والا اون زمان که من میخواستم بگیرم روی پاییه 900 بود الان اروزن شدهنقل قول:
من اگه خودم اون زمان این قیمت بود حتما N200 رو میگرفتم ولی بازم نظر خودته در هر چون من کارای دل رو دیدم میگم دل ولی بازم
خودت هرچی دلت میخواد بگیر که بعدا پشیمون نشی
والا اون زمان که من میخواستم بگیرم روی پاییه 900 بود الان اروزن شدهنقل قول:
من اگه خودم اون زمان این قیمت بود حتما N200 رو میگرفتم ولی بازم نظر خودته در هر چون من کارای دل رو دیدم میگم دل ولی بازم
خودت هرچی دلت میخواد بگیر که بعدا پشیمون نشی
اولا گمرک نمیگیرن چون مگه هر کی لپ تابشو رو همراه خودش بیاره ایران اینجا گمرک میگیرن
طرف میگه مال خودم هست و به عنوان وسیله شخصی میاره این از این
دوم همیم کارهایی که شما انجام میدین زیاد هم اهل بازی نیستم
در ضمن چون پول کم دارم و بیشتر نمیخوام هزینه کنم و خالم میخواد بران بیاره چیزی هم روش نمیکشه
اگه بخوام ایران بگیرم با این پول حتما باید برم سراغ acer , فوجستو که اونم با این قیمت دوستان گفتن خوب نیست زیاد
چون cpu هم Cdeleron هست و اکثرا از این Cpu دل خوشی ندارن
اینا دلایل من بود
عزیز جان هر وسیله که با کارتون بیاری گمرکی دارهنقل قول:
دست مار رو هم بگیر میتونه یه نرم افزار برامون بیاره ؟
سلام دوستان
يه دوستي دارم كه يه آشنايي داره و از خارج لپتاپ مياره (وايو)
ميگفت با 1200 ميتوني يه چيز خوب بگيري كه اينجا همون مدل 1700-1800 تومنه
مشخصات دقيقش يادم نيست كسي ميدونه كه اصلا ارزونتر درمياد؟ و اينكه مطمئن هست كه مثلا دست دوم نباشه و ضربه نخورده باشه؟
ممنون
يه چيز ديگم ميخواستم بدونم كه بين سوني و دل كدوم بهتره (براي بازي و كارهاي خيلي خفن نميخوام) سبكي و كم مصرف بودن باتريشم مهمه برام
نقل قول:
سلام
توی دبی که حداکثر اختلاف با ایران میتونه 300 $ باشه اونم واسه مدل های تاپ , نه مدل های بورس بازار ایران که به دبی بیشتر نزدیک و حداکثر اختلافی 150 $ دارن .
امریکا هم اگه شنما بخوای واسه مثال همین dell xps m1530 رو ببندی که زیگورات 1.750.000 میده باید همینقدر یا بیشتر هم بدی ولی خوب اونجا از لحاظ گارانتی و ساپورت نرم افزاری و و سابل جانبی که به مناسبت هر عیدی میدن هم از زمین تا اسمون با ایران فرق داره . در کل امریکا هم بیشتر از 400 - 300 اونم در مدل های خاصی مثل اپل و ... و نه سونی و دل و .... که اینها با ایران حداکثر اختلاف 200 $ داره .
اروپا هم که از ایران گرونتر نباشه ارزونتر نیست و معمولا اروپا از ایران گرونتر .
در کل ایرن بیشتر از 200 $ اختلاف قیمت نداره و این اختلاف 600 $ واقعا غیر قابل قبوله و شاید اون سیستم نو نیست یا از اینهاست که رفع عیب ازشون شده .
ظاهراً 6870 خيلي از vostro 1510 با گرافيك و رم تقريبا يكسان به صرفهتر است. به شخصه طرفدار دل بودم ولي پورتهاي محدود وسترو و كيفت ساختش آدم رو مايوس ميكنه. راستي ريوو خوب از 6870 جايي هست؟
1. 6870در مقايسه با DV5-1050چه فرقهايي دارند چون از سريهاي مختلفي هستند احتمالا ساختشون هم بايد فرق كنه ! آيا اينطوريه؟؟؟
2. چه مدلهايي از HP تي وي داره؟
3. مانتيتور اچي پي بيشتر آدم رو خسته ميكنه يا وسترو ؟ كدوم كيفيتش بهتره؟
4. نظر شما در مورد كيفيت ساخت وسترو چه جوريه، چند ساعت در روز ميشه ازش كار كشيد؟ در مورد Hp چه جور چند ساعت در روز جواب ميده؟ راستي مشكل DV ها رو كه داغ ميكردند اين هم داره؟؟؟؟؟؟؟
اي كاش ريجستر اينجا بود جواب ميداد!!!!:19:
یک لب تاپ می خواهم.
بودجه ام تا 700 الی 800 تومان.
لطفا مدل و قیمت و سیسیتم آن را بگویید.
شما بگو چی میخواینقل قول:
همه از ایران برنامه میبرن اونجا به خاطر ارزونیش
Acer Aspire 6920 با کانفیگ زیر انتخاب خوبی میتونه باشه:نقل قول:
Processor: Core2Duo 2Ghz/ L2Catch: 2MB/ Bus: 667Mhz
RAM: 4096 MB
H.D.D: 250 GB
Graphic: Intel X3100 358MB
Monitor: 16.9 inch WXGA CrystalBrite
OpticalDrive: BlueRay
مودم و کارت ریدر و FP و LAN NIC 10/100 داره، و WLAN و بلوتوث و iLink هم نداره.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
کسی جواب ما رو نمیده؟؟؟؟نقل قول:
سلام خدمت دوستان
من میخوام لپتاپ تا سقف 1.4 میلیون بگیرم. فعلا نظرم روی hp-dv4 1050ه. شما با این قیمت به من چی پیشنهاد میدید؟
کاری که باهاش دارم اکثرا برنامهنویسیه بعلاوه اینکه گاهگاهی یه بازی هم باهاش بکنم و همچنین تماشای فیلم.... ممکنه گاهی اوقات تا 9-8 ساعت هم روشن باشه... در ضمن میخوام تا سه چهار سال دیگه جوابگو باشه...آیاا این لپتاپ میتونه جواب کار منو بده یا مدل بهتری پیشنهاد میکنید؟
میتونید لینک یه ریویو کامل در مورد این لپتاپ رو به من بدید؟
دیگه اینکه اگه بخوام با گارانتی ایران اچ پی بگیرم از فروشگاه بگیرم بهتره یا از سایت خود ایران اچ پی؟
ممنون.
سلام.
من 1.بهترین 2.مطمئن ترین3. باصرفه ترین خلاصه بهترین انتخاب ترجیحآ گارانتی 3 ساله.
تا سقف 2 تومن.
مدل. مارک .گارانتی؟
یادتون نره که من با جمع کردن پول تو جیبی هام می خوام بگیرمش و اصلا طاقت خرابی اونو ندارم!
دوست عزیزنقل قول:
با این قیمت میتونی برند دل یا اچ پی با کانفیگ خوب انتخاب داشته باشی
روشن بودن خیلی زیاد توصیه نمیشه /خودم روزی 4 ساعت مدام روشنه مشکلی نداره (dv 5 1060 دارم)
گارانتی ایران اچ پی را نمیتونی از بازار تهیه کنی فقط سایت ایران اچ پی داره
یه سرچ تو این تایپک بکن
من اینو قیمت گرفتم 845 بود با همین مشخصاتنقل قول:
قیمت hp DV6720 با سی پی یو دوال کور چنده؟
والا من شخصا زیاد با HP حال نمی کنم اگه دل یا سونی بود میتونستم کمک کنم حالا اگه نظرت عوض شد بگونقل قول:
با این پول میشه xps 1530 یا 1330 xps بگیری
cpu : core2due 2.5 6mb
3-4 gig ram
15.4"-13.3
VISTA
GEFORCE 8600-8400
BLUETOOTH-MOUSE-BAG+FINGER PRINT
1.5 میلیون
Sony VAIO FW-190NEH
سوني وايو اف دبليو 190
Core 2 Duo 2.5 GHz
مشخصات كلي :
نوت بوك معمولي
پردازنده: Intel Core 2 Duo 2.5 GHz - Cache 6 MB - Bus 667 MHz
هارد ديسك: 320 گيگابايت
حافظه رم : 3072 مگابايت
كارت گرافيكي: 1535 مگابايت - ATI 3470 HD
صفحه نمايش: 16.4 اينچ - WXGA XBrite
سيستم عامل : Microsoft Windows Vista-B
قيمت: 1670000 تومان
ساخت آمريكا
1- لطفاً یه لپ تاپ برای برنامه نویسی و یکم بازی و کارای گرافیکی حداکثر 700 تومن معرفی کنید .
2- وزن یک باتری 6 سلولی چقدر است؟
3- نظرتون درباره لپ تاپ های ibm-Lenovo چیه؟
DELL INSPRION 1525نقل قول:
CPU :INTEL DUAL CORE 1.7 1 ,1MB
1GIG RAM
HARD 120 GIG
DVD RW
15.4 LCD
VGA ;intel x3100 (up to 358 mb share)s
webcam+bluetooth+lan+modem+
قیمت 765 بدون گارانتی 3 درصد گارانتی ایران اضافه میشه
نوشته حداکثر 700000 نه 800هزارنقل قول:
لطفا ارزون تر معرفی کنید
لطفاً سوال های 2 و 3 را پاسخ دهید
acer 4720نقل قول:
acer 5720
lenovo n200
toshiba a205-5804
عیب لپ تاپهای لنوو طراحی قدیمی اونهاست
طراحی برام مهم نیست فقط خر کار باشه
لطفا کانفیگ و قیمت هم بده
خودم وسترو 1000 را انتخاب کردم شما قیمت دارید
سی پی یو 1.9 رم 2 هارد 80 چنده (وسترو 1000)
خوب عزیز جون کمتر بخوای میره تو مایه های سلروننقل قول:
اونا که نوشتم با سی پی یو پنتیوم دوال بودن نه سلروننقل قول:
سلرون سری 500 هم دست کمی از پنتیوم m (سنترینو )نداره
قیمتاشون بین 650 تا 680 هزار توماننقل قول:
کانفیگ هاشون تقریبا شبیه همه.... سی پی یو پنتیوم ذوال کور - رم 1 تا 2 گیگ - هارد هم 80 تا 160 گیگ
گرافیک همه شون هم intel x3100
سلام یه سری لبتاب دست دوم هست می خواستم بدونم اگه بخواهیم از بین اینا بهترینشو انتخاب کنیم کدوم؟
acer Travelmate 230
Processeur: Intel Celeron D
Fréquence: 2.2 GHz
Mémoire: 512 Mo DDR
Disque: 30 Go
Lecteur: COMBO ( DVD + CDRW )
Ecran: 15.1" 1024x768
Réseau: 10/100 + WIFI PCMCIA
----------------------------------------------
FUJITSU-SIEMENS LifeBook C1020
rocesseur: Intel Celeron Mobile
Fréquence: 1.8 GHz
Mémoire: 512 Mo
Disque: 20 Go
Lecteur: CDROM
Ecran: 14.1"
Réseau: 10/100 + WIFI PCMCIA
-----------------------------------------------
hp Nc6000
Processor: Intel Pentium M Centrino
Fréquence: 1.6 GHz Frequency: 1.6 GHz
Mémoire: 512 Mo DDR Memory: 512 MB DDR
Disque: 40 Go Disc: 40 GB
Lecteur: COMBO ( DVD + CDRW ) Drive: COMBO (DVD + RW)
Ecran: 14.1" Display: 14.1 "
Réseau: 10/100 + WIFI PCMCIA Network: 10/100 + WiFi PCMCIA
-----------------------------------------------
Latitude D600
Caratéristiques Générales: General characteristics:
Processeur: Intel Pentium Mobile Processor: Intel Pentium Mobile
Fréquence: 1.6 GHz Frequency: 1.6 GHz
Mémoire: 512 Mo Memory: 512 MB
Disque: 60 Go Disc: 60 GB
Lecteur: DVDROM Drive: DVDROM
Ecran: 14.1" 1024x768 Display: 14.1 "1024x768
Réseau: 10/100 + WIFI Network: 10/100 + WIFI
--------------------------------------------------
ibm ThinkPad T42
Caratéristiques Générales:
Processeur: Intel Pentium Mobile
Fréquence: 1.7 GHz
Mémoire: 512 Mo DDR
Disque: 40 Go
Lecteur: COMBO ( DVD + CDRW )
Ecran: 14.1" 1024x768
Réseau: 10/100/1000 + WIFI + BT
---------------------------------------------------
Nc8000
rocessor: Intel Pentium M Centrino
Fréquence: 1.8 GHz Frequency: 1.8 GHz
Mémoire: 1024 Mo DDR2 Memory: 1024 MB DDR2
Disque: 60 Go Disc: 60 GB
Lecteur: COMBO ( DVD + CDRW ) Drive: COMBO (DVD + RW)
Ecran: 15.4" 1680x1050 Display: 15.4 "1680x1050
سلام و خسته نباشید.چند تا سوال دارم 1.چرا vosto 1310 ها 128 dedicate دارند ولی 1510 ها 256 تا.(هر دو تاش gf 84002.کش 6 رو یه کم از نظر کارایی و اینکه مثلا چه کارایی با 6 میشه که با 2 نمیشه اخه حدود 300 تفاوت قیمت داره میخوام ببینم واقعا میارزه البته cpu هم از 2 شده 2.53.گارانتی sim serviece ]x,vi?
سوالی که موقع خرید خیلی ها دارن !!!
Dell Xps M1530 یا Dell D830
سلام
DELL XPS M1530 :
cpu : 2.5 - 6 meg
ram : 4 gig
vga : geforce 8600 gt ddr 3
hard : 320 gig
lcd : 15.4 inch
weight : 2.7 kg
vga : nvidia nvs140
4. با هر 2 لپ تاپ شما قدر به انجام بیشتر کاربرد ها در سطح HIGH هستین اما در ضمینه ی بازی و مولتی مدیا که کاربران زیادی از لپ تاپ رو شامل میشود به واقع 1530 بهتر عمل میکند و این طبیعی هست چون این سری برای GAME و MULTI MEDIA ساخته شده .
5. در مورد ظاهر دو دستگاه به روشنی 1530 ظاهر بسیار بهتری را داراست با تنوع رنگ بهتر و بیشتر البته این به این معنا نیست که D830 لپ تاپی زشت یا گنده ای باشد اما در ظاهر جزو ردیف لپ تاپ های زیبا هم قرار نمیگیرد و شاید این ایرادی برای این مدل نباشد چون D830 مدلی بیزینسی و برای کارهای افیسی و مهندسی طراحی شده .
6. هر 2 لپ تاپ با باطری 9 سل موجود هست و از لحاظ گرم شدن هم زیاد تفاوت محسوسی به هم ندارن .
7. کیفیت ال سی دی هر 2 یکی هست اما BRIGHT سری XPS و 1530 کمی بیشتره و کمی رنگ ها زنده تر به نظر میرسن .
8. بر خلاف حرف دوستان همونطور که 1530 فینگر پرینت ( FP ) داره , D830 هم FP داره . ولی درکل FP فقط واسه کلاس و زیبایی هست و امنیتش از پسورد هم کمتره .
9. هر دوساخت اروپا هستن ( ایرلند - لهستان ) ( البته در کل همه ی لپ تاپ ها چینی هستن ) .
10 . سیستم عامل D830 ویندوز ویستا بیزینس و سیستم عامل 1530 ویندوز ویستا HOME PREMIUM هست که تفاوت چندانی ندارن فقط در ویستا بیزینس بیشتر روی برنامه های افیس و ... تاکیید شده و خبری از بازی های ویندوز نیست اما در HOME PREMIUM علاوه بر بازی ها چند نرم افزار و امکانات مولتی مدیایی بیشتری هست .
11. XPS M1530 معمولا در هارد یا درایور دارای صدا و نویز هست که البته اونقدر نیست که بخواد اذیت کنه یا ... ولی D830 در این مورد بهتر عمل کرده .
نتیجه گیری :
در کلXPS M1530 مزیت های بیشتری واسه ی طیف جوان که بیشتر دنبال بازی و کارهای مولتی مدیا هستن و ظاهر لپ تاپ که واسه اونها مهم هست داره .
اما فردی که با ظاهر عادی لپ تاپ هم مشکلی نداره و لپ تاپ رو واسه ی بازی نمی خواد و از اون به عنوان یه وسیله ی کاری استفاده میکنه که خواه یا نا خواه بدنه ی مقاوم تر هم برای او توفقی اجباری میشه , 100 % D 830 برای او انتخاب بهتری خواهد بود .
موفق .....
[QUOTE=REGISTERED USER;2294592]دسته بندی نوت بوک ها
DELL XPS
XPS را میشود نهایت زیبایی ، قدرت و قیمت! نوت بوک های دل دانست و به بازی خوره ها و گیمر ها که به دنبال نوت بوک برای بازی هستند این سری پیشنهاد میشه
سری های ایکس پی اس موجود در بازار ایران به این ترتیب هستند:
dell XPS M1330
لپ تاپی ظریف و پرقدرت همانند 1230 ولی مانیتور و وزن بالاتر رفته که برای برنامه نویسان و دکترها و بیزینس من ها توصیه میشه
dell XPS M1530
پرطرفدار ترین لپ تاپ جهان تا سه ماهه اول 2008 که در حال حاظر تا اوایل سال 1387 توی ایران طرفدار زیادی داشته ، ساخته شده مخصوص گیم و سرگرمی با گرافیک پرقدرت در لپ تاپ های 15 اینچی GF8600M GT GDDR3 و همچنین سی پی یو پرقدرت intel core2 dou 2.4GHZ سانتاروزا ... این لپ تاپ به همه گیمر ها و مهندسان نرم افزارهای پرقدرت و گرافیست ها پیشنهاد میشه
dell XPS M1730
این لپ تاپ هم مخصوص گیم و تماشای فیلم های HD و استفاده از سری GF8700 و GF8800 جیفورس برای گیمر ها و سی پی یو intel extreme series تونست خودش رو جزو لپ تاپ های مخصوص بازی نگه داره ... پس اگر برای گیم میخواهید و بودجه بالای 2 میلیون داشتید حتما پیشنهاد میشه نسبت به XPS M1530
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
به نظر شما اين مدل براي كار با ويژوال استوديو و برنامه هاي گرافيكي ديگه و كار با اينترنت با توجه به اين كه اهل بازي رايانه اي هم نيستم مناسبه .
سلام دوست عزیز ، من توصیه نمیکنم دستگاه های برگشت خورده از کمپانی رو با قیمت پایین تر از حد معمول بخری ... چون معمولا این دستگاه ها اگه ایراد معمولی و بی دردسر داشته باشن برگشت نمیخورن و اکثرا مشکل اساسی دارن ...نقل قول:
من البته شوخی کردم اونو گفتم ( Eee PC ) چون بیشتر اسباب بازیه تا لپ تاپ اما برات مشخصات میدم !!نقل قول:
CPU = Celeron 900 mhz
Ram = 512 MB DDR
Storage = 4GB SSD Drive
webcam
wifi
modem
بیشتر به درد مسافرت و این جور چیزا میخوره چون خیلی کوچیک و جمع و جوره ....
با 700 تومن زیاد مدلهای خاصی رو نمیتونی پیدا کنی و باید دنبال Acer , Fujitsu Siemens , ... این جور شرکت ها بری و بیشتر از 6 ماه مهمونت نیست و بعدا عوضش میکنی و بهتره 1 میلیون جور کنی و اونوقت خیلی گزینه ها رو داری که بخری چون شما الان میگی برنامه نویسی ، 2-3 هفته بعد به سرت میزنه یه بازی بکنی و ... اون موقعه که یاد حرف من میفتی !!!نقل قول:
وزن باتری 6 سلولی حدودا بین 700 گرم تا 1 کیلو هست ...
IBM-Lenovo ساخت مشترک هست البته اکثرا ساخته خود Lenovo هستن ولی دستگاه های خوب و محکمیه ولی ظاهرش عام پسند نیست ...
به نظر شما خرید یک لپ تاپ از یک سایت اصلی خودش بهتره یا از مغازه های ایرانی
ایا اگر از سایت اصلی بخیریم سی دی ارجینال ویندوز هم هست؟
میشه کلا یه توضیحی در این مورد بدید؟
ممنون
من يه لپ تاپ ميخوام كه lcd كوچيك باشه اگه عكسي دارين لطفا با مشخصات بذارين
سلام
يك لپ تاپ خوب براي براي كار با ويژوال استوديو و برنامه هاي گرافيكي ديگه و كار با اينترنت . اهل بازي رايانه اي نيستم . مي خوام تا چند سال ورژن هاي بالاتر اين نرم افزارها را هم برام جوابگو باشه و مشگلي باهاش نداشته باشم . راستي قيمتش هم مناسب باشه و نهايت تا 1650. خلاصه از همه لحاظ خوب باشه مخصوصا كارايي و قيمت!:11:
ترجيحا با اين كانفيگ باشه :
Intel Core 2 Duo T9300 2.5GHz,,6 m cash, 4GB RAM .
البته مطمئن نيستم كه كارت گرافيك زياد اهميت نداشته باشه ! نظر شما چيه در مورد اينكه براي كار من چي پيشنهاد ميديد.... باور كنيد از بس مدل هاي مختلف ديدم قدرت انتخاب ديگه ندارم
نقل قول:
سلام
شما با کانفیگی که میخوای 2 تا لپ تاپ خیلی به کارت میاد : DELL XPS M 1530 و DELL VOSTRO 1510 که هر دو تقریبا کانفیگ یکی دارند ولی XPS 1530 زیباتر و کارت گرافیکی خیلی بهتری داره و اگه یه لپ تاپ میخوای که تا چند سال واسط باشه عالیه , البته اگه زیاد اهل قیافه و ... نیستی و واسه کار و افیس میخوای همون وسترو 1510 با ظاهر عادیش واسه شما بهتر هم هست .
DELL XPS M1530
cpu : 2.5 - 6meg cache
ram : 4 gig
vga : GEFORCE 8600 GT DDR 3
با گارانتی امرتات : 1.650.000
vga :GEFORCE 8400 GS
با گارانتی زیگورات : 1.399.000
dell vostro 1510
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام دوست عزیزنقل قول:
1.اگه منظور شما از سایت اصلی , سایت اصلی شرکت دل یا اچ پی و سونی و ..... هست باید بهت بگم که معلومه که بهتره ولی ما در ایران این توانایی رو نداریم و نمی تونیم چیزی سفارش بدیم و واسمون بفرستن . مگه اینکه اشنایی از خارج برات بگیره و پست بکنه . و اینجوریه میشه که شما باید حتما از فروشنده های ایرانی بخری .
ولی اگه منظورتون خرید از سایت های ایران هست باید بگم به غیر از گارانتی ایران اچ پی که بهترین گارانتی برای اچ پی هست و اصل و پایه ی کارش بر روی فروش اینترنتی هست و فروشگاه خاصی نداره به غیر اون برای خرید مدل ها و برند های دیگه خیلی خیلی بهتره که حضوری خرید بکنین .
2. به فرض اگه شما یه لپ تاپ 1.500.000 $ از یه گارانتی بخری هیچ وقت سی دی اورجینال شرکت مایکروسافت روش نیست ولی سی دی اورجینال اون ویندوز رو اره بهت میدن و روش لیبل واسه مثال شرکت دل هست ولی کاملا اورجینال هست . ( خلاصه : بله سی دی اورجینالش رو هم روش میدن بهتون ) .
سلامنقل قول:
سلام و خسته نباشید.چند تا سوال دارم 1.چرا vosto 1310 ها 128 dedicate دارند ولی 1510 ها 256 تا.(هر دو تاش gf 84002.کش 6 رو یه کم از نظر کارایی و اینکه مثلا چه کارایی با 6 میشه که با 2 نمیشه اخه حدود 300 تفاوت قیمت داره میخوام ببینم واقعا میارزه البته cpu هم از 2 شده 2.53
من هم سی پی یو 2 داشتم و هم 2.26 و الانم 2.5 و واقعا سرعت تفاوت محسوسی داره . اما تاثير كار وقتي مشخص ميشه كه شما چند تا برنامه يا همزمان Run كنيد و از اين جور كار ها كه به صورت بسيار بارز مشخص ميشه تفاوت چون حافظه كش بالاترين سرعت حافظه در بين حافظه هاي كامپيوتر داره .
این رو بخون که مثال جالبی هست :
با تشکر از ++ saghy ++
حافظه Cache چیست ؟
فرض کنیم که شما هر روز به رستوران می رید . هر روز راس ساعت 5 بعد از ظهر سفارش غذا می دید . هروز 4 نوع غذا رو به ترتیب خاص سفارس می دید . راس ساعت 5 همبرگر سفارش می دید گارسون سفارش شما رو بررسی می کنه به آشپزخونه میره بعد از 1 دقیقه همبرگر رو برای شما میاره شما همبرگر رو خورده و سفارش سوسیس می دید مجددا سفارش توسط گارسون به آشپزخانه منتقل شده و بعد از یک دقیقه غذا آماده می شه . به همین ترتیب شما سه غذای دیگه رو سفارش داده و برای هر غذا 1 دقیقه معطل میشید . خوب شما هروز همین غذاهارو سفارش داده و برای آماده شدن هر غذا 1 دقیقه معطل می شید . گارسون با خودش فکر می کنه که برای اینکه هم خودش کمتر کار کنه و هم شما کمتر معطل بشید بیاد و 1 میز دیگه ای آماده از غذاهای شما رو تهیه کنه و بلافاصله بعد از سفارش شما غذا رو روی میزتون بزاره . در اینجا گارسون" باس " آشپزخانه " رم " و میز آماده " کش " در نظر گرفته می شن . بعد از چند روز شما همبرگر رو میخورید طبق عادت گارسون برای شما سوسیس میاره اما شما می گید که امروز املت می خوام! اینجا گارسون مجددا مجبور میشه که 1 دقیقه شما رو در انتظار بزاره تا املت رو براتون بیاره . در اینجا گارسون میز دومی رو تهیه می کنه که بر اساس انتخاب های دوم شما چیده شده . بدین ترتیب شما اگر غذایی رو سفارش بدین که در میز اول نباشه اما در میز دوم باشه بلافاصله غذا رو میل می کنید و معطل نمی شید . میز دوم در اینجا کش سطح دو یا " Cache L2 " هست . اصطلاحی که امروزه در رابطه با فول کش یا هالف کش گفته میشه همین کش سطح 2 هست . اصول کار پردازنده بدین صورت که پیش بینی دستورات بعدی رو کرده و جواب دستورات رو در حافظه ی نهان یا همون کش می ذاره . جالبه که بدونید پردازنده 90% دستورات بعدی رو درست حدس میزنه و اگر حدس پردازنده غلط از کار در بیاد مجبوره که به حافظه ی رم مراجعه کنه که همین مراجعه باعث تاخیر زیادی در کار پردازنده میشه .
سلام
اینم یه مقایسه ی خیلی خوب در مورد حافظه ی کش در 2 سی پی یو 2.1 اما با حافظه ی کش متفاوت :
عکس مقایسه :
کد:http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.bit-tech.net/content_images/2006/07/intel_core_2_duo_processors/l2-comparison.png&imgrefurl=http://www.--------------------/forum/showthread.php%3Ft%3D9546&h=632&w=643&sz=19&hl=en&start=28&usg=__Dm_kVuX4sx2zfBa3d_p7SPzWmfc=&tbnid=4QDAruEDIkXj6M:&tbnh=135&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DE6700%2Bvs%2BE6400%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2B%2Bbit-tech.net%26start%3D18%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Den%26sa%3DN
منبع : bit-tech.net