من با چندتا دوربین سوپر زوم کار کردم از جمله Sony HX100 بین دوربینهای سوپر زومی که من تا حالا دیدم نا گفته نمونه که خودم FZ40 دارم به نظرم سونی HX100 بهترین سوپر زومی هست که تا حالا دیدم ولی با اومدن SX40 و FZ150 رقابت خیلی سخت شده.
بین نمونه عکسهایی که دیدم و ریویو هایی که تا به حال از این سه تا دوربین خوندم هر کدوم مزایا و معایبی دارن این مطلبی که پائین مینویسم برداشت من از ریویوها و عکسهایی هست که تا به حال دیدم.
HX100 بزرگترین برتری که نسبت به اون دوتای دیگه داره 16 مگاپیکسل بودنش هست که البته باعث نویز بیشتر هم شده ولی نویز در عکسها برعکس اون چیزی که خیلی ها تصور میکنن چندان هم بد نیست مخصوصا که اگه نخواین عکس رو کراپ کنید اون چیزی که در ایزوهای بالا خیلی آزار دهنده هست بیشتر عوض شدن ماهیت رنگها و از بین رفتن اشباع اونها هست بعضی دوربینها در کنار نویز بالا ماهیت رنگها و جزئیات عکس رو خوب حفظ میکنن متاسفانه HX100 در این مورد زیاد خوب عمل نمیکنه.
Panasonic FZ150 دوربین سریع و خوبی هست ولی 24X بیشتر زوم نمیکنه و 12 مگاپیکسل هست یعنی کمترین زوم رو در گروه داره در ایزوهای بالا عکسهاش از نظر جزئیات و اشباع رنگ خوب هستن خیلی ها میگن که اگر نخواین عکسهاش رو کراپ کنید در بین این گروه بهترین هست چون جزئیات و اشباع رنگ رو خوب حفظ میکنه مورد مثبت دیگه تو FZ150 لنز Leica اون هست که در زومهای بالا کمترین بلور و اوجاج رو در تصویر ایجاد میکنه.
Canon SX40 یه لنز فوق العاده قوی با 35X زوم داره که خیلی سرگرم کنندس نویز این دوربین در ایزوهای بالا از بقیه کمتر هست ولی متاسفانه از ایزوی 400 کم کم تصویر رو Soft میکنه تا نویز رو کنترل کنه برای همین از جزئیات تصویر کمی کاسته میشه ولی در عوض این دوربین اشباع و ماهیت اصلی رنگهارو به نحو خیلی خوبی در ایزوهای بالا حتی ایزوی 3200 حفظ میکنه.
البته در بین این سه دوربین SX40 هیچ گزینه ای برای کنترل کردن نویز ( noise reduction) نداره ولی FZ150 و سونی HX100 کنترل هایی برای کاهش نویز ارائه میدن ولی من نمونه عکسی که با استفاده از الگوریتمهای کاهش نویز در تصویر این دو دوربین گرفته شده باشه پیدا نکردم.
از نظر کیفیت فیلمبرداری سه دوربین تقریبا در یک سطح هستن امکانات و مولفه ها در سونی و پاناسونیک کمی بیشتر از کانن هست تصویر سونی موقع فیلمبرداری شارپتر هست ولی رنگهای جالبی (به نسبت دو دوربین دیگه) نداره .
از نظر امکانات میشه به عکاسی پانورامای رزولوشن بالای جالب سونی اشاره کرد که میتونه عکسهای با رزولوشن 42 مگاپیکسل بندازه کانن SX40 و پاناسونیک FZ150 هم قابلیت سوپر اسلوموشن با رزولوشن 320x240 موقع فیلمبرداری دارن.
یکی دیگه از امکانات خوب FZ150 عکاسی با فرمت RAW هست.