نقل قول:
دوستان بلندگوی پایونییر 6974 قدرتش 500 وات و rms 80 هست و قیمتش 143 تومنه ولی 6965 قدرتش 400 وات و rms 40 هست و قیمتش 200 تومن. چرا این اختلاف قیمت با توان فرق می کنه؟ چرا 6965 گرون تره؟ به هر دو مدل آمپ می خوره؟ قابلیتش رو داره یا نه اینجوریه که می تونی وصل کنی!؟ چون بعضی باندها باید آمپ باشه تا صدای بهتری داشته باشن.
یه توضیح کوچیک در خصوص RMS میدین. بیشتر باشه بهتره یا کمتر/ چون در خصوص اهم تحقیق کرده بودم و متوجه شدم که هرچی اهم پایین تر باشه صدای بیس قوی تره. درسته؟
در خصوص RMS توضیح میدین؟
بصورت ساده RMS یا root-mean-square
میزان قدرتی که یه درایو یا دیوایس مثل اسپیکر می تونه در شرایط نرمال با اون توان کار کنه. سایز voice coil یا سیم پیچی اسپیکر مهم ترین عامل تعیین کننده میزان RMS اون هاست
هر چی voic coil قوی تر باشه می تونه گرمای بیشتری رو تحمل و دفع کنه و بنابراین توان اینو داره که جریان بیشتری وارد اسپیکر بشه و قدرت بیشتری رو به نمایش بذاره
PMPO یا Peak Music Power Output
حداکثر میزان قدرتی که یه اسپیکر می تونه در یه بازه رمانی کوتاه بدون اینکه آسیب ببینه تحمل و هدایت کنه. اگر این بازه زمانی طولانی بشه باعث گرم شدن voice coil و در نهایت آسیب دیدن و سوختن اسپیکر میشه
نتیجه اینکه هر چی RMS بیشتر می شه ما انتظار قدرت بیشتری رو داریم.
یه مثال هم می زنم که کامل متوجه بشین
وقتی یه جفت اسپیکر داریم که مثلا
PMPO=400 باشه
RMS=100 باشه
شما باید به RMS اون دقت کنین. حتی در مورد آمپ هم باید آمپی رو انتخاب کنین که بتونه در نهایت 100 وات خروجی بده نه 400 وات.
اینم هم بگم دوستان بدونن بد نیست ، چون خودم هم تازه متوجه شدم که بطور کلی می شه به یک اسپیکر حداقل به میزان 30 در صد توان اسمی RMSش بهش ورودی داد. مثلا یک اسپیکر 100 وات حداقل نیاز به 30 وات قدرت داره که البته می تونه در بهترن شرایط تا 100 وات هم برسه. اما نکته مهم اینکه با قدرت پایین نباید از اسپیکر انتظار قدرت داشت (sound pressure leve or loudness) . وقتی می شه قدرت رو از اسپیکر انتظار داشت که توانی مناسب با توان اسپیکر رو بهش رسوند.
تعداد اسپیکر X سی درصد حداقل RMS اسپیکر = میزان قدرت مورد نیاز آمپ
امیدوارم مورداستفاده دوستان قرا گرفته باشه:12: