کلا ما که کاملا قاطی کردیم.
تو این فروم مخ ریاضیات نداریم؟
کلا ما که کاملا قاطی کردیم.
تو این فروم مخ ریاضیات نداریم؟
تو امتحان نهایی حسابان میشه در نظر نگرفت چون تو کتاب نگرفته ... ولی تو دیفرانسیل و کنکور ریاضی در نظر بگیریم !!!نقل قول:
(:
ببین، دو نقطه 1 و 1- اول و آخر دامنه نیستند ولی اول و آخر بازه هستند و در اطراف نقطه 1 از سمت چپ تابع تعریف نشده و در اطراف نقطه 1- از سمت راست.برای همین حس می کنم تعریف شدن تابع در دو طرف نقطه بحرانی هم از نظر حسابان مدنظر بوده.
به نظر شما برداشتم درسته یا نه؟
راستی کسی تصحیح برگ حسابان خرداد 85 خود آموزش و پرورش رو نداره؟ ( منظورمه از تو گل واژه و گاج و اینا نباشه )
این تعریف غلطه. اگر [a,b] دامنه ی تابعی باشد a و b حتما بحرانی هستند (به علت عدم پیوستگی => مستق پذیر نیست) چه در حسابان، چه دیفرانسیل، چه کنکور و چه امتحان نهایی.نقل قول:
نقاط بحراني: در تابعي با دامنه [a,b] نقاطي از بازه (a,b) كه مشتق در آن نقاط صفر باشد و يا وجود نداشته باشد (تابع پيوسته نباشد، مشتق بينهايت باشد، مشتق چپ و راست برابر نباشد) را نقاط بحراني تابع f گويند.
اما گاهی میگند تابع فلان در بازه [a,b] چند نقطه بحرانی دارد یا چند نقطه بحرانی تابع، در این بازه قرار دارد. اینجا دیگر بازه مذکور، دامنه نیست پس a و b بحرانی نیستند.
از سایت رشد میتونید دانلود کنید:نقل قول:
که البته دوستمون تصویر سوال رو در صفحه قبل گذاشتند.کد:http://roshd.ir/emtehan/1385/10/A.pdf
پاورقی کتاب دیفرانسیل:نقل قول:
اگر [a,b] جزئی از دامنهی تابع f باشد، آنگاه میتوان ابتدا دامنهی f را به [a,b] محدود و سپس نقاط بحرانی آن را یافت.
که خلاف گفته شماست...
خب در اینصورت که a, b بحرانی میشوند در صورتی که این حرف همواره درست نیست
چرا این حرف همواره درست نیست؟ مثال نقض دارید برای این موضوع؟نقل قول:
آقا مهدی شما منظور ایشون رو اشتباه متوجه شدیدنقل قول:
نقل قول:
نوشته شده توسط ashjaee [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما گاهی میگند تابع فلان در بازه [a,b] چند نقطه بحرانی دارد یا چند نقطه بحرانی تابع، در این بازه قرار دارد. اینجا دیگر بازه مذکور، دامنه نیست پس a و b بحرانی نیستند.
پاورقی کتاب دیفرانسیل:
اگر [a,b] جزئی از دامنهی تابع f باشد، آنگاه میتوان ابتدا دامنهی f را به [a,b] محدود و سپس نقاط بحرانی آن را یافت.
که خلاف گفته شماست...
مطلبی که آقا مهدی میگه کاملا درسته ، اما منظور جناب ashjaee این هستش که یک تابع میدهند و مثلا میگند روی اعداد 1 تا 6 چند نقطه بحرانی دارد نه اینکه دامنه تابع رو محدود کنیم.
مثلا فرض کنید
1) میان میگن y=x^2 در فاصله [3,6] چند نقطه بحرانی دارد ؟
2) این جمله با جمله در تابع y=x^2 با دامنه [3,6] چند نقطه بحرانی وجود دارد ، فرق میکنه.
توی اولی میشه هیچی ، توی دومی میشه دو تا (ابتدا و انتها).
نقل قول:دقیقا .نقل قول:
برداشت من از پاورقی کتاب اینه که این دو سوال فرقی با هم ندارند! طبق اون جمله (برای مورد اول) ابتدا دامنه را به [3,6] محدود میکنیم که میشه مورد دوم.نقل قول:
این سؤال کنکور رشته تجربی را ببینید:
در پاسخنامه کتاب آبی نوشته بود که برای رشته ریاضی نقاط 1- و 1 هم بحرانی محسوب میشه.نقل قول:
مثال کتاب ریاضی عمومی تجربی را ببینید:
میبینید که اینجا نقاط ابتدایی و انتهایی را بحرانی محسوب نکرده، در حالی که در متن سوال دامنه را محدود کرده! و باز هم مغایر حرف شماست.
من همچنان معتقدم پاورقی کتاب دیفرانسیل کلید حل این مشکل هست. یعنی چه بگیم بحرانی هست چه نیست، درسته! چون [ظاهرا] توی منابع علمی به هر دو صورت اومده.
فکر کنم آقا رامین درست می فرماین. چون در کتاب اون مثال گفته در بازه [2,3-] چند نقطه بحرانی دارد. پس طبق تعریف دوستان چون نگفته با دامنه فلان این تابع چند نقطه بحرانی دارد، پس تنها یک نقطه بحرانی دارد. یعنی جمله فوق معنیش اینه که مثلا یه تابع داریم، حالا این تابع در فاصله 0 تا 2 چند نقطه بحرانی دارد. ( فاصله همون بازست ) . ولی هر تابع با ضابطه و دامنش تعریف می شه . پس دامنه جز تابع است ولی بازه یعنی بیایم و دیدمون رو در یه محدوده کمتر در نظر بگیریم.
اگه درست فهمیدم ، بگین تا خیالم راحت شه.
اما و اما یه مشکل دیگه که الان به ذهنم اومد:
تو تمرینهای کتاب تو صورت مسئله نوشته در دامنه داده شده. ولی از طرفی نگاه حل مسائل کردم، نقاط ابتدایی و انتهایی دامنه رو حساب نیورده.
فکر کنم بی خیالش بشیم بهتره. یا ما داریم اشتباه می کنیم یا کتاب :31:
به نظر من که در کتاب آبی اشتباه آمده
در مورد مثال آورده شده به نظر من، این نثر مشکل دارد که باید یا با اصلاح صورت سوال با جواب تغییر کند.
می دانیم که هر نقطه اکسترممی چه مطلق و چه نسبی، یک نقطه بحرانی هست حال اگر نقطه ای که انتهای بازه هست یک اکسترمم مطلق باشد آن یک نقطه بحرانی می شود پس نقاط انتهای دامنه های بسته، بحرانی هستند پس مثال حل شده در کتاب تجربی غلط می باشد.
از پیوستگی هم همین تنیجه حاصل می شود.
بنظرم همين دوست ما . دامنه رو با بازه اشتباهي گرفته .
يا داشته باشد كه دامنه قسمتي تعريف ميشود كه تابع در اون معني داشته باشد . حال اونكه در بازه ممكن است نقاطي از تابع كه منحني در اونها ناپيوسته . يا تعريف نشده باشد هم وجود داره .
تو همين سوال 15 خرداد 85 هم طبق تعريف كتاب كاملا راحت بدست مياد . مشتق در 1 و -1 تعريف نميشود پس اين دو نقطه بحراني اند :31::31::31:
مثل اینکه این جزو مواردیه که بین کتاب ها اختلاف هست . حسابان هم اینطور که به نظر میرسه نقاط انتهایی بازه رو بحرانی نگرفته . پس حساب دیفرانسیل پیش هم باید همینجور باشه و بعدش هم کنکور .
اما مثلا من در جزوه دبیر ریاضیم دارم که ذکر کرده نقاط پایانی بحرانی هستند .
البته فکر کنم تو دیفرانسیل یه چیز دیگه گفته. به پاورقی صفحه 130 توجه کنید.
