طهماسب صلحجو عنوان کرد
با دیدن«خداحافظ بچه» کسی دزد نمیشود
یک منتقد سینما و تلویزیون گفت: سریالهای «چمدان» و «راز پنهان» هیچ کدام مخاطب را درگیر نکردهاند و هر دوی آنها یک مقدار به جای قصه گفتن قصهبافی میکنند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
«طهماسب صلحجو» منتقد سینما و تلویزیون، درباره سریالهای ماه رمضان اظهار داشت: از میان سریالهایی که در ماه مبارک رمضان از شبکههای تلویزیون پخش میشوند، من سریال «خداحافظ بچه» را کار خوبی میدانم.
وی در ادامه افزود: این سریال روایت سنجیده و منسجمی دارد، موضوع متفاوتی را مطرح میکند و داستان اینکه یک زوج جوان دوست دارند بچه داشته باشند و کلی مانع بر سر راه آنان است و نمیتوانند به این آرزو برسند. فکر میکنم این موضوع در سینمای ما یا در سریالهایی که از تلویزیون پخش میشود کمیاب و نایاب است و تازگی دارد.
صلحجو گفت: عناصر ساختاری فیلم هم سر جای خود خوب است، به خصوص من فکر میکنم از نظر روایت، قاعده علت و معلولی را رعایت کرده است و این سریال سعی نمیکند که با آسمان و ریسمان بافتن مخاطب را درگیر خود کند. سریال «خداحافظ بچه» یک روایت جذاب را در پیش گرفته است و آنجا که لازم است به موقع شاخ و برگ میدهد و نمیگذارد که این روایت تکراری شود.
وی درباره یکی از جذابیتهای این داستان گفت: یکی از عناصر جذاب در این سریال حضور نوزادان است که برای مخاطبان جذابیت دارد، به خصوص بچه آخری که واقعا نوزاد است و بسیار خوب در این سریال از آن استفاده شده است و تقریبا در فیلمهایی که دیدهام به یاد ندارم که از نوزادان به این شکل استفاده کنند، البته استفاده از نوزادان کار آسانی نیست.
صلحجو در خصوص نقد وارده برای به نمایش گذاشتن انواع راهکارهای دزدی در این سریال گفت: این سریال راهکار دزدی را نشان نمیدهد و این برداشت غلطی است.
وی افزود: دزدها کار خودشان را خوب بلد هستند و احتیاجی ندارند که کسی در سریالها به آنها راهکار نشان دهد، خودشان مبتکر راهکارهای مختلف دزدی هستند. دوم اینکه من فکر نمیکنم یک آدم معمولی با دیدن این سریالها، هوس کند به دزدی برود.
این منتقد سینما و تلویزیون بیان داشت: این نوع طرز فکر به دنبال تفکر سانسور میآید، اینها به دنبال بهانه هستند تا یک چیزی به فیلم بچسبانند و بگویند که این سریال در حال آموزش بدآموزی است. اینطور نیست و به هر حال برای اینکه ما اتفاقاتی که در این سریال میافتد را باور کنیم به نشان دادن این مسائل هم نیاز داریم.
صلح جو گفت: من فکر نمیکنم دزدها با دیدن سریال و فیلم دزد شوند، در حالی که فکر میکنم برعکس است و سریالها و فیلمها هستند که با دیدن و آشنا شدن با این دزدها موضوع پیدا میکنند و میتوانند این قضایا را مطرح کنند. نکته دیگری که میتوان عنوان کرد این است که فکر میکنم درباره این قضایا سازندگان فیلم با کارشناسان نیروی انتظامی مشورت کردهاند و از آنان این مسائل را تحقیق کردهاند. فکر نمیکنم که خود کارگردان و تهیهکنندگان و بقیه عوامل تجربه دزدی داشته باشند که بخواهند آن را به دیگران یاد دهند.
صلحجو در خصوص دیگر سریالهای پخش شده در ماه مبارک رمضان از تلویزیون، گفت: سریال «چمدان» و «راز پنهان» را دیدهام اما میدانم که هیچ کدام مخاطب را درگیر نکردهاند و هر دوی آنها یک مقداری به جای قصه گفتن قصهبافی میکنند. هر اتفاقی که در هر فیلمی میافتد باید منطق روایت داشته باشد و تماشاگر آن را بپذیرد. این سریالها اتفاقاتی را روایت میکند که از درک مخاطب به دور است.
وی در انتها خاطرنشان کرد: اصل داستان روایت خوب است که این سریالها در روایت خوب موفق نیستند و در این بیان هم دچار لکنت و عدم بیان خوب میشوند. (فارس)