-
-
-
-
-
-
-
رفتنم از سايپا بهتر از ماندن در اين تيم بود
فرزانه: با انجام بازى زيبا، پرسپوليس را در خانه شكست مى دهيم
حميدرضا فرزانه مدافع تيم صباباترى يكى از كم ادعاترين و در عين حال بهترين مدافعان ايران است كه سابقه حضور در تيم هاى بزرگى را در كارنامه دارد. او كه فوتبال خود را از اميدهاى كشاورز شروع كرد اكنون در خط دفاع صباباترى خودنمايى مى كند و آمادگى خودش را به رخ همگان مى كشد. فرزانه به همراه سپاهان و سايپا ۲ بار قهرمانى در ليگ برتر را تجربه كرده است و در اين فصل با صباباترى به دنبال سومين عنوان قهرمانى در ليگ برتر است. فرصتى دست داد تا با وى همصحبت شويم و حرف هاى متفاوت او را بشنويم كه در ذيل
مى خوانيد:
• از گذشته فوتبالى خودتان بگوييد.
- من فوتبال را از تيم اميدهاى كشاورز شروع كردم و بعد از آن به پاس تهران آمدم و در اين تيم بازى در بالاترين سطح فوتبال ايران را تجربه كردم. سپس به سپاهان اصفهان رفتم و به همراه اين تيم قهرمان ايران شديم. بعد از آن در استقلال اهواز فوتبالم را ادامه دادم و پس از يك سال بازى در اين تيم به سايپا رفتم و با اين تيم هم به عنوان قهرمانى در ليگ برتر دست يافتم و اكنون هم در خدمت صباباترى هستم.
• موفق ترين دوران فوتبالى شما در چه دورانى بوده است؟
- در ۲ مقطع خيلى موفق بودم. بازى هايم در استقلال اهواز هيچ گاه از يادم نمى رود. در سايپا هم دوران موفقى را سپرى كردم.
• شما با سايپا قهرمان ايران شديد اما بعد از آن اين تيم را ترك كرديد و به صباباترى آمديد. در اين مورد صحبت كنيد.
- من شخصاً دوست داشتم در سايپا بمانم اما در آن مقطع شرايطى به وجود آمد كه از سايپا بروم. يادم هست كه مسئولان سايپا هم تمايل به ماندن من داشتند اما سوءتفاهماتى وجود داشت كه باعث شد به صباباترى بروم. در كل فكر مى كنم رفتنم از سايپا بهتر از ماندن در اين تيم بود. الان هم پشيمان نيستم و معتقدم در انتخاب خودم اشتباه نكردم. به هر حال گذشته ها گذشته است و اكنون فقط به صباباترى فكر مى كنم.
• امسال صباباترى بازيكنان بسيار خوبى به جمع خود اضافه كرد و مربى بزرگى مثل فيروز كريمى عهده دار سرمربيگرى اين تيم شد اما در ابتداى فصل نتايج خوبى نگرفتيد. به نظر شما علت اين امر چه بود؟
- ما سال گذشته تيم بسيار خوبى داشتيم و با برنامه وارد مسابقات شديم و در نهايت هم توانستيم سهميه ليگ قهرمانان آسيا را كسب كنيم اما اين فصل در باشگاه صبا تغيير و تحولات زيادى رخ داد كه مهمترين آنها انتقال تيم به قم بود. ما در ابتداى فصل از اين بابت ضربات زيادى خورديم. جدا از اين مسائل تيم ما كمى دير تشكيل شد و با همين شرايط ليگ را آغاز كرديم و نتوانستيم نتيجه گيرى مطلوبى داشته باشيم. البته با توجه به اينكه اوايل فصل بود كسب اين نتايج كمى طبيعى بود. به هر حال در آن مقطع، ليگ چند روزى تعطيل شد و ما از آن تعطيلى استفاده كرديم و در نهايت با پيروزى مقابل استقلال از بحران خارج شديم و اكنون هم در شرايط مطلوبى بسر مى بريم.
• گفتيد بازى با استقلال. از آن بازى و حساسيت هايش بگوييد.
- آن بازى براى ما بسيار مهم بود. حضور فيروزخان در تيم ما باعث شده بود حساسيت اين مسابقه بالا برود. با اين وجود قبل از مسابقه همقسم شديم استقلال را شكست دهيم و در جريان بازى نيز خداوند كمك كرد و موفق شديم به هدف خود دست پيدا كنيم. استقلال تيم بسيار خوبى است و در همان بازى نيز ما را آزار داد. اكنون هم مطمئن هستم اين تيم يكى از مدعيان اصلى عنوان قهرمانى است.
• شما با ۱۳ گل خورده يكى از بهترين خط دفاع ها را در اختيار داريد. علت اين اين موضوع را بيان كنيد.
- ما در خط دفاعى بازيكنان خوبى داريم. من هم به عنوان يك مدافع نهايت تلاش خود را در هر بازى براى موفقيت تيم انجام مى دهم و از هيچ كوششى دريغ نمى كنم. علاوه بر اين فيروزخان در تمرينات، كارهاى اختصاصى براى مدافعان در نظر گرفته اند و تمركز زيادى روى گل نخوردن داريم. به نظر من بهتر از اين هم خواهيم شد و بايد به حدى برسيم كه آمار گل هاى خورده ما به حداقل برسد.
• اما در خط حمله زياد موفق عمل نكرده ايد. به نظر شما عامل اصلى كمتر گل زدن مهاجمان صباباترى چيست؟
- با توجه به اينكه هفته هاى ابتدايى گل هاى زيادى را دريافت كرديم آقاى كريمى سيستمى را براى صباباترى در نظر گرفته اندكه در اين روش ابتدا براى گل نخوردن تلاش مى كنيم و وقتى از دروازه خود حراست كرديم به دنبال
گل زدن هستيم. تيمى هم كه با اين سيستم بازى كند قطعاً گل هاى زده كمترى خواهد داشت. البته من ايمان دارم در آينده اين مشكل نيز برطرف خواهد شد و گل هاى بيشترى به ثمر خواهيم رساند.
• ديدار با پرسپوليس نزديك است. ارزيابى شما از اين ديدار چگونه است؟
- پرسپوليس تيم قهرمان فصل گذشته و نماينده ايران در ليگ قهرمانان آسياست. بازى كردن مقابل اين تيم در آزادى براى هر تيمى كار مشكلى است اما ما مى رويم تا با انجام يك بازى زيبا پرسپوليس را در خانه شكست دهيم. شك نكنيد در اين مسابقه فقط به دنبال ۳ امتياز خواهيم بود.
• تقابل خط حمله قدرتمند پرسپوليس و خط دفاع خوب صباباترى ديدنى خواهد بود. اين طور نيست؟
- صددرصد. نه تنها اين موضوع ديدنى است بلكه تقابل ۲ تيم در همه خطوط زيبا خواهد بود. مطمئن هستم پرسپوليس و صباباترى امروز هم مانند سال هاى اخير بازى زيبايى را به نمايش خواهند گذاشت و همه تماشاگران از اين بازى لذت خواهند برد.
• به نظر شما صباباترى در پايان فصل چه رتبه اى كسب خواهد كرد؟
- ما براى قهرمانى مى جنگيم اما با توجه به شرايط فعلى تيم فكر مى كنم جزو ۵ تيم بالايى جدول قرار بگيريم. ما بايد هدف خود را بالا در نظر بگيريم تا حداقل در رده هاى بالايى باشيم.
• با اين حساب نبايد روى صبا به عنوان يك مدعى قهرمانى حساب باز كرد؟
- ما براى قهرمان شدن مى جنگيم اما بايد قبول كنيم براى قهرمانى بايد شرايطمان فراهم باشد. قهرمانى ابزار مى خواهد كه در حال حاضر ما به طور كامل اين ابزار را در اختيار نداريم.
• انتقال تيم هاى تهرانى به شهرستان به ضرر تيم هاست يا به سود آنها؟
- من شخصاً با اين كار مخالفم چرا كه معتقدم اين كار فوتبال كُشى است. وقتى يك تيم تهرانى به شهرستان مى رود، ديگر آن انگيزه قبل در آن تيم وجود ندارد. به نظر من تيم هاى شهرستانى بايد از دسته هاى پايين تر شروع كنند و به ليگ برتر برسند نه اينكه ما يك تيم ليگ برترى را در اختيار يك شهرستان قرار دهيم. تيمدارى در ليگ برتر با تيمدارى در دسته هاى پايين تر متفاوت است چرا كه در ليگ برتر بايد با تيم هاى صنعتى و بزرگ مسابقه داد اما در دسته اول اين طور نيست.
• صباباترى مى تواند در هر ۳ جام حضورى مقتدرانه داشته باشد؟
- مطمئن باشيد اين طور خواهد بود. ما يك تيم در داخل زمين و يك تيم هم در خارج از زمين داريم. قطعاً در هر ۳ جام با قدرت حضور پيدا مى كنيم و عملكرد مطلوبى از خود بر جاى خواهيم گذاشت. ما پتانسيل بالايى داريم و بايد از آن استفاده كنيم تا در آسيا هم از حيثيت فوتبال ايران دفاع نماييم.
• در پايان اگر صحبت خاصى مانده است بفرماييد.
- من از همين جا از مديرعامل محترم باشگاه آقاى سرتيپ ملاحى تشكر مى كنم چرا كه ايشان واقعاً زحمت مى كشند و در بخش مديريتى به تنهايى بار تيم را به دوش مى گيرند.
-
آنها همكار نيستند، رقيب هستند
در انتظار نتيجه دوئل مصطفوى و فرخزادى
پرسپوليس اين روزها با دشوارى هاى گوناگونى روبرو است كه بسيارى از آنها ساخته دست اندركاران باشگاه و تيم است. پرسپوليس مى توانست و مى تواند بسيارى از اين مشكلات را تجربه نكند اما به نظر مى رسد مسئولان باشگاه به يك بن بست رسيده باشند. گذشته از آنچه در داخل تيم و در جريان تعامل بين تيم و باشگاه مى گذرد، اعضاى هيأت مديره پرسپوليس هنوز نتوانسته اند مشكلات بين خود را حل كنند و هر روز صف بندى هاى تازه اى صورت مى گيرد. آنچه در اين مجموعه شاهد هستيم با بسيارى از باورها در تضاد و چنان حاد است كه تكذيب آن نياز به يك روحيه عميق دارد كه البته كم مشاهده نمى شود. در اين بين، باور وجود تضاد چنان در جسم و روح بعضى از اعضا رخنه كرده كه از هيچ دستاويزى براى به در كردن رقيب از ميدان ابا ندارند و شايد مشكل از همين جا ناشى مى شود كه مديران پرسپوليس همتايان خود را نه همكار بلكه رقيب مى بينند. در چنين شرايطى بديهى است كه كاركردن بسيار دشوار مى شود و البته در اين بين اعضايى نيز هستند كه بين هم خبر مى برند و مى آورند تا با درگير كردن ديگر اعضا به اهداف خود برسند و جالب اينكه از عشق ورزى به هواداران هم سخن مى گويند. براى چنين ادعاهايى مستندات غيرقابل انكارى وجود دارد كه مى تواند در اختيار معاونان دولت كه با مسأله پرسپوليس درگير هستند، قرار بگيرد. البته به شرط آنكه اعضاى هيأت مديره حداقل مقابل مسئولان ارشد خود صداقت را در پيش بگيرند، گو اينكه حداقل پاره اى اتفاقات در جلسات هيأت مديره در جريان رودررو كردن ها اتفاق افتاده اند. در اين ميان بار ديگر بايد تأكيد كنيم سر نخ اصلى همه اين مشكلات انتخاب ناصواب چهره ها و چينش غلط تركيب هيأت مديره بوده كه بدون در نظر گرفتن ظرفيت ها و نگرش افراد صورت گرفته است. امروز بعد از يك وقفه چند هفته اى بار ديگر شاهد تقابل جدى داريوش مصطفوى و مجيد فرخزادى هستيم. هر يك از اين ۲ ديگرى را متهم به زياده خواهى مى كند. مصطفوى هيچ گاه نتوانسته از اين فكر خلاصى يابد كه فرخزادى از كانديداهاى مديرعاملى بوده و اعتقاد دارد او همچنان به دنبال اين پست است و در مقابل، فرخزادى ضمن رد اين ادعا و تأكيد بر اينكه به خاطر مصلحت هاى سياسى، قبل از اينكه مصطفوى مديرعامل شود از پذيرش اين مسئوليت امتناع كرده و دليلى ندارد كه به دنبال آن باشد، مدعى است كه بزرگترين مشكل موجود با وى، سختگيرى هاى نظارتى است كه اعتقاد دارد بايد باشد تا حيف و ميلى صورت نگيرد. بديهى به نظر مى رسد كه با وجود چنين نگرش هايى، همسوسازى اين چهره ها ميسر نخواهد شد و هر روز بيش از آنچه هرس شود بر شاخ و برگ اختلاف ها افزوده مى گردد. البته اين بار به نظر مى رسد دوئل ۲ عضو هيأت مديره يك قربانى داشته باشد، هر چند كه ورود على سعيد لو و چنانچه شنيده مى شود شخص رئيس جمهور به موضوع، آرامش و ثبات نسبى به اوضاع بخشيد اما ترديدى نيست كه تمام بحث هاى ديگر اعم از موضع گيرى هاى يك جانبه يا وجود جاسوس در سطوح بالاى مديريتى كه از سوى بعضى از اعضاى هيأت مديره مطرح شده و مى شود، بهانه هايى براى زدن حرف هاى ديگر است. حرف هايى كه به بخشى از آنها اشاره داشتيم و البته جالب اينكه هر دوى آنها مى گويند نفر ديگر به غلط فكر مى كند و هر يك مى خواهد آن يكى را از كار بركنار كند! در اينجا البته ذكر يك نكته ضرورى است؛ آنچه امروز بين اعضاى هيأت مديره از متهم كردن به خبرپراكنى تا تهديد به طرح شكايت در محاكم قضايى مطرح مى شود، هر چند در تاريخ پرطرفدار ترين باشگاه كشور بى سابقه بوده و به عنوان بدعتى تلخ از دوران رياست محمد على آبادى بر اين باشگاه بر جاى خواهد ماند اما نبايد اين حقيقت را هم انكار كرد كه آنچه امروز در بعد فنى و در تيم مى گذرد را نبايد به طور مستقيم متأثر از اين فرايند دانست و مسئوليت را از شانه كادر فنى ساقط كرد، هر چند اگر اين جدل هاى مديريتى نبود، قراردادهايى بسته نمى شدكه بعضى ها هر چه بخواهند انجام دهند و نتوان به آنها گفت بالاى چشمتان ابرو است. اگر اين درگيرى ها نبود و هيأت مديره به راستى با هم هماهنگ بودند، بعضى ها با هر روز غش كردن در آغوش يك عضو بر كم كارى هاى خود سرپوش نمى گذاشت
-
قطبى - كريمى
بازى بامزه ها
حجم انتقادات از افشين قطبى به حدى زياد شده كه او در شرايط فعلى فقط بايد با برد جواب منتقدانش را بدهد. قطبى آشكارا با آن آدم منطقى فصل گذشته فاصله گرفته اما مى گويد: «من عوض نشده ام بلكه منتقدان عوض شده اند! من همان قطبى فصل گذشته ام اما آنهايى كه از من انتقاد مى كنند عوض شده اند. اين عده فصل گذشته از من حمايت مى كردند اما حالا انتقاد مى كنند!» البته قطبى نمى گويد چرا حاميان او (يا اكثر حاميانش) حالا تبديل به «منتقد» شده اند اما او بايد بداند كه زمينه بسيارى از انتقادات را خودش ايجاد مى كند. وقتى مصطفوى مى گويد ديكارمو يكى از بهترين هاى تاريخ پرسپوليس مى شود و وقتى قطبى هم به نوعى اين مسأله را تأييد مى كند، مشخص است كه رسانه ها هم واكنش نشان مى دهند اما به هر حال قطبى اين روزها فشار بسيارى را تحمل مى كند و شايد به همين خاطر حرف هاى عجيبى هم مى زند. او براى رهايى از اين فشار «بايد» صبا را ببرد و چاره اى جز اين ندارد چرا كه در هفته هاى اخير استقلال هم خوب نتيجه گرفته و حالا ۳ امتياز بيشتر از پرسپوليس دارد.
اظهارات بامزه قطبى
از قطبى در مورد كريمى پرسيده اند و او گفته مربى بامزه اى است! البته در بامزه بودن كريمى شكى نيست اما خود قطبى هم با توجه به حرف هايى كه زده ثابت كرده كه آدم بامزه اى است. اظهارات عجيب و البته بامزه قطبى در اين مدت كم نبوده و او نشان داده پتانسيل تيتر شدن را حتى در روزهايى كه پرسپوليس بازى ندارد، دارد. قطبى و كريمى فصل گذشته در دربى تهران به تساوى يك بر يك رسيدند اما حكايت بازى امروز فرق مى كند. كريمى براى اعاده حيثيتش مى جنگد و قطبى براى اينكه از زير فشار خارج شود. سرمربى پرسپوليس مى داند اگر صبا را نبرد تيمش همچنان در بحران به زندگى اش ادامه مى دهد چون ماجراهاى مربوط به توره، ماركو، ديكارمو و... به اندازه كافى سوژه ساز شده و حالا فقط پيروزى پرسپوليس مقابل صبا مى تواند قطبى را به ساحل آرامش برساند به خصوص اگر اين پيروزى با گل ديكارمو حاصل شود!
مصطفوى نمى تواند ...
بعد از اتفاقات اخير برخى شايعه كردند اگر قطبى به صبا هم ببازد بركنار مى شود و حتى جانشينانى براى اين مربى مطرح شد اما مصطفوى كه اخبار فوق را تكذيب كرده خود به خوبى مى داند در مورد بركنارى قطبى اختيار تام ندارد و همان طور كه قبلاً هم به دفعات نوشتيم او قطبى را نياورده كه حالا بخواهد بركنارش كند. بركنارى احتمالى قطبى به مسائل بسيارى ربط دارد و البته بايد ديد نظر على آبادى چيست اما نكته اينجاست كه اين روزها خود مصطفوى هم به خاطر ۴ شكست پرسپوليس و البته حواشى اخير تحت فشار است و در واقع تيم مديريتى پرسپوليس هم به پيروزى در بازى پنجشنبه نياز مبرم دارد.
بازى مهره ها
نبرد امروز نبرد مهره ها هم هست. امثال شيث، گل محمدى، غلامرضا رضايى، محمد نورى، عادل كلاه كج، فريدون فضلى و... همان قدر انگيزه دارند كه ستاره هاى پرسپوليس. آنها خوب مى دانند كه اين بازى را على دايى به دقت مى بيند. از نظر شرايط جدولى هم هر ۲ تيم در موقعيتى هستند كه با كسب نتيجه مساوى بشدت ضرر مى كنند و همين عامل مى تواند بهانه اى شود براى زيباتر شدن و تهاجمى تر شدن بازى حساس هفته چهاردهم ليگ.
-
چون استقلالى است…
پيوس: مصطفوى مى خواهد تاريخ پرسپوليس را خراب كند
اظهارات داريوش مصطفوى در مورد ديكارمو سروصداى بسيارى به پا كرده به طورى كه كارشناسان فوتبال هم در اين مورد واكنش نشان دادند.فرشاد پيوس گلزن بزرگ تاريخ پرسپوليس در اين مورد گفت: «ديكارمو اصلاً در حد و اندازه هاى اسم پرسپوليس هم نيست. شايد آقايان فقط يك فيلم از او ديده اند اما او نه خوب شوت مى زند، نه گلزن است و نه سر مى زند. آقايان دارند لجبازى مى كنند. يك هزينه اى از بيت المال كرده اند و حالا همه چيز را توجيه مى كنند. يعنى همه ايران اشتباه مى كنند و فقط ۲ نفر او را خوب مى بينند. يكى قطبى و ديگرى مصطفوى.» پيوس افزود: «ما اشتباه مى كنيم اما آيا هواداران پرسپوليس هم اشتباه مى كنند؟ اين خنده دار است كه مى گويند ديكارمو از بهترين هاى تاريخ پرسپوليس است! پرسپوليس در همه تاريخ، تيم مهاجمان بزرگ بوده و در اكثر فصول، آقاى گل پرسپوليسى بوده اما حالا ديكارمو را در حد بهترين هاى تاريخ مى دانند. شايد آقاى مصطفوى شوخى مى كند و شايد هم چون استقلالى است مى خواهد تاريخ پرسپوليس را خراب كند اما واقعيت آن است كه ديكارمو با هيچ ملاكى حتى در حد اسم پرسپوليس هم نيست و شايد به درد ليگ دسته دوم ايران بخورد.