پاک شود...............................
Printable View
پاک شود...............................
شما باید نشون بدین که این سه نقطه روی یک صفحه نیستن (تو فضای دوبعدی نشون میدادیم که روی یک خط نیستن)نقل قول:
سلام
((لطفا پاک شود))
با تشکر
من فکر می کنم باز هم باید نشون بدن که این سه نقطه روی یک خط نیستننقل قول:
نقل قول:نقل قول:
با سلام .
با تشكر از پاسخ شما .
خوب اگه بخوام نشون بدم كه توي يه صفحه نيستند بايد چي كار كنم ؟ خوب مگه سه نقطه داخل يه صفحه نمي شه باهاش مثلث درست كرد ؟ چرا ؟
شرمنده اگه بخوام نشون بدم كه توي يه خط نيستند بايد چي كار كنم ؟
==============================================
با سلام .نقل قول:
2 - نميدونم درست هست يا نه ولي فكر كنم اين جور معادلات مرتبه اول رو از راه معادله كامل حل ميكنند . اگه شرطش برقرار باشه كه معادله حل ميشه ولي اگه شرطش برقرار نبود بايد عامل انتكرال براش پيدا كني بعد در طرفين معادله ضرب كنيد تا به معادله كامل تبديل بشه بعد معادله كامل رو حل كني . فرض كن داشته باشيم :
اگر معادله بالا كامل نباشه ممكنه بتونيم با ضرب تابعي به صورت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در طرفين معادله ؛ معادله رو تبديل به معادله كامل كرد كه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در صورت وجود فاكتور انتگرال گير ميگن .
================================================== ===
اول فرض مي كنيم كه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] صرفا تابعي از x هست يعني [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خوب در طرفين معادله ضرب ميكنيم :
اگه معادله كامل باشه بايد داشته باشيم :
خوب حالا بعد از مشتق بالا داريم : ( داخل عبارت زير ديگر متغير وابسته هاي تابع ها رو مشخص نكردم در واقع مو تابعي از x از طرفي p و q هر دو تابعي از x و y هستند . اون انديس y در زير p يعني مشتق P(x ,y) l نسبت به متغير y . براي q هم انديس x يعني مشتق q(x,y) l نسبت به متغير x اش .
پس اگر [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] تابعي از x باشه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به صورت تابعي از x وجود داره كه داريم :
============================================
براي حالتي كه مو تابعي از y باشه هم به همين فرم بريد جلو . رابطه ميشه :
البته p در اين حالت قريته اون p بالايي هست و توي اين حالت بايد صرفا تابعي از y باشه .
===============================================
براي حالتي كه تابعي هم كه مو تابعي از X , Y باشه هم قاعدتا بايد همين جوري باشه ولي جواب اخرش رو نمي دونم چه جوري ميشه . :41:
استادمون هم اقاي عزيزي اون موقع كه معادلات داشتيم اين مورد رو برامون حل نكرد :31:
============================================
بله درست میفرماییدنقل قول:
شما باید با این سه نقطه سه بردار بسازیدنقل قول:
فرقی نمی کنه نقطه شروع و پایان بردار چی باشه
بردار های یکه رو هم برای هر کدوم بدست بیارید
حالا این سه بردار یکه هیچکدوم نباید برابر یا منفی دیگری باشند
در غیر این صورت این سه نقطه روی یک خط هستند
سلام.نقل قول:
علاوه بر راهی که دوستان اشاره کردن، یه راه دیگه هم وجود داره که البته یکم طولانی تره و اونم اینکه طول پاره خطهای ab ، bc و ac رو محاسبه کنین و نشون بدین که در نامساوی مثلث صدق میکنه یا نه.
(یادآوری: در هر مثلث، مجموع طول هر دو ضلع مثلث از ضلع سوم بزرگتر است و بالعکس. یعنی هر سه عددی که مجموع هر 2 تای اونها از سومی بزرگتر باشه میتونه طول سه ضلع سک مثلث باشه.)
===============================
برای اون حالت، قاعده ی کلی وجود نداره. معمولا میان و ابتدا فرض میکنن که تابع مو، به صورت حاصل جمع یک تابع منحصرا از x و یک تابع منحصرا از y باشه. یعنی بشه اون رو اینطوری نوشت:نقل قول:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]ممکنه که این حالت هم لزوما ما رو به جای خاصی نرسونه. اگه به جواب رسیدیم که هیچ وگرنه باید حالتهای جدیدی مثل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یا [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و ... رو همینجور مدام امتحان کنین تا یکیش به جواب برسه. :31: ولی معمولش اینه که به یکی از دو حالت جداشدنی حاصل جمع و یا حاصلضرب، حل میشه.
اگه به ازای این حالت تونستیم عامل انتگرال ساز رو گیر بیاریم که هیچ. وگرنه مجددا میان و فرض میکنن که تابع مو، به صورت حاصل ضرب یک تابع منحصرا از x و یک تابع منحصرا از y، جداشدنی باشه. یعنی اینطوری:
موفق باشین.
90/12/7
با سلام .نقل قول:
ممنون از پاسخ همه اساتيد .
ببخشيد فرض كنيم كه هر سه تا نقطه داخل يه خط باشند به طوري كه بعد از درست كردن بردار ab ac bc .....اندازه بردار ها طوري بشه كه جمع دو تاش از اون يكي بيشتر بشه . در اين صورت كه نميشه گفت ميشه با اين سه نقطه مثلث درست كرد با وجود اين كه در نا مساوي هم صدق كرده . ممكنه اين جوري اتفاق بيفته ؟
================================
بله صحبت شما درسته فکر نمیکنم حرف حمید جان درست باشه.نقل قول:
اتحاد مثلثاتی حل کردم گفتم بزارمش ببینم نمیشه از این کوتاه تر به جواب رسید.(محاسبه ی تانژانت 4x پدر ادمو در میاره)
انشالله تا اینجا که مشکلی نیست
این هم از این
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برا سوالی که صفحه قبل گذاشتم کسی نتونست جوابی پیدا کنه؟
نقل قول:
در صورتی که سه نقطه روی یک خط باشن اونوقت یکی از نامساویها تبدیل به مساوی میشه. مثلا اگه نقطه ی b نقطه ی وسطی فرض بشه، واضحه که ab+bc>ac دیگه اتفاق نمی افته و درست نیست چون در اونصورت داریم: ab+bc=ac. باز هم نظر شما محترم ... ولی بنده به جواب مطمئنم.نقل قول:
موفق باشین.
90/12/7
با سلام .
نقل قول:
نميدونم بشه از اين كوتاه تر رفت يا نه . ولي جالب حلش كرده بوديد .
نقل قول:
بله حق با شماست شرمنده من اشتباه گفتم .
================================================== ====
اساتيد ببخشيد ميشه گفت اكه سه نقطه داخل يه خط باشند در واقع زاويه اي كه از درست كردن دو بردار با اين سه نقطه داريم بايد صفر باشه . درسته ؟ مثلا با سه نقطه دو تا بردار ab و bc رو درست كنيم . بعد اين دو تا بردار رو داخل هم كراس كنيم اگه جوابش صفر شد يعني در واقع زاوبه بينشون صفر بوده . پس سه نقطه روي يه خط هست نميشه مثلث باهاش درست كرد . اين جوري ميشه گفت ؟
================================================== ====
بله کاملا درستهنقل قول:
اول بگم که من موقع گذاشتن سوال جواب رو بلد نبودم تو این دو سه روز فکر کردم!!! و به این راه حل رسیدمنقل قول:بريم سراغ مخرج کسر(تو خط اول این قسمت یه دونه b اضافه گذاشتم-اشتباه تایپی هست)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]حالا بريم سراغ طرف دوم تساويکه دو طرف با هم برابر هستن.
با جاگذاری در کسر اصلی
با سلام .
ببخشيد اساتيد اگه بخوام معادله صفحه اي رو بنويسم كه از يه نقطه مثلا A ميگذره و شامل فصل مشترك دو صفحه هم باشه . بايد چه جوري حلش كنم ؟
مثلا : معادله صفحه اي كه از نقطه a(1 2 3 ) k ميگذرد را پيدا كنيد كه شامل فصل مشترك صفحه هاي x+y=2 و y-z=1 باشد .
با تشكر :20:
سلام دوست عزیز.نقل قول:
ابتدا راحت معادله فصل مشترک حساب میشه:
y = 1 + z = 2 - x
حالا بردار موازی این خط رو که داریم :
(1,1,1-)
یک نقطه هم از این فصل مشترک پیدا میکنیم مثل 2 و 0 و -1 با نقطه a بردارش رو مینویسیم ضرب خارجی در اون بردار دیگه و ...
چرا مجموعه اعداد حقیقی و طبیعی هم ارز نیستند ؟
سلام.نقل قول:
بنده 2 دلیل میارم ولی کاملا مطمئن نیستم که حرفم درست باشه:
1- از روی هر عضو مجموعه ی اعداد طبیعی میشه عضو بعدی رو ساخت که این خاصیت در مجموعه ی اعداد حقیقی وجود نداره.
2- مجموعه ی اعداد طبیعی اصطلاحا خوش ترتیب هستند. یعنی به ازای هر زیر مجموعه ی دلخواه ازاین مجموعه، میتوان برایش یک عضو ابتدا پیدا کرد که از همه ی اعضا کوچکتر هستش. اما این خاصیت هم در اعداد حقیقی وجود نداره و مجموعه ی R در اصل خوش ترتیبی صدق نمیکنه.
موفق باشین.
90/12/11
خواص این مجموعه ها خوب یادم نیست ولی مطئنم کهنقل قول:
اعداد حسابی و حقیقی هم ارزند
به خاطر وجود صفره ؟ چرا ؟
راستش نمیدونم. باید این مباحث رو یه بار دیگه یه نگاه بندازم و از چند نفر از دوستانم سوال کنم.نقل قول:
هر وقت فهمیدم میام و همین پست رو ویرایش میکنم.
موفق باشین.
90/12/11
من نمی دانم منظور شما از هم ارز بودن چيست، اما در مورد اين دو مجموعه ميتوان گفت هيچ تناظر يک به يکي ميان اين دو مجموعه وجود ندارد. (بطور معادل، کارديناليتي آنها يکسان نيست - مجموعه اعداد طبيعي شمارا، اما مجموعه اعداد حقيقي ناشمارا است.) براي اثبات اين قضيه، استدلال ساده اي به نام روش قطري کانتور وجود دارد. در ضمن، مجموعه اعداد حسابي، صحيح و گويا، همگي داراي تناظر يک به يک با مجموعه اعداد طبيعي بوده و شمارا هستند.نقل قول:
با سلام .
اساتید میخواستم معادله عمود مشترک این دو خط متنافر رو به دست بیارم . باید چی کار کرد ؟
باتشکر .:20:
سلام دوست عزیزنقل قول:
ابتدا معادله دو نقطه فرضی رو روی دو خط بدست می آوریم
1) بر حسب a
{ a,a+1,(a+1)/2}
2) بر جسب b
{b,2b+15,b-6}
حالا بین این دو خط یک بردار تشکیل می دهیم
AB=(b-a,2b+14-a,b-5.5-.5a)
بردار AB باید بر دو خط عمود باشه
از ضرب داخلی بردار AB در 1 و 2 دو معادله و دو مجهول a و b بدست می آیند که در نتیجه AB بدست می آید
با سلام .نقل قول:
با تشکر از پاسخ شما .
ببخشید من متوجه نشدم :41:
1- خوب اول دو تا نقطه فرضی روی دو خط در نظر میگیریم . ولی الان این چیزی که شما نوشتید ( بر حسب a و b ) که روی خط نیست . این ها رو بر چه مبنایی نوشتید ؟
2-خوب حالا با توجه به گفته شما بر حسب این دو تا نقطه به بردار تشکیل میدیم . این بردار برای این که بر دو تا خط عمود باشه یاید با بردار هادی خط ها ضرب داخلی بشه درسته این جوری ؟
کلا غاطی کردم . :31: شرمنده میشه لطف کنید حلش کنید . :41:
سلام دوست عزیزنقل قول:
راستش خودم هم فهمیدم خیلی بد توضیح دادم
ببین اول باید معادلات پارامتری دو خط رو تشکیل بدیم
مثلا پارامتر a رو انتخاب کردم
a رو به جای x قرار دادم و بقیه پارامترها رو بر حسب a بدست آوردم
این معنیش اینه که اگر a رو متغییر فرض کنیم با تغییرش خط ما رو در فضا تعریف می کنه
که تو قسمت 1 نوشتم
این درواقع مهادله خط هست که به این شکل در آمده
اگر a رو یک مقدار مشخص فرض کنیم این معادله پارامتری به یک نقطه تبدیل می شه
برای قسمت 2 هم همینطور
حالا 2 نقطه فرضی هست که در معادلات صدق می کنه
بین این دو خط بردار تعریف می کنیم
خطوط اولیه رو هم که به صورت پارامتریک در آوردیم
حالا باید ضرب داخلی برداری که ساختیم در هریک از خطوط مساوی صفر بشه
دو معادله بدست میاد
دو مجهول هم بیشتر نداریم a و b
چون معادلات اصلی رو برحسب a و b نوشتیم
برای این مثال یک بار AB رو در 1 ضرب داخلی می کنیم و یک بار در 2
که هر دو باید صفر باشند
[تو این سئوال باید از عبارت اول نسبت به y مشتق گرفته شه ،عبارت دوم نسبت به x
خودم مشتق می گیرم ولی خیلی شک دارم ...
بحث در مورد تعریف صفر به توان صفر و اینکه برابر چه مقداری تعریف شود، بحثی تاریخی میان ریاضیدانان است. گاهاً برای سادگی روابط، صفر به توان صفر برابر یک فرض می شود. مثلاً اتحاد های زیر در x=0 برقرار نیستند، مگر اینکه تعریف کنید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .نقل قول:
برای اطلاعات بیشتر در این مورد، لینک زیر را ببینید (بخش Zero to the zero power)ا:
از آنجا که ظاهراً سوال دوست ما در مورد همین قضیه بوده، به طور مختصر در مورد آن توضیح می دهم.نقل قول:
برای اینکه نشان دهیم هیچ تناظر یک به یکی میان مجموعه اعداد حقیقی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و مجموعه اعداد طبیعی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وجود ندارد، کافی است نشان دهیم هیچ تناظر یک به یکی میان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و بازه (0,1) وجود ندارد.
(وجود تناظر یک به یک میان دو مجموعه، به معنای وجود تابعی یک به یک و پوشا از یکی به روی دیگری است.)
تمام اعداد حقیقی، بسط اعشاری یکتایی دارند، به شرطی که از دو فرم 0 نامتناهی و 9 نامتناهی، تنها یکی را به رسمیت بشناسیم؛ مثلاً از دو نمایش ممکن برای 1/2 یعنی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] یکی را به عنوان بسط اعشاری 1/2 بپذیریم.
به برهان خلف، فرض کنید تناظری یک به یک میان بازه (0,1) و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وجود دارد. در اين صورت ميتوان این تناظر را مانند نمونه زير نمايش داد:
حال يک عدد حقيقي را چنين انتخاب مي کنيم: رقم اول پس از اعشارش را رقمي متفاوت با رقم اول پس از اعشار اولين عدد در ليست بالا (يعني متفاوت با 7) انتخاب مي کنيم. رقم دوم را رقمي متفاوت با رقم دوم دومين عدد در ليست بالا (يعني متفاوت با 3) انتخاب مي کنيم و به همين ترتيب، رقم n ام را متفاوت با رقم n ام n امين عدد.
اين عدد جديد، با اولين عدد متفاوت است، چون دستکم يک رقمش فرق دارد، به همين ترتيب با دومين، سومين و کلاً تمام اعداد موجود در ليست متفاوت است. در نتيجه يک عدد حقيقي در بازه (0,1) وجود دارد که با هيچ عدد طبيعي متناظر نشده و اين در تناقض با فرض است. بنابراین فرض وجود تناظر يک به يک ميان بازه (0,1) و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] درست نيست و در نهایت بنا به آنچه قبلاً گفته شد، هیچ تناظر یک به یکی میان و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] وجود ندارد.
به طور حسی میتوان دید با وجود اینکه مجموعه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] و مجموعه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هر دو بینهایت عضو دارند، اما اعضای مجموعه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بسیار بیشتر هستند. کاردینالیتی معیاری برای سنجش تعداد اعضای مجموعه ها است که برای مجموعه های دارای بینهایت عضو نیز تعریف می شود. می توان نشان داد که مجموعه اعداد فرد (زوج)، مجموعه اعداد صحیح و مجموعه اعداد گویا همگی دارای تناظر یک به یک با مجموعه اعداد طبیعی هستند. مجموعه هایی (و فقط مجموعه هایی) که دارای تناظر یک به یک با یکدیگر باشند، کاردینالیتی یکسان دارند. از آنجا که به مجموعه اعداد طبیعی، کاردینالیتی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] (الف صفر) اختصاص داده می شود، کاردینالیتی مجموعه های نام برده، [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است. یک دسته دیگر از مجموعه ها وجود دارند که دارای تناظر یک به یک با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هستند. به این دسته مجموعه ها، کاردینالیتی c اختصاص داده می شود. از آنجا که می توان نشان داد [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دارای تناظر یک به یک با مجموعه توانی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] است، گاهاً به طور سمبولیک نوشته می شود [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .
نقل قول:
با سلام .
=======================================
شرط معادله کامل برقرار هست میتونید از راه معادله کامل حل کنبد :31:
مرسینقل قول:
الان اینو از راهه ،مشتق اولی ضربدر خود دومی و ....حل کردید ؟
اگه اینجوریه چرا آخری رو ضرب نکردید ؟ضربدر l-1/y
(هواسم نبود شمام بلدید:31:(معادله کامل رو))
با سلام .نقل قول:
بله همون جوری حل کردم .
منظورتون از اخری کدام هست ؟
اگه منظورتون مورد دومی هست( قسمت دومش ) که ضرب شده البته دیگه منفی نداره چون مشتق نسبت به x داریم میگیریم .
با سلام .
اساتید من یه سوال داشتم .
نشان دهید که ماتریس مربع A را میتوان به صورت مجموع دو ماتریس یکی متقارن و دیگری پادمتقارن نوشت .
باتشکر .:20:
آها گرفتم مرسی...نقل قول:
---------- Post added at 11:52 PM ---------- Previous post was at 11:47 PM ----------
یه سئوال از معادلات خطی دارم ...خودمو کشتم ولی نتونسم حلش کنم :41:
'گفته میتونید به جای x ,y بزارید و برعکس...
سلام.نقل قول:
دقت کنید که به ازای هر ماتریس مربعی دلخواه مانند A اگر خود ماتریس A رو با ترانهاده ی خودش جمع کنیم، همواره یک ماتریس متقارن خواهیم داشت. (چرا؟)
همچنین اگه ماتریس A رو منهای ترانهاده ی خودش کنیم، همواره یک ماتریس پاد متقارن خواهیم داشت. (چرا؟)
و باز همچنین اگر همه ی درایه های یک ماتریس متقارن یا یک ماتریس پاد متقارن رو در یک عدد حقیقی مثبت ضرب کنیم، تاثیری در متقارن یا پاد متقارن بودن آن مانریس نمیگذارد. (چرا؟)
با این سه مقدمه میتوان گفت که هر ماتریس مربعی مانند A رو میتوان به صورت زیر نوشت:
که قسمت قرمز رنگ طبق گفته های بالا همواره یک ماتریس متقارن است و قسمت آبی رنگ همواره یک مانریس پادمتقارن است.
===========================
نقل قول:
سلام.
این معادله خطی نیست. هر کی به شما گفته که این معادله خطیه سر کارتون گذاشته.
موفق باشین.
90/12/15
سلام.نقل قول:
خلاصه شده معادله بالا این میشه:
که می تونیم اون رو اینطوری هم بنویسیم:
همونطوری که جناب davy jones فرمودند این مهادله بر حسب y خطی نیست اما بر حسب x خطی هست پس داریم:
و بالاخره:
و این هم جواب عمومی:
حوصله حساب کردن ندارم بهت میگم خودت حساب کننقل قول:
با سلام .
با تشکر از پاسخ شما . :20:
بفرمایید این هم پاسخ چرا ها :
فرض کنیم داشته باشیم :نقل قول:
نقل قول:
خوب مشخصه تاثیر نداره .....:31: نمیدوم چه جوری بنویسم :31:نقل قول:
سلام.نقل قول:
البته بهتر بود به جای علامت پرایم ( ' ) از علامت مخصوص ترانهاده استفاده میکردین. یعنی اینطوری:
چون معمولا از پرایم در مجموعه ها و برای نشون دادن متمم یک زیرمجموعه تا رسیدن به مجموعه ی مرجع استفاده میشه.
هرچند که خیلی هم مهم نیست. مهم همون منظور اصلی بود که محقق شده بود.
موفق باشین.
90/12/15
پس کتاب سر کارم گزاشته :31: من اشتباه کردم ،هواسم نبود نوشته معادله دیفرانسیل!نقل قول:
هر کی به شما گفته که این معادله خطیه سر کارتون گذاشته.
با روش که ashjaee گفتن باید رفت ، اما نمیدونم قاعده خاصی دار این عوض کردنه ایکس و وای یا نه ....!؟