آ بتوان منفی ان=یک تقسیم بر(آ بتوان ان)
آ بتوان منفی ان=یک تقسیم بر(آ بتوان ان)
نقل قول:با تشکر از maxwell و برای فهم بیشتر.!!!نقل قول:
سلام . خوبید ؟ یه مسئله دارم .می خوام اثباتش کنم .اگه کسی میدونه برام اثباتش رو کامل به همراه چندتا مثال بزاره .ممنون . سوال : بدون عمل تقسیم ، چگونه می توان خارج قسمت (P(x بر ax+b را بدست آورد ؟
اینا درست یادم نیست ولی تو کتاب حسابان فک کنم باید باشه
اگه نشد بگو خودم نگاه میکنم
سلام . تو کتاب حسابان ندیدم . اگه میشه زودتر برام ردیفش کن . ممنون .
برای بدست اوردن باقی مانده تقسیم چند جمله ای بر کافی است ریشه مقسوم علیه را بدست اورده و در مقسوم علیه به جای قرار دهیم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اقا شرمنده انگار شما خارج قسمت را می خواستید من سوال را بد خوندم حالا براب چی میخواید باید فک کنم
توضیحش از این طریق سخته(یعنی از طریق کامپیوتر) چون جدول کشیدن و... میخواد.شما یه سرچی بکن(منتها بنویس هورنر) اگه چیزی دستگیرت نشد بگو یه کاریش می کنیم.
با سلام از دوستان خواهشمندیم روشی رو معرفی نمائید که بتوان طول یک لوله که داده های ما فقط به طور مثال تشکیل شده از چندین نقطه فضایی با شعاعهایی در انحنای بطور مثال
نقطه 1) x=215 y=-146 z= 462.5 شعاع r=0
نقطه 2) x=150 y=-146 z= 462.5 شعاع r=30
نقطه 3) x=150 y=-37.4 z= 462.5 شعاع r=30
نقطه 4) x=139.1 y=-29.5 z= 333.5 شعاع r=30
نقطه 5) x=135.5 y=189.1 z= 298.9 شعاع r=30
نقطه 6) x=76.8 y=189.1 z= 292.7 شعاع r=0
که طول این لوله 540.1 هستش حال آیا کسی میتونه روشی جهت محاسبه پیشنهاد کنه
سلام در مورد این که منفی از کجا اومده و جذر چیه و .... اولا خوشحالم این سوالا بالاخره تو ذهن یکی اومده کاراییه که 100و150 سوال روش وقت گذاشتن رو بچه های ما تو 1 روز می خوان یاد بگیرن....من سال اول دانشگاهم رشته ریاضی محض و خیلی خیلی خوشحال شدم بابت سوالت
در مجموع از اقایی که درباره میدان و گروهها صحبت کردن متشکرم
این ایده رو اولین بار مصری ها دادن در واقع بعد از پدیدار شدن اعداد صحیح و معیاری برای اون( که بررسی ماهیت اون اینجا مهم نیست)تمام سوالات و معادلات در همین مجموعه جواب داشتن ولی روند اقتصادیه مصری ها طوری بود که یه سری کارا مثل تقسیم بندی زمین و غذا که قبلا براش معیار تعیین شده بود طوری پیش رفت که مجبور شدن واحد ها رو کوچکتر کنن ولی این کار بعد یه مدت احمقانه جلوه کرد و اومدن یه معیار واحد رو رد نظر گرفتن و قسمتهای کوچکتر را با الفاضی چون نصف و...بکار بردن واحد های منفی رو هم یونانی ها بعدا براساس این معیار اوردن تو کار این در مورد اعداد بود و جذر هم حل یه معادله محض در یونان بود زیاد روی کلمه ها و ...تکیه نکن اگه روند تدریجی پیدایش اعداد و ... در ریاضی پیش بگیری مشکلت حله و به مفاهیم ارزنده تری میرسی تو یه مجموعه یا setهم ما یه مبنا و عضو خنثی داریم داریم و الفاظ قرینه و ... تعریف می شن ببین باید به الفاظ تعریف اصول و... مسلط باشی ولی همون طور که دوستمون کفت یه کتاب انالیز بخونی حله
با سلام،
ابتدا اين مطلب رو خاطرنشان ميشم که من تابلوي اعلانات که راجع به نحوه استفاده از انجمن رياضيات بود رو مطالعه کردم و تاپيک هايي که در اين مورد وجود داره رو نيز بررسي کردم منتها تاپيک مخصوصي براي رياضيات گسسته نديدم و با توجه به اينکه سؤالات من در اين مورد هست فکر کردم اگه يه تاپيک با اين نام در انجمن وجود داشته باشه بهتر باشه اما اگه مديران محترم انجمن رياضيات احساس مي کنند که اين تاپيک بايد با تاپيک ديگه اي ادغام بشه صاحب اختيار هستند :46:
خب بريم سر سؤالات، البته اين رو هم بگم که من جواب اين سؤالات رو تا فردا (حداکثر ساعت 10:30 صبح) ميخوام.
1) روابط زير را اثبات کنيد، اگر P و Q و S گزاره باشند.
2) آيا استنتاج هاي زير معتبر است؟
با تشکر
دوستان میشه این رو که اگه توی یک جایگشت دایره ای یک نفرو ثابت بگیریم بقیش میشه همون جایگشت خطی رو اثبات کنید ؟ من سوم دبیرستانم
یعنی چی
خوب بببین n تا مکان و شی داریم یه مکان را با یه شی پر میکنیم برای بقیه طبق قاعده ضرب که با هاش n جایگشت را اثبات میکنیم داریم n-1 فاکتوریل
حاجی جان این توجیهش هست نه اثبات
شما اصلن جایگشت n گردایه را بلدی؟نقل قول:
حاجی جان این توجیهش هست نه اثبات
سلام بچه ها!
فقط تو رو خدا کمک کنید و این مساله رو حل کنید چون استادمون گفته اگه حل نکنید حذفش کنید!!!!!
اعضاء یک باشگاه ورزشی 50 نفر می باشند. 20 نفر عضو تیم فوتبال، 20نفر عضو تیم والیبال، 15 نفر هم عضو تیم بسکتبال هستند. 3 نفر عضو مشترک والیبال و بسکتبال هستند و 6 نفر عضو مشترک فوتبال و والیبال و 5 نفر نیز عضو مشترک فوتبال و بسکتبال می باشند و 3 نفر هم عضو هیچ تیمی نیستند!
الف) مطلوب است تعداد افرادی که عضو هر سه تیم هستند؟
ب) مطلوب است تعداد افرادی که عضو تیم فوتبال هستند؟
ج) مطلوب است تعداد افرادی که فقط عضو تیم والیبال هستند؟
د) مطلوب است تعداد افرادی که فقط عضو تیم بسکتبال هستند؟
بچه ها تو رو خدا کمک کنید که کارم گیره... فقط تا فردا وقت هست!
مرسی
این که احتمال 90 درصد همون محاسبه پی A و پی B و پی آ پریم جبر و احتمال سال سوم باشه ( ریاضی-فیزیک) چون یادمه یه اینجور چیزایی بود همین قدر یادمه شرمنده فکر می کنم بهش می گفتن احتمال هم شانس
سلام
فرض كنيد يك صفحه ي شطرنج 8*8 داريد، براي قرار گرفتن يك مهره ي رخ روي آن 64 حالت وجود دارد.
اكنون تصور كنيد كه آنرا روي يكي از آن خانه ها گذاشتيم، رخ بعدي روي خانه هايي به جز خانه ي انتخاب شده ي قبلي و سطر و ستون متناظر با آن قرار مي گيرد، پس 49 حالت براي انتخاب وجود دارد.
( براي اينكه بهتر متوجه بشويد، تصور كنيد كه مهره ي اول روي خانه اي در گوشه ي صفحه قرار مي گيرد. اگر آن سطر و ستون را حذف نماييم، يك صفحه ي 7*7، يعني 49 خانه براي انتخاب باقي مي ماند.)
همچنين با گذاشتن مهره ي دوم 36 خانه براي انتخاب مكان مهره ي سوم باقي مي ماند.
به همين ترتيب در نهايت براي مهره ي هشتم فقط يك خانه باقي مي ماند.
طبق اصل ضرب همه ي اين اتفاقات در 64*49*36*25*16*9*4*1 طريق مي تواند اتفاق بيفتد.
يا به عبارتي در هشت فاكتوريل به توان دو صورت.
داداش از اصل شمول طرد استفاده کن
اگه امکان داره این معدله رو برام حل کنید !
لطفاً قدم به قدم باشه !
5x+9y+1-x-y=10x+3y+8-8x-8y=-x+5y+9-9x-9y
4x+8y+1=2x+8-5y=9-10x-4yنقل قول:
5x+9y+1-x-y=10x+3y+8-8x-8y=-x+5y+9-9x-9y
4x+8y+1=2x+8-5y
2x+8-5y=9-10x-4y
2x+13y=7
12x-y=1
-12x-78y=-42
12x-y=1
=======
-79y=-41
y=79/41
and x=....
البته ممکنه جایشو اشتباه کرده باشم
سلام
اگه ساده کنید به این معادله میرسید
4x+8y+1=2x-5y+8=-10x-4y+9
حالا اگه دو به دو این سه معادله رو مساوی هم قرار بدین به دو معادله ودو مجهول میرسین:
2x+13y=9
7x+6y=4
حالا اگه ساده کنید x=-2/79 y=55/79
/ به معنی تقسیم میباشد.
با تشکر.
چرا هرکی یه جواب آورده ؟
فکر کنم نفراول درست حل کردن!
نفر دوم نو محاسباتشون اشتباه کردن به نظرم!
سلام
لطفا هر کسی هر چی اتحاد بلده بزاره اینجا میخوام یه pdf درست کنم:20:
لطفا اتحاد های ساده رو مثل نیوتن و... نزارین
اتحاد های سطح بالا
سطح بالاتر از نیوتن؟!
با سلام به همه دوستان
می گن که عددی که رقم آخرش 0 یا اعداد زوج باشه بر دو بخش پذیره یا عددی که مجموع ارقامش بر 3 بخش پذیر باشد خودش هم بر 3 بخش پذیر است یا عددی بر 5 بخش پذیر است که رقم آخرش 0 یا 5 باشه
یا عددی بر 6 بخش پذیر است که هم بر 2 و هم بر 3 بخش پذیر است
برای ارقام دیگر این چنین شرطهایی وجود داره یا نه؟
من می خوام با استفاده از شرایط بالا مقسوم علیه های یک عدد رو پیدا کنم
مثلا من باید از کجا بدونم که مقسوم علیه های عدد 195شامل 1و3و5و13و15و39و65 هستند
آره مثلا برای بخشپذیری بر 11 میان اعداد رو منفی مثبت میذارن اگر جمعش 0 شد یا بر 11 بخشپذیر بود عدد هم بر 11 بخشپذیره مثلا : 121 رو در نظر بگیر از چپ به راست 1 رو منفی بذار ، 2 مثبت ، 1 منفی ، حالا جمعش کنی میشه (1-)+2 +(1-) که میشه 0 پس به 11 بخشپذیره... برای 7 و چیزای دیگه هم همچین چیزی وجود داره من یک برگه داشتم ( شاید هنوزم زنده باشه!!!) از دوران راهنمایی دبیرمون داد کلی از این چیزا توش بود...
اینا کمکمت میکنه؟
بخشپذیری بر4:یکان عدد را با 2برابر دهگان جمع کنید، اگر باقیمانده تقسیم بر 4 برابر صفر شد بخشپذیره
عدد7: روش اول:الف: اعدادی بر 7 بخشپذیرند که اگر رقم یکان آنها 2 برار کرده و از بقیه ارقام کم کنیم حاصل صفر یا 7 شود
روش دوم: اعدادی بر 7 بخش پذیر است که اگر رقم یکان آنرا 5 برابر کرده و با بقیه ارقام جمع کنیم حاصل بر 7 بخش پذیر باشد
عدد 11: اعدادی بر 11 بخش پذیر ند که اگر ارقام آنها را یکی در میان با هم جمع کنیم و جوابها را از هم کم کنیم باقیمانده صفر یا 11 شود یا عددی که بر 11 بخش پذیر باشد.
عدد 13:اعدادی بر 13 بخش پذیر است که اگر رقم یکان آنرا 4برابر کرده و با بقیه ارقام جمع کنیم حاصل بر 13بخش پذیر باشد
عدد 17:اعدادی بر17بخش پذیر است که اگر رقم یکان آنرا 5 برابر کرده و از بقیه ارقام کم کنیم حاصل بر 17 بخش پذیر باشد
عدد 19:اعدادی بر 19بخش پذیر است که اگر رقم یکان آنرا 2برابر کرده و با بقیه ارقام جمع کنیم حاصل بر19بخش پذیر باشد
عدد 23:اعدادی بر 23بخش پذیر است که اگر رقم یکان آنرا 7برابر کرده و با بقیه ارقام جمع کنیم حاصل بر23بخش پذیر باشد
سلام
برای خیلی ارقام اگروقت گذاشته شود میتوان فرمولی پیدا کردنقل قول:
برای ارقام دیگر این چنین شرطهایی وجود داره یا نه؟
مثلاً مقسوم علیه های 10 و 100 و 1000 و ... معمولاً به راحتی فرمول پذیر هستند.
مثل 2 و 4 و 5 و 10 و 20 و 25 و ...
ولی:
راه قطعی این کار ...نقل قول:
مثلا من باید از کجا بدونم که مقسوم علیه های عدد 195شامل 1و3و5و13و15و39و65 هستند
1) چک کردن تک تک اعداد کوچک تر از نصف عدد مذکور است!
البته در واقع میتوان الگوریتم کار را بهینه کرد تا چک کردن در کوچکترین بازه ممکن و لازم انجام شود و سرعت بالا رود.
اگر خواستید توضیح بیشتری میدهم.
(مثلاً برای عدد 195 چک کردن اعداد 2 تا 14 کافی خواهد بود. و همه مقسوم علیه ها به دست می آید.!)
2) تجزیه به عاملهای اول است.
هر عددی از ضرب تعدادی عدد اول کوچکتر از خودش ساخته میشود.
مثلاً عاملهای اول 195 اعداد زیر هستند.
3 * 5 * 13
حال تمام مقسوم علیه های 195 ترکیبی هستند از ضرب اعداد فوق یعنی:
3
5
13
3*5
3*13
5*13
3*5*13
یا عاملهای اول عدد 100 میشود: 2 * 2 * 5 * 5
=====
روش تجزیه خیلی شبیه اساره گیری است.!
عدد را مدام بر اعداد اول (به ترتیب) تقسیم میکنید تا تمام شود! (به عدد یک برسید و دیگر عامل اول نداشته باشد.)
امیدوارم این را متوجه شوید.
کد:195/2=Error->Next
195/3=65 -> 3
065/3=Error->Next
065/5=13 -> 5
013/5=Error->Next
013/13=1 -> 13
=> 195 = 2 * 3 * 5
025/3=Error->Next
025/5=5 -> 5
005/5=1 -> 5
=> 100 = 2 * 2 * 5 * 5
با سلام دوباره
از لطف همه شما ممنونم.
جناب h2 شما 195 رو به 2 تقسیم کردید جواب نداد، بعد به 3 تقسیم کردید جواب 65 اومد حالا دوباره 65 رو باید به 2 تقسیم کرد یا اینکه چون تقسیم 62 بر 5 جوابی ندارد شما اونو انجام ندادید؟
من دنبال تجزیه اعداد به عوامل اول بودم ممنون که بهم گفتید .
اما اساره گیری چیه؟ همیت تجزیه اعداد به عوامل اوله؟
سلام
میبخشید منظورم یک لفظ ریاضی نبود، یک لفظ من در آوردی بود برای بهتر متوجه شدن.نقل قول:
اما اساره گیری چیه؟ همیت تجزیه اعداد به عوامل اوله؟
چون به نظر تجزیه به عاملهای اول خیلی شبیه کشیدن بخشهای سازنده عدد به بیرون است چیزی تو مایه های کلمه اساره یا شیره و...
اگر منظورتان تجزیه به عاملهای اول است، شما وقتی عددی را مدام بر 2 تقسیم میکند و تمام 2 های آن را بیرون میکشید، طبیعتاً مقدار ته مانده دیگر 2 ندارد چون اگر میداشت در مرحله های قبلی در می آمد و دیگر نیازی به تقسیم مجدد بر اعداد قبلی نیست.نقل قول:
جناب h2 شما 195 رو به 2 تقسیم کردید جواب نداد، بعد به 3 تقسیم کردید جواب 65 اومد حالا دوباره 65 رو باید به 2 تقسیم کرد یا اینکه چون تقسیم 62 بر 5 جوابی ندارد شما اونو انجام ندادید؟
مثلاً 1000
حال با دانستن 1000 = 2*2*2*5*5*5 کاملاً واضح و منطقی است که 1000 بیش از سه بار بر 2 بخش پذیر نیست و اگر سه تا عدد 2 آن خارج شود، مقدار ته مانده دیگر در هیچ شرایطی بر 2 بخش پذیر نیست.کد:عدد 2:
1000/2=500 => 2
500/2=250 =>2
250/2=125 => 2
125/2=Error => Next
عدد 3:
125/3=Error => Next
عدد 5:
125/5= 25 => 5
25/5=5 => 5
5/5=1 => 5
1 => End.
=>
=> 1000 = 2*2*2*5*5*5
=>
پس وقتی تمام 2 های آن را استخراج کردیم، دیگر در مراحل بعدی با خیال راحت میتوانیم اعداد اول دیگر را چک کنیم.
شاید حالا بهتر متوجه شوید چرا کلمه من درآوردی "اساره گیره" را استفاده کردم.
-----
موفق باشید.
سلام
صنم باید بدونی که هر چی تو حدس بزنی درسته!!!!!!!!!!!(البته نه به این شدت)
بذار منظورم رو بهتر بگم
فکرشو بکن میخوای یه قانون واسه 31 پیدا کنی
بیا یه مضرب 31 رو در نظر بگیر
مثلا خودشو
بعد بیا یه ترکیب خخی بساز که 0 بشه
مثلا : عدد بدون یکان منهای سه برابر یکان(که برا 31 میشه 0)
حالا هر عددی که به 31 بخشپذیر باشه تو این شرط صدق میکنه
مثلا 372
عدد بدون یکان منهای سه برابر یکالن میشه 31 که بر 31 بخشپذیره
با تئوری اعداد هم میشه ثابتش کرد :دی
بله.
بیشتر جهت تجزیه میخوام
سلام به همه دوستان
جناب shape من یه عدد تصادفی مثل 521 رو انتخاب کردم طبق گفته شما میشه
اما 521 بر 49 بخشپذیر نیستکد:52-3=49
این قانونی که گفتید شرایط خاصی داره؟
ببخشید اگه بد توضیح دادم
اون قانون واسه 31 بود،یعنی چون به 49 رسیدیم،عددمون به 31 بخشپذیر نیست
به نام معشوق عزلي
سلام
اتحاد اويلر
اتحاد لاگرانژ
منبع كتاب رياضيات 1 مبتكران
سلام
تابع قدر مطلق ؟
تابع زوج و فرد ؟
تركيب توابع gof , fog ؟
ا با رسم شكل و مثال بيان كنيد (خيلي توضيح بديد كه مخم توي رياضيات :2: هست )
و در اخر جواب اين لگاريتم چرا درست در نمياد ؟
log48=?خودم اينجوري رفتم
Log2=0.3
log5=0.5
log4*log*4log3=1/4ولي جواب استاد اومده 1.7 و جواب من 1.4 اومده ؟
اون تعاریف رو هم میتونی از این سایت بگیری
کد:http://daneshnameh.roshd.ir
سلامنقل قول:
و در اخر جواب اين لگاريتم چرا درست در نمياد ؟
log48=?خودم اينجوري رفتم
Log2=0.3
log5=0.5
log4*log*4log3=1/4ولي جواب استاد اومده 1.7 و جواب من 1.4 اومده ؟
راهی که دوستمون ask رفتند کاملا درسته
فقط لازم دونستم با توجه به اشتباهی که شما کردید یه سری توضیحات ساده بدم:
لگاریتم ضرب می شه جمع لگاریتم ها و لگازیتم تقسیم می شه تفاضل اونها
این که توان عدد جلوی لکاریتم هم پشتش می یاد و در لگاریتم ضرب می شه در واقع حالت خاص ضرب لگاریتم ها بوده!!
(لگاریتم ضرب چند تا عدد مساوی که می شه جمع لگاریتم هر کدوم که مساویند و می شه در تعداد یا همون توان ضرب کرد)
در رابطه با توابع هم:
تابع قدر مطلق رو به صورت یه تابع دو ضابطه ای تعریف می کنند که به ازای x های مثبت جواب اون x می شه و با ازای x های منفی جواب اون x- می شه!
شکل توابع قدر مطلقی معمولا به صورت هفت یا هشت هست
که البته با تر کیب آنها می شه شکل های دیگه هم ساخت(گلدونی...)
به طور کلی با داشتن شکل fx می تونیم شکل قدر مطلق اون رو هم داشته باشیم
اینجوری که جاهایی که شکل دارای y های منفی شده ( زیر نمودار) رو دقیقا به بالا قرینه می کنیم
در واقع این که می گم شکل قدر مطلق x می شه هفت از همین جا اوده
شکل y=x یه خطی است که از مبدا می گذره حالا اگه بخوایم قسمت های منفی رو قرینه کنیم خب می شه هفت
دلیل این موضوع هم واضحه:
چوون جواب قدر مطلق x منفی نمی شه در واقع ما همی ی جواب هامون در قمت مثبت هست
برای رسم ترکیب توابع قدر مطلقی فرمول هایی وجود داره که همشون از یه جا آب می خورن
شما دونه دونه قدر مطلق ها رو بازه بندی می کنی و با توجه به تعریف یا مثت یا منفی از قدر مطلق خارج می کنی
حالا یه ضابطه بدون قدر مطلق داری که رسمش آسونه!
توابع زوج و فرد رو اینگونه تعریف می کنند:نقل قول:
تابع زوج و فرد ؟
تركيب توابع gof , fog ؟
تابع زوج تابعی است که به ازای x- بشه fx
تابع فرد تابعی است که به ازای x- بشه fx-
یعنی اگه جای x بزاریم منفیهx جواب برا تابع فرد بشه منفیه Fx برای زوج بشه همون fx
لازم به ذکر است که توابع می تونن نه زوج باشند نه فرد
و فکر می کنم چون توابع زوج برای ایکس و منفیه ایکس جواب یکی می دهند باید شکل اونها نسبت به محور y ها متقارن باشه
فکر می کنم توابع فرد هم باید نسبت به مبدا متقارن باشند!
در مورد fog و gof هم باید بگم که fog یعنی f gxو gof یعنی g fx
یعنی جایه x توی fx بزاریم ضابطه ی gx