اگه منظورتون توی جواب هست به نظرم باز هم اشتباه داده بنده خدا قاطی کرده :31:
Printable View
اگه منظورتون توی جواب هست به نظرم باز هم اشتباه داده بنده خدا قاطی کرده :31:
اره به گمونم قاطی کرده بنده خدانقل قول:
با maple زدم یه چیز دیگه داد (دو خط نوشته بود)
با تشكر از شما دوست عزيز
پس دامنه ميشه تمام اعداد حقيقى به غير از اعداد بين 2 و 3 , درسته ؟
يه سوال ديگه
فرض كنيم كه به ما اين تصوير رو دادند و از ما محيط و مساحت هشت ضلعى و محيط و مساحت نيم دايره ها رو بخواهند
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
همينطور كه تو شكل معلومه اندازه طول و عرض ( كه يك مستطيل رو تشكيل ميدهند داده شده ) در هر زاويه هم يك مثلث متساوى الساقين با زاويه 90 درجه وجود داره من يك محاسباتى كردم اگه ميشه دوستان يك نظرى بدهند ممنون ميشم
اول محيط هشت ضلعى هست بعد مساحت اون بعد محيط نيم دايره و بعد مساحت نيم دايره ها (بايد مفدار آخر رو در 4 ضرب كنيم تا واسه 4 تا نيم دايره بدست بياد)
اگه اين محاسبات درسته راهى وجود داره كه مساحت هشت ضلعى از اين كمتر هم حساب بشه ( كمترين مقدار ممكن )
لطفاً دستوری رو که به متمتیکا دادین، عیناً اینجا کپی پیست کنین.نقل قول:
سلام.نقل قول:
من شکلی نمیبینم.
نمیدونم این مشکل منه یا همگانیه چون مدتیه که برخی تصاویر رو اصلا در این فروم نمیبینم :13:
موفق باشین.
91/2/15
سلامنقل قول:
من دو تا عكس رو يه جا ديگه براتون آپلود كردم
سلام بفرماییدنقل قول:
این سوال [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و اینم جوابی که میده [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بعد میبخشید شما روشی بهتر از روشی که اقا حمید تو صفحه ی قبلی گفتن به ذهنتون نمیرسه؟
دوستان کسی نیست کمکم کنه:worried:.والا بیچاره میشم کسی کمکم نکنه.این درس برای من خیلی تازه هست و هنوز دستم نیفتاده.
خب باید براکت بذارید، نه پرانتز:نقل قول:
نه.نقل قول:
سلامنقل قول:
ممنونم.
مساحت هشت ضلعی برابر میشه با مساحت مستطیل منهای 4 برابر مساحت یکی از مثلثها یعنی:
محیط هشت ضلعی هم برابر میشه با محیط مستطیل منهای 4 برابر محیط یک مثلث به علاوه ی 8 برابر طول وتر یک مثلث. یعنی:
اما از طرفی باید شعاع دایره رو بر حسب x پیدا کنیم. از اونجایی که مثلثهای گوشه ای قائم الزاویه ی متساوی الساقین هستند، پس مطمئنا وتر مثلثها، قطر دایره محیطی میشن (چرا؟) پس شعاع هر یک از دایره ها برابر میشه با نصف طول یکی از وترها یعنی برابر با: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
پس مجموع مساحت 4 تا نیمدایره ی موجود برابر میشه با مساحت دو دایره با شعاع [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] :
محیط نیمدایره ها هم با این توضیحات برابر میشه با:
---------------------
کمترین مقدار مساحت هشت ضلعی، طبق فرمول به دست اومده، به ازای بیشترین مقدار x ممکن به دست خواهد اومد. بیشترین مقدار x در اینجا برابر با 20 میتونه باشه. البته اگر x=20 باشه اونوقت هشت ضلعی تبدیل به شش ضلعی میشه. اما میشه فرض کرد که مساحت هشت ضلعی به طور حدی هنگامی که x از سمت چپ به 20 میل میکنه، کمترین مقدار خودش رو داره:
امیدوارم توضیحاتم کامل بوده باشه
موفق باشین.
91/2/17
خيلى ممنون كه جواب داديد دوست عزيز
من اين موردرو درست متوجه نشدم مگه محيط مثلث برابر مجموع 3 تا ضلع نميشه ( نميشه اونا رو به صورت مربع حساب كنيم ؟ با قرار دادن هر دو مثلث كنار هم يك مربع با ضلع x به وجود مياد ؟)نقل قول:
محیط هشت ضلعی هم برابر میشه با محیط مستطیل منهای 4 برابر محیط یک مثلث به علاوه ی 8 برابر طول وتر یک مثلث.
قسمت آخر مربوط به Lim رو من نخوندم ؟!! ميشه يه كم توضيح بديد ( يا يه لينك بدى كه متوجه بشم )
باز هم ازتون ممنونم
سلامنقل قول:
نه نمیشه. چون با کنار هم قرار دادن دو مثلث، در واقع داریم دو وتر رو از بین میبریم و حذف میکنیم که این کار شاید در محاسبات مربوط به مساحت، خللی وارد نکنه ولی روی محیط مسلما تاثیر داره. چون محیط یک مربع با مجموع محیط دو مثلث که هر کدوم نصف اون مربع هستند، فرق داره. فرقش هم همون دو وتر هستش. همونطور که در محاسبه ی محیط نیمدایره ها هم نمیتونیم بگیم که مجموع محیط 2 نیم دایره برابر با محیط یک دایره ی کامل هستش. چون داریم با اینکار طول 2 تا قطر رو نادیده میگیریم.
در مورد لیمیت هم اگه نخوندین، مهم نیست. در آینده ایشالله میخونین. :31: (سال سوم دبیرستان) ولی اگه تمایل دارین مطالعه ی آزاد و جداگونه ای در این زمینه داشته باشین به لینک زیر مراجعه کنین هرچند که مباحثش یکمی الان براتون احتمالا سنگین هستش:
موفق باشین.
91/2/17
راستش من الان بعد تقريبا 8 سال برگشتم سر درس و كتاب :31: سال سوم ما از اينا داشتيم :18:
يه سوال ديگه فرض كنيم ميخواهيم بدونيم كه چه موقع محيط و مساحت هشت ضلعى مون برابر با اون نيم دايره ها ميشه (بدون حساب كردن قطر ), اين رو چيكار بايد كر د( كلا من تو رياضى با شكلها و مثلثات مشكل دارم :2:)
من عامل انتگرال ساز رو خوب بلد نیستم. اگه بقیه صلاح دونستن جواب میدننقل قول:
حالا این یه معادله ی خطی مرتبه ی اول هست که با همون رابطه ی بزرگ حل میشه. اینجوری که من حلش میکنم فکر کنم راحت تر هست باز خود دانید اول یه عامل انتگرال ساز پیدا میکنیم و بعد حلش میکنیم.
این هم برنولی دومت دیگه حل خطی مرتبه ی اول با خودت کمی انتگرالش طولانی میشه.
معادله ی پنجمت هم خطی مرتبه ی اول هست ولی باید بر حسب x حلش کنی
سلامنقل قول:
فرمول پارامتری مساحت هشت ضلعی و فرمول مجموع مساحت نیمدایره ها رو که حساب کردیم و میدونیم. کافیه که این دو فرمول رو مساوی هم بذاریم تا ببینیم به ازای چه مقداری از x تساوی برقرار میشه. خیلی راحته. خودتون امتحان کنین. کافیه که یه بلد باشین ریشه های یه معادله ی درجه ی 2 ساده رو به دست بیارین. اگه نتونستین در خدمتتونم.
موفق باشین.
91/2/18
نقل قول:سلام.نقل قول:
این شاید آخرین بار باشه که تمرینهای دانشگاهی رو برای کسی حل میکنم در اینجا. چون احساس کردم که ممکنه واقعا توش مشکل داشته باشین. ولی بعد از این تمارین و تکالیف دانشگاهی برای کسی حل نخواهم کرد.
در اینگونه معادلات دیفرانسیل، ابتکار و خلاقیت و دید ریاضی داشتن خیلی مهمه. باید حدس بزنین که از چه تغییر متغیر یا تابع کمکی انتگرال ساز باید استفاده کرد و این حدس هر چه خلاقیت و دیدتون بیشتر باشه، به واقعیت نزدیک تر میشه. چون حل این معادلات در حالت کلی خیلی وقت گیر و کمر شکنه. شاید عامل انتگرال سازی که باید استفاده کرد، تابعی از x باشه و شایدم تابعی از y باشه و یا هر دو. اگر از هر دو متغیر x و y درش وجود داره، شاید جداشدنی به صورت جمع یا ضرب باشه و شاید نباشه و ... پس هر چه دید بهتری داشته باشیم و خلاقیت رو چاشنیش کنیم، حل کردن اینگونه معادلات برامون راحت تر و سریعتر امکانپذیره.
در معادله ی اول کافیه که به یه نحوی از شر x به توان 2 خلاص شیم و کاری کنیم که بشه عامل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] رو فاکتور گرفت و ساده کرد. در اینجا با کمی دقت میبینیم که اگه از تغییر متغیر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] استفاده کنیم، به هدفمون میرسیم. چرا که در هر دو پرانتز، عامل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تولید میشه که میشه فاکتور گرفت و حذف کرد:
که در اینجا باید ریشه های این معادله ی درجه 10 بر حسب f رو بدست بیاریم تا جواب نهایی بدست بیاد که دیگه از حوصله ی بحث خارجه. وقتی که f بدست اومد، مقدار y که جواب نهایی مساله است برابر میشه با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
و اما جواب آخر این معادله با کمک نرم افزار متمتیکا:
مشاهده میکنین که اگه عنصر خلاقیت و حدس بر پایه ی دید ریاضیاتی رو در دستور کار نمیذاشتیم، چقدر باید سر این مساله وقت صرف میکردیم!!!
---------------------------------------------
در معادله ی دوم هم روال کلی کار بر اساس همون معادله ی اوله. در اینجا دقت میکنیم که اگه یک x از کل معادله فاکتور بگیریم و ساده کنیم، معادله به فرم معادله ی کامل در خواهد آمد:
بنابراین بقیه اش دیگه از راه معادله ی کامل حل خواهد شد که به عنوان تمرین به عهده ی خودتون میذارم چرا که جناب hts1369 یه دور در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] زحمت کشیدن و نحوه ی حل معادلات دیفرانسیل کامل رو به خوبی توضیح دادند.
دقت کنید که اگه میخواستیم به روش کلاسیک و اصولی، عامل انتگرال ساز رو پیدا کنیم، بعد از اینکه ده ها خط باید فرمول مینوشتیم و حساب میکردیم، دست آخر میرسیدیم به این که عامل انتگرال ساز تابع [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] خواهد بود در حالیکه با کمی دقت به راحتی تونستیم مراحل کار رو برای خودمون بسیار ساده و راحت کنیم.
موفق باشین.
91/2/18
منظورتون همون فرمول [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست ديگه ؟ ولى خب تو مساله داره ميگه بدون حساب كردن قطر نيم دايره ! اگه كارى كه شما فرموديد انجام بديم عملا داريم قطر رو هم حساب ميكنيم , درسته ؟
(چه جورى ميشه اينجا فرمولهاى رياضى رو تايپ كرد , يا بايد عكس رو كپى پيست كنيم ؟)
ممنون
سلام.نقل قول:
بله منظورم همونه.
خب من از شما یه سوال میپرسم: چطوری مساحت یک دایره (یا نیمدایره یا هر قطاع دلخواه از یک دایره) رو بدون دونستن شعاع اون دایره میخواین به دست بیارین؟ چطوری؟ البته روشهای انتگرالی دوگاه و سه گانه برای این کار وجود داره ولی خیلی سخته و در حد دبیرستان نیست. مشخصه که در اینجا باید شعاع دایره رو حساب کنیم تا بتونیم مساحت دایره رو به دست بیاریم.
برای تایپ فرمولهای ریاضی هم از سایت زیر کمک بگیرین (تقریبا همه ی دوستان در اینجا از جمله خودم با استفاده از این سایت دارن فرمول مینویسن) :
موفق باشین.
91/2/18
بچه ها این مسئله ساده رو من نمیتونم اثبات کنم: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
میشه کمکم کنید:20:
سلامنقل قول:
من گام استقرا رو با استقرای قوی ثابت میکنم ، یعنی فرض می کنیم حکم برای همه k های کمتر اکید از n برقراره ، و بعد ثابت می کنیم برای n هم بر قراره.البته برای n>2 اینکارو می کنیم.
فقط مشکل اینه که اثبات حکم برای n=2 به نظر من فرق خاصی با اثبات حکم برای n دلخواه نداره،یا حداقل من راه حل ساده تری بلد نیستم،اینه که استفاده از استقرا اینجا بی مزه میشه!کلا اینجوری به نظر میاد که بار اصلی این مساله روی n=2 هست.و همونطور که خودتون و جناب 1233445566 گفتین راه حل غیر استقرایی ساده ای داره این مساله.
که نامساوی اول از درستی حکم برای 2 نتیجه میشه ، و نامساوی دوم از درستی حکم برای n-1 .
B+B یه ده بر یکی داده ، که نمیدونیم چقده!و A ازش مونده!اما ده بر یک در عملیات جمع یا صفره یا یکه ، اگه صفر باشه یعنی باید داشته باشیم B+B=A که غیر ممکنه ، چون اصلا BA>AB پس B بزرگتر مساویه A هست.نقل قول:
پس میمونه حالت B+B=10+A
که با توجه به عملیات جمع در مکان دوم هم (یکی ده بر یک از مکان اول داریم!) باید داشته باشیم A+1=B
حالا این یک دو معادله دو مجهولیه که مثلا با گذاشتن A+1 به جای B در معادله اول بدست میاد A=8 و بعدش هم
B=9
سلامنقل قول:
من تازه وارد هستم تو اين قسمت , سعى ميكنم تا اونجا كه ممكنه روشن صحبت كنم :10:
مساله داره ميگه كه اگه ما دو تا B رو در رقم يكان قرار بديم و با هم جمع كنيم برابر ميشه با عدد A .در اعداد يك رقمى مجموع بزرگترين رقم كه 9 هست ميشه 18 , پس دهگان مجموع B+B برابر يك هست , الان تنها رقمى كه دهگانمون رو تغيير ميده A هست (منظور A درAB+B هست )پس A+1 برابر ميشه با B
از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عزیز کمال تشکر رو دارم.:11:
بچه ها من توی فهم استقراء ریاضی هم مشکل دارم میشه با چند تا مثال ساده بهم یاد بدید؟ البته از اولین و ساده ترین مبحثش نه مثل تمرین بالای صفحه ای.
سلام
گفته معادله دیفرانسیل رو حل کنید (معادله ریکاتی هست)
با تغییر متغییر به یه معادله خطی مرتبه اول تبدیلش میکنیم.
ولی تو حل این معادله مشکل دارم
این انتگرال رو نمیشه حل کرد.با متمتیکا هم میزنم جواب نمییده استادمون هم نتونست حلش کنه باید چیکارش کنم؟
جواب اخرش اینه.
با سلام .
من الان قسمت اولش رو نوشتم بعد از محاسبه توی بالایی جایگزاری می کنم .
بنابراین قسمت اولش انتگرال اصلی به دست میاد :
==============================================
محتوای مخفی: جواب با متلب
اینطوری هم میشه حل کرد:نقل قول:
این معادله رو به دو صورت میشه نوشت:
از هر کدوم از اینها به سادگی میشه نتیجه گرفت A=8 , B=9، البته اگر حالت A=B=0 رو نپذیریم.
---------- Post added at 01:04 AM ---------- Previous post was at 01:02 AM ----------
متمتیکای من که جواب میده (نسخه 8.0):نقل قول:
سلام
دو تا سوال دارم جواب كاملش رو ميخواستم
ممنون
==
====
سلام.نقل قول:
سوال یک رو فعلا بلد نیستم که حل کنم :31: باید صبر کنین تا برم و مطالعه کنم اون مباحث رو.
و اما سوال دو:
ابتدا فرض میکنیم که تابع f دامنه اش کل اعداد حقیقی باشه و متناوبا همین حالت موجود در بازه ی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در کل دامنه تکرار شده باشه. از اونجایی که تابع جدید ما، در هر بازه ی دلخواه، انتگرال پذیر هست، پس شرط لازم برای وجود سری فوریه، مهیاست. همچنین واضحه که دوره ی تناوب تابع، برابر با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هستش.
حال، اگه تابع f رو به صورت زیر فرض کنیم:
ضرایب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] از روی محاسبه ی انتگرالهای زیر بدست میان:
البته به شرطی که n رو از صفر شروع به شمردن کنیم. اگه طبق رابطه سری، n بخواد از 1 شروع بشه ضرایب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اینطوری میشه:
در نتیجه سری فوریه ی تابع f تعمیم یافته برابر میشه با:
که در اینجا خودمون میایم و دامنه ی تعریف این تابع رو به طور دستی همون بازه ی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] فرض میکنیم.
موفق باشین.
91/2/20
==============
ویرایش: با تشکر از کاربر گرامی جناب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بابت تذکر اشتباه محاسباتی بنده
ماله منم جواب میده من (چون خیلی کارم درسته!!!!) اولش انتگرال رو تفکیک میکردم به دوتا انتگرال و بعد میخواستم جواب رو حساب کنه که اون هم یه همچین چیزی میدهنقل قول:
در میان مراجع مختلف، میان تعاریف زوج تبدیل فوریه، اندکی تفاوت (در حد یک ضریب) وجود دارد، هرچند که همگی در اصول یکی هستند. من نمیدانم شما با کدام تعریف آشنا هستید. بهرحال، زوج تبدیل فوریه زیر را در نظر بگیرید:نقل قول:
در محاسبه (F(ω که نباید مشکلی باشد، یک انتگرال ساده است. تنها نکته مسئله، استفاده از رابطه زیر است:
با سلام
اگه در سه رابطه ی اول i=S1=S2 چطور متناظراً به سه رابطه ی دوم میرسیم؟
من فقط به ترم اول پرانتز میرسم. فکر میکنم باید تابع نمایی رو جور خاصی بسط بدیم. بهر حال ممنون میشم کمک کنید
با تشکر
سلام دوستان،
يه سوال اثباتي داشتم،اگه مي دونيد لطف كنيد به ما هم بگيد. ممنون...:11:
سلام.نقل قول:
فکر کنم یه جورایی حق با شماست.
اولا بدیهیه که هر سه رابطه به ازای مقادیر مطلق i=S1=S2 تعریف نشده میشه و باید به طور حدی به i میل کنیم. وقتی هم که لیمیت میگیریم به رابطه های متناظر دومی که نوشتید نمیرسیم.
به طور مثال در اولین رابطه داریم:
که با مقداری که در رابطه ی چهارم اومده، تفاوت داره.
رابطه های دوم و سوم رو هم اگه به همین شکل بررسی کنیم میبینینم که به حالت های متناظر خودشون که مشخص کرده نمیرسن.
موفق باشین.
91/2/23
سلام
این جواب یه مسئله کوشی ریمان هست
حالا
جواب این شده
چرا ؟ میشه طرز به دست آوردن جواب به صورت گام به گام توضیح بدید
فرضا چرا -2xy بدست اومده . چجوری بدست اومده
ممنون:11:
ممنوننقل قول:
3 معادلعه اول مربوط به توزیع تنش اطراف ترک در حالت ارتوتروپ هستند که با میل کردن s1 و s2 به i باید به جواب نظیر ایزوتروپ که سه معادله ی آخر هست برسیم. ممنون میشم دوستان کمک کنن
سلام دوستان یه سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
فرض کنید یه رخداد 3 حالته داشته باشیم مثل بازی فوتبال حالت اول برد حالت دوم باخت و حالت سوم تساوی
دو داده زیر رو داریم :
احتمال برد 51 درصد
احتمال باخت 27 درصد
اگه بخوایم با توجه به همین دو داده احتمال تساوی بازی رو به دست بیاریم آیا این کار از نظر ریاضی و علمی شدنی هست ؟
اگه هست ممنون میشم طرز به دست آوردن احتمال حالت سوم رو توضیح بدین
سپاسگذارم :11:
ببخشید یه سوال :
چه طور بفهمیم که یه عدد جزء سری فیبوناتچی هست....
ممنون.
سلام
ممنون میشم یه نگا به این سئوال بندازید :11:
معادله خمی در صفحه xyبیابید که از نقطه (1,1) بگزرد و همه خم های تراز تابع F(x,y =x^4 + y^2 را در زاویه قائمه قطع کند
جمله عمومی دنباله فیبوناچی به صورت زیر هست:نقل قول:
φ همان نسبت طلایی بوده و برابر با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] می باشد.
با در نظر گرفتن اینکه با افزایش n، عبارت سمت راست به صفر میل می کند و در واقع [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] نزدیک ترین عدد صحیح به [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] می باشد، می توان نشان داد که عدد صحیح مثبت x یک عدد فیبوناچی است، اگر و تنها اگر:
---------- Post added at 07:14 PM ---------- Previous post was at 07:13 PM ----------
شاید اگر معادلات رو از کمی قبل تر بذارید، بهتر بشه کمک کرد.نقل قول:
سلام دوستان
توی تمرینات دارم که این مسئله باید حل کنم
که با تبدیل اون به این صورت
سپس به دنبال آرگومان اولی
حالا سوال من اینه که :۱- درست حل کردم ؟
۲- اگر درست حل شده که [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] چند میشه ؟
برای این قسمت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]