مردی بالای صلیب/ میکا والتاری/ ذبیح ال.. منصوری
کتاب اثری تحقيقی پيرامون مسيحيت و ظهور حضرت عيسی است و محتوای آن برشالوده استنتاجی استوار است که نويسنده از انجيل های چهار گانه( مرقس، لوقا، متی و يوهنا) به دست آورده و بر مبنای اسلوب داستان نويسی روايی، آن را از زبان روايتگر بيان داشته است. بنابر روايت سر گذشت، راوی يک شهرواند رومی از خانواده اي سر شناس به نام مزن تيوس است، که خود ناظر و شاهد عينی رويداد های آخرين روز حيات جهانی عيسی مسيح بوده است. راوی، پس از فراقت از تحصيل برای تکميل متالعات و بهره گيری از کتابخانه بزرگ اسکندريه به مصر سفر می کند و مشاهدات خود را نيز ضمن نامه هايی به نامزد خود در شهر روم به تفصيل شرح می داده است. راوی پس از مشاهده مرگ عيسی شروع به تحقيق و پرس و جو در مورد عيسی و مکتب و ديدگاه های او نسبت به زندگی می کند و نسبت به اين پيامبر علاقه آشنايی کسب می کند بنابر اين زندگی خود را در طی اين دوران به گزراندن بافرادی که با عيسی رفت و آمد داشته اند يا اينکه مورد محبت او قرار گرفته اند ميپردازد و .... کتاب، کتاب بدی نبود به خصوص مقدمه کتاب مقدمه ای جامع و زيبا بود اما از نظر داستانی کتاب رو من نپسنديدم.
مادر هند کتابی به نويسندگی ويجت کانا و ترجمه احمد جم
به هيچ وجه داستان رو دوست نداشتم يک جوری شعار خالص بود از اون داستان هايی که ما تو کشورمون از افرادی که سمتی دارند بسيار ميشينييم افرادی که می خوان به زور به همه درس اخلاق بدند و اين درسشونم جز با شعار دادن انجام نمیدهند
مادر هند که من به خاطر ديدن فيلم سينماييش جذب ديدنش شدم به هیچ وجه کتابی نيست که اگر نخوانيدش چيزی رو از دست بدهيد داستان مادری است که يک تنه و تنها به جنگ و مبارزه با ظلم و استعمار می رود جالبه بدونيد که اين کتاب يکی از کتاب های محبوب در ميان مردم هند بوده است اما بی شک کتابی است فاقد ارزش ادبی
شطرنج در برابر آينه / ماسیمو بونتمپلی / مترجم: ماندانا قهرمانلو / انتشارات: افراز
داستان کسی است که خاطرهی زمانی رو برایمان بازگو میکنه که هشت سال بیشتر نداشته
و توسط والدینش در اتاقی به عنوان تنبیه حبس میشه
در اون اتاق با شطرنجی مواجه میشه که در آينه کنارش تصویر شطرنج مشخصه
ناگهان شاه در آینه به صحبت پرداخته و این کودک وارد دنیای آینه میشه
اتفاقهای متعددی براش میفته
و در نهایت ...
یه جورایی من رو به یاد جهانهای موازی انداخت
داستان ابتدا خوب پیش میرفت اما بتدریج کم و کمتر تونستم ارتباط خوبی با متن پیدا کنم
به نظرم داستان تنها داشت به جلو میرفت و میتونستم به راحتی حدس بزنم که چه در انتها خواهم خواند
امتیازم به کتاب:
4 از 10
منِ او / رضا امیرخانی / انتشارات افق (پیشتر توسط انتشارات سوره مهر)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خانوادهی فتاح از خانوادههای ثروتمند و مذهبی تهران قدیم هستند، حاج فتاح بزرگ خانواده و مالک کورهی آجرپزی است و نوههای پسریش علی و مریم تنها ثمرههای زندگی اوست. داستان بر محور علی و علاقهی او به مهتاب دختر خدمتکارشان به پیش میرود. با درونمایههای عرفانی، مذهبی و اجتماعی در ادامه.
فصلهای کتاب به صورت سوم شخص و اول شخص (یکِ من، یکِ او، دوی من...) روایت میشود.
منِ او شروع خوبی داره، با نثری ساده و صمیمی در داستانپردازی هم امیدوارکننده است، فضاسازی با دقت انجام شده اما هر چه بیشتر به پیش میره منطقش به سمت شعارگرایی سوق پیدا میکنه. عشق به شکلی اغراقآمیز و مصنوعی شاخ و برگ پیدا میکنه. رفتن به اروپا به این دلیل که در زمان کشف حجاب در داشتن حجاب آزاد نیستی از آن تناقضهای جالبی است که حرفهای حاج فتاح رو بدون توجه به زمانش برجسته کند.1 کتاب به هیچ وجه جهان شمول نیست و وقتی عشق آن به دورهای از تاریخ معاصر و اتفاقات سیاسی الصاق شده باشه باید بخشی از جذابیت خود رو فدای تاریخنگاری مورد تایید کرده باشه.
نویسنده برای فرار از تناقضات و خلا و سرگردانی در اتفاقات داستان بارها خلاقیتهایی رو در روایت به کار بسته که به جز نامگذاری فصلها مابقی شکلی نچسب دارند و تنها برای پوشاندن ضعفهای روایت داستان هستند، حتی تیکهپرانی به خود نویسنده هم در همین جهت به چشم میخوره. حضور درویش مصطفی و هفتکور، ردیف آجرهای کوره، کلیسا، انقلابیون الجزایری، بخش تشییع شهید و ... سعی شده با کمک نمادها و نشانهها در ابعاد داستان پیوند ایجاد شود اما بیشتر فرم کلی را مغشوش کرده. پایان ضعیف کتاب که برای ناکام نماندن داستان در تلاشه با شعارزدگی خود جای دفاع باقی نگذاشته. با این حال کتاب در داشتن نظرات موافق و مخالف در کنار هم اینقدر موفق بوده که چاپ سی و ششم را هم پشت سر بگذاره .
+