نقل قول:
اما آقای بهمن بازرگانی توی کتاب تست شیمی 3 ، در صفحه ی 49 اینجوری نوشته :
گام دوم - انتخاب عنصر آغازگر موازنه
کمی مطالب نوشته ، بعد در ادامه اومده :
یک پیشنهاد : ... چون O دارای بزرگ ترین زیروند است و شرط های اول و دوم را دارد ، O را به عنوان عنصر آغازگر موازنه انتخاب میکنیم ...
برای این جوابی دارید ؟
منظورم از هیچ وقت همون بالای 90% بود :31:
قواعد و در واقع روش گام به گامی رو که تو کتاب درسی یا مبتکران هست من چندان یادم نیست ولی خب در اکثر مواقع اکسیژن رو برای شروع کار انتخاب نمیکنیم و تقریبا در تمام موارد هم هیدروژن در ابتدا انتخاب نمیشه
اینم طبیعیه که تو واکنش های ساده اکسیژن شروع کار باشه
تو این متنی هم که شما نوشتی من فکر میکنم مربوط به یه مثال خاص بوده و گفته چون اکسیژن بزرگترین زیروند رو داره و اون دو شرط رو هم داره انتخاب شده
اصلا باید ببینیم چه شرط هایی بوده
یه چیز دیگه هم اینه که به همون دلیلی که تو واکنش قبلی کلسیم رو اول انتخاب نکردیم اکسیژن هم انتخاب نمیشه و البته تو واکنش های زیادی هم اکسیژن همین شرایط رو داره یعنی تو بیش از دو ماده وجود داره
نقل قول:
شما همیشه توی تاپیک هستید ؟
حالا منم نباشم هستن دوستانی که جواب سوالاتتون رو بدن
نقل قول:
چه مواقعی H2Oبصورت gهست و چه مواقعی بصورتl ؟ (اگه sهم بود که چه بهتر)
ببین اصلا قرار نیست که ما تعیین کنیم مثلا آب چه وقت به صورت مایع واکنش میده چه وقت به صورت گاز
اینها همش بستگی به شرایط آزمایش و همین طور شرایط طبیعی ماده ( یعنی حالت ماده در دمای اتاق )داره
مثلا اگه تجزیه نیتروگلیسیرین رو در نظر بگیریم:
C3H5(NO3)3 ----> CO2 + H2O + O2 + N2
خب این واکنش به شدت گرمازا هست و تولید انرژی زیادی رو میکنه بنابراین اصلا به آب اجازه مایع بودن رو نمیده و آب به صورت گاز تو قسمت فراورده ها قرار میگیره
یا یک مدل از رایج ترین واکنش ها واکنش نمک با نمک هست که از اون ور هم دو تا نمک تولید میکنه
( می دونید که هر وقت یه آنیون به یه کاتیون ترکیب بشه حاصلش نمکه حالا یا خوراکی و معروفهNaCl یا این طور نیست AgNO3 )
به هر حال واکنش زیر رو داریم:
PbNO3 + KI ---> PbI2 + KNO3
خب به نظر شما اگه تمام این مواد جامد باشن ( حالت طبیعیشون) واکنشی انجام میشه؟
طبیعتا نه بنابراین تو همچین واکنشی حداقل یک ماده از هر دو طرف به صورت محلول در آب هستن تا واکنش انجام بشه
---------- Post added at 09:28 PM ---------- Previous post was at 09:24 PM ----------
نقل قول:
سوال من اینه : توی مبتکران واکنش های سنتز رو به 6 قسمت تقسیم کرده و 6 تا قاعده ی گوناگون بیان کرده و برای هر کدوم هم 5-6 تا مثال زده !! من باید همه ی اینارو حفظ کنم ؟! اینجوری که پدرم در میاد !!! یا مثلا واکنش تجزیه 5 تا قاعده ی گوناگون داره !! اینارو باید چیکار کنم ؟! حفظ کنم ؟! نمیشه که !!!
اگه منظور از قواعد، قواعد و روش موازنه هست که اصلا اهمیتی نداره چون تو امتحان واکنش رو میدن و میگن موازنه کنید و دیگه روش کار رو که نمیخوان تازه امتحان مهم شما امتحان نهاییه که بر اساس کتاب درسیه و اونجا هم فقط و فقط روش وارسی مطرحه
اگه هم برای آینده می خواید که دیدین تو واکنشی که مثال زدین از روش و قاعده خاصی برای حل استفاده نکردم (اصلا یادم نیست که بخوام استفاده کنم!)
مهم اینه که واکنش موازنه بشه حالا روشش زیاد مهم نیست
الان 17-18 مهره حالا کم کم راه میفتین!