این چ کاریه عزیز ؟:10:نقل قول:
شما منظور davy jones رو اشتب گرفتی...
ب هرحال یه سوتفاهم کوچیک بود تموم شد رف...هیچ کسی راضی نیس نه شما نه کس دیگه ای با ناراحتی تاپیکو ترک کنه ...:46:
Printable View
این چ کاریه عزیز ؟:10:نقل قول:
شما منظور davy jones رو اشتب گرفتی...
ب هرحال یه سوتفاهم کوچیک بود تموم شد رف...هیچ کسی راضی نیس نه شما نه کس دیگه ای با ناراحتی تاپیکو ترک کنه ...:46:
davy jones عزیز و دیگر دوستان لطف کنن جواب بدن فردا صبح امتحان دارم بدجور تو این گیرمنقل قول:
سلام.نقل قول:
منظورتون رو دقیقا از an و sn متوجه نشدم.
موقعی از عبارت داخل سیگما (که در اینجا برابر با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هستش) حد میگیریم که بخوایم مطمئن بشیم که آیا سری همگرا خواهد شد یا نه. اگر جواب حد برابر با صفر نشد مطمئنا سری همگرا نیست ولی اگه برابر با صفر شد دلیلی بر اینکه حتما سری همگرا بشه و همچنین مقدار سری برابر با مقدار حد عبارت داخل سیگما بشه نیست.
برای پیدا کردن مقدار سیگما باید از تکنیکها و روشهای گاه ابتکاری استفاده کرد. مثلا در اینجا اگر از روش تفکیک کسر ها استفاده کنیم خواهیم دید که کسرها همدیگر رو خنثی خواهند کرد و فقط جمله ی اول و جمله ی آخر باقی خواهند ماند:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
امیدوارم توضیحات کامل بوده باشه.:20:
در کل مبحث سریها از جمله مباحث سخت ریاضیات به حساب میآد (از نظر خودم) و بنده نیز در دوران دبیرستان و دانشگاه با این مبحث مشکل داشتم همیشه :31:
ضمنا توصیه میکنم که از سایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] برای فرمول نویسی استفاده کنین. چون هم شما راحت ترین و هم من و سایر کاربرانی که میخوان فرمولها و سوالات شما رو ببینن. اگر هم مایل نیستین حداقل عکس سوال رو با استفاده از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به طور مستقیم در صفحه نشون بدین.
موفق باشین.
90/10/18
فکر کنم an اولین جمله و sn مجموع جملات باشهنقل قول:
تو تصاعدها اینجور بود.
خیلی خیلی ممنون davy jones عزیزنقل قول:
بازم شرمندمون کردی :40:
اون aاندیس n و sاندیس n هم جمله عمومی سری و مجموع n جمله عمومی سری هست
منم از سری همیشه متنفر بودم البته سری تو دبیرستان نبود :دی پیش دانشگاهی بود و همچنین دانشگاه البته خدا رو شکر من رشته کامپیوترم ریاضی دو سه درس بیشتر نیست فکر کنم ریاضی1 و ریاضی 2 باشه و معادلات دیفرانسیل شما احتمالا رشته ریاضی محض خوندید
خلاصه بازم ممنون دو سه تا نکته بهم یاد دادی فردا ریاضی 1 داریم اولین امتحانی هست که تو دانشگاه میدم خدا کنه خوب بشه خراب شه دیگه بقیه هم همینطوره :31:
باز
:40:
ممنون بابت تعریف a_n و s_n :11:نقل قول:
+ بنده ریاضی محض نخوندم. رشته ام چیز دیگه ای بود.
ولی یادمه که مبحث سریها زمان ما تو سال دوم دبیرستان هم بود. احتمالا الان درسا همه اش گلابی و راحت شده :19::31:
برای اینکه این پست سراسر اسپم نباشه و یه نکته ی مفید هم توش گفته باشم بگم که تو دانشگاه برای رشته های مهندسی مث رشته ی شما یه درس 3 واحدی ریاضی مهندسی و یه درس 2 واحدی محاسبات عددی هم علاوه بر دروس ریاضی ای که گفتین وجود داره که باید بگذرونین.
موفق باشین.
90/10/18
اين سوال رو داده و گفته ثابت کنيد که اين تابع در نقطه ي مورد نظر حد داره
العان براي من اين دو تا سوال پيش اومده
براي اثبات اينکه يک تابع دو متغيره در يک نقطه حد داره ميشه از قضييه ي تساوي L21 و L12 استفاده کرد يا نه حتما بايد از راه بدست اوردن اپسيلون و دلتا بريم؟ اگه جواب مثبته چطور اين حد رو ميشه با اين روش حل کرد؟
اين شکل حدها رو در توابع يک متغييره با استفاده از قضييه ي ساندويچ حل ميکرديم ميخواستم بدونم در توابع چند متغييره هم ميتونيم از قضييه ي ساندويچ يا فشردگي استفاده کرد.
کلا اگه در مورد محاسبه ی این شکل حدها دوستان توضییح بدن ممنون میشم.
سلام.نقل قول:
منظورتون رو از قضیه ی L12 و L21 نمیدونم ولی در مورد قضیه ی فشردگی باید بگم که هیچ منعی برای استفاده کردن از این قضیه نمیبینم. در توابع دو متغیره ای مثل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اگه بتونیم نشون بدیم که تابع f همواره به ازای جمیع مقادیر دامنه اش، بین دو رویه ی g1 و g2 قرار داره و این دو رویه در یک نقطه ی خاص با هم متقاطعند، میشه نتیجه گرفت که رویه ای که تابع f شامل اون میشه هم در همون نقطه به این دو رویه برخورد داره. ( نکته ی اضافی: در حالت جزئی تر و تخصصی تر، اگر دو رویه ی g1 و g2 در نقطه ی z0 به هم مماس بشند و f هم همواره در دامنه ی خود بین این دو رویه باشه، علاوه بر اینکه حد f در نقطه ی z0 با حد g1 و g2 برابر میشه، بردار گرادیان تابع f هم با بردار گرادیان g1 و g2 برابر میشه.)
بنابراین حد این تابع برابر با صفر میشه.
موفق باشین.
90/10/20
سلام
برای اثبات مسائلی مثل بخش پذیر بودن a^n)-b) بر c با استقرا ، استراتژی خاصی هست یا اینکه هر کدوم از این نوع مسائل یه جور حل میشه ؟
استاد ما چندین نوع حل کرده و من شباهتهایی بینشون می بینم ولی نمیتونم دقیق تشخیص بدم. حفظ هم نمیخوام بکنم.
درود بر همه عزیزان.چنتا سوال راجبه اعداد مختلط برام پیش اومده.اول ترم استادمون هرچی مثال داد حل کردیم غیر از این 4تا
ممنون از کمکتون
سلام
منم چن تا سئوال داشتم...
این دو تا عکس :
1-http://www.4shared.com/photo/gl03X-CC/convergent_or_divergent_of_ser.html
2-http://www.4shared.com/photo/23iWVd7R/convergent_or_divergent_of_ser.html
خودم حل کردم ببینید درسه
واسه عکس اول : 1-واگرا،2- نمیدونم:41: 6 رو مطمئن نیسم فک کنم همگراس، بعد چجوری مجموع سری رو حساب کنم؟
واسه عکس دوم : اونایی ک شک دارم : 7و11و12و14و15و18
مرسی:11:
سلامنقل قول:
کلا در مسایل استقرا یک ایده خیلی ساده و کارا اینه که ارتباط مناسبی بین قرض استقرا و حکم استقرا بر قرار کنید...
اینجا یک مساله بخش پذیری داریم،و در موررد مسایل بخش پذیری هم یک ایده ساده اینه که عبارتی که می خوایم بخش پذیریشو بررسی کنیمو کاهش بدیم،کوچیکش کنیم و بخشهاییشو که می دونیم یه عدد مورد نظرمون بخش پذیره جدا کنیم.
اینجا ما طبق فرض استقرا می دونیم:
و می خوایم ثابت کنیم(حکم استقرا):
دقت کنید که بررسی بخش پذیری اعداد ثابت مو جود در عبارت مشکلی ایجاد نمی کنه،و این n که مشکل سازه!
اما با ضرب کردن قرض استقرا در a میتونیم a^(n+1)l موجود در حکم استقرا رو بسازیم...و با اضافه کم کردن اعداد ثابت مناسب به حکم استقرا برسیم و تکلیفشو معلوم کنیم.
پس برای رسیدن به حکم استقرا کافی است بدانیم که ab-a بر c بخش پذیر است،اگر بدانیم که چنین است:
سلام،چند نکته مفید در مورد محاسبات مرتبط با اعداد مختلط:نقل قول:
برای محاسبه توانهای i باید به جای هر چی توان دو i هست منفی یک بذارین...مثلا:
وقتی تو محاسبات جبری در اعداد مختلط توی مخرج i هست،برای اینکه دید بهتری نسبت به عبارت داشته باشین معمولا بهتره صورت و مخرجو در مزدوج مخرج ضرب کنیم.(قبلا گویا می کردیم مخرج کسرو،حالا لازم داریم حقیقیش کنیم!)
وقتی می خوایم توانهای بزرگ اعداد مختلطو حساب کنیم،بهتره که اول اونا رو به فرم قطبی در بیارین،و بعد به سادگی به توان برسونین و بعد در صورت نیاز به فرم اولیه برگردونیمشون.
ممنون علی جان راستش اینارو اصلا بلد نیستم حلش کنم!
یعنی کار یه ادم حرفه ایه
خواهش می کنم،فقط یک سوتی بزرگ دادم،در مورد توانهای i با تشکر از skyzare عزیز که تذکر دادن.نقل قول:
توی همون پست ویرایشش می کنم.
اگه امکانش هست این چندتا سوال رو برام حل کنید:
اینا خیلی سادن ولی نمیدونم چجوری جوابو تایپ کنم.نقل قول:
بچه ها یه نگاهی ب اینا بندازید ،آخه یکشنبه امتحان دارم:41:نقل قول:
سلام
منم چن تا سئوال داشتم...
این دو تا عکس :
1-http://www.4shared.com/photo/gl03X-CC/convergent_or_divergent_of_ser.html
2-http://www.4shared.com/photo/23iWVd7R/convergent_or_divergent_of_ser.html
خودم حل کردم ببینید درسه
واسه عکس اول : 1-واگرا،2- نمیدونم 6 رو مطمئن نیسم فک کنم همگراس، بعد چجوری مجموع سری رو حساب کنم؟
واسه عکس دوم : اونایی ک شک دارم : 7و11و12و14و15و18
مرسی
دوست عزیز شما به این سایت برین و اونجا متن رو تایپ کنید. codecogs.com/latex/eqneditor.phpنقل قول:
اینا خیلی سادن ولی نمیدونم چجوری جوابو تایپ کنم.
و در ضمن پایین همون صفحه html رو به url یا url rncoded تغییر بدین.وبعد اون یورل رو انتخاب کنید و گزینه ی
رو انتخاب کنید و paste بزنید.برای این گفتم url یا url encoded که وقتی تصویر رو وارد کردید نشون نداد از دومی کمک بگیرین.
---------- Post added at 12:18 PM ---------- Previous post was at 12:16 PM ----------
یکی نیست کمکمون کنه!
نقل قول:
سلام بفرمائيد جواب سوال اولتون بقيم مثه همين اولي سادست اگه وقت كردم تايپش ميكنم چون تو امتحانات هستم نميتونم زياد بيام ولي خب فك نكنم لازم باشه به راحتي ميتونيد حلش كنيد
البته يه روش تستي هم برا اين سوال هست چون احتمال دادم برا امتحان ميخايد از همين روش امتحاني براتون حلش كردم
روش تستي اينه كه كافيه به جاي X تو صورت سوال عبارت X-3 رو قرار بديد كه همين معادله بدست مياد
مشتق سوئی تابع f(x, y) = x^2+Sinxy در نقطه(2و1) در چه جهت هایی برابر با مقدار 1 است.
سلامنقل قول:
عکس اول برای من باز نشد و رفت تو صفحه ی فیلتر!!:18: :31:
عکس دوم رو هم جوری از صفحه ی مانیتور گرفتین که صورت سوال اصلا معلوم نیست. ولی فکر کنم که باید همگرایی یا واگرایی رو بررسی کرد. (درسته؟) اگه منظور همون باید بگم که:
قسمت 7 واگراست. درسته که حد a_n صفره ولی اگه خودتون هم محاسبه کنین متوجه میشین که سری [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هم واگراست (چرا؟) چه رسد به اینکه در مخرج توان n رو از 1 به پنج ششم کوچک کنیم و صورت رو هم به توان 10 برسونیم.
قسمت 11 واگراست. چون حد a_n وقتی n به بینهایت میره به سمت صفر میل نمیکنه. حتی به سمت یک عدد متناهی هم میل نمیکنه. بلکه حد a_n به سمت بینهایت میره چون رشد تابع رادیکال از رشد توابع لگاریتمی در بینهایت، سریعتر و بزرگتره.
قسمت 12 همگراست. کلا همه ی سری هایی به فرم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] به ازای a های بزرگتر از یک و متناهی همگراست.
قسمت 14 همگراست. برای درک بهتر از این قسمت، به جای سینوس، از بسط مکلورن اون در بینهایت استفاده کنید:
قسمت 15 همگراست. شرط لازم که صفر بودن حد جمله ی عمومی است برقراره. و چون همه ی جملات سری مثبته و همچنین داریم: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بنابراین سری اولیه همگرای مطلقه.
قسمت 18 نمیدونم. ولی سایت والفرام گفت که همگراست البته به نظرم یکمی استدلالش به تناقض میرسه :31:
موفق باشین.
90/10/23
سلام.نقل قول:
چه کمکی؟ در چه موردی؟
سلام.نقل قول:
سلام.
چه کمکی؟ در چه موردی؟
در مورد جواب سوالی که صفحه قبل کردم.اعداد مختلط رو میگم.
این عکس اولی :نقل قول:
ممنونم از پاسختون ...
این قسمت 15 ، n رو از کجا اوردین ضرب کردین ؟ آخه n نداشت...
تو این عکسم سئوال 6 هیچی بمخم نمیرسه ...!
سئوال 7 قسمت الف گفته حول یه خط ،ک فقط اینجاش اذیت میکنه (نگفته حول محور)
در مورد ساده کردن توانهای بالا از اعداد مختلط، علاوه بر راهنمایی خوبی که جناب [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کردند، از تبدیل مختصات قطبی هم میتونین کمک بگیرین:نقل قول:
(قسمت سبز رنگ داخل پرانتز توضیحات تتا هستش و در عبارت سمت راست تساوی ضرب نشده)
همونطور که میبینین به توان رسوندن عبارت سمت راست تساوی به مراتب راحت تر از سمت چپ هستش.:46:
موفق باشین.
90/10/23
سلام دوستان :20:
یک مدلی هست توی بحث پیشبینی و احتمالات مثل پیشبینی فوتبال یا مسائل دیگه که فرمولش رو در این 6 صفحه توضیح داده من انگلیسی زیاد خوب نیست و ریاضی هم به کل تعطیلم :41:
لینک مستقیم - 78 کیلوبایت
اصلا نمیفهمم چی شده ( در اخر مقاله بازی آرسنال و لیورپول رو طبق همین فرمول به صورت زیر پیشبینی کرده )
P(Arsenal win) = 0.497
P(Draw) = 0.261
P(Liverpool) = 0.236
که اگر در 100 ضرب بشه به درصد احتمال برد مساوی و باخت رو به ما میده
من میخوام بدونم چه شکلی اینا رو به دست آورد
این فرمولای ریاضیشو یکی به من توضیح میده و این که چه شکلی حساب میشه :13:
پیشاپیش ممنون :11:
1)نقل قول:
پس واگراست.
--------------------------------------------
2) همگراست:
-------------------------------------------
3) سوال سه که دیگه واضحه همگراست و جوابش هم خیلی تابلوه. فکر کنم خودتون هم تو این قسمت مشکلی ندارین. جواب آخر میشه هشت و نیم.
-------------------------------------------
4) این قسمت هم همگراست و از روش تفکیک کسرها که بریم، سوال طوری میشه که جملات همدیگه رو خنثی میکنن و فقط جمله ی اول و آخر میمونه:
------------------------------------------
5) در سریهای توانی، اگه پایه ی توان از یک کوچکتر باشه حتما همگرا میشه. در حالت کلی برای a<1 داریم:
-----------------------------------------
6) این قسمت هم مثل سوال 5 هستش. جواب آخر میشه:
----------------------------------------
7) واگراست چون حد جمله ی عمومی صفر نمیشه و برابر با [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] میشه.
----------------------------------------
8) واگراست. چون حد جمله عمومی صفر نمیشه و به بینهایت میل میکنه. رشد فاکتوریل از رشد توابع نمایی بیشتره.
================================================== =====================
انتگرالی که طول خم رو باهاش محاسبه میکردیم، فرمولش چی بود؟:31: متاسفانه این مباحث رو من سالها پیش خوندم و یادم رفته. اگه فرمولش روبگین بقیه اشو براتون حل میکنم.نقل قول:
در قسمت الف سوال 7 هم دقت کنین که مساحت جانبی مورد نظر با اینکه کل نمودار رو یک واحد بالا بیاریم و سپس حول محور x دوران بدیم و مساحت جانبیش رو حساب کنیم تفاوتی نمیکنه. بنابراین در معادله ی خم، به جای y قرار بدین y-1 (یعنی در حقیقت سمت راست معادله ی خم رو به علاوه ی یک کنین) و سپس حول محور x دوران بدین.
موفق باشین.
90/10/23
فرمولش اینه :نقل قول:
البته مشتق FX
سئوال 7 رو میشه تا یه جایی ببرید ...راسش گیج شدم !
اینه فرمولش
هم این هم طول خم بازشون از a تا b
همینطور مشتق fx
p همون عدد پی
نقل قول:ابتدا دو خم رو با هم برخورد میدیم:
سایر ریشه های پرانتز دوم موهومی هستش.
در نتیجه: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
از طرفی باید مشتق f رو حساب کنیم:
در نتیجه طول خم مورد نظر در بازه ی اشاره شده برابر با جواب این انتگرال میشه:
البته برای حل این انتگرال دیگه راهی به نظرم نمیرسه.:31: (از والفرام کمک بگیرین)
---------------------------------------------
در مورد سوال 7 هم کل نمودار رو یک واحد به سمت بالا شیفت میدیم. برای این منظور سمت راست معادله ی خم رو به علاوه ی یک میکنیم. حالا اینبار به جای خط y=-1، حول خط y=0 (یا به عبارت بهتر همون محور x ها) باید دوران بدیم.
حالا فرض میکنیم که دوران دادیم. مساحت جانبی مورد نظر برابر با مساحت نوارهای استوانه ای شکل هستش که شعاع دایره ی قاعده اش برابر با y هستش و ارتفاع استوانه برابر با dx میشه. پس مساحت جانبی مورد نظر برابر میشه با:
حل کامل انتگرالها رو هم به عهده ی خودتون میذارم.
موفق باشین.
90/10/23
مرسینقل قول:
اون اولش گفتین دو تا خمو با هم برخورد میدیم مگه اینجوری نمیشه ؟:
خب اگه اینو حل کنیم ،اونی ک شما نوشتین نمیاد ...
تو سئوال هفت تو فرمول یه مشتق داریم زیر رادیکال ،چرا اونو ننوشتین؟
سلام.نقل قول:
در مشتق سویی اگه جهت کلی رو به صورت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] در نظر بگیریم، مشتق سویی تابع f در جهت بردار U برابر میشه با:
در نتیجه داریم:
پس در نتیجه، همه ی بردارهایی به فرم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] جواب مساله خواهند بود.
=======================================
من برای برخورد دادن اومدم و هر دو خم رو بر حسب x به توان دو نوشتم:نقل قول:
تو سوال هفت هم نمیدونم شما اون فرمول رو از کجا آوردین ولی به نظرم فرمولتون غلطه و اون عبارت رادیکال رو نداره. اگه خواستین میتونم فرمول محاسبه ی مساحت جانبی توابع حاصل از دوران حول محور x رو از ابتدا براتون ثابت کنم. در هر صورت من به فرمول خودم مطمئنم.
موفق باشین.
90/10/23
مرسی
فرمول شما راحتره ...:46:
اما اون فرمولی ک من نوشتم درسه آخه تو یه سایته خارجیم دیدم ،این لینکش (یه ویدئو هس همون صفحه ی اولش میشه این فرمولو دید،نیازی ب دان کردن نیس)
لینکتون برای من باز نشد.:41:نقل قول:
اگه واقعا هنوز شک دارین بگین تا فرمول رو از ابتدا اثباتش رو بنویسم.
نه شک ندارم ...مرسینقل قول:
اون لینکم باید از چیز پی ان استفاده کنید:46::31:
تو اینجا این n رو از کجا اوردین ؟ آخه n نداره...نقل قول:
قسمت 15 همگراست. شرط لازم که صفر بودن حد جمله ی عمومی است برقراره. و چون همه ی جملات سری مثبته و همچنین داریم: بنابراین سری اولیه همگرای مطلقه.
اون n در حقیقت یه جور شرط کافی برای همگرایی مطلقه. اگه حد جمله عمومی صفر باشه و همه ی جملات جمله ی عمومی هم مثبت باشه و حد جمله ی عمومی وقتی که یه n توش ضرب بشه هم برابر با صفر باشه پس حتما همگرایی از نوع مطلقه.نقل قول:
البته این یه جورایی روشی تستیه و اثبات خاصی براش بلد نیستم.
موفق باشین.
90/10/24
ممنون دیوی اما باور کن این مثالارو اگه جواباشونو ندونم احتمال اینکه تو امتهان کم بیارم زیاده.
آقا حمید (دیوی(هم اسمیم:31:)) تو قسمت دوم ک همگرا شده ،میشه یه مقدار توضیح بدید چجوری شده...:11: (سئوال 8تایی ک جوابشو دادین ،سئوال دومش)
منظورم اون طرز نوشتنش...خودش ک عدد شده پس همگراس
یکی از اون 4 تا سوال رو براتون به همون روش قطبی که توضیح دادم حل میکنم تا روش کار دستتون بیاد و بقیه اش رو به عهده ی خودتون میذارم.نقل قول:
فک کنم این یکی سخت ترین سوال بین اون 4 تا بود.نقل قول:
ابتدا میایم صورت و مخرج کسر رو به فرم قطبی در میاریم:
حالا اینها رو در صورت سوال جاگذاری میکنیم:
موفق باشین.
90/10/24 مصادف با اربعین حسینی