامل مایکروسافت سر دریارن بلد نیستن با اون کار کنن و صرفا جهت لوگو و ظاهرش اونو خریدن
بهتره برگردیم به همون زمانی که اپل تبلیغاتشو برای کالاهاش در سطح کلان اعلام نکرده بود آیا اون موقع هدف از خرید کاربری بود یا ظاهرش ؟؟ تا همین چند سال پیش تو ایران هیچکی اپل رو نمیخرید چرا ؟؟؟ همه میگفتم بدرد تو نمیخوره و امکاناتش بیشتر از اون چیزی هست که تو نیاز داری ولی الان طرف رفته خریده در حد یه n73 nokia هم ازش استفاده نمیکنه
من فک میکنم تنها 40 50 درضد از 75% کاربردی هستش و بقیه بخاطر طراحی و قیمتش هستش!!!
دقت کردی prime asus چه قیمتی داره ولی ipad 2 با ثبات چه قیمتی رو برای خودش ثبت کرده ؟
یکی از دلایل موفقیت اپل رو میتونم ربط بدم به همین قیمت محصولاتش
براستی اگه شرکت اپل سیستم عامل ios رو نداشت چه اتفاقی بر سر این سهم فروش ها میومد ؟!!
تصور من اینه حتی اگه ios و بازه ی بزرگ نرم افزاری نبود باز هم اپل بواسطه قیمت و تعصب بی جهت برخی طرفداراش شاید عدد 75% برای گوشی بوجود نمیاومد ولی عدد بدست اومده زیر 45 یا 50 % هم نمیومد
مثال بارزش :
rim-blackberry
فرشید جان فکر می کنم اصلا متوجه صحبت من نشدی... اون 75 درصد سهم بازار نبود که بگیم چند درصدش از کجا و به خاطر چی آیفون خریدن، سهم اپل از سود عاید شده از صنعت موبایل بود که اپل با فروش 9 درصد موبایل های دنیا، داره 75 درصد سود موجود در صنعت موبایل دنیا رو می کنه که نشون می ده این مدل بیزنسی که پیش گرفته (یکی کردن سخت افزار و نرم افزار در محصولات و عدم لایسنس وجه متمایز کننده محصولات - iOS - به بقیه) موفق ترین مدل فعلی صنعت موبایله، چون بیشترین حاشیه سود رو با اختلاف بسیار زیاد داره برای اپل میاره.
اگه اپل iOS رو نداشت مسلما به اینجا نمی سرید، iOS وجه متمایز کننده اصلی محصولات (سخت افزار) اپل از سایرینه و با لایسنس کردنش اپل مهمترین برگ برنده اش رو از دست می ده. :20: برای همینه که گفتم این اتفاق نمی افته. دوباره به جمله قبلی من دقت کن:از دید اپل نرم افزار (OS X, iOS, ...) وسیله ایه برای فروش سخت افزارهاشون.
نقل قول:
کمی تا قسمتی ابری پاسخش رو تو قسمت بالا دادم
ولی منظورتون رو از اینکه کسی برندس که محصول نهایی رو به دست کاربر میده متوجه نمیشم!!
اپل یعنی :
سخت افزار+نرم افزار
برای خیلی های خود سیستم عامل مهمه که اگه این سیستم عامل روی یه تبلت شرکت ایسوس باشه یا یه پلی بوک فرقی براشون نداره و بهتر هم هست چون ارزونتره
برای عده ای دیگه سخت افزار و ظاهرش مهمه...خیلیایی که اگ بپرسی نمیتونن 2 دقیقه راجب ios حرف بزنن
میگی نه ؟؟!!! یه نگاهی به دور و بر خودت بنداز
برنده کسیه که سود رو می کنه و بیشترین سود رو کسی می کنه که محصولی رو در نهایت تحویل مشتری می ده. فرضا اگه اپل iOS رو لایسنس می کرد به ASUS و الان تبلت های ASUS با iOS رو می دیدیم چه سودی برای اپل داشت؟ هیچی، 7-8 دلار حق لایسنس که یک بیستم میزان سود فعلی هم نیست و اون 19/20 باقیمونده رو ASUS و اپراتور و ... می کردن. صحبت های شما دقیقا تاییدیه بر مطالبی که گفتم، کاربر شاید خوشش بیاد iOS رو در یه تبلت 200 دلاری داشته باشه ولی این کار برای اپل سود آور نیست. نمونه اش گوگل که با لایسنس بیشتر از 250 میلیون اندروید اصلا سود قابل توجهی از این راه نداشته.
نقل قول:
با حرفت یعنی اینکه ios رو پورت کنن برای سیستم عامل های دیگه اپل ضرر میکنه موافقم ولی آیا فک کردی تنها اپل قادر هستش این کارو بکنه ؟؟؟
developer ها ios رو برای تبلت 3.5 اینچی نوکیا یعنی n900 پورت کردن ولی به دلیل پایین بودن میزان رم این گوشی خیلی قفل میکرده
پس پورت کردنش زیادم کار مشکلی نیست...البته خب در طی این مسیر ممکنه بسیاری از این کارایی های این سیستم عامل از بین بره ولی نه همشون
بله! فقط و فقط اپل قادره این کار رو انجام بده. پورت کردنش کار بسیار مشکلیه و هنوز بعد از 5 سال حتی یک مورد پورت موفق و پایدار هم نداشتیم به علاوه این کارها بین عموم کاربرها هیچ طرفداری نداره. کارهایی که جامعه گیک/هکر ها می کنن ارتباطی به تصمیمات استراتژیک کمپانی ها نداره و اون تصمیمات بر اساس اکثریت کاربر ها گرفته میشه.
نقل قول:
طرف وقتی گوشی آیفنشو روش کرده بدلیل چسب روی صفحه نمایشش تصویر یخورده زرد رنگ نشون داده میشده و کل این روما پر شده بود از طرح این سوالات که این مشکل چیه
واقعا اگه کسی سررشته داشته باشه و بدونه چی داره میخره و برای چی هیچوقت همچین سوالاتی نمیشد!!!
چه نتیجه ای میگیرید از این سوالات ؟!
تنها نتیجه ای که میشه گرفت اینه که فروش سخت افزار به کاربر نهایی با اختلاف بسیار زیاد بیشترین سود رو به همراه داره و اپل در بهترین موقعیت این کار قرار داره و حاشیه سود بی نظیرش تاییدی است بر موفق بودن راه و روششون در این بازار ها. من به هیچ وجه متوجه نمی شم این صحبت ها و دلایل شما چطور می تونه به این نتیجه برسه که اپل iOS رو لایسنس خواهد کرد و رفتن اپل به پشت پرده و واگذار کردن سود آور ترین بخش بزنسش به سایرین چه سودی برای اپل خواهد داشت.