بین دو مدل LG که گفتید، تنها تفاوت موجود سرعت واکنش آنهاست که برای TQ سرعت واکنش 2ms و دیگری 5ms می باشد.
Printable View
بین دو مدل LG که گفتید، تنها تفاوت موجود سرعت واکنش آنهاست که برای TQ سرعت واکنش 2ms و دیگری 5ms می باشد.
یک نقد کوچولو دارم و اون این هست که هر ارزونی بی علت نیست من تو کار موبایل هستم روزی که گوشی های چینی امد پر امکانات ترین گوشی به حسای می آمد (تلوزیون داشت - 2تا سیم کارت داشت و......) ولی هنوز از یک سال که نگذشته بود کیفیت بدش را نشون میداد. تازه خیلیم حساس بود. حالا من نمی دانم و نمی گم که این ال سی دی بده ولی وقتی با این همه امکانات و قیمت پایین روانه بازار شده باید یکمی شک کرد.
در حال حاضر دارم روی برگردون (ترجمه ) ساین pconline.com.cn که کلا به زبان چینی هست کارم میکنم(تازه به زبان انگلیسی).این سایت کارش نقد وبررسی لوازم می باشد. اطلاعات خوبیم داره ولی حیف که چینی هست.میخوام اگر خدا یاری کنه AOC 2230fm را با W2284f مقایسه کنم
این مطلبی که اینجا گذاشتم یک مطلب خیلی جالب ولی حرفه ای هست که می توانه در خرید مانیتور راهنمایی تان کننه.این مطلب از سایت عکاسی برداشت شده که ویرایشش کردم تا بهتر و راحتر خوانده بشه
سوالی که مطرح شده این هست .مانیتوری میخوام که بتوانم برای ویرایش عکس و فیلم و کلا کارای حرفه ای که نیاز به دقت بالا داشته باشه ؟
:3:جواب!
در ایران خریداران و کاربران به محصولات اپل به چشم اجناس لوکس نگاه میکنند نه یک ابزار کارآمد برای همین دلالان از این موقعیت سوء استفاده کرده هر چقدر دوست دارند به قیمت آن اضافه میکنند.
فضای رنگی در مانیتورهای LCD
به شکل زیر (اول) نگاه کنید، این دایاگرام رنگی CIE نامیده میشود، این محیط (قسمت رنگی) رنگهایی است که چشم انسان قادر به دریافت آن میباشد. یک محدوده مثلثی شکل از این محیط رنگی را RGB تشکیل میدهد. مایکروسافت و HP هم محدوهای از این محیط رنگی را به عنوان یک استاندارد برای مانیتورها، پرینتر و اینترنت مشخص کردند با نام sRGB که در شکل زیر(دوم) محدوده آن را مشاهده میکنید. همینطور Adobe نیز فضای رنگی استاندارد برای خود ایجاد کرده که البته نسخه جدیدتری از فضای رنگی ادوبی با گستردگی بیشتر ارائه شده. به این مثلثها و فضای داخل آن color gamut و یا فضای رنگی (color space) میگویند و بیشتر از ده فضای رنگی استاندارد داریم.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بیشک رنگهایی که در دیاگرام بالا مشاهده میکنید به صورت کامل و صحیح نیست چون هیچ مانیتور و یا پرینتری قادر به نمایش کل محدوده رنگها در شکل نیست.
مثلث مشکی فضای رنگی sRGB و مثلث نقطهچین فضای رنگی Adobe RGB
حالا هر مانیتور که تولید میشود color gamut مشخصی برای خود دارد. به زبان ساده هر چه پنل حرفهای تر باشد محدودهای که تحت پوشش قرار میدهند به فضاهای رنگی استاندارد نزدیکتر است و یا محدوده کاملتری از فضایهای رنگی استاندارد را تحت پوشش قرار میدهد و یا پنلهای حرفهایتر با عمق رنگ بیشتر مثلا 30bit فضای رنگی بسیار گستردهتری دارند.
معمولا نسبت فضای رنگی تحت پوشش مانیتورها را با فضای رنگی NTSC میسنجند. مثلا میبینید در مشخصات فنی قید شده فلان مانیتور 100 درصد از فضای رنگی NTSC را تحت پوشش قرار میدهد. و خوبه بدونید که فضای رنگی sRGB هفتاد و دو درصد از فضای رنگی NTSC را تحت پوشش خود دارد.
به شکل زیر نگاه کنید، مثلث مشکی فضای رنگی تحت پوشش یک مانیتور با پنل H-IPS است،
این مانیتور 92 درصد از فضای رنگی NTSC را پوشش میدهد وهمانطور که ملاحظه میکنید تقریبا تمام فضای رنگی sRGB را تحت پوشش خود دارد (98%) پس مسلما این مانیتور نمیتونه در نمایش فضای رنگی sRGB اشتباهی صورت دهد. نکته اینجاست که نمایش کاملا صحیح یک فضای رنگی استاندارد صرفا منوط به پوشش آن فضا نیست.
علاوه بر جابهجایی یا انحراف مثلث gamut مانیتور، color temperature (همان استاندارد/مقیاسی که برای وایت بالانس استفاده میشود) ، مقدار و نوع/جنس نور back light (که طی مدت زمانهایی مقدار آن تغییر میکنه)، و و ... در نشان دادن درست فضای رنگی موثره برای همین تمام مانیتورها نیاز به کالیبره شدن دارند. حالا برندهای گران قیمت مثل EIZO و NEC کالیبره کارخانهای بسیار دقیقی دارند و برندهای ارزانتر خیر ولی همان مانیتور گرانقیمت هم پس از مدتی کار کردن باید دوباره کالیبره شود. برای همین است که میبینید درون بسته مانیتورهای گرانقیمت یک دستگاه کالیبره کننده نیز قرار میدهند. علاوه بر اینها در پنلها مقیاسی داریم با عنوان Colour Accuracy Potential که قابلیت کالیبره شدن پنل را نشان میدهد. و هرچه پنل حرفهای تر باشد، کالیبره آن دقیقتر - نتیجه آن شبیهسازی دقیقتر فضاهای رنگی استاندارد - و مدت زمان کالیبره بودن آن نیز بیشتر خواهد بود. پس فکر نکنید که خب یک پنل TN بگیرید و کالیبرش کنید همه چیز حله خیر.
حال مد sRGB یک حالت پیشفرض در تنظیمات مانیتور است که توسط کارخانه ایجاد شده برای اینکه فضای رنگی مانیتور را مانند فضای رنگی sRGB شبیه سازی کند.
به فضای رنگی یک مانیتور با پنل S-PVA که در حالت پیش فرض و در حالت انتخاب مد sRGB است دقت کنید: (بر روی عناوین کلیک کنید)
فضای رنگی مانیتور در حالت پیش فرض
فضای رنگی مانیتور بعد از انتخاب مد sRGB
مثلث مشکی فضای رنگی مانیتور، نارنجی فضای رنگی sRGB و سفید یکی دیگر از فضاهای رنگی استاندارد با نام ISO Coated است که پیشتر برای فضای رنگی چاپ افست از آن استفاده میشد ولی در حال حاضر در مانیتورهای حرفهای (مخصوصا برای کارهای گرافیک و چاپ چهار رنگ) فضای رنگی جدید ادوبی چون این محدوده را کاملا تحت پوشش داره استفادهای نداره.
خب حالا حدس میزنید چرا تاکیید داشتم که مانیتور با پنل TN تهیه میکنید حتما مد sRGB داشته باشد. چرا چون به نظر من وقتی در پنلهای IPS و PVA که معمولا بالای 90 درصد از فضای رنگی NTSC را تحت پوشش خود دارند - در مشخصات فنی آنها میتوانید به مقدار دقیق آن پی ببرید - دیگر نگرانی برای پوشش فضای رنگی sRGB نیست. ولی برای پنلهای TN که اکثر موارد هیچ اطلاعاتی از فضای رنگی تحت پوشش آنها نیست داشتن مد sRGB خیالمون راحت میکنه که حداقل نسبت به مدلهای ارازن تر بیشتر به فضای sRGB نزدیکتر است و حتی در برخی پنلهای خوب تیان gamut مانیتور تقریبا هم اندازه فضای رنگی sRGB را تحت پوشش خود دارد مثل همین سری 6 LG. و البته سریهای جدیدی از پنلهای TN فضای رنگی بسیار گسترهتری دارند مثل سری 7 مانیتورهای LG. 207WT
که اتفاقا تمام این مانیتورها ویژگیهای دیگرشون هم نسبت به مدلهای ارزانتر مناسبتر هستند مثلا از زاویه دید خوب (170) برخوردار هستند.
در پنلها مقیاس مهم دیگری داریم با عنوان uniformity که با آن میتوان سنجید که نور back light از پراکندگی یکنواختی در تمام سطح صفحه نمایش برخوردار هست یا خیر؟ که این کار هم با یک ابزار گران قیمت با نام colorimeter انجام میگیره. ولی راه سادهتری هم هست، در یک اتاق تاریک نور مانیتور را با یک صفحه کاملا مشکی مانند screensaver به با بالاترین مقدار خودش ببرید و حالا باید تمام صفحه به صورت یکنواخت نور داشته باشد و مثل شکل زیر که یک پنل TN است نباشد، همانطور که ملاحظه میکنید در کنارهها و حتی در وسط صفحه عدم یکنواختی نور داریم.
من خیلی وقت پیش به صورت اتفاقی یعنی دنبال این قضیه نبودم در یک فروم غیر ایرانی خواندم که یکی از دلایل مهم سردرد گرفتن هنگام کار با LCD همین عدم پراکندگی یکنواخت بک لایت است. و باز هرچه پنل حرفهای تر باشد این پراکندگی یکنواختتر خواهد بود. عکس زیر پراکندگی نور پنل را در مانیتور 23 اینچ اپل که یکی بهترینها در پراکندگی نور بک لایت است نشان میدهد. متاسفانه امروز هرچه گشتم نتوسنتم اون فروم را پیدا کنم بنابراین این گفتهام راجع به سردرد بدون مرجع است.
پس پنلهای خیلی ارزان قیمت TN گستردگی فضای رنگی کمتر (تقریبا اندازه sRGB و شاید هم کمتر) و انحراف زیاد مثلث فضای رنگیشون (در دیاگرام CIE) نسبت به sRGB وعمق رنگ کمترشون، قابلیت کالیبره کردن پایین، یکنواختی پراکندگی نور بک لایت خیلی کمتر نسبت به پنلهای بهتر و .... باعث میشه که از خریدنشون خودداری کنیم.
یک نکته مثبت این است که در پنلهای PVA و IPS کنونی مشخصات فنی تقریبا یکسانی دارند.
مثلا زاویه دید همگی 178 درجه است، و یا کنتراست و شدت نور پنلها در یک کلاس با هم برابرند. بنابراین در پنلهای حرفهای نگرانی از بابت اختلاف در مشخصات فنی مشترک وجود ندارد و بیشترین اختلاف بر سر فضای رنگ و عمق رنگ و نوع نور بک لایت (فلورسنت یا LED) میباشد.
و البته معیارهای دیگری نیز برای مقایسه پنلها داریم که فکر میکنم خارج از حوصله باشد و کمی گیج کننده.
فردا هم اگر وقت یاری کنه سعی میکنم چند تا از مانیتورهای دیگری را که میشه در بازار ایران هم تهیه کرد را معرفی کنم. (البته در رنج قیمت بالاتر از دو میلیون تومان)
نقل قول:دوست عزیز اجازه بدید این مانیتور دو یا سه ماه دیگه تو بازار کار کنه بعد در موردش قضاوت کنید . چینی بودن این محصول دلیلی بر بی کیفیتی اون نیست . حتما اطلاع دارین الان 90درصد قطعات کامپیوتر ما ساخت چین هستن من خودم شخصا هر موقع قطعه کامپیوتری میگیرم با دیدن کلمه ساخت چین بیشتر راغب به خریدن میشم البته با گارانتی خوب و معتبر . اگه این مانیتور با همین کیفیت و امکانات اسمش سونی بود و یا قیمتش 100 هزار تومان بیشتر بود شاید بیشتر تمایل به خرید پیدا میکردید این طوریه؟؟؟!!! شخصا بارها و بارها دیدم که یه قطعه کامپیوتری کارآمد و ارزان تر نسبت به بقیه خیلی بهتر و با بازدهی بیشتری کارش رو انجام داده. ضمنا اغلب مانیتور های فعلی سامسونگ هم ساخت چین هستن. من طرفدار کشور چین نیستم و قبول دارم جنس چینی درجه 1و2 و3 داره . ضمنا این مانیتور توی این محدوده ارزان قیمت نیست شاید با الجی و سامسونگ های 22 اینچ هم ردیف خودش بین20 تا 30 هزار تومان فرق داشته باشه. به عنوان مثال اطلاع دارید مانیتور t200 و یا t220 سامسونگ دیگه وارد کشور نمیشه t220 که من چند وقت پیش 280 هزار تومان خریدم الان تا 310 هزار تومان هم خرید و فروش شده .
من قصدم دفاع از برند خاصی نبود . اما این دلیل شما قانع کننده نیست:10:
دوستان خواستم از آخرین خبرها مطلع تون کنم
بعد از 48 ساعت بی خوابی و نشستن جلوی این مانیتور قراضه خودم توانستم کار برگردان (ترجمه چینی به انگلیسی ) کل اسناد مانیتور AOC 2230fm تمام کنم به اطلاعات نابی دست پیدا کردم که فکر کنم مادایران هم خودش نمی دونه
مثل( چرا این طراحی برای مانیتور انخاب شد که خودش بر میگرده به یک داستان افسانه چینی)-(و کلیه آزمایش هایی که روی این مانیتور انجام شده
دارم روی ایجاد یک وب پیج کارم میکنم که بتونم بصورت کامل فقط و فقط منحصر مدل AOC 2230fm باشه کار میکنم
از همین جا آدرس سایت رو معرفی میکنم
تشکر یادتون نره
دوست عزیز از اینکه نظرتون را دادید بسیار ممنونم.من هم قضاوتی نکردم.من فقط گفتم شاید مثل گوشی های چینی باشه.ولی نهایتا تا 24 ساعت دیگه خبرهای جدیدی در مورد این مانیتور میذارم.نقل قول:
پست ویرایش شد.
دوست عزيز اميدوارم امشب معرفي كنيش، چون من فردا مي خوام سيستم جمع كنم.نقل قول:
اين نظر شما اشتباههنقل قول:
در مورد گوشيهاي چيني : از همون اولش بد كيفيت بودنشون تابلو بود فقط يه عده كه پول كمتري داشتند و صدا براشون اهميت داشت قولشو خوردند كسي كه بيشتر مشاوره ميكنه براي خريد لوازمو عجله نداره هيچوقت چنين گوشي را خريداري نميكنه
گوشي خودم كا800 چيني هست مموري هم چيني گرفتم ولي همشون مثل ساعت كار ميكنند
و خيلي از قطعات ديگه به قول دوستمون كه 90 درصد قطعات كامپيوتر چيني هستند
پس چيني بودن دليل بر بد كيفيت بودن نيست
در مورد قيمت مانيتور به نظر من aoc ارزون نيست بلكه بقيه گرونتر هستند
كاري نداشت ميتونستي پست را ويرايش كنينقل قول: