سلام
ممنون از نظراتتون.
یک نکته ای توی نوشته هاتون هست که می گه ، صفحه، مادی نیست. می شه این رو بیشتر توضیح بدید؟ چون استفاده از پرگار رو پیشنهاد داده بودید که روی یک جسم مادی قرار می گیره.
Printable View
سلام
ممنون از نظراتتون.
یک نکته ای توی نوشته هاتون هست که می گه ، صفحه، مادی نیست. می شه این رو بیشتر توضیح بدید؟ چون استفاده از پرگار رو پیشنهاد داده بودید که روی یک جسم مادی قرار می گیره.
خواهش می کنم.
عرض شود که اگر من به پرگار اشاره کردم منظورم از این پرگار هایی نبود که توی بازار هست ! در واقع مفهوم ریاضی پرگار مد نظرم بود . که یک پرگار ایده آل پرگاری هست که قادر به رسم هر دایره ای با هر شعاعی هست :
نقل قول:
وقتی در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به پرگار اشاره میشود (مثلاً در مسائلی که مشروط به استفاده از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و پرگار شدهاند) منظور ممکن بودن رسم دایره هندسی است و نه پرگار واقعی به معنی ابزار رسم دایره. به این معنی پرگار میتواند دایرهای به هر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دلخواه بزند که این کار با پرگار واقعی ممکن نیست.
با سلام .
اساتید تعریف یه تابع خطی دقیقا چی هست ؟ همینی هست که این جا نوشته :
A linear function is a function [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] which satisfies
and
الان مثلا این تابع رو توی کتاب گفته خطی هست :
من سوالم این هست که الان که تابع x(t) مشخص نیست چی هست چه جوری گفته خطی هست ؟ خوب ممکنه تابع x چیزی باشه که اون دو تا شرط بالا رو ارضا نکنه . چرا گفته خطی هست ؟
خب به نظر میاد شما دارین درس سیگنال و سیستم برق رو میخونین. تعریفی که گفتین درست هست و این مشکل و گنگی به خاطر notation معمول هست که خواننده رو گیج میکنه. ببینید ورودی سیستم شما (تابع) شما x هست و نه t، اینجا کاری به این نداریم که خود ورودی (یعنی x هم به پارامتر t وابسته است.
پس سیستم بالا خطی است چون اگر ورودی رو k برابر کنیم (یعنی x به kx تبدیل بشه) دقیقا خروجی هم k برابر میشه (خاصیت همگنی)
و اگر دو ورودی x , y داشته باشیم خروجی هم حاصل جمع پاسخ سیستم به هریک ازین ورودیها خواهد بود. (خاصیت برهم نهی)
در نتیجه این سیستم خطی هست.
اشتباه ازینجا ناشی میشه که شما وقتی میخواین مثلا ورودی رو دو برابر کنین t رو هم در نظر میگیرین در حالی که t پارامتری ناشی از خود سیستم هست و نه ورودی (البته این پارامتر باعث میشه سیستم وابسته به زمان بشه) پس در بررسی یک چنین سیستمهائی به این توجه داشته باشید که ورودی فقط و فقط x هست.
دوست عزیز من نگفتم شما ریاضیات حفظی کار میکنین. در واقع چینش و بیان مطلب در اون کتاب بر اساس نکته بندی کردن و فرموله کردن همه چیز هست (اینطور به نظر میاد و تقریبا میشه مطمئن بود) و یه جوری شبیه فراهم کردن انواع ماهی عوض یاددادن ماهیگیری هست. کتابی هم خوب هست که همه جور نکتهای رو گفته باشه یا به عبارتی همه جور ماهی رو یاد بگیریم که از دستتمون در نره!!!! اما اینکه خواننده چه روشی داره اون دیگه نظر من نبود. خود من هم ازین تیپ کتابا زیاد خوندم. بهرحال منظورم شما نبودید.نقل قول:
راجع به اون ضریب همه چی بستگی به فرض اولیهی شما داره. شما اگه فرمولهای تبدیل فرکانس و عکس تبدیل رو کنار هم بذارین به یه اتحاد میرسین که فقط و فقط نشون میده دو طرف عبارت با هم برابر هستند. اون ضریب در واقع ضریبی هست که برای این برابری لازمه و ازونجا به دست میاد. حالا فرقی نمیکنه که شما در تعریف خودتون این ضریب رو جزء کدام طرف میارین:
ضریب رو توی تعریف تبدیل فوریه بذارین یا توی تعریف عکس تبدیل فوریه بذارین یا به نسبت مساوی (جذر ضریب چون در هم ضرب میشن) بین هردو تعریف تقسیم کنید یا حتی به شکل غیرمساوی بین دو تعریف قرار بدین. چیزی که مهم هست وحدت رویه است. یعنی اگه شما در طول یک کتاب یا مسئله همهی ضریب رو در تعریف عکس تبدیل فوریه گذاشتین این فرض در تمام اون کتاب یا مسئله ثابت بمونه....
دوستان من توب مبحث گراف با اینها مشکل دارم و نفهمیدمشون
1.گراف دوبخشی کامل
چیزی که ازش فهمیدم یعنی توی v1 و v2 باید گره های غیر مجاور رو بزاریم؟این استدلال درسته؟
آیا باید همه گره ها رو بزاریم یا اگه چندتا گره هم اضافه اومد نمیشه دوبخشی کامل؟
2.یکریختی
توی یکریختی هم معنی پوشا بودن و یک به یک بودن رو اصلا نفهمیدم.
فردا امتحان میانترم دارم ممنون میشم یکی از دوستان برام توضیحشو بده.
سلام بچه ها من چند روز دیگه امتحان ریاضی مهندسی دارم
الان یه سوال در مورد تابع زوج و فرد دارم که با سری فوریه باید حل بشه که من جوابشو رو بلد نیستم:41:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توروخدا دوستانی که بلدن زجمت بکشن جوابشو بگن
سلام
اساتید این سوال به نظرتون 2 تا گزینه ی درست نداره ؟ :23:
سلام اينجا AD نيمساز كدام زاويه است؟زاويه BAC يا BAM؟نقل قول:
BAC !نقل قول:
ولی فک نکنم بازم فرقی داشته باشه
دوستان ممنون میشم یه عنایتی بکنید :40:نقل قول:
سلام
چرا می گید دو تا گزینه ی درست داره ؟ تا اونجایی که من می بینم همه ی گزینه ها با هم متفاوته .
من نتونستم گزینه ی صحیح رو پیدا کنم ولی ببینید این رابطه به دردتون می خوره ؟ قابل اثبات هم هست خواستید بگید اثبات کنم :
ببینید من حرفم اینه :نقل قول:
هر نقطه ی دلخواه M روی ضلع BC بگیریم و اون رو ب A وصل کنیم. حاصل ضرب خارجی BC در AM ( بردار جدید ) 2 برابر مساحت مثلث هست . AB * AC هم ک 2 برابر مساحت مثلث هست ... !
پس گزینه های 2 و 3 میتونن درست باشن .
آها اون ضرب خارجی هست !
بله درست می فرمایید گزینه ی دو و سه یکی هستند چون :
می دونیم که تفاضل دو بردار از به هم وصل کردن دو انتهاشون به دست می یاد که تفاضل میانه و نیمساز ، روی ضلع BC واقع خواهد شد :
و این یعنی گزینه ی دو و سه معادلند .
با سلام .
اساتید تبدیل فوریه یه تابع متناوب چه جوری به دست میاد ؟ یه چیزی مثل این :
سلام
گزینه ی درست کدومه ؟
مرسی :40:
سلام به نظرم گزينه 2 درست است ميتونيم به طور تقريبي گزينه ها را امتحان كنيم با تشكرنقل قول:
به نظر من هم گزینه ی دو درسته
توجه داریم که دنباله صعودی است. به ازای M=k+1 داریم :
که عبارت بالا کوچک تر از هر عدد طبیعی k است.
بنابراین کوچکترین مقدار M گزینه ی دوم خواهد شد :
با تشکر از دوستان
من خودم هم به جواب 2 رسیدم :
با توجه ب اینکه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
داریم :
ک با توجه به طبیعی بودن n این نتیجه گیری بدیهی ــه !
اما جالب اینجاست طراح تست به سادگی اون اپسیلون رو نادیده گرفته و به گزینه ی 3 رسیده !!!
نقل قول:
با سلام
خودم یافتم ! :31: ( البته خودم که نه ) من به یکی از اساتید دانشگاه ایمیل زدم یه همچین جوابی دادند . در واقع باید اول سری فوریه تابع رو به دست بیاریم بعد حالا تبدیل فوریه اش رو محاسبه کنیم .
نقل قول:
salam. aval bayad zarayebe serie furiash (yani ak) ro hesab konid va
bad bar hasbe seri furie benevisidesh va bad ba estefade az jadval ya
hamontor mostaghim, tabdile furish ro mohasebe konid
masalan farzkonid zarayebe furish barabare ak shode bashe. darim
x(t)=SIGMA(ak.e^jkw0t) l
halaba tavajoh be inke tabdile furieye e^jkw0t barabare zarbe mishe, darim:
X(w)=SIGMA(ak.2p.DELTA(w-kw0 )) l
سلام جناب skyzare بابت جوابتون دست شما درد نكنه ميخاستم كتابي در مورد سري و تبديلات فوريه اگر ميشناسيد معرفي كنيد من كتابهاي آناليز رياضي را ديدم ولي بنظرم بحث آنها كامل نيست يا شايد من كامل مطالعه نكردم؟با تشكرنقل قول:
با سلام .نقل قول:
راستش من اصلا کتاب خاصی سراغ ندارم چون توی دانشگاه حتی این درس ریاضی مهندسی رو هم واحدش رو نداشتیم ( چون کارشناسی ناپیوسته بودم ) از بین این چند تا کتابی که دارم و در حد چند تا فصلش و حالا بخصوص اون سری فوریه و تبدیل فوریه اش رو که خوندم دیگه حالا بقیه فصل هاش رو نمی دونم ؛ اظهار نظر می کنم . این ها هستند :
ریاضی مهندسی پیام نور : این بدرد بخور نیست .
این ها هم کنکوری هست :
ریاضی مهندسی راهیان ارشد مومن زاده : این خوب بود ..
ریاضی مهندسی حیسن نامی از مدرسان شریف : این هم خیلی بدرد بخور نبود .
==============================================
سلام رشته من رياضي است در مورد سر ي وتبديل فوريه در كتاب آناليزرياضي2 پيام نور و آناليز رياضي آپوستل يك فصل وجود دارد همچنين در كتاب اصول آناليز حقيقي بارتل مركز نشر دانشگاهي بحثي در اين زمينه وجود دارد باتشكرنقل قول:
با سلام .
اساتید میخوام ب م م و ک م م این عبارت های کسری رو به دست بیارم باید چی کار کرد ؟ اصلا قاعده کلی برای کسری ها چی هست ؟خودم به جور می رم ولی دقیقا نمی دونم درست هست یا نه .
ابتدا ک م م رو محاسبه کنید ... !نقل قول:
به این صورت که کسر هارو هم مخرج کنید و سپس از مخرج فاکتور بگیرید و قدر مطلقشو از تو ک م م بیارید بیرون . بعدشم ک .م .م اعدادی ک باقی موندن ( صورت ها) رو بدست بیارید و در عبارت بیرون اومده ضرب کنید . مثلا برای مثال شما :
ب م م رو هم از فرمول حاصلضرب بر روی ک م م بدست بیارید !!
البته روش های سریع تری هم داریم ولی این روش بهتر تو خاطر میمونه !
ببخشید من همین جا یه سوال بپرسم .
مگه ک.م.م و ب.م.م فقط برای اعداد صحیح مطرح نبود ؟
آیا ما می تونیم ک.م.م و ب.م.م اعداد گنگ رو هم به دست بیاریم ؟ یعنی اصولا این مفاهیم برای اعداد غیر صحیح تعریف می شه ؟
چون تا جایی که یادمه توی گسسته خیلی تاکید می کردن که این اعداد حتما باید صحیح باشن .
خیلی ممنون
سلام براي تعين ك.م.م چند كسر بايد از صورت ها ك.م.م و از مخرج ها ب.م.م گرفتنقل قول:
با سلام خدمت دوستان عزیز،
من سه تا سوال داشتم که اگه لطف کنید و بهشون جواب بدید ممنون میشم، ببخشید اگه سطحشون یکم پایینه.
۱. n یک عدد طبیعیست. ثابت کنید اگر n+1 همزمان حاصل جمع دو مربع کامل متوالی(مثلا 9+4 ) و حاصل جمع یک مربع کامل و دو برابر مربع کامل بعدی آن باشد(مثلا 50+16), 2n+1 و 3n+1مربع کامل هستند.
۲.اگر از عدد ۹۸۷۶۵۴۳۲۱ ارقامی را حذف کرده و ارقام باقیمانده را نگاه داریم، عدد جدیدی خواهیم داشت با ارقام کمتر.
۲a.تمام مربعهای کاملی که با حذف شش رقم از این نه رقم به دست میآیند را بنویسید.
۲b.شخصی مدعی میشود: اگر رقم ۱ و سپس دقیقا سه رقم دیگر را حذف کنیم، هیچگاه مربع کاملی به دست نخواهیم آورد. این ادعا را در صورت درست بودن آن ثابت و در صورت اشتباه بودن آن با آوردن مثال رد کنید.
۳. یک مثلث به صورت کامل به چندین چهار ضلعی تجزیه شده است. بنابرین راسهای این چهار ضلعیها راسهای این مثلث، نقاطی برروی ضلعها و یا نقاطی در داخل این مثلث هستند.
۳a.ثابت کنید:اگر یک مثلث به n چهار ضلعی تجزیه شود و اگر i تعداد نقاط به وجود آمده ی داخل مثلث و r تعداد نقاط روی اضلاع مثلث( به علاوه ۳ راس مثلث) باشند، داریم:
2/(n=i+(r+1
۳b.اگر یک چهار ضلعی یک زاویه داخلی بزرگتر از °۱۸۰ داشته باشد، آنرا یک نوع بادبادک هندسی* مینامیم. تحقیق کنید، آیا امکان تجزیه یک مثلث به تعداد متناهی بادبادک هندسی وجود دارد.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] *منظور از بادبادک هندسی این چهار ضلعی خمیده است
با سلام .
اساتید من میخواستم تبدیل فوریه این تابع زیر رو که شکلش گذاشتم به دست بیارم از دو راه رفتم ولی چرا جوابها یکی نمیشه ؟ اولی که مطمئنا درست هست ولی چرا دومی جواب نمیده ؟؟
خوب این رابطه تبدیل فوریه هست :
پس برای شکل بالا داریم :
=================================
حالا من میخوام از یه روش دیگه برم :
این ها رو داشته باشید
( این هم توضیح درباره این تابع مثلثی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] )
تابع sinc هم این جوری تعریف میشه :
از طرفی تبدیل فوریه عدد ثابت هم این جوری تعریف میشه :
این هم جدول تبدیل فوریه
روش دوم :
خوب حالا من این شکل بالا رو این جوری نوشتم :
الان چرا جواب ها یکی نمیشه ؟؟
کجاش اشتباه هست ؟
سلام ثابت كنيد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] يكي از راه ها برهان خلف است ولي چگونه ميتوانيم به تناقض برسيم؟با تشكر
سلام
من یه سوال در مورد انحراف معیار دارم
یه سری نقطه در فضای دو بعدی دارم که میخوام انحراف معیار آنها را از منحنی رگرسیونشان بدست بیارم. نمیدونم چطوری میشه این کارو انجام داد.
تمام روابط مربوط به انحراف معیار یا برای داده ها در یک بعد و یا از توزیع هایی مانند نرمال و لوگ-نرمال استفاده میکنند ولی داده های من هیچکدام از این دو مورد نیست.
ممنون
تفاوت ضرب داخلی و خارجی چی هست؟
اصلا معنی این دوتا چیه؟
سلام. 9 تا پرتقال را در 4 جعبه بگذاریم بطوریکه تعداد پرتقالها در هر جعبه فرد باشد ...
سلام به نظر مياد مسئله جواب ندارد چون اگر مسئله را به شكل معادله در بياريم به صورت زير در مياد :نقل قول:
اگر هر كدام از xها را فرد بگيريم حاصل جمع طرف اول معادله عددي زوج خواهد بود در حالي كه 9عددي فرد است و تساوي برقرار نخواهد بود
با سلام .
اساتید فضای حالت این معادله دیفرانسیل رو چه جوری باید به دست بیارم ؟ روش حلش رو می خوام بدونم .
من 1 سوال تحقیق در عملیات داشتم:
مجموعه s ناتهی و بسته و محدب است .اگر مجموعه جهت های دورشونده محموعه s ناتهی باشه میشه نتیجه گرفت s بیکرانه؟
سلام
دوتا سوال داشتم
یک این که ثابت کنید حداقل دو نقطه روی کره زمین هستند که روی قطر باشند و هم دما باشند
دو این که
قطاری ساعت 8 صبح از شهر a به شهر b حرکت میکند و ساعت 8 شب می رسد. 5 روز بعد ساعت 8 صبح از شهر b به a می رود و 8 شب می رسد. ثابت کنید زمانی وجود دارد که این دو در یک مکان اند
راهنمایی: درس ریاضی عمومی 1. تازه قضیه مقدار میانی رو خوندیم
خیلی ممنون میشم اگه کسی زودتر جواب بده
با تشکر
دوستان ایا تابعی داریم که تو تمام نقاط دامنش پیوسته باشه ولی تو هیچ نقطه ای مشتق پذیر نباشه؟؟؟
اگه داریم ضابطش رو هم بگید
سلام از دوستان كسي ميدونه چطوري ميشه از روش ساروس براي محاسبه دترمينان ماتريسهاي بـــــــــــــــالاي 3*3 (نه خود 3*3) استفاده كرد؟؟؟؟؟؟