و اما اندر باب سیکل ازت
شما وقتی اکواریوم رو راه میندازی غذای اضافه و فضولات شروع به تجزیه شدن میکنن و به سم تبدیل میشن و مرگ ناگهانی ماهی ها رو به همراه دارن. بعد از یه مدت یه سری باکتری شروع به رشد میکنن که کارشون خوردن این سم ها هست و این سم رو به یه سم خفیف تر تبدیل میکنن این سم خفیف به راحتی ماهی رو نمیکشه بلکه بیشتر بی حالش میکنه برای حذف این سم خفیف هم راهی جز سیفون دوره ای نیست
کلا یه ماه تا چهل روز طول میکشه تا این باکتری های مفید تشکیل کلونی بدن بعدش می تونید ماهی بندازید تو تانک
این سیکل خیلی مهمه هر کی هر چیزی گفت توجه نکنید حتما این سیکل رو طی کنید بعد ماهی بخرید
من چهار راه برای تشکیل سیکل میشناسم:
1-راه مطمئن و طولانی
چند تا ماهی زبرا که مقاوم به این سم ها هستن میخرید تو تانک نگه میدارید. اگه کاری نکنید که سیکل به هم بخوره چهل روز دیگه با اطمینان کامل هر ماهی ای که خواستید بخرید.
2- راه مطمئن و کوتاه
کلونی باکتری های ارزشمند رو از یه آکواریوم مطمئن که سیکل رو طی کرده یه تانکتون منتقل کنید. این کلونی ها تو جاهایی مثل سرامیک و بیوبال که مخصوص این کار درون تانک قرار میدن، شن اسفنج فیلتر و این چیز ها تشکیل میشن. کافیه یه مقدار از یکی از این وسایل رو یک هفته تو تانکتون نگه دارید.
3- راه کوتاه ولی من امتحان نکردم
استفاده از کپسول باکتزیوم محصول شرکت تترا اگه اشتباه نکنم. این کپسول ها حاوی انزیم هایی هستن تشکیل کلونی باکتری های مفید رو بسیار تسریع می بخشه. این کپسول رو طبق دستورش استفاده میکنید. فروشنده ها میگن می تونید فرداش ماهی بندازید. ولی من میگم صبر میکنید تا آب آکواریوم کدر بشه. این یعنی باکتری ها در حال رشد و تشکیل کلونی هستن و دارن با سرعت سم های تولید شده رو می خورن. وقتی آب دوباره شفاف شد می تونید ماهی بخرید.
4- راه نه چندان کوتاه و سخت و کلا بی خیالش بشید.
باید تستر نیترات و نیتریت و این چیزا داشته باشید و از ریز مراحل این سیکل با خبر باشید.