خب دوتا نکته هست. یکی موعد تحویل. یکی هم اینه که پرداخت سود به چه منوالی هست. قطعا هم با توجه به کیفیت خودروهای این شرکت باید فرض کنیم که انصراف میدیم (:n02:).
شما تو مثال هاتون فرض کردید سرمایه گذاری یکساله باشه که من تو طرح ندیدم موعد تحویل به یکسال بکشه. حداکثر شهریور 96 هست که میشه 11 ماه. خب پلن 10میلیونی رو فرض کنیم. من ندیدم جایی صحبت از نحوه پرداخت سود و اینا بشه تو طرح ایران خودرو. آیا سود بصورت ماهانه به شما پرداخت میشه، یا سود بصورت مرکب محاسبه میشه یا اینکه نه اصلا اصل و فرع پول در انتها دوره حساب و پرداخت میشه. با توجه به اینکه چیزی گفته نشده، حدس میزنم مورد سوم هست یعنی اصل و فرع پول رو موعد تحویل یا انصراف پرداخت میکنند. در اینصورت فرض کنیم شما روز قبل تحویل انصراف بدید اصل و فرع سرمایه شما میشه. برای سادگی اگر مثل شما فرض کنیم یکساله هست موعد، بعد 12 ماه اصل و فرع سرمایه میشه 12میلیون و 600هزار. حالا بقول شما اگر انصراف بدید 3 ماه هم بکشه پول شما رو پس بدن. با این فرض حساب کنید اگر 10 میلیون رو بذارید تو یه حساب با سود 19% برای 15ماه با شرط پرداخت سود دوماهه و قرار دادن سود مورد نظر تو حساب (یا صندوق) اصل و فرع سرمایه بعد 15 ماه چقدر هست. میشه 12میلیون و800هزار تومن.
پس صندوق به صرفه تره! تازه با این فرض که مدت سرمایه گذاری ایران خودرو 12 ماهه که اینطور نیست و11ماهه.
اما اگر فرض کنیم ایران خودرو به محض انصراف پول رو بده باید ارزش زمانی 12میلیون و 600 رو برای سه ماه بعد محاسبه کنیم. مثلا شما این 12و600 رو بذارید تو همون صندوق. بعد سه ماه 13میلیون و 400دارید که نشونه اینه که حالا به صرفه هست. بنابراین خیلی مهمه ایران خودرو پول رو چه زمانی بعد انصراف میده. اگر دیر بده به صرفه نیست. تو طرح ایران خودرو هم حرفی از ضمانت نقدینگی بعد انصراف زده نشده. کلا جالبه خیلی اطلاعات نمیدن به سرمایه گذار. شاید برید نمایندگیش بیشتر بهتون بگه که چطوره.
لازمه بگم که من اعداد رو با ماشین حساب مالی محاسبه میکنم. اگر گنگ هست فرمول و اینا رو بذارم :n39: