حالا داره بهتر میشه
ممنون
حالا داره بهتر میشه
ممنون
خب اینجوری بهتر شد.
برای شروع اولین آموزشمو گذاشتم. در ضمن منبعش خودم هستم.
صفحه شطرنج از 64 خانه ی 8 * 8 تشکیل شده که 32 خانه ی آن سفید و 32 خانه ی دیگر سیاه است.
برای شروع بازی باید خانه ی سفید در گوشی ی سمت راست شما باشد یعنی برای اینکه صفحه شطرنج را درست قرار دهیم باید "سفید در راست" را به خاطر بسپاریم.
برای درک بهتر "سفید در راست" به این معنی است که آخرین خانه سمت راست و پایین ترین خانه همواره باید سفید باشد تا صفحه ی شطرنج درست قرار گرفته باشد.
اگر صفحه ی شطرنج را درست قرار دهید هریک از ستون های عمودی که با
حروف لاتین
A – B - …
مشخص شده را می توانید ببینید.
برای مثال به اولین ستون عمودی سمت چپ ستون
A
گفته می شود که در آینده برای نام گذاری خانه ها به درد میخورد.
اگر صفحه ی شطرنج را درست قرار دهید سطر های افقی را که با اعداد 1 و 2 و ... مشخص شده اند را می توانید ببینید.
به یاد داشته باشید:
به هریک از ستون های عمودی اصطلاحا "ستون" می گویند.
و به هریک از سطر های افقی اصطلاحا "عرض" می گویند.
ممنون دوست عزیز مطالب برای شروع خوب بود
خواهش میکنم.نقل قول:
سرباز
سربازها براحتی در بین مهره ها شناخته میشوند چون معمولا کوچکترین مهره ها سربازها هستند و همینطور تنها مهره ای هستند که 8 عدد از آنها برای هر رنگ در ابتدای بازی وجود دارد.
در بازی شطرنج به طور کلی سربازها فقط یک خانه به سمت جلو می روند.
توجه داشته باشید که سربازها هیچوقت حرکت به عقب نمی کنند.
سربازها مانند همه ی مهره ها ( به جز اسب) نمی توانند از روی دیگر مهره ها بپرند و در خانه ی بعدی بنشینند. یعنی اگر مهره ای سد راه سربازی شود آن سرباز نمیتواند به طور معمول(یک خانه به سمت جلو) حرکت کند.
باید توجه داشت، با اینکه سرباز کم ارزشترین مهره به شمار می آید اما در مواقعی می تواند نقش مهم ترین مهره را ایفا کند و ما را در رسیدن به هدف اصلی بازی شطرنج، یعنی کیش و مات کردن حریف تنها با یک حرکت کمک کند.
و همینطور طبق اساس شطرنج و تجربه معلوم شده که یک سرباز میتواند فاصله ی بین باخت و برد باشد.
سرباز - نکات و استثناها
استثناهای حرکت:
1.در اولین حرکت هر سرباز و فقط در اولین حرکت میتوانند دو خانه به سمت جلو حرکت کنند. باید توجه داشت که هر سرباز در اولین حرکت میتواند دو خانه به جلو برود و این الزام نیست، یعنی میتواند هم به صورت معمول یک خانه حرکت کند.
2.سربازها برای زدن مهره ی حریف میتوانند به صورت مورب "/"یک خانه ای حرکت کنند. لازم به ذکر است که آنها مجبور به زدن مهره ای نیستن و در صورت امکان می توانند به صورت معمول حرکت کنند.
استثنایی گرفتن مهره(زدن مهره):
در صورتی که پیاده حریف از استثنای 1(دو خانه به جلو در اولین حرکت) استفاده کرده باشد و همچنین سرباز شما در یکی از خانه های عرضی کنار آن سرباز بدون خانه ای فاصله قرار داشته باشد میتواند به صورت مورب به خانه ی خالی رفته(خانه ی خالی را بزند!) و سرباز حریفش(سرباز کناری خود) را از بازی خارج کند(بزند). گویی سرباز حریف حرکت معمولی خود را انجام داده است.
نکته:
اگر سربازی برای حرکت معمول بلوک(سد راه) به وسیله ی هر مهره ای شده باشد اما امکان زدن مهره ی حریف را به صورت استثنا 2 (مورب) داشته باشد، میتواند مهره ی حریف را بزند.
با کمک ashkan1360
گرفتن در حال عبور:پیادهای كه از امتیاز پیشروی دو خانه با یك حركت)در حركت یكم خود) استفاده میكند ممكن است در حین عبور بوسیله پیاده دشمن گرفته شود درست مثل اینكه اگر پیاده متحرك بیش از یك خانه به جای دو خانه پیش نمیرفت در معرض خطر پیاده نامبرده دشمن قرار میگرفت بنابراین عمل گرفتن دقیقاً مثل آنكه پیاده بجای دو خانه یك خانه پیشروی كرده باشد اجرا میشود. این طریقه گرفتن بنام"گرفتن در حال عبور" مشهور است.تنها پیاده است كه میتواند در حین عبور بگیرد یا گرفته شود. گرفتن در عبور طبعاً مانند سایر گرفتنها اختیاری است، ولی اگر بخواهند كه یك پیاده در عبور گرفته شود باید این گرفتن بلافاصله پس از حركت صورت گیرد كه پیاده قدم مضاعف برمیدارد در غیر این حالت یعنی با اجرای حركات واسطهای قانون گرفتن در حال عبور شامل آن نخواهد شد.
یادم رفت توی استثناها بزارم.نقل قول:
ممنون دوست عزیز الان اضافه میکنم.
خوب دوستان مطالب عالی بود .
ما هم برای آموزش های اولیه میریم سراغ مباحث پایه و اگر هر چیزی تکرار میشه مثلا شما حرکات مهره سرباز رو گفتید و ما هم اضافه میکنیم به نظر من صحبت هامون رو تکمیل تر میکنه.