مشکل اینجاست که در حال حاضر به دبیرمون دسترسی نداریم و امیدمون به شماست. کسی تمرینات کتاب حسابان رو بررسی نکرد؟
این که همون حرف حسابان رو زده ... گفته دامنه باید محدود بشه به بازه ی داده شده و همینطور در بعضی کتاب ها نقاط انتهایی بحرانی حساب نمیشن .نقل قول:
از نظر من چون نقاط بحرانی برای بدست آوردن اکسترمم هست نیازی نیست اینقدر روش حساس باشیم .
اوکی. پس بی خیالش می شیم.
به هر حال از همگی به خاطر پاسخ های کاملشون ممنونم.
دوستان جمله : "خدیجه صورتش را پاک می کرد" جمله چند جزئی هست؟
کتاب محوری گاج نوشته 4 جزئی گذرا به مفعول و مسند
مسند اینجا دیگه چیه ؟؟نقل قول:
گذرا به مفعول هست ... ولی مسندش رو بعید بدونم . :31:
به نظر خودم 4 جزئی مفعول مفعول هستنقل قول:
دوستان اینو چی میگید:
مامور امیدوارمان کرد
گاج محوری:3گذرا به مفعول و مسند
نقل قول:نقل قول:بله جواب گاج تو هر مورد درسته ... فعل ها با مصدر های کردن و شدن و ... گذرا به مسند هستند .نقل قول:
تو اون جمله اون پاک مسند هست . صورت هم مفعول . پس اون چهار جزئی گذرا به مسند و مفعوله .
اما جمله ی :
مامور امیدوارمان کرد
هم فک کنم گاج درسته گفته . مسند "امیدوار" هست . و مفعول هم ضمیر ما که به امیدوار چسبیده .
یعنی فعل "کردن" هم جز افعال اسنادی هست؟نقل قول:
شدن که هست ولی کرد رو نمیدونم؟!
نقل قول:
من که میگم هست.:46:
چون بالاخره هم غیر از مسند نمیتونه باشه و هم میشه سوال چطور را درموردش بیان کرد.:20:
خدا به دادمون برسه بااین زبن فارسی 3 :13:
بله هست ... کردن و شدن و گشتن (به همون معنی شدن) همشون اسنادی هستندنقل قول:
در آزمایش یانگ کاهش فاصله دو شکاف ، فاصله نوارهای تاریک و روشن روی پرده را :
1-کم می کند.
2- زیاد می کند.
3-تغییر نمی دهد.
4- بسته به عوامل دیگر ممکن است هر سه اتفاق بیفتد.
من فکر می کردم 2 میشه ولی جواب 4 بود میشه یه توضیح برام بدین؟
از کجا جواب رو گرفتید که گفته 4 درسته ؟؟؟نقل قول:
--------------------
این سوال کنکور سراسری سال 69 بوده ... جواب هم همون گزینه 2 هست .
چون فاصله نوارهای متوالی در آزمایشی که با طول موج λ (لاندا) انجام بشه از فرمول زیر هست ...
مشخصه با کاهش a مقدار مورد نظر زیاد میشه اضافه میشه .
این سوال توی جزوه معلممون بود.
کسی می دونه نمونه سوال ریاضی انسانی که در سایت گزینه دو قرار داره، لینکش چیه؟
من پیداش نکردم
دوستان این قضیه اثبات بازگشتی یکی توضیح میده
قضیه اثبات به صورت بازگشتی خیلی راحته.نقل قول:
دوستان این قضیه اثبات بازگشتی یکی توضیح میده
به این صورت که. اول عبارت رو باید تغییر شکلش بدی. معمولا باید عبارت رو اول بسط داد، بعد از طریق اتحاد های درجه دوم اونها رو یه طرف قرار بدیم، و اون طرف معمولا صفر یا عدد منفی خواهد بود. بعد می گیم این بدیهیست که مثلا یه طرف یه عبارت به صورت اتحاد تفاضل مربع یا مجموع داری و می گی چون همواره مثبته ، مثلا از 0 یا اون عدد منفی بزرگتره. این توضیحات رو نمی خواد بدی. فقط کافیه به یک عبارت بدیهی و همواره درست برسی.
بعد از این فلشی که به صورت <= زدی رو به صورت <=> تبدیل می کنی. البته بالای اون فلش ها هر جا به توان دو می رسونی باید بنویسی، یا در عددی ضرب می کنی یا...
کلا از خود حکم به یک عبارت بدیهی می رسی و از اون عبارت بدیهی ، حکم رو به دست می آری.
فقط اینو بگم که اینی که گفتم همیشه کاربرد نداره ولی معمولا به این صورته. باید تمرین کنی و مثال های سال های گذشته رو حتما حل کن و جوابش رو مقایشه کن. مطمئنا مسلط می شی. :46:
دوستان درخواست من فراموش نکنید و خیلی عجله دارم :
من پیداش نکردم
امسال اولین سالیه که انسانی، امتحان ریاضی رو نهایی میدن پس نمونه سوال ریاضی نهایی برای انسانی اصلا وجود ندارد :)نقل قول:
من پیداش نکردم
می دونم. ولی قرار شده بود منتخبی از بهترین سوالات رو بذارن. که الان تو سایت چیزی نمی بینم.
سوال ۱ نهایی جبر ۸۹ :
سوال:
جواب:کد:http://bigpichost.com/download-jabr1_1batcnqy.gif.html
سوال من:کد:http://bigpichost.com/download-jabr__0txhmjns.gif.html
۱-مگر جواب در همان ۲۵/. یکی مانده به آخر(یعنی همان جایی که مجموع ۱.۲۵ می شود) تمام نمی شود؟ به حکم رسیده ایم دیگر!
۲-این ۲۵. آخر را از کجا می فهمیم؟ یعنی چرا ۳k بزرگتر مساوی 0 است. اصلا چرا باید این را بنویسیم؟
چون k که درنظر گرفتیم جز اعداد طبیعی یعنی بیشتر از صفر پس 3k هم بیشتر از صفر.
چه لزومی داشت تا این مرحله بریم؟
::
۱-مگر جواب در همان ۲۵/. یکی مانده به آخر(یعنی همان جایی که مجموع ۱.۲۵ می شود) تمام نمی شود؟ به حکم رسیده ایم دیگر!
من فکر میکنم در واقع چون همواره 3k بزرگتر مساوی صفر هستش پس می تونیم در معادله یکی مونده به آخر در نظرش نیگیرم، تا به حکم برسیم...
امیدوارم منظورمو درست رسونده باشم.
نفهمیدم. سوالم را دوباره می پرسم:نقل قول:
من فکر میکنم در واقع چون همواره 3k بزرگتر مساوی صفر هستش پس می تونیم در معادله یکی مونده به آخر در نظرش نیگیرم، تا به حکم برسیم...
مگر برای اثبات یک رابطه از فرض k به حکم K+1 برسیم اثبات نشده است؟ پس چرا این ۲۵. آخر را بارم گزاشته اند؟
--------------------------------------
این را هم اگر تا فردا ساعت ۷ حل کنید خوب میشود٬ دیرتر هم شد اطلاعاتمان افزایش پیدا می کند:دی
n
به توان ۳
+
5n
=
6r
----------------------------
این یکی هم برای من خیلی مهم نیست. ولی اگر حل شود امیدم به ۲۰ زیاد تر میشود:(از بالا به پایین بخوانید) (به کمک استقرای ریاضی همین k و k+1
(۱+a) به توان n
بزرگتر مساوی
۱+na
خب شما تا نگی 3k بزرگتر مساوی 0 هستش چطور میخوای به حکم برسی؟نقل قول:
نفهمیدم. سوالم را دوباره می پرسم:
مگر برای اثبات یک رابطه از فرض k به حکم K+1 برسیم اثبات نشده است؟ پس چرا این ۲۵. آخر را بارم گزاشته اند؟
اون سوال هم متوجه نمیشم چی میگی! : دی
اگر سوال نهایی هستش بگو چه سالی ببینم... یا عکس بزار...
چرا گزینه 1 و2 غلطه؟
آخه صفر و یک هم ریشه هاش هستن دیگکه:
جواب مشتق این تابع چیه:
sin(cos(sin