-
نظري جويباري در گفت و گو با فارس:
پورحيدري يا منصوريان جانشين قلعه نويي نميشوند
خبرگزاري فارس: سرپرست تيم فوتبال استقلال تهران گفت: تغيير در كادر فني استقلال شايعه است و مربيان كنوني همچنان به كار خود ادامه مي دهند.
علي نظري جويباري در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري فارس، اظهار داشت: هيچ تغييري در كادر فني ايجاد نخواهد شد و اين كه گفته مي شود هيئت مديره خواستار تغيير دستياران سرمربي شده نيز درست نيست، زيرا اگر بخواهيم مي توانيم به هر مربي كه مورد نظر نباشد بگوييم ديگر به استقلال نيايد.
سرپرست استقلال در خصوص ديدار با استقلال اهواز در ورزشگاهي به غير از ورزشگاه آزادي گفت: فقط در ورزشگاه آزادي به ميدان مي رويم چون براي هر مسابقه ده ميليون تومان اجاره مي دهيم. تا اين لحظه نيز در خصوص تغيير محل ورزشگاه مسابقه با استقلال اهواز به ما خبري نداده اند.
بر خي منابع خبري مدعي هستند عليرضا منصوريان يا منصور پورحيدري جانشيتن امير قلعه نويي مي شوند كه سرپرست استقلال اين شايعات را تكذيب كرد.
-
سخنى با اعضاى غيرفوتبالى هيأت مديره استقلال
به مورينيو هم يك فصل كامل وقت نمى دهند چه برسد به قلعه نويى
اظهار نظرهاى اعضاى هيأت مديره استقلال در مورد حمايت از امير قلعه نويى در نوع خود جالب است. آنها مى گويند قلعه نويى حتى اگر نتيجه نگيرد يك سال فرصت دارد و بى انصافى است كه ما با ۵ بازى او را محاكمه كنيم. البته در اينكه بعد از ۵ هفته نبايد از يك مربى انتقاد كرد و به او اولتيماتوم داد شكى نيست و ما هم عقيده داريم امير حداقل بايد يك نيم فصل (۱۷ هفته) فرصت داشته باشد اما اينكه مى گويند او حداقل يك فصل كامل فرصت دارد اصلاً منطقى نيست و حتى به آلكس فرگوسن و مورينيو هم يك سال را با قاطعيت مهلت نمى دهند. در اين مورد ذكر چند نكته ضرورى است:
۱- يك فصل كامل ۳۴ هفته است. طبعاً مربى تيمى كه به فرض ۲۰ هفته يا ۲۵ هفته نتيجه نگيرد، نمى تواند در هفته هاى پايانى هم معجزه كند و ماندن او هم عقلانى نيست.
۲- اين يك فصلى كه مديران استقلال مى گويند، شامل جام حذفى و ليگ قهرمانان آسيا هم مى شود. طبعاً اگر امير در ليگ نتيجه نگيرد، منطقى نيست كه در آسيا هم سرمربى استقلال باشد.
۳- به فرض اگر قلعه نويى دربى را بد ببازد آيا باز هم جايگاه سابق را خواهد داشت؟ بديهى است كه در آن صورت حتى تماشاگران هم كادر فنى را حمايت نمى كنند.
۴- حجازى فصل گذشته دربى را نباخت (و اتفاقاً استقلال در دربى رفت خوب كار كرد) اما بعد از ۱۳ هفته در حالى كه استقلال ششم بود حجازى مجبور به جدايى محترمانه شد. البته ما قبول داريم كه استقلال زمان حجازى خوب بازى نمى كرد و كمتر كسى به آينده آن تيم اميدوار بود.
۵- اينكه مديران استقلال از كادرفنى حمايت مى كنند خيلى خوب است اما اين حمايت بايد منطقى باشد. نكته ديگر اينكه تناقض در رفتار مديران استقلال مشهود است. فتح الله زاده روزى مى گفت هر كس مى خواهد حجازى را بركنار كند ابتدا بايد مرا بركنار كند و نفريه هم مدام اولتيماتوم مى داد و...
اما امروز خط مشى مديران استقلال كاملاً عوض شده است. اگر آنها حداقل يك نيم فصل به حجازى فرصت مى دادند، مى شد پذيرفت كه تصميم بگيرند به قلعه نويى هم يك سال مهلت بدهند اما وقتى حجازى ۱۳ هفته فرصت داشته، فرصت يك ساله به قلعه نويى منطقى نيست. حتى مديران اينتر هم نمى توانند با قاطعيت بگويند مورينيو تحت هر شرايطى تا پايان كالچو در اين تيم مى ماند اما مديران استقلال اين لطف را در حق قلعه نويى انجام مى دهند.
•••
حمايت مديران از كادر فنى همواره بايد با منطق همراه باشد. چند سالى مى شود كه مديران ما مثل مديران تيم هاى عربى خيلى سريع مربيان را عوض مى كنند كه اين روش پسنديده نيست اما به هر حال در مورد استقلال بايد پذيرفت كه عملكرد اين تيم در ۵ هفته اخير بسيار ضعيف بوده و استقلال در اين مدت بدترين نتايج تاريخ خود را كسب كرده است. كسب ۳ شكست در ۵ هفته و تنها يك پيروزى در هفته اول نشان مى دهد كه امسال استقلال مشكلات عديده اى دارد و كار قلعه نويى بسيار سخت است. به هر حال بايد پذيرفت كه همه، نتايج او را با حجازى و كريمى مقايسه مى كنند. او آمد تا كارى كه آنها نتوانستند انجام بدهند به سرانجام برساند اما تا اينجا حتى بدتر از حجازى و كريمى نتيجه گرفته و نتوانسته انتظارات را برآورده كند. نكته اينجاست كه قلعه نويى تا به امروز ۲ بازى كركرى را هم به مظلومى و كريمى باخته و در واقع هر ۳ ديدارى كه خارج از خانه بوده را واگذار كرده است. البته هنوز فرصت زيادى باقى است اما اگر اين روند ادامه داشته باشد مردم حمايت چشم بسته هيأت مديره از قلعه نويى را نمى پذيرند و از خود مى پرسند چرا هيأت مديره قلعه نويى را نسبت به مربيان قبلى به چشم ديگرى نگاه مى كند؟
-
چرا مرفاوى و ورمزيار با هم درگير شدند؟
در يك صحنه سياوش اكبرپور خطاى آشكارى را بر روى حميد سرآبادانى بازيكن تيم صباباترى انجام داد. خطايى كه خيلى ها فكر مى كردند، با حداقل جريمه يك كارت زرد از سوى خداداد افشاريان رو به رو شود. حتى خيلى هاى ديگر به دليل شدت خطا او را مستحق دريافت كارت قرمز مى دانستند اما داور به سادگى از كنار آن گذشت و دستور به ادامه بازى داد. در همين لحظه صادق ورمزيار كمك مربى تيم صباباترى و همبازى سابق صمد مرفاوى به كنار زمين آمد تا مطلبى را به خداداد افشاريان بازگو كند كه ناگهان صمد مرفاوى ، صادق ورمزيار را مورد انتقاد قرار داد و حرفهايى را نثار او كرد. بعد از اين اتفاق و با وساطت مسئولان تيم صباباترى ، صادق ورمزيار به سوى نيمكت ذخيره ها راهنمايى شد اما مرفاوى دست بردار نبود و كسى هم در تيم استقلال وجود نداشت كه بخواهد جلوى او را بگيرد. صمد همينطور مشغول بيان حرفهاى خود بود و به سوى نيمكت صباو صادق ورمزيار يورش مى برد كه ناگهان خداداد افشاريان آن صحنه را ديد و هر ۲ مربى را از زمين يادگار امام اخراج كرد. اتفاقى كه براى خيلى ها انجام آن باور كردنى نبود. راستى مگر چه اتفاقى افتاده بود كه همبازيان ديروز اينگونه مى خواستند به جان هم بيفتند؟
-
اين خارجى هاى به درد نخور...
چرا قلعه نويى امثال عليزاده و برهانى را حفظ كرد؟
بيش از يك ماه از شروع ليگ مى گذرد اما استقلالى ها كماكان در حال آزمايش نفرات مختلف هستند وروزى نيست كه در تمرينات اين تيم چشممان به جمال چند بازيكن تستى روشن نشود. از محمد كلوكاى ساحل عاجى كه گفته مى شد رفيق دروگباست! گرفته تا ژائو توماس پرتغالى كه ۳۳ سن داشت و معلوم نبود چرا تا اين موقع از فصل با هيچ تيم پرتغالى توافق نكرده و سر از استقلال درآورده بود احتمالاً ايشان هم از بچگى استقلالى بودند اما به هر حال او هم به توافق نرسيد و رفت. قلعه نويى مى توانست اين مهاجمان خارجى را قبل از ليگ تست كند تا اين همه دردسر هم درست نشود. بعد از حضور مهاجم پرتغالى (توماس) كار به جايى كشيد كه چند بازيكن استقلال مصاحبه كرده و علناً گفتند كه جذب مهاجم خارجى روحيه ما را پايين آورده است! البته بگذريم كه آنها وقتى روحيه هم داشتند كار خاصى نمى كردند و حداقل اينكه بيلان گلزنى خوبى نداشتند. مهاجمان استقلال با گذشت ۵ هفته از ليگ فقط يك گل زده اند كه آمار بسيار ضعيفى است.
-
جولانگاه بازيكنان تستى
اينكه جذب مهاجم خارجى در اين مقطع از فصل كار درستى است يا نه، مقوله اى است كه ما قبلاً به آن پرداخته ايم اما حرفمان اين است كه باشگاه بزرگى مثل استقلال نبايد تبديل به محل برو بيا شود. اين مسأله قبل از هر چيز اعتبار استقلال را زير سؤال مى برد و مثل اين مى ماند كه به فرض هر روز يك بازيكن ايرانى در تمرينات اوساسوناى اسپانيا شركت كند. سران اين باشگاه اسپانيايى استعداد شجاعى را در بازى هاى ملى ديدند و وقتى مسعود به اسپانيا رفت ديگر تست فنى نداد اما اينجا تمرينات استقلال تبديل شده به محلى براى بازيكنان تستى و طبعاً با اين قبيل حركات اعتبار باشگاه استقلال زير سؤال مى رود. حالا بگذريم كه استقلال خاطره خوشى از خارجى ها ندارد. همين امسال آنها جان واريو را گرفتند كه تا حالا جواب نداده. از طرفى در همين بازى با صباباترى كه بالاخره اكبرپور يك گل زد بازهم مهاجمان استقلال ،۴ ۵ فرصت خوب را هدر دادند تا اين سؤال به ذهن برسد كه چرا قلعه نويى در فصل نقل و انتقالات امثال برهانى،عليزاده و... را حفظ كرد و چرا هنوز نتوانسته از نفراتى كه در اختيار دارد به خوبى بازى بگيرد؟
-
نمى دانم چه كسانى بودند كه به اتوبوس ما حمله كردند
قلعه نويى: باز هم مى گويم استقلال قهرمان است!
امير قلعه نويى سرمربى استقلال تهران اين روزها مورد انتقاد كارشناسان است. قلعه نويى نمى داند چاره تيمش چيست و مقابل منتقدان جواب قانع كننده اى ندارد. حرف مشترك سرمربى استقلال در بين همه حرف هايش اين است كه زمان لازم دارد و هواداران نبايد به دليل كسب ۳ باخت در مجموع ۵ بازى از وى دلخور باشند. امير قلعه نويى سرمربى استقلال در گفت وگويى كه با ابرار ورزشى داشت به برخى از سؤالات ما پاسخ داد كه ماحصل اين گپ و گفت را مى خوانيد.
•استقلال قلعه نويى چه زمانى از اين روند خارج مى شود؟
- من نيازمند به زمان دارم، اين ها كه مى گويم بهانه نيست، من هنوز هم به قهرمانى استقلال اعتقاد دارم چرا كه توانايى بازيكنانم را مى دانم. شما نگاه كنيد استقلال نسبت به سال پيش تغييرات فراوانى كرده است و خيلى از بازيكنان ما تغييركرده اند.تيم ما براى آماده سازى ديرتر از همه كارش را شروع كرد و بازيكنان كليدى ما هم يك هفته مانده به ليگ خودشان را به اردو رساندند. اما با تمام اين اوصاف استقلال در هر ۵ بازى كه انجام داده توانسته برترى محسوسى مقابل رقبا از لحاظ خلق موقعيت و صاحب توپ بودن داشته باشد. چرا كسى اين ها را نمى بيند.
• شما مدعى هستيد در تيم نا هماهنگى هست و هنوز تركيب اصلى تيمتان را نشناخته ايد تا چه زمانى اين مشكل هست؟
- من بازيكنانى دارم كه بيشترشان در بهترين وضعيت بدنى قرار دارند، از كسى ناراضى نيستم و اعتقاد دارم آنها شرايط استقلال را آنقدر درك مى كنند كه كم كارى نكنند. آنها خيلى به هم از لحاظ فنى نزديك هستند و انتخاب بازيكن براى قرار گرفتن در تركيب خيلى سخت است. آنها انگيزه بالايى دارند و من از تلاش آنها راضى هستم.
• من مقصر هستم! اين جمله شماست يا بيشتر يك شعار است كه منتقدان را ساكت كند؟
- من اهل شعار نيستم و تا به حال اين موضوع را به خيلى ها ثابت كرده ام من زمان مى خواهم، مقصر ناكامى هاى استقلال من هستم اما با قاطعيت مى گويم كه تيم من توانايى فرار از بحران ها را دارد.
• آيا از كار مهاجمان تيم راضى هستيد؟
- آنها تلاش مى كنند اما آنقدر استرس دارند كه سخت ترين راه را براى گل زدن انتخاب مى كنند. ما بهترين مهاجمان ايران را داريم اما تا زمانى كه آنها خودشان را باور نكنند اين مشكل هست. من قطعاً باتوجه به اينكه تيم به گل نمى رسد از كار مهاجمان راضى نيستم، آنها بايد بيشتر دقت كنند. شما نگاه كنيد هر كدام از مهاجمان ما خود به تنهايى مى توانند گلزن اول يك باشگاه باشند اما در استقلال به دليل حساسيت بالايى كه هست نتوانسته اند از توانايى خود استفاده لازم را ببرند.
• با ادامه اين روند امير قلعه نويى استعفا مى دهد؟
- من سرباز استقلال هستم، آمده ام كه خدمت كنم و باعث سرافرازى استقلال و هواداران شوم. نه به اين جايگاه چشم دارم و نه خودم را وارث سرمربيگرى استقلال مى دانم، تا زمانى كه احساس كنم مى توانم به استقلال كمك كنم در اين تيم خواهم ماند.من كار خيلى سختى دارم. آن دفعه كه قهرمان شديم، ۳ سال فرصت داشتم اما حالا بايد در عرض يك سال اين كار را انجام دهم و قطعاً بايد براى قهرمانى در آسيا هم آماده شويم. اين پتانسيل در استقلال هست اما بايد زمان داشته باشيم، بايد تيم آرامش فكرى داشته باشد. من مقصر ناكامى هاى استقلال هستم اما برويد فيلم بازى ها را ببينيد ما در هر بازى بيش از ۱۰ موقعيت گل داريم و كمترين استفاده را از آنها مى بريم. اگر اين مشكل حل شود خيلى از مشكلات ما حل مى شود.
• خيلى ها اعتقاد دارند مسائل مالى در روند تيم تاثيرگذاشته است آيا اين موضوع را قبول داريد؟
- نمى توانم اين موضوع را دليل اصلى ناكامى بدانم چرا كه مشكلات مالى هميشه هست اما من مسئول مشكلات مالى نيستم و بارها از مسئولان خواستار حل اين مشكلات شدم. اين تيم مديرعامل و هيأت مديره دارد و در مورد مسائل مالى آنها بايد جوابگو باشند. هنوز بيشتر بازيكنان ما طلب هاى فصل قبل خودشان را نگرفته اند. اين مشكلات قطعاً با پيگيرى هاى مسئولان تيم حل خواهد شد.
• در مورد درگيرى هايى كه بعد از بازى به وجود آمد حرفى نداريد؟
- چه حرفى مى توانم بزنم، آنها دشمن استقلال هستند و هر جا كه بتوانند براى صدمه زدن به استقلال تلاش مى كنند. من از ليدرهايمان متشكرم كه صبور بودند و به اين ماجرا بيشتر دامن نزدند. نمى دانم آنها چه كسانى بودند اما حتم دارم كه با قصد قبلى به سمت اتوبوس بازيكنان ما حمله ور شده بودند. اميدوارم از اين پس با امنيت بيشترى تيم ما مواجه شود. بازيكنان ما در زمين مسابقه هم امنيت نداشتند و نمى توانستند اوت پرتاب كنند. در آزادى كجا اين مسائل اتفاق مى افتد؟
• حرف آخر؟
- من براى ماندن در استقلال تلاش نمى كنم، من براى موفق كردن استقلال تلاش مى كنم و روزى كه احساس كنم استقلال از اين تلاش بهره اى نمى برد اين تيم را ترك مى كنم.
-
در تمرين ديروز رخ داد
گلزنى ۷ استقلالى بعد از شكست مقابل صباباترى
تمرينات تيم استقلال تهران روز گذشته در زمين شماره ۲ آزادى دنبال شد و بازيكنان زير نظر امير قلعه نويى تمرينات خود را دنبال كردند. در اين تمرين ابتدا همه بازيكنان نزديك به ۱۰ دقيقه به حرف هاى قلعه نويى گوش دادند و پس از آن به دويدن دور زمين و انجام كارهاى كششى و نرمشى مشغول شدند. در پايان بازيكنان به ۲ دسته تقسيم شدند. بازيكنان اصلى براى رفع خستگى به استخر و سونا رفتند و بازيكنان ذخيره در قالب ۲ تيم زردو آبى به فوتبال پرداختند. در اين بازى بابازاده و فكرى براى تيم زرد به ميدان رفتند. لازم به ذكر است در اين بازى ميثم منيعى، فرهاد مجيدى و على عليزاده براى تيم زرد، احمد خذيراوى، آرش برهانى، هاشم بيك زاده و جان واريو براى تيم آبى گلزنى كردند.
-
بابازاده: حضور طالب لو در تيم ملى به استقلال ضربه زد
حميد بابازاده مربى دروازه بانان تيم استقلال طى اظهار نظرى گفت: وقتى تيمى با ۳ گل مى بازد به طور يقين كل تيم و دروازه بان مقصر هستند. وحيد طالب لو نيز در اين ناكامى سهيم است.وى افزود: مساله اى كه كادر فنى را نگران مى كرد شرايط تمرينى وحيد طالب لو طى ۲ هفته حضورش در تمرينات تيم ملى بود كه متاسفانه همين مساله به ما ضربه زد. مربى دروازه بانان استقلال در پاسخ به اين سوال كه از ۳ گل دريافتى اين تيم ۲ گل با شوت از راه دور بازيكنان صبا به ثمر رسيد آيا روى اين مساله تمرين نشده بود، گفت: از شرايط تمرين وحيد طالب لو طى ۲ هفته گذشته آگاهى نداشتم و اين بازيكن قبل از مسابقه با صبا باترى فقط يك جلسه تمرين با ما انجام داده بود و با همين يك جلسه مقابل صباى قم به ميدان رفت.بابازاده افزود: به هر حال وقتى تيمى موقعيت سازى مى كند و نمى تواند از اين فرصت ها استفاده كند ناخودآگاه فشار و استرس به تمامى بازيكنان تيم منتقل مى شود. در مسابقه با صباى قم چندين موقعيت مسلم گل را هدر داديم. داور مسابقه نيز۲ پنالتى مسلم به سود ما نگرفت كه عكس هاى آن نيز موجود است و فردا در روزنامه منتسب به باشگاه چاپ خواهد شد.
-
محسن يوسفى: استقلال در زدن ضربات آخر مشكل دارد
محسن يوسفى هافبك صباباترى از برد تيمش مقابل استقلال خوشحال است و اعتقاد دارد تيمش از اين هفته بهتر هم خواهد شد. گفت وگوى او را با ابرار ورزشى بخوانيد:
• بازى چطور بود؟
- بازى خوبى بود. هر ۲ تيم براى برد به ميدان آمده بودند اما فكر مى كنم تيم ما ضربات آخر را بهتر زد.
• از بازى مقابل استقلال چه احساسى داشتند؟
- خب، بالاخره من ۲ سال در اين تيم بودم. آرزو مى كنم در آينده موفق باشد.
• استقلال را چطور ارزيابى كرديد؟
- خدا وكيلى استقلال خيلى خوب بازى كرد. شايد اگر از موقعيت هاى خود استفاده مى كرد بهتر نتيجه مى گرفت فكر مى كنم اين تيم در گلزنى مشكل دارد.
• فكر مى كنيد بتوانيد اين روند را ادامه دهيد؟
- با اين كادر قوى و بازيكنان خوب فكر مى كنم از اين هفته بهتر هم خواهيم شد.
• بازى با مقاومت سپاسى را چطور پيش بينى مى كنيد؟
- شما مطمئن باشيد اين بازى را هم مى بريم.
-
چرا حسين كاظمى تعويض نمى شود؟
حسين كاظمى در فصل جديد ليگ يكى از ضعيف ترين بازيكنان استقلال بوده و عملكرد انتقادآميزى داشته است. كاظمى در قم روى گل اولى كه شيث زد كاملاً مقصر بود و به راحتى از مدافع كنارى صباباترى دريبل خورد. در ساير دقايق مسابقه هم كاظمى نتوانست آن طور كه بايد و شايد انتظارات را برآورده كند اما در كمال تعجب به جاى او جان واريو (كه تحرك خوبى در زمين داشت) تعويض شد!سؤال اينجاست كه چرا بازيكنى در حد و اندازه هاى تيم ملى تا اين حد افت مى كند؟ آيا اين حسين كاظمى همان كاظمى سپاهان است؟ آيا در سپاهان كادر فنى بلد بودند از توانايى هاى كاظمى استفاده كنند؟ نكته اينجاست كه كاظمى تنها هافبك دفاعى استقلال است و بيش از حد احساس آرامش مى كند. او مى داند كه نه رقيبى جدى دارد و نه تعويض مى شود. در اين ۵ هفته ما حتى شايد يك ۴۵ دقيقه خوب هم از حسين كاظمى نديده ايم و با اين روند او بايد قيد حضور مجدد در تيم ملى را هم بزند چرا كه در همين ليگ هافبك هاى دفاعى بسيارى داريم كه به مراتب بهتر از او بازى مى كنند. اظهارنظر عجيب قلعه نويى
اظهارنظر عجيب قلعه نويى
اميرقلعه نويى مدعى است نمى خواهد از داورى حرفى بزند اما مى گويد ۲ پنالتى ما را در قم نگرفتند! او در ادامه اظهارنظرهاى عجيب خود گفته من تيم را قهرمان تحويل دادم و سيزدهم تحويل گرفتم! جالب است نه! انگار آقاى قلعه نويى را به زور گيوتين به اين تيم آورده اند! ايشان وقتى در جام حذفى به لطف درخشش جبارى و طالب لو قهرمان شدند، يادشان نبود كه تيم سيزدهم را تحويل گرفته اند و همان جا از زحمات حجازى و كريمى و نقش آنها در آن قهرمانى ياد كردند اما حالا كه استقلال از ۵ بازى اول خود ۳ بازى را واگذار كرده مى گويند من تيم سيزدهم را تحويل گرفتم و... قلعه نويى درست مثل سال ۸۵ كه استقلال از آسيا حذف شد، حرف هايى مى زند كه هيچ مخاطبى آن را نمى پذيرد. حرف هايى كه به هيچ وجه منطقى نيست . او به جاى اين حرف ها باياد استقلال را درست كند و البته بايد از بخت خوب خودش ممنون باشد كه هيچ كس در جمع مديران جرأت اولتيماتوم دادن به او را ندارد.
بر جاى مانده از حواشى صباباترى - استقلال
استقلالى ها در رختكن ماندند
پس از اتمام بازى، بازيكنان و مربيان استقلال فوراً به سمت رختكن رفتند و ۴۵ دقيقه خود را حبس كردند به طوريكه اجازه ورود به هيچ خبرنگار و عكاسى داده نشد.
دلدارى كريمى به قلعه نويى
در پايان بازى فيروز كريمى به سمت قلعه نويى رفت و پس از اينكه او را در آغوش گرفت ، گفت: ما از موقعيت هايمان استفاده كرديم و برديم. استقلال مى توانست برنده باشد. شايد يكى از دلايل باخت استقلال شناخت من نسبت به اين تيم است.
اسكورت استقلالى ها
پس از ۴۵ دقيقه ماندن در رختكن، استقلالى ها در هنگام خروج از ورزشگاه با سيل عظيمى از هواداران مواجه شدند كه عليه بازيكنان و كادر فنى تيم شعار مى دادند. سرانجام با دخالت پليس و ليدرهاى صباباترى استقلالى ها سوار اتوبوس شدند كه اتوبوس آنها نيز توسط ۲ اتومبيل پليس از جلو و عقب اسكورت شد.
زيارت
پس از خروج استقلالى ها از استاديوم، اعضاى تيم به مسجدى در حومه شهر قم رفتند و زيارت كردند كه در هنگام خروج از مسجد باز هم با سيل عظيمى از هواداران مراجعه شدند كه عليه تيم شعار مى دادند.
شعارهاى موتورسواران
در مسير بازگشت تهران چندين موتور سوار در كنار اتوبوس آبى پوشان قرار گرفتند و عليه تيم شعار دادند و به بازيكنان فحاشى كردند كه پليس در اين قضيه دخالت كرد و با استفاده از گاز اشك آور موتورسواران را متفرق كردند.
تماشاى فيلم بازى
امير قلعه نويى و صمد مرفاوى در اتوبوس از فرصت استفاده كردند و فيلم بازى صباباترى - استقلال را بازبينى كردند.
جلسه كادر فنى در باشگاه استقلال
ديروز ساعت ۱۳ جلسه كادرفنى استقلال در ساختمان باشگاه استقلال برگزار شد و اعضاى كادرفنى عملكرد استقلال را در بازى مقابل صبا آناليز كردند.
-
پورحيدرى كنار زمين گرم مى كند
منصوريان و مرفاوى ، مربيان موقت استقلال؟
اگر چه مديران استقلال همچنان از امير قلعه نويى حمايت مى كنند اما بايد بپذيريم كه با توجه به نتايجى كه اين تيم در ليگ هشتم كسب كرده، تغيير سرمربى در صورت تداوم ناكامى اصلاً بعيد به نظر نمى رسد زيرا استقلال در بدترين وضعيت جدولى خود قرار داشته و حالا رسماً يك تيم قعرنشين محسوب مى شود بنابراين اگر اين سير نزولى همچنان ادامه پيدا كند، قطعاً هيأت مديره و مديرعامل استقلال دست از حمايت قلعه نويى برداشته و به فرد ديگرى حكم سرمربيگرى خواهند داد اما چه كسى مى تواند اين مسئوليت خطير را برعهده بگيرد و اساساً كدام مربى چنين ريسكى را خواهد پذيرفت؟ با توجه به نتايج ضعيفى كه فيروز كريمى در فصل گذشته گرفت، احتمال اينكه استقلالى ها در صورت كنار رفتن امير قلعه نويى فردى را از بيرون مجموعه آورده و به وى حكم سرمربيگرى بدهند ضعيف است زيرا اين كار هم در نوع خود ريسك خطرناكى محسوب مى شود. از طرف ديگر شايعاتى مبنى بر استفاده از صمد مرفاوى به عنوان مربى موقت نيز به گوش مى رسد. با توجه به اينكه مرفاوى سابقه سرمربيگرى را داراست عده اى معتقدند او مى تواند حداقل به صورت موقت جانشين امير شود. اين در حالى است كه برخى از نزديكان باشگاه هم دقيقاً همين بخت را براى عليرضا منصوريان قائل هستند و از وى به عنوان سرمربى احتمالى استقلال ياد مى كنند. البته حتى اگر امير برود، بعيد است مديران باشگاه تيم خود را در ليگ قهرمانان آسيا به دست منصوريان يا مرفاوى بدهند و قطعاً سر فرصت يك مربى با تجربه بالاى سر تيمشان قرار مى دهند كه شايد اول اسم او منصور پورحيدرى باشد!
-
مرفاوى محروم مى شود
صمد مرفاوى دستيار خوزستانى استقلال تهران به زودى و طبق گزارش ناظر بازى تيم هاى صباباترى و استقلال تهران به كميته انضباطى فدراسيون فوتبال احضار خواهد شد. مرفاوى بايد پيرامون مسائلى كه در اين بازى بين وى و ورمزيار دستيار فيروز كريمى سرمربى صباباترى به وجود آمد به كميته انضباطى پاسخگو باشد. به احتمال فراوان صمد مرفاوى بين يك تا ۲ جلسه از همراهى استقلال محروم خواهد شد و نمى تواند روى نيمكت بنشيند. مرفاوى و ورمزيار در بازى صبا و استقلال به دليل درگيرى كه با هم داشتند از زمين اخراج شدند و به روى سكوها رفتند.
اكبرپور به دنبال دريافت پول
سياوش اكبرپور مهاجم شيرازى استقلال روز گذشته براى رسيدگى به مشكلات شخصى اش به دفتر باشگاه استقلال رفت، مهاجم استقلال كه ۲۴ ساعت قبل به همراه تيمش در مقابل صباباترى قم شكست ۳ بر يك را متحمل شده است صبح ديروز به دنبال تهيه پول از مسئولان تيمش بود.اكبرپور كه تنها گل اين بازى را براى تيمش به ثمر رسانده بود براى حل مشكل چك برگشتى اش به باشگاه رفت و به جاى دريافت پول با نگاه هاى معنادار مسئولان استقلال رو به رو شد. ظاهراً در باشگاه استقلال مهاجم بايد بعد از باخت مشكلات مالى را فراموش كرده و سراغ آن را نگيرد.
قلعه نويى باخت به صباباترى را آناليز كرد
امير قلعه نويى سرمربى استقلال روز گذشته در دفتر باشگاه حاضر شد و به آناليز بازى تيمش مقابل صباباترى پرداخت، سرمربى استقلال در اين جلسه ضمن يادداشت اشتباهات بازيكنانش يك بار ديگر صحنه هاى مربوط به اشتباهات داورى را گلچين كرد تا بتواند آن را به عنوان گزارش و مدركى قانع كننده به هيأت مديره تحويل دهد. سرمربى استقلال كه بسيار از اين باخت عصبانى بود در طول مدت جلسه سعى كرد كمتر در مورد بازى حرف بزند و بيشتر به يادداشت نكات مورد نظرش مشغول شد.
تذكر باشگاه به قلعه نويى:
در مورد داورى حرف نزن
امير قلعه نويى پس از پايان ديدار مقابل صباباترى و ناكامى در قم، رو به روى خبرنگاران قرار گرفت و در لابه لاى سخنان خود مدعى شد كه داور بازى در ثبت نتيجه فوق تأثير داشته و با اشتباهات سهوى خويش استقلال را از دستيابى به۲پنالتى محروم كرده است!هرچند در مورد ادعاى امير برخى كارشناسان داورى هم صحبت كرده اند اما واقعيت امر اين است كه وى صراحتاً به انتقاد از نحوه قضاوت داور ميدان پرداخته و اين مسأله اى است كه قطعاً از ديد فدراسيون فوتبال پنهان نخواهد ماند.در همين رابطه مطلع شديم مسئولان باشگاه استقلال به قلعه نويى تذكرى دوستانه داده و از وى خواسته اند تا از صحبت در مورد داورى و انتقاد در اين مورد بشدت پرهيز كند. به اعتقاد استقلالى ها با توجه به شرايط حساسى كه تيم در اين برهه زمانى از آن برخوردار است محروميت احتمالى سرمربى آن به خاطر حرفهايى كه زده نيز حاصلى غير از افزايش اين مشكلات نخواهد داشت.
ناراحتى پنهان استقلالى ها از مرفاوى
صمد مرفاوى در نيمه اول جدال مقابل صباباترى به واسطه درگيرى با صادق ورمزيار از زمين مسابقه اخراج شد تا امير قلعه نويى در چنين ديدار مهمى دستيار اول خود را از كف بدهد. نكته قابل تامل اينكه مرفاوى و ورمزيار بيشتر از ۵ سال با هم همبازى بوده و در استقلال به افتخارات بسيار زيادى هم نايل شده اند و اتفاقاً فصل قبل در مقطعى هم هر ۲ نفر دستياران ناصر حجازى بودند!شنيده هاى ما حاكيست كه استقلالى ها از رفتارى كه مرفاوى انجام داد چندان راضى نبوده و معتقدند اين مربى بايد در آن لحظات حساس با استفاده از تجربه خود به آرام كردن جو مى پرداخت نه اينكه خودش به عاملى جهت افزايش تنش بدل شود.بد نيست بدانيد هنوز هم عده اى معتقدند كه مسئولان استقلال چندان موافق بازگشت مرفاوى نبودند و صرفاً با اصرار امير قلعه نويى به اين امر تن دادند.
به خاطر سرپيچى از دستور كادرفنى
جريمه ويژه در انتظار قربانى
قبل از شروع بازى صباباترى- استقلال كادر فنى آبى پوشان از تمام بازيكنان اين تيم خواست تا به احترام زحماتى كه فيروز كريمى برايشان كشيده سراغ وى رفته و از مربى سابق خود براى حضور در ميدان رخصت بگيرند اما پيروز قربانى از اين كار طفره رفت (ابرار ورزشى هفته گذشته به اين نكته اشاره كرده و نوشته بود كه قربانى به خاطر اختلافات قبلى سراغ كريمى نخواهد رفت.) در همين رابطه جمعه شب خبردار شديم احتمال اينكه قربانى بابت اين رفتار خود جريمه شود وجود دارد زيرا از دستور مربيان سرپيچى كرده. به نظر مى رسد برخى از اعضاى كادر فنى به همين خاطر از دست وى ناراحت هستند. البته قربانى شانس هم آورده زيرا به خاطر باخت استقلال اين تيم آنقدر حاشيه دارد كه داستان وى در اولويت قرار نمى گيرد.
-
ضعيف ترين نتايج تاريخ استقلال با قلعه نويى
قرار گرفتن در رتبه نازل هفدهم بدون شك براى هر تيمى يك نقطه ضعف محسوب مى شود اما براى تيمى با ابهت و پرطرفدار همچون استقلال اين مسأله بسيار حادتر بوده و مى توان آن را براى هوادارانش چيزى در حد يك فاجعه تلقى كرد زيرا قبل از شروع فصل حتى بدبين ترين طرفدار استقلال هم گمان نمى كرد رتبه اين تيم با امير قلعه نويى هرگز دو رقمى شود چه رسد به آنكه قعر جدول را هم تجربه كند. البته باخت مقابل صباباترى در قم يك ركورد منفى بزرگ را براى استقلال ثبت كرد كه بدون شك نمره منفى بزرگى در كارنامه كارى امير قلعه نويى محسوب مى شود.استقلال در تاريخ ليگ حرفه اى، هرگز به لحاظ آمارى تا اين حد ضعيف نتيجه نگرفته و هيچگاه در پايان هفته پنجم ليگ حرفه اى با ليگ آزادگان هم در رتبه ماقبل آخر جلوس نكرده بود اما حالا چنين اتفاقى رخ داده و جالب اينجاست كه پرافتخارترين مربى استقلال در دهه ۸۰ نيز در اين ركورد منفى سهيم است.
مهاجمان استقلال بعد از ۴۱۷ دقيقه گل زدند اما ...
استقلال طى ۴ هفته آغازين فصل جديد پيكارهاى ليگ حرفه اى با معضلى به نام عدم گلزنى مهاجمان دست به گريبان بود و مردان خط آتش اين تيم هرگز نتوانسته بودند دروازه رقبا را بگشايند. همين مسأله امير قلعه نويى را مجاب كرد تا براى حل معضل فوق دست به دامن يك مهاجم پرتغالى شود كه البته او هم در نهايت با آبى ها به توافق نرسيد و سر از قطر درآورد.البته در بازى با صباباترى اين طلسم شكسته شد و استقلالى ها بالاخره پاى مهاجمان خود را به گل باز شده ديدند زيرا سياوش اكبرپور در دقيقه ۵۷ تك گل آبى پوشان را به ثمر رساند تا مهاجمان اين تيم بعد از ۴۱۷ دقيقه سنت شكنى كرده باشند اما قطعاً هيچكس از اين گلزنى خوشحال نشده است زيرا استقلال به واسطه شكست سنگين مقابل حريف خود به قعر جدول سقوط كرده و زير تيغ تيز انتقادات رسانه ها قرار گرفته كه به نظر مى رسد تبعات وسيعى هم خواهد داشت.
تقصير مديرعامل است كه سرمربى تحميلى را پذيرفت
روشن: فتح الله زاده از قلعه نويى مى ترسد
حسن روشن بازيكن سابق استقلال معتقد است كه اين تيم در بازى هاى آينده هم طعم شكست را خواهد چشيد. او گفت: قبل از فصل پيش بينى كرده بودم كه استقلال دچار اين وضعيت مى شود چون مديرعامل و سرمربى هيچ تفاهمى با هم ندارند. روشن با بيان اين مطلب ادامه داد: خوشبختانه بازى استقلال را نديدم و الان در تهران نيستم اما جمعه شب شنيدم كه آنها مقابل صباباترى شكست خوردند اما مطمئن باشيد كه اين آخرين باخت استقلال نخواهد بود. من قبل از شروع فصل هم گفتم كه اين تيم به جايى نمى رسد چون ضعف مديريتى دارد. روشن افزود: مديرى كه اكثر مسائل را به او تحميل كنند، به طور حتم نمى تواند در كارش موفق باشد. من يك سال با فتح الله زاده كار كردم و به خوبى مى دانم كه مديريت در اين باشگاه چقدر ضعف دارد. مهاجم اسبق استقلال تأكيد كرد: فصل گذشته وقتى بحث بركنارى حجازى قطعى شد به فتح الله زاده گفتم كه فيروز كريمى را نياورد و بگذارد كه حجازى به كارش ادامه دهد اما او گفت كه اگر كريمى نيايد بايد قلعه نويى را بياورم. همه مى دانند كه قلعه نويى را به فتح الله زاده تحميل كردند.روشن ادامه داد: قلعه نويى هم به اندازه خودش مقصر است، البته وقتى فتح الله زاده از او مى ترسد ديگر نبايد از استقلال انتظار نتيجه گرفتن داشته باشيم. يك مدير مى تواند در مورد مسائل فنى از سرمربى توضيح بخواهد و در جريان همه چيز قرار داشته باشد اما فتح الله زاده در مورد اشكالات فنى تيم هيچ صحبتى با قلعه نويى نمى كند و از او مى ترسد. روشن در پايان گفت: من براى رفت وآمد بيشتر از اتوبوس و مترو استفاده مى كنم. بهتر است آقايان يك بار همراه من بيايند و ببينند كه مردم چه حرف هايى در مورد آنها مى زنند. من به عنوان يك استقلالى از اين حرف ها خجالت مى كشم.
هفته هشتم را فراموش كنيد
پنجشنبه ، روز سرنوشت قلعه نويى
اگر به خاطر داشته باشيد، پس از ناكامى استقلال مقابل مس كرمان، ابرار ورزشى مطرح كرد كه امير قلعه نويى تا هفته هشتم ليگ براى حل مشكلات تيمش فرصت دارد. در آن زمان برخى از مسئولان باشگاه خبر ما را تكذيب كردند اما چندى بعد يكى از اعضاى هيأت مديره بر صحت آن مهر تأييد زد و مشخص گرديد كه امير كه تا هفته هشتم بايد تيمش را به روند صعودى براى كسب نتايج مطلوب برساند. به اين ترتيب ابرار ورزشى يكبار ديگر مقابل خوانندگانش روسپيد شد اما…امروز با صراحت به شما مى گوييم كه بهتر است هفته هشتم را تا حد زيادى فراموش كرده و به فكر پنجشنبه همين هفته باشيد زيرا احتمال آنكه آخر هفته اى كه در آن قرار داريم با تحولات وسيعى در باشگاه استقلال توأم شود، زياد است.هر چند احتمالاً باز هم برخى از اطرافيان استقلال در صدد تكذيب خبر ما بر خواهند آمد اما اين طور كه ما شنيده ايم، اگر آبى پوشان تهرانى پنجشنبه شب مغلوب همتايان اهوازى خود شوند، آنگاه احتمال اينكه امير قلعه نويى از سمت خود كنار برود و ديگر سرمربى استقلال نباشد زياد است. البته تساوى در تهران هم نتيجه ضعيفى محسوب مى شود اما به نظر نمى رسد امير با مساوى مقابل استقلال اهواز استعفاء داده يا بركنار شود اما اگر چهارمين باخت خود را تجربه كند آنگاه وضعيت به گونه اى ديگر پيش خواهد رفت زيرا حداقل۲۰هزار استقلالى حاضر در ورزشگاه عليه وى موضع گرفته و خواهان متحول شدن نيمكت نشينان تيمشان مى شوند.
-
و رمز يار جنجال را شروع كرد
افشاريان: قلعه نويى از ۶۰ مترى صحنه را ديد اما من در ۲ مترى آن بودم
درحالى كه مسئولان استقلال تهران معتقدند خداداد افشاريان يك پنالتى صد در صد را به نفع آبى پوشان اعلام نكرده است وى با اطمينان گفت: هيچ پنالتى اتفاق نيفتاد. خداداد افشاريان در خصوص بازى استقلال و صباى قم گفت: بازى حساسى بود. حتى يك لحظه گمان كردم بازى پرسپوليس مقابل استقلال را سوت مى زنم چون واقعاً جو ورزشگاه عجيب بود. وى درباره اخراج مربيان استقلال و صباباترى گفت: ورمزيار جنجال را شروع كرد. صمد مرفاوى نيز در مقام پاسخ به حرف هاى ورمزيار برآمد. هر دوى آنها به يكديگر توهين مى كردند كه البته من هيچ وقت چنين صحنه اى نديده بودم. اين را هم اضافه كنم كه مرفاوى پاسخ تندى به ورمزيار داد. من هم تصميم گرفتم هر دوى آنها را اخراج كنم. تا به امروز صمد مرفاوى را تا اين حد عصبانى نديده بودم. هرچند كه قلعه نويى و كريمى واقعاً حرفه اى و با اخلاق برخورد كردند. آنها نهايت همكارى را با من داشتند.وى در واكنش به حرف هاى قلعه نويى كه گفته بود داور يك پنالتى به سود استقلال را اعلام نكرد، گفت: من به حرف هاى قلعه نويى احترام مى گذارم اما اين يك واقعيت است كه قلعه نويى از فاصله ۶۰ مترى صحنه را مى بيند در حالى كه من در ۲ مترى صحنه مورد اعتراض استقلالى ها بودم.اين اعتراض اشتباه بود چون واقعاً هيچ خطايى صورت نگرفت. من مطمئن هستم طورى قضاوت كردم كه حق به حقدار رسيد. همين.
-
كاظم اوليايى: اعضاى هيات مديره استقلال براى كمك گرفتن آمده اند نه كمك كردن!
كاظم اوليايى مدير عامل اسبق استقلال طى اظهارنظرى گفت: در چند سال اخير سابقه نداشته كه استقلال چنين جايگاهى را در ليگ داشته باشد. مديرعامل فعلى پاس همدان همچنين خاطر نشان كرد: به اعتقاد من استقلال تا به حال چنين نتايج ضعيفى را كسب نكرده بود و در چند سال اخير سابقه نداشته كه استقلال چنين جايگاهى را در ليگ داشته باشد. وى ادامه داد: در شيوه اداره تيمى مانند استقلال ۳ حلقه متصل به هم دخيل هستند، مديريت ستادى، مديريت فنى و بازيگرى كه اين حلقه ها براى هماهنگى بايد درون همديگر تنيده شده باشند اما در استقلال اين حلقه در تيم تنيده شده است. اعضاى هيات مديره هر كدام به دنبال اهداف خودشان هستند و به همين علت بى دليل حمايت مى كنند و يا بى دليل دست به انتقاد مى زنند و خودشان هيچگونه استراتژى منظمى ندارند.ا ين آقايان به خاطر كمك به استقلال نيامده اند، آنها آمده اند به خاطر كمك گرفتن از استقلال. وى افزود: اعداد و ارقامى كه مديرعامل در خصوص بودجه ساليانه اعلام مى كند با رقم پيشنهادى آنها كاملاً اختلاف دارد و اين بودجه معمولا يك و نيم برابر بودجه واقعى باشگاه بوده و اين معضل مديريتى است. مديرعامل اسبق استقلال خاطرنشان كرد: وقتى هيات مديره استقلال بعد از ۵ هفته از مزاياى شهرت استقلال و پولى كه از بودجه مى گيرند استفاده مى كنند اما هنوز اسپانسرى براى تيم جذب نكرده اند و از طرف ديگر بازيكنان دم از بى پولى مى زنند، معلوم نيست اين پول ها را كجا خرج مى كنند. اين نشان از عدم وحدت رويه يك تيم دارد.وى در خصوص كادرفنى نيز اظهار داشت: هنوز بعد از هفته ششم وقتى اجازه مى دهند بازيكنان در خصوص سيستم حرف بزنند معلوم است كه تيم دچار مشكل مى شود. قلعه نويى كسى نيست كه به بازيكنانش اجازه دخالت بدهد اما اظهار نظرهاى مختلف باعث تشويش ذهن همه مى شود.
-
همبازى مهدوى كيا در استقلال؟
بعد از آنكه توماس نظر كادر فنى استقلال را جلب نكرد، مطلع شديم يك مهاجم كامرونى كه در تيم ملى زير ۲۳ سال كامرون بازى مى كند از روز گذشته در تمرينات استقلال حاضر شده. او پيش از اين در ليگ لهستان بازى مى كرده و در زمان حضور مهدوى كيا در هامبورگ با او همبازى بوده است. گفتنى است كه كريستين شامير ۲۰ ساله يكى از دوستان نزديك مهدوى كيا محسوب مى شود. طبق شنيده ها پيش از اين كادر فنى فيلم بازى هاى او را ديده اند و احتمال اينكه او امروز با استقلال قرارداد امضا كند، زياد است.
اكبرپور در دفتر فتح الله زاده
سياوش اكبرپور مهاجم استقلال صبح ديروز با حضور، در دفتر على فتح الله زاده مديرعامل آبى ها خواستار دريافت طلب خود از اين تيم شد. گفتنى است فتح الله زاده قول داد با كمك اسپانسر به زودى پول اكبرپور را پرداخت كند. نكته جالب اينكه بازيكنان استقلال معمولاً وقتى تيم مى برد دنبال طلب و پاداش هستند اما اكبرپور زمان باخت هم دنبال طلب خود است.
استقلالى هادر كلاس روانشناسى
دومين جلسه كلاس روانشناسى براى بازيكنان استقلال به زودى تشكيل مى شود. با توجه به اينكه استقلال در بحران است و روحيه بازيكنان اين تيم كاهش يافته كادر فنى استقلال تصميم به برگزارى دوباره كلاس روانشناسى گرفته است. در اين جلسه دكتر منتظرى روانشناس استقلال با بازيكنان صحبت خواهد كرد. شايان ذكر است هفته قبل هم بازيكنان در كلاس روانشناسى شركت كردند اما با يك نتيجه سنگين مقابل صباباترى شكست خوردند.
جنگ داخلى در استقلال
بازيكنان: چرا قلعه نويى كم كارها را اخراج نمى كند؟
به نظر مى رسد ناكامى مقابل صباباترى و قعرنشين شدن در جدول رده بندى ليگ برتر باعث شده تا آستانه تحمل استقلالى ها پايين آمده و حتى كاسه صبر بعضى از آنها نيز لبريز شود زيرا اخبارى كه ما مى شنويم حاكى از وجود پاره اى اختلافات داخلى است كه البته همچنان مخفى مانده و حالت علنى به خود نگرفته است اما در ميان نفرات زمزمه هايش شنيده مى شود و طبيعى است كه به گوش خبرنگاران مى رسد. اين طوركه ما شنيده ايم، استقلالى ها مدعى اند برخى نفرات تيم اوضاع نبوده و در واقع اين شرايط حساس باعث نشده تا بر تكاپوى خويش بيفزايند. در حالى كه اغلب نفرات بر شدت فعاليت خويش براى خروج از بحران افزوده اند، اين عده مانند گذشته رفتار مى كنند و پركارى چندان نشان نمى دهند. به اعتقاد استقلالى ها امير قلعه نويى بايد رودربايستى را كنار گذاشته و در صورت لزوم اين نفرات را خيلى راحت و قاطع كنار بگذارد.
دستور ويژه مديران استقلال: كسى جواب روشن را ندهد
شنيديم بعد از چاپ مصاحبه اى از قول حسن روشن با اين مضمون كه فتح الله زاده از قلعه نويى مى ترسد، مسئولان باشگاه استقلال به اعضا و زير مجموعه خود دستور داده اند كه پاسخ وى را ندهند چرا كه نمى خواهند بعد از باخت سنگين به صبا باترى، اوضاع بدتر شده و مصاحبه هاى ديگرى در اين زمينه در رسانه ها منعكس شود. هيأت مديره باشگاه استقلال به دنبال آن است تا هر چه زودتر جو را آرام كند و تيم را در فضايى دور از استرس آماده مسابقه با استقلال اهواز نمايد.
-
قلعه نويى: استعفا نمى كنم
شنيديم امير قلعه نويى در محفلى خصوصى شايعه استعفاى خود از سرمربيگرى استقلال را تكذيب كرده است. وى با رد اين شايعه اعلام كرده كه تصميمى براى اين كار ندارد و تيم را آماده مى كند تا آبى پوشان را به مصاف استقلال اهواز بفرستد. نكته: بعد از شكست استقلال مقابل صبا باترى شنيديم قلعه نويى اعلام كرده اگر در هفته هفتم هم تيم نتيجه نگيرد منتظر اقدام باشگاه نمى ماند و خود كنار مى كشد. اين را هم اضافه مى كنيم كه فتح الله زاده طبق شنيده ها به استعفاى احتمالى سرمربى استقلال هم جواب مثبت نخواهد داد.
دستور ويژه قلعه نويى به مرفاوى:
مشكل گلزنى بايد حل شود
امير قلعه نويى، سرمربى تيم استقلال تهران از عملكرد مهاجمان در چند مسابقه گذشته اين تيم بسيار گلايه دارد به همين دليل سرمربى آبى پوشان پايتخت قبل از شروع تمرينات اين تيم به صمد مرفاوى كه وظيفه آماده كردن مهاجمان استقلال را دارد، تأكيد كرد با تدابير ويژه و برگزارى تمرينات اختصاصى براى گلزنى و نهايت بهره گيرى از فرصت هاى به دست آمده در محوطه جريمه حريفان، اين مشكل را برطرف كند.
فتح الله زاده افطارى مى دهد
امروز اعضاى هيأت مديره، مربيان و بازيكنان استقلال به دعوت على فتح الله زاده در مراسم افطارى اين باشگاه شركت مى كنند و بعد از صرف افطار جلسه اى را با مدير عامل برگزار مى نمايند.
-
پور حيدرى و دنيزلى، جانشينان احتمالى قلعه نويى
مرزبان هم به كادر فنى استقلال مى پيوندد
ناكامى هاى پى در پى استقلال تهران در ليگ برتر شايعات بسيارى را در مورد اين تيم به وجود آورده. يكى از اين موارد هم رديف شدن جانشينانى چند براى امير قلعه نويى است. طبق شنيده ها؛ نفر اول، منصور پورحيدرى، مدير فنى پاس همدان و عضو سابق هيأت مديره باشگاه استقلال است. گزينه دوم هم مصطفى دنيزلى است كه خبر مذاكره با وى مدتى پيش نيز در رسانه ها منعكس شد اما جالب است بدانيد نامى از عليرضا منصوريان در اين ميان به گوش نمى رسد. يكى از نزديكان به باشگاه استقلال در اين خصوص گفت: اتفاق نظرى روى منصوريان نيست. وى البته مطلب جالب ديگرى را هم به اطلاع همكار ما رساند؛ مسئولان باشگاه استقلال در دراز مدت روى پرويز مظلومى نظر مثبت دارند و اگر او با مس كرمان به موفقيت هاى خود استمرار بخشد، سرمربى شدن وى در استقلال دور از انتظار نخواهد بود.
•••
آخرين خبر حاكيست در صورت ابقاى كادر فنى فعلى ، ممكن است مرزبان مربى سابق پرسپوليس، به كادر فنى استقلال بپيوندد
-
گزارش تمرين استقلال
بينى طالب لو خونريزى كرد
تمرين استقلال ديروز ساعت ۱۷ و۴۰ دقيقه در زمين شماره ۲ ورزشگاه آزادى برگزار شد و بازيكنان زيرنظر كادر فنى به انجام تمرينات تاكتيكى و تكنيكى پرداختند. در اين تمرين يك مهاجم ۲۰ ساله كامرونى به نام كريستين شامير نيز حضور داشت و همراه ساير بازيكنان تمرين كرد.
بيك زاده اولين نفر بود
هاشم بيك زاده، هافبك چپ پاى آبى پوشان اولين نفرى بود كه در تمرين حاضر شد و به تنهايى شروع به دويدن كرد.
غايبان
در اين تمرين ۱۰ آبى پوش حضور نداشتند. سياوش اكبرپور، خسرو حيدرى، مهدى امير آبادى، پيروز قربانى، بيژن كوشكى، پژمان منتظرى، عليرضا عباسفرد، حسين كاظمى و مجتبى جبارى كه قلعه نويى به آنها استراحت داده بود در تمرين حضور نداشتند. دستيار قلعه نويى نيز به دليل رسيدگى به مسائل شخصى غايب بود.
3 بازيكن بانداژ شدند
در ابتداى تمرين ۳ بازيكن تيم كه آسيب ديدگى جزئى داشتند پاى خود را بانداژ كردند. هادى شكورى، هاشم بيك زاده و فرهاد مجيدى بازيكنانى بودند كه پايشان توسط پزشك تيم بانداژ شد.
سپك تاكرا
قبل از شروع تمرين ۳ بازيكن استقلال سپك تاكرا بازى كردند. يدالله اكبرى، ابراهيم تقى پور و هاشم بيك زاده بدن هاى خود را با بازى سپك تاكرا كردن گرم كردند.
جلسه رجبى با قلعه نويى
رضا رجبى، آناليزور تيم كه براى آناليز بازى استقلال اهواز به اهواز رفته بود جلسه اى را با قلعه نويى برگزار كرد و نكات فنى را به وى انتقال داد.
قلعه نويى تشويق شد
امير قلعه نويى، سرمربى آبى پوشان در طول تمرين بارها از سوى معدود تماشاگران حاضر تشويق شد. همچنين چند پوستر حمايتى از قلعه نويى نيز در محل تمرين نصب شده بود.
حضور كايت سواران
چند كايت سوار در آسمان ورزشگاه آزادى بودند و به تمرين كايت سوارى پرداختند. اين موضوع چند دقيقه اى نظر حاضران را به خود جلب كرد.
خداداد مترجم شد
حميد خداداد مربى بدنساز آبى پوشان در طول تمرين مترجم شامير، مهاجم كامرونى شد و صحبت هاى وى را براى قلعه نويى و بازيكنان ترجمه كرد.
شرح تمرين
در ابتداى تمرين امير قلعه نويى ۱۰ دقيقه با بازيكنان صحبت كرد و نكات فنى را به آنان گوشزد نمود. سپس بازيكنان دويدن دور زمين را آغاز كردند و بعد از آن استارت هاى سريع زدند. در ادامه بازيكنان به ۲ گروه ۸ نفره تقسيم شدند و آقاوسط بازى كردند. پس از آن بازيكنان نبرد هاى تك به تك را تمرين كردند. سپس تمرين يارگيرى در دستور كار آبى پوشان قرار گرفت و در انتهاى تمرين نيز بازيكنان در قالب ۲ تيم زرد و آبى در نيمه زمين فوتبال تمرينى بازى كردند.
طالب لو مصدوم شد
وحيد طالب لو، سنگربان آبى پوشان در جريان تمرين با برخورد توپ به صورتش مصدوم شد و خون از بينى وى جارى گرديد. اين قضيه با دخالت پزشك تيم ختم به خير شد و مصدوميت طالب لو برطرف شد.
تمرين اختصاصى خداداد با خذيراوى
حميد خداداد در انتهاى تمرين احمد خذيراوى را كنار كشيد و به صورت اختصاصى با وى تمرين و نكاتى را به او گوشزد كرد.
اعتراض قلعه نويى به عليزاده
در طول تمرين امير قلعه نويى به عملكرد على عليزاده اعتراض مى كرد. قلعه نويى اعتقاد داشت عليزاده بايد ضربه سرهاى خود را بهتر بزند.
-
گزارش ويژه از جو سنگين در باشگاه استقلال
فتح الله زاده، متهم اول!
استقلال تهران اين روزها شايد بدترين دوران حضور خود را حداقل در ليگ برتر سپرى مى كند. حاصل ۵ بازى اين تيم در رقابت هاى فصل جارى يك پيروزى، يك تساوى، ۳ شكست، تفاضل گل منفى ۲ و ۴ امتياز بوده است.جالب اينكه اگر پيام بازى عقب افتاده خود را انجام دهد و به پيروزى دست يابد مى تواند از استقلال پيشى بگيرد، اگر اين اتفاق بيفتد آبى پوشان از مكان هفدهم جدول به مكان هجدهم نقل مكان مى كنند تا صاحب ركوردى منفى و عجيب در تاريخ ليگ برتر شوند. اما همين وضعيت شرايط فوق العاده سختى را براى على فتح الله زاده ايجاد كرده است. شايد در ظاهر، اين مورد در اذهان تداعى شود كه امير قلعه نويى پيشترين فشار را تحمل مى كند اما بهتر است بدانيد او به اندازه يك سرمربى تحمل فشار مى كند و فقط پاسخگوى عملكرد خود است اما مديرعامل استقلال در حال حاضر پاسخگوى عملكرد ديگران از جمله قلعه نويى است. روزى كه فتح الله زاده به استقلال آمد ناصر حجازى را هم با خود آورد و با او قول قهرمانى داد.همان زمان جذب حجازى به عنوان سرمربى استقلال انتقادات بسيارى را به دنبال داشت و در نهايت او نيز با ناكامى، اردوى آبى پوشان را ترك كرد. فتح الله زاده در ادامه سراغ فيروز كريمى رفت و با سروصداى زيادى وى را به استقلال آورد اما او هم ناكام شد. به اين ترتيب مديرعامل باشگاه با ۲ انتخاب اشتباه ليگ برتر فصل قبل را به پايان رساند. البته وى با انتخاب امير قلعه نويى به عنوان انتخاب سوم توانست با كسب قهرمانى در جام حذفى تا حدودى صداى منتقدان را پايين بياورد اما اين انتخاب سوم تا به امروز در ليگ برتر دوره هشتم نتوانسته كارى از پيش ببرد. بنابراين على فتح الله زاده با توجه به ۳ انتخابى كه طى دوره اخير مديريت خود در باشگاه استقلال داشته كاملاً ناكام نشان داده است، به همين خاطر او متهم اول در ناكامى هاى ۲ فصل اخير آبى پوشان بوده است. حمايت وى از امير قلعه نويى نيز امرى كاملاً طبيعى است چون استخدام ۳ سرمربى اسمى نشان داده كه مشكل اصلى استقلال روى صندلى داغ نيست و ايراد از جاى ديگرى است. شايد اين ايراد طبق ادعاى منتقدان سرسخت فتح الله زاده مديريت خود او باشد.
-
رضايت قلعه نويى از جان واريو
فابيو جان واريو هافبك استقلال در ديدار تيمش مقابل صباباترى براى اولين بار به ميدان رفت. طبق شنيده هاى ما قلعه نويى سرمربى استقلال از تنها بازيكنى كه راضى است جان واريو است و دليل تعويض اين بازيكن در بين ۲ نيمه شرايط بدنى وى بوده است. به گفته كادرفنى استقلال اگر جان واريو در تمرينات آماده ظاهر شود به زودى تبديل به بازيكن ثابت اين تيم خواهد شد.
گناه من اين بود كه فحاشى مرفاوى را شنيدم
ورمزيار: ناظر فدراسيون همه چيز را ديد و گزارش كرد
صادق ورمزيار مربى فصل پيش استقلال و مربى اين فصل صباباترى در خصوص اتفاقاتى كه در جريان بازى با استقلال بين او و صمد مرفاوى صورت گرفت گفت: باور كنيد اصلاً نمى دانم چه اتفاقى افتاد. من داشتم با داور بازى در خصوص خطاى اكبرپور بر روى حميد سرآبادانى صحبت مى كردم كه ناگهان صمد مرفاوى كنترلش را از دست داد و هر چه دلش خواست به من گفت. البته من صمد را خوب مى شناسم و مى دانم كه او مقدارى عصبى و زودرنج است و به همين دليل هم زياد حرفهاى او را به دل نگرفتم اما ادامه اين وضعيت از سوى صمد مقدارى باعث تعجب من بود. ورمزيار گفت: وقتى ديدم كه صمد عصبانى شده است، برگشتم و روى نيمكت صبا نشستم، ضمن اينكه اين را هم بايد بگويم كه در آن صحنه عليرضا كرد ناظر بازى واقعاً مديريت كردند و من براى حرف ايشان احترام بسيارى قائل شدم و اعتقاد دارم كه برخورد آقاى كرد بهترين برخوردى بود كه در آن شرايط يك ناظر مى توانست داشته باشد اما در خصوص گزارش ايشان به فدراسيون فوتبال چيزى نمى دانم اما خدا مى داند كه من هيچ حرفى نزدم و فقط گناهم اين بود كه حرفهاى صمد مرفاوى را شنيدم.در فرياد گفت: فقط مى توانم بگويم كه متأسفم. متأسفم كه سالها در كنار فردى بازى مى كردم كه آنقدر سريع همه چيز را به خاطر يك برد و باخت عوض كرد و بر روى تمامى دوستى هاى گذشته خط بطلان كشيد.ورمزيار گفت: وضعيت ما پيش از بازى با استقلال يك وضعيت بحرانى بود. چرا كه ما ۱۰ تا ۱۵ روز مانده به بازيها كار خودمان را شروع كرده بوديم و همين مسأله باعث مى شد تا ما براى تيم شدن به زمان بيشترى نياز داشته باشيم. متأسفانه در ۳ بازى اول نتوانستيم به همين دليل بازيهاى خوبى را به نمايش بگذاريم و اگر هم كه به حريفان خود باختيم بخاطر اين بود كه به لحاظ توان فيزيكى كم مى آورديم.ورمزيار در پايان گفت: هر چه بود ديگر تمام شد. به هر حال اتفاقى كه نبايد مى افتاد، افتاد و ديگر دنبال مقصر گشتن در آن كار چندان درستى نمى تواند باشد.
