بله خود همین دستگاه هست RB952Ui-5ac2nD البته مدل های تجاری هم داره که یه مرتبه قیمت هاشون خیلی زیادتر میشه و بدرد اشخاصی میخوره که بیشتر از 15 - 20 تا کاربر در شبکه خودشون داشته باشن .نقل قول:
حالا که معرفی کردم چندتا از امکاناتش رو می نویسم با این مدل دستگاه ها بیشتر آشنا بشین.
ما در مودم های معمولی یک قابلیت داریم با نام Qos که مشخص میکنه کدوم پاکت اطلاعات اولویت بیشتری داره ؛ البته همه مودم ها این قابلیت رو ندارن اما توی کیفیت استفاده از اینترنت شما تا حدی تاثیر گذار هست ؛ روتربردها این قابلیت رو به طور تمام حرفه ای در اختیار شما میگذارند .
مثال میزنم براتون :
یکی از افراد خونه مشغول بازی در رنکینگ جهانی هست و کوچکترین وقفه در بازی منجر به باخت خودش و تیمش میشه ؛ از اون طرف یکی دیگه از اعضا خانواده مشغول مرور کردن عکس و ویدیو در تلگرام هست ، با بازکردن یک عکس یا ویدیو یک وقفه شدید به دلیل اشغال پهنای باند در بازی میفته و تمام زحمت های اون کاربر ازدست میره .
حالا ما در مودم ها میایم در بخش Qos تنظیم میکنیم که بسته های مربوط به فلان دستگاه .و یا فلان بازی رو در اولیت قرار بده و بعدش بسته های تلگرام و غیره رو عبور بده.
در اینجا باز تا حد زیادی تجربه استفاده از اینترنت بهتر میشه اما بازم مشکل وجود داره ؛ اگه دوتا کابر مثلا یکی تماس ویدیوی برقرار کرده باشه و براش خیلی مهم باشه که کیفیت تصویر دریافتی و ارسالی زیاد باشه ما این استفاده رو هم مجبوریم در اولویت قرار بدیم ، هرچقدر هم پهنای باند و سرعت زیادی داشته باشیم بازهم هر کدوم از این استفاده ها به تنهایی کل پهنای باند رو میگرن و این دوتا مصرف کننده باهم به مشکل میخورن ، حالا اون وسط کاربر سوم که از تلگرام استفاده میکنه دیگه بیچاره میره تو کما و یک عکس ساده رو هم نمیتونه باز کنه چون اون دوتا قبلی همه پهنای باند رو گرفتن ؛ هیچ مودمی امکان تقسیم پهنای باند بطور حرفه ای رو به شما نمیده .
تجربه شخصی من این بود که توخونه باوجود خرید اینترنت پرسرعت همه ناراضی بودن و گه گاه این نارضایتی ها به دعوا هم کشیده میشد ! :n04:
با این دستگاه تونستم پهنای باند رو بطور منصفانه تقسیم کنم ؛ یعنی اومدم کل پهنای باند و سرعت خریداری شده خودم رو تقسیم کردم بر تعداد کاربرها , حالا به یکی بیشتر به یکی کمتر ، اینجوری هرکاربر هرزمان که متصل بشه یک مقدار سرعت بطور تضمین شده در اختیارش هست و هیچ وقت اینترنتش دچار قطعی نمیشه ، از اون طرف هم یک حداکثر برای همه قرار دادم که باز اون حداکثر هر کاربر هم کمتر از مقدار پهنای باند خریداری شده من هست ؛ مثلا حداکثر چهنای باند کاربر پراستفاده رو برابر با 3/4 کل پهنای باند قرار دادم.
اینجوری همیشه مقداری از پهنای باند باز میمونه که هر شخصی در لحظه ورود هم مشکلی در استفاده از اینترنت نداشته باشه .
کاربرها این کاهش سرعت رو متوجه نشدن و برعکس باعث شد بطور دائم با کیفیت خوب از اینترنت استفاده کنن و هیچ وقت دچار قطعی نشد ؛ اینطوری هر سه تا کاربری که مثال زدم مقدار سهم خودشون رو از پهنای باند دارند ؛ بدون اینکه هیچ وقفه ای تو رفت و آمد اطلاعات پیش بیاد و درگاه خروجی اطلاعات بند بیاد همه استفاده میکنن بدون اینکه مشکلی داشته باشن ؛ یکی تلگرامش رو راحت استفاده میکنه ؛ اون یکی تماس ویدیوی بدون وقفه داره و کاربر دیگه هم داره با هیجان بدون مشکل و کوچکترین قطعی بازیشو میکنه.
ممکنه در زمان پیک مصرف هر کاربر حداکثر پهنای باند خودش رو نداشته باشه اما چون تقسیم صورت گرفته همه بطور کامل استفاده خودشون رو میکنن و متوجه این پیک و ترافیک داده هم اصلا نمیشن.
در همین رابطه شما میتونین بطور همزمان اولویت عبور داده های نرم افزار ها و یا دستگاه ها رو هم مشخص کنید ؛ این اولویت بندی دیگه کاری به حداقل پهنای باند مصرفی هر کاربر نداره ؛ بلکه مربوط به اون تقسیم حداکثر پهنای باند هست ؛ وقتی پهنای باند شبکه مشغول میشه اگر اولویت بندی همه کاربرها مثل هم باشه از حداقل به بالا مقدار حداکثر بطور مساوی تقسیم میشه اما اگه اولویت ها متفاوت باشه اون که اولویت بیشتر داره ؛ مقدار بیشتری از اون باقیمانده پهنای باند رو دریافت میکنه ؛ در مقایسه با دیگر کاربرها با اولویت پایین تر.
این گونه تقسیم بندی و کم کردن پهنای باند بطور شگفت انگیزی توی کم کردن مقدار ترافیک مصرفی شما تاثیر میگذاره ، ما خیلی ترافیک بدون اینکه متوجه بشیم هدر میدیم تا به محض اینکه یک کانال یا گروه تلگرام باز میکنیم تمام ویدیو ها و تصاویرش دانلود میشه ؛ مگر اینکه برنامه رو طوری تنظیم کنیم که تا روی تصاویر کلیک نکردیم اونها باز نشن یا مثلا در هنگام مرور وب صفحه های تبلیغاتی باز میشن تا بیایم اون ها رو ببندیم کل محتویات صفحه بخاطر سرعت بالا دانلود میشه و ترافیکمون هدر میره ؛ کل پهنای باند خیلی وقت ها مشغول مصرف و دانلود چیزهای زائد میشه ؛ زمانی که پهنای باند تقسیم شده مدت زمان این دانلود ها بیشتر میشه درنتیجه توی مصرف ترافیک صرفه جویی میشه.