فشنگی آب یه اصطلاحه دوست من هر وسیله ای که بتونه برای سیستم ecu دستوری رو ببره که سنس باشه یه سنسوره دیگه حالا ممکنه به شکل مهره یا فشنگی نباشهولی یه جایی سنس میشهنقل قول:
در هر حال ممنون
Printable View
فشنگی آب یه اصطلاحه دوست من هر وسیله ای که بتونه برای سیستم ecu دستوری رو ببره که سنس باشه یه سنسوره دیگه حالا ممکنه به شکل مهره یا فشنگی نباشهولی یه جایی سنس میشهنقل قول:
در هر حال ممنون
همونطور که دوستمون اشاره کردن از خیلی چیز ها می تونه باشه و بیشترین دلیل برقی هست معمولا استپر به نوسان دار شدن دور موتور و خاموش شدن در سلو و یا گاز بیش از حد خوردن مربوط میشه و این مساله میتونه از شمع و ویر شمع و حتی از دلکو( کویل دوبل) باشهنقل قول:
برخی از این قطعه ها در موقع سرد بودن ارتباط خودشونو درست بر قرار نمی کنند
ضمنا برخی ز سنسور ها که در معرض هوا هستند و یا پمپ بنزین هم می تونه جزیی از دلیل ها به حساب بیاد
باید با دقت و حوصله در موقعی که این مشکل وجود داره بررسی بشه
برا خود من این مشکل تا حدودی پیش اومد و در حرکت با دنده دو تا نیم ساعت اول حرکت اینجوری میشد ولی خلاص خوب کار می کرد
به همه جا شک کردن و تا سنسور اکسیژن پیش رفتن اما قبل از اینکه بخوام خرج اضافی کنم با دوتا باک بنزین س و ب ر و نه هیچ چیز اضافی مشکلم تا 90 درصد حل شد
موفق باشید
سلامنقل قول:
تو اصطلاح فشنگی وسیله ای هستش که با دقت کمتر دما رو برای پشت آمپر میفرسته ولی سنسور وسیله ای هستش که با دقت بیشتر دما رو برای ECU میفرسته.
تو یعضی ماشین ها مثل پراید، این دو تا از هم جدا هستن.یعنی فشنگی دما رو برای پشت آمپر به صورت جدا میفرسته و سنسور دما رو برای ecu جدا میفرسته.
به خاطر همین اگه یکی از دو تا ( فشنگی یا سنسور ) خراب باشن دمایی که تو Ecu نشون داده میشه یا دمایی که تو پشت آمپر نشون میده متفاوته و ما رو به اشتباه میندازه.
میثلا میبیینم دمای موتور پایین نشون میده ولی فن روشن میشه.یا اینکه دما موتور از حالت عادی دائم بالاتره.
تو بیشتر ماشین ها مثل خانواده 405 جدید ، 206 و ef7 و... فقط سنسور وجود داره که سنسور دما رو به Ecu میفرسته و ecu دما را به پشت آمپر میفرسته.
یعنی غیر ممکنه که دمایی که تو پشت آمپر نشون داده میشه با دمایی که تو ecu نشون داده میشه متفاوت باشه.یعنی نیازی به دیاگ زدن برای فهمیدن دمای صحیح وجود نداره.
من منظورم این قضیه بود.
سلامنقل قول:
استپر موتور یا موتور پله ای اسمش به انگلیسی اینه
Idle air control valve
یعنی سوپاپِ تنظیم هوایِ دورِ آرام
جای قرار گرفتنش در موتور , روی دریچه ی گاز نصب شده ( همون دریچه ای که با گاز دادنِ راننده باز و بسته میشه )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
عکس خود استپر
توضیحات بیشتر در مورد کارش :
شما وقتی موتور رو روشن میکنین اما گاز نمیدین ) دور آرام ( به این حالت به انگلیسی میگن
idle position
یعنی وضعیت دور آرام که موتور خلاص هست و واسه خودش کار میکنه .
در این حالت چند سنسور ( حسگر ) کار موتور رو زیر نظر دارند و لحظه به لحظه به کامپیوتر گزارش میدند که موتور چه وضعیتی داره .
کامپیوتر هم با توجه به وضعیت موتور , دستورات لازم رو صادر میکنه و میده به قطعات مختلف تا موتور درست کار کنه .
یکی از قطعاتی که از کامپیوتر دستور میگیره برای تنظیم هوای دور آرام , همون استپر موتور هست
وقتی گاز میدین استپر هییییچ کاری انجام نمیده .
فقط ساخته شده تا وقتی موتور خلاص کار میکنه و گاز هم نمیدین , هوای ورودی یه موتور رو تنظیم کنه تا موتور لرزش نداشته باشه . فقط همین
مثال
موتور خلاصه و گاز هم نمیدین .
در این حالت کامپیوتر به استپر دستور میده تا اندکی راه ورود هوا به موتور رو باز نگه داره تا نلرزه و نرم کار کنه .
بعدش شما کولر رو روشن میکنین .
کمپروسور کولر انرژی زیادی از موتور میگیره
به محض روشن کردن کولر , کامپیوتر فرمان میده به استپر تا بیشتر راهِ ورودی هوا رو باز کنه تا دور موتور کمی بره بالا . استپر هم انگشتیِ سرش رو کمی به عقب میکشه ) کوتاه تر میشه ( تا راه عبور هوا به موتور بیشتر باز بشه .
در نتیجه دور موتور کمی زیاد میشه بدون اینکه شما گاز داده باشین .
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] /idle_air.gif
بعد از چند دقیقه شما کولر رو خاموش میکنین .
دوباره کامپیوتر پیام میده به استپر تا راهِ ورود هوا رو کمی ببنده درنتیجه دور موتور اندکی کم میشه چون دیگه نیاز به انرژی زیاد نیست .
این بود خلاصه ای از کار استپر
اسم اختصاریش :
iac valve
اگر موقع گاز دادن , موتور مشکل داره این مشکل به هیچوجه از استپر نیست
اقا من یه سوال دارم اینکه میخوام یه روکش سویچ بخرم برا سویچ ماشینم پراید هست تو بازار موجوده همچین چیزی؟؟؟مرسی
سلامنقل قول:
اگه سوییچ ریموتی باشه ( روی سوییچ دکمه باز و ست درب باشه ) قاب سوییچ عوض میشه.و تو بازار موجوده.( از کلید سازی سراغ بگیرید )
اگه سوییچ معمولی ولی با ایموبلایزر باشه ، سوییچ رو میشه عوض کرد. ولی باید به سوییچ جدید کد داده بشه که شما کارت ایموبلایزر ماشین ( بارکد روش چاپ شده ) رو میبری قفل سازی و برات سوییچ نو میسازن.
سلام داداشم والا نه سویچ ساده پراید 87 هست یه کمی پلاستیکش ساییده شده توسط اون جاسویچی که بهش انداختم الان میخوام یه حالت پلاستیک مانند که از دو طرف روهم چفت بشه بندازم روش فقط یه پلاستیک ساده تو بازار هست لوازم تزییناتی به نظر شما منظورمو فهمیدید چی میگم؟:n16:نقل قول:
این عکس مال ماشین من نیست این را فقط بخاطر این گذاشتم تا نمایشگر وسط کیلومتر تو سیستم مالتی پلکس را نشون بدم و منظور من اینه که تو اون قسمت که عکس باطری ماشین هست تو ماشین حتی قبل از گرم شدن عکس آمپر آب میاد و میره و موقع دنده عقب گرفتن هم همینطوره ثابت میمونه و چراغ چک هم روشن و بعضا خاموش میشه حتی بعد از استارت زدن و روشن شدن ماشین.نقل قول:
سلامنقل قول:
این عکس مال ماشین من نیست این را فقط بخاطر این گذاشتم تا نمایشگر وسط کیلومتر تو سیستم مالتی پلکس را نشون بدم و منظور من اینه که تو اون قسمت که عکس باطری ماشین هست تو ماشین حتی قبل از گرم شدن عکس آمپر آب میاد و میره و موقع دنده عقب گرفتن هم همینطوره ثابت میمونه و چراغ چک هم روشن و بعضا خاموش میشه حتی بعد از استارت زدن و روشن شدن ماشین.
بین کلا چراغ آمپر آب در دو صورت روشن میشه:
- سوییچ باز و موتور خاموش هستش.
- عقربه دمای آب تا 1/4 آخر رفته بالا.
در غیر این صورت یا مشکل سیم کشی هستش یا از خود سیستم مولتس پلکس هستش.
در ضمن سیستم مولتی پلکس گاهی اوغات ایراد های عجیب و غریبی پیدا میکنه.
و اینکه مطمئن هستین که علامت آمپر اب هستش؟؟ چون چراغ هشدار آمپر اب معمولا کنار عقربه آمپر آب هستش.
و اینکه بعضی سمند ها سیستمی دارن که با دنده عقب فاصله با مانع روی lcd جلو آمپر نشون میده.شاید شما این رو با چراغ آمپر اب اشتباه گرفتین.
من دیگه چیز دیگه ای به ذهنم نمیرسه.
تسمه تایم پراید هر چند هزار تا بایستی عوض بشه ؟
چه مارکی از کیفیت خوبی برخورداره ؟؟
ممنونم:n16:
ممنون از توضیحتون فقط اینو اضافه کنم که خود آمپر یا درجه آب هم میتونه مشکل دار باشه و اگه بصورت دیجیتال نوشته بشه دقت بیشتری دارهنقل قول:
معمولا در شرایط عادی کار و فشار متناسب به خودرو مثلا گرما یا سرمای بش از حد معمولا تسمه برای اولین با در 60 تا 70 هزار کیلومتری و پس از اون در 50 هزار تعویض بشه بهترهنقل قول:
مارک های متفاوتی در بازار موجوده که فقط به اسم اینکه گارانتی داره نخرید همون فابریک نمایندگی هم بد نیست
ولی تعویض اونو به دست کاردان بسپارید
آیا می دونستید در موتور xu7 برای دو یا سه سال خودرو های تولیدی پس از حذف علامت 90 درجه از روی درجه آب با دستکاری کاری کردند که بجای خط وسط پایین تر 90 درجه را نشان دهد ؟
سری اول تولید موتور انژکتوری به دلیل بالا بودن دمای آب در شرایط معمولی (89) درجه برای خیلی ها ترسناک بود چون عادت به پراید و پیکانی داشتند که اگه اونجا می رسید ماشین جوش آورده بود
برای همین از سال 83 تا 85 خورشیدی بیشتر سمند ها و 405 های تولیدی آمپر آبشون به خط وسط(90) سابق نمی رسید و باعث راحتی خیال مردم شد حال اینکه در دما ی واقعی تاثیری نداشت
این شد که در آن سال ها بازار اضافه کردن فشنگی 75 به فن داغ داغ شد و به دنبال اون فن ها و باتری ها داغون شد
درود
اساتید چند روز پیش چراغ چک [Check] روی صفحه کیلومتر خودرو روشن شده بود و رفتم پیش تعمیرکار و تست کرد گفت دینام سالمه و باید آفتامات عوض بشه .
آفتامات رو عوض کردیم و چراغ چک روشن نشد ولی روز بعد دوباره چراغ روشن شد ... البته با این تفاوت که یک مدت روشن میشه و یک مدت خاموشه !
به نظرتون مشکل از چیه ؟
خودرو هم سمندـه
ممنون
این علامت آمپر بعد از اینکه ماشین روشن میشه و حتی آب داغ نشده هم رو صفحه نمایش میاد یعنی تغریبا مطمئن هستم که دمای آب بالا نیست و نشانگر آمپر آب میاد.نقل قول:
وقتی هم که دنه عقب میگیرم دقیقا همون علامت آمپر میاد تا وقتیکه از دنده عقب دربیارم.
بعضی وقت ها هم که چراغ چک روشن میشه و بعد از یه مدت خاموش میشه بردم تو نمایندگی دیاگ زدن و گفتن یه خطا میندازه و خطای اون ناشناخته هست ، پرسیدم کد خطا چند هست گفتن کد 3366 هست.
از دوستان کسی میدونه کد خطای 3366 مربوط به چی هست؟ یه منبع یا جاییکه راهنمای این کدها اونجا باشه خبر دارید. بچه ها لطفا راهنماییم کنید ماشین را صفر گرفتم و این علامت آمپر و چراغ چک نگرانم کرده، یوقت مشکل جدی نباشه نشه؟
سلامنقل قول:
کد 3366 اونجوری که کاتالوگ ایران خودور نوشته یعنی اینکه ، مسیر سیمکشی سنسور فشار روی رگلاتور گاز اتصالی داره.
اگه ماشینتون بنزینی هستش که هیچی.
ماشینم پایه گازسوز مالتی پلکس هست من همیشه قبل از اینکه ماشین را روشن کنم چون خودش میخواد رو گاز روشن بشه و به علت اینکه میخوام با بنزین آب بندی بشه قبل از روشن شدم با دکمه تبدیل سوخت اون را روبنزین قرار میدم و استارت میزنم و تا حالا 99 درصد رو بنزین بوده و رو گاز کار نکرده تا این خطارو بده و اینی که نوشتید اگه ممکنه دقیقتر توضیح بدید یعنی چی؟ و چه ربطی به آمپر آب داره؟ من الان باید چیکار کنم و دقیقا چی را باید عوض کنن تا درست بشه و شامل گارانتی میشه؟نقل قول:
راستی این کاتالوگ ایرانخودرو را از کجا میشه گیر آورد و این کد خطا هارو دید؟ شما داری لطفا برامون اینجا قرار بدید تا استفاده کنیم.
با تشکر فراوان.
سلام منن یک پژو 405 دارم .به تازگی متوجه شدم در حالت بنزین موتور قدرت ندارد ، لرزش زیاد دارد و دور موتر گاهاً تا نیم دور هم پایین می آید ولی در حالت گاز کاملاً صاف می شود.دستگاه زدم همه چیز خوب بود شمع و وایر شمع ها هم سالم بودند. وقتی چیزی متوجه نشدند میگن مربوط به سوزن هاش است.راهنمایی ایم کنید که چه کنم.
سوزن ها و پمپ بنزین رو چک کنید . . . .
سوزنها رو بدید با دستگاه چک کنن دقیق زمان پاشش سوخت و میزان سوخت رو اندازه گیری کنن بطور دقیق
نسبت به تعویض فیلتر بنزین اقدام کنید .
پمپ بنزین رو در بیارید و صافی داخل باک رو هم تمیز کنید .
به احتمال پمپ بنزین هم میتونه مشکل داره باشه !
یعنی چراغ دینام روشن نمیشد و فقط چراغ چک بود؟ و با عوض کردن آفتامات دینام بهتر شد؟نقل قول:
سمندتون چه مدلیه با چه موتوری
سلام دوستان
کسی دفترچه راهنمای پراید 111 رو داره ؟
ممنون میشم قرار بدید :n12:
این چراغ زرد رنگ روشن میشه . شرمنده بابت کیفیت پایین تصویر .نقل قول:
سمند ال ایکس - مدل 89 - موتور EF7
دوست گرامی یک بخش نامه اییساکو خوندم که در مورد این مشکل به نمایندگی ها گفته شما ببینید که مهره سنسور آب ماشینتون از کدوم نوع هست برای بنزینی دونوع مشکی سه فیش و خاکستریه که باید بسته به نوع اون تعویض شهنقل قول:
احتمالا مشکلتون حل میشه
این چراغ چک هستنقل قول:
دوست گرامی معمولا خراب بودن قطعات دینام روشن شدن چراغ قرمز شکل باتری رو همراه داره اون لحظه که روشنه با کامپیوتر میشه فهمید چرا روشن شده
برادر منم همینو گفتم . گفتم چراغ چک روشن میشد و نشون تعمیرکار که دادم با دستگاه بررسی کرد و گفت از دینامه و بعد از تست دینام گفت که سالمه و فقط آفتامات باید عوض بشه .نقل قول:
ولی تعویض آفتامات فقط روز تعویض این چراغ رو خاموش کرد و دو روز بعد دوباره روشن شد و از اون موقع تا الان یک بار روشن میشه یک بار خاموشه .
معمولن روشن بودن چراغ چک میتونه مربوط به چه مشکلات دیگه ای باشه ؟!
ممنون
سلامنقل قول:
من ربطش رو به آمپر آب نمی دونم.
ولی این کد همون معنی رو که گفتم داره.
