سلام بر شما:
در مورد خشک شدن هد یک نکته رو خدمتتون عرض کنم:
ساختار هد به گونه ای هست که از لوله های بسیار ریزی به نام Nozzle تشکیل شده. در دستگاه های مختلف بوسیله سازو کار های متفاوتی جوهر از درون این لوله ها پاشیده میشه و در واقع چاپ انجام میشه.
قطر این نازل ها حدود 20 الی 25 میکرون هست که در بزرگترین ذرات محلول (جوهر های پیگمنت) قطر ذرات جوهر کمتر از 0.1 میکرون هست و این یعنی نازل حدود 200 تا 250 بار بزرگتر از ذرات جوهر هست.
اما چرا اگر از پرینتر های جوهر افشان استفاده نشه خراب میشن.
اولا عرض کنم این خرابی نسبی هست یعنی ممکنه کیفیتش پایین بیاد و نه کاملا کار نکنه.
وقتی جوهر برای مدتی درون نازل ساکن باشه، به مرور به دیواره های اون رسوب می کنه. بنابراین به مرور زمان و به مرور استفاده نکردن های طولانی قطر این رسوبات زیاد میشه و در نهایت نازل گرفته میشه. این مسأله خصوصا در استفاده از جوهر های نامرغوب بسیار محتمل تر هست.
بنابراین در پاسخ به سوال شما در مورد اینکه چقدر استفاده نکردن باعث خرابی میشه باید بگم که ممکنه شما یک ماه و یا حتی ماه ها از پرینتر استفاده نکنید و بعد ببینید که هنوز سالمه، دلیلش اینه که نازل ها کاملا گرفته نشدن بلکه کمی مسدود شدن. این مسئله اگر به کررات رخ بده و یا از جوهر های نامرغوب استفاده بشه باعث گرفتگی برخی نازل ها و ایجاد خطوط افقی روی تصویر های چاپ شده میشه.
این مسئله در مورد تمام دستگاه های جوهر افشان صادقه اما بین دو مدل ذکر شده 1410 به دلیل کیفیت بالاتر ساخت و تفاوت کارکرد، مقاومت بیشتری داره.
در مراحل اولیه انسداد نازل های هد میشه با تزریق محلول هد بازکن که درواقع حلال رسوب های جوهر هست تا حد زیادی گرفتگی رو رفع کرد اما اگر گرفتگی زیاد باشه ممکنه دیه درست نشه.
بنابراین این که میگن هر هفته یا هر 5 روز ب دستگاهتون چاپ کنید، دلیلش این نیست که لزوما بعد از اون مدت دستگاه خراب میشه،دلیلش اینه که از خرابی جلوگیری بشه. (مثل مسواک زدن، اگر شما یک هفته هم مسواک نزنید اتفاقی برای دندان هاتون نمی افته اما اگر این مدت طولانی بشه خطر بیشتر میشه)
و اما در مورد نگهداری بدون استفاده، اولا سعی کنید حدالمقدور این اتفاق نیوفته ولی اگر ناگزیر بودید، بهتره پرینتر رو در داخل کارتنی قرار بدید که جریان هوا نداشته باشه تا کمتر باعث خشک شدن جوهر بشه.
با توجه به علاقه ای که در این موضوعات دارید، خوندن مقالات سایت پارس کپی رو پیشنهاد می کنم:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
براتون آرزوی موفقیت دارم