چقدر در میاد؟؟؟نقل قول:
Printable View
چقدر در میاد؟؟؟نقل قول:
ایمپالا فقط 500 تومن لوازم برد
250 تومن هم اجرت جلوبندی ساز
لوازم خیلی گرون شده حداقل 30 درصد رفته روش.
تو خونه باز میکنم شاید از اجرت کم شه ولی 500 واسه جلو 1کم زیاده...
ایشالله که خیره...
امروز از 3ظهر دور ماشین بودم تا 9.5 شب
استا 1سر سیلندر باز کرد و رفت کارگاهش که بیاد
دیدم طول کشید خودم طبق مراحل قبلی اون یکیشو باز کردم
آب رفته بود مجبور شدم با سمباده نرم زنگ خشک شده رو از تو موتور پاک کنم این عکس ظهره خیلی خسته بودم فردا بیشتر عکس میزارم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از 2تا خروجی اگزوز یکیش خیلی زنگ خورده بود(بیش از 10سال) وقتمو گرفت اما بالاخره حریفش شدم
اینم قبل و بعد شستشو
35 دادم تا با دستگاه بشورن
مکانیک میگفت مگه میشه واشر بسوزونه ولی نخواد
که 1پوست پیازی از سرسیلندر نتراشیم
پیش 2تا متخصص تراشکار بردم گفت هیچ طورش نیست خیالت راحت
فردا رنگش میکنم
اینهمه مدت آب تو موتور بوده طفلی چقدر به ما حال داد...
پولی کش که داشتیم فردا بازش میکنم تا کاسه نمدش عوض کنم
بعد شستشو...
قالپاق سر زنجیرتایم خیلی حالم رو گرفت لاستیک زیرش اول چسبش زدم اما اصلا جا رفت
دوباره مجبور شدم تمیزش کنم ..............
درود بر همه دوستان.
ببخشيد مدتي نتونستم پست بگذارم. درگير كاراي رنگ آميزي بودم و چون توي اين قسمت تبحر خاصي ندارم، زياد اونجا نبودم و بيشتر يه سري ميزدم و عكسهايي ميگرفتم .
دربها رو باز كرديم و جداگانه روي اونها كار شد و بعد از بتونه و ماستيك زدن در نهايت رنگ آستر خورده و در آخر كار داخل دربها و سمت رودري داخلي اونها رنگ اصلي خورد. البته رنگ كرمي مورد نظر رو به رنگساز خودرو سفارش دادم و اونم بر اساس يك قطعه از بدنه( سيني پشت شيشه عقب، مابين درب صندوق و شيشه عقب) نمونه رنگ مورد نظر رو بر اون اساس ساخت كه با احتساب كل بدنه و داخل دربها و احتمالا نيازهاي بعدي 5 كيلو ساخته شد و قيمت 65.000 تومان ( رنگ تينري)
البته اونطوري كه رنگساز ميگفت و توي يه كاتالوگ نشان داد، يه زماني مدلي از پيكان استيشن بوده كه دقيقا همين رنگ رو داشته و ايران خودرو هم تا چند سال قبل نمونه رنگ اون رو ميساخته و به بازار ميداده كه كد هم داشته اما ديگه اون نوع رنگ ساخته نميشه و بايد براش رنگ بصورت دستي آماده بشه.
.................................
جناب مهدي خوشحالم كه ميبينم برنامه مونت كارلو شروع شده. با حوصله و دقتي كه نشان ميدين، حتما نتيجه خوبي بدست مياد. بيشترين كار رو احتمال زياد سرسيلندرها دارن كه معمولا بيشترين مقدار فرسودگي موتور هم در همين سرسيلندرها است. خوشبختانه موتورهاي 8 سيلندر از نظر سرسيلندر مشكلي ندارن و هنوز تعداد زيادي از اونها رو ميشه بصورت سالم و دست دوم نزديك به نو پيدا كرد.
موفق باشيد
و باز هم در ادامه....
كل بدنه ماستيك خورد( بتونه هاي بسيار نرم براي صاف و يكدست كردن سطح كار كه به رنگ قرمز بوده و معمولا بسيار جزئي و نازك به بدنه زده ميشه را ماستيك ميگن)
مبارکه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ایشالله ک زود اماده شه 1سفر بیای بندر........
واتر پمپ و پولی بستم(پیچ سر میلنگ قبلا مثل اینکه نمیدونستن چی میخوره رزوه اش خراب شده بود که دستگاه داشتیم رزوه 1/2 دنده امریکایی زدم درست شد) روغن تخلیه شد همچنین فیلتر روغن که حسابی سفت شده بود بیشتر دنبال واشر بین مینی فول و سر سیلندر بودم که2تاش تومن40شد (درستش کردم) تو ست اصلی واشر ها نبود نمیدونم طرف کش رفته یا اصولا نیست
فردا یا شنبه سر سیلندر بسته میشه
در نهايت آستري ديگه اي خورد و دربها و كاپوت سوار شد تا براي مراحل بعدي آماده بشه.
در اين مرحله من ماشين رو موقتا آوردم خانه تا روي چند چيز كار كنم.
اول جفتگيري دربها كه بايد قبل از رنگ آميزي انجام بدم، تا ديگه بعد از اون نياز نباشه اين كار رو بكنم و احتمالا به رنگ بدنه صدمه بخوره.
تصاوير اين كار و آماده كردم و با توضيحات توي پست بعدي مينويسم
و حالا حكايت جفتگيري دربها...!!!
دربها سوار شده و آماده جفتگيري بود.
من قبلا بوش دربهاي جلو را عوض كرده بودم. منتها هنوز اونطوري كه بايد درست و قرار نگرفته بودند و يه مقداري موقع بسته شدن نامتوازن بسته ميشد. بخصوص درب جلو چپ كه كلاف شيشه مقداري با ستون برخورد داشت. همينطور لبه هاي انحنا دار دربهاي عقب در هر دو سمت با بدنه برخورد كمي داشتند. خطوط بدنه هم بر اين اساس تنظيم نبود.
تجربه من در جفتگيري دربها بد نيست اما شگردهايي وجود داره كه اون رو استادان قديمي فن بلد هستن و بر همين اساس هم ترجيح دادم ماشين رو ببرم پيش يك جفت گير وارد و قديمي تا هم كار رو درست و تميز انجام بده و هم من از روي دستش كار رو بهتر ياد بگيرم.
اما....
سراغ اولي رفتم:
ما اصلا به ماشين آمريكايي دست نميزنيم...!!!
دومي:
بيار ببينم چيكار ميشه كرد؟؟!! هر دري كه سوار كنم ميشه 40.000 تومان..!!
البته دربها كه روي ماشين سوار بود و فقط يه تنظيم ساده ميخواست و بايد پيچهاي لولاهاي اون رو شل و سفت بكنن و با كمك يه نفر ديگه اونها رو در جاي خودشون ثابت و بعد پيچها رو دوباره سفت كنن..مشكل من بيشتر دست تنها بودنم بود..
وقتي بهش گفتم كه لولاها پيچ داره و نيازي به سوار كردن نيست و اونها خودشون سواره شده، با تعجب گفت:
لولاهاي درب ماشين آمريكايي پيچ داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
اينو كه شنيدم ديگه فهميدم طرف خيلي ( وارده!!!)
ماشين همراهم نبود...
سراغ يكي ديگه رفتم كه اون از اين يكي بدتر بود...ديگه نگم بهتره..!!!
خلاصه دوباره رسيدم به خودم و گفتم:
كار، كار خودته رفيق!!!
اول چهارتا لاستيك دور درب براش خريدم. هر لاستيك براي هر درب 8500 تومان كه بريده شده و سر و ته اونها رو بهم چسباندن و البته خار هم داره..اما چندتا مشكل دارن.
طول لاستيكها و اندازه اونها اصلا مطابق با اندازه دور دربها نيست. بخصوص دربهاي عقب. بطور تقريبي حدود 10 تا 15 سانت كوچيكتر گرفتن!! نميدونم حواسشون نبوده يا ميخواستن از كار بدزدن؟؟!!
محل خارها هم با محل سوار شدن اونها روي دربها اصلا مطابقت نداره و كاملا اشتباهه!! ناچارا بايد دوباره خارها رو جابجا ميكردم..البته تعداد خارها هم كمتر از اون چيزي بود كه بايد باشه..
خلاصه اين مشكلات رو دارن و اگر تصميم داشتين لاستيك دور دربهاي بيوك و نوا رو عوض كنين توصيه ميكنم خودتون لاستيكها رو بصورت متري بگيرين و سوار كنين كه هم ارزانتر در مياد و هم تميزتر..بعضيها هم ميگن از لاستيهاي دور درب تويوتا بصورت متري بگيريد و سوار كنين كه البته اونها خيلي باريكتر و نازكتره و ممكنه درست آب بندي نكنه.
لاستيكها رو اول از محل كلاف درب سوار كردم كه نيازي به خار نداره و لبه هاي اون رو با آچار زير لبه كلاف جا زدم.
خار ها رو در آوردم و دوباره با نوك تيز بر محل جديد در جاي مناسب با توجه به سوراخهاي دربها ايجاد كردم و خار رو سوار و جا زدم.البته همراه خار بهتره كه از چسب( مثلا چسب فوري 1.2.3 ) استفاده كنين چون بعضي خارها درست درگير نميشه يا شل هستند
لاستيكهاي هر چهارتا درب رو سوار كردم و آماده جفت گيري شدند.محل سوار شدن اونها رو هم قبلا رنگ زده بوديم و ديگه نيازي به باز كردن مجدد براي رنگآميزي نداره.
این لاستیکهای ایرانی برای بیوک و نوا خیلی جنس آشغالی دارن
نهایت 1 سال بیشتر کار نمیده بعدش ترک ترکی میشه تازه از بس نازکه درست آببندی نمیکنه.
من برای ایمپالا فقط 350 هزار تومن مزد دادم برای نصب لاستیکهای دور درب و آبگیر الان اصلآ باد داخل ماشین نمیاد.
دربهاي جلو چپ و راست.
لبه كلاف شيشه كمي به ستون گير ميكرد. بوشها رو عوض كرده بودم ولي تاثير زيادي نداشت. متوجه شدم كه تنظيم از روي خود لولاها و با استفاده از رگلاژ توسط پيچها انجام ميشه اما دسترسي به پيچها اونم زماني كه درب سواره خيلي مشكل و تقريبا ناممكنه. از طرفي با شل كردن اونها، كل تنظيم بهم ميريزه و تنظيم مجدد خيلي سخته.
بنابر اين با توجه به مقدار فضاي موجود براي رگلاژ و وضعيت خطوط بدنه و دربها نسبت به يكديگر ، تصميم گرفتم از روش متداول جك زدن زير دربها استفاده كنم. اينجوري تنظيم اصلي لولاها سر جاي خودشون باقي خواهد ماند و تنها لبه هاي نسبتا نرم لولاها ميتونه با كمي خم شدنف اون تنظيم لازم رو بوجود بياره.
با استفاده از يك جك روغني و گذاشتن اون زير دربها، فشار لازم ايجاد شد. چند بار اين كار رو كردم و هر بار با چك كردن وضعيت تنظيم جديد متوجه شدم كه چقدر نياز به فشار بيشتر هست يا نه؟ گايه هم لازم بود كه خودم روي ركاب بيايستم و با فشار وزن بدن و كمي تكان مختصر به بدنه ماشين، اين فشار رو زيادتر كنم.
نتيجه خيلي عالي بود و با كمترين صرف وقت و نيرو توانستم خودم دربهاي جلو رو رگلاژ و جفتگيري كنم.
تنظيم زبانه قفل كه روي ستون قرار گرفته هم خيلي مهمه. مقدار بيرون يا داخل رفتن اون و بالا و پايين شدنش خيلي توي روان و نرم بسته شدن دربها تاثير داره و با كمي حوصله و صرف وقت ميشه بهترين محل رو براي سفت كردن اون پيدا كرد.
با استفاده از پيچهاي لولاهاي دربهاي عقب، اونها رو از نظر بالا يا پايين بودن تنظيم ميشه كرد. سمت داخل دربها هم باز سه تا پيچ ديگه است كه از اونها هم ميشه بريا رگلاژ كج و راستي درب استفاده كرد. كلا دربهاي عقب تنظيم راحتي دارن.
لبه درب عقب چپ كمي بيشتر از حد معمول به داخل خم شده بود كه با گذاشتن يك قطعه چوب مناسب بين درب و فشار دادن درب به سمت داخل كم كم به جاي خودش برگشت .
براي تنظيم دقيقتر بعد از تخته، از يك تكه پارچه كه لاي در گذاشته بودم استفاده كردم و باز به درب فشار دادم و تنظيم درنهايت انجام شد.
قبل از رگلاژ و جفت گيري دربها چندان تنظيم نبودن..مثل اين لبه انتهايي درب عقب چپ كه به اين شكل قرار ميگرفت.
ولي بعد از رگلاژ به خوبي سر جاي خودش قرار گرفته و با بدنه هماهنگ شد.
البته هنوز در كل دربها يه مقداري سفت هستند كه اون بخاطر نو بودن لاستيكهاي دور درب هست و كم كم كه لاستيكها در محل خودشون شكل قاب و چهار چوب دربها و ستونها رو به خودشون بگيرن، اين مسئله هم كم ميشه. روغن زدن به قفلها و لولاها هم تاثير زيادي توي اين نرم شدن داره.
موتور روشن شد:31:
یکم سوپاپ هاش باید تنظیم بشه و قالپاق هاش بسته شه...
:5:
....و شستشو....
فعلا....
قبل شستشو
تنظیمش کردیم دلکوو....
رادیات کامل آب رو میچرخونه اما هم آب هم موتور خیلی داغ میشه کسی میدونه چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟
سلام دوستان ظاهرا پنجشنبه افتتاحیه نمایشگاه خودروهای کلاسیک هستش، کسی از دوستان نمیاد؟
مکان: شیراز، شهرک گلستان، محل دائمی نمایشگاه ها
زمان: 21 الی 25 اردیبهشت
ببخشيد..ميخواستم يك پست در مورد كارهاي انجام شده نوا بگذارم كه اين خبر رو ديدم..
من كه متوجه نشدم اصلا داستان چيه؟؟
مگر قرار نبود خودروهاي كلاسيك و كلكسيوني و...وضعيت خودشون رو داشته باشن؟؟ مگر كميته كلاسيك نگفته بود كه چنين چيزي نيست؟؟ مگر نگفته بودن به زودي پلاك ملي بهشون ميدن؟؟؟
پس اين داستان چيه؟؟؟
پس اين جناب صالح خو چيكار ميكنه؟؟؟!!
احتمالا هيچكس براش تره هم خورد نميكنه....
اعصابم بدجوري خط خطيه...
تاريخ : دوشنبه 18 ارديبهشت 1391
در حالي سه سال از ارائه اولين پيشنهاد ممنوعيت تردد خودروهاي فرسوده مي گذرد كه تاكنون هيچ كار عملياتي در اين خصوص انجام نشده است. اما بايد منتظر بمانيم تا ببينيم تير ماه امسال طرح جديد جامع كاهش آلودگي هوا، كه در آن سن فرسودگي جديد تعريف شده و بر اساس آن خودروهاي بالاي ۲۰ سال اجازه تردد در ۸ كلانشهر را ندارند اجرايي مي شود؟
برهمين اساس معاون عمراني استاندار تهران روز گذشته در جلسه كارگروه كاهش آلودگي هواي تهران از ممنوعيت تردد خودروهاي فرسوده از اول تير ماه به طور جدي در پايتخت خبر داد . محمودي در اين جلسه كه به بررسي برنامه كاهش آلودگي هوا در هشت شهر بزرگ كشور اختصاص داشت، گفت: بر اساس مصوبه جديد دولت تردد خودروهاي سواري بالاي ۲۰ سال و موتورسيكلت هاي بالاي ۸ سال در پايتخت از اول تير ماه سال جاري ممنوع است كه قطعا تمام توان مسوولان استان در اجراي اين مصوبه خواهد بود.در اين زمينه خبرگزاري ايسنا گزارش داد كه سرهنگ جمال بذرافشان، جانشين پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ نيز در اين خصوص گفته است كه جدول تعيين شده جدول خوبي است اما ساير دستگاه ها بايد وظايف خود را انجام دهند.وي با اشاره به اينكه در بحث خروج خودروهاي فرسوده عملا كار جدي صورت نگرفته است، گفت: اگر قرار باشد پليس از تردد خودروهاي فرسوده جلوگيري كند و در مقابل شاهد خروج خودروهاي فرسوده به ميزان مورد انتظار نباشيم قطعا با مشكل مواجه مي شويم.
من چندروز پیش باهاش صحبت کردم گفت اوضاع داره بهتر میشه و خبرت میدم اما انگاری.....!!!!!!؟؟؟؟؟
رادیات کامل آب رو میچرخونه اما هم آب هم موتور خیلی داغ میشه کسی میدونه چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟
اگر ممكنه فردا حتما از ايشون سوال كنين و بپرسيد باز چه خوابي براي ما ديدن و اين داستان جديد چيه؟؟؟؟
در مورد گرم كردن موتور و آب رادياتور، اول بايد ببينين دماي اون چقدره؟
چون اينكه با دست حس كنين كه آب داغه ملاك درستي نيست..بايد يه مقياس قابل سنجش باشه.
اگر از حد عادي گرمتر ميشه اين به خرابي رادياتور، خرابي واترپمپ، تنظيم نبودن سوپاپها و دلكو، كمي آب رادياتور و يا شل بودن تسمه پروانه و يا خرابي پروانه ميتونه مربوط باشه..اينها رو چك كنين تا قدم به قدم بريم جلو و ببينين مشكل از كجاست؟
اول يه درجه آب دقيق براش بگيرين، ترجيحا جيوه اي باشه.
از رادیاتور مطمئن نیستم اما وقتی ماشین روشنه آب توش جریان داره و 1نشتی داشت که گرفتم البته رادیاتور ساز گفت اگه جوشش بدم تعطیل میشه اگه رادیات سراغ داشتی بگونقل قول:
اما اگه آب جریان داشته باشه بازم اینجوری میشه؟؟؟
تسمه شل نیست
سوپاپ و دلکو تنظیمه
واتر پمپ نمیدونم باید کار کنه...
پروانه بدبخت هم میچرخه:31:
تجربه اي كه در مورد رادياتور خودرو داشتم اينه كه گاهي شكل و شمايل يه راديات در كل سالم به نظر ميرسه و احيانا فقط چند نشتي كوچك ممكنه داشته باشه كه با لحيم كردن درست ميشه..
اما در باطن اون رادياتور به درد نميخوره و در شرايط كاري سخت( دور بالاي موتور، حرارت زياد محيط، استفاده از كولر) توان چنداني براي خنك كردن نداره و حتي در وضعيت عادي هم كم مياره.
چندتا دليل ميتونه وجود داشته باشه.
1. رادياتور فرسوده شده و رسوب زيادي داخل لوله هاي اون نشست كرده و اين باعث ميشه كه تبادل حرارتي خيلي كم بشه و البته جريان و گردش آب به اون صورتي كه بايد باشه، وجود نداشته باشه.
گاهي با سيخ زدن و تميز كردن اون كانالها و لوله ها مشكل برطرف ميشه اما اگر رادياتور پوسيدگي شديد داشته باشه همين كار باعث ايجاد سوراخها و نشتي هاي بيشتري ميشه كه عملا راديات ديگه به درد نميخوره.
2. تعداد لوله ها هم خيلي مهمه..معمولا براي يك آمريكايي ديگه حداقل بايد از رادياتور 5 لوله به بالا استفاده كرد. اگر 3 يا 4 لوله است اصلا روي اون هيچ حسابي باز نكنين..
3.مخازن دو سمت ورودي و خروجي رادياتور هم در بالا بردن حجم آب موتور تاثير داره، اگر مخازن بزرگتر باشه كارايي اون هم تا حدي بيشتر ميشه و ظرفيت گرمايي بالاتر ميره. البته سالم بودن مخازن هم شرطه.
4. كيپ و بسته بودن درب رادياتور با گلويي كه بايد دقيقا مثل درب يه ديگ زودپز عمل كنه و بعد از گرم شدن آب در حد معيني سوپاپ خروجي درب راديات باز شده و آب رو به مخزن سر ريز هدايت كنه و برعكس وقتي آب خنكتر شد با باز شدن سوپاپ مكش، آب رو از مخزن به داخل رادياتور مكش بكنه. اگر سيستم سالم و بسته باشه حتما اين وضعيت بايد عمل بكنه. در غير اين صورت هميشه دچار كسري آب شده و موتور كم كم گرم ميكنه و مدام بايد آب به رادياتور اضافه كنين.
5. تميز و باز بودن كانلهاي عبور آب در سيلندر و سرسيلندرها هم خيلي مهمه. اگر جرم و زنگ داخل اونها باشه گردش آب و تبادل حرارتي رو مختل ميكنه.
6. واترپمپ بايد سالم باشه. نشتي نداشته باشه و از همه مهمتر آب پخشكن و يا همان پروانه داخلي اون سالم باشه. گاهي اين پروانه ها از جنس پليت و فلز گالوانيزه ساخته ميشه كه به مرور سالها پوسيده شده و از بين ميره و ممكنه نتونه آب رو به راحتي و با سرعت مناسب در موتور به گردش در بياره و همين هم عامل گرم كردن موتور ميشه.آب پخشكن هايي كه از جنس چدن ساخته شده دوام خيلي بالاتري دارن.
7. پروانه موتور اگر متناسب با نوع موتور و خودرو نصب نشده باشه باعث گرم شدن موتور ميشه. مثلا پروانه موتور شش سيلندر رو ( از نوع بدون كولر) براي هشت سيلندر كولر دار بگذارن..در اين حالت مقدار جريان هوايي كه بايد از لاي رادياتور عبور بكنه خيلي كم شده و موتور گرم ميكنه. شكسته و كج بودن پروانه ها هم همين تاثير منفي را داره. همينطور هود دور پروانه و رادياتور كه اگر سالم نباشه جريان زيادي از هوا كه بايد از داخل رادياتور عبور كنه رو منحرف كرده و هرز ميره.
8.آب توي موتور بايد داراي ضد جوش و ضد زنگ مناسب باشه و از آب رادياتورهاي مناسب و استاندارد استفاده بشه. آب معمولي بجز اينكه زنگ زدن و خرابي در كل موتور و سيستم خنك كننده را به همراه داره، هيچ كار ديگه اي نميكنه..هيچوقت از آب معمولي استفاده نكنين مگر اينكه ناچار باشيد.
اين موارد بالا رو چك كنين ، احتمالا مشكل توي يكي از اينها بايد باشه.
با این اوصاف حتما رادیات عوض میشه
پرسیدم اگه کامل بخوام گفته 380
اما اگه فقط شبکه شو بگیرم بدم درست کنن فقط پول شبکه 250 میشه
قیمتا مناسبه یا نه؟
خب قيمتها بطور كلي كه خيلي زياده( من هم اگر ميخواستم راديات نو براي نوا بگيرم چيزي حدود 300 تومان در مي آمد) اما در حال حاضر وضعيت همينه.
احتمالا شبكه رو از شركت رادياتور ايران ميگيرين( توصيه ميكنم از شركت رادياتور ايران شبكه بگيريد) چون از نظر كيفيت بهتر از شركتهاي ديگه كار كرده. حتما هم 5 لول باشه( اگر 6 لوله بود كه بهتر) مخازن را هم حتما تعمير كنين و رسوبات و جرمهاي اونها رو پاك كنين تا احيانا اگر خوردگي داشته باشن مشخص بشه. من فكر ميكنم مدت زيادي آب معمولي توي موتور بوده و زنگ زدگي شديدي داشته. قبل از هر كاري، چند بار بايد داخل كانالها و مجاري آب موتور كاملا شستشو داده بشه. مثلا با محلولهاي تميز كننده. اما من بيشتر به نفت سفيد اعتقاد دارم
يك ليوان از نفت سفيد رو داخل آب رادياتور بريزيد و بگذارين موتور 10 دقيقه كار كنه. بعد جنت پايين رو باز كنين تا آب كاملا تخليه بشه. اين كار رو مدام تكرار كنين. هر بار ميبينين كه مقدار رسوبات خارج شده كم و كمتر ميشه. البته وقتي ضد زنگ و ضد جوش بريزيد ممكنه بازم مقدار ديگري از رسوبات رو با خودش حل كنه و توي آب ديده بشه و نشتي آب رو در جاهايي مثل پولك موتور يا واتر پمپ ببينين..اينها رو هم كه رفع كرديد ميتونين راديات نو رو با آب راديات و ضد جوش بريزيد و ديگه مشكل زنگ زدگي برطرف ميشه
با دکتر صحبت کردم گفت باید صبر کنی شدنیه و تلاشمو میکنم امروز هم که گفت روزنامه بگیر
قدمی مثبت اما کم
روزنامه شرق چاپ امروز 4شنبه
صفحه19:
(نکته بدربخورش رو رنگی کردم)
- فرسودگي به سن نيست به كاركرد است
بابك وفايي:آييننامه جديد از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده كه به تازگي ابلاغ شد، هر چند در ديد كلي گامي در راستاي نوسازي ناوگان حمل و نقل كشور است اما كاستيهاي فراواني دارد كه اجرايي شدن آن را دشوار ميكند و از سوي ديگر هزينههاي اجراي آن را بالا ميبرد. پيش از پرداختن به كاستيهاي آييننامه جديد نيمنگاهي به سالهايي خواهيم داشت كه تصميمات دولتها و شرايط حاكم بر كشور معضل خودروهاي فرسوده را پديد آورد.
وقتي عرضه و تقاضا برابر نيست
در فاصله سالهاي 1355 تا 1366 رشد جمعيت در ايران نرخي معادل 8/3درصد داشت كه يكي از بالاترين نرخهاي رشد جمعيت در جهان است و بهطور معمولی به دنبال اين افزايش جمعيت، افزايش تقاضا براي كالاهاي مختلف از جمله خودرو نيز به وجود آمد. در مقابل با شروع جنگ تحميلي در سال 59 در عمل توليد و واردات خودرو به كشور متوقف شد. منابع ارزي كشور محدود بود و نيازهاي جبهههاي جنگ و تامين معيشت جامعه، فرصتي براي واردات خودرو و حتي واردات قطعات براي مونتاژ داخل را باقي نميگذاشت و در نتيجه در اين مقطع شاهد افت محسوس در عرضه خودرو در بازار بوديم. به دليل اين عدم عرضه و افزايش تقاضا در بازار، خودروهايي كه به صورت طبيعي بايد از چرخه حمل و نقل خارج ميشدند ارزش پيدا كردند و نه تنها از چرخه خارج نشدند بلكه با قيمتهايي بالاتر از قيمتهاي خريد، به فروش ميرسيدند تا بتوانند جوابگوي نياز بازار باشند.
در آغاز دهه 70 شاهد آزادسازي مقطعي واردات خودرو به كشور بوديم كه توانست تا حدودي بازار خودرو در ايران را تنظيم كند هرچند دولت وقت، بار ديگر با عنوان حمايت از توليدات داخلي، واردات را ممنوع كرد و بازار تشنه ايران را در اختيار خودروسازان داخلي قرار داد كه در آن مقطع هنوز گامهاي اوليه افزايش كمي توليدات را برميداشتند. با توجه به ساختار جمعيتي كشور در آن زمان، 70درصد جمعيت كشور زير 30 سال سن داشتند و هرسال نيز حدود 800هزار نفر به بازار كار وارد ميشدند. همين ساختار جوان سني باعث شد با وجود افزايش كمي توليد محصولات داخلي، همچنان تناسبي ميان عرضه و تقاضا وجود نداشته باشد. از سوي ديگر افزايش جمعيت شهري كشور و رشد شتابان تاسيس شهرهاي جديد در دهه 70 نياز به حمل و نقل عمومي را نيز با روندي افزايشي مواجه كرد و با توجه به كمبود عرضه اتوبوس و مينيبوس، همچنان شاهد تردد خودروهاي قديمي در شهرها و جادههاي كشور بوديم. در كنار اينها در دوران رونق فعاليتهاي عمراني ناشي از سياستهاي سازندگي، نياز به حمل و نقل بار نيز افزايش چشمگيري داشت كه حاصل آن عدم خروج از رده ناوگان فرسوده كاميونها و كشندهها بود. در چنين شرايطي در آغاز دهه 80 ميانگين سن اتوبوسهاي كشور 23 سال، كاميون 5/21 سال و سواري 9/18 سال بود.
اين شكاف بزرگ ميان عرضه و تقاضا در بازار باعث ميشد خودروهاي موجود در كشور نه تنها با كاركرد بيشتر ارزش خود را از دست ندهند بلكه با گذشت هر سال، ارزش بالاتري را نيز به دست ميآوردند تا آنجا كه بر اساس ارزيابيها، يك خودرو سواري وارداتي آلماني مدل 1976، در 1380 توانسته بود 140درصد ارزش خود را حفظ كند.
در چنين شرايطي افزايش سن خودروها و عدم خروج خودروهاي فرسوده از ناوگان، نه ناشي از قصور مردم كه حاصل سياستگذاريهاي دولتي بوده است و از اين نظر نميتوان مصرفكنندگان را مقصر قلمداد كرد.
در سوي ديگر اين مشكلات، سياست مربوط به قيمتگذاري بنزين و گازوييل در گذشته است كه باعث شده امروزه كشور با معضلي با نام خودروهاي فرسوده مواجه شود. در روزگاري كه بنزين و گازوييل عرضهشده در كشور حتي از آب معدني هم ارزانتر به فروش ميرسيد، تعويض خودروها و بهويژه خودروهاي سنگين با نمونههاي نو نميتوانست مطلوبيتي داشته باشد چرا كه سوخت ارزان، مصرف بالاي اين وسايل را جبران ميكرد. مطابق قانون و در دوران دولت اول اصلاحات، قيمت بنزين بايد بهطور ساليانه 20درصد افزايش پيدا ميكرد تا به مرور و در يك فرآيند تدريجي به قيمتهاي جهاني برسد. هر چند اين افزايش قيمت به صورت تدريجي انجام نشد اما يكبار افزايش قيمت بنزين كافي بود تا قيمت بسياري از خودروهاي پرمصرف آمريكايي كاهش چشمگيري پيدا كند و در عمل استفاده از آنها مقرون به صرفه نباشد و شايد اگر روند تدريجي افزايش قيمت فرآوردههاي سوختي پيگيري ميشد امروزه به طور طبيعي بخش عمدهاي از خودروهاي فرسوده كشور در يك فرآيند چندساله از چرخه حمل و نقل خارج شده بودند، هر چند با مصوبه مجلس در آن دوران اين افزايش قيمت تدريجي متوقف شد و براي چند سال ثبات قيمت بنزين را شاهد بوديم. از اين منظر نيز نميتوان مصرفكنندگان را مقصر فرسودگي خودروها قلمداد كرد و بار ديگر سياستهاي نادرست بود كه به مشكل خودروهاي فرسوده دامن زده است.
و ناگهان آييننامه
با چنين پيشزمينهاي و البته متناسب با افزايش توليد صنعت خودروسازي داخلي، در نيمه دوم دهه 80 به اين سو طرحهايي براي جايگزيني خودروهاي فرسوده در بخش سواري تصويب و به اجرا رسيد كه هرچند گاهي با مشكلاتي نظير عدم تخصيص اعتبار و برنامهريزيهاي نامناسب همراه ميشد اما در نهايت توانست بخشي از خودروهاي فرسوده در بخش سواري را از چرخه
حمل و نقل كشور خارج كند اما چنين برنامههايي هيچ گاه به صورت جدي براي بخش حمل و نقل سنگين به اجرا درنيامد و اكنون نيز به جاي آنكه سياستهاي اعمالشده در اين بخش جنبه تشويقي داشته باشند، تنبيهي هستند.
هرچند آييننامه جديد جايگزيني خودروها را ميتوان از ديدگاههای مختلفي مورد توجه قرار داد اما بدون شك مهمترين نكته در رابطه با اين آييننامه نه محتوي و بندهاي آن، كه روند تصويب و ابلاغ و اجراي آن است. اين آييننامه 16 اسفند سال 90 تصويب و در آغازين روزهاي فروردينماه ابلاغ شد و به مالكين تنها سه ماه مهلت داد، در حالي كه چنين طرحي بايد در يك پروسه طولانيمدتتر به انجام برسد و سرنوشت آييننامهاي را كه از تصويب تا مهلت پايانش حتي به پنج ماه هم نميرسد، ميتوان پيشاپيش حدس زد.
مساله قابل تامل ديگر زمان اجراي اين قانون است. تيرماه زمان آغاز سفرهاي تابستاني است و با افزايش بهاي بنزين ميتوان انتظار داشت استقبال از
حمل و نقل عمومي در سفرهاي بين شهري افزايش پيدا كند. مشخص نيست با چه ديدگاهي زمان آغاز اين طرح با زمان اوج سفرهاي تابستاني همخوان شده است و مسوولان چه برنامهاي براي مديريت تقاضاي سفر با اتوبوس و مينيبوس در صورت از رده خارج كردن بخش عمدهاي از ناوگان موجود دارند؟
اين مشكل نه تنها در سفرهاي تابستاني كه در سفرهاي درونشهري و بينشهري جديد كشور نيز وجود دارد. نيازي نيست چندان از صنعت خودروسازي دور شويم. كافي است نگاهي به سرويس كارگران شركتهاي ايرانخودرو و سايپا داشته باشيم تا مشخص شود در حال حاضر اتوبوسهايي كه مطابق اين آييننامه فرسوده و از رده خارج به شمار ميروند چه نقشي در جابهجايي مسافران دارند.
چنين تصميم خلقالساعه و بدون پشتوانهاي پيش از اين در صنعت حمل و نقل هوايي و با خروج توپولوفها از خطوط هوايي نيز ديده شده است؛ امري كه بدون پيشبيني هواپيماي جايگزين انجام شد و در بعضي از خطوط هوايي يكشبه پروازها به نصف كاهش پيدا كرد كه حاصل آن را ميشد در زد و خورد مسافران در صف خريد بليت ديد تا بار ديگر مردم چوب تصميمات دولت را بخورند.
عرضه نيز مشكل ديگري است كه اجراي اين طرح در بخش حمل و نقل مسافري را با پرسشهايي مواجه ميكند. توليد اتوبوس بينشهري در چند سال اخير شاهد افت نگرانكنندهاي بوده است. هر چند كارخانههاي اتوبوسسازي كشور در حال حاضر از وجود ظرفيتهاي خالي در خطوط توليدي خود خبر ميدهند اما با وجود تحريمهاي بينالمللي كه از يك سو باعث قطع همكاري برخي از توليدكنندگان اصلي اتوبوس با ايران شده و از سوي ديگر مبادلات مالي با كشورهاي عرضهكننده را دچار مشكل كرده است. بعيد به نظر ميرسد توليدكنندگان بتوانند به تقاضاهايي كه در اثر خروج اتوبوسهاي فرسوده از چرخه حمل و نقل به وجود ميآيد پاسخ گويند. در كنار اينها دولت و به طور ويژه وزارت كشور به عنوان متولي حمل و نقل درونشهري، يكي از اصليترين بدهكاران به شركتهاي توليدكننده اتوبوس هستند و عدم تزريق مالي به اين بخش در كنار محدوديتهاي بينالمللي حاصلي جز تعطيلي خطوط توليدي و اخراج كارگران اين خطوط به دنبال نخواهد داشت؛ امري كه نمونه آن در آغاز سالجاري در شركت شهاب خودرو ديديم و با روند فعلي، اين سرنوشت محتوم بسياري ديگر از توليدكنندگان نيز خواهد بود و مشخص نيست دولت از كدام محل قصد دارد اتوبوسهاي جايگزين را در اختيار متقاضيان احتمالي قرار دهد.
يكي ديگر از عواقب پيشبينينشده اجراي اين آييننامه، برهمخوردن امنيت رواني مالكان خودروهاي تجاري است. مالك اتوبوسي كه بر اساس قوانين موجود و تا نيمه اسفندماه سال گذشته برآورد ميكرد خودرويش همچنان چند سال ديگر اجازه تردد خواهد داشت، روز بعد با آييننامهاي مواجه ميشود كه خودرويش را فرسوده اعلام ميكند. چنين وضعيتي در مورد خودروهاي سواري نيز مشكلساز است اما در مورد خودروهاي تجاري به دليل ماهيت متفاوت اين خودروها نه تنها مشكلساز كه فاجعهآميز خواهد بود و در عمل سرمايه زندگي مالك اكنون حتي قيمتي برابر با خودرو اوراقي دارد. امكان جايگزيني نيز در حال حاضر فراهم نيست چرا كه نه تسهيلات كافي براي اين منظور در نظر گرفته شده است و نه اتوبوس لازم براي عرضه وجود دارد و مالك اتوبوس يكشبه شغل و زندگي خود را به طور كامل ازميانرفته ميبيند.
هيچكس منكر مزاياي جايگزيني خودروهاي فرسوده نيست اما آيا شرايط براي چنين كاري مهياست؟ برنامههاي پيشين جايگزيني خودروهاي سنگين فرسوده و عدم استقبال مالكان از آنها نشاندهنده ضعفهاي ساختاري در طرحهاي ارايهشده است اما متاسفانه تصميمگيران به جاي بررسي علل عدم استقبال از طرحهاي پيشين، اينبار با سنبه پرزورتر وارد ميدان شدهاند و مثل هميشه ديواري كوتاهتر از ديوار مردم پيدا نشده و با تحديد مالكيت خصوصي مالكين خودروها، سعي در به روز كردن ناوگان حمل و نقل سنگين دارند اما طرحهاي بدون پشتوانه راه به جايي نخواهد برد. علاوه بر اين، بر اساس تجربيات و روشهايي كه در همه كشورها پياده ميشود، ملاك فرسودگي خودرو به سن و سال نيست بلكه ملاك اصلي سلامتي و كاركرد مناسب و مفيد خودرو است. الان در ايران خودروهايي توليد ميشود كه سه سال بعد از توليد هيچكدام از ملاكهاي كاركرد استانداردهاي جهاني را دارا نيست. در عين حال در خيابانهاي شهرهاي ايران خودروهايي تردد ميكنند كه با داشتن بيش از 20 تا 30 سال سن بهترين كاركرد موتور و كم بودن ميزان آلايندهها را داراست. از سويي ديگر در همه جاي دنيا معاينه فني معيار كاركرد و فرسودگي و عدم فرسودگي خودروهاست. هيچ بحث ديگري هم در ميان نيست، در حالي كه اصل و اساس قانون آييننامه خودروهاي فرسوده از اصل و اساس اشتباه است چرا كه گفته شده خودرو فرسوده خودرويي است كه 20 سال از توليدش گذشته باشد و براي اتوبوس 13 سال، اما اگر معيار اين كار ميزان آلايندگي است مثل همه دنيا، بايد اكتان بنزين 97 به بالا باشد. اين براي بنزين معمولي است. در حالي كه بنزين سوپري كه در ايران به فروش ميرسد زير 91 است. عوامل اصلي آلايندگي در ايران اين چيزهاست.در كنار تمام اين مسايل عدم عرضه گازوييل استاندارد از ديگر مشكلاتي است كه اجراي طرحهاي اينچنين را ناممكن يا حداقل پرهزينه ميكند. در حال حاضر توليدكنندگان خودروهاي سنگين با تكنولوژيهاي روز مشكلات متعددي را با گازوييل پرگوگرد عرضهشده در كشور دارند و اين مساله آسيبهاي زيادي را به خودروها وارد ميكند كه يا تعمير آن در شمول گارانتي قرار گرفته و بر عهده فروشنده است يا مالك خودرو بايد هزينه آن را بپردازد در حالي كه در حقيقت هيچ يك مقصر بروز اين اتفاق نيستند. در چنين شرايطي كوبيدن بر طبل نوسازي ناوگان تنها اتلاف منابع است و در ابتدا وزارت نفت است كه بايد عرضه گازوييل استاندارد را در سطح كشور آغاز كند. در نهايت در سالي كه با نام توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني نامگذاري شده، كوبيدن بر طبل واردات خودروهاي دست دوم تجاري به بهانه به روز كردن ناوگان حمل و نقل كشور، در حالي كه توليدكنندگان داخلي به سختي روزگار ميگذرانند ريختن دلارهاي باارزش نفتي كشور به جيب بيگانگان نيست؟ در ميان بندهاي مختلف اين آييننامه شايد تنها بخش دلگرمكننده مربوط به خودروهاي كلاسيك و آنتيك باشد. اين خودروها كه سرمايههاي ملي كشور هستند معمولا در آييننامههاي ابلاغشده به دليل سن بالا ذيل خودروهاي فرسوده به شمار ميرفتند و همين مساله نگراني مالكين را به دنبال داشت اما اين بار خروج اين خودروها از شمول اين آييننامه مورد تاكيد قرار گفته است؛ امري كه بايد آن را حاصل تلاشهاي كميته كلاسيك فدراسيون موتورسواري و اتومبيلراني دانست.
بر اساس عرفي كه در كشورهاي دنيا هست، به خودروهايي كه بيش از 25 تا 30 سال عمر داشته باشند خودرو كلاسيك گفته ميشود و خودروهاي بالاي 50 سال نيز عتيقه محسوب ميشوند. در عين حال اما بر اساس اين آييننامه جديد اين خودروها در ايران خودرو فرسوده و از رده خارج به حساب ميآيند.
خلاصه اينكه اصلا مشخص نيست داستان چيه و كي چي ميگه و قانون چي چي هست؟؟؟!!
من كه ديگه كاري به اين حرفها ندارم و اگر تردد ممنوع بشه، ماشين رو گوشه حياط پارك ميكنم و يه چادر ميكشم روش...
اينجور كه معلومه كميته كلاسيك رو هنوز جدي نگرفتن و براي تصميمات و نظرات كارشناسي اون هيچ ارزشي قائل نيستن وگرنه اينقدر راحت همه چيز رو رد نميكردن..اينهمه آدم با ماشينهاي كلاسيك و خاص توي اين مملكت هست، تكليف اونها چي؟
طرف كاپريس 1991 خريده 12 ميليون و حدود 6 ميليون ديگه هم تا الان خرجش كرده...حالا اسمش شده فرسوده؟؟؟!!
همون استاندارد جهاني ميگه وقتي يه ماشين بتونه استاندارهاي فني لازم رو در حد سال ساخت خودش داشته باشه مشكلي نداره و ميتونه تردد كنه.
اما ظاهرا ما خيلي استاندارهاي بالايي داريم كه هنوز آمريكا و اروپا به پاي ما نرسيدن!!!!
مثل استاندارد بنزين كه الان باعث شده يه 206 تيپ 3 مدل 90 بجاي 7 ليتر در 100 كيلومتر، مقدار 15 ليتر در 100 كيلومتر بسوزونه و هيچ كاري هم نميشه كرد!!
خدا عاقبت ما رو با اين داستان به خير بكنه..
الان نوا من كه مدل 70 هست و 21 ساله شده جزو كدوم دسته است؟؟؟؟!!!
عتيقه كه نيست!! كلاسيك هم كه حتما نيست چون 25 ساله نشده!! پس حتما فرسوده بحساب مياد ديگه!!!
جالبه...خيلي خيلي جالبه....
واقعآ مسخره ست
ولی من به کار خودم ادامه میدم
دیروز یه دونه نوا 57 سی5 خریدم.
حالا یه نوا دیگه پیدا کردم میخوام اونم بخرم!
فایل وین کد جی ام ها... برای سال 1975
اگه کسی سال خاصی میخواد بگه تا بزارم
http://ifile.it/ngv1tm9/vincard75.pdf
یا
http://ifile.it/ngv1tm9
بتونه هاي جزئي براي خش گيري انجام شد.
قسمتهاي فلزي داشبرد در بالا رو ترميم شده بود مقداري بتونه خورد و رنگ اون هم ساخته شد بهشون زده شد.
سمت داخل دربها هم كه قبلا رنگ زده شده بود. آماده شد تا آستر نهايي رو بخوره.
آستر نهايي خورده شد
آخرين آستري هم زده شد، اما قبل از رنگ آميزي بايد چندتا كار انجام ميدادم.
يكي جفت گيري دربها بود كه انجام دادم. دو مورد ديگه هم بود...
يكي صاف كردن گوشه سپر عقب سمت راست كه بر اثر يه تصادف در گذشته كمي كج شده بود.
و مورد بعدي دوتا آينه سمت چپ و راست دربها بود.
در مورد سپر،قائدتا بايد ميرفتم پيش سپر ساز، كه البته ميدونستم كلي داستان برام در مياره و هزينه زيادي هم ميگيره تا يه كار ساده رو انجام بده..و يا اينكه يه صافكار با استفاده از وينچ و زنجير اون رو بكشه تا صاف بشه..
ترجيح دادم خودم با استفاده از وسائلي كه دارم امتحاني بكنم، و اگر نتيجه نگرفتم اونوقت به صافكار مراجعه كنم..خب البته تقصير هم ندارم!! ماشين آمريكاي مثل ماشين سنگينه! آدم رو بدجوري دست به آچار و فني ميكنه!! چون ديگه همه كس دست به اين ماشينها نميزنه( در واقع مردي كه جرآت و جسارت تعمير و دست زدن به ماشين آمريكاي رو داشته باشه ،ديگه به اين راحتي پيدا نميشه ، بخصوص توي مسائل فني خاصي مثل همين سپر يا جفت گيري دربها...اينو تمام آمريكايي سوارهاي قديمي ميدونن..)
اول از همه ماشين رو نزديك يه درخت توي حياط پارك كردم تا اون قسمت سپر روبروي درخت باشه. از درخت به عنوان تكيه گاه استفاده كردم.
دوتا كابل داشتم كه معمولا براي بكسل ماشين ازش استفاده ميكنم. يكي رو با استفاده از شِكِل بصورت حلقه اي بستم و از لاي گوشه سپر رد كردم.
دومي رو هم از داخل اولي رد كردم و از دوطرف تنه درخت به جك ماشين متصل كردم. از جك به عنوان وينچ استفاده شد.
كم كم با جك زدن گوشه كج شده سپر آرام آرام شروع به صاف شدن كرد.قسمت بالايي اون خوب شد اما بخش پاييني هنوز بايد كشيده ميشد و بنابر اين اينبار كابل رو از لبه پاييني سپر رد كردم.
با كشيدن اين قسمت، شروع به صاف شدن كرد منتها چون خيلي نيروي بيشتري ميخواست، فشار زيادي وارد شد و كم كم عقب خود ماشين هم به سمت درخت كشيده شد!! براي جلوگيري از اين مسئله بايد يك مانع ميگذاشتم كه معمولا صافكارها از كنده درخت يا چوب كه مابين چرخ يا شاسي با ديوار يا پايه گذاشته ميشه استفاده ميكنن. اما چون من اينها رو نداشتم، از يه روت وسط كهنه پيكان به عنوان اهرم فشار استفاده كردم و اون رو بين بالاي سپر و تنه درخت قرار دادم تا قسمت بالاي سپر رو از كج شدن بيش از حد نگه داره و در عين حال از كشيده شدن عقب ماشين به سمت درخت هم جلوگيري كنه و فقط نيرو به قسمت پايين سپر وارد بشه.
در نهايت بعد از چندبار جك زدن و كشيدن سپر تا حد خوبي به جاي خودش برگشت.
احسنت camaro lt
متشكرم جناب مهدي.
بعد از آستري زدن آخر و نهايي شدن كار قرار شد كه امروز عصر رنگ اصلي زده بشه اما...
اما صبح رفتم سر بزنم ديدم ماشين رنگ خورده!!
رنگ آميز گفت كه ديدم ديروز هوا خوبه و مناسبه رنگ زدم و ديگه يادم رفت بهت بگم!!
خلاصه عكسهاي حين رنگ آميزي از دست رفت و نشد بگيرم.
رنگ چون تينري بود كاملا خشك شده و درحال پليش زدن بود كه در واقع يه سمباده آبي بسيار بسيار نرم و صافه تا زبري نهايي كار رو بگيره و براقي و جلاي لازم رو به رنگ بده.
در كل خوب از آب درآمد و عصري ماشين رو آوردم .
كم كم بياد شروع به بستن يه سري قطعات بكنم، و البته داشبرد را هم براي تعمير بايد باز كنم.
سلام
نمایشگاه خودرو کلاسیک در شیراز
یکسری عکس از بعضی از خودروهای آمریکاییش گرفتم برا دوستان :20:
دوج چارجر
فورد مک 1
پپونتیاک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ککامارو ss [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
z28
ن [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کاتلاس
دوج دارت
الکترا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کورت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوج کورنت
اینم چنتا عکس ویژه مخصوص آقا علی گل البته ماشینو حتما میشناسن! استیکر TT هم روش هست
بابت عکسها تشکر
تا کی نمایشگاه هست؟
ممنونم جناب total_overdose
ميتونم بگم: چه اتومبيل هاي (فرسوده)! خوشگلي! بخصوص اون ريويرا آخري!!
حالا يه مسابقه جالب!
چند سالي ميشد كه من توي يه مغازه تعمير واترپمپ و لنت كوبي ميرفتم و گاهي كاري هم پيشش ميبردم انجام بده.
هميشه به ديوار اون مغازه اين دوتا شل جلو رو ميديدم كه آويزانه و از همون روز اول با ديدنشون فهميدم مال يه مدل پونتياك بايد باشه.
چند وقت قبل مغازه رو داشت مرتب ميكرد و اين دوتا شل رو هم يه گوشه انداخته بود. من ازش سوال كردم داستان اينها چيه؟ گفت :
مال يكي از آشناها بود توي تهران..يه پونتياك داشت قهوه اي و خراب شد..تعمير موتور هم كرد اما درست نشد و با كلي بدبختي يك ميليون فروختش( شايد هم كسي خريد و برد بازسازي كرد...)
مدل پونتياك رو نميدونست..
اين دوتا شل رو هم چون به دردش نمي خورد من ازش گرفتم و آوردم تا شايد يه روزي بفهمم مال چه مدليه؟
توي نت،تمام مدلهاي پونتياك ترانس آم و فاير برد رو ديدم..همه مدلهاي دهه 60 و 70 كه اين نوع دماغه برجسته و با دوتا شل جداگانه رو دارن.
اما مال هيچكدوم نبود..
حتي مدلهاي G T O را هم ديدم اما مال اونها هم نبود..
چند مدل ديگه پونتياك رو هم سرچ كردم كه احتمالا بيشتر ميتونه مال اواخر دهه 60 باشه اما بازم مال اونها نبود..
حالا به نظر دوستان اينها مال چه مدليه؟
اگر پيدا كردين و شناختين حتما عكس اون مدل را هم بگذارين.
نماي پشت
شماره هاي سريال شناسايي
مال پونتیاک لمانز دهه 70 یا جی تی او دهه هفتاد نیست؟؟؟
تا 25 فکر کنم :)نقل قول:
فكر كنم همينه كه شما گفتي..اما من خيلي گشتم و فقط اين يه نمونه رو ديدم كه تشابه داره ولي مابقي يه جور ديگه بودن..شايد اين استاندارد اونه و بقيه يه جورايي تيونينگ شده به حساب مياد.نقل قول:
پونتياك لمانز 1972
داشبرد رو براي تعمير شكستگيها و تركها باز كردم.
پيچهاي دو سمت چپ و راست باز شد،
پيچهاي بالاي صفحه كيلومتر به داشبرد باز شد
سه تا مهره به اين شكل زير سمت چپ و راست و وسط داشبرد بسته شده
خارهاي كشابي فنري اين شكلي هم كل داشبرد رو در محل خودش نگه ميداره. بعد از باز كردن مهره ها بايد داشبرد رو به صورت كشويي به سمت بيرون و بعد بالا بكشيم تا در بياد و از شاسي فلزي زير جدا بشه.
جعبه داشبرد و كانالهاي كولر و بخاري بايد بازبشه تا دسترسي به مهره ها ساده تر باشه
دريچه هاي تنظيم جهت هوا رو هم بايد در بياريم كه به صورت كشويي در محل خودشون سوار شدن
يك پيچ كوچيك كانال سمت راست رو به داشبرد متصل ميكنه بايد باز بشه
مهره وسط داشبرد پشت قسمت برجسته قرار داره و دسترسي به اون كمي مشكله
داشبرد از شاسي فلزي جدا شد
داشبرد رو دادم به يكي از تعميركاراي قديمي كه سالها پيش هم براي يه نوا ديگه كه داشتم داشبرد تعمير كرده بود و كارش هم تميز بود. البته اون قبلي خدابيامرز شده بود و اين يكي شاگردش بود كه به نظر ميرسه كار اينم تميزه.
در هر صورت ديگه كسي به داشبرد دست نميزنه و مثل همه چيزاي ديگه تعمير ساده تر يه سپر پلاستيكي ماشين امروزي براشون آسانتر و كم هزينه تر و با دستمزد بيشتري همراهه..
اينم چون مشتري قديمي بودم قبول كرد...
دوست داشتم بیام ولی نمیرسم!نقل قول:
مهدی جون برای همه سالها رو تو یه تاپیک جدید بزار.هر چیزی که مربوط به شناسایی خودرو ها میشه رو توی همون تاپیک بزار تا راحت در دسترس باشه.مرسی.نقل قول:
----------
به به علی اقای عزیز.خوبی اقا؟میبینم ماشین راه افتاد.بسلامتی.ذوق و سلیقه شما برای رفع مشکلات خیلی جالبه.
به قول شما ماشین قدیمی ادمو سر ذوق میاره ه ه .
هزینه نقاشی چقدر شد؟؟
فکر میکنین هزینه ترمیم داشبرد چقدر بشه؟؟؟
ایشالا ترمیم که شد یه عکس خوب ازش بزارید.چه بسا ما داشبرد هارو راهی اهواز کنیم:18::31: