نقل قول:
وقتی دیسک در حالت افقی و از همون وسطش قرار بگیره از اطراف به سمت زمین انحنا پیدا میکنند ولی در حد میکرون و این حرفها و با چشم قابل رویت نیست ! یعنی به اندازه مثلا یک میلیونیوم میلی متر شکل کروی به خود میگیرد !
مساله ما سر همون دیسکه دیگه ، درایو بدون دیسک که فرقی نمیکنه داره چی کار میکنه
دیسک با این ضخامت تنها ممکنه با نیروی گریز از مرکز که اون هم طبق قانون ایشتین باید با سرعتی به انداه نور حرکت کنه تا تغییری درش ایجاد بشه و گرنه نیروی فشار هوا و جاذبه که تاثییری بر خم شدن دیسک نداره
نقل قول:
ولی هنوز سطح دومی وجود ندارد که میزان فشار رو برش محاسبه کنیم ! اگر اشتباه میکنم بفرمائید
سطح اولی دیسک و سطح دومی فشار هوا هست
نقل قول:
حالا همون کانتینر رو بر گردونید آیا سطح کمتری از کانتینر با شکر درگیر میشود یا خیر ؟ (کانتینر مستطیلی است)
این را من متوجه نشدم! ولی این را بگم در مورد این عکس که شما گذاشتین:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این شکل منظورش این که یک جسم با یک وزن مشخص و یکنواخت هر چقدر هم که طول داشته باشه نیروی جاذبه برای تمام طول اون ثابت و به یک اندازه هست.
نقل قول:
اون مثال برای تولید جاذبه مصتوعی در شرایط بی وزنی هست که البته در حالتی که بیوزنی نیست هم صادقه
طبق اصل بقای انرژي نیروی جاذبه همیشه وجود داره و نابود شدنی نیست بلکه ممکنه در قسمتهایی که جاذبه کمتره این نیرو به نیروی دیگری تبدیل بشه که خوب باز مقداریش میمونه و تبدیل نمیشه.
نقل قول:
خیر ، برای ساده تر کردن مساله بود
به نظره من اصلا ربطی به مسئله ما نداشت چه برسه به اینکه بخواد مسئله را ساده تر کنه.
من هیچ گاه همچین جسارتی نمیکنم و شما خودتون اونقدر اطلاعات جامعی دارید که حکم یک استاد را دارین.
من در پایان یه توضیحی هم درباره طول روز و شب و تغییر فصول بدم:
میل محور دوران زمین نسبت به حالت قائم اون حدودا 23.5 درجه هست ویا به عبارت دیگر صفحه استوا و صفحه مجازی دوران که به اون ecleptic میگن با هم یک زاویه 23.5 را میسازند فقط اینو بگم که این زاویه باعث به وجود اومدن تغییر طول روز و شب در فطول مختلف میشه.
همچنین چیزی که باعث ایجاد فصول مختلف میشه زاویه بین زمین و خورشید هست که خوب من بیشتر نمیگم چون تخصصی میشه.
اما مورد دیگه اینکه زمین یک حرکت وضعی هم دراه که باعث ایجاد تغییر در طول یک شبانه روز میشه وحالا انواع مختلفی از این زمان شبانه روز هست مثلا:
روز خورشیدی و روز نجومی و روز قمری که اینها طول شبانه روزشون فرق میکنه و توضیحات
زیادی در این باره هست که متاسفانه چون به بحث تاپیک مربوط نمیشه دیگه ادامه نمیدم
راستی اقا میلاد:
نقل قول:
هر چند وقت یک بار هم مدت زمان یک دور گردش زمین به دور خورشید تغییر میکنه ولی به قدری کمه که همین طوری نمیشه متوجه شد ، مثلا 100 میلیون سال پیش ما در زمین روز ها و سالهای کوتاه تری داشتیم !
طبق توضیخاته بالا و یه سری مطالب دیگه هر 6سال یک بار طول سال به جای اینکه 365 روز باشه 366 روز هست که بهش سال کبیثه میگن پس طول روز یا شب تغییر کرده که خدودا 1 روز به سال اضافه شده همچنین ما هر سال اگه توجه کنم و با چنتا محاسبه ساده میتونیم متوجه بشیم که سال نو در هر سال 20 ثانیه زودتر تحویل میشه که با زهم این تغییر را نشون میده
اما در این مورده این شکلی که گزاشتین:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
2 باره شما دارین همون اشتباه اولتون را تکرار کینید:
نیروهای وارده برای 2 حالت یکی هست و همچنین برابر
همچنین فشار هم اون بالا به یک اندازه هست همچنین نیروی گریز از مرکز و تاثیر فشار هوا و مقدار نیروی اصطحکاک هم در هر 2 حالت یکی هست تنها دلیل اینکه این ها به حالت عودی هستند اینه که سازنندگان قصد داشتن که این پروانه ها فصای کمتری را اشغال کنن و در یک محیط بشه از تعداد بیشتری از این دستگاهها برای تولید برق به وسیله باد استفاده کرد.
نقل قول:
متاسفانه برای خیلی از موارد ما معادل فارسی نداریم ، مثلا ما در زبان انگلیسی واژه ای داریم به اسم Gravity وقتی این مورد توی فرمول ها آورده میشه همه میرند سراغ جاذبه زمین ولی این واژه برای همه اینها استفاده میشه
اون Gravity هم نیروی گرای زمین یا همون نیروی گرانش (جاذبه) زمین هست که به همه اجسام وارد میشه
خدا اخرو عاقبت سه تایمونا به خیر کنه با این مسائل فیزیک که توی این تاپیک به راه انداختیم:31: