-
آنها كه «مربى» نمى خواهند
۱- روزى داريوش مهرجويى در مقايسه اى بين فوتبال و سينما گفته بود: «فوتبال از سينما برتر است.» جذابيت فوتبال به پيش بينى ناپذيرى اش، به جدال ثانيه هايش، به دلهره ۹۰ و چند دقيقه اى اش است. نمونه اخير آن بازى پرسپوليس مقابل پيكان بود. بازى اى كه هيچ كس نمى توانست لحظه بعدى اش را حدس بزند. جدالى كه گرچه برنده نداشت اما يك فوتبال جذاب و تماشايى را به تماشاگران هديه كرد.
۲- هيچ كس فكر نمى كرد بعد از اينكه پنالتى اول نيكبخت گل نشد، پنالتى دوم را هم او بزند. افشين پيروانى انگار خودش هم باور نمى كرد سرمربى است. باور نداشت كه بايد او تعيين كند بازيكنى با روحيات نيكبخت نبايد ۲ بار پشت سرهم پنالتى بزند. همه حق دارند محو بازى شوند جز كادر فنى، جز شخص اول آن، جز سرمربى! البته بايد به پيروانى هم فرصت داد و درباره ويژگى هاى مثبت فنى و اخلاقى وى نيز بايد جداگانه به تفصيل نوشت . حتى اگر يكى از پنالتى ها را سوخته محسوب كنيم، باز هم پرسپوليس مى توانست ديدار ۶ امتيازى! با پيكان را ببرد. ۶ امتيازى از آن جهت كه جلوى جهش صدرنشين را گرفته و از آن سو توانسته بود خودش را در جدول چند پله بالاتر بياورد.
۳- پرسپوليس هنوز بر ستون ستاره هايش استوار است. تصور كنيد اگر اين تيم مربى نداشته باشد نمايشش چقدر با بازى امروزى اش متفاوت است؟ به عبارت ديگر تفاوت بودن يا نبودن سرمربى در بازى پرسپوليس و پيكان چقدر بود؟ كدام تصميم تأثيرگذار از سوى كادر فنى پرسپوليس در اين بازى گرفته شد؟ اشتباه به كرات ديده شد از جمله پنالتى زدن دوباره نيكبخت، تعويض نوروزى كه يك فرصت عالى را از دست داد و...
۴- پرسپوليس براى خارج شدن از پوسته تفكراتى كه از ابتداى فصل دچار آن بوده و حتى با كنار رفتن قطبى نيز گرفتار آن عادات است، بايد تغيير كند. هنوز كسى نمى داند اين همه اصرار بر حضور پژمان نورى در بازى چيست؟ نورى براى دست يافتن به ثبات فكرى و فرار از عدم تمركز به خاطر بازى هاى يك در ميان در دفاع چپ و هافبك دفاعى بايد مدتى از روى نيمكت به تماشاى بازى بنشيند. نورى مى داند كه تحت هر شرايطى فيكس است. به نظر شما بين اين نورى و نورى اى كه در داماش (پگاه سابق ) بازى مى كرد و نصف تيم هاى ليگ به دنبالش بودند چه تشابهى وجود دارد؟ شايد تنها اسمشان!
تمام تيم ها ديگر مى دانند كه پرسپوليس چگونه بازى مى كند. دست آنها براى تيم هاى مقابل رو شده است. اگر قرار بود پرسپوليس به همان شيوه و با همان سبك و سياق مقابل حريفان به ميدان برود، چه نيازى به تغيير بود؟ كارى به درست يا نادرست بودن تفكرات قطبى نداريم كه خود بحث ديگرى است. روى سخن ما با افشين دوم است كه همان شيوه پاس هاى بلند پشت دفاع را به سبك فوتبال هلندى اجرا مى كند و اتفاقاً از آن نيز به گل مى رسد اما وقتى ۲ مدافع بلندزن پيكان در نيمه دوم توجيه مى شوند و جلوتر بازى مى كنند، پاس هاى بلند پرسپوليسى ها مهاجمانشان را در تله آفسايد گرفتار مى كند! طبق معمول كادر فنى پرسپوليس همچنان تماشاگر است!
۵- توره بازگشت باشكوهى از داگ هاوس داشت. در اينكه هر بازيكنى كه نظم تيمى را مختل و ۲۳ روز تمرينات را ترك كند «بايد» به داگ هاوس يا هر نام ديگرى كه بر آن مى گذاريد برود شكى نيست اما وقتى اين بازيكن ستاره تيمت است نبايد آنقدر او را تحت فشار قرار داد كه به يكباره عاصى شده و از تيم فرارى شود. توره اين روزها نقش خليلى سال گذشته را در پرسپوليس دارد. مهاجمى كه به خوبى تك ضربه هاى آخر را مى زند. در مقابل او اما نيكبخت بود كه به همراه حقيقى دروازه بان پرسپوليس از عوامل اصلى از دست دادن ۲ امتياز حساس بودند. ۲ امتيازى كه به احتمال فراوان حسرت آن را خواهند خورد. قبلاً هم گفته بوديم كه حقيقى نمى تواند دروازه بان اول پرسپوليس باشد. او به هيچ وجه تمركز و اعتماد به نفس حراست از اين دروازه را ندارد. گل دوم پيكان گلى بود كه اگر مانند امروز با قحطى دروازه بان مواجه نبوديم، حقيقى را نه تنها تا ماه ها نيمكت نشين بلكه سكونشين مى كرد.
-
قطبى هم پذيرفته بود كه به خط هافبك برگردم
پژمان نورى: در دفاع ، هم ضعف داريم هم بهترين مهره ها را
بازگشت دوباره پژمان نورى به خط هافبك پرسپوليس باعث شد به سراغش برويم و شنونده تازه ترين حرف هايش باشيم. هافبك گيلانى سرخپوشان در مورد اين مسأله و بازى اخير تيمش چنين مى گويد:
• بالاخره به خط هافبك پرسپوليس برگشتى.
- خوشبختانه اين اتفاق افتاد. روز بازى پرسپوليس و استيل آذين بود كه به سراغ افشين قطبى رفتم و به مدت نيم ساعت با وى صحبت كردم. به او اطمينان خاطر دادم كه نمى توانم در پست دفاع چپ بازى كنم و آنقدر گفتم تا قانع شد. و قرار بود در بازى مقابل پيكان در خط هافبك قرار بگيرم اما او رفت و پيروانى جايش آمد. خدا را شكر ايشان هم روى حضور من در خط هافبك پرسپوليس نظر داشت.
• حالا از اين بازگشت خوشحالى؟
- وقتى شما مى توانى در يك پست مثمرثمر واقع شوى قطعاً خوشحال مى شوى. من در اين بازى فرصت گلزنى داشتم اما اگر بدشانس نبودم قطعاً همه شما از بازگشت من به خط هافبك خوشحال مى شديد.
• از نتيجه رقم خورده مقابل پيكان راضى هستيد؟
- مى توانستيم برنده ديدار باشيم. بازى بسيار خوبى برگزار شد. در زمين حريف موقعيت هاى زيادى براى گلزنى داشتيم اما بدشانسى مانع گلزنى ما شد. واقعاً مصمم بوديم بعد از چند هفته ناكامى در اين بازى موفق باشيم. انشاءالله در بازى هاى بعدى شرايط بهتر خواهد شد.
• نيكبخت ۲ پنالتى شما را از دست داد!
- نيكبخت در اين بازى زحمت زيادى كشيد. او واقعاً بدشانس ترين پرسپوليسى ميدان بود.
• كار با پيروانى چطور است؟
- پيروانى تجربه زيادى دارد. او در تيم ملى نيز حضور داشته و مى تواند پرسپوليس را به سرمنزل مقصود برساند. البته تجربه بچه هاى ما هم به كمك او مى آيد. شايد اگر خيلى جوان و كم تجربه بوديم رفتن قطبى و آمدن پيروانى يك شوك منفى به تيم وارد مى ساخت اما ديديد كه چنين نشد.
• هنوز هم خيلى ها مى پرسند چرا قطبى رفت.
- به هر حال او اين طور تشخيص داد كه برود. قطبى پارسال زحمت زيادى كشيد و قهرمانى پرسپوليس را رقم زد. بايد از او و زحماتش تقدير به عمل بيايد.
• قبول دارى پرسپوليس هنوز مشكل دفاعى دارد؟
- بله. متأسفانه تبديل به ضعف ما شده است. در خط حمله ، هم قدرت داريم و هم ستاره. در دفاع هم بهترين نفرات را در اختيار داريم فقط بايد بعضى اشكالات كوچك را برطرف كنيم تا ضعف هايمان به طور كامل از بين برود.
• مثل اينكه در بازى با استقلال اهواز حضور ندارى؟
- بله. متأسفانه ۳ اخطاره شدم و نمى توانم پرسپوليس را در اين بازى همراهى كنم.
• حالا اين بازى را چطور مى بينى؟
- فرصت زيادى تا آن بازى نداريم. بايد حواسمان را جمع كنيم تا مرتكب اشتباهات قبلى نشويم. هر چند استقلال اهواز امسال نسبت به فصل قبل كمى افت كرده اما آنها جلوى پرسپوليس انگيزه زيادى دارند. بايد با تمام قوا به ميدان برويم و سعى كنيم گل اول را به حريف بزنيم. اگر اين اتفاق بيفتد بازى را خواهيم برد.
• صحبتى در پايان ندارى؟
- انشاءالله سعى مى كنيم نيم فصل اول را به خوبى به پايان ببريم تا در هفته هاى نيم فصل دوم با روحيه بهترى پا به ميدان مسابقه بگذاريم. در اين راه به كمك هواداران تيم نياز داريم.
-
قطبى چرا آمد؟ چرا رفت؟
افشين قطبى قبل از بازگشت دوباره اش به ايران از يك چيز خيلى مى ترسيد و آن هم عدم هماهنگى با داريوش مصطفوى، مدير عامل باشگاهش بود كه جانشين حبيب كاشانى شده بود. او پس از اينكه با كاشانى به توافق نرسيد و در اصل مديرعامل آن موقع پرسپوليس حاضر نشد با شرايط قطبى كنار بيايد، ايران را ترك كرد و مدعى شد ديگر برنخواهد گشت اما تغيير مديرعامل در پرسپوليس اتفاقات ديگرى را رقم زد. داريوش مصطفوى و اعضاى هيأت مديره جديد وقتى روى كار آمدند اولين هدفشان اين بود كه قطبى را برگردانند تا در اولين گام دل ميليون ها هوادار تيمشان را شاد كرده باشند و از طرفى به قول خودشان جواب دندان شكنى به حبيب كاشانى و اعضاى هيأت مديره قبلى داده باشند. آنها وقتى پيشنهاد خود را به قطبى مطرح كردند، ايميل وى پر شد از پيام هايى كه خبر مى داد: «مبادا دوباره به پرسپوليس برگردى چرا كه داريوش مصطفوى به هيچ وجه مديرعاملى كه تو مى پسندى نيست و صددرصد در طول مسابقات با وى به مشكل خواهى خورد و ...» قطبى اين توصيه ها را كاملاً جدى گرفت و پاسخ منفى به پيشنهاد مدير عامل و اعضاى هيأت مديره پرسپوليس داد تا اينكه حسين هدايتى به عنوان يكى از اعضاى هيأت مديره كه وعده هاى زيادى از محمد على آبادى شنيده بود به دوبى رفت تا يك مذاكره جدى با افشين قطبى داشته باشد. در اين نشست طرفين غير از اينكه در خصوص مسائل مالى و موارد ديگر بحث كردند، در خصوص مديريت مصطفوى هم صحبت هايى يا بهتر است بگوييم شرط هاى داشتند. قطبى مدام مى گفت حاضر نيست با مصطفوى كار كند چون چيزهاى زيادى از وى شنيده است و جالب اينكه هدايتى براى متقاعد كردن قطبى به او مى گويد در پرسپوليس همه كاره خودش است و در اصل وى با خود او طرف است نه كس ديگرى. هدايتى مى دانست قرار است رئيس هيأت مديره و در ادامه مالك ۵۱ درصد سهام باشگاه شود و به اين خاطر به قطبى گفت در پرسپوليس با او طرف حساب است. قطبى هم وقتى اين موضوع را شنيد حاضر شد دوباره سكان هدايت سرخپوشان را بر عهده بگيرد اما با شروع فصل هدايتى فقط به يكى از اهداف خود رسيد و مشكل او با داريوش مصطفوى از آنجا شروع شد كه مديرعامل سرخپوشان اطمينان يافت سازمان تربيت بدنى نمى تواند سهام باشگاه را به هدايتى بفروشد! از اينجا به بعد اختلاف نظرهاى رئيس هيأت مديره و مديرعامل شد بلاى جان پرسپوليس و مشكلات زيادى را براى اين تيم رقم زد. اين وسط قطبى مانده بود كه طرف
كدام يك را بگيرد و در آخر هم استعفا داد و ترك پرسپوليس و ايران را بهترين راه براى خلاصى دانست. حالا او براى بازگشت يك شرط گذاشته و آن هم جدايى مصطفوى از پرسپوليس است! وى از چيزى كه مى ترسيد سرش آمده و حتماً حسرت مى خورد كه چرا توصيه هاى دوستان خود را قبل از آمدن به ايران گوش نكرد. قابل توجه اينكه حالا در بين اعضاى هيأت مديره پرسپوليس فقط يك نفر به تكاپو افتاده قطبى را برگرداند و آن هم شخص داريوش مصطفوى است! او خوب مى داند در صورت نتيجه نگرفتن پرسپوليس در هفته هاى بعد آن وقت اوست كه بايد اين تيم را ترك كند و آمدن قطبى حداقل باعث خواهد شد وى سپر بلايش شود
-
رحمان رضايى:
ورزشكاران ما ندانسته دوپينگ مى كنند
امروزه در اغلب كشورهاى صاحبنام در امر ورزش دنيا، كليه امور مرتبط با بيمارى، آسيب ديدگى و تغذيه ورزشكاران با پزشك تيم هماهنگ مى شود. رحمان رضايى در خصوص نخستين كنگره سراسرى پزشكى، ورزشى اظهاركرد: در ورزش حرفه اى دنيا هيچ ورزشكارى نمى تواند بدون نظر پزشك تيم خود نسبت به درمان بيمارى يا آسيب ديدگى خود اقدام كند. مدافع پيشين تيم ملى فوتبال ايران در ادامه با اشاره به نقش پزشك در تيم هاى فوتبال اروپايى و مقايسه آن با فوتبال ايران اظهاركرد: برخلاف فوتبال ايران، اين پزشك است كه تصميم مى گيرد ورزشكار چه نوع دارويى را در زمان بيمارى مصرف كند و يا چه نوع تمرينى مناسب نوع مصدوميت اوست و حتى متناسب با سيكل تمرينى ورزشكاران، تغذيه توسط پزشك و تيم پزشكى تأييد مى شود. رضايى ادامه داد: حال آنكه در فوتبال ايران با وجود طرح مسأله حرفه اى شدن، تخصص هاى پزشكى ، ورزشى به ميزان مكفى يافت نمى شود و در برخى مواقع با فقر دانش پزشكى مواجه مى شويم. وى افزود: دوپينگ بسيارى از ورزشكاران ايرانى ناشى از عدم آگاهى است و ورزشكار نمى داند چه نوع دارويى را در مسير بهبودى بيمارى خود مصرف كند و پزشك نيز نمى داند چه نوع دارويى در ليست داروهاى ممنوعه و دوپينگى قرار دارد. رضايى تصريح كرد: برخى تشخيص هاى پزشكى در مصدوميت ها توسط تيم هاى فاقد تجربه با مسائل ورزشى صورت مى گيرد و اين عامل گاهى منجر به تشديد مصدوميت ورزشكاران خواهد شد.
-
حركت قطبى حرفه اى نبود
آخوندى: به پيروانى اعتماد خواهيم كرد
عضو هيأت مديره باشگاه پرسپوليس گفت: با توجه به اينكه «قطبى» تصميم اش براى بازنگشتن را گرفته است، ما به افشين پيروانى اعتماد خواهيم كرد. محمد آخوندى در پانزدهمين نمايشگاه بين المللى مطبوعات و خبرگزارى ها اظهار داشت: با وجود تمامى احترامى كه به عنوان سرمربى تيم پرسپوليس براى افشين قطبى قائليم اما معتقديم با توجه به هواداران بسيارى كه باشگاه پرسپوليس دارد و همچنين اقداماتى كه ما براى تيم انجام داده ايم، حركت قطبى چندان حرفه اى نبود. وى حداقل بايد به قرارداد خود پايبند مى بود و ۱۴ روز قبل از تصميم اش براى استعفا اين موضوع را به ما اطلاع مى داد اما قطبى تنها بعدازظهر دوشنبه استعفاى خود را تحويل داد و با وجود برگزارى نشست هيأت مديره در همان روز و تلاش هايى كه صورت گرفت، بامداد چهارشنبه تهران را ترك كرد. وى افزود: پرسپوليس و استقلال وابسته به اشخاص نيستند. بسيارى از افراد بزرگ به اين ۲ تيم آمده و رفته اند اما در نهايت اين تيم ها بوده اند كه در ذهن هواداران ماندگار هستند. آخوندى ادامه داد: ما فصل را با قطبى آغاز كرديم و در اين مدت نيز حمايت كاملى از او انجام داديم. حتى پس از رفتنش نيز تلاش هايى براى بازگرداندنش انجام گرفت اما اكنون كه وى در تصميم خود اصرار دارد، پرسپوليس راه خود را ادامه مى دهد و پيروانى نيز به عنوان سرمربى تيم را هدايت مى كند. وى خاطرنشان كرد: پيروانى ويژگى هاى بسيار خوبى دارد، از جمله اينكه يك بازيكن با اخلاق و خوب بوده و همچنين به عنوان كاپيتان پرسپوليس و همچنين بازيكن تيم ملى تجربه بسيار خوبى را دارد و معتقديم مى توانيم با پيروانى موفق باشيم. آخوندى خاطرنشان كرد: هيأت مديره پرسپوليس همواره حمايت كامل خود را از سرمربى تيم نشان داده است و اكنون نيز از پيروانى حمايت مى كنيم و معتقديم توانايى موفقيت در آينده را دارد. حتى در بازى مقابل پيكان نيز اگر كمى بى دقتى در زدن ضربات پنالتى وجود نداشت مى توانستيم ۳ امتياز بازى را به دست آوريم اما در هر صورت با توجه به ۲ بازى باقيمانده در تهران اميدواريم كه پرسپوليس بتواند امتيازات خوبى را تا پايان نيم فصل كسب كند. عضو هيأت مديره باشگاه پرسپوليس تهران درباره دلايل جدايى افشين قطبى از باشگاه پرسپوليس و همچنين گلايه هاى او مبنى بر دعوت شدن به كميته انضباطى و نبود برخى شرايط حرفه اى نيز اظهار داشت: در هر صورت شايد دلايل مختلفى براى رفتن قطبى وجود داشته باشد اما قطبى يك مربى حرفه اى بود و بايد برخورد حرفه اى از خود نشان مى داد. دعوت شدن يك مربى به كميته انضباطى يك موضوع طبيعى در فوتبال تمام جهان است و اين موضوع دليل نمى شود كه يك مربى بخواهد از تيم خود قهر كند. وى افزود: البته طبيعى است كه افرادى نمى خواهند پرسپوليس موفق شود و از تمام ظرفيت هاى خود در اين زمينه استفاده مى كنند، حتى يك برنامه خاص در صدا وسيما در ايجاد فشار بر روى قطبى چندان بى تأثير نبود. با اين حال هيأت مديره پرسپوليس تمام تلاش خود را انجام داد تا به طور كامل از قطبى و پرسپوليس حمايت كند. وى افزود: در اين فصل شرايط پرسپوليس بسيار خوب بود و خود قطبى نيز شاهد است كه كمك هاى سازمان تربيت بدنى نسبت به سال هاى قبل ۲ ، ۳ برابر افزايش يافت. حتى در زمينه قرارداد قطبى و بازيكنان كوچكترين مشكلى وجود نداشت و در حال حاضر تمامى اعضا تيم فوتبال پرسپوليس حق و حقوق خود را دريافت كرده و فردى از باشگاه طلبكار نيست. عضو هيأت مديره باشگاه پرسپوليس درباره برخى ديگر از اظهارات قطبى مبنى بر نبود امكانات حرفه اى و همچنين مشكلاتى چون نداشتن زمين تمرينى مناسب نيز گفت: از نظر من بيان كردن اين حرف ها كار چندان خوبى نيست. شرايط به هيچ عنوان اين چنين نبوده است، ضمن آن كه ما به خاطر افشين قطبى ۳ بار زمين تمرين خود را تغيير داديم. انتخاب ورزشگاه اكباتان با نظر خود افشين قطبى صورت گرفت و در حالى كه ما اجاره يكساله ورزشگاه كارگران را پرداخت كرده بوديم با توجه به درخواست قطبى ورزشگاه اكباتان را براى يك سال اجاره كرديم. در هر صورت معتقدم بيان چنين حرف هايى كمى كم لطفى به پرسپوليس است. وى افزود: در هر صورت تمامى افراد در پرسپوليس در چهارچوب وظايف خود كار مى كنند و هيأت مديره نيز حمايت كامل را از آنها انجام مى دهد و هر فردى كه توانايى فعاليت در اين مجموعه را ندارد نيز بهتر است پرسپوليس را ترك كند. در هر صورت ما منتظر افراد نمى مانيم و به نظر مى رسد كه قطبى نيز تصميمش را براى جدايى از پرسپوليس گرفته است و ما نيز به راه خود ادامه مى دهيم. آخوندى درباره آماده ساختن پرسپوليس براى حضور در ليگ قهرمانان آسيا نيز گفت: در هر صورت فكر مى كنم تيمى كه در اين فصل بسته شده است، توانايى موفقيت در آسيا را دارد. البته بايد نقاط ضعف را برطرف كنيم و با تمركز بيشترى در ليگ قهرمانان آسيا شركت كنيم و تمام تلاش خود را انجام مى دهيم تا شرايط خوبى را براى حضور قدرتمندانه پرسپوليس در ليگ قهرمانان آسيا فراهم كنيم. آخوندى درباره جذب «ماركو» دستيار برزيلى و همچنين «ديكارمو» بازيكن برزيلى و حواشى به دنبال آن نيز گفت: در هر صورت هيأت مديره در بحث هاى فنى دخالت نمى كند، با اين حال ما به دنبال آن بوديم تا تمامى شرايط و امكانات را براى آرامش فكرى كادرفنى فراهم كنيم و آوردن اين مربى و بازيكن از جمله شرايط افشين قطبى بود كه ما نيز آن را پذيرفتيم. در هر صورت معتقدم اقدام اشتباهى انجام نداده ايم چرا كه آنچه مدنظر سرمربى تيم بود، فراهم كرديم. مدير كل روابط عمومى سازمان تربيت بدنى همچنين درباره برخى اظهارات پيرامون كمك هاى بيشتر سازمان به باشگاه پرسپوليس نيز گفت: در واقع اين گونه نيست و هر ۲ تيم پرسپوليس و استقلال از اهميت يكسانى براى سازمان تربيت بدنى برخوردار هستند. موفقيت يا ناكامى هر ۲ باشگاه تبعاتى براى سازمان تربيت بدنى خواهد داشت. شايد با حضور من در هيأت مديره ۲ پرسپوليس ارتباط على آبادى با باشگاه نزديكتر باشد اما همين ارتباط نزديك با بودن افرادى چون زريبافان و نفريه در باشگاه استقلال با اين باشگاه نيز وجود دارد و از اين طريق انجام كارهاى باشگاه استقلال آسان تر مى شود و در واقع كمك هاى معنوى سازمان تربيت بدنى به استقلال بسيار بيشتر از پرسپوليس بوده است، ضمن آن كه از نظر مالى نيز عدالت به طور كامل رعايت شده است. آخوندى درباره تغييرات مديريتى در باشگاه استقلال تهران نيز گفت: در باشگاه استقلال فتح الله زاده در ابتداى فصل تيم خوبى را بست اما در هر صورت با نظر هيأت مديره واعظى آشتيانى به عنوان مديرعامل استقلال انتخاب شد. وى مدير خوب و كاربلدى است كه مى تواند در استقلال كارها را به خوبى پيش ببرد. وى ادامه داد: در هر صورت حاشيه هاى پيرامون استقلال و پرسپوليس بسيار است و با يك شكست اين باشگاه ها دچار حاشيه مى شوند اما مهم اين است كه نبايد وقت و تمركز خود را از دست بدهيم چرا كه دور كردن اين حاشيه ها وقت بسيارى از باشگاه ها مى گيرد. آخوندى در پايان پيرامون احتمال انتخاب سرمربى جديد براى پرسپوليس در صورت عدم موفقيت افشين پيروانى و همچنين مذاكره با مربيان ديگر نيز گفت: در هر صورت ما به اين مسأله فكر نمى كنيم بلكه اميد زيادى داريم تا افشين پيروانى موفق شود، ضمن آنكه بحث مذاكره با مربيان ديگر واقعيت ندارد.
-
اگر پنالتى ها گل مى شد پيكان جرأت حمله نمى يافت
بادامكى : دوست داشتم قطبى تا پايان فصل در پرسپوليس بماند
• به نظرت پرسپوليس مى توانست برنده جدال قزوين باشد؟
- بله صد در صد. ما خيلى خوب بوديم و خيلى خوب بازى را شروع كرديم و حتماً لياقت پيروزى را داشتيم اما پيكانى ها هم از امتياز ميزبانى به خوبى استفاده كردند و در پايان، بازى مساوى شد. پيكان در قزوين تماشاگران خوبى جذب كرده و يكى از دلايل اينكه در حال حاضر صدرنشين شده همين قضيه ميزبانى در قزوين است.
• آخرين بارى كه براى پرسپوليس به ميدان رفتى هفته دوم و مقابل پاس همدان بود. اوضاع خودت چطور است؟
- اين را در ابتدا بايد بگويم كه بسيار خوشحالم بازى كردم و براى پرسپوليس به ميدان رفتم اما به اين دليل كه دقايق حضورم در زمين بسيار كم بود نمى توانم در مورد خودم نظر دهم كه خوب بودم يا نه.
• مگر مى توانستى بيشتر از اين بازى كنى؟!
- صددرصد! من خيلى وقت است كه تمرين مى كنم و كاملاً آماده ام حتى آمادگى ام براى مربيان نيز مشخص است به هر حال در اين بازى زمان كمترى براى حضور در ميدان داشتم و اميدوارم در آينده بيشتر بازى كنم.
• در خط هافبك پرسپوليس ترافيك عجيبى وجود دارد. فكر مى كنى بتوانى در اين شرايط نيز به جايگاه خود بازگردى؟
- ما بازيكنان بسيار خوب و حرفه اى داريم كه توانايى هاى بسيارى را از خود تاكنون نشان داده اند اما من هم به كار خودم اعتماد دارم و منتظر اعتماد مربيان براى حضور مجدد در تركيب تيم مى مانم.
• اما كارت بسيار سخت است. معمولاً مربيان به تركيب موفق تيمشان دست نمى زنند.
- من كار خودم را مى كنم و از چيزى نمى ترسم.
• عملكرد خط هافبك در روز بازى با پيكان را از روى نيمكت چگونه ديدى؟
- همان طور كه گفتم پرسپوليس بسيار خوب كار كرد و در همه خطوط كمترين ايراد را داشتيم اما از نظر من با توجه به اينكه خط هافبك اصلى ترين تأثير را در بازى دارد و بسيار تعيين كننده است بازيكنان پرسپوليس توانستند از عهده كارهاى خود برآمده و بهترين عملكرد را داشته باشند. هافبك هاى باتجربه تيم پرسپوليس دقايق بسيارى به خصوص در نيمه دوم صاحب توپ و ميدان بودند و اجازه ميداندارى به ميزبان را ندادند.
• بعد از ۱۰۲ روز براى پرسپوليس بازى كردى هر چند مدت ها بود كه در تمرينات سنگين تيم حاضر مى شدى اما به هر حال شرايط بازى چيز ديگرى است. در بازگشت به زمين دچار مشكل نشدى؟
- طبيعى است كه جو بازى و شرايط حضور در پرسپوليس كمى رويم تأثير بگذارد اما سعى كردم با اين وضعيت به سرعت كنار بيايم. برايم بسيار سخت بود كه فوراً خودم را با شرايط موجود در زمين آن هم در حالى كه نتيجه بازى مساوى بود و مربيان با به ميدان فرستادن من قصد تغيير نتيجه را داشتند كنار بيايم اما فكر مى كنم توانستم كارى كه از من خواسته شده بود را اجرا كنم.
• با رفتن افشين قطبى پرسپوليس دچار تغييراتى در نحوه بازى كردن خود شد. نظرت در خصوص اين تغييرات چيست؟
- من شخصاً قطبى را دوست داشتم و مى دانم كه چقدر براى سربلندى پرسپوليس تلاش كرد. حضور قطبى در پرسپوليس برايم هزاران خاطره خوب از جمله قهرمانى در ليگ برتر را رقم زد اما نمى دانم چرا به يكباره تصميم به رفتن گرفت و تيم را ترك كرد. شخصاً دوست داشتم قطبى تا پايان فصل در پرسپوليس بماند و كارش را ادامه دهد اما به هر حال ايشان فكر كرد شرايط ادامه حضورش در تيم مهيا نيست. بايد بگويم حتماً دلم براى قطبى تنگ خواهد شد.
• و پيروانى؟
- مربى جوان، پرانگيزه و كار بلدى است اميدوارم پرسپوليس با ايشان نيز نتيجه بگيرد.
• در اين ۳ فصل كه در پرسپوليس هستى تغيير ۳ مديرعامل و چندين مربى و سرمربى را در تيم ديدى. آيا اين تغييرات مثبت بود يا منفى؟
- نبايد اينگونه به موضوع نگاه كرد كه تغييرات مثبت بوده يا منفى. به عقيده من اگر در اين تغييرات يك نظم وجود داشته باشد به پرسپوليس كمك بيشترى خواهد شد. بالاخره هر تيمى با داشتن يك ثبات به نتيجه مى رسد اما چاره اى نيست ما بازيكن تيم هستيم و مثل يك كارمند اداره بايد از سياست هاى باشگاه داران تبعيت نماييم.
• دليل تساوى در قزوين به نظرت گل نشدن پنالتى ها بود يا بى دقتى در خط دفاع؟
- ما در قزوين بازى را بسيار خوب آغاز كرديم و در همان دقايق اوليه به گل رسيديم بعد هم كه آن پنالتى پيش آمد و پيكان اسير پرسپوليس شد. نمى گويم تنها دليل تساوى از دست رفتن پنالتى بود اما عمده ترين دليل آن همين امر بود. اگر پنالتى اول گل مى شد اصلاً پيكانى ها جرأت نمى كردند به پرسپوليس حمله كنند اما پس از آنكه محمد محمدى پنالتى را دفع كرد پيكان روحيه گرفت و موفق شد ۲ گل به ما بزند. روحيه تيمى پرسپوليس نيز با از دست رفتن ۲ پنالتى تنزل كرد همچنين بعد از پنالتى دوم نيز اميدهايمان براى پيروزى كمتر شد.
• اما دروازه پرسپوليس به دليل ضعف مدافعان و به خصوص دروازه بان تيم به راحتى ۲ بار گشوده شد. قبول دارى؟
- فوتبال است ديگر، پيش مى آيد. من هم قبول دارم كه گل بد زياد مى خوريم به خصوص گل دومى كه از روى يك ضربه ايستگاهى دريافت كرديم. براى خودم باور نكردنى و عجيب و غريب بود اما به هر حال اتفاقات است كه نتايج فوتبال را رقم مى زند.
• با بازگشت بازيكنان مصدوم از جمله شما، مهدى واعظى و محسن خليلى مى توان به قهرمانى اميدوار شد؟
- صددرصد. پرسپوليس دچار بدشانسى شد كه امتياز بازى ها را از دست مى داد البته يك روزهايى هم واقعاً روز پرسپوليس نبود زيرا به آسانى مى باختيم به آسانى گل مى خورديم و خيلى راحت امتياز از دست مى داديم اما بايد اميدوار بود با بازگشت مصدومان، دوباره پرسپوليس همان تيمى شود كه پيروز سربلند بود و هوادارانش را شاد مى كرد.
-
عليرضا محمد:
حريفان بدانند شانس هميشه به دادشان نمى رسد
عليرضا محمد مدافع خوش تكنيك و جنگنده تيم پرسپوليس در مورد آسيب ديدگى خود در بازى مقابل پيكان اظهار داشت: به خاطر درگيرى دقايق اوليه بازى با يكى از مهاجمان تيم پيكان از ناحيه سر مجروح شدم و دقايقى را كنار زمين تحت مداوا قرار گرفتم كه خوشبختانه مشكل خاصى پيش نيامد و با يك درمان سرپايى توانستم به بازى ادامه دهم. وى در مورد اوضاع كنونى خود اضافه كرد: هم اكنون در شرايط خوبى به سر مى برم و با تمام وجود در اختيار تيم هستم. محمد درخصوص مساوى تيمش مقابل پيكان گفت: تيم ما در قزوين بسيار بدشانس بود و گل نشدن پنالتى اولمان تأثير بدى در روحيه تيم ما گذاشت و همين امر باعث شد تيم حريف از فرصت استفاده كند و لحظاتى بازى را در دست بگيرد. وى اضافه كرد: البته تيم ما در زمين حريف بسيار خوب بازى كرد و اگر بدشانسى ما و البته خوش شانسى حريف نبود مطمئن باشيد كه با امتياز كامل قزوين را ترك مى كرديم. مدافع سرخپوشان پايتخت در مورد بازى با استقلال اهواز اضافه كرد: براى بازى روز چهارشنبه مشكل خاصى ندارم و اگر كادرفنى صلاح بداند حتماً مقابل اهوازى ها بازى خواهم كرد. وى خاطر نشان كرد: چهارشنبه مقابل چشم هواداران استقلال را با شكست راهى خانه خواهيم كرد و هرگز نخواهيم گذاشت بدشانسى هاى گذشته در آزادى هم به سراغمان بيايد.
-
كسى به من اولتيماتوم نداده است
بگوويچ: مصطفوى خودش به سراغ من آمد
كسى به من اولتيماتوم نداده است
بگوويچ: مصطفوى خودش به سراغ من آمد
با توجه به استعفاى افشين قطبى از سرمربيگرى تيم فوتبال پرسپوليس اين روزها شايعات زيادى مبنى بر مذاكره مسئولان پرسپوليس با چند مربى به گوش مى رسد. قبل از سفر كاروان پرسپوليس به قزوين براى رويارويى با پيكان، جلسه داريوش مصطفوى با وينكو بگوويچ، سرمربى پاس همدان، شايعه حضور دوباره اين مربى كروات در پرسپوليس قوت گرفت. سرمربى كروات پاس طى گفت و گويى در خصوص اين شايعات به اظهار نظر پرداخت كه در ادامه مى خوانيد:
• گفته شد مديرعامل باشگاه پاس همدان از نتايج اخير بسيار ناراحت است و به همين دليل جلسه ويژه اى را با شما در هتل المپيك برگزار كرد.
- بله، به هرحال من به عنوان سرمربى و اوليايى به عنوان مديرعامل علاقه زيادى به پاس داريم و بايد براى حل مشكلات جلسات اين چنينى داشته باشيم. در اين جلسه راهكارهايى را براى رهايى از اين وضعيت بحرانى ارائه كرديم. اوليايى حق دارد كه نگران آينده تيمش باشد.
• آيا اوليايى به شما اولتيماتوم جدى داد؟
- من و اوليايى در آن جلسه خيلى جدى صحبت كرديم. در يك سال و نيمى كه در كنار همديگر بوده ايم با جديت مسائل را پيگيرى كرده ايم اما كسى به من اولتيماتوم نداده است.
• براى نجات پاس همدان از اين وضعيت بحرانى به مديرعامل باشگاه قول موفقيت داديد؟
- مى خواهيم به بهترين نحو به اهداف مان برسيم، بنابراين كسب چند نتيجه بد در هفته هاى اخير نمى تواند روى برنامه هاى تنظيم شده اوليايى خدشه اى وارد كند. براى پياده شدن برنامه ها بايد در خدمت مسئولان ارشد باشگاه باشيم و در همين راه حركت مى كنيم.
• احتمال بركنارى بگوويچ از باشگاه پاس همدان چقدر است؟
- به هرحال مسئولان باشگاه پاس حق دارند كه در صورت ناكامى، تغييراتى را در تيم شان ايجاد كنند و ما سزاوار هرگونه برخوردى هستيم.
• ديدار شما با داريوش مصطفوى شايعات زيادى مبنى بر احتمال بازگشتتان به پرسپوليس را در پى داشت. علت اين ديدار چه بود؟
- من بعد از ديدار با صباباترى براى حضور نزد دندانپزشك خود به تهران آمدم و در هتل المپيك مستقر شدم اما فكر نمى كردم كه كاروان پرسپوليس در اين هتل اقامت داشته باشد. به طور ناگهانى آنها را در لابى هتل ديدم. مصطفوى خودش به سوى من آمد و در ابتدا در مورد شرايط بازى با صبا باترى صحبت كرد. علاوه بر مصطفوى، با چند بازيكن پرسپوليس نيز صحبت كردم.
• يعنى هيچ صحبتى مبنى بر بازگشت به پرسپوليس مطرح نشد؟
- خير، مصطفوى بيش از آنكه با من صحبت كند با نناد نيكوليچ گفت وگو كرد. من با مديرعامل پرسپوليس فقط در مورد مسائل شخصى صحبت كردم.
• تمايل داريد كه دوباره به پرسپوليس بازگرديد؟
- هيچ صحبتى تاكنون در اين زمينه انجام نشده و من هم در جايگاهى نيستم كه بخواهم براى آمدن به اين تيم صحبت كنم.
با توجه به استعفاى افشين قطبى از سرمربيگرى تيم فوتبال پرسپوليس اين روزها شايعات زيادى مبنى بر مذاكره مسئولان پرسپوليس با چند مربى به گوش مى رسد. قبل از سفر كاروان پرسپوليس به قزوين براى رويارويى با پيكان، جلسه داريوش مصطفوى با وينكو بگوويچ، سرمربى پاس همدان، شايعه حضور دوباره اين مربى كروات در پرسپوليس قوت گرفت. سرمربى كروات پاس طى گفت و گويى در خصوص اين شايعات به اظهار نظر پرداخت كه در ادامه مى خوانيد:
• گفته شد مديرعامل باشگاه پاس همدان از نتايج اخير بسيار ناراحت است و به همين دليل جلسه ويژه اى را با شما در هتل المپيك برگزار كرد.
- بله، به هرحال من به عنوان سرمربى و اوليايى به عنوان مديرعامل علاقه زيادى به پاس داريم و بايد براى حل مشكلات جلسات اين چنينى داشته باشيم. در اين جلسه راهكارهايى را براى رهايى از اين وضعيت بحرانى ارائه كرديم. اوليايى حق دارد كه نگران آينده تيمش باشد.
• آيا اوليايى به شما اولتيماتوم جدى داد؟
- من و اوليايى در آن جلسه خيلى جدى صحبت كرديم. در يك سال و نيمى كه در كنار همديگر بوده ايم با جديت مسائل را پيگيرى كرده ايم اما كسى به من اولتيماتوم نداده است.
• براى نجات پاس همدان از اين وضعيت بحرانى به مديرعامل باشگاه قول موفقيت داديد؟
- مى خواهيم به بهترين نحو به اهداف مان برسيم، بنابراين كسب چند نتيجه بد در هفته هاى اخير نمى تواند روى برنامه هاى تنظيم شده اوليايى خدشه اى وارد كند. براى پياده شدن برنامه ها بايد در خدمت مسئولان ارشد باشگاه باشيم و در همين راه حركت مى كنيم.
• احتمال بركنارى بگوويچ از باشگاه پاس همدان چقدر است؟
- به هرحال مسئولان باشگاه پاس حق دارند كه در صورت ناكامى، تغييراتى را در تيم شان ايجاد كنند و ما سزاوار هرگونه برخوردى هستيم.
