دیشب ماشینو وقتی میخواستم روشن کنم با تاخیر روشن شد (چند بار سوییچو روشن کردم بعد استارت خورد یعنی)
وقتی به خونه برگشتم وقتی پیاده شدم بوی سوختگی از داخل کاپوت میومد .
چی شده یعنی ؟!
زغالش سوخته؟
Printable View
دیشب ماشینو وقتی میخواستم روشن کنم با تاخیر روشن شد (چند بار سوییچو روشن کردم بعد استارت خورد یعنی)
وقتی به خونه برگشتم وقتی پیاده شدم بوی سوختگی از داخل کاپوت میومد .
چی شده یعنی ؟!
زغالش سوخته؟
این که میگید استارت نخورده و بعد خورده می تونه از شل شدن کابل ها و بعد از اون از جام شدن استارت باشه که به همون ذغال که می گید بر میگرده البته باید دید چه بویی می ومده بوی پلاستیک سیم یا ذغال در کل زودتر نشونش بدیدکه تعمیر شه تا یه کاری به دستتون ندادهنقل قول:
میتونه در اثر فشار به استارت این بو بوجود اومده باشه
دوستان در مورد رادیاتور یه سوالی برام پیش اومد که ممنون می شم اگر کسی راه حلی داره ارائه بده.
راستش همون طور که قبلا هم گفتم آب رادیاتور ماشین (سایپا131) قهوه ای شده و اوضاح رادیاتور افتضاحه. که توی عکس ها هم پیداست کل محدوده رادیاتور رو کثیف کرده! رفتم پیش یه رادیاتورساز بهش گفتم رادیاتورم خیلی کثیفه و می خوام شست و شو بدم توی رادیاتور رو، گفت برات رادیاتور رو باز می کنیم و شست و شو می دیم و توی خود موتور رو (مجاری آب توی موتور) هم می شوریم و رادیاتور رو می بندیم و آب و ضد یخ می کنیم از قرار 120 هزار تومان! گفتم راستی آب هم از درب رادیاتور نشتی داره، اونم توی این پروسه که گفتی عوض می شه؟ گفتند آره اصلا کلا رادیاتور عوض می شه (سیستم کار این رادیاتور سازها انگار این جوریه که رادیاتور خودم رو باز می کنن و یه رادیاتور دست دوم دیگه مثل خودم رو که قبلا تعمیر کردند می بندد روی ماشین) و پرسید ماشین مدل 86 هست؟!!!!! گفتم خیر 90 هست، که گفت آره این پرایدای مدل 90 (حالا قبلش می خواست بگه 86!!!) گلویی رادیاتورشون (همون جا که آب رو می ریزیم توی رادیاتور) بیضی می شه! اگه درب رادیاتور رو هم عوض کنی فایده نداره و دوباره وضع همینه. اولش فکر کردم داستان می بافه. اما حالا که دقت کردم دیدم راست می گه درب رادیاتور رو که باز می کنم، اون گلویی بالاش بیضی شده!!! و برام جالبه که این قسمت رادیاتور یعنی کاله رادیاتور (قسمت بالای رادیاتور پراید) از جنس پلاستیکه! و برای همین د فرمه شده. اینم عکسش :
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر دقت کنید، اون دایره قرمز رنگ که کشیدم، دایره کامل هست و سالم! اما درب رادیاتور منطبق بر این دایره نیست! و از دو طرف دل داره! پس این حرف بیضی شدن صحیح بود. البته درب رادیاتور هم که تخریب شده!
حالا یه سوال از دوستان با تجربه دارم. به نظر شما راه حل مشکل من چیه؟ آیا همین رادیاتور رو بگم تعمیر کنند؟ (ظاهرا می شه اون قسمت کله رادیاتور که پلاستیکیه رو عوض کرد!) و خودم شست و شوش بدم یا این که بگم همون طرف هر کاری می خواد بکنه! یا این که اصلا رادیاتور نو بخرم بدم بهش ببنده روش؟ البته اگه قصد به خرید رادیاتور نو شد، قبلش خودم رادیاتور کهنه و موتور رو می شورم بعد نو رو می بندم. که حد اقل موتور شسته شده باشه و رادیاتور نو جرم نگیره.
روش پیشنهادی من هم برای شستن موتور اینه : ( اگر شدنی نیست یا اشکالی داره بهم بگین)
اول مایع شست و شو دهنده رادیاتور رو بریزم توی رادیاتور، موتور رو روشن کنم، آب که گرم شد ترموستات اجازه ورود آب به مجاری آب توی موتور داد و آب به گردش افتاد یه کم صبر کنم و بعدش پیچ تخلیه زیر رادیاتور رو در همین حالت آب در گردش یه کم شل کنم که آب تخلیه شه و همزمان از درب رادیاتور با شلنگ آب بگیرم توی رادیاتور!! تا آب شفاف از اون طرف خارج شه. و بعد موتور رو خاموش کنم و بذارم کل آب تخلیه شه و دوباره آب مقطر بریزم و ببرم برای تعویض.
آیا این روش شدنی هست؟
و آیا اصلا استفاده از شست و شو دهنده رادیاتور (که قیمتش 3500 بود1!) مناسبه؟
ممنون.
دوست عزیز اول اینکه رادیاتور بیشتر ماشین های جدید قسمت بالا و پایینشون پلاستیکیهنقل قول:
بعد اینکه با 120 هزار تومان شما از لوازم یدکی قیمت رادیاتور نو رو بگیرید ببینید چقدر تفاوت داره
بعد اینکه میگن بیضی میشه ایا به حدیه که اب فراون نشت کنه؟ شاید با یه واشر اضافی روی درب حل بشه
نکته بعدی اینکه با توجه به پوسیدگی ممکنه مواد شوینده ضرر های زیادی براتون به همراه بیاره
پس فکر می کنم اگه
1 - چند بار با گرداندن آب خودتون شستشو بدید
2- محل قرار گیری ترموستات و خود ترموستات رو چک و یا تعویض کنید
3- جوینت های رابط رو باز کرده و حسابی تمیز و از لحاظ پوسیدگی بررسی کنید
4- جوینت بخاری رو باز کنید و با فشار اول ملایمو بعد زیاد رادیاتور بخاری رو تمیز کنید
6- در صورت مناسب بودن رادیاتور نو همراه با بست های بالا و پایینی که در عکس هم پیداست تعویض کنید
و با خیال راحت و چک کردن بموقع مخصوصا در روز های اول و اینکه هفته ای یکبار از درب خود رادیاتور آب رو چک کنید ( برای پراید فقط) و مواظب درجه اب باشید و پولتون رو سیو کنید
یه سوال الان ماشینتون زیادی گرم میکنه و یا مشکلی داره یا اینکه فقط می خواید بهش برسید
یک نکته هم در مورد باز و بسته کردن حوزینگ یا محل ترموستات پراید
این قطعه خیلی خوش جنس و حساسه در موقع باز و بسته کردن اون خیلی دقت کنید و واشر نو استفاده کنید
(در نمایندگی سایپا و توسط خود مکانیک روکش نو که از خود نمایندگی خریده شده بود در اولین بار بستن از وسط شکست و تعمیرکار گرامی از روی یک موتور اوراق که از جنس قدیم بود اینو باز کرد و بجای اون بست)
راستش شدت بیضی بودنش در این حده که وقتی درب رو باز کردم، با چشم در نگاه اول انگار عادیه! اما با یه دقت کم انگار یه ذره د فرمه شده، ولی وقتی روی عکس یه دایره انداختم دیدم خیلی بیضی شده!نقل قول:
و قدری هست که اطراف رادیاتور رو به این روز انداخته! ولی چند روزه که مخزن کناری رو چک می کنم آب توش اندازه همون بین Max و Min باقی مونده و آبی وارد مدار نشده!
البته خیلی هم از موتور کار نکشیدم که داغ کنه. چون وقتی داغ می کنه از اطراف در آب خالی می کنه.
در مورد سوالتون هم با این وضعی که داره من خیلی دارم باش مدارا می کنم! اصلا شتاب گیری نمی کنم، پدال گاز رو اصلا از نصف پایین تر نمی برم! و کولر رو روشن نمی کنم. اما کافیه کولر رو روشن کنم، به محض روشن کردن کولر آمپر می ره بالای خط سوم، یعنی سه ربع آمپر پر میشه (امپر آنالوگ هست)
***البته اینم بگم که به سرویس کار کولر نشون دادم، گفت شارژ باید بشه و گازش کمه. اما ایا گاز کم روی موتور تاثیری داره و یا فقط کمپرسور رو تحت تاثیر قرار می ده؟
منظورتون از چند بار گرداندن آب، چیه؟ اینه که آب معمولی رو بریزم توی رادیاتور و چند دقیقه با موتور کار کنه و تخلیه کنم و دوباره پر کنم؟ اون روشی که گفتم بدون استفاده از شوینده چطوره؟ عملی میشه؟
منظورتون از بست های بالایی و پایینی همون بستیه که مثل دو ردیف سیم مفتوله؟
خیلی ممنون
حالا که بحث گاز کولر شد، سرویس کار کولر سه مدل گاز بهم پیشنهاد داد، و پیشنهادش این بود که گاز فعلی کلا تخلیه بشه و دوباره پر بشه.
یه مدل SAF بود اگر اشتباه نکنم که قیمتش هم 40-45 هزار تومن بود
یه مدل ISCEO بود دوباره اگر اشتباه نکرده باشم. قیمتش هم 50000 تومن بود.
و مدل آخرش هم A B C بود (اینو مطمئنم اسمشو) قیمتش هم 65000 تومن بود.
آیا این برند ها با این قیمت ها منطقی هستند؟ آیا تخلیه و پر کردنش درسته؟ پیشنهادی برای شارژ ندارید؟
البته بهش گفتم که نشتی و ... رو هم بررسی کنه، و روغن کمپرسور هم توی این قیمت ها لحاظ شده اگر لازم شد.
ممنون
اینم بگم که کولر اصلا تعریفی نداره، توی گرما که اصلا باد خنک نمی زنه، فقط بعد از غروب که آفتاب کامل رفت خنک می کنه یه کم!!
سلام
شما اگه تو رادیاتور آب معمولی شیر رو نمی ریختین و ضد یخ هم به اندازه کافی داشت اصلا رسوب نمی گرفت.
ولی به نظر من شما با همون روشی که کاربر بالایی گفت رادیاتور رو یکبار با اب معمولی شستشو بدین.
درب رادیاتور رو هم عوض کنید.
بعد آب و ضد یخ به میزلن کافی داخلش بریزین.
اگه اونوقت مشکل داغ کردن موتور داشتین یا بازم اب رادیاتور خالی میشد ، اونوقت رادیاتور رو کلا عوض کنید.
سراغ تعمیر رادیاتور هم نرین که باز ممکنه بعدا نشتی بده واذیت بشین.
اون قضیه بیضی شدن گلویی رادیاتور هم صحت داره.معلوم نیست جنس پلاستیک از چی هستش که اینطوری میشه.
ولی من مدل 87 رو داشتم. اصلا بیضی نشده بود.پلاستیکی هم بود.
سلامنقل قول:
به نظرم نیازی به تعویض گاز کولر نیست.
همین گاز کولر رو اضافه کنید. مطمئن باشین راضیتون میکنه.
منتهی برای شارژ جای مطمئن برین.
این مارک ها هم بازار گرم کنی هستش.چون اصلا معلوم نیستش که داخل کپسول چه گازی تزریق کردن.
ولی اگه کارکرد ماشین زیاد هستش و از کولر زیاد استفاده شده ، اصولیش اینه که گاز کولر کامل تخلیه بشه و مجددا شارژ بشه. کپسول درایر هم عوض بشه.
میتونید از پودر یا محلول رادیاتور شور هم استفاده کنید!!!(لوازم یدکی ها دارند..)بعداز خالی کردن آب رادیاتور،پودر رادیاتورشور را در مقداری آب حل کرده، و قبل پرکردن رادیاتور،داخل رادیاتور ریخته و رادیاتور را پرکنید ماشین را روشن کنید و بگذارید،توی موتور کار کند...اگه خواستید میتونید از ماشین هم روش استفاده کنید بعد از حداقل نیم ساعت؛اب را تخلیه و داخل رادیاتور را با آب شسشتو بدهید و یک دفعه آب خالی بریزید و بگذارید در موتور گردش پیدا کنه،دوباره تخلیه کنید و این سری آب مقطر+ضدیخ را بریزید و هواگیری والسلام!!!این کار را بکن و پول علکی به تعمیرکارنده!!!رادیاتور نو پراید فکرکنم 120 تومن نباشه (فکرکنم 60-70 تومن بود!!!)که این میخاد اینقدر پول بگیره!!!
فقط یک نکته اضافه کنم که گه بتونید و با احتیاط ترموستات رو باز کنید و جوینت های بخاری رو دیگه ماشین رو روشن نکنیدنقل قول:
اگه می تونید اول با درب جدید و بعد با اضافه کردن واشر همین درب قدیمی و بعد از اون تعویض رادیاتور
و به دنبال تعمیر کار رادیاتور ساز نرید
در مورد شوینده من یکی که ترس دارم حتی ممکنه رادیاتور بخاری سوراخ شه ونشتی بده که دید هم نداشته باشه و خطر افرین میشه
و پس از اون به جز بست های جوینت ها پایه های نگاه دارنده بالا و پایین رادیاتور که لاستیکی هستند
در مورد کولر هم واقعا مشخص نیست گاز خوب یا بد بیشتر چینی هستند
اما اگر خیلی وقته و می خواهید به کولر برسید برای اطمینان هم رطوبت گیر رو عوض کنید و هم سیستم رو کامل چک کنید که اورینگی نشتی نده با این هزینه ها
اگر گاز رو خالی کردید بگید که حتی قطعه ای معروف به مدادی رو هم چک کنه که خراب نباشه و می تونید بگید که کندانسور و اواپریتور رو هم تمیز کنه حالا که دیگه گازش کشیده میشه
توضیحات بیشتر رو دوست گرامی جناب اسمانی نوشتند در تاپیک جدا و در همین تاپیک
دوستان این قطعه در اکسل عقب 405 وظیفش چیه؟ مکانیک یه میله پشت این اهرم کرد و دید 2-3 سانت خلاصی داره و بازی میکنه گفت خرابه و علت مشکلات اکسلت همینه، آیا این قطعه باید فیکس باشه یا بازی داشته باشه؟خرابی و لقی این میتونه باعث لاستیک سابی و گیج شدن ماشین شه؟
سلامنقل قول:
اکسل عقب تو چهار ناحیه به شاسی ( کف ماشین ) وصل شده.
یکی همین قسمت هستش.که البته یک لاستیک هم تو اتصال قرار داره.
باید اکسل عقب تو تمام این 4 ناحیه ثابت باشه.
خلاصی 2 یا 3 سانت فکر کنم غیر عادی باشه ( مطمئن نیستم )
اسم این اتصال چیه؟ اسم دقیقش برای خرید
مال من راحت 2-3 سانت بازی داشت...
سلامنقل قول:
اسم بازاری اش رو نمیدونم.
ولی تو کاتالوگ ، "اتصال عقبی طبق اکسل عقب به شاسی "هستش.
سلام دوستان.من یه EF7 دوگانه گرفتم و تا الان 280 کیلومتر کارکرده.دو تا مشکل دارم میخواستم ببینم میتونید کمک کنید.
1- هر وقت ماشینو پارک میکنم از رادیاتور آب چکه میکنه روی زمین که معلوم نیست از کدوم قسمته.
2- بیشترین مشکل من با صدای یه تقه زیر ماشینه. زمانیکه ماشین میخواد حرکت کنه و هربار که دنده عوض میکنم و گاز میدم یه صدای ضربه زیر ماشین که فکر میکنم سمت شاگرد باشه مثل حالتی که انگار با چکش یه ضربه به زیر ماشین بزنی به گوش میرسه.خیلی رو اعصابه.
تا حالا با این مشکل برخورد کردید؟برای چی میتونه باشه؟
1- چک کنید ببینید آب رادیاتور کم میکنه؟؟
ممکنه آب تقطیر شده تو اواپراتور کولر باشه که از وسط ماشین پشت موتور روی زمین چکه میکنه.
2- دسته موتور بالا سمت شاگرد آچارکشی بشه.
با تشکر از این که جواب دادید دوست عزیز.نقل قول:
آبی که روی زمین میریزه سبز رنگه. معلومه که توش ضدیخ داره.
سلامنقل قول:
اگه ماشینتون منبع انبساط داره و احتمال میدین که شما بیش از حد آب میریزین توی منبع انبساط , مطلبهای بنده در این دو صفحه رو بخونین
دیروز وقتی ماشین را خاموش کردم،دست میزدم به درصندوق عقب و(کلا عقبش)یکمی فشار میدادم،صدای قرقر میداد!!!ماشین هم زیاداستفاده نشده کارکردش15هزارتاست،دست اندازها هم نرم و عادی رد میکنه،طبیعی هست؟تا حالا اینجوری ندیده بودم،کمک فنر مشکل داره؟؟ایراد از چی هست؟؟
سلامنقل قول:
وقتی موتور سرده سطح اب رو چک کنید.باید 2 سانت پایینتر از خط max باشه.
در این صورت نباید آبی از رادیاتور خالی بشه وگرنه یا جایی نشتی داره یا درب رادیاتور مشکل داره.
شاید داخل رادیاتور زیاد آب میریزید.
سلامنقل قول:
تو جای صاف دستی پایین باشه ( برای اینکه ماشین سر نخوره )
تو همون حالتی که دستی پایینه عقب ماشین رو به پایین فشار بدین.
نباید صدای غیر طبیعی بده.
البته اگه تو این حالت صدای فس فس بده طبیعیه ( صدای نرمال کمک فنر )
این صدایی که شما میگین معمولا به خاطر بالا بودن ترمز دستی هستش.
با سلام
ماشین من پراید هستش و مشکلی که جدیدا باهاش برخورد کردم اینهستش
وقتی دنده یک رو پر میکنی تا دور موتور بره روی سه و میری دنده دو دیر دور میگیره . یعنی باید پدال گاز رو به آرومی فشار داد تا یواش یواش دور بگیره وقتی هم زیاد گاز بدی صدای دنده مرده میده . من قبلا دست اندازها رو با دو میرفتم ولی الان وقتی از دست انداز میام پایین باید برم یک و بعد دو . اگه با دو برم و گاز بدم صدای دنده مرده میده .
دیسک و صفحه تازه عوض کردم . لطفا من رو راهنمایی کنید
با تشکر
سلامنقل قول:
معمولا به خاطر تنظیم نبودن فیلر سوپاپ ها هستش. ( موتور باید تو حالت گرم فیلر گیری بشه )
همینطور میتونه از فرسوده بودن شمع هم باشه ( کارکرد مفید شمع 30 هزار تا هستش )
در نهایت میتونه به علت کیفیت پایین بنزین باشه .
ولی علت اول و دوم مهم ترن.
با تشکر از شما بابت جوابتون
شمع ها و وایرها و فیلتر بنزین رو عوض کردم .
ببرم فیلر گیری کنم ببینم چی میشه .
یه سوال دیگه میتونه از کثیف بودن انژکتور باشه ؟
من یک عدد مکمل پاک کننده انژکتور گرفتم که بریزم توی باک ولی چند نفر گفتن این کار رو نکن ببر بده انژکتورشو بشورن . نظر شما چیه ؟
با تشکر مجدد
سلامنقل قول:
ممکنه.
ولی معمولا اینطور نیست.
اون مکمل هم تاثیری نداره.ولی اگه می خوای بریزی ، باک بیشتر از نصف باشه.
با توجه به نداشتن منبع انبساط مجزا و وصل بودن اون در خانواده در صورت نشتینقل قول:
1- هواگیری نیاز داره که اگه رسیدگی نکنید کلا اب درون رادیاتور رو خالی می کنه
2- نشتی از دیب رادیاتور که خیلی شایع هست و در صورت عدم رسیدگی هوا می گیره
3 - خراب بودن پلمپ مخصوص رادیاتور در قسمت روی جوینت بالا
4- خراب بودن درپوش هواگیری محل ترمووستات
صدای مربوط می تونه از دسته موتور یا سینی و حتی لنت جلو باشه نمی شه الان نظر داد
در کل اچار کشی لازمه
این صدا معمولا بخاطر رطوبت و کارکرد و اب وگل و لای هست که به زیر ماشین نفوذ می کنه و از اگزوز تا طبق و کمک و اکسل رو به صدا می ندازه و مشکل خاصی بوجود نمیاره البته اگه چک کنید بهتره که در صورت خرابی یا از تنظیم خارج شدن براتون دردسر نسازهنقل قول:
ولی نیاز به خرج بالا نداره
سلام
از کجا می تونم فیلم های آموزش تعمیر موتور 206 و 405 رو دانلود کنم؟ ترجیحا یک چیز جامع باشه.
سپاس
سلام . پارسال توی ویترین یه مغازه ی نرم افزار فروشی سی دی تعمیر پژو رو دیدم . نوشته بود 6000 تومن . توی همین تاپیک هم مطرح کردم و پرسیدم کسی خریده ببینه چقدر کارآمد هست , اما ظاهراً هیچکدوم از دوستان نخریده بودند و خبر نداشتند در چه سطحی هستنقل قول:
سلام دوستان عزیز من پراید 111 sx دارم و 11 هزار تا کار کرده دو سوال داشتم
1-من تا الان که 11000 تا کار کرده دو بار روغن موتور عوض کردم به اضافه هر بار فیلتر روغن و یک بار فیلتر هوا
رله مربوط به برق هم یک بار خراب شد که عوض کردم ( ماشین خاموش میکرد )
استارتش یه بار گیر پاژ کرد که اوکی کردم ( استارت نمیخورد )
لنت ها رو عوض کردم
موتور شویی کردم با گازوییل ( چون ماشین 2-3 ماه خوابیده بود وقبلشم زمستون بود و خلاصه گند و کثافت شده بود )
توی اون 2-3 ماه که ماشین خوابیده بود بعدش باتری خالی کرد که با بدختی باتری رو شارژ کردیم و دارم همون استفاده میکنم...
آچار کشی هم کردم یه بار
البته باد لاستیک ها رو ماهی یه بار می برم تنظیم میکنم...
این کل کارهایی بوده که برای ماشین تا الان انجام شده...
الان میخوام بدونم من باید تا این مرحله که ماشین کار کرده چه چیزهاییش رو ببرم چک کنم و در صورت مستهلک شدن عوض کنم؟ میخوام بعدا یهو منو تو خیابون نذاره....ولی خب اطلاعات فنی از ماشین ندارم به اون صورت....می ترسم ببرم چک آپ و الکی بگه فلان چیزش باید عوض بشه...
کلا در 11000 تا چه کارهایی برای ماشین باید انجام داد؟
البته میزون فرمون رو از یکی پرسیدم گفت اگه در سرعت بالا فرمون رو ول میکنی ماشین به چپ و راست میره خودش برو...ولی خب تست کردم اینجوری نمیشه...پس ظاهرا فعلا نیاز نیست....ولی مثلا بالانس چرخ ها رو نمیدونم باید بکنم ..نکنم...شمع و وایر و نمیدونم تسمه های ماشین ( چند تا تسمه داریم؟ ) رو باید عوض بکنم بهتره یا نه؟ فعلا زوده؟
یا مثلا فیلتر بنزین چیه؟ باید عوض کرد؟؟؟ روغن abs . روغن هیدرولیک رو زوده بخوام عوض کنم؟؟؟؟ یکی بهم گفت زوده!
یا مثلا باتریمو با توجه به شرایطی که داشته عوض کنم؟ نمیخوام یهو توی خیابون بذارتم ماشین....خیلی بدم میاد از این حالت...سر رله برق ماشین یه بار 9 شب توی خیابون انقلاب موندم...دهنم سرویس شد
خلاصه میخوام پیشگیری کنم....میخوام بدونم چه چیزایی رو باید ببرم چک کنن و چه چیزایی رو بدون چک کردن باید الان عوض کرد تا مشکل پیش نیاد؟
حرف نمایندگی و گارانتی رو هم نزنین که نمیشه برد چون گارانتی اولیه رو نبردم! چون همه چیزش پولی بود و پول الکی میخواستن بگیرن....مثلا من روغن موتور رو عوض کرده بودم قبلش گیر داده بود که به ما ربطی نداره ما هم عوض میکنیم و باید پولشو بدی! من گفتم خدافظ!
2- سوال دوم هم یکی اینکه من گاز که میدم به نظرم صدای گاز زیاده! مثلا دوستم پرایدش خیلی قدیمیه ولی گاز میده نرم گاز میخوره ولی من گاز میدم در دنده پایین مثلا 1 و دو صدای خشکی داره گاز....آیا طبیعیه؟؟؟
بعد من ماشینو خاموش میکنم و پیاده میشم تا یک دقیقه صدای زیادی از فن جلوش میاد! و بعد ساکت میشه! این طبیعیه؟؟؟
ممنون
سلامنقل قول:
با اجازه اساتید، توی "دفترچه راهنمای مشتری و ضوابط و گارانتی" اطلاعات مفیدی در مورد سرویس و نگهداری ماشین هست. خوشا به حالت که ماشین از کیلومتر 0 تا الان دست خودته و می دونی چند چنده!!
وقتی از اول روی یه روال برنامه ریزی شده بری جلو و همه سرویس ها و تعمیراتش رو یه جا یادداشت کنی خیلی میشه راحت در مورد سرویس های بعدی تصمیم گرفت و صرفه جویی هم کرد.
خوبی دفترچه راهنما اینه که مصرف نرمال (و حتی غیر نرمال و شرایط خاص) رو مد نظر قرار داده و توصیه کرده.
البته من نمیدونم تا چه حد اصولی هستن و به صرفه، ولی برای افرادی مثل من که خیلی نمی تونن تشخیص بدن (مثلا یه آدم متوسط یا سطح بالا در امور خودرو شمع رو که نگاه کنه می گه چند کیلومتر کار کرده! ) به نظرم دفترچه راهنما و توصیه هاش می تونه کمک کنه.
مثلا در مورد تسمه ها، توی دفترچه گفته تسمه تایمینگ در موتورهای یورو2 در 100هزارتا و در یورو4 هر 60 هزارتا عوض شه و سایر تسمه ها مثل تسمه دینام و کولر هر 40 هزارتا یا هر 30 ماه تعویض شه
یا شمع ها هر 20000 تا تعویض شه
یا فیلتر سوخت بار اول روی 10 هزار و دفعات بعد هر 20 هزار تا یک بار یا سالی یکبار
روغن ترمز هر 60 هزارتا یا 42 ماه یکبار تعویض شه. و روغن هیدرولیک رو گفته هر 60 هزارتا یا 42 ماه یکبار عوض کنید.
البته پر واضحه که اینا توی شرایط نرمال هستند و با کیفیت ایده آل لوازم و مواد مصرفی مثل روغن و بنزین. و اگر غیر از این باشه (که به احتمال زیاد هست) دیگه تشخیصش با من و شما نیست با اساتید هست ؛)
باز هم راهنمایی دوستان انجمن خودرو که تجربه کافی دارن نسبت به توصیه های دفترچه ارجحیت داره ؛)
اگر دفترچه راهنمای مشتریتو دم دست نداری اینجا نسخه پی دی اف هست : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
در مورد سوال های دیگه هم که باز اساتید می تونن راهنماییت کنن
دوست گرامینقل قول:
از این که بسیار به فکر ماشینتون هستید و رسیدگی می کنید خیلی خوبه
دوستمون مطالب خوبی رو فرمودند من فقط کلی گویی می کنم مرور باشه
اینی که به ماشی البته به حد مطلوب رسیدگی بشه خیلی خوبه اما زیاده روی هم فقط هزینه اضافیه
برای پراید در هر 6000 تا 7000 بسته به استفاده تعویض روغن همراه با هر دو ف ی ل ت ر هوا و روغن
تمیز نگه داشتن محفظه موتور
تنظیم باد بموقع
و چک و اچار کشی جزو نکات مهم دوره ای هست و بعد از اون سرویس های دوره ای طبق جدول مشخص شده هر ماشین و نه بصورت افراطی که ضررش بیشتره
نکته بعدی نگهداری و استفاده صحیحه
دیدم تاحالا که به فکر اینکه ماشین خراب نشه مثلا در دور 1500 برای گراید دنده عو می کنند بعضیا که فکر می کنند فشار نید به موتور که اشتباهه محضه و برعکسشم هست
بازدی از تسمه ها بازدید اب رادیاتور پراید از درب اصلی رادیاتور
عوض کردن بموقع اب رادیاتور
ف ی ل ت ر بنزین حدودا در 20 تا 25 هزار تعویض میشه
خالی نبودن بیش از حد باک بنزین
نحوه تر مز گرفتن و رانندگی
تمیز نگهداشتن بدنه از الودگی های اسیدی و شیشه ها
تمیز کردن گل و لای از زیر ماشین
بالانس و با تست رانندگی میشه فهمید
چک لاستیک ها از نظر خوردگی و لاستیک سایی
تعویض بموقع تسمه و تسمه تایم
(برای پراید با تنظیم درست و بموقع ترمز عقب و ترمز دستی و رانندگی منسب میشه لنت رو تا 25000 خوب و سالم نگه داشت که باز هم کار کنه - تجربه خودم- ولی دیدم که ماشین نو 9000 کیلومتر لنت نصف اهنش هم از بین رفت و این به رانندگی بر می گرده)
اینها جزیی از اصول هستند که و با رعایت اونا میشه کم خرج و مطمن تر و اسایش بالا تر داشته باشیم
ممنون از دوست قبلی هم تشکر میکنم...دفترچه رو دارم ولی تا حالا نخوندم :دینقل قول:
در مواردی که فرمودید پس مثل اینکه فعلا نیاز نیست در اکثرش...
ولی با چیزی که فرمودید باید فیلتر هوا رو عوض کنم...چون تا الان فقط یک بار عوض کردم....یکی از دوستانم میگه اگه فیلتر هوا رو تمیز کنی دیگه نیاز نیست دوباره بخریش...درسته؟
بعد من تا حالا لنت های عقب رو عوض نکردم...بهتره عوض کنم؟؟؟
در مورد این دو سوال هم اگر میتونید کمک کنید
- سوال دوم هم یکی اینکه من گاز که میدم به نظرم صدای گاز زیاده! مثلا دوستم پرایدش خیلی قدیمیه ولی گاز میده نرم گاز میخوره ولی من گاز میدم در دنده پایین مثلا 1 و دو صدای خشکی داره گاز....آیا طبیعیه؟؟؟
بعد من ماشینو خاموش میکنم و پیاده میشم تا یک دقیقه صدای زیادی از فن جلوش میاد! و بعد ساکت میشه! این طبیعیه؟؟؟
آقا کسری حرف حسابی زد، اتفاقا توی دفترچه هم به این نکته اشاره کرده، که تعویض زود به زود روغن هم به صرفه نیست و هم آلودگی زیست محیطی داره. اصلا شما نگهداری زیاد می کنی برای چی؟ برای این که ماشین عمر مفیدش بره بالا تر و سالم بمونه تا هزینه های نگهداری کاهش پیدا کنه، اگه برای نگهداری از موتور مثلا هزینه اضافی برای روغن بدی هم محیط زیست آلوده شده هم این که پول الکی از جیبت رفته. یا در مورد لنت.نقل قول:
در مورد فیلتر هوا، کلا فیلتر هوای کار کرده کاراییش (از نظر جلوگیری از ورود ذرات معلق به موتور) بهتر از فیلتر نو هم هست! اما از اون طرف هم اگه خیلی منافذش بسته باشه مکش هوا به خوبی انجام نمیشه و اکسیژن کافی به سوخت نمی رسه و مشکلات خودش رو داره. کلا یه حد بهینه داره فیلتر هوا که فکر می کنم زیر 10000 تا مناسب باشه، می تونی هر 5 هزار تا یه باد بگیری توش.
لنت ها هم هیچ قانونی نداره همون طور که آقا کسری گفتند، بستگی به سبک رانندگی شما داره! کلا قانونش اینه که به صورت دوره ای لنت ها بازدید بشه و در صورت لزوم تعویض بشه (لنت عقب رو تعمیرکارا معمولا باز می کنن و لنت دست دومی که از مشتری قبلی گرفتند و لنت کوبیدن روش رو می دن به شما و مال شما رو به بعدی) طبق دفترچه برای لنت جلو هر 10 هزارتا باید بازدید بشه، و عقب بار اول کیلومتر 10 هزار و از اون به بعد هر 20 هزارتا.
در مورد فن هم فکر می کنم عادی باشه، چون من خودم هم یه 131 sx دارم که همین طوری بعد از خاموشی فنش روشن می مونه. باز هم دوستان باید نظر بدن. در مورد اون سوال هم حقیقتش من خیلی سر رشته ای ندارم و اصلا هم متوجه نمیشم چقدر غیرعادی هست.
خوش باشی
سلام
یکی از دوستان به بنده خبر داد که این نوع کولانتِ آماده در ایران هست
حتماً نمایندگیهای نیسان و تویوتا و بنز و بی ام دبلیو و غیره , از این نوع کولانتهای آماده دارند که احتیاج به آب مقطر نداره .
لطفاً اگر تونستید تماس بگیرین ببینین ساخت کجا هست و قیمتش چنده و سبز هست یا قرمز ؟
و در این تاپیک درج کنین .
با تشکر
شد یخ قرمر تویوتا تو بازار هستش.ولی باید با آب مقطر مخلوط بشه.
ولی این مدل رو تابحال ندیدم.
امروز ماشینو بردم گارانتی.آب رادیاتور از بست شیلنگ پایینی نشت میکرد که درستش کردن.اول گفتن اگه مشکل از رادیاتور باشه ما نداریم!نقل قول:
صدا هم از دسته موتور بالا بود.اول آچارکشی کرد ولی درست نشد و معلوم شد خود دسته موتور بالا خرابه و جالبه که گفتن دسته موتور نداریم و معلوم هم نیست کی بیاد.فعلا درخواست قطعه دادن!!!
فکر میکردم این مشکل کمبود قطعات دیگه حل شده
و با اینکه ماشین 280 کیلومتر کارکرده و کارت طلایی سه ستاره هم داره هیچ موردی را شامل گارانتی قبول نکردن و پولشو گرفتن!!!
سلام
من 206 تیپ 5 دارم متاسفانه چند وقتیه از سمت عقب شاگرد صدای ناجوری به گوش میخوره_به خصوص در زمان پیچ ها_ (صدای کمک فنرهاشه _احتمال زیاد_) و همچنین موقعه کولر روشن کردن صدای عجیبی به گوش میرسه یه تعمیرگاه حرفه ای میخوام که الکی ماشینو درست نکنه چون اکثر تعمیر گاه ها اصلا سر در نمیارن مشکل کجاست ؟؟؟ یا برای مدت محدودی درست میکنن وبعد میبینی دوباره ماشین به روز اولش برمیگرده !!!!
من ماشینو دسته دو خریدمش مدل 89 تو همون سمت 2 تا تصادف بیرنگ داشته.
محل زندگی من شمال شرق تهران هست جاش برام فرقی نمی کنه(تعمیرگاه) فقط یه جا باشه که ماشینمو درست کنن.لطفا راهنماییم کنید .
سلام اقا من قبلا یه پراید 84 داشتم و قتی کولر استفاده میکردم آمپر اب ماشین میومد پایین و در پایین میموند چون فنها کار میکرد مدام . الان یه پراید 132 مدل 90 دارم وقتی کولر را استفاده میکنم امپر اب اصلا پایین نمیاد و همونجور که بود میمونه و انگار که کولر استفاده میکنم .
چرا در مدل 84 استفاده از کولر باعث کاهش امپر اب میشد ولی در مدل 90 اینجور نیست . مدل 90 مشکل داره یا سیستمشون همینجوری هست ؟