-
در حضور ريباندرها و ضدحملات صبا
استقلال «شانس» آورد كه فوتبال ۹۰ دقيقه است
بدون شك «امير قلعه نويى» با وجود آنكه به دليل سنگينى شكست و نارضايتى هواداران مسئوليت شكست را بر عهده گرفت اما همان طور كه در قم هم گفت، تلاش خواهد كرد تا بخش اعظم شكل گيرى ناكامى هاى اخير را - به سياق هفته هاى قبل - به گردن عوامل بيرونى؛ نظير جاسوسان و داوران، بيندازد. با اين حال، مردمى كه گوششان از اين حرف ها پر شده است به طور قطع در جريان علت يابى به مسيرهاى ديگرى خواهند رفت و توجهى به نشانى غلطى كه امير مى دهد نخواهند كرد.
•••
با شروع وقت دوم مسابقه و اضافه شدن يك سرزن ديگر به نام عليزاده نه فقط سانترهاى استقلال به اندازه اى خطرناك شدند تا براى كريمى چاره اى جز به ميدان فرستادن گل محمدى باقى نماند بلكه سياوش هم به پست دلخواهش برگشت تا در جريان يكى از همين «از عقب به جلو آمدن» ها گل مساوى را به ثمر برساند. بعد از گل استقلال، اين تيم به فشارى كه با شروع نيمه دوم به جناح چپ خط دفاعى ميزبانش وارد آورده بود ادامه داد اما زمانى كه يحيى ضريب اطمينان مقابله با حملات هوايى حريف را بالا برد فيروز «فشنگچى» جسور، جوان تكنيكى را «آزاد» كرد تا با حضور او در فضاى خالى جناح راست پسران آبى، ضدحملات خطرناكى را از اين سمت تدارك ببيند و به جناح هدف استقلال فرمان عقبگرد بدهد. آرى! حركات ويرانگر فشنگچى، محمد نورى، غلامرضا رضايى و مرتضى اسدى نه فقط نظم و تمركز را از مدافعان متمركز تيم ميهمان سلب كرد كه جريان بازى را نيز به تعادل كشيد تا قلعه نويى با تعويض اشتباهش، يعنى آوردن مجيدى به جاى عباسفرد و استفاده از فرهاد در كانون خط ميانى و بردن كاظمى به جمع مدافعان، فضاى مناسبى را جهت ضد حملات صبا مهيا سازد. اين فضاى اهدايى به قدرى مناسب حال مردان سرعتى اى چون رضايى بود كه حتم داريم اگر بازى يك نيمه ديگر ادامه مى يافت، تيم ميزبان مى توانست ۲ ۳، گل ديگر هم به وسيله مردان سرعتى و ريباندرهايش به استقلال بزند.
•••
استقلال وقتى از حريفانى كه سرمربى اش با سرمربى آنها «كَل» دارد عقب مى افتد، به مجموعه اى از احساسات تبديل مى شود كه چون چاشنى شان بى توجهى محض به اصول تاكتيكى است برآيند و راندمانى را براى اين تيم كم حوصله به ارمغان نمى آورند.اين اتفاق در بازى مقابل مس و پگاه نيز تكرار شد تا متوجه باشيم كه تيم قلعه نويى آمادگى روحى و روانى مقابله با شرايطى كه حريف پيش مى افتد را ندارد. بنابراين، اينكه ناگهان هيچ بازيكنى در جايى كه بايد باشد ديده نمى شود و همه چيز از دست همه كس در مى رود و مربى هم محو تماشاى تلاش هاى نافرجام تيم مى شود كه تظاهر به حمله مى كند اما قادر به خلق موقعيت گل نيست، ريشه در ناآمادگى روحى و روانى تيم دارد كه در تمريناتش «شبيه سازى» نمى كند و بسيارى از تمرينات مدرن را دست كم مى گيرد.
-
اكبرى: نمى دانم چرا بازى نمى كنم؟
يدالله اكبرى هافبك استقلال يكى از بازيكنان اين تيم است كه فعلاً او را فقط روى نيمكت مى بينيم. با يدالله اكبرى هم صحبت شديم كه در ذيل مى خوانيد:
• از بازى مقابل صباباترى بگوييد؟
- فكر مى كنم به دور از نتيجه اى كه به دست آمد بازى خوبى بين ۲ تيم برگزار شد و هر ۲ تيم سعى كردند با انجام يك بازى تماشاگرپسند رضايت هواداران را كسب كنند. در نيمه اول صبا بهتر از ما كار كرد كه البته دليل اصلى آن عدم شناخت بازيكنان ما در زمين مسابقه بود. متأسفانه مسئولان صبا اجازه ندادند ما در آن زمين تمرين كنيم و براى همين تا پيش از شروع بازى اصلاً از وضعيت زمين اطلاع نداشتيم و به همين خاطر در ۴۵ دقيقه اول ناهماهنگ بوديم اما در همين نيمه هم تيم ما توانست ۲ ، ۳ موقعيت خوب براى گلزنى پيدا كند كه يكى از آنها همان ضربه جان واريو بود كه گل نشد و باعث تعجب بود.
• آيا اين شكست استقلال را از رسيدن به اهدافى كه دارد دور مى كند؟
- قبول دارم كه جبران كردن اين ناكامى ها سخت است اما ما هنوز فرصت داريم و اگر بتوانيم استرس را از تيم خود دور كنيم خيلى زود به جايگاه واقعى مان خواهيم رسيد. همه مى دانند كه قرار نداشتن استقلال در صدر جدول تعجب برانگيز است چه برسد به اينكه در رده هاى پايين جدول باشد.
• شما تجربه بازى مقابل صباباترى را داشتيد چرا در اين بازى به ميدان نيامديد؟
- من به تصميمات كادرفنى احترام گذاشته و نمى توانم جواب اين سؤال را بدهم. امير قلعه نويى اول از من خواست كه خودم را گرم كنم اما بعد از اينكه تيم ما ۲ گل عقب افتاد از تعويض من پشيمان شد. انگيزه مناسبى داشتم و از اينكه در اين بازى نتوانستم بازى كنم ناراحت نيستم چرا كه صلاح كادرفنى در اين بوده و من هم اميدوارم كه در بازيهاى بعدى شانس بازى پيدا كنم.
• به نظر شما علت اصلى ناكامى استقلال چه بود ؟
- بدشانسى و داورى پراشتباه يك طرف اما استرس مهاجمان ما براى گلزنى سمت ديگر، مهاجمان ما درزدن ضربات آخر دقت ندارند و راحت به توپ ضربه نمى زنند.
• آيا حساسيت رويارويى مربيان ۲ تيم روى كار تيم شما تأثير گذاشته بود؟
- به هر حال هر بازى حساسيت خاص خودش را دارد اما فكر مى كنم ما در اين بازى يكى از بازيهاى خوبمان را نمايش داديم، ما بيش از ۸ موقعيت گل داشتيم كه يك بار استفاده كرديم. اگر پنالتى را گرفته بودند و ضربه جان واريو گل مى شد ممكن بود برنده شويم.
روانخواه: اميدوارم نتايج فصل قبل تكرار نشود
اميدرضا روانخواه، هافبك تيم استقلال تهران درخصوص مصدوميتش اظهار داشت: روز به روز بهتر مى شوم و مصدوميتم بهبود مى يابد. در حال حاضر مشغول انجام تمرينات فيزيوتراپى هستم. زيرنظر دكتر نوروزى روند بهبودى ام را سپرى مى كنم و اميدوارم هر چه زودتر مصدوميتم برطرف شود و بتوانم براى استقلال به ميدان بروم.هافبك استقلال در مورد ناكامى هاى اخير استقلال خاطر نشان كرد: بچه ها خوب بازى مى كنند اما در زدن ضربات آخر دقت نمى كنند و موقعيت ها را به راحتى از دست مى دهند. تيمى هم كه گل نزند، گل مى خورد. استقلال در ۴ بازى اخير خود بدشانس بوده است. بچه ها مقابل صباباترى خوب بازى كردند و به گل تساوى نيز دست يافتند. بعد از زدن اين گل مى توانستند چند گل ديگر نيز بزنند كه با بى دقتى موقعيت ها را هدر دادند و روى ۲ اشتباه ،دروازه استقلال باز شد و در نهايت شكست سنگينى را متحمل شدند. اميدوارم در آينده بازى هاى بهترى را از استقلال شاهد باشيم. روانخواه افزود: اى كاش مصدوم نبودم و مى توانستم در تركيب استقلال بازى كنم. با اين حال استقلال در پست من بازيكنان بسيار خوبى دارد و قطعاً نبود من تأثيرى در تيم نخواهد داشت. سال قبل نيز چنين وضعيتى داشتيم و مى دانم بچه ها چه فشارى را تحمل مى كنند. اميدوارم نتايج سال پيش تكرار نشود.
-
مصرف كننده هاى «سال»؛ استقلال و پرسپوليس
چند سالى مى شود كه «فشنگچى» نمى سازند
استقلال و پرسپوليس تبديل شده اند به چاه ويل! چاهى بسيار عميق كه هرچقدر درونش پول بريزى باز پر نمى شود. نمى دانيم اين رويه غلط تا كجا ادامه پيدا مى كند اما واضح است كه وقتى درآمدى دركار نباشد انتهاى قصه حتى با وجود كسانى مثل هدايتى نيز به اختلاف مى انجامد. در همين گيرودار بايد از مديران ۲ تيم سؤال كرد كه چرا آن توجهى كه بايسته نسل جوان و نوجوان است را از ايشان دريغ كرده اند؟ چرا پول هدايتى كه مى تواند صرف اداره يك پرسپوليس جوان يا هر كدام از ديگر تيم هاى پايه اى اين باشگاه شود خرج جذب يك و فقط يك بازيكن برزيلى مى شود تا در يكى از كم سابقه ترين فصل ها شاهد ترافيك و تجمع ستاره ها در تيم قرمز باشيم؟ استقلال كه هر وقت صحبت از فوتبال پايه ها مى شود به ياد تيم اميدى مى افتد كه در دوران مديريت همين فتح الله زاده، قربانى، صادقى، جبارى، تيموريان، طالب لو و ده ها نفر ديگر را به فوتبال ما معرفى كرد، چرا درصدد تكرار تاريخ برنمى آيد و به فكر ۴ سال بعدش نيست؟ البته باز گلى به جمال آبى ها كه اداره تيم هاى پايه را به منصوريانى سپرده اند كه از جنس استقلال است و عاشق اين تيم. بله! در كنار عليرضا كه جوان است و صاحب انگيزه مى توان به سرنوشت فعاليت هاى خانواده پايه اى اين باشگاه از سرخوش بينى نگاه كرد اما چه كسى مسئول اتلاف اين چند سال است تا استقلال هم تبديل به يك مصرف كننده صرف شود؟روزى كه حاجى رفت، قريب اداره تيم هاى پايه اى را به بخش خصوصى واگذار كرد كه به همين خاطر نه آن سرمايه به سود رسيد و نه تيم هايى كه قرار بود بيشتر از قبل بازيكن بسازند موفق به تكرار خاطره آن تيم معروف اميد استقلال شدند. بنابراين چه جاى تعجب كه ظرف ۳ ، ۴ سال گذشته بيش از ۴۰ بازيكن به اين باشگاه آمده اند كه هيچ كدام محصول كارخانجات آبى نبوده اند. آرى وقتى به جميع دلايل توجه مى كنيم درمى يابيم كه چرا استقلال و پرسپوليس «فشنگ چى» ندارند. آنها فقط خريد مى كنند و چنان گرفتار اين معادله يك سويه شده اند كه سازندگى را كلاً از ياد برده اند. باز پارسال مى شد روى نيمكت هر ۲ تيم سراغى از بازيكنان اميد گرفت اما امكانات مالى اى كه امسال و با نيات سياسى وارد ۲ باشگاه شد چنان هوش از سرشان برده كه حتى وسط فصل نيز دست از رقابت بر سر پول خرج كردن برنداشته اند و وقتى يكى كريمى و ديكارمورا را مى خرد ديگرى درصدد برمى آيد تا رحمان رضايى و توماس را جذب كند و از رقيب عقب نماند.
-
فوتبال ما مافيايى شده
نوازى : بازيكنى كه تيم ندارد در تيم ملى فيكس است!
نوازى حق دارد كه از اين فوتبال دل پر دردى داشته باشد اما او هنوز زمان را براى بيان ناملايمات فوتبال و استقلال مناسب نمى بيند. در روزهاى تنهايى و دل تنگى محمد نوازى با او گفت و گويى را انجام داده ايم كه با هم مى خوانيم:
• چه نظرى درباره وضعيت اين روزهاى استقلال داريد؟
- هيچ نظرى راجع به استقلال ندارم. متاسفانه آقايانى كه پارسال هول كرده بودند مى خواستند به هر شكل ممكن به استقلال برسند، امسال با حضورشان ديدند كه ديگر كار در اين تيم به آن راحتى كه آقايان فكر مى كنند نيست.
• راجع به استقلال مى توانى واضح تر حرف بزنى؟
- من هيچ حرفى درباره استقلال ندارم كه بزنم. اصلاً هيچ دلم نمى خواهد كه درباره اين تيم اظهار نظر كنم، چرا كه …
• راجع به فوتبال چطور، درباره آن حرف مى زنى؟
- مشكلى نيست. درباره فوتبال بايد بگويم حالا كه از آن بيرون هستم مى بينم چه اتفاقاتى در آن مى افتد. اصلاً ديگر فوتبال و دنياى مربوط به آن به همه چيز شبيه شده است به جز فوتبال!
• واضح تر در اين باره صحبت مى كنى؟
-چرا كه نه. متأسفانه در حال حاضر غير فوتبالى ها به جان فوتبال افتاده اند. در فوتبال امروز مربيان ما به دنبال بازيكنانى هستند كه براى آنها حرف ببرند و حرف بياورند. مربيان امروز ما متأسفانه بازيكنان بله قربان گو را به بازيكنان فنى و مستقل ترجيح مى دهند.
• نظرت راجع به شرايط فوتبال امروز چيست؟
- امروز فوتبال كثيف تر از آن چيزى شده است كه مى توان فكرش را كرد. اصلاً بهتر است بگويم اداره فوتبال مافيايى شده است و كسانى در اين فوتبال موفق ترند كه راه و رسم ورود به مافيا و مافيا بازى را بهتر بلد باشند.
• اگر زمان شما فوتبال به اين شكل بود، چكار مى كردى؟
-باور كنيد، اگر آنزمان هم فوتبال اين چنين اداره مى شد، من جايى در آن نداشتم اما خوشحالم كه من در فضايى مناسب وخوب فوتبال را شروع كرده و ادامه دادم وامروز هم همه موفقيت خودم را مديون فوتبال مى دانم و معتقدم كه هر چه دارم از اين فوتبال و از اين مردم بوده است.
• بعنوان يك قديمى فوتبال، چرا بايد اين رشته پرطرفدار به اين حال و روز بيفتد؟
- واقعاً من هم به دنبال يافتن پاسخى براى آن هستم. متاسفم در اين فوتبال كسانى آمده اند و قراردادهاى آنچنانى بسته اند كه در هيچ كجاى اين فوتبال نبوده اند. اصلاً چرا راه دور برويم، در همين تيم ملى امروز بازيكنانى حضور دارند كه پيش از آن تيم نداشته اند.
• واضح تر در اين باره حرف مى زنى؟
- اگر اجازه بدهيد من اسم كسى را نياورم اما اين را مى گويم كه تمامى لژيونرهاى ذخيره ما در تيم ملى بازيكن اصلى هستند كه اين مسأله انگيزه را از بازيكنان ما مى گيرد.
• چرا راجع به فوتبال اينگونه فكر مى كنى؟
-فكر نمى كنم، بلكه به اين نتيجه رسيده ام، بايد واقعيت ها را بپذيريم و بپذيريم كه واقعيت هاى فوتبال ما همين است. در فوتبالى كه يك مجرى تلويزيون در يك برنامه ورزشى پر بيننده خط مشى آنرا مشخص مى كند ديگر بايد فاتحه آن فوتبال را خواند. آنهايى كه به اسم تحليل فوتبال فقط بلد هستند دعوا به راه بيندازند و فضا را بنفع خود خراب كنند، آنها نه تنها در برنامه هايشان به نفع فوتبال كار نمى كنند، بلكه عامل تفرقه در بين فوتبالى ها هم مى شوند.
• وضعيت تيم ملى با على دايى چطور است؟
- ما فقط به لحاظ نتيجه گيرى موفق بوديم اما به لحاظ فوتبال و كار گروهى و تاكتيك پذيرى اشكالات بسيارى داشتيم.
-
شكورى: نمى خواهيم صحبتى كنيم كه به ضرر تيم تمام شود
پس از شكست استقلال مقابل صباباترى قم هيچ يك از اعضاى اين تيم در مورد شرايط فعلى تيمش جوابگو نبودند تا اين كه هادى شكورى مدافعى كه مقابل صباباترى ۹۰ دقيقه روى نيمكت بود، در گفت و گويى اختصاصى با ابرار ورزشى گفت: در حال حاضر تيم شرايط خوبى ندارد. همه بازيكنان تصميم گرفته اند تا بهتر شدن وضعيت تيم مصاحبه نكنند چرا كه هر صحبتى به ضرر تيم خواهد بود. مى خواهيم قدرتمان را در عمل ثابت كنيم وديگر از پيروز شدن و قدرت استقلال سخن نگوييم. همه بازيكنان همقسم شده اند تا در زمين مسابقه خيلى چيزها را ثابت كنند. تا به امروز خيلى از خبرنگاران با بازيكنان تماس گرفته اند اما به هيچ وجه نمى خواهيم صحبتى كنيم كه به ضرر تيم تمام شود.
فتح الله زاده اختيار تام دارد اما...
امير بدون توافق هيأت مديره كنار نمى رود
بر اساس قوانين موجود در باشگاه استقلال انتخاب سرمربى در حيطه وظايف مديرعامل بوده و در عين حال اين شخص براى عزل مرد شماره يك نيمكت خود نيز قدرت كافى را داراست زيرا در نهايت اوست كه بايد بابت نتايج كسب شده توسط تيم پاسخگوى هيأت مديره باشد و در صورتى كه آبى پوشان به موفقيت دست نيابند بدون شك مديرعامل از سوى مديران ارشد باشگاه مواخذه مى شود برهمين اساس بديهى است كه فتح الله زاده به لحاظ قانونى مشكلى براى قطع همكارى با امير قلعه نويى (در صورت تداوم روند نتيجه گيرى ضعيف استقلال) ندارد اما به نظر نمى رسد كه مديرعامل آبى پوشان به تنهايى وارد چنين معركه اى شده و دست به يك ماجراجويى بزرگ بزند. بر اساس شنيده هاى ما اگر نتايج بد استقلال در ليگ حرفه اى ادامه يابد و قلعه نويى هم از سمت خويش كناره گيرى نكرد، آنگاه فتح الله زاده در صورت اتخاذ تصميمى جدى براى بركنار كردن وى رسماً وارد عمل نشده و نظر تمام اعضاى هيأت مديره را هم جويا خواهد شد. حتى احتمال دارد تعويض سرمربى آبى پوشان پس از برگزارى نشست فوق العاده هيأت مديره استقلال جنبه واقعيت پيدا كند. البته درج اين مطلب را به هيچ عنوان نبايد به عنوان مطلبى عليه قلعه نويى دانست زيرا همان طور كه تأكيد كرده ايم اتفاقات فوق فقط در صورتى مى افتد كه آبى پوشان از قطار ناكامى پياده نشده و مديران باشگاه نيز از موفقيت تيمشان با امير نااميد شوند.
مرفاوى مقابل استقلال اهواز محروم است
عبدالصمد مرفاوى مربى استقلال كه در جريان ديدار تيمش مقابل صباباترى به دليل درگيرى با صادق ورمزيار از سوى داور از بازى اخراج شده بود نمى تواند تيمش را مقابل استقلال اهواز همراهى كند. با اين اوصاف مرفاوى نمى تواند مقابل تيم فصل قبل خود روى نيمكت حضور داشته باشد.
يك تمرين دهنده خارجى به كادر فنى استقلال اضافه مى شود
استقلال بازهم باخت تا اين تيم شرايط بدى را سپرى كند. طبق شنيده هاى ما هيأت مديره باشگاه استقلال به قلعه نويى سرمربى اين تيم اولتيماتوم داده كه كادر فنى خود را تغيير دهد. به اعتقاد اعضاى هيأت مديره كادر فعلى نمى تواند انتظارات هواداران را برآورده سازد. ديروز شنيديم براى تقويت كادر فنى قرار است يك مربى تمرين دهنده خارجى به جمع كادر فنى استقلال اضافه شود. به احتمال فراوان اين تغييرات بعد از ديدار با استقلال اهواز صورت خواهد گرفت.
در صورت كناره گيرى قلعه نويى
از نصف قراردادش محروم مى شود
اين روزها امير قلعه نويى به سوژه شماره يك استقلال بدل شده و تقريباً در تمام رسانه هاى مكتوب اخبار مربوط به آينده وى حجم قابل توجهى را به خود اختصاص داده است. البته اين امر با توجه به نتايجى كه آبى پوشان تحت هدايت او كسب كرده اند، منطقى به نظر مى رسد و قاعدتاً تا پنجشنبه هفته جارى اوضاع به همين سبك و سياق خواهد بود و نتيجه بازى با استقلال اهواز تكليف او را تا حد بسيار زيادى مشخص مى كند، در همين مورد صبح ديروز مطلع شديم اگر امير قلعه نويى بنابر دلايل شخصى يا فنى تا قبل از پايان نيم فصل اول از سمت خود كناره گيرى كند بايد به دريافت حداكثر نيمى از قراردادش بسنده كرده و قيد مابقى را بزند. البته وقتى اين مسأله را با يكى از مسئولان باشگاه استقلال در ميان گذاشتيم، لبخندى زد و گفت: اميرخان هيچ وقت از نظر مالى مشكلى با ما نداشته و اين مسأله هرگز دردسرساز نمى شود.
دلخورى مسئولان استقلال از جويبارى
باند بازى نداريم
قبل از تقابل استقلال با صباباترى، على نظرى جويبارى در واكنش به طرح شايعه بركنارى امير قلعه نويى (كه البته در آن زمان بسيار كمرنگ بود) به خبرنگاران گفته بود: «اگر مى خواهند امير را بركنار كنند، بايد همه ما را با هم كنار بگذارند.» اين مصاحبه در هياهوى پيش از جدال آبى پوشان با صبايى ها گم شد و هواداران توجه چندانى معطوف به آن نكردند اما ظاهراً مسئولان باشگاه از كنار حرف هاى سرپرست تيم خودشان بى تفاوت عبور نكرده و آن را از ياد نبرده اند. از ما نشنيده بگيريد اما مى گويند تنى چند از صاحب منصبان باشگاه استقلال بابت حرف هايى كه جويبارى بر زبان رانده از وى ناراحت شده اند و معتقدند سرپرست يك تيم پرطرفدار و حرفه اى هرگز نبايد اينگونه سخن بگويد. به اعتقاد آنها در حال حاضر مديران باشگاه همچنان از قلعه نويى حمايت مى كنند و هيچ كس زير پاى سرمربى را خالى نمى كند اما در عين حال شرايط فوتبال حرفه اى به گونه اى است كه برخى اوقات وقوع اتفاقاتى اجتناب ناپذير است. مسئولان استقلال بر اين باورند كه طرح چنين عباراتى از سوى جويبارى مى تواند به مثابه نوعى گرو كشى و زورآزمايى به نظر برسد كه در صورت تكرار، حالتى شبيه به تهديد خواهد گرفت زيرا اگر چنين حالتى پيش بيايد، مديران استقلال مجبور مى شوند از بين حفظ امير قلعه نويى و كنار گذاشتن تمام مربيان يك راه را برگزينند و اين يعنى نوعى باندبازى در كل مجموعه و آغاز تقابل ۲جانبه.
«طالب لو» همچنان مورد غضب
استقلال در جدال با صباباترى گل هايى دريافت كرد كه به اعتقاد اغلب كارشناسان، وحيد طالب لو بر روى به ثمر رسيدن آنها مقصر بود. حتى حميد بابازاده هم به اين امر اذعان كرده و صراحتاً از اشتباهات سنگربان ملى پوش خود ياد كرده است زيرا اين خطاها به گونه اى بود كه تحت هيچ شرايطى نمى توان بر روى آن سرپوش گذاشت. بعد از پايان بازى، طالب لو جزو مردان مغضوب استقلال تلقى مى شد و مربيان با نگاهى غضبناك به وى مى نگريستند. حتى بعضى ها مدعى آن بودند كه اگر اشتباهات وحيد نبود، امكان اينكه استقلال با يك امتياز به تهران برمى گشت و اين همه حاشيه را به جان نمى خريد بسيار زياد بود به همين خاطر دروازه بان شماره ۲ تيم ملى همچنان مغضوب آبى پوشان تلقى مى شود وعده اى وى را به شكل ديگرى مى نگرند! البته با اين وجود بعيد است قلعه نويى حاضر شود در بازى حساس پنجشنبه وحيد را نيمكت نشين كند.
شوك آبى
استقلالى ها پول مى گيرند تا نبازند!
استقلال تهران هم اكنون در رتبه هفدهم ليگ حرفه اى قرار گرفته است. مقامى كه انصافاً براى تمام هواداران اين تيم زجرآور تلقى مى شود و هرگاه ياد آن مى افتند، اعصابشان بر هم مى ريزد. البته بازيكنان، مربيان و مديران باشگاه نيز دقيقاً همين وضعيت را دارند و براى خروج از بحران فوق از اتخاذ هيچ تمهيدى روى گردان نيستند زيرا به خوبى مى دانند در صورتى كه استقلال پنجشنبه شب هفته جارى در تهران مقابل استقلال اهواز مغلوب شود حاشيه اطراف اين تيم به طرز وحشتناكى افزايش مى يابد و...همه اين اتفاقات در حالى رخ مى دهد كه اغلب بازيكنان استقلال هنوز موفق به دريافت پول هاى خودشان نشده اند و ظاهراً همين مسأله بهانه خوبى شده تا مسئولان باشگاه براى شوك دادن به تيم وارد عمل شوند. اين طور كه ما شنيده ايم، احتمال دارد قبل از جدال پنجشنبه، بخشى از طلب استقلالى ها پرداخت شود تا آنها با روحيه اى بهتر مقابل همنام جنوبى خود صف آرايى كنند.
توجيه مديران استقلال بعد از رفتن مهاجم پرتغالى؛
هزار فوتباليست برزيلى بيكارند!
مديران استقلال بنا به دلايلى كه قبلاً نوشتيم نتوانستند با ژائو توماس، مهاجم پرتغالى قرارداد ببندند. بنا به ادعاى آنها اين مهاجم پرتغالى ۶۰۰ ميليون مى خواست و استقلال هم قيدش را زد اما بعد از اين ماجرا فتح الله زاده در مصاحبه اى گفت هزار فوتباليست برزيلى بيكارند و دنبال تيم مى گردند پس ما نبايد منت يك مهاجم خارجى را بكشيم و با هر قيمتى كه او گفت قرارداد ببينديم چون فوتباليست هاى زيادى هستند كه دوست دارند در استقلال بازى كنند و...
سؤال اينجاست كه اين فوتباليست هاى بيكار چرا تا اين موقع از فصل بيكارند؟ آيا اگر آنها بازيكنان خوبى بودند باز هم بيكار مى ماندند؟ برزيل شايد دهها هزار فوتباليست داشته باشد اما مگر فابى سيو، گومز، داسيلوا و... برزيلى نبودند؟ آيا هر كس برزيلى باشد فوتباليست خوبى است. در برزيل تعداد فوتباليست هاى بيكار بيشتر از تعداد پزشكان بيكار در ايران است پس لزوماً همه آنها خوب نيستند و اينكه ما بگوييم هزار فوتباليست برزيلى بيكارند دليل قانع كننده اى نيست.
-
چرا استقلال به تركيه رفت؟
در پازل تاكتيكى قلعه نويى «پيروزى» جايى ندارد؟
عجيب ترين حرف امير قلعه نويى اين بود كه گفت من تيم سيزدهم جدول را تحويل گرفتم. آن هم در حالى كه قبلاً اين تيم را قهرمان كرده بودم. قلعه نويى البته نگفت چرا همين تيم سيزدهم ليگ در جام حذفى قهرمان شد و به آسيا رفت و توضيح نداد كه مگر او را مجبور كرده بودند از مس جدا شود و تيم سيزدهم جدول را تحويل بگيرد؟ شايد امير امروز از اينكه قيد مس را زده پشيمان باشد اما به هر حال خود او مسئول اتفاقاتى است كه رخ داده و خودش هم بايد اين تيم را جمع و جور كند. اينكه ما مى گوييم او مسئول ناكامى هاى اخير است دليل دارد:
۱- قلعه نويى با اختيار خودش استقلال را انتخاب كرد و البته با سليقه خودش اين تيم را بست.
۲- بسيارى از احكامى كه در باشگاه استقلال صادر شد با نظر خود قلعه نويى بود. از جمله حضور نظرى جويبارى و تك تك دستيارانش، مسئول نقل وانتقالات، روابط عمومى و...
۳- همه بازيكنان قبلى استقلال با نظر امير ماندنى شدند و تمام نفرات جديد با نظر او به پيراهن آبى رسيدند. حتى افشين قطبى در پرسپوليس از چنين فاكتورى برخوردار نبود و بسيارى از بازيكنان جديد اين تيم در دوره كاشانى (با نظر استيلى) و برخى ديگر با نظر پيروانى انتخاب شدند به طورى كه گفته مى شود قطبى اصلاً مهاجمى چون ابراهيم توره را نمى خواست.
•••
از قلعه نويى بايد پرسيد دليل حفظ امثال برهانى، مجيدى، عليزاده و... چيست؟ تيم او قبل از شروع فصل، همين برق شيراز صدرنشين را با تك گل احمد خذيراوى شكست داد اما حالا خذيراوى كجاست؟ چرا جان واريو كه خوب بازى مى كند تعويض مى شود و چرا ۲ ، ۳ نفر هر چقدر هم بد بازى مى كنند تعويض نمى شوند؟ بعد از بازى ايران و عربستان قلعه نويى با اشاره به درخشش ۲۰ دقيقه اى جبارى گفته بود كه اين بازيكن بايد ۹۰ دقيقه بازى مى كرد اما حضور ۹۰ دقيقه اى جبارى در قم چه سودى داشت؟ او يك روز از روش ۲ -۴ -۴ و دفاع خطى ايراد مى گيرد روز ديگر ۲ -۵ - ۳ را بهترين روش مى داند و روز سوم مسائل ديگرى را بيان مى كند اما واقعاً مشكل استقلال چيست؟ اگر اين تيم مشكل فنى ندارد (كه دارد) پس از چه چيزى لطمه مى خورد؟ آيا فقط عقب افتادن تعهدات مالى باشگاه را مى توان عامل حضور استقلال در مكان هفدهم جدول قلمداد كرد؟ شايد بگوييد تازه ۵ هفته از مسابقات گذشته و ۲۹ بازى ديگر باقى است. بله، قبول اما آيا در همين ۵ هفته حضور در مكان هفدهم جدول به اعتبار استقلال لطمه نمى زند؟
•••
قلعه نويى كه از نحوه يارگيرى استقلال ابراز رضايت كامل داشت بايد پرسيد پيروز شدن در كجاى پازل تاكتيكى شما قرار دارد و چرا استقلال بايد اينقدر سريع و در عرض ۵ هفته به باختن عادت كند؟ به فرض كه تيم سيزدهم جدول تحويل شما شد و به فرض كه ما جام حذفى را هم ناديده بگيريم. خب در اين شرايط و ظيفه مربيان و روانشناس تيم چيست؟ آيا اينكه شما موضوع تحويل گرفتن تيم سيزدهم جدول را رسانه اى مى كنيد، كمكى به حل مشكلات مى كند؟ آيا اينكه شما مى گوييد اگر طالب لو و كاظمى بودند نمى باختيم، روحيه بقيه را خراب نمى كند؟ اصلاً در اين ۵ هفته چند بازيكن استقلال بازدهى بالاى ۷۰درصد داشته اند؟ مگر تيم را به تركيه نبرديد و مگر نگفتيد چرا على دايى با پول بيت المال تيم ملى را به اروپا برده است؟ پس ثمره رفتن شما چيست؟ آيا اگر استقلال به تركيه نمى رفت امروز به جاى هفدهم، در جدول رده بندى هجدهم بود؟! قلعه نويى بايد با يكسرى از واقعيت هاى آشكار كنار بيايد. استقلال صد البته مشكل مديريتى هم دارد اما اين استقلالى كه ما در ميدان مسابقه مى بينيم، مشكلات فنى هم كم ندارد. وقتى يك تيم بزرگ از ۱۵ امتياز ممكن تنها ۴ امتياز مى گيرد، مشخص است كه يك جاى كار مى لنگد و امير بايد بپذيرد كه اشتباهاتى داشته و «بايد» در صدد رفع آنها برآيد.
-
مظلومى: «اين استقلال» نياز به آرامش دارد
پرويز مظلومى نه به عنوان سرمربى مس كرمان كه به خاطر يك استقلالى روز گذشته درخصوص وضعيت فعلى تيم استقلال تهران به ابرار ورزشى گفت: دوست ندارم راجع به شرايط اين تيم اظهارنظر فنى كنم چون صورت خوشى ندارد. اگر در حال حاضر تيم نداشتم قضيه فرق مى كرد. وى افزود: استقلال باخت بدى را در جو سنگين ورزشگاه قم متحمل شد كه اميدوارم ديگر تكرار نشود. البته بدشانسى آبى پوشان تبديل به موردى عيان شده است. چند بازى است كه هر چه مى زنند، توپ گل نمى شود و در مقابل، توپ رقبا به راحتى وارد دروازه استقلال مى شود. مظلومى اظهار داشت: البته در هفته هاى آغازين ليگ برتر به سر مى بريم و چند نتيجه نامطلوب نمى تواند معيارى براى قضاوت باشد. از نظر من اتفاقى خاصى نيفتاده و استقلال فرصت زيادى براى جبران دارد. پس نبايد جو را طورى جلوه دهيم كه اوضاع در اين تيم خراب است و... استقلال در حال حاضر فقط نياز به آرامش دارد. وى ادامه داد: مديريت، هواداران، كادرفنى و بازيكنان بايد همت كنند و استقلال را از وضعيت فعلى خارج كنند. پيروزى در بازى هفته هفتم و مقابل استقلال اهواز مى تواند اوضاع را كاملاً تغيير دهد. سرمربى مس كرمان درخصوص بازى آينده تيم خود با پاس همدان نيز گفت: اگر در اين مسابقه گل اول را بزنيم كار حريف تمام است. پاس براى دفاع به كرمان خواهد آمد. پس بايد در دقايق اوليه فشار خود را براى گلزنى فوق العاده افزايش دهيم. اين مهم اگر اتفاق بيفتد زدن گل هاى دوم و سوم به پاس همدان كارى نخواهد داشت.
-
نظرى جويبارى:
پورحيدرى يا منصوريان جانشين قلعه نويى نمى شوند
على نظرى جويبارى سرپرست تيم استقلال طى اظهار نظرى گفت: تغيير در كادر فنى استقلال شايعه است و مربيان كنونى همچنان به كار خود ادامه خواهند داد.وى همچنين اظهار داشت: هيچ تغييرى در كادر فنى ايجاد نخواهد شد و اين كه گفته مى شود هيأت مديره خواستار تغيير دستياران سرمربى شده نيز درست نيست زيرا اگر بخواهيم مى توانيم به هر مربى كه مورد نظر نباشد بگوييم ديگر به استقلال نيايد. سرپرست استقلال در خصوص ديدار با استقلال اهواز در ورزشگاهى به غير از ورزشگاه آزادى گفت: فقط در ورزشگاه آزادى به ميدان مى رويم چون براى هر مسابقه ۱۰ ميليون تومان اجاره مى دهيم. تا اين لحظه نيز در خصوص تغيير محل ورزشگاه مسابقه با استقلال اهواز به ما خبرى نداده اند.
-
انتقاد امير از برهانى و منيعى:شما ۲ نفر دست مرا بسته ايد
اولين تمرين استقلال درحالى ديروز عصر در زمين شماره ۲ ورزشگاه آزادى برگزار شد كه چهره بازيكنان و كادر فنى نشان مى داد كه باخت سنگين مقابل صبا، شوك سختى را به آنها وارد كرده است. در اين تمرين كه از ساعت ۵ بعدازظهر آغاز شد ديگر خبرى از شوخى ها و خنده هاى تمرين روزهاى قبل نبود. در ابتداى تمرين قلعه نويى بازيكنان را دور خودش جمع كرد و به گوشه اى از زمين برد و براى آنها شروع به صحبت كرد. ژنرال كه حسابى برافروخته بود با انتقاد از همه بازيكنان، از برهانى و منيعى با شدت بيشترى انتقاد كرد كه چرا با ناآماده بودنشان دست او را براى تغييرات در تركيب استقلال بسته اند. پس از صحبت هاى قلعه نويى بازيكنان به مدت ۲۰ دقيقه دور زمين دويدند. سپس بازيكنان فيكس مسابقه با صبا راهى استخر و سوناى هتل المپيك شدند و ساير بازيكنان نيز به انجام كار با توپ و انجام فوتبال تحت فشار پرداختند.
فقط قلعه نويى تشويق شد
هواداران اندك استقلال كه ديروز نظاره گر تمرين بودند در طول جريان تمرين فقط امير قلعه نويى را تشويق كردند. به نظر مى رسد آنها معتقدند عامل ناكامى استقلال بازيكنان بوده اند نه قلعه نويى.
مجيدى عذرخواهى كرد
فرهاد مجيدى قبل از شروع تمرين ديروز به سمت هواداران استقلال رفت و بابت شكست مقابل صبا از آنها عذرخواهى كرد و به آنها قول داد كه در بازى هاى آينده شرايط آبى پوشان بهتر خواهد شد و اين ناكامى ها را جبران خواهند كرد.
جبارى ماند
مجتبى جبارى برخلاف ساير بازيكنان فيكس استقلال مقابل صبا به استخر و سونا نرفت و بنا به درخواست قلعه نويى به تمرينات خود با بقيه بازيكنان ادامه داد.
رضايت ژنرال از جانواريو
جانواريو جمعه شب براى اولين بار در تركيب استقلال قرار گرفت و على رغم عملكرد خوبش در نيمه اول، در آغاز نيمه دوم جاى خود را به على عليزاده داد. تعويض جانواريو اين شائبه را به وجود آورد كه قلعه نويى از هافبك برزيلى اش راضى نيست ولى برخورد گرم ژنرال با جانواريو در تمرين ديروز، درست عكس اين مطلب را نشان داد. قلعه نويى با اعلام رضايت از بازى هافبك اش خطاب به او گفت: با وجود اينكه خوب بازى كردى ولى به خاطر شرايط بدنى ات نمى توانستى نود دقيقه بازى كنى و به همين خاطر تو را تعويض كردم.
-
اظهار نظر كارشناسان درمورد امير قلعه نويي و تيم استقلال
روشن: مديريت استقلال ايراد دارد
حسن روشن باز هم عليه فتح ا...زاده موضع مى گيرد و او را عامل ناكامى استقلال معرفى مى كند: قبلاً هم گفتم ضعف استقلال در مديريت است. من اين مسأله را لمس كردم. تيم خوب استقلال مشكل خاصى ندارد و همه اينها به مديريت مربوط است. مديرعامل بايد بعد از هر بازى از كادر فنى اش دلايل تصميمات مربى را در آن مسابقه بپرسد البته اين موضوع با دخالت كردن فرق مى كند. فتح الله زاده مى خواهد فقط پشت ميزش باشد و به همين دليل به همه «چشم»مى گويد. به نظر من بهترين راه نجات استقلال رفتن او است. من نام آكادمى را براى تيم هاى پايه آوردم و اين تيم را بزرگ كردم. آنها وقتى به بچه كوچكشان حقيقت را نمى گويند به بزرگترها چه مى گويند. شما همه حرفهايم را بنويسيد. ايشان قرار بود به پيشكسوتان ۳-2 ميليون بابت قرارداد بدهند و ماهى هم ۲۰۰ هزار تومان اما نه تنها اين كار را نكردند حتى مدعى شدند چون قرارداد ندارند پولى نمى دهند. الان عباس مژدهى به خاطر درد كمرش به بيمارستان بدهكار است. نتايج استقلال از اين بدتر هم مى شود. در استقلال مديريت صفر است و كادر فنى هم با او خوب نيستند. فتح الله زاده در رسانه ها مى گويد من سرايدار امير هستم اما پيش من پشت سر او حرف مى زد. من با امير اختلاف سليقه دارم اما هيچ وقت توهين نكرده ام. او از امير مى ترسد. استقلال از پارسال بهتر يارگيرى كرده اما نبايد بازيكنى مثل صادقى را كه متعلق به اين تيم بود بدون دليل از دست مى دادند و يكسرى بازيكن بى تعصب را جايگزين آنها مى كردند.
رضا حسن زاده: بازيكنان استقلال ايستادن بلد نيستند ، راحت دريبل مى خورند
رضا حسن زاده كه خود در زمان بازيگرى يكى از بهترين مدافعان ايران بود نوع دفاع كردن بازيكنان استقلال را بسيار مبتديانه مى داند: استقلال مقابل صباباترى يكى از ضعيف ترين بازى هاى عمر خود را انجام داد و باعث شد تمام هواداران از ديدن بازى آنها ناراحت شدند. پارسال هم استقلال دقيقاً شرايطش مانند امسال بود و بعد از ۵ هفته از شروع ليگ استقلال ضعيف ترين نتايج خود را گرفته بود.
به اعتقاد من در بازى استقلال و صباباترى بازيكنان استقلال از لحاظ انفرادى مشكل داشتند و به طور كلى ۸۰ درصد بازيكنان دفاع كردن در تيم را بلد نيستند و به راحتى دربيل مى خوردند و نوع ايستادن آنها كاملاً غلط است. در شخصيت استقلال نيست كه جايگاهش در اينجاى جدول باشد. اكنون به خاطر نتايج ضعيف استقلال تمامى نگاه ها روى سرمربى تيم است. در اين فصل فتح ا... زاده مانند سال گذشته خيلى خوب كار كرد و تمامى نفراتى كه قلعه نوعى مى خواست را جذب كرد. قلعه نوعى بايد در سيستم ۲-5-3 تجديد نظر كند زيرا اين سيستم منسوخ شده و بايد رو به سيستم هاى روز بياورد.
امير حاج رضايى: در نهايت مربيان مقصرند
استقلال در بازى با صباباترى فقط به ارسال توپ هاى هوايى بسنده كرد. اضافه كردن عليزاده و تقى پور هم به خط حمله به همين دليل بود. اين طرح شايد خوب باشد؛ اما وقتى جواب نمى دهد، بايد دنبال راه حل ديگرى رفت. نمى دانم طرح ديگرى در ذهن مربيان اين تيم بود يا نه
آنها در بازى فقط به يك راهكار توجه داشتند و فهميدن اين موضوع براى كريمى كه خود ماه ها با استقلال كار كرده، كار راحتى بود. فارغ از علاقه مندى به رنگ ها، از اينكه استقلال در رتبه ۱۷ جدول قرار گرفته، متاسفم.
مربيان اين تيم بايد از پنج هفته اى كه گذشته، به يك جمع بندى درست برسند. روى نيمكت اين تيم مردان فوتبالى نشسته و نمى دانم چرا در حالى كه بايد مشكلات كاهش پيدا كرده باشد، بيشتر شده است.
تعطيلات ليگ براى همه يكسان بوده است. بعضى تيم ها توانسته اند از آن استفاده كنند و بعضى ها هم نه. بايد ديد در تمرينات استقلال چه گذشته است.
اگر مربيان مسؤوليت شكست را هم قبول نكنند، در نهايت آنها مقصر شناخته مى شوند. اين موضوع مشكلى را حل نمى كند. قلعه نويى به لحاظ فنى از خوب هاى فوتبال ما است اما تغيير زوج ها در خط حمله استقلال زياد است. مربيان بر اساس تمرينات، نفرات خود را انتخاب مى كنند؛ ولى اين دليل بر اين نيست كه در هر بازى تركيب تيم تغيير كند. اين تيم بايد در درون مشكل داشته باشد.
استقلال در اين بازى دو گل از راه دور خورد و اين نشان مى دهد. ساختار دفاعى اين تيم مشكل دارد و وقتى فصل پيش اين نكته را گفتيم به آنها برخورد در حالى كه من به نفر كارى ندارم. مدافعان اين تيم در هنگام دفاع به عقب بر نمى گردند.
آلمان ها مى گويند منتقد يا جاهل است يا مغرض؛ اما جدول مسابقات دروغ نمى گويد. جدول كه اين دو ويژگى را ندارد. جايگاه يك تيم در جدول آئينه تمام نماى يك تيم است. مربيان اين تيم به سيستم ۲-5-3 دلبستگى دارند و خودشان مى دانند كه چه بايد كنند. تغيير ۳ مربى در كمتر از دو فصل براى تيمى مثل استقلال خوب نيست. اگر اين اتفاق در شيرين فراز رخ دهد، مهم نيست چون تجربه ندارند.
در مجموع استقلال بسيار نااميدكننده بود. فقط منظورم به شكل بازى اين تيم نيست. اين تيم راهكارى براى خود ندارد.
اقبالى: تغيير سيستم ، راه نجات استقلال است
مربى فعلى پيكان و مربى اسبق استقلال تغيير سيستم را تنها راه نجات قلعه نويى مى داند. اقبالى از سر دلسوزى حرف هايى مى زند كه شايد به درد امير قلعه نويى بخورد: «استقلال در اين چند هفته كه از شروع ليگ برتر مى گذرد نتايج بسيار بدى را گرفته و تبديل به يكى از ضعيف ترين تيم هاى ليگ شده است. به نظر من استقلال مى تواند تنوع سيستم داشته باشد، ولى هنوز يك روند روتين و عادى را طى مى كند. در حال حاضر سيستم ۲-5-3 روش خوبى نيست، زيرا در فوتبال امروز تيمى كه با روش ۲-5-3 در مقابل سيستم ۲-4-4 قرار مى گيرد به راحتى مغلوب خواهد شد. استقلال مهره هاى با ارزش و خوبى دارد اما چرا اين تيم اينقدر ضعيف شده، مشكلى است كه در درون تيم وجود دارد و ما از آن بى خبر هستيم. به طور كلى بايد تغييراتى در تيم صورت بگيرد تا تيم از بحران خارج شود و از لحاظ كادر روانشناسى تيم، مشكلات مالى صحبت هاى زيادى بشود تا بار روانى از بچه ها گرفته شود.»
اوليايى: مشكل استقلال هيات مديره است
كاظم اوليايى مديرعامل فعلى پاس همدان و يكى از مسؤولان اسبق استقلال كه رياست كانون هواداران را هم به عهده داشت و مدتى مديرعامل بود، هيات مديره استقلال را عامل ناكامى اين تيم مى داند: «به اعتقاد من استقلال تا به حال چنين نتايج ضعيفى را كسب نكرده بود و در چند سال اخير سابقه نداشته استقلال چنين جايگاهى را در ليگ داشته باشد. در شيوه اداره تيمى مانند استقلال سه حلقه متصل به هم دخيل هستند، مديريت ستادى، مديريت فنى و بازيگرى كه اين حلقه ها براى هماهنگى بايد درون همديگر تنيده شده باشند اما در استقلال اين حلقه در تيم تنيده شده است. اعضاى هيات مديره هر كدام به دنبال اهداف خودشان هستند و به همين علت بى دليل حمايت مى كنند يا بى دليل دست به انتقاد مى زنند و خودشان هيچگونه استراتژى منظمى ندارند. اين آقايان براى كمك به استقلال نيامده اند، آنها آمده اند براى كمك گرفتن از استقلال. اعداد و ارقامى كه مديرعامل در خصوص بودجه ساليانه اعلام مى كند با رقم پيشنهادى آنها كاملاً اختلاف دارد و اين بودجه معمولا يك و نيم برابر از بودجه واقعى باشگاه بوده و اين معضل مديريتى است. وقتى هيات مديره استقلال بعد از ۵ هفته از مزاياى شهرت استقلال و پولى كه از بودجه مى گيرند استفاده مى كنند اما هنوز اسپانسرى براى تيم جذب نكرده اند و از طرف ديگر بازيكنان دم از بى پولى مى زنند، معلوم نيست اين پول ها را كجا خرج مى كنند. اين نشان از عدم وحدت رويه يك تيم دارد.»
-
گريه جباري، اشک قرباني ، ليدرها براى بازيکنان آبى "کمربند" کشيدند
معلوم نيست طلسم ناکامىهاى استقلال چه زمانى به پايان مىرسد البته وضعيت جدول هم تا اين حد براى استقلالىها بغرنج نيست که آبىپوشان پايتخت نتوانند آب رفته را به جوى بازگردانند چون استقلال با دو برد متوالى مىتواند دوباره خود را به جمع مدعيان ليگبرتر اضافه کند. اما فعلاً از نظر روحى - روانى حضور در رده هفدهم جدول مثل آوارى بر سر آبىپوشان پايتخت خراب شده است.
بغض جباري
مجتبى جبارى ملىپوش با تعصب استقلال شب 22 شهريور ماه و پس از آن باخت فراموش نشدنى مقابل صباى قم، حدود يک ساعت در جمع ساير اعضاى تيم گريه کرد. جبارى به هنگام خروج از ورزشگاه يادگار امام (ره) قم بغض کرده بود و با هيچ کس حرف نمىزد، اما ناگهان يکي، دو ساعت پس از بازي، بغض خود را شکست که فرهاد مجيدى و ساير بازيکنان او را دلدارى مىدادند، پيروز قربانى نيز اصلاً حال خوشى نداشت. او هم گريه مىکرد و هم اينکه به سرو صورتش مىکوبيد!
تولدتان مبارک!
آرش برهانى و خسرو حيدرى هر دو متولد 23 شهريور ماه هستند. آنها بسيار اميدوار بودند تا با کسب بردى شيرين در ديدار با قم، تولد خود را به شکل جالبى جشن بگيرند ولى پس از اين باخت، دل و دماغ برپايى جشن را نداشتند. (آقا آرش، آقا خسرو، تولدتان مبارک! فوتبال برد و باخت زياد دارد!)
يا امام حسين (ع)
اعضاى تيم استقلال که در شهر زيارتى قم حاضر شده بودند عليرغم خستگى و ناراحتى شديد به زيارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) و... شتافتند همچنين آبىپوشان پايتخت از ضريح مرقد مطهر حضرت امام حسين (ع) که در قم ساخته مىشود، ديدن کردند. ضريح سيد سالار شهيدان پس از تکميل شدن به کربلا منتقل مىشود. استقلالىها شب جمعه از امام سوم شيعيان نيز مدد خواستند.
عصبانيت ليدرها
تک تک بازيکنان استقلال از باخت سه بر يک در قم بشدت ناراحت بودند، از طرف ديگر ليدرهاى هواداران استقلال هم از شدت عصبانيت از کوره در رفته بودند. برخى از ليدرها حتى از فرط ناراحتى با بازکردن کمربندهاى خود قصد کتک کارى با بازيکنان تيم را داشتند که حضور پليس در محل مانع از درگيرى آنها با بازيکنان نشد.
در اين راستا مأموران امنيتى با گاز اشک آور، برخى از تماشاگران متخلف را نيز پراکنده کردند که در اين ميان سياوش اکبرپور و ابراهيم تقىپور دچار سوزش چشم شدند. اميدواريم هم ليدرها آرامش خود را حفظ کنند و هم اينکه هواداران، شرايط روحى - روانى بازيکنان استقلال را درک کنند، چون استقلال در اين فضا فقط به آرامش نياز دارد والا اين تيم پرمهره استقلال با يکي، دو برد قطعاً متحول خواهد شد.
-
چشم اميد استقلال به استقلال!
اهواز آخرين فرصت امير
استقلال يكى از حساس ترين ديدارهاى دور رفت را به حريف خود واگذار كرد. گرچه اين ديدار هم مثل بقيه بازى ها ۳ امتياز داشت اما وجوه مشترك دو تيم نقطه تلاقى اين بازى بود و آنچه سرانجام از دل اين بازى بيرون آمد با شكست استقلال و نيمكت پرادعايش بود.فيروز كريمى سرمربى فصل پيش استقلال و صادق ورمزيار كمك او هنوز گذشته ها را فراموش نكرده اند و به ياد دارند در روزهايى كه استقلال تحت رهبرى آنها مى باخت از طرف همين دوستان چه پالس هاى منفى روانه بازار مطبوعات مى شد ولى حالا ورق برگشته است و تيم قلعه نويى روى پله هفدهم جدول قرار دارد؛ يك آمار نگران كننده از حيث گل زدن و گل خوردن. تمام اميد قلعه نويى به اين بود كه با پيروزى مقابل صبا، با يك تير چند نشان بزند و به اصطلاح احيا شود اما شرايط بدتر شد؛ او در روزى به فيروز باخت كه تمام بازيكنانش را در اختيار داشت، او درحالى نتيجه را واگذار كرد كه پس از برد نخست مقابل ابومسلم از تمرينات سخت و منظم در اردوى تركيه حرف زده بود و البته قول قهرمانى هم داده بود. اما حالا درمانده و كوهى از مشكلات كه نمى داند چطور و چگونه بايد با آنها مواجه شود، او با دعوت از دكتر منتظرى پزشك روانشناس نشان داد كه هيچ نكته اى را به حال خود رها نكرده و خيلى جدى و مصمم به دنبال خروج از بن بست است. اما واقعيت اين است كه در استقلال فصل جارى قلعه نويى آن شادابى و طراوت مشاهده نمى شود، از آن روح تيمى، فداكارى و جنگندگى خبرى نيست، همه دوست دارند تيم ببرد، همه زحمت مى كشند اما بازى استقلال با نوعى هرج و مرج همراه است و قلعه نويى هنوز نتوانسته افكار خود را بر پيكره تيم جارى كند.
تاكتيك اتخاذ شده از سوى سرمربى نتوانسته جواب بدهد و او همچنان اصرار به تكرار آن دارد. در تيم قلعه نويى از تنوع تاكتيكى خبرى نيست، گردش توپ در زمين بسيار كم است، عجله براى رسيدن به گل و استرس از اشتباه و باختن باعث شده كه همه فقط توپ را به ديگرى سپرده و خود را از مهلكه بيرون بكشند و هيچكس بازى با حوصله و برنامه را ندارد.
تيمى كه در مقابل صبا شكست خورد هنر استفاده از عرض زمين را بلد نبوده و خلاصه اينكه قلعه نويى در مقابل هر حريف و هر تيمى با همان روش و تغييرات در مهره چينى به ميدان مى رود كه اين نكته دست او را براى حريفان تا حدود زيادى رو كرده است.
امير تنهاست
باخت استقلال به صبا يك بار ديگر نشان داد كه نيمكت استقلال از نظر تجربه، غناى كار و بازيخوانى و تغيير تركيب و تاكتيك و تعويض ها دچار مشكل است. اگر نقش ورمزيار را در نيمكت استقلال بخواهيم با مرفاوى مقايسه كنيم بدون شك وزن صمد سنگين تر از صادق خواهد بود چرا كه او تجربه و سابقه بيشترى در نيمكت نشينى دارد اما مرفاوى به جاى اينكه كمك حال قلعه نويى باشد به مسائل جنبى پرداخته و اختيار از كف داده و از نيمكت اخراج مى شود تا عملا امير و نيمكت استقلال خالى تر از خالى شود، درست در دقايقى كه قلعه نويى محو بازى شده بود اين وظيفه كمك هاى اوست كه نكات فنى را يادداشت و به او منتقل كنند اما چنين چيزى در نيمكت استقلال وجود ندارد. با همه احترامى كه براى محمود فكرى و اميد طيرى قائليم معتقد هستيم كه اين دو تجربه و توان كنترل استقلال و انتقال نكات فنى به قلعه نويى را ندارند. البته نگارنده از كادر فنى استقلال شنيده كه قلعه نويى نقطه نظرات آنها و گروه آناليز را به كار نبسته و وقعى به نظريات آنها نمى نهد.
ساختار و بسترى كه با يك گل خراب مى شود!
قلعه نويى را همواره مربى ديده ايم كه به ساختار و بسترسازى اعتقاد دارد اما تيم او در مقابل صبا ساختار و انسجام لازم را نداشت و دليل اين مساله را مى توان در تعويض او ديد. درست در زمانى كه استقلال به آرامش، تمركز و تعويض هاى فكورانه نياز دارد او احمد خذيراوى مهاجم جوان خود كه تشنه بازى و گلزنى است را روى نيمكت حبس كرده و تقى پور مدافع را به صرف قد بلند و سرزنى روانه ميدان مى كند! كارى كه عباسفرد از انجام او عاجز مانده بود بلكه اين مدافع پا به سن گذاشته انجام بدهد!
كوشكى، كاظمى و منتظرى مثلث اشتباه
در روزى كه استقلالى ها اكثرا بد بازى كردند، هنر كوشكى در پوشش، كاظمى در جنگندگى، توپ دزدى و راه انداختن كناره ها بارها دچار اشتباه شدند و پژمان منتظرى همچنان اصرار به تكروى و حمل توپ بيش از اندازه داشت، دو بازيكن از اين ۳ مهره پراشتباه روز بازى با صبا به گمان اينكه در حاشيه امنيت بسر برده سقف خود را به همين محدود كرده و قصد ندارند كه پيشرفتى از خود نشان بدهند. حسين كاظمى و منتظرى به دليل نبود مهره همتراز كمتر دچار تهديد شده و مثل گذشته مثبت و فداكار نشان نمى دهند، البته برخى اين ضعف را به سيستم تيم نسبت مى دهند و ايراد را در جاى ديگرى مى دانند.
علاوه بر انتقاد از استقلال از بابت خريد بازيكنانى مثل عباسفرد و تقى پور حال اين سوال مطرح است كه چرا بازيكنانى مثل بيك زاده، يدا... اكبرى، فرهاد مجيدى، حسين كاظمى و خسرو حيدرى تبديل به بازيكنان درجه ۲ شده اند
فرافكنى از نوع مالى
ديروز از منابع غير موثق شنيديم كه كادر فنى استقلال قصد دارد با مطرح كردن مشكلات مالى و عدم پرداخت هاى به موقع باخت و عدم نتيجه گيرى خود را توجيه كرده و به نوعى با فرافكنى از زير بار مسووليت شانه خالى كنند، همگان از تضاد پنهان قلعه نويى و فتح ا...زاده خبر دارند اما بايد قبول كرد كه مديرعامل مجرى مصوبه هاى هيات مديره و رييس مجمع است، استقلال بدون اسپانسر مالى فقط چشم به دست سازمان دارد و همگان مى دانند كه مشكل مالى استقلال مربوط به امروز و ديروز نيست، اينها را مى توان دلايل ناكامى هاى اخير استقلال دانست و حالا همه چشم اميد به محبت استقلال اهواز دارند تا بلكه با برد در اين بازى شرايط عادى شود.
جلسه در دفتر حاجى
باخت اخير باعث شده كه كادر فنى كه پيش از اين كمتر به ديدار مديرعامل رفته و توضيحات فنى خود و دلايل ناكامى را ارائه مى دادند ظهر ديروز ساعت ۱۳ در دفتر فتح ا...زاده حاضر و دلايل ناكامى هاى اخير را ارائه دهند. در اين جلسه كه ظهر ديروز در محل باشگاه برگزار شد تمامى كادر فنى حاضر بودند و فتح ا...زاده پس از تماشاى دوباره فيلم آنها را به اتاق خود دعوت كرد. تا درج مطلب فوق جلسه به پايان نرسيده بود و بايد منتظر اخبار جديد آن در ساير صفحه هاى روزنامه و روزهاى آتى باشيد.
در هر حال كشتى استقلال در حال غرق شدن است و هر كس به زعم خويش مى خواهد خود را نجات دهد كه اين بدترين نوع همكارى است.
هيچ خبر خاصى از اين جلسه بيرون نيامد اما شايعاتى وجود دارد كه بازى با استقلال اهواز آخرين فرصت امير است.
-
اردوگاه آبي
وحيد طالبلو: اين جايگاه استقلال نيست، متاسفم
يک شکست ديگر در کارنامه استقلال به ثبت رسيد تا تعداد باختهاى استقلال در اين فصل به عدد سه برسد! وحيد طالبلو که در قم وظيفه حراست از دروازه تيمش را برعهده داشت ديروز در مصاحبهاى اين چنين به سوالات ما پاسخ داد.
يک ناکامى ديگر براى استقلال ...!
متاسفم.
بازى چطور بود؟
نيمه اول زياد خوب نبوديم در وقت دوم بهتر شديم، يک گل زديم اما روى غافلگيرى گل خورديم تا شيرازه تيم از هم بپاشد.
دليل اين شکست چه بود؟
در فوتبال برد و باخت وجود دارد. صباباترى از موقعيتهاى خود استفاده کرد و پيروز ميدان شد.
نقطه ضعف استقلال در اين بازى چه بود؟
حتماً نقطه ضعفهايى وجود داشته است و بهتر است در اين باره مربيان تيم جواب بدهند، من يک بازيکن هستم.
چقدر روى گلهاى خورده خود را مقصر مىداني؟
من براى گرفتن توپها سعى و تلاش خودم را به کار بستم اما نشد.
مربيان بعد از بازى چه گفتند؟
حرف خاصى نزدند.
حتماً از اين نکته باخبر هستى که استقلال در جدول هفدهم شد؟
متاسفانه بله، بايد دست به دست هم دهيم تا از اين وضعيت که الان در آن هستيم رهايى يابيم.
اين اتفاق رخ مىدهد؟
بله، فقط...
فقط چي؟
بايد بازيکنان به خودباورى لازم دست يابند، الان همه تيم استرس دارند. به نظر من اگر بتوانيم چند نتيجه خوب به دست آوريم خيلى شرايط بهتر خواهد شد. از الان بايد تمام فکر و ذهن خود را معطوف به مسابقاتى سازيم که پيش روىمان است. استقلال مىتواند و بايد همان تيمى شود که همه انتظار دارند، من اطمينان دارم جبران مىکنيم.
ديدار بعدى استقلال در ليگبرابر استقلال اهواز است.
ميزبان اين مسابقه استقلال است و فرصت خوبى براى آن داريم که ببريم و روحيه خود را بالا ببريم.
و اگر باختيد؟
نه، نخواهيم باخت.
چه حرفى با هواداران استقلال داري؟
ما را ببخشند و مطمئن باشند در بازىهاى آينده جبران مىکنيم.
بطرى، چوب، يخ، سنگ و باترى روى سر استقلالى ها ريختند
افشاريان: به صراحت مى گويم پنالتى نبود
قبل از بازى صباباترى و استقلال، داوران اين مسابقه توجيه شده بودند اما حساسيت و شرايط بازى خيلى بيشتر از آن چيزى شد كه انتظار مى رفت و در جريان بازى افشاريان مجبور شد چند بار حتى بازى را قطع كند.بعد از بازى افشاريان به خاطر پرتاب سنگ، بطرى و چوب به داخل زمين و فحاشى تماشاگران- كه گروهى از آنها با لباس قرمز به زمين آمده بودند- گزارشى را عليه باشگاه صباباترى و تيم ميزبان تقديم فدراسيون كرد.
بازى حساسى را قضاوت كرديد
بله، قبل از بازى كاملا توجيه شده بوديم كه چقدر بازى حساسى است اما وقتى وارد استاديم شديم شرايط كاملا فرق مى كرد. متاسفانه تماشاگران همكارى نكردند و از دقيقه يك تا ۹۰ هوادارانى كه قرمز پوشيده بودند صبا را تشويق مى كردند و با سنگ، بطرى، چوب، يخ و باترى حسابى از خجالت استقلالى ها درآمدند، چند بار مجبور شدم بازى را قطع كنم هشدار دادم، اما هيچ چيز درست نشد. الان هم به فدراسيون و تمام ارگان ها هشدار مى دهم اگر اين حركات ادامه پيدا كند مطمئنا بايد منتظر عواقب بدى در جريان بازى ها باشيم.
يعنى هواداران پرسپوليس به ورزشگاه آمده و جو استاديوم را به هم ريختند
نمى دانم، اما آنهايى كه جو ورزشگاه را به هم ريخته بودند لباس قرمز به تن داشتند و بازى را براى استقلال سخت كردند. باور كنيد اگر اين طور ادامه پيدا كند اين زخم كهنه يك جا سر باز مى كند. من گزارش خودم را ديروز تقديم فدراسيون كردم كميته انضباطى در مورد صبا تصميم مى گيرد.
گفته مى شود شما يك پنالتى استقلال را نگرفتيد
من به صحنه نزديك بودم، هندى صورت نگرفت. به صراحت مى گويم پنالتى نبود.
قضيه اخراج مرفاوى و ورمزيار چه بود
هر دو به هم پرخاش مى كردند به همين خاطر اخراج شدند. هيچ وقت مرفاوى را اين قدر پريشان نديده بودم.
يعنى در اين درگيرى مرفاوى مقصر بود
نه، حتما ورمزيار چيزى گفته بود كه مرفاوى اين قدر پريشان بود.
چند بار هم به آقاى كريمى هشدار داديد
روز سختى براى هر دو تيم بود. بازى حساسيت داشت. مجبور شدم چند بار به فيروز و قلعه نويى هشدار بدهم. باور كنيد داورها روزهاى سختى را پشت سر مى گذارند، به داورى ظلم زيادى مى شود.
يعنى شما منكر اشتباهات داورى مى شويد
اشتباهات جزيى از داورى است. يك روز به نفع يك تيم و روز ديگر به نفع تيم ديگرى، سرنوشت تيم ها با قضاوت ما عوض نمى شود.
اما همين اشتباهات باعث شده تا فدراسيون به فكر تغيير آقاى عنايت بيفتد
آقاى عنايت زحمت زيادى مى كشد من اميدوارم اين اتفاق نيفتد.
شيشه اتوبوس را شكستند، ناسزا هم گفتند
هجوم هواداران صبا به اتوبوس استقلالى ها
استقلال باخت، امير قلعه نويى شكست خورد، صمد مرفاوى اخراج شد، هواداران استقلال اشك ريختند، مدافعان استقلال ۹۰ دقيقه به آسمان نگاه مى كردند، هافبك هاى استقلال دچار فراموشى شده بودند و... اما همه اين ها دليل نمى شود صحنه هاى زشت پس از بازى را فراموش كنيم. استقلالى ها وقتى سوار اتوبوس هايشان شدند عده اى از هواداران منتسب به تيم صباباترى سد راه اتوبوس حامل استقلالى ها شدند و با هجوم به داخل اتوبوس اقدام به زد و خورد و ناسزاگويى كردند. اين صحنه آنقدر زشت بود كه باعث واكنش سريع استقلالى ها شد و نزديك بود اين واكنش به درگيرى شديد ترى بينجامد. قمى ها كه در جريان بازى هم پيست تارتان كنار زمين را تبديل به زباله دانى كرده بودند پس از بازى هر كارى كه خواستند با ميهمان شان انجام دادند. صباباترى جمعه شب برد و استقلال را مغلوب كرد، فيروز كريمى انتقام سختى از قلعه نويى گرفت، صادق ورمزيار هر آنچه ناشايست بود به زبان آورد تا صبا بازنده اخلاق اين بازى لقب بگيرد. استقلال جمعه شب را هيچ گاه از ياد نخواهد برد. آيا در ورزشگاه آزادى هم با تيم هاى ميهمان اينگونه برخورد مى شود آيا اطراف ورزشگاه آزادى مأموران نيروى انتظامى اجازه مى دهند كه تماشاگران كوچكترين تعرضى به تيم ميهمان كنند پاسخ منفى است...
براى اتفاقات بازى صبا و استقلال كميته انضباطى منتظر گزارش ناظران
مجتبى شريفى رييس كميته انضباطى فدراسيون فوتبال تصميم گيرى در مورد اتفاقات مسابقه تيم هاى صباى قم و استقلال كه در ورزشگاه يادگار امام (ره) قم برگزار شد را به پس از بررسى گزارش ناظر بازى موكول كرد. اين گزارش بعد از ظهر ديروز به كميته انضباطى ارسال شد تا پس از آن اعضاى اين كميته طى جلسه اى تصميمات لازم را در اين مورد اتخاذ كنند. از جمله موارد مهم رخ داده در مسابقه صباى قم و استقلال تهران درگيرى صمد مرفاوى وصادق ورمزيار بود كه سواى ناظر مسابقه، ناظر كميته انضباطى فدراسيون فوتبال هم از نزديك شاهد اتفاقات ورزشگاه يادگار امام (ره) بود.
نظرى جويبارى:قلعه نويى به كمك نياز دارد
نظرى جويبارى با بيان دلايل ناكامى استقلال از امير قلعه نويى دفاع مى كند: «مقابل صباباترى بازيكنان ما عملكرد مطلوبى داشتند و فرصت هاى خوبى را براى گلزنى به دست آوردند اما از آنها استفاده نكردند.
نمى دانيم چه كار بايد كنيم تا بازيكنان ما پايشان به گلزنى باز شود.وقتى بازيكنان از سه قدمى نمى توانند توپ را گل كنند تقصير مربيان چيست ! در همان ده دقيقه ابتدايى نيمه دوم سه فرصت صد در صد گل را از دست داديم و در ادامه دو گل خورديم تا شكست سنگينى در كارنامه استقلال به ثبت برسد.كادر فنى و بازيكنان در طول هفته تمرينات منظمى را پشت سر مى گذارند ولى در نتيجه گيرى موفق عمل نمى كنيم.
هنوز هم اعتقاد دارم كه قلعه نويى به زودى استقلال را به شرايط ايده آل خود باز مى گرداند.او تنها نياز به كمى زمان دارد.»
ژنرال نقره داغ كرد
جريمه 20 ميليون ريالى استقلالى ها
بازيكنان استقلال پس از باخت به صبا بايد خودشان را براى پرداخت يك جريمه ميليونى آماده كنند. فتح ا...زاده پس از پايان اين مسابقه در حالى كه به شدت برافروخته به نظر مى رسيد به امير قلعه نويى اختيار تام داد تا خودش شخصاً مبلغ جريمه بازيكنان را مشخص كند. شنيده مى شود ژنرال براى هر كدام از بازيكنان يك جريمه دو ميليون تومانى در نظر گرفته تا حساب كار دست شاگردانش بيايد.
برهانى در بازى هاى آينده هم غايب است
احمد خذيراوى در خط حمله استقلال
دقايقى قبل از شروع بازى استقلال و صباباترى قم،قلعه نويى اسامى ۱۸ بازيكن خود را اعلام كرد كه در آن نامى از آرش برهانى ديده نمى شد. برهانى هم وقتى اين شرايط را ديد،با ناراحتى راهى سكوهاى ورزشگاه شد. امير قلعه نويى از شيوه بازى برهانى در تيمش رضايت ندارد؛ به همين دليل در پنج بازى اين تيم در ليگ برتر به اندازه ۹۰ دقيقه به برهانى فرصت بازى نداده است. به غير از برهانى نام ميثم منيعى و هادى شكورى نيز از ليست استقلال خارج شد. شدت ناراحتى قلعه نويى از مهاجمان استقلال به اندازه اى است كه او پس از بازى به فكر استفاده از احمد خذيراوى در خط حمله تيمش افتاده است و هيچ بعيد نيست اين مهاجم جوان در بازى با استقلال اهواز به عنوان بازيكن اصلى در تركيب تيمش قرار بگيرد. قلعه نويى كه در استفاده از بازيكنان جوان تبحر دارد در قبال وحيد طالب لو هم يك روز به اين نيتجه رسيد كه اين دروازه بان مى تواند جانشين پرويز برومند و هادى طباطبايى باشد كه در نهايت تفكرش درست از آب درآمد. شايد خذيراوى هم مهره گم شده قلعه نويى در خط حمله باشد.
استقلالى ها عليه قلعه نويى و بازيكنان شعار دادند
شعار عده اى از تماشاگران استقلال عليه بازيكنان و كادرفنى، دقايقى قبل از پايان مسابقه آغاز شد و آنها از شكست تيم شان مقابل صباباترى به شدت عصبانى بودند. وقتى اتوبوس استقلالى ها از ورزشگاه خارج شد عده اى از تماشاگران استقلال كه تعداد آنها كم هم نبود به سمت اتوبوس آبى پوشان سنگ، بطرى و چوب پرتاب كردند كه حتى تعدادى از شيشه هاى اتوبوس شكست. تماشاگران استقلال حتى عليه امير قلعه نويى هم شعار دادند و خواهان بركنارى اين مربى شدند. البته پس از اين درگيرى ها شبه تماشاگران قمى به سوى اتوبوس استقلال حمله ور شدند.
دانشجو: حرف نزنم بهتر است
دانشجو رييس هيأت مديره استقلال در پاسخ به اينكه چرا چنين شرايطى بر استقلال حاكم شده گفت: من صحبتى در خصوص نتايج و اتفاقات تيم استقلال ندارم و شما سؤالات خود را از على فتح الله زاده مدير عامل باشگاه بپرسيد. معتقدم اگر در برهه كنونى حرفى نزنم بهتر است البته پيگير اخبار هستم و قرار است به زودى با تشكيل جلسه هيات مديره در خصوص اتفاقات اخير رخ داده پيرامون اين باشگاه بحث و گفت و گو شود.
حسين كاظمى: داور فيلم بازى را دوباره نگاه كند
به خاطر باخت ها روحيه ندارم
حسين كاظمى ضعيف ترين بازيكن استقلال در بازى با صباباترى انتقادهاى بسيارى را متوجه خود مى بيند: «بازى را در حالى واگذار كرديم كه همه ديدند برخى از اتفاقات به حريف كمك كرد تا بدون مشكل خاصى تيم ما را شكست دهد.
به هيچ وجه دوست ندارم به داورى يا مسأله ديگرى اشاره كنم اما آقايان يك بار ديگر فيلم بازى را ببيند تا متوجه شوند كه استقلال چرا با وجود خوب بازى كردن باخت.
اين را كه استقلال با آمادگى لازم وارد ليگ نشده است، انكار نمى كنيم و بايد تلاش كنيم تا زودتر، از اين شرايط خارج شويم تا بتوانيم به جايگاهى شايسته در جدول برسيم.
هميشه سعى مى كنم كه خواسته هاى مربى را در زمين اجرا كنم تا بلكه در موفقيت هاى تيم نقشى داشته باشم البته به خاطر باخت هاى متوالى تيم روحيه خوبى ندارم و اميدوارم هر چه زودتر طلسم ناكامى هايمان در ليگ برتر را بشكنيم.»
شكايت استقلال از افشاريان طى نامه اى به كميته داوران صورت گرفت
استقلال اگرچه در يك بازى حيثيتى و حساس به صبا باخت اما باز هم مانند بازى هاى گذشته، داور اين مسابقه يك پنالتى مسلم به سود آبى پوشان را ناديده گرفت تا ناله استقلالى ها به آسمان برود. با توجه به اين اتفاقات خبر مى رسد باشگاه استقلال با تنظيم يك شكواييه از عملكرد خداداد افشاريان به كميته داوران شكايت كرده و خواهان رسيدگى به آن شده است.
-
سؤال روز: اين پنالتى نيست؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
كمتر از ۲۴ ساعت پس از بازى پرسپوليس - مس كرمان كه با اشتباه هاى فاحش داورى همراه بود، خداداد افشاريان در ورزشگاه يادگار امام قم به راحتى از كنار خطاى محرز و آشكار مدافعان صباباترى گذشت تا استقلال هم مثل رقيبش پرسپوليس، مغموم تصميم گيرى غلط و خودخواهانه داوران شود. صحنه به وضوح خطاى پنالتى را نشان مى دهد اما خداداد افشاريان چنين عقيده اى ندارد. بازيكنان استقلال مات و مبهوت به چهره افشاريان نگاه مى كنند اما او آنها را تهديد به اخطار و اخراج مى كند تا كسى دم نزند. در ميان هياهوهايى كه مسعود مرادى با تصميم هاى غلط خود به پا كرد، صحنه پنالتى رخ داده شده در قم چندان مورد حساسيت قرار نمى گيرد و از منظر عده اى سرسرى و بى اهميت جلوه داده مى شود. در حالى كه وضوح تصوير خطاى آشكارى را مقابل ديدگان ما قرار مى دهد كه با كمى خوش انصافى از سوى داوران مى توانست يك بخت گلزنى را براى استقلال به همراه داشته باشد. آيا اگر اين پنالتى اعلام مى شد استقلال در قم چنين شكست دور از انتظارى را تجربه مى كرد يا با يك پيروزى شيرين به تهران برمى گشت.
کد:
http://www.iransoccer.ir
-
بررسي عوامل سقوط شديد استقلال-(1)
چرا اينقدر مفت مي بازيم؟
استقلال حال و روز خوشي ندارد. سوال اساسي اينجاست كه منشاء رفتار بيمار گونه اين تيم در كجاست؟ در اين مقال كوشيده ايم كه به برخي از مهمترين عوامل ناخوشي اين تيم پرطرفدار و درحقيقت تيم دوم ليگ از لحاظ كسب افتخارات بپردازيم. عوامل مهم در اين رهگذر را مي توان چنين نام برد. دوستان مطلب طولاني است و بنده را بخاطر درازايي مطلب ببخشيد چاره اي نيست بايد گفت و تفكر كرد. بدون تفكر خلاقيت معني ندارد و بدون تبادل نظر تفكر خام و بي معني مي نمايد.
بخش اول عوامل فني:
در بررسي روند اين سقوط مداوم مشاهده مي شود كه متاسفانه طي اين دوسال اخير و شروع ليگ هشتم يك نوع درجازدگي و حتي پسرفت دراين تيم مشاهده مي شود بگونه اي كه تمامي تيم هاي حاضر در ليگ طي اين چند سال روندي رو به رشد داشته اند در حاليكه اين تيم هرگز گامي به جلو برنداشته است. نه ناصر حجازي و نه امير قلعه نويي و نه حضور نيم بند كريمي هيچيك نتوانسته است كه گره از كار استقلال بگشايند. دلايل عدم موفقيت حجازي و امير قلعه نويي كاملا معلوم است. از لحاظ فني هردو از فوتبال روز دنيا بدور و غرق در خاطرات گذشته خود بودند و انگار نه انگار كه مربي بايد به روز شود و سعي كند كه از غافله روز فوتبال دنيا عقب نماند. ناصر حجازي با سابقه ناكامي هاي متعدد طي اين چند سال در تيم هاي مختلف در استقلال اهواز و .... (البته از حق نگذريم امكانات دلخواهش را دراختيار نداشته است) وقتي به استقلال و امكانات نسبي بهتر هم رسيد بدليل عدم مديريت بحران بر حاشيه ها فائق نيامده و خود و استقلال را در سراشيبي سقوطي قرارداد كه هنوز هم ادامه دارد و آنگاه كه استقلال در ميان راه فيروز كريمي يكي از تاكتيكي ترين سرمربيان ليگ را بكار گرفت باز هم متوجه عمق فاجعه مديريتي در تيم نشد. آقاي فتح الله زاده و سايرين متوجه نشدند كه سرمربي بايد ابزار كار داشته باشد و عدم همگوني در ابزار كار كريمي كه اجازه ندادند آناليزور و دستياران خود را در اختيار بگيرد نتوانست ماشين سنگيني را كه در سراشيب سقوط با شتاب تمام ميرفت كنترل كند. بنا براين رتبه نازل سيزدهم ازمغان اين بحران بود. امسال هم كه امير قلعه نويي با سوار شدن بر موج جام حذفي به استقلال بازگشت هنوز اين سقوط ادامه دارد.
عامل اول: عامل اول در اين روند عدم سواد كافي براي مديريت بحران در ميان مديران و هيئت مديره در خارج از گود يعني تيم بيروني بوده است. هيئت مديره اي كه در سال گذشته زير فشار هواداران و سوابق استقلال دست و پايش را گم كرده و بجاي تلاش دركنترل بحران خود بر بحران دامن زد حلقه اصلي در اين زنجيره است چرا كه از هفته دوم فصل گذشته بختك بركناري بر سر ناصر حجازي و كادر فني را حاضر كرده و تا هفته نهم با بركناري ناصر حجازي به اوج ناپختگي و ناشيگري خود صحه گذاشت. آنان طبق معمول صورت مسئله را پاك كردند. حل كه نكردندهيچ، بلكه پيچيده ترش هم كردند. چون بهترين راه حل مسئله را در حذف صورت مسئله ديدند.
عامل دوم: بي سوادي و داشتن تفكر سنتي سرمربيان در داخل گود است هم حجازي و هم قلعه نويي از پرافتخارترين ها هستند ولي در سفره نان بايد و الي عكس نان و عكس افتخارات كسي را سير نمي كند. اگر خوب دقت كنيم مي بينيم كه در طول بازيها هيچگونه تنوع تاكتيكي و حتي استراتژي مشخصي در تيم مشاهده نمي شود. صرف اينكه بگوييم ما قهرمان مي شويم تيم را قهرمان نمي كند. ميان تفكر و عمل گودالي است به عمق تاريخ كه با عرق جبين و خون پر ميشود تا تيم از فتح اين قله به به فتح قله اي ديگر دست يازد. براي نمونه و براي جلوگيري از اطاله كلام فقط به اين 5 بازي امثل استقلال بنگريم. 5هفته است كه به روش آزمون و خطا و در يك دور تسلسل تاكتيك تيم فقط سانتر از هر نقطه روي دروازه حريف و يا پرتاب اوت دستي براي ايجاد موقعيت گل را در دستور كار دارد درحاليكه ابزار اين كار را هم ندارد. فقط يك گل و فقط يك گل از اين تاكتيك بدست آمده است. هر مربي تازه كاري هم ضد تاكتيك اين روش منسوخ را در كلاس ها و يا با تجربه ياد گرفته است. كافيست شما يارگيري نفر به نفر انجام داده و در لحظه پرش با قدري فشار تمركز بازيكنان سرزن شما را بهم بزند و يا با شلوغي در محوطه جريمه تمامي نقاط فرود توپ را پوشش بدهيد. نتيجه همين مي شود كه شده است.
نميدانم كه بازي ديشب اينتر و كاتانيا را مشاهده كرديد يا خير؟ همه ميدانند كه ارزش زلاتان در تيم اينتر چقدر است. او50 درصد از نيروي كارآمد خط حمله اين تيم است ولي وقتي ديشب در بازي اينتر و كاتانيا زلاتان در هر لحظه با دو يا 3 نفر محاصره شد و او از كار افتاد؛ دستوركار تيم عوض شد. بازي در عرض و در تمامي سطح يك سوم دفاعي تيم مقابل و ارسال توپ به كناره هاي محوطه پنالتي و آنگاه پاسكاري كوتاه و بصورت يك دو در داخل محوطه پنالتي براي خلق موقعيت. اين روش اگر بطور مستقيم نتيجه نداد ولي مدافعين حريف و دروازه بان را به اشتباهات وحشتناك وادار كرد و اينتر پيروز از زمين خارج شد. اين تغيير تاكتيك را چه كسي فرمان داد. سرمربي با بيرون كشيدن فيگو استاد سانتر ها و جايگزين كردنش با زانتي دريبل زن و توپ نگهدار. اينجاست كه تفكر و شعور سرمربي آشكار مي شود. در كداميك از بازيهاي استقلال تغيير و تنوع تاكتيكي را مشاهده كرديم. اگر در 3 فصل پيش تيم قهرمان شد تا حدودي ابزار تفكر قلعه نويي فراهم بود بعلاوه سرمربيان تيم هاي ليگي با اين سطح از سواد نرسيده بودند. به علاوه حضور اقبالي عنصر تئوريك در كادر فني استقلال مانع از آشكار شدن ضعف هاي تاكتيكي استقلال بود. اما طي اين دوسال كه اقبالي هم رفت ناگهان اين خلاء بشدت آشكار شد كه تيم استقلال يك تيم تاكتيكي نيست. در اين سه سال همه تيم ها و سرمربيانشان رشد كرده اند و راههاي مقابله با بحران ها را دريافته اند. بنا براين بردن و ياگرفتن مساوي از استقلال يك امر عادي و سهل الوصول شده است.
عامل سوم: عدم حضور يك آناليزور باشعور و دانا در استقلال مشهود است بطوريكه استقلال رابه يك تيم خانوادگي و سنتي تبديل نموده است. پارسال بده بستان هاي عاطفي حجازي و كريمي منجر به حضور آتيلا و امسال بابك قلعه نويي شده است عضو كادر فني و فكري و صمد مرفاوي و نظري (باند قلعه نويي تكميل شده است). البته نگارنده اعتقاد دارد كه باند چيز بدي نيست و هر گروهي كه با هم هماهنگ باشند باند محسوب مي شوند كه مي تواند به نوعي عامل موفقيت هم باشد. ولي بشرط آنكه از وزن تيم و گروه كاسته نشود. اين گروه بار فني لازم را ندارند.
محسن سلیمانی (آ ل)
کارشناس آنالیز اطلاعات و بررسی های اقتصادی
نکته :
به نظر من تنها راه برون رفت استقلال از اين مهلكه استخدام يك مربي خارجي با دانش بعنوان تمرين دهنده است و حضور فكري وصمد مرفاوي و طيري دراين مقطع هيچ توجيه عقلاني ندارد. و بركناري قلعه نويي استقلال را بيشتر در حاشيه و بحران غرق خواهند كرد. در بخش بعدي بازيكنان را مورد بررسي قرار مي دهيم.
-
بررسي عوامل سقوط شديد استقلال-(2)
چرا اينقدر مفت مي بازيم؟
بخش دوم: بازيكنان
يك بررسي اجمالي نشان ميدهد كه استقلال بازيكنان خوب و موثري را انتخاب كرده است. هريك از اين بازيكنان در تيم هاي خودشان و حتي آنانكه سابقه حضور در تيم ملي را داشته اند بازيكنان موثري بوده اند ولي متاسفانه بدليل فقر تاكتيكي و عدم شعور استفاده از آنان موجب سر درگمي اين بازيكنان شده است. و طي يكي دوسال اخير بسياري از بازيكنان اين تيم كه مدعي پوشيدن تيم ملي كشور بوده اند تا حد ضعيف ترين بازيكنان ليگ سقوط كرده اند. علت چيست؟
تجربه ثابت كرده است كه روحيه مناسب عامل بيش از 70 درصد از كاميابي و يا ناكامي افراد را تشكيل ميدهد. به همين دليل يكي از مهمترين وظايف مديريت بر منابع انساني تجهيز جسمي و روحي افراد گروه مي شود. تيمي كه به باخت عادت مي كند اعتماد به نفس از دست داده و از عادي ترين حركات و از درك و سازش با محيط ناتوان مي شود. شما بازي جباري در تيم ملي و در تيم استقلال را مقايسه كنيد. آيا جباري روز جمعه همان جباري تيم ملي مقابل عربستان بود. حتي يك ضربه شروع مجدد از روي نقطه كرنر و يا در يك سوم دفاعي حريف و حتي يك پاس تعيين كننده از جباري در اين مسابقه ديده نشد. صرفنظر از ضعف هاي تاكتيكي به نظر ميرسد كه شخصيت متفاوت و نقش هاي به عهده گرفته شده در تيم ها ناشي از هويت و شخصيت آن تيم هاست. بطوريكه جباري درتيم ملي با نهايت اشتها و ميل بازي مي كند و در استقلال با ترس و عدم اشتهاي لازم. شايد ايمان به حفظ جايگاهش در تيم تحت هر شرايطي، او را اينگونه كرده است. شايد كار علي دايي درست است كه براي هيچ كسي حاشيه امنيت باقي نمي گذارد. بنا براين نشان ميدهد كه اين تيم به كار رواني نيز نياز دارد. در اين گونه موارد سرپرست تيم مي تواند نقشي بسزا داشته باشد. نظري كه سواد اين كار را ندارد و يكي بايد به او اين ضرورت را ياد آور شود
در درون دروازه طالبلو با نوسانات وحشتناك مهمترين عامل افت روحي استقلال است. گلهايي كه او روي دو ضربه از پشت محوطه جريمه در بازي با صبا و قدري دور تر در بازيهاي قبلي و طي اين چند ساله خورده است عدم واكنش هاي سريع و عدم جايگيري مناسب را القا مي كند. او در باد گرفتن چند پنالتي و تعريفهاي اين و آن خوابيده و غافل شده است بطوريكه به جرات مي توان گفت كه در اين چند سال اخير روندي رو به عقب داشته است در حاليكه رحمتي بسرعت رشد نموده و كماكان يكي از عوامل موفقيت مس در دو فصل اخير بوده است.
در خط دفاعي بجز كوشكي كه يكنواخت مانده است و نسبت به سابقه نه رشد و نه افت محسوسي داشته است، ساير دفاع هاي استقلال نيز روند قهقرايي طي كرده اند. عدم حضور صادقي حفره گشاد ميان دفاع استقلال را بيشتر نمايان كرده است. نه پژمان منتظري را بعنوان يك مدافع قبول دارم و نه سيروس قرباني آن سيروس سابقه است. فقط ادعايش بسيار زياد شده است و الي نه تراوت و نه حس وظيفه شناسي و نه شور و اشتياق به رشد و يادگيري در او مشاهده مي شود. قبلا نيز گفته ام تقي پور هرگز يك عنصر تاثير گذار در مسابقه ارزيابي نكرده ام و نمي كنم. اشتباهاتش سرنوشت ساز است.
خط هافبك استقلال با وجود آنكه از لحاظ مهره بسيار غني است ولي بدليل تاكتيك مناسب از وزن و غناي تكنيكي بر خوردار نيست و استعدادهاي بازيكناني مثل خسرو حيدري و اميرآبادي نيز به هرز رفته جباري و جان واريو بدليل تاكتيك تيم كه با تراكم دريك سوم دفاعي حريف عرض زمين و عمق تيم را بسيار محدود مي كند و قدرت فضا سازي را از خط حمله و هافبك مي گيرد در زمين گم مي شوندو تيم بناچار بازي از خط دفاعي و بازي مستقيم روي مي آورد بسياري از مهره هاي كارساز خط هافبك استقلال را بي اثر ميسازد. اگر دقت كرده باشيم در صحنه منجر به تك به تك شدن جانواريو و دروازه بان صبا گويي او اصلا در بازي نيست و فرصت طلايي را اين گونه بچه گانه هدر ميدهد. فرصت هاي ديگري نيز براي جانواريو بدست آمد ولي جالب است كه او هافبك بود. اكبرپور و عباس پور كجا بودند مگر آنها فروارد تيم نيستند. هافبك ها از فرواردها بطور غريزي جلو افتاده بودند. يك مربي باهوش مي تواند از اين تاكتيك بخوب بهره ببرد وتيم حريف را به ميانه زمين بكشاند و اينگونه با فروارد كاذب نتيجه بگيرد. آقاي قلعه نويي بجاي دادو هوار كنار زمين بنشين روي نيمكت و تفكر كن و بازي بازي را نگاه كن. مطمئنا خيلي چيزها را در مي يابي. آيا كاپلو و مورينيو نيز دنبال داور مسابقه مي كنند و كنار زمين مانند پيستون اين ور و آنور ميروند؟ راستي بر سر كاظمي چه آمده كه در جريان بازي گم مي شود؟ جوابش روشن است . تيمي كه ميخواهد هجومي باشد بايد عمق تيمش را افزايش دهد. تراكم زياد در ميانه زمين باعث فشردگي شده و همه خطوس در هم فرو مي روند و به دليل از بين رفتن فضا ها فرصت تخريب بازي از تيم مقابل گرفته مي شود. هنر كاظمي در تخريب بازي تيم مقابل است و جمع كردن توپ هاي ريباند و شوت هاي ناگهاني. او نيز فداي تاكتيك غلط قلعه نويي شده است. و او كه بايد كريم باقري استقلال شود و ژنرال بازي در زمين گم شده و ناپيداست.
خط حمله استقلال از عنصر خلاق بي بهره است. بهترين بازيكنش آرش برهاني است كه بدليل ضعف هاي روحي و تكنيكي و عدم چشم باز فعلا بلا استفاده مانده در حاليكه همين بازيكن در سال قبل تا هفته ششم اقلا 20 موقعيت تك به تك ايجاد كرده بود. پس سيستم بازي پارسال استقلال بسيار كارساز تر از امسال بود. آقاي قلعه نويي شما شيرها را در قفس و گربه ها را آزاد كرده اي. (البته قياس مع الفارغ است). درطول اين چند سال عليزاده و عباس پور دركجاي اين ليگ مهره هاي كارساز و تعيين كننده ارزيابي شده اند كه شما اينقدر به آنان اعتقاد داريد.
مشكل ديگر تبديل شدن باشگاه استقلال به تيم بازنشستگان و آسايشگاه بازسازي مالي و روحي بازيكنان سرخورده از اين سو و آن سو شده است. نگاهي به بازيكناني مانند آرش برهاني و فرهاد مجيدي (اخراج از امارات). سياوش اكبرپور بي مشتري بيندازيم. اگر هريك از ما سرمربي استقلال بوديم آيا با توجه به كارنامه هاي سال گذشته آنان را بكار مي گرفتيم؟ استخدام عباس پور و تقي پور چه توجيه عقلاني دارد؟ با وجود جباري و اكبري استخدام جانواريو چه صيغه اي بود. آيا گرفتن يك فروارد باهوش نظير توره يا نيكبخت و خليلي و امثالهم اينقدر دشوار بوده است. خوب پول 3 نفر را اگر ميداديم ويك نفر موثر مي گرفتيم بهتر نبود. تازه هنوز دو جاي خالي براي روز مبادا ميداشتيم.
محسن سلیمانی (آ ل)
نکته :
در حال حاضر به نظر ميرسد كه استخدام هرچه سريعتر يك بازيكن گلزن و فروارد كلاسيك باهوش از نان شب هم براي استقلال واجبتر است حتي اگر پول كلاني لازم داشته باشد. صندوقي تعيين كنند تا هواداران بهاي لازم را بپردازند. آيا مديريت عرضه چنين سازمان دهي اي را دارد؟ در بخش بعدی به ساختار فوتبال در کشورمان می پردازیم.
کد:
-
بررسي عوامل سقوط شديد استقلال-(3)
چرا اينقدر مفت مي بازيم؟
بخش سوم: ساختار فوتبال ما
متاسفانه بدليل حضور مديران فرمايشي در هيئت مديره و مديريت عامل تيم هاي فوتبالي ما بصورت بنگاه هاي اقتصادي اداره نمي شوند. براي مزيد اطلاع دوستان عرض مي شود كه:
- يك بنگاه اقتصادي يك واحد توليدي يا خدماتي است كه به هدف و ساختار تشكيلاتي براي كسب سود ايجاد مي شود و در هر لحظه شرح وظايف و هزينه و درآمد آن معين و مشخص است و از هيچ رانتي استفاده نمي كند و ساختاري دمكراتيك و يا شخصي دارد. در مقابل هيئت مديره و سهامداران جوابگو است.-
امروزه فوتبال در دنيا يك صنعت پولساز است و اگرچه پديده اي سياسي نيز ارزيابي مي شود ولي سياسي بودنش بدليل حضور فراوان تماشاگران در يك محل محدود است و الي بيشتر از ديد صنعت و ارزش افزوده اي كه ايجاد مي كند مورد توجه قرار ميگيرد. ولي در ايران فوتبال بسيار سياست زده شده است بطوريكه حتي گروههاي سياسي از ديدگاه كسب وجهه عمومي در انتخابات بشدت طالب در اختيار گرفتن يكي از دو باشگاه پر طرفدار پايتخت و احتمالا بعضي تيم هاي شهرستاني اند. بهمين دليل هر دولت كه سركار است سعي در كنترل مديريت اين دو تيم دارد بنا بر اين هيئت مديره و مديرعامل منتخب جايي ندارند و هرگاه انتخابي در مكاني وجود ندارد طبعا پاسخگويي نيز وجود ندارد. بودجه اي تحميلي به دولت و كيسه ملت فراهم است و مديران هركار كه ميخواهند مي كنند و هرگز به كسي بجز عامل انتصاب جواب پس نمي دهند و هرگاه هم كه بر كنار مي شوند تسويه و حساب وكتابي برقرار نميشود تا كارنامه مديران مورد نقد و بررسي قرار گيرد. روابط بجاي ضوابط و فساد پنهان و گم رواجي مي يابد. مثلا رقم قراردادهاي بازيكنان هرگز بدرستي فاش نمي شود. دليل انتخاب يك بازيكن يا سرمربي هرگز بيان نمي شود. در چنين سيستمي مديران با در كردن توپ بر اشتباهات سرنوشت ساز خود سرپوش مي گذارند و افكار عمومي را فريب ميدهند. آيا كسي از آقاي فتح الله زاده براي سال قبل توضيح خواست؟ نمايندگان مردم و هواداران كه صاحبان اصلي اين تيم ها هستند، توانستند از ايشان سوال كنند كه چرا اوضاع تيم چنين شد. چرا حجازي رفت و كريمي آمد و چرا كريمي رفت و قلعه نويي آمد و هزاران سوال ديگر. در اين ساختار مدير يعني سخنگو و نه پاسخگو. هيئت مديره يعني گروهي كه مي نشينند و چاي و قهوه و ميوه صرف مي كنند و به سفر ميروند به خرج بودجه عمومي يعني سفره ملت! چند سال است كه صحبت از اصل 44 در ميان است؟ چه پولهايي براي توجيه و ضرورت انجامش گرفته نشده و چه كارهاي ظاهرا كارشناسي صورت نپذيرفته است! پيامد و نتيجه اين كارشناسي ها چه بوده است. تخصص يك مدير عامل در يك باشگاه ورزشي چه بايد باشد؟ در كشورهاي ديگر سابقه ورزشي، سابقه مديريت در واحد هاي توليدي و خدماتي، محبوبيت و هزاران فاكتور ديگر از ضروريات است ولي در اينجا فقط و فقط انتصاب يعني انتخاب توسط مدير بالاتر مد نظر است و اين بزرگترين دشمن رشد در تمامي زمينه هاست و خلاقيت ها را نابود مي كند.
دوستان عزیز اگر مطلب طولانی شد انشاء الله مرا می بخشند. علت اصلی آن عمق فاجعه ای است که 3 سال است دل هواداران را خون کرده است.
محسن سليماني (آ ل)
نکته :
دراين بخش تغييرات ساختاري اساسي ودمكراتيك كردن اين ساختار مي تواند كارگشا باشد و ايجاد مجمع عمومي شامل پيشكسوتان، مديران اقتصادي حامي مالي، نمايندگان هواداران بعنوان عوامل اصلي انتخاب مديرعامل و اداره باشگاه و نماينده بازيكنان و صاحبان سهام احتمالي باشگاه با نظارت تربيت بدني و مقامات دست اندركار لازم است تا به اين خودكامگي ها و ناشيگري ها پايان داده شود.
کد:
-
قلبهايي كه آبي ميتپند
ميدانيم استقلال اين روزها حال و روز خوشي ندارد ولي چه كنيم ديگر؟
آنقدر علاقه به آن در قلبمان ريشه دوانيده كه نميشود از آن دل كند.
روزهاي خوشي را با آن گذرانيدهايم ...
از آن روزها كه ناصر حجازي كه لقب "عقاب آسيا" را مال خود كرده بود و دروازهمان را محكم نگه ميداشت ...
از آن روزها كه تاجيها اولين جام آسيايي را برايمان هديه آورند ...
از آن روزها كه منصور خان پورحيدري با آوردن دومين جام آسيايي به خيليها فهماند كه "ابرقدرت آسيا" يعني چه ...
از آن سه سالي كه امير قلعهنويي خيليها را با چشمان اشكآلود به خانه فرستاد ...
.
.
.
از استقلال چه خاطرههايي كه نداريم ...
شايد قهرمانيهايمان در ليگ كم باشد ولي افتخار ميكنيم كه در روزهاي آخر ناجوانمردانه با زدن انگ تباني جام را از ما ميگيرند ولي زير بار "قهرماني زوركي" نميرويم.
هوادار را بايد از همين روزها شناخت.
شايد استقلال به تغييراتي احتياج داشته باشد ولي حداقل تجربه فصل قبل اين را به ما نشان داد كه در اين مقطع تغيير سرمربي دردي را دوا نخواهد كرد.
اين استقلال حمايت ميخواهد تا بار ديگر بلند شود،
هماني كه ما با دلهاي آبيمان ميخواهيم تقديمش كنيم ...
نویسنده: آرین اسپورت دات کام - احمد کیمیا
-
مشاور فنی سرمربی استقلال:
ناکامیهای گذشته عامل شکستهای امروز است/ برخیها چشم بسته انتقاد می کنند
پیشکسوت تیم فوتبال استقلال سقوط این تیم به جایگاه هفدهم جدول رده بندی در فصل گذشته را از عوامل ناکامی امروز آبی پوشان عنوان کرد.
رضا رجبی مشاور فنی امیر قلعه نویی در تیم فوتبال استقلال تهران با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: تیم استقلال تا به امروز از نظر فنی عملکرد بدی نداشته و نمی توان نتایج این تیم در پنج هفته اخیر را ناشی از کاستی و ضعف فنی بازیکنان دانست. متاسفانه عامل اصلی ضعف تیم، ناکامیهای دو فصل اخیر است که به نوعی شخصیت و روحیه پیروزی و قهرمانی را در تیم تخریب کرده است. برای بازگشت این روحیه کار دشواری پیش رو داریم اما سعی می کنیم در کمترین زمان ممکن تیم را از این حیث ارتقا دهیم.
وی آسیب دیدگی بازیکن تاثیرگذاری چون امید روانخواه را از دیگر عوامل ناکامی تیم فوتبال استقلال برشمرد و گفت: براساس برآوردی که از عملکرد تیم طی هفته های اخیر داشتهایم، مهمترین نقطه ضعف ما استفاده نکردن از فرصتهای گلزنی است. در مقابل تیمهای دیگر از تک شانسهای خود نهایت بهره را برده پیروز از زمین مسابقه خارج می شوند. بازیکنان استقلال متاثر از سیزدهمی فصل گذشته با ترس و استرس بازی می کنند و خود را باور ندارد. این مشکل یکی دو روز حل نمی شود و نیاز به زمان دارد.
رجبی هم مانند امیر قلعه نویی مدعی شد تیم استقلال در بازی با صباباتری باید با نتیجه 4 بریک پیروز می شده و در توجیه این مدعا گفت: حد فاصل دقایق 46 تا 55 تیم ما سه فرصت مسلم گلزنی را از دست داد. این شانسها جدا از موقعیت تک به تکی است که جان واریو در دقایق ابتدایی مسابقه از دست داد.
مشاورسرمربی تیم فوتبال استقلال در ادامه از تلاش کادر فنی این تیم برای بهبود روحیه بازیکنان این تیم یاد کرد و گفت: طی هفته جاری بیشتر تمرکز ما روی مسائل روحی و روانی خواهد بود. در این شرایط انتظار ما از بزرگترهای تیم این است که در زمین بزرگی کنند. در شرایط سخت مسابقه که کاری از دست کادر فنی هم برنمی آید آنها می توانند تیم را رهبری کرده و از بحران خارج کنند.
وی با بیان اینکه فوتبال ما کوچک شده است، در پاسخ به منتقدان تیم فوتبال استقلال گفت: ما شکست خورده ایم و این شکست باعث شده تا برخی از قدیمی ها تیم استقلال لب به انتقاد بازکرده و همه چیز باشگاه را زیر سئوال ببرند. درپاسخ به آنها فقط می توانم بگویم مردم آنقدر فهیم هستند که می دانند چه کسی استقلال را برای استقلال می خواهد و چه کسی به دنبال منافع اش است. دوستانی که تا دیروز منافع شان با استقلال گره خورده بود همه چیز استقلال را خوب می دانستند اما به محض اینکه از باشگاه رفتند منتقد درجه یک شده اند.
رجبی افزود: همین صادق ورمزیار که هواداران استقلال او را صادق با تعصب می خواندند، تعصب واقعی خود به استقلال را در بازی روز جمعه نشان داد. او آنقدر از پیروزی صبا خوشحال بود که در زمان گلزنی این تیم سرش به سقف جایگاه ورزشگاه یادگار امام برخورد کرد. ورمزیار که مدعی بود استقلال برای قلعه نویی نیست، نشان داد که چقدر استقلال را دوست دارد. اینها تا زمانی که در استقلال بودند برای مدیرعامل و مسئولان باشگاه دولا راست می شدند و حالا فقط انتقاد می کنند. من به آنها می گویم اگر انتقادی هست فنی بگویید تا ما هم استفاده کنیم نه اینکه چشم بسته از همه چیز انتقاد کنید.