• ديدار شما با داريوش مصطفوى شايعات زيادى مبنى بر احتمال بازگشتتان به پرسپوليس را در پى داشت. علت اين ديدار چه بود؟
- من بعد از ديدار با صباباترى براى حضور نزد دندانپزشك خود به تهران آمدم و در هتل المپيك مستقر شدم اما فكر نمى كردم كه كاروان پرسپوليس در اين هتل اقامت داشته باشد. به طور ناگهانى آنها را در لابى هتل ديدم. مصطفوى خودش به سوى من آمد و در ابتدا در مورد شرايط بازى با صبا باترى صحبت كرد. علاوه بر مصطفوى، با چند بازيكن پرسپوليس نيز صحبت كردم.
• يعنى هيچ صحبتى مبنى بر بازگشت به پرسپوليس مطرح نشد؟
- خير، مصطفوى بيش از آنكه با من صحبت كند با نناد نيكوليچ گفت وگو كرد. من با مديرعامل پرسپوليس فقط در مورد مسائل شخصى صحبت كردم.
• تمايل داريد كه دوباره به پرسپوليس بازگرديد؟
- هيچ صحبتى تاكنون در اين زمينه انجام نشده و من هم در جايگاهى نيستم كه بخواهم براى آمدن به اين تيم صحبت كنم.
-
پورحيدرى: شلوغش نكنند، بگوويچ را به پرسپوليس نمى دهيم
منصور پورحيدرى مدير فنى پاس همدان در خصوص شايعات سرمربيگرى بگوويچ در پرسپوليس و صحبت وى با مصطفوى گفت: بهتر است شلوغش نكنند چون بگوويچ با ما قرارداد دارد و به هيچ وجه وى را به پرسپوليس نمى دهيم. وى در خصوص وضعيت تيم پاس اظهار داشت:در اين فصل نسبت به فصل قبل از لحاظ امتيازى و جايگاه جدولى در وضعيت بهترى قرارداريم اما با توانايى هايى كه در تيم ما است بعد از شكست مقابل صبا باترى اصلا ازعملكرد كادرفنى و بازيكنان راضى نيستم. او تاكيد كرد:در فوتبال پيروزى و باخت براى هر تيمى رقم مى خورد و اين بار مقابل صباباترى از آن ما شد.مدير فنى تيم فوتبال پاس همدان گفت:با فراموش كردن باخت مقابل صبا باترى به دنبال اين هستيم كه تيم را براى بازى با پيكان به خوبى آماده كنيم. وى با تاكيد بر اينكه باشگاه پاس هيچ اولتيماتومى به بگوويچ نداده است ، افزود:وى از مربيان خوب و با دانش است كه به كارش اعتقاد داريم و هيچ اولتيماتومى در خصوص اينكه اگر در بازى با پيكان نتيجه نگيرد بايد اخراج شود نداده ايم.وى با اشاره به اينكه علوى هم قرارنيست به پرسپوليس برگردد ، افزود:علوى با تيم پاس قرارداد بسته و از نيم فصل دوم براى ما به ميدان مى رود پس با اين حال احتمال بازگشتش به پرسپوليس فقط شايعه است. پورحيدرى در خصوص وضعيت استقلال گفت: با نوسانات كمى كه از تيم استقلال ديده ام اين تيم را شانس اول قهرمانى مى دانم. عضو سابق هيأت مديره استقلال تهران بيان كرد:به جز استقلال تيم هاى ديگرى چون پيكان ، ذوب آهن و ... مدعى عنوان قهرمانى هستند اما با روند خوبى كه استقلال در بازى هاى خود نشان داده شانسش براى قهرمانى بيشتر است. وى با اشاره به تاثير گذارى جبارى در باخت مقابل فولاد اضافه كرد:جبارى بازيكن خلاق و موقعيت سازى است كه نبودش در شكست استقلال بى تاثير نبود.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
-
Afc روى تيم هاى ايرانى حساب نمى كند
استقلال و پرسپوليس پايين تر از نمايندگان كويت و عربستان
هرچند فوتبال ما در عرصه ملى جزو بزرگان آسيا محسوب شده و همواره از آن با احترام ياد مى شود اما بايد اين حقيقت تلخ را بپذيريم كه در عرصه باشگاهى هرگز حساب ويژه اى بر روى تيم هاى ايران باز نمى شود و اتفاقاً اين مسأله برايمان دردسرساز هم شده است زيرا در رتبه بندى ليگ قهرمانان آسيا همواره در گروه هاى دشوار قرار گرفته و از نمايندگان ما به عنوان سرگروه ها ياد نمى شود. البته اگر بخواهيم بى طرفانه به قضيه بنگريم بايد قبول كنيم كه خودمان در اين مورد مقصر هستيم زيرا در ليگ قهرمانان بسيار بد نتيجه گرفته ايم و تمام افتخاراتمان محدود به يك بار حضور سپاهان در فينال ليگ قهرمانان مى شود. در همين ارتباط ظهر ديروز مطلع شديم كه afc در رتبه بندى و قرعه كشى فصل جديد ليگ قهرمانان هم به احتمال بسيار زياد هر ۴ نماينده ايران را در رتبه هاى b يا حتى c قرار خواهد داد و اين يعنى هم گروه شدن با تيم هايى كه از نظر كميته اجرايى كنفدراسيون بالاتر از تيم هاى ايرانى قرار دارند. بر اساس آخرين خبرهاى دريافتى به احتمال زياد ۲ تيم عربستانى و حتى كويتى در رتبه بندى afc بالاتر از استقلال و پرسپوليس قرار خواهند گرفت كه در نوع خود بسيار قابل تأمل است. البته نماينده كويت تنها در صورتى بالاتر از استقلال و پرسپوليس قرار مى گيرد كه فيفا تا قبل از قرعه كشى حكم تعليق فوتبال اين كشور را به طور كامل لغو كند