دوستان زیاد به ایرانسل گیر ندید، اینترنت مملکت ریخته به هم. ایرانسل خیلی خیلی خیلی بهتر از یه سری آی.اس.پی های دیگه هست که الان یکی دو ماهه داغون شدن و مشتریاشون فرار کردن. دوستانی که میخان ایرانسل بگیرن این چند تا نکنه رو توجه کنن:
1) کیفیت وایمکس ایرانسل وابستگی زیادی داره به مکانی که استفاده میکنید. خود من در منطقه زرد هستنم ولی مودمم به راحتی متصل میشه و 100 درصد سرعت رو بهم میده. همه آپدیتها هم خودکار روش نصب شده (FMM130 هست) و هیچ مشکلی با آپدیت ها نداشته... پس: قبل از خرید، یه مودم از یه دوست یا آشنا که ایرانسل داره قرض بگیرید و یه روز استفاده کنید ببینید تو محل شما چه طوره.
2) وایمکس سرعتش رو واقعی میده. یعنی اگر 128 بگیری، سرعت دانلودت میشه 16. (دوستان قبلا توضیح دادن که هر هشت کیلوبیت میشه یه کیلوبایت). بقیه آی.اس.پی ها شیر رو باز گزاشتن و سرعتتون برای اینترنت 128 تا 60 هم میره. اما آی.اس.پی ای که شیر رو برات باز گزاشته، اگه از یه اندازه ای (که این اندازه معمولا برا جماعت ایرانی "کم" حساب میشه) بیشتر دانلود کنی، میری تو لیست سیاه یعنی سرعتت از اندازه واقعی هم شاید کمتر بشه. ولی ایرانسل میشه گفت کاری به کارت نداره و ببندش به دانلود. من با 512 نامحدود ماهی 150 گیگ دانلود میکنم به 60 تومن. اگه میتونید یه شرکت بگید بزاره اینطوری با این قیمت دانلود کنید. این مشکل اخیر هم ظاهرا یه اشتباه بوده و در حال رفعه.
3) شرکتهای دیگه اینترنتشون خیلی نوسان داره. ADSL ها که دو ماهه واقعا پوکیدن، مبین نت اینقدر افتضاح شده که همه مودماشون رو آگهی کردن بفروشن. ولی سرعت ایرانسل (عموما) ثابته. یعنی اگر مثل یک اقلیتی از دوستان مشکل ترافیک روی دکل نداشته باشید، میشه گفت سرعتش ثبات بسیار بسیار بالایی داره. چندبار شده اینترنت کل کشور چند ساعت رفته تو هوا ولی ایرانسلی ها اینترنتشون به راه بوده و کلی کیفشو کردن.
4) آنتن دهی ارتباط مستقیم با سرعت داره. (ولی همیشه علت کمی سرعت، آنتن نیست). اگر آنتنتون چهار چراغ نیست، میتونید آنتن خارجی استفاده کنید.
من یکی برای خودم ساختم. یه آنتن سقفی پژو با پایه و کابلش تهیه کنید (شیش هفت تومنه). با چسب یا پیچ یه جایی بیرون ساختمان نصب کنید. بعد سیمش رو بکشید بیارید توی اتاق. در مودم رو باز کنید، بزرگترین صفحه فلزی که میبینید آنتن مودم هست، سیم رو بهش لحیم کنید. من مودمم سه چراغ بود، مقدار RSSI روی -80 بود (که باید بیشتر از -75 باشه، مثلا -70) و شاخص CINR روی بیست بود (که باید بیشتر از 25 باشه، مثلا 30). با این آنتن RSSI شد -68 و CINR شد 32 و سرعم از 55 (میانگین) اومد روی 67. البته میشه آنتن رو به خود مودم هم چسبوند ولی باید بالاش بچسبونید که بعد کله آنتن رو بدید عقب در غیر این صورت به علت وزن آنتن، مودم تعادل نمیگیره هی کله میشه.