ارتباطی هم با اینکه از گاز استفاده کردین یا نکردین نداره.
این لینک دانلود اون کاتالوگ هستش:
چند صفحه آخر کد خطاها رو نوشته.
چراغ چک در صورت دیتکت هر گونه ایروری از ECU روشن میشه زمانی که روشن هست باید دستگاه وصل شه تا دقدق نشون بده شاید باز هم آفتامات خرابهنقل قول:
در قطعه های برقی دیگه دیدم که با ز هم نو جواب نداده یعنی از همون اون خراب بوده
با سلام
یک ماشین 260 تیپ 5 که حدود 2 ماهی خوابیده رو چطور روشن کنم؟
واضح تر اگه بگم برای این ماشین یک باتری نو خریداری شد اما متاسفانه به دلیل مشکلاتی
تقریبا دو ماه حتی استارت نخورد. الان به هیچ وجه برق نداره ماشین. حتی قفل مرکزی و دزدگیر
هم کوچیکترین عکس العملی ندارن.
الان چطور میشه باتری ماشین دوباره شارژ کرد؟ اصلا امکانش هست؟
سلام دوست عزیز خیلی ممنون از راهنمایی کاملتون.نقل قول:
سلامنقل قول:
بله. باتری رو مجددا میشه شارژ کرد.
ببرین باتری سازی.
در ضمن چک کنید روغن موتور حالت نرمال داشته باشه و بیش از حد سفت یا ژلاتینی نشده باشه.
سلام . اگر موتور ماشین و باتری سالم باشه , میشه با سیم اشتراک و یک ماشین دیگه ماشین رو روشن کرد و بعدش یه 15 دقیقه که کار کنه ( چه در جا چه در حرکت ) باتری شارژ میشه . بهتره بستهای باتری اول باز بشه و تمیز و براق بشه تا برق راحت بره توی باتری با آمپر زیاد . درضمن بهتره در مدتِ شارژ باتری از وسائل برقی پر مصرف مثل چراغهای جلو و نور بالا استفاده نشه تا به دینام فشار نیاد و باتری هم سریعتر شارژ بشهنقل قول:
دوستان عزیز سعی کنید تا اونجا که میتونید اگه روزهای زیادی از ماشین استفاده نمی کنید بست باتری رو باز کنید چون خیلی از وسایلی که باتری رو همیشه و بصورت خیلی کم مصرف میکنند باعث خالی شدن باتری می شه و این برای خراب شدن باتری بسیار موثره
خیلی عمر باتری پایین میاد
سلام دوستان
کولر ماشین ما (پراید مدل 88) اصلا خنک نمی کنه!
مشکل از چیه؟ (شنیدم می گن گازش خالی شده)
خرجش چقدره؟
یه سوال دیگه؛ یه دکمه کنار سویچ کولر و بخاری و اینها هست. این باید داخل باشه یا خارج؟ هر وقت روشن می کنیم کولر یا بخاری رو یا همیشه؟
با سلام خدمت اساتید محترم سایت
کسی میدونه چرا پراید کاربراتوری من وقتی فن رادیاتش روشن میشه یا چراغاش رو روشن میکنم ماشین شروع به گاز خوردن میکنه و دور موتورش میره رو 2000؟ پیش مکانیک و باتریساز بردم گفت باید ببری پیش کاربرات ساز
نقل قول:
اگر کولرت نشتی نداشته باشه شارژ گاز کولر حدود 50 تا 70 خرجشه بستگی به نوع گازش هم داره که میگن گاز انگلیسی که بهترینه حدود 70 تومنه
اگه منظورت از دکمه همونه که کنار پیچ فن کولره ، اون دکمه A/C یا ایرکاندشن یا کولره که اگه داخل باشه کولر روشنه و به محض پیچاندن ولوم کولر چراغش هم روشن میشه و در حالت خاموش بودن کولر باید بالا باشه
دوست عزیز سخت شد سوالتوننقل قول:
در پراید های مدل پایین تر 5 سوییچ موجوده
یکی درجه فن که مقدار باد رو تعیین میکنه
یکی جهت وزش باد رو مشخص می کنه که از روبرو یا پایین و یا شیشه باشه که ( پایین و شیشه برای باد گرم بخاری و روبرو برای باد خنک کولر می باشد)
یکی دیگه که با علامت آبی برای سرد و قرمز برای گرم مشخص شده می تونید مقدار گرما رو انتخاب کنی
یکی کلید وضعیت چرخش باد و یا هوای تازه هست که با ز یعنی هوا از بیرون امده و بسته یعنی هوای داخلی خودرو به چرخش در میاد و سیرکیولیشن انجام می شه
یک کلید هم بنام A/C وجود داره که با فشردن اون و روشن شدن چراغ زرد روی اون در موقعی که فن روشن باشه کمپرسور رو روشن می کنه تا سرما تولید شه باصطلاح
یعنی در کل برای روشن کردن کولر در تابستان وضعیت هوا روبرو- دریچه بخاری روی آبی و فن معمولاا روی 2 و سپسدر حالت خلاص و روشن بودن خودرو کلید A/C روشن
حال اگر هوای کولر خنک نشد (البته پس از مدت کوتاهی کارکرد مخصوصا با دور بالاتر موتور ) مشکلی در سیستموجود داره که یکی از معمول ترین آنها کم شدن گاز هست
این ها را چک کنید تا ببینیم از چی می تونه باشه
دوست گرامی پراید های کاربراتوری برای سیستم کولر و دینام دارای دو عدد (اصطلاح عامیانه) گاز کش هستند که برقی و مکانیکی بوده و با یک تنظیم ساده موردرو برطرف می کنهنقل قول:
بدین سان هرگاه کولر رو روشن می کنید گاز ماشین رو تنظیم می کنه که ثابت بمونه و خاموش نشه
همچنین اگه دینام به فشار بیوفته حالا فن یا چراغ جلو باز گاز رو میگیره که سلو ماشین بهم نخوره
این تنظیم بسیار ساده بوده و اگه نمی تونید به هر تنظیم موتوری بگید براتون انجام میده
دوستان عزیز من پراید 80کاربرات دارم چراغ پشت آمپرم روشن نمیشه (لامپ رو عوض کردم) آیراد از چیه ؟ممنون.
سلام .نقل قول:
برای عیب یابی همیشه باید از ساده ترین و آسونترین ها شروع کنیم تا برسیم به سخت ترینها و هزینه بَر ترینها.
ابتدا باید فیوز چک بشه .
سپس لامپ چک بشه .
بعدش سبمهای مدار یا کلید ( اگر مدار کلید داره )
و غیره مثل چک کردن رله
یعنی نباید چیزی از روی حدس و گمان بخریم و تعویض کنیم . بلکه اول چک کنیم بعد اگر لازم بود سرویس کنیم ( تمیز کردن - روغنکاری - گریسکاری )
بعدش اگر لازم شد تعمیر کنیم .
اگر تعمیر هم مشکل رو حل نمیکنه اونوقت تعویض کنیم
بنده چند بار فکر کردم چراغ ترمز سوخته و"باید تعویض بشه اما با دو تا تقه به چراغ درست شد چون فقط خاک گرفته بود یا شل شده بود
گاهی هم با تقه درست شد اما دوباره خاموش شد . وقتی بازش کردم دیدم تنگستنش کنده شده و با تقه گاهی وصل میشه اما بعدش توی حرکت دوباره قطع میشه
پس باید همه چیز به ترتیب چک بشه تا مطمئن بشیم لازمه تعویض بشه
وقطعات تعویضی رو هم نگه داریم .
علتش رو در تاپیک صرفه جوئی در هزینه های خودرو توضیح دادم
سلام دوستان یه پژو پارس دارم ک جدیدا وقتی نیم ساعت باهاش دور میزنم فوری چراغ چکش روشن میشه و خاموش میکنه وقتیم روشنش میکنم سنگین استارت میخوره و تو دور گرفتن خفه میکنه..بردم نمایندگی تنظیم موتور گفت مشکل از سیم کشیه بعد دادم سیم کشی گفتن هیچ مشکلی نداره الان خودشونم میگن معلوم نیس این ماشین چشه....کسی میدونه دردش چیه؟؟؟سنسور دور موتورم عوض کردم ولی هیچ تغییری نکرد