قلعه نوعي:2-5-3 من عدد نیست
دیگر حتی مخالفان امیر قلعهنوییـ كه تعدادشان هم كم نیستـ این فرضیه را پذیرفتهاند كه حضور این مربی همراه با پیروزی است.
به نوشته كارگزاران، سال گذشته در چنین روزهایی فوتبال ایران تحت تاثیر افشین قطبی قرار داشت اما امسال و تا این لحظه آن كه مرد پیروز لیگبرتر است، كسی نیست جز امیر قلعهنویی.
امروز او با نتایج خیرهكننده و از آن مهمتر بازیهای پرهیجان و تماشاگرپسندی كه استقلال ارائه میدهد، تیتر اصلی روزنامهها و خبرگزاریها را به خود اختصاص داده است.
قلعهنویی از میان نقدهای تند و ایرادات سختی كه نسبت به او و تفكراتش وجود داشت گذشته و گویی منتقدانش را نیز متقاعد كرده است. خیلی از منتقدان بر این موضوع اتفاقنظر داشتند كه تفكرات امیر قلعهنویی در این دوره از مسابقات لیگبرتر به شكست خواهد انجامید. امروز چه جوابی برای این دسته از منتقدان دارید؟
باید بگویم همیشه منتقدان برنده نیستند. آنها همواره به من لطف داشتهاند! و امسال در هفتههای ابتدایی، انتقادات زیادی از من و تیمم كردند اما من اهل حرف زدن نیستم و دوست دارم بیشتر از آنكه مصاحبه انجام بدهم، كار كنم. نظر منتقدان برایم محترم است، اما من در عمل تواناییهایم را نشان میدهم.
البته در این بین بیشترین ایرادات به سیستم 2-5-3 مرتبط بود و اینكه این سیستم منسوخ شده است.
حالا فكر میكنم 2-5-3 سیستم برنده است. البته با ریزهكاریهایی كه من همیشه اجرا میكنم. متاسفانه اكثر كارشناسان و منتقدان این ریزهكاریها را ندیده و در نقدهایشان به آنها اشاره نمیكنند. من به این سیستم اعتقاد دارم. میتوانم با همین روش موفقیتهای گذشته را تكرار كنم. 2-5-3 من یك عدد نیست.
شاید موضوعی كه این روزها بیشتر از هر فرد دیگری در مورد شما وجود دارد این است كه تیم استقلال را در رتبه سیزدهم تحویل گرفتید و حتی امسال تا رده هفدهم هم نزول داشتید اما امروز یكی از مدعیان اصلی قهرمانی هستید. این روند را چگونه ارزیابی میكنید؟
ما هنوز به هیچ جایی نرسیدهایم. در مورد رتبه سیزدهم بگویم كه مربوط به فصل گذشته است و نمیتوانم در مورد آن اظهارنظر كنم. اما امسال در یك برههزمانی به رده هفدهم سقوط كردیم اما همان زمان هم میدانستیم كه این جایگاه بههیچ وجه واقعی نیست. این را تمام كسانی كه استقلال را دوست داشتند بهخوبی میدانستند همانطور كه رده سوم جایگاه واقعی نیست. من از همان روز اول گفته بودم كه سیر صعودی خواهم داشت اما اكنون هم میگویم كه با چند برد نباید احساس پیروزی داشته باشیم.
در حال حاضر تفكر عمومی استقلال را مدعی اول قهرمانی در لیگبرتر هشتم میداند. در بین تیمهای لیگ كدامیك را در این موضوع رقیب استقلال میدانید؟
ابتدا پرسپولیس و سپس سپاهان. درست است كه سپاهان تا الان خوب نتیجه نگرفته اما مطمئن هستم این تیم به جمع مدعیان قهرمانی خواهد پیوست. در كنار این دو تیم، ذوبآهن و پیكان هم تیمهای بسیار خوبی هستند. ما دیدارهای سنگینی با هر دو تیم انجام دادیم و معتقدم جزء بهترینهای لیگبرتر به شمار میروند. بهخصوص ذوبآهن كه در 59 متر جلوییاش تیم قدرتمندی است.
موضوع دیگری كه طی هفتههای اخیر در ارتباط با شما مطرح شده، این است كه وقتی استقلال از حریفان پیش میافتد امیر قلعهنویی برای حفظ برتری رو به بازی تدافعی میآورد. آیا این حرف را قبول دارید؟
به هیچوجه قبول ندارم. ما مقابل استقلال اهواز و مقاومت چنین كاری را نكردیم و تنها بازی برابر پرسپولیس بعد از گلی كه به ثمر رساندیم سبك بازی را عوض كردم، آنهم بهخاطر شرایط آن بازی بود. مطمئن باشید در موارد مشابه این كار را انجام ندادیم و در همین بازی با ذوبآهن پس از آنكه گل اول را زدیم، باز هم حمله كرده و گل دوم را هم به ثمر رساندیم.
با تمام این اوصاف آیا بازی كه استقلال ارائه میدهد، آن چیزی است كه ایدهآل امیرقلعهنویی نامیده میشود؟
نه، هنوز به آنچه مد نظرم است نرسیدهام. معتقدم باید تلاشمان را بیش از این بكنیم و در سرعت تیمی بهتر شویم. سرعت تیمی استقلال هنوز دلخواه من نیست و با ایدهآلم فاصله دارم.